A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Jó reggelt..:)

Látom Benó megelőztél...:)

Kép

Kép[/
tancsu

Kép

KépKép
benó

333 oldal laptetőőőőő!!!!!

Na pedig csak köszönni jöttem...
Menek készülni és vásárolni, ha hazajöttem jövök...

Sziasztok..:)

Cupp

Kép

Kép[/
tancsu

Boldog hétfordulót, hamarosan te jössz, most nézem a fiúk videóját. :D PUszi

KépKép
benó

34. hét

Tancsu

Már csak hat hét van hátra a kicsi születéséig, de nem csak az először szülő kismamákban fokozódhat a szorongás; van, akinél az előző szülés élménye elég meghatározó volt ahhoz, hogy legyen benne egy kis idegesség. Érdemes utánanézni a fájdalomcsillapítás lehetőségeinek, és elbeszélgetni ezekről a szülészorvossal. A legtermészetesebb fájdalomcsillapító módszer a relaxáció és a kitolással szinkron légzési technika elsajátítása a felkészítő tanfolyamon. Több kutatási eredmény szerint az anya félelme nem csak a fájdalmat fokozza, de a szülés időtartamát is elnyújtja. Az idegesség miatt erősebb a méh izmainak összehúzódása, és ez több fájdalommal jár, míg a stressz miatt felszabaduló adrenalin a baba megszületését elősegítő méhösszehúzódások ellen hat. A modern orvostudomány ma már rutinszerűen alkalmazott eljárása az epidurális fájdalomcsökkentés. Fontos, hogy a kismama a választott kórház altatóorvosával is beszélhessen az érzéstelenítésről, mert a módszerrel kapcsolatban számos téves hiedelem forog közszájon. Az eljárás során először egy fájdalomcsillapító injekcióval - Lidocainnal - érzéstelenítik a hát adott szakaszát, ezért az epidurális tű bevezetésekor a kismama már csak nyomást érez. Az orvos egy vékony csövet vezet be, amelyen keresztül a fájdalomcsillapító gyógyszer folyamatosan adagolható. Ez nem azt jelenti, hogy az anyának fel sem tűnik a gyermek születése: a módszer csak az erős fájdalmat csökkenti, a kitolás és a nyomás ugyanúgy érezhető. Az eljárás további előnye, hogy amennyiben császármetszésre kerül sor, újabb szúrás nélkül elég gyorsan "mélyíthető" az érzéstelenítés ahhoz, hogy az altatás is elkerülhetővé váljék.

KépKép
benó

Gergő

Ettől a héttől kezdve a magzat már elég érett ahhoz, hogy alkalmazkodjon a méhen kívüli élethez intenzív orvosi ellátás nélkül is. Hossza 32 cm, és körülbelül 2250 grammot nyom. Az anyai immunvédelem mellett elkezdenek kifejlődni a saját immunreakciók, amelyek már segíthetnek kivédeni az enyhébb fertőzéseket. A magzatmáz egyre vastagabb a kicsi bőrén, míg a lanugo ekkorra teljesen eltűnik. A baba a 34. héten valószínűleg már abban a pozícióban helyezkedik el a méhen belül, amelyben meg kíván születni. Ha hagyják. Azokat a babákat ugyanis, akiket az utolsó ultrahangos vizsgálaton "lábtartáson érnek", ma már császármetszéssel segítik világra. Az esetek nagyobb részében azonban a magzat feje helyezkedik el elöl; az édesanya gyakran érezheti, ahogy a fej nyomja a méhszájat.

KépKép
benó

Jó tudni (34. hét)

Végy egy nagy levegőt, és kilégzés közben gondolj arra, hogy távozik belőled a fájdalom is. A légzés közben próbáld magad elé képzelni, ahogy a baba minden egyes összehúzódással előrébb kerül a szülőcsatornában. Minél többször ismétled ezt a légzőgyakorlatot a szülést megelőző hetekben, annál könnyebben fog eszedbe jutni a szülőszobában is. Az összehúzódások közötti időt próbáld meg aktív relaxálással kitölteni. Ha jársz kismama-jógára, vagy már jógáztál, könnyű dolgod lesz a tested ellazításával; ha nem, még nem mindig nem késő elkezdeni. A gyakorlat első hallásra nem tűnik bonyolultnak: fekvő helyzetben tudatosan lazítsd el tested minden izomcsoportját a lábujjaidtól a fejed tetejéig. Segít, ha elképzeled, ahogy a tested szép lassan megtelik higannyal - egyik testtáj a másik után -, elnehezül, és ellazul annyira, hogy már nem tudod mozgatni. Ezt a relaxációs technikát legjobb lefekvés után gyakorolni - általában mély és pihentető alváshoz vezet.

KépKép
benó

Kép

KépKép
benó

Nagyon szép volt, Flóra! És nagyon aranyosak a fiúk! A végén nagyon klassz volt a zenével együtt a kép. Ezt a fiúk készítették? Jól láttam, hogy a Peti és a Bálint szinte mindig együtt voltak? Ők a főszereplők. :D :D :D :D :D :D Köszi, hogy megosztottad velünk, aranyos nagyon. :D :D :D Úgysem jártam még Bulgáriában. :D :D Közben néha megállítottam beszúrni ezt-azt a kismamiknak.

KépKép
benó

Na, egy picit még visszaolvasok, aztán megyek a gyógyszereket kiváltani, meg be a suliba, aztán anyuékhoz, aztán könyvtárba, aztán a Gy.-t megebédeltetni, aztán át a Tündihez dobolni, aztán pedig a telekre megünnepelni a Gy. kisebbik tesójának 19. szülinapját. Mára ez lesz a program. Jó, mi?

KépKép
benó

Jól van, visszaolvastam, a lényeget értem: filozofáltatok. :D :D :D
A régi jelmondatunkra én sem emlékszem, nem is érdekes, mindig új jelmondatra van szükség. :D :D Ez a sárgatest-elégtelenség okozza azt, ha nem tapad meg, ugye? És fejfájásos premenstruációs tünetként jelentkezik? Jól értettem, ugye? Akkor nekem ilyenem van? Már kérdeztem a bácsikát, hogy nem lehet-e az a baj, hogy nem akar megtapadni. Mondta, hogy de lehet. A múlt hónapban (hónap végén) meg kellett volna néznie uh-on a petécskéimet. :twisted: Most majd nem hagyom magam, ebben a hónapban. Szóljatok rám, please. :!: Valakinek csak eszébe jut.

Megyek, lányok, mert nem jutok el sehová. Puszi mindenkinek.
Szilzi, ha tudsz, gyere, és mondd, írd, panaszkodd ki magad! :D
Mi csütörtökön megyünk Velencére, Zsuzsi. :D Szerdán este a Gy. még a vadász tanfolyamra megy, Pestre.

KépKép
benó

Tényleg nem sok idő van már, Tancsu. :D Van benned félelem is?

KépKép
benó

Szilzi, túlvagy az összes vérvételen. :D :D :D :D

KépKép
benó

A suliból elképzelhető, hogy jelentkezem. :D

KépKép
benó

Sziasztok!

Visszaolvsok.

Kép
flóra 11

Sikerült is.

Benó,örülök,hogy tetszett a kisfilm. :D
Igen, a Péter és a Bálint mindig együtt vannak. Mióta megszületett a Bálint a Pétike azóta apáskodik felette. Mindig rá lehetett bízni,pedig csak 4 évvel idősebb. De pici korában is nagyon vigyázott ráés törődött vele. A nagyobbikat nem érdekelte túlságosan,a Péterrel már szülés előtt babát pelenkáztunk,pólyáztunk stb. Ő már előtte kezdte a babázást. Nagyon aranyos volt. :D

Kép
flóra 11

Halihó! :D
Cukik a fiúk. :D
A suliban nem időzöm sokáig, nincs itt az Adri, vele akartam dumcsizni, de nem jött, tegnap se. :cry:
Csak a portás néni van itt, ő meg horoszkópokkal fáraszt.
:lol:
Felhívtam az Avivát, azt mondta, írjak egy e-mailt neki, és ő akkor leírja az időpontokat. 1 alkalom egyébként az egész, 4 órás alkalom, 5000 Ft.
Elmegyünk, Szilzi? :roll: :roll: :roll: :roll:

KépKép
benó

Helló Benó!

Kép
flóra 11

Megvettem a gyógyszeket, a gyógyszerész azt mondta, hogy ne vegyem be őket egyszerre, hanem egy óra különbséggel, úgyhogy most felírtam a naptáromba, hogy 10-kor be kell vennem a 3. gyógyszert (mert a Clostit és egyet bevettem egyszerre, azokat lehet). :roll:

Több, mint 3000 Ft-ot fizettem. :cry:
És az a másik vizsgálat meg 5500 Ft lesz, amit hétfőn csinál a bácsika. Be kell fizetni csekken. :roll: Nem is hallottam még ilyet. Anyagi csőd így is az egész, hogy nem magánorvoshoz járok. :cry:

Ha nem akarnék gyereket, semmi bajom nem lenne.
Az emberek tényleg maguknak generálják a problémákat.
Megyek haza (anyuékhoz).
Csókolom. :D

KépKép
benó

Mégse megyek, egy picit maradok veled. :D

KépKép
benó

Bocs, fénymásolok, mégse vagyok itt.

KépKép
benó

Jó reggelt!!!!!!!! :evil: :evil: :evil:
Úgy néz ki hogy beköszönt 22. napra a piri! :evil:
Most kapjak gutaütést vagy ráérek még!?
Eddig nem akart megjönni hónapokig, most meg amikor uszkálni szeretnék, megjön egy héttel előbb? Most mi a szar van? :evil:
Akkor is fogik uszni , puncibigyó helyett tamponnal! :evil:
Igaz, hogy a tó vízét melegíteni kéne, vagy szerzünk korcsolyát és szánkót! :evil:

Kép
muzsuzska

Van egy oldauk az aviva tornáról. Ott úgy emlékszem vannak időpontok is,mikor hol van tanfolyam. Várj,mindjárt kikeresem.

Kép
flóra 11

Flóra megbolondulok a ciklusomtól, ami nem is ciklusos hanem szeszélyes és idegesítő és kiszámíthatatlan!

Kép
muzsuzska

Helló Zsuzsi!

Ez nagyon bosszantó. Tudod,Murphy törvény. Nekem is mindig akkorjött meg,ha nyaralni mentünkvagyott jött meg,ami még jobb. :evil:

Kép
flóra 11

:evil: :evil: :evil:

Kép
muzsuzska

Zsuzsi,nekem ezt csinálja ősz óta.Vagyinkább tavaly nyár óta. De most januártól teljesen megbolondult. Vagy hamar jött vagy egyáltalán nem jött. Hogy kb pontos volt,az ritkán fordult elő. Nézd a vonalzómat. Én ma vagyok ciklus 37-dik napján. Azelőtt mindig 27-28 napos ciklusaim voltak. Max 29.

Kép
flóra 11

Benó! Azt hiszem mi is csütörtökön indulunk reggel!

Kép
muzsuzska

Nekedmértek hormonszintet?Még nem, ugye?

Kép
flóra 11

De nekem a félidőben láthatóan peteéréses váladékom volt 2napig, még ugráltam örömömben! Győztem bekapcsolni a rádiót! 22napra megjönni?

Kép
muzsuzska

Látod Zsuzsi, ez nem is rossz ötlet! Addig a piri is kicsit alábbhagy. Jobb az ilyet itthon átvészelni,mint sátorban.Most úgy is rossz idő van.

Kép
flóra 11

Tegnap voltam vérvételen, a 21. napon amiből nézik a piri előtti hormonszintet.

Kép
muzsuzska

Szarakodik megint az oldal. :evil:

Én ezen már nem tudok kiigazodni Zsuzsi. Várd ki a végét! Hátha csak valami gyenge menzi lesz. Csak emlékeztetőül.

Kép
flóra 11

Na,akkor jó. Három nap nézik neked is? Nekem a doki őszintén nem tudom,mit fog a tegnapi véremből megállapítani,ha az a ciklus 36-dik napján történt.

Kép
flóra 11

Már semmit se értek! Semmi sem stimmel!

Borsólevest főzők, kelt gőzgombóccal és eperlekvárral!

Kép
muzsuzska

Benó, avivamodszer.hu az oldal. Nézd meg.

Kép
flóra 11

Finomakat főzöl. Nekem ebédet nem kell csinálnom,még van tegnaptól. Vacsira csinálok almalevest és talán almás palacsintát is. De van két cukkinim is,ezeket is meg kéne csinálni.

Kép
flóra 11

Zsuzsi,majd nézd meg a fiúkat. Ne most,most még maradj. Majd később. Az előző oldalon küldtem alinket.

Kép
flóra 11

Most reggelizem. Aztán kimegyek a piacra,veszek tojást, paprikát, hagymát. Meg ha látok valami érdemlegeset.

Kép
flóra 11

Annyit olvasok már minden feleés állandóan belebotlok a lúgosításba. Mindig a szervezet elsavasodását okolják az összes betegségértés a hízásért is. Tegnap találtam egy olyan oldalt,hogy lugositas.info.

Itt elég jól le van írva minden. Csak ezt irtó nehéz betartani.

Kép
flóra 11

Na, elűztem mindenkit. :(

Kép
flóra 11

Ó, helló! :twisted: :twisted: :twisted: B.meg! :twisted: :twisted: :twisted: Szemét piri! Akkor mi ott fogunk piriskedni a tónál? :twisted: Figyelj, én se értem az egészet már, de ne aggódj, majd idővel rendeződik ez is! :D A hideg víz meg ne zavarjon, megyünk akkor a pisimeleg nagymamafürdőbe! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
benó

Nekem is kéne valamit főznöm a Gy.-nak ebédre. Vagy sütök neki tojást. Hm? :roll:

Úgysem eszik mostanában ebédre, mikor hazajön. Csak kávézik. Azt mondja, mindig belakik reggel az édes kis pofám. :D

Flóra, azt az oldalt köszönöm, már én is megtaláltam, az egy ..., nincs rajta semmi szerintem, a nőre magára is haragszom miattad, de let...., mert a torna viszont érdekel, a Szilzit pedig muszáj elrángatnom, utána pedig beülünk valami jó helyre és duma, duma! Kikapcsolom egy kicsit a csajt!

És ezen a héten meg a Zsuzsival fogunk kikapcsolódni. :D :D :D :D :D :D :D Várom már és nem érdekel a milyenidő. :D :D :D :D :D :D

KépKép
benó

A torna biztos jó. Legalább majd megmondjátok nekem, hogy tornázhatom-e ezeket,amik az első részben vannak vagy a második kell. Mert ha az kell,kénytelen leszek megvenni azt is.

Kép
flóra 11

Szerinted mi okosak leszünk ettől? Én azért ebben nem bízom, csak abban, hogy 4 órán keresztül görcsölünk, hajlongunk. Nem hiszem, hogy kiselőadásokat is tartana. Szerinted igen?

KépKép
benó

Be kell vennem a 3. gyógyszert.

KépKép
benó

Azért azt csak el kell mondania,mikor mit tornázzatok.

Kép
flóra 11

Bevettem.

Az előbb lefénymásoltam a tesómnak az arcfestéshez jó képeket egy könyvből, amit már nem lehet sehol megvenni (nem volt kedvem és pofám annyit fénymásolni először), meg a Kittikének rajzot oktató könyvből másoltam, le is fűztem őket.

Mivel nem jött be se az Adri, se az ig., ezért elmegyek anyuékhoz.
Az ig.-val azért akartam találkozni, hogy megbeszéljem vele, hogy szeretnék elmenni drámaped. képzésre, 2 éves, babaelterelő funkciójú, és mi lenne, ha fizetné a suli? Álmodj királylány. :D De azért meg kell próbálni. :wink:

KépKép
benó

Nincs sátrunk!!!!!!!!!!!
Nem jött meg a cipzár és a munki nem tudja megcsinálni!!!!!!!

Kép
muzsuzska

Én nem veszem meg a könyvét, az tuti, mert ismerem magam, nem fogok egyedül itthon nekiállni könyvből. Az egyik lábammal lenyomom a könyvet, miközben nézem, a fejemet a másik lábam alatt átdugva? Ezt nem nekem találták ki. :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
benó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: