A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Vérzés: én már lassan 6 hete szültem és még mindig nem múlt el tejlesen. Úgyhogy ilyen 2-3 környékén még egyáltalán nincs miért aggódnotok!!! Nekem már annál inkább, de egyelőre nem paráztatom magam, kedden megyek kontrollra, majd szól a doki ha valami nincs rendben. :?
Vendég

Potyka - azt nem írta Csilla hogy miért ment be a koriba, de szerintem csak ctg-n volt és akkor fogták benn!
Vendég

Wera, Kata, nyűgös babaák szülei. Szóval az úgy van eredetiben, hogy a kismajom megszületik, és a mamin lóg. Ha akar szopik, ha nem akar, szundikál, vagy kukkol. És a mi gyerekeink is erre vannak kódolva. Ha belegondoltak az őasanya-ősgyerek helyzetbe, jogods, hogy nem akar vízszintben csendben, magában ellenni. Ezért jó megoldás pl. a hordozókendő.

Nyilván vhogy át lehet őket szoktatni, meg ideig óráig vmivel elfoglalni, de az pótszer. Egy jóltartott baba tök magától áttér a vegyél fel korszakról a tegyél le korszakra, majd az engedj el-re. Nyugi, nyugi. És biza az igény szerinti szopi is természetes, állatvilágban se mérleg, se cumi.... Természeti népeknél sem. Mégis felnőnek, és úgy tűnik nyugodtak, magabiztosak. Érdeklődők.

potyka

Potyka, szeretem a hozzászólásaidat! :)
Pont azon töprengtem, hogy nem baj-e, hogy este-éjjel néha óránként cicizik, de én bizony megszoptatom, ha kér, nem várok három órát. Ráadásul nem mérem minden szopi után, ugyhogy ki tudja mennyit eszik.
Bár valószínű eleget, mert tegnap este, meghaladta a születési súlyát 40 gr-mal!

Kép
Kép
patr

Anyjuk, drukkolok, hogy most már hamar beinduljon rendesen és túl legyél rajta!!! +++++++++++++++++

Bondi+++++++++++++++++++++

Kép
Kép
patr

Sziasztok!!
Hu, micsoda hírekre jövök!!

Nagyon megy a drukk Anyjuknak (ha jön az sms, azonnal irok)!

És megy a drukk bondinak is!

Nekünk az éjszaka jónak indult, de a 3-as kelés után nem akart visszaaludni. 6-ig szenvedett....cicizett, ordított. Szerintem fájt a hasa! De utána ugy fél 10-ig bealudt! Délelőtt voltunk sétálni, de csak rövid időre, mert ramaty az idő!

d.dodó

Sziasztok!

Csak ezt az oldalt olvastam, mert se energiám se időm.
Nálunk teljes a káosz, katasztrófahelyzet van.
Levente valamiért nem akar enni már kétser voltam vele az ügyeleten és már beutalót is kaptunk a kórházba arra az esetre, ha nem javulna a helyzet. Küzdelmek árán tudok csak belediktálni kaját, állandóan ellöki magától a kaját. Pár kortyot iszik és utánna kapálózik nem akar enni. Így eszik időnkén 50-6 -at többszöri nekifutásra. Szopizni nem nagyon akar így fejegetek és cumisüvegből adom neki. A doki péntek éjszaka mikor bent voltunk azt mondta ameddig nem jön rendbe a mellem és nem múlik el a lázam addig inkább tápot adjak neki és utánna megint mehet az anyatej. Szombatra elmúlt a lázam így megint adtam neki anyatejet, de szopizni nem nagyon akar. Már teljesen kétségbe vagyok esve én még ilyen gyereket nem láttam aki nem akar enni. Most azon agyalok, hogy bemenjek e a kórházba holnap vagy várjak még és próbálkozzak, csak az is a baj, nem tudom Olivért hova tenni, mert nem igazán ér rá senki, csak nagy áldozatok árán, de arra gondoltam, hogy mindenképpen meg be kéne menni, hogy hátha van valami baja a torokfájáson kívül- mert azt mondták picit piros a torka-és ott ki tudják deríteni. Csak sajnálom szegényt, félek, hogy megint megkínozzák. Nagyon nehezen lehet őt megszúrni, mert "rosszak" a vénái, tök sokáig tart mire eltalálják.
Ráadásul estétől egy hétig egyedül leszek, mert Tamás megy Tatára edzőtáborba viszik a gyerekeket. Ez minden évben van és nem lehet lemondani. :cry: :cry: :cry:

Én nem tudom, hogy mit rontottam el, de már teljesen kivagyok, már lassan saját ágyunk lesz a kórházban. :lol: :lol:
Mi lehet az oka, hogy nem eszik a gyerekem. Állandóan sírhatnékom van.

Na nem rontom tovább a levegőt, megyek lassan felébreszem Leventét megpróbálom megetetni.

Bocsi,hogy már megint csak panaszkodtam.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Én is drukkolok a hamarosan szülőknek!!+++++++++++

Kép
Kép
Kép
titanilla78

11:19-kor megérkezett Bangha Natália Kinga, 3120 g, 54 cm és tündérbogyó. :D

Gratuláloooooook! :D :D Sok tecsit a babának és gyors felépülést a mamának! :wink:
Vendég

Titi! Levente fogy? Vagy még így is hízik? Alszik etetés után? Én ha alszik nem ébresztgetném, csak ha az orvos azt mondta. Nem azért nem eszik, mert még nem éhes? Hát nagyon sajnállak! Tényleg baromi rossz lehet! Gondolom Olivér is kivan, mert sokat kell Leventével foglalkozni!

Kép
szly27

ó, Titi! Annyira sajnálom! :( Sajna nincs ötletem h mitől lehet. Próbálj azért nem nagyon idegeskedni, mert azt a baba is érzi! A kórházzal kapcsolatban pedig hagyatkozz az anyai ösztöneidre! Ha úgy érzet nagy a gáz, inkább menjetek be!
Vendég

Tita, azért 50-60 nem rossz.... Pisis pelus? Súlynövekedés heti szinten? Szoptatási tanácsadó?

Bondi, ez gyorsan ment!!! Gratulálok, és minden jókat.

potyka

Potyka - imádlak! De most tényleg!!! :D :D :D Mi lenne velünk nélküled :?: :wink:
Vendég

Tényleg Titi! a csupin szoptatást próbáltad??? Az nekünk is segített.
Vendég

Sziasztok!

Csak gyors bekukk mert mindjárt eszünk! :wink:
Jelentem Áron azóta nem kapott tápszert,nemtudom mi volt tegnap reggel,azóta újra 100-120-130-kat szopik!
Szóval úgy néz ki mi rendben vagyunk!

Titi! Annyira sajnálom!
Csak azt tudom kérdezni amit a többiek!
Fogyás? pelus?
Minden elismerés a tied és minden több gyermekes Anyukáé aki még írogatni is tud!
Nekem 6 hétig van segítségem mégis alig tudok jönni és "csak" egy gyerekem van!
nagyon ügyesek vagytok!
persze az is akinek egy van! :wink:

Maria! Micsoda hajasbaba!
Megmutattam Anyunak,hogy Áronra mondják,hogy hajasbaba akkor nézze meg Emmát!
Nem semmi sérója van!
Gratulálok hozzá!
Úgy látszik az Emma babák márcsak ilyenek ugye Wera????????

Vikinek és Bondinak hatalmas gratula!!!

Anyjuk+++++++++++++++++++++++++

Többi kismami hajrá!!!!
Drukkolunk!

Azért fejlődöm! Látjátok milyen sokat írtam??? :lol: :lol: :lol: :lol:

Most viszont lépek mert még ma Anyósékhoz megyünk vacsira,össze kell készítenem pár dolgot meg persze magamat is!

Majd még benézek ha tudok!

Pussz mindenkinek

Kép

Kép
ibm

Bondi!
Nagy nagy gratula! Sok tejcsit, és jó egészséget.....

d.dodó

Bondi, gratulálok Nati tündérbogyóhoz!!!

Kép
Kép
patr

Gratula Bondinak és Vikinek!!! Nagyon jó egészséget és sok tejcit kívánunk!!!!

Sajna muszály ébresztenem, mert nagyon keveset eszik egyszerre. Neki már minimum 530 grammot kellene ennie egy nap, mert 5310 gramm a súlya. Ezt tegnap mértem. Előrő hét pénteken volt 5150 gramm. Most is hízott, csak szinte fele annyit mint eddig. Van pisi a pelenkájában nem sok, de van. A kakija nagyon híg, amire azt monda a doki, hogy folyadékhiányra utal. Aszik is evés után, van, hogy egyből van hogy kicsivel később. Pl.: most is 3-kor evett és még nem alszik. A cumit igényli és megnyugtatja. Valamikor azzal valamikor a nélkül alszik el. Ma eddig 260 gramm körül evett összese. És még egyszer fog enni ahogy ismerem talán összejön azonkívük egy. :cry:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 17:46-kor.
Vendég

Bondi: nagybetűvel és színessel gratulálok csak lemaradt!!!
Vendég

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 17:46-kor.
Vendég

Titi,
Konyorgom, ne tomd a gyereket. Igy latatlanban nehez ugyan barmit is mondani, de 1. a heti hizasa tokeletes 2. nem ertem az osszefuggest a hig kaki es a folyadekhiany kozott, szerintem epp forditva kell, hogy legyen. Mar ot hetes Levi, nem fog mindig 20 dekakat hizni hetente, mert ugy egy eves korara szumo bajnoksagon indulhatna.
Az, hogy mi az eloiras, egy dolog. En sokkal kevesebbtol is hizasnak indulok, mint mas. Van nekem egy kozepso kisfiam, akivel bedoltem a "mennyit kell ennie" szovegnek, es cumisuvegbol tomtem anyatejjel, agyon stresszelve a csaladot, de foleg a gyereket, aki azota 7 es fel eves, kockas hasu, szep sovany gyerek es utal enni.
Hagyd ra mennyit ker, ha amugy nincs mas baja, nem sir tul sokat, nem tul csendes es altalaban jo szinben van. Lehet, hogy jovo heten meg majd ketszer annyit eszik, mint kene.
zsuzsi74

Sziasztok!ÁÁÁÁÁÁÁ,ismét,mostmár totálisan bekakált a gépünk,talán holnap este,amit hoz sógor lemezt,sikerül vele újratelepíteni,ez moszt a régi vacak gép-hullámzik az oldal mikor tekerem,de jobb mint a semmi.Azt tudom hogy kéne rá velemilkyen progi,akkor nem hullámozna,csak azt nem tudom mi a neve.

Drukk mindenkinek,aki nemsokára szül,amint tudok,jövök-remélem a másik jó géppel.

Addig is sziasztok.

Kép
Kép
Kép
kike

[b]Hatalmas Gratula Bondinak![/b]
Vendég

kryss, igen, persze, szoktam neki cicit adni annak ellenére, hogy nem tudja szívni, mert neki is látom hogy jó, meg nekem is... bár néha nem kellemes, mert ha éhes, akkor rángatja rajta a fejét, ha viszont nem éhes, akkor meg nem keres... de azért néha játszunk vele. :)

ja, amúgy mesélni akartam, hogy reggel a férjem etette a békát, és mondta, hogy 4 perc alatt belenyomta a 80-at. Azt hiszem én valamit nagyon rosszul csinálok... nekem általában fél óra mire megetetem... Fogalmam sincs hogy csinálta. (mondjuk olyan cumink van, amin én is tudom szabályozni hogy mekkora 'kortyot' kapjon, de elképzelni nem tudom hogy a férjem mit szabályozott rajta... :) csoda, hogy a gyerek nem fulladt meg... :)

na lassan ébred a pici, úgyhogy megyek is. Majd szerintem holnap jövök, bár nagyon kíváncsi leszek, mert az lesz az első nap a férjem nélkül... bár igyekeztem ezen a héten nem támaszkodni rá, hogy ne őrüljek majd bele, de meglátjuk...

mindenkinek szép estét!

KépKép
muffin

Zsuzsi: köszönöm a hozzászólásodat és egyetértek veled. Csak az a baj, hogy a folyadékmennyiség nagyon kevés. Ez aggaszt csak. Ha meglenne legalább a minimum, nem aggódnék, hogy milyen nyögvenyelősen eszik. Ma eddig hiába volt pisis pelus legalább 4-5 összesen 330 grammot evett. ez pedig nagyon kevés és nem fogja elérni az 530-at. Ma már elvileg csak éjfél után ébred, mert éjszaka nem szoktam ébreszteni és elég aluszékony. Holnap mindenképpen elviszem a kórházba, mivel ma ennyire keveset evett.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Bondi,
nagyon gartulálok a kislányodhoz!!!! Épp ideje volt már :D

Anyjuk,
drukkolok, és tudom, mennyire kitartó vagy és óriási türelemmel várod a kislányodat!!! Hihetetlen, mekkora erő van benned, és hát kitartást a kórházhoz - hamarosan veletek lesz Anna!

Szly,
ma nem úgy tűnik, hogy ki akarna jönni Nándi, asszem megvárja Annát... nagyon lovagias már most! Persze jóslók előfordulnak, nem rendszeresek, meg a nyákok is vannak, úgyhogy előre haladunk. Nem izgulok egyelőre, holnap Szonja nagymamázik, talán :roll:

Titi,
nem lehet, hogy a folyadékhiány azt is jelentheti, hogy csak szomjas?
Csak azért kérdezem, mert a kis unokahúgom volt így, hogy nem akart enni, ordított a szoptatás elején is, kiköpte a cicit, és volt teje a tesómnak elég. Aztán egyszer adott neki vizet cumisüvegből, ivott a gyerek jópár kortyot, és utána hajlandó volt békésen enni...
egy próbát megér, nem?
Maximum azt is kiköpi.

Lányok, Potykával egyetértésben szeretném mondani, hogy szerintem sem lehet elkapatni ebben a korban a piciket.
Ez az a korszak, amikor kialakul a biztonságos kötődés, és arr avna szüksége, hogy érezze: minden igényét kielégítik - akkor fog bízni a szüleiben, akörnyezetében. És ha ez az "ősbizalom" kialakul, akkor le fogja fogadni azt is, hogy később leteszitek, egyedül alszik el, hogy ha elmentek, tuti visszajöttök - hinni fog bennetek, hogy amit csináltok, az neki jó.
Úgyhogy etessétek és vegyétek fel, ha arra van szükséeg. Vagy ha fel nem is veszitek, mert már nagyon fárasztó, azt mondjátok el neki, hogy anya nagyon fáradt, de maradjatok mellette, simogassátok, nyugtassátok közben. Higgyétek el, működni fog!!!!!
Az éneklés-dúdolás, motyogás-mesélés is működik! Szonja rendszeresen A walesi bárdokra aludt el - az volt a leghosszabb vers, amit kívülről tudtam, azt a fülébe sutyorogtam ringatás közben.
Szerencsére ennek ellenére normális lett, most már nem mondanám neki A walesi bárdokat, mert már érti... de akkor mindegy volt 8)

KépKép
szkagi

Na, az elütésekért bocsánat, rohannom kellett mesélni...

most már ideengedem a férjecskét a géphez, mert ő is akar valamit

ha tudok, még jövök, vagy holnap hajnalban szokás szerint :D

szép jó éjszakát mindenkinek, babáknak, mamáknak, kismamáknak!!!!

KépKép
szkagi

Ági: már ezen is túlvagyok, mert úgy gondoltam, ha inni hajlandó nekem úgy is jó elég az a tápanyag amit eszik, mert így is hízik, de a folyadék a kevés. Így evés után mindig megkínálom teával.(nagyon Gyenge tea) Utánna pedig még többször megpróbálom etetni, hátha kell még neki. Sőt ha sikerült neki böfizni (ami elég nehezen megy) akkor ismét megkínálom,mert volt, hogy a sok levegő miatt nem akart enni (már írtam, hogy nagyon sok levegőt nyel). Sajna ez csak nagyon ritkán jön be. Most napközben azt is próbáltam, ha valamiért csak megnyikkant már fel is vettem és megkínáltam, de pár korty után megint visszautasított. Amikor éhesen sírva ébredt akkor is csak 60-at volt hajlandó enni. Ezzel is ki lennék békülve, ha legalább 10x enne ennyit egy nap. :cry:
Bízom benne, hogy kiderül miért van és nincs semmi komoly baj. Már sokszor végfutattam az agyamon minden részlete, hogy nehgogy az legyen hogy túlparázom csak a dolgot, már csak azért is, hogy fölöslegesen ne "kínozzák" meg megint.
Úgy döntöttem, ha már van beutalónk jobb a békesség és lássa orvos.

Na megyek aludni és termelni az új tejet, mert most fejtem ki a kettőből 100-at. Több már nem jött. Nagyon fura, hogy nem tudom szoptatni. Bizom benne, hogy még sikerül megtanulnia és tudom majd szoptatni, de ha nem az sem baj, csak egyen és igyon.

Milyen érdekes, hogy az egyik gyerekem állandóan cicin akart lógni a másik meg szinte egyáltalán nem. :? :shock:

Na jó éjt mindenkinek!!!!

Anyjuk: nagyon drukkolok!!!!!

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Hoztam még nektek pár képet!

Kép nézzétek milyen erős vagyok!!!
Kép Kép

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Titi - ha Levi ilyen jól hízik én nem aggódnék a helyedben. Olyan jó kis husi a képeken! Imádnivaló!!! :D És Olivér mennyire cuki ahogy bújik oda hozzá! Kis tündérkék együtt! :D
Nóri pl soha nem ette meg az "előírt" mennyiséget, tudod, ezért is hagytam abba a méregetést, mert kezdtem tőle bekettyózni! Pedig így is hízik, egyik héten 10 dekát, másikon 20-at, ami a dr.nő szerint tökéletes! Néha sokat alszik máskor egész nap semmit és így van ez a kajálással is. Nem lehet h Leventének nincs ideje megéhezni, mert olyan gyakran próbálod etetni? Közben pedig fáradt. Csak tipp, persze...
De ha az megnyugtat, tényleg nem árt ha megmutatod egy másik dr-nak is. Végülis meg tudod Oldani Olivér elhelyezését arra az időre?

Engem most Nóri totál kiborít a hisztijével. Ezt látnotok kellene :!: , különben el sem hiszitek! Ha nem ömlik a ciciből a tej, akkor szorítja a száját és ezerrel rángatja a fejét jobbra-balra! Ez önmagában is fáj de közben 2 kézzel izomból ÜTI a mellemet!! :shock: Le se tudom fogni, pedig már megpróbáltam... Most már elveszem ilyenor tőle 1 fél percre (persze akkor sikít ) de nehogy már a befőtt tegye el a nagyit... :twisted: :twisted:

Ami - örülök hogy rendeződött a tejcsidolog!! :D És jó hogy végre volt időd egy kicsit többet írni! Segítség nélkül tényleg elég gáz, én tuti befonnám a hajam 2 gyerekkel! :P De hát majdcsak belerázódunk már egyszer! :lol:

Ma estére nekem is "elfelejtett" termelődni. Tegnap este szupersok volt, éjjel is föl kellett kelnem fejni mert kőkemények voltak a cickók, aztán délelőtt is 2x ájulásig ette magát a gyerekem, és mikor abbahagyta is spriccelt a tej belőle. Aztán este meg semmi. Csak kínlódott, de hiába, nem jött semmi. Fejni is próbáltam, hát jött vagy 2 csepp... :? Szerencsére volt a hűtőben 60 ml amit napközben gyűjtögettem, aztán apája sétált vele vagy 1,5 órát hogy szórakoztassa, és addigra már lett annyi hogy jól lakjon végre. Hát, nem volt egyszerű, de most végre alszik! Tényleg jó sz@r érzés amikor nincs tej, közben meg látom rajta hogy annyira enne.... :roll:

Marcsi - akartam már a délelőtt is írni neked, de lemaradt :oops: . Emma valami eszméletlen gyönyörű kisbaba!! És tényleg olyan hajasbaba mint a keresztlányom! Nem csoda hogy odavan érte a család! Hogy viselted a császárt? Remélem most már gyógyulgatsz! :wink:

Ági - asszem sürgősen meg kell tanulnom a Walesi bárdokat! :twisted: :lol: :lol: Ha már a suliban elmulasztottam... :wink:

Na ennyi voltam mára! Cupppaaaaa
Vendég

már megint reggel van
és micsoda sz@r idő :?
Pompásan aludtam, jóslófájás egy szál se - egyre jobban vagyok 8)
vajon lesz ebből szülés? Ennyire jófej kisfiam lenne, hogy hagyja az anyukáját még nyüzsögni szülés előtt is?
Mára takarítást tervezek (ezt tervezem minden napra, aztán mindig ez az utolsó, amire jut idő... tegnap is épp megfőztem, felsöpörtem a konyhát, aztán a lányommal játszottam inkább :D ennyi volt a takarítás)

Wera :lol:
én is úgy éreztem, némi magyarázatot kapok, hogy miért ülnek a diákok kábán magyarórán :lol: de ez azért nem igaz, mert egyébként nem ültek kábán, szerencsére, és szerették a versolvasást 8)
Szonja is nagy versrajongó lett, tuti befutó nála Weöres Sándor Bóbita kötete, szinte minden verset tud belőle kívülről.
Ja, és bármilyen kis monoton szövegecske jó a fülbe-duruzsoláshoz, ha az Íliászt mondanád neki, az is jó lenne, de ha mesét mondasz, az is jó - csak én mászkáltam vele közben, és tíz perc alatt elcsitult, meg bealudt. És később gond nélkül átállt arra, hogy egyedül alszik el az ágyában.
Ha éhes, az persze más helyzet, akkor sajna kajcsi kell neki...

Titi,
ha ennyi mindent próbáltál, tényleg vidd el dokihoz, mert téged biztosan meg fog nyugtatni. Levente gyönyörű kis husis gyerkőc, és ha a pelusai pisisek, szerintem minden rendben van. De mondja ezt a doki, és akkor lesz igazán rendben!!!!

Patr,
már akartam írni, hogy milyen jó, hogy Zsuzska így imádja Zsoltit, és ennyit segít. Már néhány dolgot tényleg rábízhatsz, nagylány!
Asszem Szonja is nagyon lelkes lesz, de ő is inkább a Kike-féle szőlővel etetős verziót fogja bemutatni :)

Andi, nálatok mi újság? Tejkiütés elmúlt? Pároddal hogy alakul a helyzet?

KépKép
szkagi

Anyjuk,
mi van veled??? Kedves Aleko, kérünk még tudósítást, mert nagyon drukkolunk Taminak!!!!

Én ma egyedül leszek egész nap, este ctg, oda jön majd értem a férjem meg a lányom. A kórházi csomagot nem is visszük, minek. Ha mégis valami lenne, majd a férjecském érte jön. Na meg nem a kórházba kell mennem, hanem a rendelőbe, úgyhogy eg yhazaút talán belefér...

Nem mondom, hogy türelmetlen vagyok, de azért várom már ezt a kicsi kölyket :roll:

KépKép
szkagi

Valaki azt mondta, hogy Nándi biztosan megvárja a 22-ét, mert Szonja 22-én született (de augusztusban). Hát, én is így keresek kapaszkodókat (ha már Szonja fogát nem lehet még kihúzni :D )
23-án majd azt mondom, hogy végül is 24-re vagyok kiírva, mit akarok
utána meg 25-én jönnek haza a tesómék, de este, talán megvárja akkor azt
de utána?????
Július 28-ig meg kellene születnie, mert a tgyásom ugye 28 nappal szülés előttől léphet érvénybe, márpedig július 1-től igényeltem (ráadásul el is cseszték, mert június 19-et írtak ehelyett)

Nándika, kicsim. Érted anyukádat? :roll: Nagyon várunk már.

KépKép
szkagi

sehol senki?
Akkor kénytelen leszek takarítani.

KépKép
szkagi

Szi aÁgi, vagy már gálya?

potyka

és igen, már megint fejek... de rájöttem, hogy ilyenkor legalább tudok jönni :) az éjszaka elég érdekesen alakult... gyerek 9-kor bekajlát, aztán el is aludt. Háromnegyed egykor ébredt. Evés, majd letettem. Elkezdtem fejni, erre elkezdett nyűglődni. APa meg ment ma dolgozni úgyhogy muszáj volt hagyni aludni. Úgyhogy egyik kézben a gyerek, másikban a fejőgép... Kész lettem, de ahogy le akartam rakni, mindig csak tekergett meg nyöszörgött. Aztán a végén már apa is felébredt. Persze akkor volt az a jó nagy vihar. Én nem is gondoltam, hogy attól van így ki... Aztán amikor felkapcsoltuk a villanyt, akkor megnyugodott és elkezdett nézelődni. De nekem hajnal kettőkor ne nézelődjön... aludjon! Aztán nagy nehezen 3-kor sikerült elaludnia. ÉS legközelebb csak negyed hétkor kelt. Akkor meg nem tudtam mennyi az idő aztán mondtam neki, hogy mi a baj már megint... Majd ránéztem az órára... Úgyhogy evett és most megint alszik. Húzok én is még kipótolom az éjszakait... :)

KépKép
muffin

Aha, már elkezdtem takarítani,
de persze csak kis falatokban, nehogy nagyon kifáradjak és ne maradjon energiám esetleg szülni :D
úgyhogy vagyok!!!

Ígértem a gyerekszobáról is képet, ha eljutok odáig, hogy rendet rakjak, akkor teszek fel :lol:
bár élethűbb lenne rendrakás nélkül 8)

KépKép
szkagi

Huh, Muffin,
és apa végül tudott valamelyest aludni?
Ezért gondoltam én, hogy lehet, inkább a gyerekszobában fogok aludni, mert a Zolinak muszáj lesz dolgozni menni, és minek legyen fenn az egész család...
majd a gyakorlatban kiderül, mi lesz a jó

nem könnyű, ha így megérzik az időjárásváltozást a gyerkőcök, mert abból most van bőven!

KépKép
szkagi

Bondinak gratulacio Tünderbogyohoz!!! :)

Muffin azert, en is ugy gondolom, hogy jo Nektek, bar a cibalas tenyleg nem egy leanyalom!
Biztos minden jol fog menni, akkor is, ha apa nincs itthon!

Nalunk apa segit ejszaka is, bar ha tudom, en is hagyom aludni, ha tudom, hogy masnap dolgozik. De en harom gyerekkel napközben es haztartassal szinten dolgozom, tehat egyenlö. - szerencsere ö is hasonloan gondolja!
:arrow: Tegnap autoztunk masfel orat oda es masfelet vissza - sok megszakitassal: Lea szinte csak üvöltött. Pedig ott voltam mellette, hallotta a hangom, latott es simogattam is, tehat erzett. De nem ment az elalvas neki - igy gakran szüneteltünk. Amint kivettem szent volt a beke. Aludni akkor aludt hordozokendöben, amikor masfel-ket orat epp nem autoban ültünk az uticelunknal.
Remelem nem lesz sokaig igy,különben hogy latogatjuk meg a nagypapat Lakitelken?? Az öt ora autout ha nem tartunk szünetet. Ha tarunk akkor meg...talan egy het! :roll:
Na jo, azert remelem alakul a helyzet...vegül is fixre tervezett utunk nincs, de most van nyar es mindjart itt a szabi ferjemnek is!

Szep napot Nektek!

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Szép napot mindenkinek!

Bondi! Hatalmas gratula Nati babához! :D

Marcsi! Hú milyen édes hajasbabád van! :D

Vidokata! Nagyon cuki Dórika! :D

Titi! Levente olyan drága kis husigombóc! :D

Wera! Az a nagymamás hasonlat... :lol:
Ilyen hisztérika volt? :shock: Valahogy nem tudom elképzelni róla!

Bocsi mindenkitől, hogy megint olyan hirtelen eltűntem, de zűr volt, és azt hittem már Apával véget ér a közös pályafutásunk szombaton.... :cry:
Anyukáméknál voltam két napig.
Persze Apa jött laposkúszásban millió bocsánatot kért, megint ígérgetett és bár gonoszul hangzik, jó volt látni, hogy szenved.
Petőfisen megfogalmaztam a követeléseimet és választás elé állítottam, hogy döntse el, mi a fontosabb: mi vagy a piálás. Jól választott, feltételeimet elfogadta, mondtam, hogy ez a legutolsó esélye, ha nem tartja be, akkor lesz hova költöznöm, és nélküle is fel tudom nevelni a kisfiamat!

Most reggel jöttem haza, mert jönnek az önkormányzattól megnézni, hogy rendesen bánunk-e a lakással. Most ugrik majd a majom a vízbe, hiszen kiderül, hogy nem Anyós lakik itt, hanem mi...

Kis pocaklakóm két napja nagyon lapít, nem tudom mi van. Érzem, hogy mozog, de nem teker úgy mint szokott. Tőle ez szokatlan. Remélem már nem húzza sokáig. Ha nem szülök, mához két hétre be kell feküdnöm. :(

Végülis minden megvan, minden kész, akár jöhetnek a praktikák! Azt hiszem ma palacsintázni vitetem magam! :P
Anya tegnap jól megmaszírozta a talpamat, hátha beindul, de nem. Viszont Levikének nagyon tetszett, végigugrálta a masszázst. :D Azt hiszem Apának megvan a programja! :wink:
Ja, és úgy nagyjából két napja fájogatok, de rendszertelenül, össze-vissza.

Na, elég belőlem!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Jó reggelt mindenkinek!
Nekünk remek éjszakánk volt! Most ugy fél 9- 9 felé volt a fürdés, mert ugy ébredt. Aztán cici, és rögtön aludt is. Negyed 2-ig! :) Igy mi is jót aludtunk. Aztán 5-kor kelt legközelebb. De lehet hogy aludt volna még akkor is hosszabban, de ugy bekakilt, hogy a body-t is le kellett cserélnem rajta!

Látom Anyjukról még semmi hír! SMS sincs, szóval nem szült még meg!

Kriszti!
Remélem pároddal tényleg sikerült tisztázni a dolgokat!

d.dodó

Sziasztok,még mindig régi vacak gépen,de vagyok!
Bondinak hatalmas gratula!!

Ma éjszaka nem volt jó éjszakánk-na ezt jól megaszontam :lol:
Kétóránként kelt fel enni-és így is ismét becsomósodott a jobb cicim-várom hogy enni akarjon,aztán fejek.Mindig a jobb csomósodik,be,de a melltartóbetéten mindig a balon van tejcicseppek.Fene se érti.

Kép
Kép
Kép
kike

Na, hoztam egy pár képet is!

Kép Barátnőmmel, és az ő majdnem 3 hós kisfiával

Kép dörzsölöm a szemem vagy kukkerolok??

Kép jóllakottan bealudva

Kép grimaszolok alvás közben

Kép elaludtam a hajam

d.dodó

Kryss, nekem a legkisebb addig ordított az autóban, míg előrefelé nem lehetett ültetni. ÉLetem legkegyetlenebb órái közé számítok egy Siófok Bp viszonylatot, mikor kettesben voltunk. Ahogy megálltam a parkolóban, elhallgatott, ahogy a kulcsot elfordítottam, újrakezdte. Ja, előtte a pár nap nyaralást ÉLVEZTE. (ha jól számolom, úgy 7-8 hós volt).

Dodo, nagyon helyes.

KIke, sztem amelyik csöpög, az ki tudja ereszteni a felesleget, nem? Kitartást, pár hét és beáll a tejtermelés.

Kriszti, lehet, hogy szimplán szorong. És nem talál más levezetést. Nem irigyellek.

potyka

Dodó! Nagyon édi Laura baba!

Hát nagyon remélem, hogy most tényleg változtat, és nem csak a következő hétvégéig lesz minden happy!

Ja még annyit, hogy reggel busszal jöttem haza, és nem kaptam helyet! :evil:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Potyka! Szoronjon, vezesse le, de így kell ezt? Szombaton olyan hisztit levágott, hogy csak lestem, és mindezt Anyukám előtt.. :shock:
És így Anyu mondta, hogy jól van, pakolj, jössz haza! Hát mentem, de kényelmetlenül éreztem magam és alig tudtam pihenni a két napban.
Úgyhogy már most várom, hogy elhúzzon az önkormányzatis és dobok egy szunyát!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Sziasztok csajok!!!
Nem akarok semmit sem elkiabálni, de úgy tűnik Levente megtáltosodott. Már eddig evett 260 körül. Este 7-kor evett aztán 8- fél kilenc körül elaludt és éjjel 1-kor ébredt evett 100 anyatejet (üvegből) majd rögtön vissza is aludt. Lefejtem 90-et és 3.30 kor ébred megint akkor evett 60-at és pár korty teát azután kicsit nehezebben de elalud és 6 körül kelt megint akkor cicire tette, mert fél 4-kor nem fejtem kb.: 50 körül szopizott a csomós mellemből a másik nem kellett neki, de még láttam, hogy éghes így csináltam neki 60 tápot amit szintén megevett. Most aludt el.
Na mit szoltok???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Most úgy örülök, de tényleg nem akarom elkiabálni. Az is lehet, hogy kezd javulni a torka. Az orra még mindig időnként, főleg hajnalban elég csúnyán szörcsög, gurgulázik, de még mindig nem folyik. Holnapra kértem időpontot tanácsadásra, mert már visszajött szabiról a dokink és konzultálok vele. Pénteken megyünk csípőszűrésre és akkor lehet, hogy megmutatom gégésznek is az orra miatt. Ezt már a kórházban javasolták, ha nem múlik akkor vigyem el.

Olivért tegnap elvitte a Tamás anyóshoz, úgyhogy a hétvégéig kettesben vagyunk Leventével. Olyan rossz, hogy megint nincs itthon, de szerencsére ezt ő nagyon jól éli meg, mert imád anyóssal lenni. Ő sokat foglalkozik vele és vele mindent szabad. Olivér iszonyú érdeklődő és szó szerint mindent ki akar próbálni és ha valamit a fejébe vesz attól nem tágít.
Szegényt annyira sajnálom, mert nem tudok vele úgy foglalkozni ahogy ő azt megérdemli. Szeretgetéssel próbálok valamelyest kompenzálni. Na de nem ragozom tovább.

Wera: Általában evés után 4 órával szokta Leventét ébreszteni, ha addig nem ébredt, fel, mert ha 4 óránként eszik akkor is csak 6x szor eszik naponta és ezért jön ki ilyen kevésre a kaja. Sajnos ő a születésétől ilyen vacakul evett. Születése után kb.: egy órával már cicire tettük, de nem már akkor sem akart szopizni, pedig ez az ösztön születés után a legerősebb ezért fontos, hogy minél elöbb szopizhasson a baba. Ő tanulta a szopizást nem pedig ösztönből csinálta. Ilyet én még nem láttam és nem is hallottam róla. Ezért szenvedünk ezzel még most is. De már az sem érdekel, ha nem szopizik csak egyen.

Na nem untatlak titeket már megint!!!

Szép napot mindenkinek, persze még jövök!

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Szép (szebb) jó reggelt mindenkinek!

Na, mi is egy vacak éjszakán vagyunk túl! Másodszülöttem (de fura még ezt leírni :) ) egész éjjel cicin szeretett volna lógni (valljuk be elég sokszor meg is tette :oops: ), amikor meg végre aludt, akkor meg a vihar miatt nem tudtam aludni. Be is áztunk, természetesen hova esett az eső? Az ágyunk kellős közepére. Amikor úgy-ahogy elállt az eső, ugy aludtam, hogy egy lavórt kerülgettem egész éjjel! Remek volt!

Most meg hiába szeretnék aludni, állítólag délelőtt jön a védőnő. Remélem ideszól előtte.

Kép
Kép
patr

Titi,
nem untatsz senkit szerintem,
nekem tuti tapasztalatgyűjtés!!!! Jó, hogy megoldódott az etetés-kérdés, lehet, Levente is a frontot érezte? Várta a vihart 8)

Patr,
egy lavórt kerülegettél??? :D
Nem lehet lemondani azt a védőnőt, hogy beáztatok, és pihenésre lenne szükségetek?

Kriszti,
hú, nagyon nehéz helyzeted van! Biztosan Potykának van igaza, de ez tényleg a legrosszabb szorongásoldó.

A takarítás fele kész, most tízóraizom, aztán egy kis bevásárlással rápihenek a másik felére... :lol:

KépKép
szkagi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: