A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Lassan hazamegyek és magam megműtöm az Attilát! :lol: :lol: :lol:
Most kicsit kiegyek, mert kiguvvadnak a szemeim! 8)

Kép
szilzi

Azért ne műtőzz egyedül! :lol: Én még keresgélek.

Kép
flóra 11

Miért Flóra, még a laptető is az enyém! :lol: :lol: Ez lehet, hogy jel! :shock: Hogy műtsek! :lol: :lol: :lol:

Na mindjárt jövök! :D

Kép
szilzi

Kép
flóra 11

Igen,ez egy jel. Szerintem arra, hogy a műtét után helyreáll a spermaszám és spontán terhes leszel. :wink:

Kép
flóra 11

Lányok, nem tudom Ti hogy vagytok vele, nem tudom volt e róla szó, de engem nagyon megviselt, hogy a Kolonics György meghalt... :cry: Itt egy kis videó róla, ha valakit érdekel:

http://videa.hu/videok/sport/kolonics-g ... qPwIMeLzji

Kép
szilzi

Vidd el ezt az oldalt az orvosodnak Flóra, itt egyértelműen le is van írva, hogy KELL a hormonvizsglat! :evil:

Kép
szilzi

Szilzi,kicsit nem leszek. Telefonált az apu,hogy jön. Névnapja van,gondolom ezért jön,de persze megint utolsópillanatban jelentette be. Csak annyit mondott,hogy jön hozzánk,mindjárt itt van. Tehát ha most indult, akkor az max fél óra és itt van. Gyorsan készülődök.

Kép
flóra 11

Ha ez ilyen egyszerű lenne Szilzi! A dokim egy kukkot nem tud magyarul. Szlovák cikket pedig biztos nem találnék,ami így le lenne írva. Szerintem itt egyáltalán nem foglalkoznak olyan magas szinten sem aterhességgel,sem a meddőséggel. Nem értenek ezek itt hozzá. Nálunk a dokik csak felcserek ahhoz képest, ami Magyarországon van. Hidd el, ezek tudatlanok. Hiába mennék én itt bárkihez. A pajzsmirigy dokim az magyar és látod,máris tud valamit. :) Legszívesebben nálatok vizsgáltatnám kimagam és ha nem jutok hamarosan eredményre nincs kizárva,hogy egy meddőségi centrumhoz fogok fordulni.

Kép
flóra 11

Ez az Flóra! Hozzátok Győr nincs messze, ugye? Ott is van a Kaálinak társintézete! :D

Gyere majd! :D

Én végre itt vagyok, ki tudja mikor lesz legközelebb ennyi időm! Lassan ledoktorálok meddőségből! :lol: :lol:

Kép
szilzi

szilvi nekem már van egy fél doktorim meddőségből és nőgyógyászatból! :D

Kép
muzsuzska

Sziasztok! Vagyok csak nagyon dolgozok! :D
7től délig aludtunk, utána ebéd G. anyukájánál. Most pedig a sátor elszakadt zsákjával szenvedek és lassan lefüstől a varrógépem!!!! :D :evil:

Kép
muzsuzska

Helló Zsuzsi!

Előkészítettem ezt-azt, most kicsit nyugodtabban várom az aput.

Kép
flóra 11

Szia Zsuzska!!! :D :D

Dolgozzál csak dolgozzál! :D

Mikor mentek a Velencei tóra? Elsején? Ma már nem dolgoztok este, ugye?

Kép
szilzi

Zsuzska Agárdon júli 26-án EDDA koncert lesz! :D Nme tudom szereted e, csak úgy ráakadtam.

Kép
szilzi

Én is olvastam az Edda koncertről és egy ír táncos akármi is lesz!

Kép
muzsuzska

Milyen elsején?????????? :evil:
Most a héten szerdán indulunk!!!!!! :D

Kép
muzsuzska

Augusztus 1ig szabadság!!!!!!!!!!! Hurrááá!

Kép
muzsuzska

Flóra most nem szedek semmi hormont, se mást. Csak akkor szedtem hogy megjöjjön!

Kép
muzsuzska

Értem,pedig már azt hittem,megfejtettem a dolgot. De mindenütt azt írják egyébként,hogy ha szedtél hormont,az még utólag is elég sokáig kifejti a hatását.

Kép
flóra 11

Nem tudom,de én is olvastam utána a sárgatest elégtelenség vagy túl termelés!
Remélem a holnapi vérvétel után kiderül!!!!!!!

Kép
muzsuzska

Hát remélem én is,hogy kiderül.

Itt az apu.

Kép
flóra 11

Megyek varni, és pakolni! Két napom van készülödni a sátorozáshoz!!!!!! Megyünk ha esik ha fúj ha tornádó jön! :D

Benó ti mikor indultok???????????????????? Gy. mikortól kapott szabit?

Kép
muzsuzska

Bocs Zsuzska :oops: Én is úgy gondoltam, hogy szerdán indultok, de fogalmam sincs hánydika van és az elseje rémlett! :oops: De az is egy dátum nálad, csak az a szabi vége! :(

Kép
szilzi

Engem megint lerohantak, úgyhogy nem képeztem ki magam teljesen! :lol: :lol: Attilát még sem én műtöm! :lol: :lol:
Lassan megyek haza, legyetek jók!

Kép
szilzi

A sárgatest működési elégtelensége a kiegyensúlyozatlan ösztrogén- és progeszteronszintből ered. Gyakran okoz vérzészavarokat és terméketlenséget, emellett olyan tünetek forrása is lehet, melyek emlőelváltozásokra ( mastodynia és mastopathia) utalnak, vagy fejfájással és depresszióval járó premenstruális szindróma formájában jelentkeznek. A változatos panaszok egy és ugyanazon kórkép kifejezői, orvoslásuk pedig a nőgyógyászaton kívül a belgyógyászat, az ideggyógyászat és a pszichiátria feladata is.

Kép
muzsuzska

Évente a házaspárok 15 százaléka vágyik hiába gyermek után. Ennek oka harmadrészben csak a nőben, harmadrészben csak a férfiban s harmadrészben mindkét partnerben együttesen keresendő. A nők sterilitása mintegy 30 százalékban hormonális okokra, 18 százalékban anatómiai adottságokra vezethető vissza, a maradék hányad tisztázatlan, többnyire pszichoszomatikus vagy immunológiai eredetű.

A rendellenes peteérés és a tökéletlen sárgatestképződés diagnosztikájának és terápiájának nagy jelentősége van a női meddőség kezelésében. A sárgatest gyengesége a petefészek működési zavarainak egyik tünete, eredete szerint négy nagy csoportba osztható:

* hipotalamo-hipofizeális (a köztiagy és az agyfüggelék hormontermelő központjainak hibás működéséből eredő)
* hiperprolaktinémia (túlzottan sok tejelválasztást serkentő hormon termelődik) vagy
* hiperandrogenémia (túl sok a férfi nemi hormon) által kiváltott, illetve
* közvetlen petefészek-eredetű, melyet a petefészek működésének korai megszakadása okoz.

A kórkép ( Corpus luteum insufficientia: CLI) könnyen diagnosztizálható, ha kimutatható a vér progeszteronszintjének egyértelmű csökkenése (12 ng/ml-nél alacsonyabb) a ciklus második felében, és az alaphőmérséklet ("ébredési testhőmérséklet") hipertermális szakaszának lerövidülése (normálisan a ciklus 2. felében magasabb a testhőmérséklet 0, 5şC-kal). A sárgatest gyenge működése normálisnak mondható az ovulációs ciklus kialakulása előtt (pubertáskor), illetve klimaxot megelőzően, amikor a petefészkek tevékenysége kezd megszűnni. Stabil ciklussal rendelkező, egészséges nőknél évente a havi ciklusok 15 százaléka zavart. A termékenység időszakában a progeszteron csökkent koncentrációja ciklusrövidülés vagy -hosszabbodás s gyakran vérzési zavarok kíséretében lép fel. Belső (láz, korai öregedés, életkor) és külső (vírusok, környezeti káros anyagok) tényezők hatására ez az arány növekedhet. A termékenységi ráta természetes módon a 35. életév után csökken.

Kép
muzsuzska

Terápiás lehetőségek

A népi gyógyászat ismeretkincséből merített " gyógyítószerek" mellett egyre inkább előtérbe kerülnek a szintetikusan előállított hormonkészítmények. Ezek többnyire az ovulációt segítik elő, s minél hatékonnyabbak, rendszerint annál komolyabb mellékhatásaik vannak. Bár az Agnus castusszal (barátbors) végzett kezelés alatt az ovuláció aránya csak 28 százalék lett, és eközben a gonadotropin-készítményeknél 80 százalék, az utóbbi tartós használata egyértelmű mellékhatásokkal jár: petefészekciszták, myomák és ikerterhesség rizikójával.

A hormonterápiába a nők 18 százaléka gondolkodás nélkül beleegyezik, többségükben azonban komoly kételyek merülnek fel. Aggódnak a petefészkek esetleges zavarai (ciszták, kimerülés) miatt, tartanak az ikerterhességtől, az elhízástól, szexuális zavaroktól, és féltik jó közérzetüket.

Jó tudni! A természetes ovulációkiváltók közül legjobbnak eddig a barátborskivonatok bizonyultak. Alkalmazhatóságuknak azonban bizonyos kritériumai vannak: a vér progeszteronszintje 7- 12 ng/ml közötti értéket mutat; az alaphőmérséklet hipertermális szakasza tíz napnál rövidebb; a páciens 18 és 35 év közötti, enyhe cikluszavarokkal és 21- 35 napos ciklussal rendelkezik; legfeljebb két éve vár hiába a gyermekáldásra; nem túlsúlyos és nem is sovány (az ideális testsúlytól legfeljebb ą15 százalékkal tér el); nem fordul elő nála akné és seborrhea ( hiperandrogenémia jele lehet); nem jelenik meg nála hirzutizmus (női bajusz).

Kép
muzsuzska

Mi segíthet még?

A betegek többségénél három hónapos barátbors-terápiát követően a vér progeszteronszintje normalizálódik, ami a hőmérséklet mérésével is jól kimutatható. Ha a három hónapos terápiát követően sem észlelhető javulás, a barátborstartalmú szert enyhe természetes ösztrogénkészítménnyel kombinálják további három hónapig. Ha ez sem elég, akkor egyéb homeopátiás vagy akupunktúrás kezeléssel érdemes a hormontermelést serkenteni.

Ne feledkezzünk el arról, hogy gyermekvállalási szándék esetén a partnert is bevonjuk a vizsgálatokba (herenagyság, spermium mozgásának vizsgálata, herevisszér vagy -sérv kizárása)!

Kép
muzsuzska

Szója

Kelet-Ázsiában a szója beletartozik a mindennapok étrendjébe. Úgy tűnik, éppen ezért az ázsiai nők lényegesen ritkábban szenvednek a változókori panaszoktól. (A japán nyelvben nincs is szó a „hőhullámok” jelölésére.) Sok szakember az európai nők számára is a fito-ösztrogénekben dús étrendet javasolja a klimax kellemetlen tüneteinek megelőzésére. A mi étkezési szokásainkkal azonban szinte lehetetlen hozzájutni a hatás eléréséhez szükséges napi mintegy 40 milligrammnyi izoflavonhoz. Ezért jelennek meg a gyógyszertárak polcain az újabb és újabb szójaalapú fitoösztrogén-készítmények.

Az ázsiai konyha kedvelt nyersanyaga, a tofu, mely egyébként nem más, mint szójasajt, és - akárcsak a túrót a tehéntejből - alvasztott szójatejből készítik, fontos fitoösztrogén-forrás. Sokféleképpen elkészíthető, tulajdonképpen ízt csak a főzés közben hozzáadott fűszerektől kap. A vásárlásnál feltétlenül figyeljünk az eredetére! A bioboltokban Demeter-minőségű tofu készítményeket vásárolhatunk.

Figyelem! A túlzott szójafogyasztás hátrányosan befolyásolhatja a pajzsmirigyhormon-termelődést. Az izofiavonoidok gátolhatják a tiroid-peroxidáz nevű enzimet, amely a jód megkötéséért felelős a pajzsmirigyhormon képzése során, és így a szervezet nem tudja a pajzsmirigyhormon előállítására hasznosítani a jódot. Japánban, ahol tudományos kutatások egész sora foglalkozik a szója hatásával, ez az enzimgátló hatás nem játszik túl nagy szerepet, mert a bőséges algafogyasztásnak köszönhetően az étrend általános jódtartalma jóval magasabb, mint az európai étrendben.

Ne feledjük! Ha pajzsmirigy-alulműködésben szenvedünk, vagy nagyon sok szójaterméket fogyasztunk, ritka esetekben számolnunk kell az izoflavon negatív hatásával is! Ez érvényes egyébként a hazai izoflavon-forrásunk, a vörös here (Trifolium pratense L.) tekintetében is

Kép
muzsuzska

A látogatásnak vége. Itt vagyok, míg nem jön haza a Flórián.

Kép
flóra 11

Hú de sokat írtál Zsuzsi. De csupa okos dolgot. Már olvasom is őket!

Kép
flóra 11

Helló, újra itt! :D
Kép

KépKép
benó

Máris visszamegyek olvasni, de van néhány hírem:

VAN SÁMÁNDOBUNK!!!!!!!!!!!

Szombat du.-ra már tudtam úgy foglalkozni a Hunorral (a hastánctanár gyermeke, 6 hónapos lesz a napokban), hogy nem gondoltam magamra, magunkra stb., csak úgy rá és kész. :D Addig szar volt.

KépKép
benó

Szia Benó! :D

Kép
flóra 11

Oké, és most visszamegyek olvasni, ne kiabáljatok utánam. :D

KépKép
benó

Szia Flóra!
:D :D :D :D
Máris kiabáltál? :D :D :D :D

Akkor most mesélj, mi volt, míg nem voltam. :D

KépKép
benó

Szerintem most már csak dobolj mindig rádiózás előtt vagy inkább a Gy. doboljon, te pedig lejts hozzá hastáncot. Csak összedoboltok meg táncoltok egy kis Hunort ti is. A hatás biztos meg :lol: lesz.

Kép
flóra 11

Igen,én ma ilyen hangos vagyok. :lol:

Kép
flóra 11

Dumáltunk Szilzivel meg elolvastam Zsuzsi okos írásait. Tancsu kertipartin, Szilzi hazament munkából,Zsuzsi csomagol. Timivel nem tudom mi van.

Kép
flóra 11

Hát, szép! :D Mi is így gondoltuk. :lol:

KépKép
benó

Na, most meg elűztelek innen a hülye viccemmel? :shock: :cry:

Kép
flóra 11

Akkor jó, megijedtem,hogy megsértődtél. :D

Kép
flóra 11

Zsuzsi hová csomagol? Hová mennek? Vagy már Velencére? :shock:
Azt tudom, hogy holnap kezdődik a szabadságuk! :D :D :D :D Végre! :D :D :D :D

És neked milyen volt az előadás? :D Remélem, jó!!!! :D

Szilzi hogy van?

Tancsu és Gergő? Tancsuék voltak kirándulni, vagy ma mentek?

Timi mikor volt utoljára? És mit írt? Minden oké, ugye?

KépKép
benó

Az apu hozott nekünk egy láda bio almát. :D

Kép
flóra 11

Hú, az szuper! :D És honnan?

KépKép
benó

Tancsuék ma nem mentek kirándulni,mert közbejött nekik egy születésnapi kertiparti.
Zsuzsi Velencei tóra csomagol.
Timi nem tudom mikor volt. Talán tegnap. Nincs baj, megvették a kocsit, annak örülnek. :D

Kép
flóra 11

Az apu felesége egy mintagazdaságnál dolgozik,mint könyvelő és onnan.

Kép
flóra 11

Én közben más oldalakat is nézegetek, de itt vagyok teljes mellszélességgel azért.
Mesélj! Majd visszaolvasok, ha egyedül leszek. :D

KépKép
benó

Benó,még visszajövök,de most megjött a Flórián,kicsit foglalkozom vele.

Kép
flóra 11

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: