A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Azért nem csatlakozam eddig a rosszullétes témához mert "lapítok" :) engem szerencsére elkerült, kb az 5. héten volt egy-két émelygés, de még hányingernek sem nevezném, tényleg csak inkább olyan undor-féle. Azóta semmi, abszolút. Mondtam is a dokinak hogy ez nagyon fura, nem szólt semmit csak nagyon vigyorgott . Eleinte fáradt meg álmos voltam folyton, ez is elmúlt, ez szerintem a csodavitamin miatt, kb azóta semmi bajom mióta az feltöltött (femibion). Viszont néha, főleg este nagyon fura érzésem van, olyan mintha mindjárt be akarnék görcsölni. Nem fáj, csak kellemetlen és olyan pánik-szerű érzés. Volt már hogy összehúzódott, sőt inkább összerándult a méhem, szerintem attól ijedtem meg annyira hogy most pánikolok és úgy érzem mindjárt megint megtörténik :? nehéz megfogalmazni, nagyon fura.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Ilyenkor beveszek két magneb6ot, az elvileg ellazítja az izmot, de szerintem ez inkább pszichés gond lesz. Tudjátok nekem az elején majdnem elment a baba, a doki szinte bizosra vette hogy nem marad, és az is közrejátszik, hogy még mindig parázok, pedig mostmár azért egyre kisebb az esély a vetélésre, főleg hogy az akkori probélma megoldódott, már nem érvényes (beágyazódási gond volt). Úgyhogy csak lazítanom kéne, de olyan nehéz, annyira akarom ezt a tökmagot :roll: Mindenesetre legközelebb (elsején) megemlítem a dokinak hogy valamit találjunk ki mert így begolyózok a szülésig. Nem feltétlenül gyógyszerre gondolok, sőt szerintem nem az segítene, hanem esetleg valami vizsgálat amiből látom, hogy nem lesz gond a babával, esetleg pont amiket említettetek azok, vagy egy 4D, vagy nem tudom. Bocs hogy így kilelkiztem magam :oops: nekem nincs hányinger, van helyette para :?

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zétibébi, próbálj meg nem stresszelni! Tudom, könnyű azt mondani, én ugyanilyen parás vagyok mostanában, mint Te. Fruzsival soha meg sem fordult a fejemben, hogy bármi gond is lehetne, most viszont én is folyton aggódom. Igyekszem pozitívan gondokodni, de nem mindig sikerül...
A wiw-en bejelöltem páratokat, majd a többieket is keresem, engem is lehet: Bencze Andrea = abencze ott is.
Nekem a doktornéninél a magánrendelésen csinálták a tarkóredő-mérést, szerintem, ha ott vmi gyanús, akkor kell bemenni a kórházba, hogy genetikus is megnézze. A 20. hét környékén van a genetikai uh, amit viszont mindenképp a kórházban csinálak (vagy egy vagyonért a Hegyen, ha nem akarsz sorbanülni egy fél napot...).
Csajok, én nagyon irigylem azokat, akik nincsenek rosszul. Én az utóbbi egy hétben totál használhatatlan vagyok: állandóan aludnék és/vagy hánynék. Szerintem a barnázásra kapott gyógyszer is ront a helyzeten, de már csak egy hétig kell szedni, úgyhogy reménykedem. Aztán jövő hét utáni hétfőn megint uh, már nagyon várom!!!

Kép
Kép
abencze

Köszönöm a nyugtatást! Az elsővel nekem sem fordult meg a fejemben, hogy bármi baj lenne, milyen érdekes pedig elvileg akkor még tapasztalatlanabbak vagyunk mégsem félünk. Akkor is tisztában voltam pedig a kockázatokkal. Mindegy.
Nekem még két hét az uh!!! Én is nagyon várom!!! :) Megkérdezem a dokit nem vackolhatnék-e be a rendelőbe hogy egész nap az uh alatt ücsöröghessek :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Nekem a kórházban csinálták a tarkóredő mérést, de a saját orvosom. A magánrendelőjében lévő uh. nem elég pontos hozzá, az pedig itt nem árt :) .
Én nem hiszem, hogy veszek bármit is, ez lesz a 3. gyerekem 3 év alatt, úgyhogy minden van. Esetleg a kórházból hazahozós ruhát kap újat. :lol:

Kép
kangu

Abencze és Zümis, megtaláltalak iwiwen :wink: a ti gyerekeitek is nagyon szépek ám :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Helló Lányok,

Abencze és Zetibebi: Olyan szépek vagytok Lányok, és olyan gyönyörűek a gyerekek is! Megnéztem az adatlapotokat, és olyan jó benyomásom volt Rólatok, olyan szép családjaitok vannak. :) Érdekes ez, valahogy nálunk első Baba lesz, és én sem izgulok most annyira, úgy érzem, minden rendben lesz, de lehet, hogy ha az embernek már van egy, akkor másképp áll hozzá... Talán akkor már másképp fogja fel a dolgokat, a gyerek miatt is. Mindenesetre reméljük, hogy minden rendben lesz mindenkivel, hiszen telik az idő és mindőnknél vége lassan a kritikus időszaknak.

Gondolok mindenkire, azokra is, akik még rosszabbul vannak.. Nekem sem volt ma olyan nagyon jó napom. :(

Julcsi

Kép
julcsi-79

Sziasztok!

Zetibebi köszi !kicsit elvesztettem a fonalat, :oops: akit nemjelöltem be azt arra kérem tegye meg helyettem.Napok óta olyan szétszórt vagyok :oops: .
Kicsit jóbban vagyok a rosszullétek gyengébbek....már nincs sírhatnékom a rosszullétektől....
Igen én is azt számolhatom hány hét is van még a varázslatos 12ig.
De sok......de addig is még megyek uhra és láthatom a babánkat :lol: Ha jól elmlékszem akkor nem az orvosom csinálta a genetikai uht annó hanem kimondottan erre specializálodott 1 dokibácsi és Ő .
A kész lelettel kellett visszamenni a dokimhoz ez a 12ik és a 18ik heti uh volt.Nekem igy dereng.....De megis fogom nézni a papírokat!!

Kép
zümis

Köszi Julcsi! Nekem is tök jó benyomásom van mindenkiről akiket meg sikerült néznem iwiwen :) és a gyerekek mind nagyon imádnivalóak :)
Az én dokim 10 percre lakik tőlünk gyalog, ott van a saját rendelője saját uh-val, 3 hetente járok (mindig van uh) aminek nagyon örülök, mert tudom hogy valaki 6 hetente jár, nem tudom hogy lehet kibírni addig... :) Szóval nekem ő csinál minden spec uh-t is, borzasztó ügyes, a természete mint az időjárás és néha kicsit nyaggatni kell hogy elmondja rendesen mi a szitu, de nagyon elégedett vagyok vele és mint ember is rokonszenves, bár nagyon távolságtartó, de ez a szakmájából adódik. Az egyetlen probléma vele, hogy nem szüleszt :cry: :cry: :cry: Znél még szerencsém volt, mert a dokim fia is nőgyógyász és szülesztett is úgyhogy vele oldottuk meg, most viszont már nem orvosként dolgozik, úgyhogy vadidegennel fogok szülni. Nade majd lesz valahogy :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Ami a szülésparámat illeti: (szüléstapasztalat következik, csak az olvassa aki szeretné :wink: )
azt hiszem jó úton vagyok a megoldás felé. Elég sokat vívódtam, újra és újra lepergett a szemem előtt az első szülésem és végiggondoltam mikor és miért volt egy kicsit jobb, és mikor és miért fájt nagyon. Rájöttem, hogy akkor volt jobb amikor csendben ücsörögtem az ágy szélén, a fejem Viktor hasára döntöttem aki előttem állt, és hagytam hogy történjen ami történik. El voltam lazulva teljesen, és ebben az állapotban az idő is gyorsabban telt. Amikor pedig nagyon sz.r volt akkor a hátamon feküdtem, azt hajtogattam hogy nem bírom tovább, és mindig az időt kérdeztem ami persze nem haladt. Teljes pánik volt rajtam hogy még ennél is lehet rosszabb, megfeledkeztem a gyerekről és arról, hogy ennek egyszer vége lesz. Csak a fájdalom és a fáradtság létezett.
Nos ebből kiindulva ha sikerül azt az állapotot elérnem, mint amikor nem volt olyan vészes, akkor nem lesz semmi gond.
Azért írtam le mert tudom, hogy másnak is van rossz tapasztalata, és hátha másnak is sikerül elhesegetni a félelmet. Nekem úgy néz ki sikerül, egyre inkább várom a szülést ahelyett, hogy halogatni akarnám mint eddig, ami szuper mert így lassan elkezdem élvezni is a dolgot :)
Bocs hogy hosszú :oops:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Állítólag az a jó, ha fáj. Én végre megtaláltam azt a testhelyzetet, ahol nem fájt annyira (oldalamon fekve) és már egész jól voltam. :) Akkor bejött az orvosom, megkérdezni, hogy vagyok. Én elárultam neki, hogy köszönöm jól, így fekve nem fáj annyira. A reakció a következő volt "iiiiigen?! Akkor azonnal felkelni és sétálgatni tovább, semmi fetrengés". :shock: Szóval fájjon csak :?
Az időt valóban nem jó nézegetni, mert akkor olyan, mintha állna. És hisztizni sincs sok értelme (mondom most :oops: ), dehát utólag okos az ember, aztán ha ott tart megint.... :roll:

Kép
kangu

Sziasztok!

Délben voltunk az orvosnál, láttuk a Babucinkat! Annyira édes volt! :) Az elején hagyta magát megméregetni, nyaki redő tökéletes, jó végtagmozgás, minden a legnagyobb rendben. Közben kétszer belenézett a kamerába, néztük a dobogó szívét, szopogatta az ujját. :) Aztán mikor az orvos megböködte picit, akkor iszonyú táncba kezdett, rázta a kis kezeit (a párom szerint már most látszik a táncos vénája, mi már jó ideje tanulunk táncolni, ránk ütött :)), láttuk a kis ujjait is.
Ülőmagasság 51 mm, 11-12. hét között. Az orvos szerint csillagos ötös minden, nagyon aranyos kisbaba. Mi pedig ott meghatódva nézegettük, aztán felhívtuk a családot, Anyunak sírtam a telefonban, hogy milyen édes kisbabánk van.... :)

Sajnos következő uh tényleg 6 hét, nagyon hosszúnak tűnik, de addig lesz labor, védőnő, fogorvos, ilyenek. Addig biztosan érezni fogom már a mozgását is, és a héten elkezdett nőni a hasam! :) Semmi extra vizsgálat nem lesz, szerinte nem szükséges. Én pedig tényleg nagyon bízom, hogy egészséges lesz.

A sorban viszont hátrébb kerültem Lányok, majd át is írom mindjárt magam, orvosi számítások szerint február 8-án érkezik a Prüntyő.

Jaj, olyan boldogok vagyunk! :)

Mindenkinek hasonlókat kívánok,

Julcsi

Kép
julcsi-79

Sziasztok!

Olvasó üzemmódba vagyok egész hétvégén!

Julcsi: Nagy-nagy gratula a szép babucihoz! :lol: :lol: :lol:
zsu83

Sziasztok!

Jó hetet mindenkinek!

Holnap megyek mindenfelé (tarkóredő mérés + vérvétel a Bolgárkerék utcában, utána doki), már nagyon izgulok.

Vera!
Az elsővel én is sokkal kevesebbet gondolkodtam azon, hogy bármi baj lehet. Most meg azon idegeskedek, hogy holnap ott lesz-e még a baba... Szerintem a 12. heti uh után te is megnyugszol, azért az mégiscsak egy komoly választóvonal (legalábbis és úgy gondolom).

Julcsi!
Gratulálok, egyelőre még csak irigykedem...

Kép
mist

Jó reggelt mindenkinek megint!

Julcsi - gratula a csillagos ötös babához :D azt is láttad, hogy szopizza az ujját? jaaaj mindjárt elolvadok, de édi lehet! :)

én most beszéltem a dokimmal, és péntek reggel vár UH-ra, nekem ő csinálja a tarkóredő-szűrést, de nem a magánrendelőben, hanem kórházban. meg aznapra lesz meg az összes laborom is, meg aznap töltjük be a 12.hetet, szóval a péntek nagy nap lesz, csak tartanánk már ott!

a stressz, meg a munkahelyi dolgok most már bizonyítva látom, hogy nagyon komoly hatással vannak a rosszulléteimre: már harmadszor fordult elő, hogy péntek estétől vasárnap estéig kutyabajom nem volt, vígan elvoltam egész nap egy émelygés vagy akár szédülés nélkül (és szinte bármit meg tudtam enni), a hétfő reggelt meg úgy nyitottam, hogy egyből ébredés után ismét fél óra görnyedés a WC fölött... :cry: nem valami jó, remélem, lassan túl leszünk ezen, de az egyik kolléganőm azzal riogat, hogy neki egészen végig megvolt a hányinger... :roll:

KépKép

KépKép
stelly

Nagyon szép gyerkőceitek vannak, lányok! Egyre többetek be van jelölve wiw-en és tényleg, gyönyörű gyerekek!!!
Gratulálok mindenkinek, aki már túl van a tarkóredő-mérésen! Jó lehet megnyugodni, hogy minden ok!!!

Kép
Kép
abencze

Sziasztok!
Ha minden igaz akkor sikerül feltenem a picikénkről képet feltenni:
KépItt 6 hetes és 5mm.

Kép
zümis

Abencze, Stelly, Zsu, Mist: köszönjük, Nektek is hasonlóan szuper élményeket! :)

Stelly: a hányinger a nők nagy többségénél 12-16 hetes kor között elmúlik (mondjuk nekem is meséltek ellenkező tapasztalatokról), reméljük a nagyobb hányadba tartozunk. :) Amúgy pedig a stressz és a kialvatlanság nagyon rossz hatással van rá. Ezt a könyvek is írják és én is tapasztaltam. Szóval, persze tudom, könnyű ezt mondani, de sok pihi és nyugalom, ez most a legfontosabb. :)
A gyermek pedig tényleg szopta az ujját, bár ha az orvos nem hívta volna erre fel a figyelmemet és nem mutogatta volna meg, nem vettem volna észre... Ő az arcát is pontosan ki tudta venni, bevallom, én nem láttam élesen a kontúrokat. :) A végtagjai viszont nagyon jól láthatók, még az ujjai is. Már pici emberke, csak nőnie kell még egy kicsit. :)

Szép hetet Nektek!

Julcsi

Kép
julcsi-79

Sziasztok!

Annyit írtatok, hogy nem győzőm visszaolvasni.....valahol el is vesztem! Na mindegy! lényeg, hogy mindenki jól van.....képzeljétek! Múltak a rosszulléteim...aztán 7végén marhapörkölt-bableves-hurka kombináció tönkrevágott, de remélem hamar kiheverem!:)
Kiskönyvem nekem sincs még...remélem 2 hét múlva minden ok, és kapok, és látok védőnénit is, és vesznek talán valami kis vért is.....addig pihi, itthon élvezet! Gyerekek úszótáborban, most indulna a nagy lakásrendberakás, de lassan indul....nagyon....
A hasam csak nő...egyre nagyobb....este szokás szerint nem alszok, de tegnap ittam citromfű teát, és bejött :)
Befőztem a baracklekvárt is(erre jó az éjszakai ébrenlét)
Iwiw-en én is fenn vagyok, mingyá jelölgetek...
Ha a munkahelyre gondolok, forog a gyomrom!
Nektek mocorog már a babuci? Legalábbis bugybérékol? Nekem elég sokat! Mi lesssz még később!!!!
Na megyek megnézem mi van a ygerekszobában, a kupin kívül!
Sziasztok!
Verus

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Elfelejtettem! Milyen táblázatba iratkozzak be? És hogyan?
Na meg az iwiw: Lukácsné K. Veronika(Verus)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

sziasztok!

Én csak ritkán írogatok, de sűrűn olvaslak benneteket! Ugyanazok a gondolatok fogalakoztatnak most engem is ! A második csemetém lesz (sajnos a 4. terhességből), és sokkal jobban izgulok mint az első babánál? Egészséges lesz? Ott van e még? Mivel engem semmi tünet nem kínzott, hiszen nem volt, nehéz elhinni hogy van bent valaki! szerdán végre újra láthatom, majd a jövőheti szűrésen is. Ez kicsit majd megnyugtat!
Éppen most voltam védőnőnél, és mindent rendben talált (vér, vizelet, stb). Annyit kérdezett, hogy van e étvágyam mivel a súlyom se változott.Imádok enni, de a fiamnál is csak 5 kg-ot tudtam felszedni... :lol: Majd meglátjuk most hogy lesz?! A pocim még lapos, de még korai stádiumban vagyok, bár másnak ilyenkor már látszik.
Nektek is tünetmentes további terhessséget kívánok!
merszi

Sziasztok Csajok!

Már megint alig győztem visszaolvasni, amit írtatok! Tök jó, hogy elkezdődtek a nyaki redő mérések, én majd 29-én megyek, még 1 hét, de már nagyon várom!! Gratula mindenkinek, aki már túl van rajta, biztosan jó érzés lehet, hogy megnyugszol egy kicsit.

Kangu: nekem is azt mondta a doki, hogy ha úgy megyek a kombinált tesztre, hogy a nyaki redő már megvan, akkor ingyenes lesz, de én is eléggé szkeptikus vagyok ... Azért viszek elég pénzt majd.

Én még semmit nem vettem a bébinek, még várok vele ...

Ma végre megkaptam a kismamakönyvet, és megismerkedtem a védőnővel. Szerencsére elég szimpatikus, fiatal csajszi, és elég normálisnak tünt. A vérképemet is megnézte, és csak egy dolog volt rossz, a vörös vértestek száma, de szerinte ez gyakran előfordul kismamáknál, és egyelőre nem kell tenni vele semmit. Mondjuk erről nyilván a doki is fog véleményt mondani. :D A védőnő egyébként azt mondta, majd akkor jön el meglátogatni minket, ha már nem dolgozom.

Ti hogy vagytok ezzel? Meddig akartok dolgozni? Én irodában dolgozom, és szeretnék minél tovább maradni, amíg jól vagyok. Mondjuk a főnököm még nem is tudja, hogy mi a helyzet, de szerintem pár hét, és elmondom neki.

Egyébként nem akarom elkiabálni, de most egész jól vagyok, egyedül a fáradtság nem múlik. Kb. 5-1/2 6 felé érek haza, onnan még 1-2 órát tudok bármit is csinálni, aztán kidőlök, és 10-kor már szinte minden nap alszom :lol:

Szép hetet mindenkinek!

Zsufi

KépKép
zsufi74

ja tényleg, vásárlás a babának :) mivel nemrég költöztünk, mostanában elég sokat járunk bútorboltokba (hétvégén végre lett étkezőasztalunk, hurráhurrá!), és persze nem bírom ki, hogy ne nézegessem meg a kiságyakat, mert azt sajna úgy néz ki, nem sikerül kapni, a családból senkinek nincs már meg. De vásárolni majd csak az év vége felé tervezek, ilyen szempontból kicsit babonás vagyok. Tegnap pont azt beszéltük férjemmel, hogy azért jól időzített a pici, mert így karácsonykor nem lesz probléma, hogy mit szeretnénk - bármit, ami kell a babának :)

nekem már ugye tudják melóban, és egyelőre úgy tervezem, hogy december elejéig-közepéig maradok. Mivel pénzügyi területen dolgozom, nekünk az év végi zárás, meg a karácsony körüli időszak mindig nagyon zűrös, meg hajnaltól éjszakáig szoktunk dolgozni pl a karácsony és szilveszter között, úgyhogy azért nagy pocakkal ezt a hajtást, meg stresszt már nem szeretném átélni. Végre nyolc év után lenne egy nyugodt karácsonyom, azt nagyon értékelném. de mivel én is irodában dolgozom, van légkondi, jó környezet, ha minden oké a babával, nem maradok otthon előbb.

KépKép

KépKép
stelly

Lányok!

Nem érdekel valakit pelenkázólap?
Vadi új..... Kép

Kép
Kép
odri

Sziasztok!

Verus! Én komolyan azt hittem, hogy csak képzelődök! Én is érzem!!! Na jó nekünk könnyű! Harmadiknál... Az elsőt és 18, a másodikat 16-17 hetesen éreztem. De most egy pár napja (főleg ha ülök és előre hajolok) apró pukkanásokat, buggyanásokat. Létezik, hogy ez már az? :roll: :shock:

Nekem émelygésem már nincs! Nagyon jó! A hasam nem látszik a hájtól, de ha háton fekszem érzem a dudort. :lol:
Péntek 17 óra! 12 hetes uh! Alig várom!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Haliho!

Most csak a tablazatra van idom, ime:

Kép

Ja, es senkinek nem mondtak meg baba nemet? A 12 hetes UH-n azert neha mar latszik. Hajnin kivul van meg, aki nem szeretne elore tudni?

Masodik babaval jobban izgultok. Erdekes. Rajtam kivul nincs olyan, aki esetleg kevesbe? Vagy csak en vagyok ilyen defektes? Bar nalam az is biztos kozrejatszik, hogy Luca nem jott teljesen egyszeruen es hamar, igy talan jobban is feltettem, mint kellett volna. Kisteso meg 2. probara osszejott. Szoval ot eros gyerkocnek kepzelem, akivel aztan semmi baj nem tortenhet.

Kép
Kép
-macsek-

Ja, ha vmit valtoztatnatok ebben a tablaban, tovabbra is varom priviben az eszrevetelt, nem mindig erek ra a gmailt is megnezni. Sorry :oops:
-macsek-

Verus/Dina! érzitek már a baba mozgását? deejóóó! persze ti tapasztalt mamik vagytok, tudjátok, hogy mire kell figyelni :D

én azt olvastam, hogy 16-18.héten várható, hogy megérzi a kismama, de már nagyon várom. valahogy azt képzelem, hogy akkor még valóságosabbá válik, hogy egy pici ember fejlődik bennem.

KépKép

KépKép
stelly

Eszter! Én nem is mertem nagyon erre gondolni, de hogy most Verus írta... mertem én is! Szerintem az, mert ilyeneket mostanában nem éreztem. És olyan, amilyen Eszternél volt. Azt valahogy nagyon megjegyeztem! :D
Lehet, hogy dilisnek néz majd a doki, ha rákérdezek... De ha mondjuk látom, hogy nagyon ficánkol,akkor már nagyon bizts leszek benne!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Macsek!

Köszönjük a táblát!

A 12. heti ultrahanggal kapcsolatban én titkon reménykedem, hátha látunk már valamit, mivel (mint megtudtam Zsutól) a Bolgárkerékben 4D-set csinálnak. Szóval lehet, hogy van esély megtudni, milyen nemű lesz a baba. Azért nagyon nem élem bele magam...

A mozgással kapcsolatban néha vannak fikcióim, de szerintem ez még nem a baba. Nagyon alkatfüggő, a vékonyak korábban érezhetik stb. De egy ideje igyekszem összpontosítani.

Kép
mist

Macsek! Nekem csak annyi a változás, hogy a Sára név kilőve. Ha lány lesz Csenge lesz. Most így áll.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Sziasztok!

Mist: Majd írd ám meg mi volt holnap, hogy mire készüljek jövőhét kedden! :lol:

Ikverus: Örülök hogy jól vagy! :lol:

Zsufi: Én is jövőhét kedden megyek nyakiredőre! :lol:

Holnap megyünk a Balcsira, de csak egy napra! De már nagyon várom a kis kirándulást! :lol:

Szép napot mindenkinek!
zsu83

Sziasztok!
Julcsi! Olyan jó volt olvasni a babóról, én is irigykedek ám, mindig úgy szerettem volna látni ahogy Z cumizza az ujját de sosem kaptuk el a pillanatot :) meg persze a szuper eredményekre is irigykedek :)
A buborékolást én is érzem, Z-t a 15. héten már érzetem, nem kicsit rugdosott :D az első a buszon történt, egy akkora éleset rúgott hogy felnyögtem, nem tudtam mi bajom, aztán eszembe jutottt hogy ez már biztos AZ! :lol: Aztán a későbbi rúgásokkal összehasonlítva tényleg az volt! A mostani buborékok sem lehetnek mások, annyira közel érzem a hasfalamhoz, az már nem lehet "bélmozgás" (bocs, ezzel tényleg össze lehet keverni :) )
Rajtam semmi sem látszik, abszolút semmi, tök lapos :cry: bár az elsővel azt mondták olyan voltam mint aki meggymagot nyelt :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Úgy néz ki én megyek utoljára nyakiredőre? Jövő hét péntek, azaz elseje...

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Első babások! A babóca mozgását az első gyereknél csak kb. a 20. héttől lehet érezni (mert az elsőnél még nem tudjátok, mit is kell érezni :D ) Úgyhogy türelem!
Akik dolgoznak, azok ne szakadjanak meg a munkában, kirúgni ilyenkor már úgysem lehet senkit. A márciusi topicban már a 2. babó ment el :cry: , szóval a bűvös 12 héten egyben kéne túllenni :roll:
Nekünk a tarkóredőn eszünkbe sem jutott megkérdezni a nemét, az előző gyereknél ilyenkor még az ötletért is kinevetett az orvos :? De ráérünk még megtudni :D

Kép
kangu

Jézusom,hogy elrohant az idő már készülünk a nyakiredőre!Párhétre rá a nagy genetikaira és már félidössek is vagyunk :lol: :lol:

Kép
zümis

Zsu, jó pihenést nektek, remélem, szép időt fogtok ki!

Jaj Kangu, ne ijesztgess, az még két hónap, hát hogy bírom ki addig mocorgás-érzés nélkül??? :lol:

KépKép

KépKép
stelly

Nagyon furán vannak ezek a vizsgálatok, nekem tök máshogy van mint ahogy ti mondjátok. Jövő héten genetikai uh-ra megyek de nyilván megnézi a redőt is, vérvételnek a közelében sem vagyok, csak a 16. héten lesz az afp, és ennyi, eddig ha minden rendben lett volna egyetlen egyszer kellett volna a terhesség-megállapító uh-ra mennem, csak a barna miatt voltam már 4x.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

A 20. héttel senkit nem akartam elkeseríteni, inkább megnyugtatni, hogyha nem érzitek a mozgást, az nem gond :D Aki előbb megérzi, az az ügyes :)

Zetibebi: Afp mindenkinek csak a 16. héten van, egyébként őrült értékeket mutatna ki. Többek között ezért is megbízhatatlan, merthát kinek melyik a 16. hét? :? Különben örülj, hogy nem zaklatnak folyton vizsgálatokkal. :)

Kép
kangu

Vera: nekem a nőgyógyász, meg a házidoki egybehangzóan mondta, hogy laborvizsgálatra szükség van az első és a harmadik trimeszterben is, ahol a szokásos rutin vér- és vizeletvizsgálat mellett csinálnak még egy-két plusz vizsgálatot, illetve néznek vércsoportot (én meg tudtam mondani a magamét, de akkor is), meg ellenanyagot, hogy nincs-e RH-összeférhetetlenség.
De szerintem ez is változhat orvosonként, hogy ki mikor küld el.

Meg aztán én is jól meglettem volna akkor is, ha nem csapolnak meg :roll: szerintem nem jó, ha örökké vizsgálgatnak...

KépKép

KépKép
stelly

Eszter: Köszönöm szépen! :lol:
zsu83

Nálunk a 16. és a 33. héten van vérvétel, a 33. hetin történik a cukorterhelés is. A fogorvosról nekem egy szót sem szólt a védőnő anno, egy fogfájás miatt mentem el magamtól, ezt az alkalmat írta be a kiskönyvbe.
A háziorvosnál is annyi történik, hogy lemegyünk a védőnővel együtt (egy épület) és megkérdezi hogy vagyok, én úgyis azt mondom hogy jól (mernék mást mondani :) )és benyomja a pecsétet. Szerintem úgy van vele, hogy bármi bajom van úgyis a nődokihoz szaladok :?
Ezeken kívül csak a háromheti uh történik, ami csak azért ilyen gyakori mert ez a doki így szereti, egyébként én is hathetente járnék. Persze nem vagyok hipohonder hogy annyira vágyjak a vizsgálatokra :lol: de pl egy vérvétel szerintem nekem is beleférne még az elején, csak a biztonság kedvéért. Zvel pl abból derült ki, hogy fertőzésem van, tünetmentes volt, azonnal gyógyszert kaptam. Persze erre kicsi az esély hogy előfordul.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

A dokim mikor uhval állapitotta meg a terhességet/régebben tapintással nézték és ha úgy gondolták akkor küldtek uhra most meg szinte állandóan uhval kukolnak.Nemmintha hiányozna amanuális vizsgálat/ akkor első dolga volt laborba küldeni.Nálam azért is jó ,hogy hamar küldött el mert negativos vagyok!Ellenanyagot is néznek.
A védőnöhőz meg a lelettel és azzal a papirkával kell menni amit a doki ad uh nál.Beirogatja az adatokat és kész ritkán mér vérnyomást és testsúlyt.Hallottam olyat ahol vizeletet is néz a védőnő.

Kép
veronak

Sziasztok lányok.
Olvasgatlak titeket, de csendes üzemmódban.
Látom, jól haladtok a vizsgálatokkal.
Nekünk a nyaki redő gondolom csak 2 hét múlva lesz még, egyenlőre még szó sem volt róla. Csütörtökön megyek a nődokihoz, gondolom akkor elmondja, hogy hová kell menni és mikor.
Én Szávával havonta jártam vérvételre, most azt mondták háromszor kell elvileg, ez a szokásos protokoll.

Én továbbra is vacakul vagyok ,ez az állandó gyomorbaj kikészít.
Vettem gravidát, hát a bevétel után fél órával ki is jött, piszkosul voltam tőle. Úgyhogy én most nem merek semmiféle vitamint szedni.

Én is érzek tök furi kis remegéseket, mozgásokat néha, belül a pocak mélyén, főleg mikor csendben pihizek. Én is gondolkodtam már rajta, hogy ez már a babó-e, de nem mertem rá megesküdni.

Olyan jó nektek, hogy mindannyian 35 alatt vagytok, és nem kell mennetek amniocentézisre. Nekem sajna kell :( Bár mondhatom, hogy nem megyek, de nem tudom, hogy ezt be merjem-e vállalni.
Szávával meg sem fordult a fejemben, hogy bármi baj is lehetne, abszolut nem izgultam, most bennem motoszkál a félelem egyfolytában.
Szóval ettől a hasbabökéstől rettenetesen félek, beárnyékolja a napjaimat, ezét is nem nagyon írtam :(

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Küldtem meglepiket!

Kép
zümis

Sziasztok!

Dina!

Most jutottam el odáig, hogy végigolvassam az ÁEK tájékoztatót, és eléggé elkeseredtem... A gyerekorvos az anyuka nélkül vizsgál, vesz vért, és csinál mindent. A babáknak alapból cukros vizet adnak. Gyerek (testvér) nem látogathat. Első éjszaka elviszik a babát.

Hát, sok minden megváltozott, mióta én arra jártam... :( Pedig annak idején én nagyon elégedett voltam a kórházzal.

Ma megyek mindenfelé, már nagyon izgulok!

Kép
mist

Mist, ne keseredj el, ez máshol is így van.
Kistarcsán is anyuka nélkül vizsgálnak, ott is adnak pótlást. És lehet, hogy első éjszaka annyira kileszel, hogy örülsz ha alszol.
És a gyerekeket sehol sem engedik be az osztályon belülre, az üvegfalon keresztül láthatja a babát, te pedig kimehetsz hozzá, de baba nélkül.
Gondolom ezt a fertőzések elkerülése miatt csinálják, hiszen a gyerekek oviban , iskolában egy csomó mindent összeszednek a szoros közösségben.
Arra gondolj, hogy 3 nap az egész, és mész haza a picibébivel. :)

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Mist: Amennyire én tudom, gyerek sehol nem látogathat!!!! Ez nem kiszúrásból van így, hanem az újszülött érdekében. Az én kórházamban az 5 ágyas szobákban minden éjszaka elviszik a babákat. A 2-3 ágyasakban az anyukák beszélik meg, engedik-e az éjszakai "babatartást". De gondolj arra, hogy fáradt leszel, a tejtermelés miatt sem árt, ha egy kicsit pihensz. A saját gyereked még hagyján, de más gyerekének az üvöltését hallgatni éjszakánként..... :shock: Én az előző gyereknél bizony nem bántam, hogy éjszakára elvitték. :D Ha pedig nem vagy ott a vérvételnél ne bánd, legalább nem bőgöd el magad, abban a fura bőgős hangulatban. :)
Ami a helyedben engem jobban bántana, az a szabad bábaválasztás eltörlése... :? De ha nem volt kiszemelt bábád, akkor mindegy :roll:
http://www.hirtv.hu/ ezen belül nézd meg a video galériát

Kép
kangu

Julcsi-79, küldtem neked privát üzit, jelezz vissza, ha megkaptad!

Kép
kangu

Ikverus - rádkerestem iwiwen, de nem talállak...

voltam reggel védőnőnél, szerencsére nagyon szimpatikus, kedves nő, jó sok tanáccsal ellátott, kaptam ellenőrző-kinézetű fehér kiskönyvet, meg tájékoztató füzetet is, és le lettem tolva, hogy félek a fogorvostól, úgyhogy jövő héten erőt veszek magamon, és oda is elmegyek; viszont azért megdicsért, hogy szedek Elevitet, mert szerinte az nagyon fontos akkor is, ha sok gyümölcsöt eszem

KépKép

KépKép
stelly

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: