A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Az orvosnál rengeteget kellett várni. A másik doki szabizott most és azt is helyettesítette ez a doki,azért voltak sokan.

Kijött egy nő, roma volt,de rendesebbnek nézett ki. Nagy dirrel-durral közölte a rá váró férjének, anyjának meg a lányának,hogy olyan ideges, ehhez a dokihoz sem jön többet, mert azt mondta, nincs mit tenni már túl nagy....

A hülye. Biztos el akarja vetetni a babáját. :evil: :evil:

Kép
flóra 11

Oké, még nincs itthon, de ha itt lesz, akkor megbeszélem. :D

KépKép
benó

Aztán egy másik anyuka vizeletmintát adott be. Egyszercsak kiszól a nővér:
Na,már fellélegezhet, negatív...

A guta kerülgetett, komolyan... :evil:

Kép
flóra 11

Ja,3-dik laptetőm van ma? Mi van ma velem? :lol:

Kép
flóra 11

Kinek mi az öröm.... :wink:

KépKép
benó

Profi vagy ma. :D

Megyek én is mosogatni, oksa?

KépKép
benó

Na,én aztán adtam a fogyókúrámnak! :oops: Irtó éhes voltam már,ettem egy tányér paradicsomlevest, egy müzliszeletet.Később egy graham kiflit sajttalés paradicsommal, most pedig almát eszek. Ajaj! :?

Kép
flóra 11

Oksa, akkor én is mosogatok. :)

Kép
flóra 11

Menjünk akkor.

KépKép
benó

Kész vagy?

KépKép
benó

Itt vagyok.

Kép
flóra 11

Recepteket kresek almára. Sok az almánk,gyorsan el kell fogyasztani,mert ez nyári alma,ami nem bír ki sokat.

Kép
flóra 11

Én az almás sütikért annyira nem rajongok. Valami sütit keresel? A kompótot viszont nagyon szeretem. Ti?

KépKép
benó

Bármit, ami almából készül. Akár kaja is lehet.

Kép
flóra 11

Szerintem ehhez a Zsuzsi kell vagy Tancsu. :roll:

KépKép
benó

Találtam egy könyvet,100 legfinomabb almás étel. Csak épp nem lehet kinyitni.

Kép
flóra 11

Közben jó cikket találtam a hipofízisről. Ez az agyalapi mirigy ez termeli a legtöbb hormont.

http://www.hipofizis.hu/hipofizis.php

Kép
flóra 11

Én meg közben szimbólumokat olvasok.

KépKép
benó

Most már egy csomó mindent elolvastam, legalább tanultam dolgokat.
Persze csak olyanokat, amiket eddig is tudnom kellett volna. :oops: :oops: :oops: :oops:

Mennem kell készülődni, mert 6-ra megyek a hastáncostársamért és megyünk át Érdre a Tündiékhez.
Gy. baba még nem jött haza. :cry:

KépKép
benó

Látom, jól elvoltunk mindketten. :D

Megyek, Flóra.
:D Puszi mindenkinek. :D

KépKép
benó

Lányok,még ezt nem meséltem. Tegnap beszéltem először a Flóriánnak a meddőségről,elolvastam neki a férfi meddőséget is,persze már szundikált, azt hittem nem is figyel rám. Én szépen elmagyaráztam neki,hogy jó lenne,ha ő is kivizsgáltatná magát.

Ma megkért, hogy nézzem meg,mikor van szabin az ő körzetise. Megnéztem, augusztus 4-ig szabin van. Kérdem tőle,hogy mit szerettél volna tőle? Hát a válasz: Ha el akarok menni urológushoz, akkor tőle kell kérnem beutalót.

Na puff! Ez ilyen egyszerű volt nála? Vagy még várjam ki a végét?

Kép
flóra 11

sziasztok.
kis kutyám nem élte túl.éjjel 2-kor még élt, de már járni se birt. párom vitte be a fásba, mert szakadt az esö és nem tudott elbújni.reggel ugyanabban a pózban találtam meg, azóta siratom. most nincs kedvem se olvasni, se irni. holnap jövök.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Timi részvétem!

Kép
muzsuzska

Flóra!
Almás rétes
Almás pite
Almás fahéjas palacsinta-sűrűbb palacsintatésztába reszeled és tenyérni vastagabbakat sütsz, fahéjas porcukorral szóród!
Almakompot
Egytálételhez: szeletelt husi, hagyma, paprika, paradicsim krumpli és almagerezdek -sózni, borsozni és irány a sütő! Isteni finom!

Almáskrémes: piskótába almagerezdek, rá vaniliapuding, tetejére csokimáz!

Kép
muzsuzska

Muffintésztába almadarabkák és fahéj.

Kép
muzsuzska

Látod Flóra kárt volt aggódni! Flórián is veled tart! :D

Kép
muzsuzska

Megyek dinnyézni!!!!!!!

Kép
muzsuzska

Sziasztok..

Cupp

Kép

Kép[/
tancsu

Timi

Nagyon sajnálom a kutyidat és megértem hogy szomorú vagy...
Sajnois nekem is elég sok kutyit és macskát megmérgeztek amikor gyerek voltam és családi házban laktunk....

Kép

Kép[/
tancsu

Flóra

Almaleves,töltött alma (megpucolod egészben,kiszeded a csutkáját,forró vizbe dobod pár pillanatra,lehütöd,majd megtöltöd a közepén a lyukat keksz és lekvár keverékével...tálba teszed egymás mellé és vaniliaöntettel leöntöd,hütőbe vele ,isteni desszert),na most hirtelen ennyi jutott eszembe azon kivül amit Zsuzska irt....:)

Kép

Kép[/
tancsu

Timi, sajnálom a kutyuskát. Ilyen romlottak a szomszédok. Anyós kutyáját is megmérgezték tavaly. :evil:

Kép
flóra 11

Köszönöm a sok almareceptet lányok. Almalevest holnapra terveztem,ma még volt paradicsomleves. Végül sütöttem zyemlyefelfújtat almával és túróhabbal leöntve.Isteni finom lett. Kiolvasztottam a fagyasztót,a pizzatészta megolvadt, így bedobtam a sütőbe egy pizzát is. Most pedig sül az almás piskóta amire Zsuzsi tanácsára öntök vaníliapudingot. Csoki nincs, a máz lemarad. Hacsak nem csinálok kakaóból. :D

Kép
flóra 11

Holnap majd csinálok még almás recepteket, kell fogyasztani az almát. Jól jönnek az ötlteitek. :D

Kép
flóra 11

Örülök hogy tudtunk segiteni...:)

Kép

Kép[/
tancsu

Zsuzska

Készülődj is, rád fér a pihenés..:)

Kép

Kép[/
tancsu

Olvastam eddig kb 40 oldalt a könyvből és tetszik nagyon...
Az alapoktól kezdi...:)
Nem általánosit,nem utasit, hanem leirja a tipusokat és neked kell eldönteni, megismerni a saját gyerekedet, megtapasztalni mi jó és mi nem...:)

Kép

Kép[/
tancsu

Szilvi nem volt ma?
Mi lehet vele?

Kép

Kép[/
tancsu

Na közben nézem a KB-t...

Kép

Kép[/
tancsu

Vége a BK-nak, gyere Tancsu!

Kép
flóra 11

Vagyok...

Ettem most müzlit, tejjel meg vágtam bele banánt és sárgabarckot....
Lehet holnap nem menek sehova mert nem fogok merni elmozdulni a wc mellől... :wink:

Kép

Kép[/
tancsu

Kisfiam tiszta aktiv!!!!!!!!!!!
Meg sem áll egy pillanatra sem....:)

Kép

Kép[/
tancsu

Ma már nem jön ide senki?

Kép

Kép[/
tancsu

Látom Flóra Te sem vagy már itt.....
Sikeresen lekéstelek...:(

Kép

Kép[/
tancsu

Na akkor menek én is...
Reggel menek nyitásra a CORA-ba, megveszem a husit a brassóihoz, meg vagy 2 kiló krumplit....

Szép álmokat majd mindenkinek...:)

Sziasztok

Cupp...

Kép

Kép[/
tancsu

Bocsánat, közben hirtelen bekapcsolódott a rádió.... :lol:

Szép álmokat mindenkinek. :D

Kép
flóra 11

Lányok. Végre rászedtem a fiamat,hogy töltse fel valahová a Bulgáriát. Itt megnézhetitek:

http://data.hu/get/428637/Bulgaria.WMV.html

Ehhez annyit, hogy a kicsi a szőke herceg, Bálint. A középső a Péter, barna és göndör. A nagy, Norbi, szőkés, szemüveges,persze strandoláskor nem hord szemüveget. Ő szerepel legkevesebbet, mert ő szobagyerek. Inkább olvas. Bejárták a környék összes aqua parkját, minden csúszdát kipróbáltak, kivéve a Norbit,aki csak egyet csúszott. :D
Az apjuk kölcsönzött ki autót, ezzel vitte őket Várnába delfináriumba.
Aztán még kölcsönöztek ki egy kisautót, ezt a Peti vezeti,pedig a kikötés az volt,hogy csak 18 éven felüli vezetheti és nem mehetnek útra. Hát ők mindkettőt megszegték.

A hosszú hajú Robinson típus, szőrös, az apjuk.

Jó videózást.

Kép
flóra 11

Sziasztok, lányok!

Timi, nagyon-nagyon sajnálom, ami történt. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Nem csodálom, ha most nem szeretnél lenni. Viszont Törpe érdekében próbáld meg nem kisírni a lelked. És elhiszem, hogy rettentően fáj, nekünk csak egy kutyánk volt, de amióta az elpusztult, azóta nincs is több.

Lányok, ügyesek vagytok, tudtam én, kiktől kell tanácsot kérni az almához.

Flóra, Flórián nagyon kedves, hogy magától ajánlotta az urológust (kisebb nyomásra, persze). Lehet, hogy vele könnyű lesz.
Megyek, megnézem a kisfilmeteket.

KépKép
benó

És most Timivel kezdjük:

26. hét

Rólad
A hasad egy sárgadinnye méretével vetekszik, így nem csoda, ha egyre gyakrabban viszket - ez leggyakrabban a bőr feszüléséhez köthető. Noha krémek és olajok százai léteznek a terhességi csíkok - a striák - megjelenése ellen, ne számíts csodára. A rettegett csíkok kialakulása elsősorban hajlam kérdése: aki gyengébb kötőszövetekkel rendelkezik, annál nagyobb valószínűséggel jelentkeznek. Ettől függetlenül nagyon fontos a bőr mindennapi ápolása, annál is inkább, mert a striák ellen létezik egy fegyver: a kényes területek rendszeres masszírozása. A kezelőorvosnak akkor kell szólni a hasi viszketésről, ha az tartósan fennáll. A terhesség egyik leggyakrabban előforduló bőrelváltozása lehet a csalánkiütésre emlékeztető kiemelkedések megjelenése (ez a bőrgyógyászok által gyakran diagnosztizált "PUPP"), de ritkán a máj kóros működésével van összefüggésben, és ekkor mindenképp részletes kivizsgálást igényel.

KépKép
benó

Törpéről

Az előző héten a tüdőereké volt a főszerep; ezt a 26. héten a tüdő léghólyagocskái kapják meg. A tüdő által termelt szörfaktáns beborítja a léghólyagok belső felületét, hogy kilégzés közben megakadályozza azok összeesését. Az agyhullámok már az újszülöttekéire hasonlítanak, és kialakul jellegzetes az alvás-ébrenlét mintázatuk is. A hallás már teljesen fejlett; a hangokra adott reakcióként a magzat akár ritmusos mozgásokat is végezhet! Előfordul, hogy egy hirtelen zajra "ugrik" egyet, de az is megfigyelhető, amint édesanyja hangjára megnyugszik. Annak érdekében, hogy a retina egészségesen fejlődjön, a szemek eddig szorosan le voltak zárva, ám ezen a héten nyiladozni kezdenek. A méhen belül már a sötétség és a világosság is elkülöníthető számára. A szem színe is kialakulóban van: az újszülött kék-kékesszürke vagy sötétbarna szemmel látja meg a világot, de az első hat hónapban ez nagyon gyakran változik.

KépKép
benó

Jó tudni (26. hét)

A terhességi csíkokkal való küzdelemben nyugodtan használd az eddigi testápolód, egy egyszerű kakaóvajas készítményt vagy sima olíva olajat: a lényeg a bőr vérellátásának serkentése. Naponta kétszer - reggel zuhanyzás után és lefekvés előtt - masszírozd át a combok, a popsi területét, a hasat és a melleket körkörös mozdulatokkal minden irányból, és ügyelj arra, hogy a procedúra legalább 5 percig tartson minkét alkalommal. A masszázs - különösen a hasadon - legyen gyengéd. Mivel a baba ekkor már hallja a hangodat, a testápolás közben elmesélheted neki, hogy tulajdonképpen most őt simogatod. Az erőteljes dörzsölés viszont kellemetlen lehet neki.

KépKép
benó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: