"hogy ha van amivel csökkenthetem az esélyét jelen esetben a majdani allergiának, akkor tuti biztos hogy megteszek mindent ennek érdekében"
Ezzel csak az a baj, hogy ebben nem hiszek
Pont azért, mert a hugomnál mindent megtettünk, hiába
Zsófi
2003.12.13 13:31
2003.12.13 14:08
2003.12.13 17:31

2003.12.13 17:55
2003.12.13 19:07
2003.12.13 19:28

2003.12.13 22:02
Ezek szerint a te gyerekeid még nem sírtak igazán oltáskor. Szerencséd van!
De szerencsére már "csak" a két dupla és egy agyhártyagyulladás elleni van hátra. Aztán egy ideig nem kapunk.
Ha éhezne akkor nem így nézne ki. Nagggyon gyönyörű baba, szépen fejlődik és jókedvű általában, nem?
Hidd el, ha éhes, akkor azt jelzi. Ha nem éhes, nem kell erőltetni, mert csak szenvedtek mindketten! Gondolj csak arra hogy azok a babák akik átalusszák az éjszakákat, több órán keresztül vannak tejcsi nélkül, és nem halnak éhen

És ne sírj!!! 
Tényleg igazi kis csaj
és édes a babapiskótás kép is!
) hozzá!

De szerintem aranyos
2003.12.13 22:16
2003.12.14 08:28
2003.12.14 09:49
De az az igazság, hogy én jobban szeretem Gryllus Vilmos kazettáját, amit az öcsém kapott tőle anno (ő 9 évvel fiatalabb nálam).
. Meg van azt hiszem Kanadának és az USA-nak is ilyen oldala. Most ugye semmit sem segítettem, mert a pontos címeket nem tudom
, de hátha valaki más tudja.
Én nem is iszom, csak különböző ételekhez felhasználom, ha az úgy finomabb. A tejtermékeket is csak az élvezet kedvéért eszem, ugyanúgy, ahogy a csokoládét és a sütiket (amik nélkül sajnos mostanában alig tudok létezni, annyira kívánom az édeset). Egyébként a szopis topicban most írták le, hogy miért ajánlatos később bevezetni dolgokat, ha van kedved, esetleg elolvashatod, persze szigorúan kritizálás céljából
(az ember mindig próbálkozik
).

).
(Én már csak ilyen vagyok, borzasztó kíváncsi vagyok mindenre.
) Az én Gabim is művészköhög
, ezt olyankor csinálja, amikor fel akarja hívni magára a figyelmet, mert unatkozik.
Oltáskor Gabi is nagyon összevissza evett mindkétszer, akkor csinálta először azt, hogy délelőtt 6 órán keresztül nem evett, pedig előtte 4 óra volt a maximum. Hiába próbáltam cicire tenni, csak üvöltött tőle, ezért hagytam az egészet. És végül csak megéhezett. Mostanában ő is összevissza eszik, ritkábban is és kevesebbet is, mint máskor, nem tudom, hogy miért, talán zavarják a frontok. A hízása is lelassult, de egyelőre nem aggódom, mert azért a minimumot "meghízza". Én meg, mint már írtam, nagyon ropi gyerek voltam (súlygörbe alatt), még orvoshoz is vittek a szüleim ezért a nagymama unszolására, de nem volt semmi bajom. Most is csak 47kg vagyok, pedig a hasam még mindig nem ment vissza. De majd elkezdek tornázni, és remélem visszaszerzett és újonnan szerzett izomzatommal együtt súlyom is nő egy kicsit.
Próbálj meg nem idegeskedni, lehet, hogy azt is érzi Dávid, és ezért is áll a szopihoz rosszabbul!
Meg azt ugye össze is kéne fűzni, ahhoz meg nincs berendezésünk. De majd jövőre!
2003.12.14 09:58
2003.12.14 10:05
2003.12.14 10:41
(de hozzáteszem, h ebben is nagyon megértelek, mert nekem is vannak korszakaim, amikor Hami súlya/evése miatt aggódom, amikor nem is kellene, de gy.orvos, védőnő meg az ember környezete folyton ezzel foglalkozik és beparáztatják az embert
)
Nekünk is van olyaaaaan, csak narancssárgában és olyan "kábétavasszalleszjó" méretben
Punk lesz a gyerekemből?
2003.12.14 12:13
2003.12.14 12:18
2003.12.14 12:29
De most itt van:

De amúgy jól esett igazán 
6 hónaposan kezdte a zöldségeket, úgyhogy már naponta 3x kapott mást is a szopi mellett. Ekkor már terhes voltam, de még nem tűnt úgy hogy abba akarja hagyni a szopizást. Aztán egyszercsak már nem kérte csak este-reggel. Én gondoltam hogy ez már nem elég, de nem rohantam a tápszerért, tejpéppel próbálkoztunk. Általában szívesen ette, de volt hogy nem kellett neki. Aztán nem sokkal azután hogy elmúlt 7 hónapos, már a cicit se kérte. Épp akkor jött hozzánk a védőnő, beszéltünk a dologról, ő ajánlotta a Beba2 tápszert, mert hogy a tejpép se rossz, de nincs benne annyi vitamin, ez+az mint a tápszerben, és igazán csak hízni lehet tőle, de különösebben nem táplál. Végül 8 hónapos kora körül kezdtük a tápszert, egyből szerette, és a mai napig ízlik neki. Olyannyira, hogy reggel-este szó szerint követeli
Hozza a cumisüveget (ezt még abból issza, mást már pohárból), türelmetlenül tapsol, és a végén adja a törölgetőruhát hogy töröljük meg az üveget, utána veszi el és már dönti is befelé 
Zabálnivaló olyankor

2003.12.14 13:27

2003.12.14 14:23
.
Most 3.6 kg és 21-én már 3 hónapos lesz.
Azért én sem rágódhatok mindig ezen, mert ennél többet(80ml) nem tudok beletukmálni és naponta egyszer tuti, hogy van bukás is, amikor sok kijön még ebből is.
Mi elég sokat járunk különböző helyekre és mindenhol azt tapasztalom, hogy nem veszik figyelembe, hogy kicsi gyerekeknek kell órákat várni, mert mondjuk még akkor is késik az orvos, amikor meg van beszélve az időpont.
,fogok én is venni ha a Kikában járok. 

.

2003.12.14 14:24
Olyan jó kis topic volt ez...és most is az.
Ja, merthogy ő is jött velünk mindenhova. Tengerpartra...el is lehetett engedni nyugodtan. A szálloda, amelyiknek a strandjára jártunk elég tiszta volt. Összeszedték a szemetet, voltak napágyak+ernyők és a kaja is finom volt. Tulképp ott ez az egyetlen szórakozás, az éttterem. Iszonyú sok van belőle, nemis értem hogy élnek meg egymás hegyén-hátán. Olaszul szinte minden albán beszél...de legalábbis ért, olasz bolt, ételek vannak...a beszéddel nem volt gond.
A gyerekeket amúgy kirakják az utcára játszani...mezítláb, jó koszosak
Aki kicsit gazdagabb, az viszont irtó csicsába öltözteti a gyerekét. Olyan habos, fodros, szalagos, tüll ruhácskákat kapni, hogy félelmetes. Mint pl. egy koszorúslányka ruha. Ilyenekben járnak a kislányok.
Kivágta a táskáját.
Nem lettem rosszul meg ilyenek, mert azis csak egy állatka...csak érdekes a kontraszt.
2003.12.14 15:55
, röhögtünk egy csomót a férjemmel. Nagyon jó olvasni, biztos érdekes lehetett mindenhol, irigyellek hogy ennyi helyen éltél már!
Ja, és amit te letöltesz, a gép egy megosztott könyvtárba pakolja, és innentől kezdve más is tud tőled töltögetni (már ha épp be vagy jelentkezve). Valahogy így műxik, nekem is a férjem magyarázta el, mert én sem értettem.
Tegnapelőtt este muszáj voltam neki pohárból adni fagyasztott tejet, mert nem volt elég. Tegnap este pedig már előre felolvasztottam egy pohárkával, de akkor meg nem volt rá szükség. Mostanában reggel 5-6-7ig is alszik a Manócska, így reggelre mindig van tejcsi, viszont napközben egyre kevesebb
Nem tudom hogy amiatt e, de mindkétszer volt utána kaki, pedig általában 5 napig sem szokott lenni.
2003.12.14 16:23
Fannival nem nagyon érintkezik egyelőre, a gyerexobába nem jöhet be
Természetesen megmutattuk neki Fannit, aztán majd ha Fanni nagyobb lesz, nyílván fognak érintkezni
Ma paradicsomos krumpli
A körtét is imádja
2003.12.14 17:57
, mert nagyon hulla vagyok. Éjjel alig aludtunk: vagy enni kelt fel a drágám, vagy azért, mert szörtyögött az orra és nem kapott rendesen levegőt. No és ezután a szokásos nappali nem alvása a köbön, ugyanis szerintem már annyira fáradt, h azért nem tud elaludni - ha kézben van is ugyanúgy üvölt, mint ha letesszük... szóval apájával együtt kivagyunk.
A winmx-en sincs semmi, pedig mostanában sokat nézem. 2003.12.14 18:31
Hónapokig narancssárga volt az orrocskája, na meg a popsija is minden kaki után 

Igazából most is gondolkodom hogy Tüncinek ne kezdjem-e már adni, hogy kicsit rendszeresebben tudjon kakilni...
A boltin bezzeg cuppogott
2003.12.14 18:44
2003.12.14 22:19
2003.12.14 22:38
Éjjel is többször felsirt, de szombaton már szerencsére nem volt láza, viszont nyűgös volt (pénteken kaptuk az oltást). Nem is evett rendesen: az egyik szopi néhány percig tartott, utána még 80 ml-t lefejtem... Aztán szombat este 7-kor beájult, aludt hajnali 4-ig, akkor szopi
szerencsére, mert a mellem majd' szétdurrant
, aztán még 9-ig aludt. Hihetetlen volt, folyton nézegettem a homlokát, arcocskáját, hogy lázas-e, de aztán már nem volt egyáltalán.
Ékezet nélkül keress, várni kell elég sokat. Nálunk be lehet irni, hogy mennyi ideig keressen Auto search more 100 minutes, igy jó sokáig próbálkozik. Remélem tudtam segiteni
És hogy ma éjjel jót alszotok végre
A doktornő és a védőnő is azt mondja, hgoy ez nagyon jó, mert Zsoltika igy is nehezebb az átlagnál + az a fontos, hogy ne stagnáljon vagy csökkenjen a súlya... Ezt én mind értem, csak kicsit kevésnek érzem. Amúgy pisis-kakis pelus van bőven, Zsoltika vidám és élénk, szóval valszeg nincs gond. 2003.12.14 23:15
Úgy 3 hete kezdett el kopni, kétoldalt ahol fekvéskor kidörzsöli, és a feje tetején egy foltban, de hogy ott mitől, fogggalmam sincs, nem szoktuk fejtetőre állítani
gratulálok hozzá. Gondolom neked viszont "mellileg" nem volt túl jó... Én is jártam már így, alig tudtam megemelni a karom
2003.12.15 00:24
Viszont a porszívós orrszívóval olyan szépen kijön, és utána olyan jól kap levegőt! Nagyon örülök, hogy valaki feltalálta!
Remélem ma többet sikerül aludnod!
Roppant érdekes és mulatságos volt olvasni őket! Gondolom átélni még érdekesebb lehetett!
Akkor csak jól írtam én, hogy folytatod a sulit!
Mikor már vége volt, és beszélgettek, pont arról volt szó, hogy XY kollégájuk neheztelte, hogy a segítő lejött, mivel gyermektelen lévén nem volt képes felfogni, hogy egy kisgyereket nem lehet órákat várakoztatni, sőt még fél óra is rengeteg. Remélhetőleg ezt minél több doki megérti a jövőben, és nem kell állandóan szegény gyerekkel várni.
) 2003.12.15 09:04
- is. 2003.12.15 09:08
Ja, és szopi után megint bealudt és még mindig alszik
Én olllyan boldog vagyok! De állítom hogy fáradtabb vagyok mint szoktam. Biztos túlaludtam magam. Bár közben egyszer nekem fel kellett kelnem lefejni a tejcsit, vagy inkább nem is kár
Újra van tejem, megnyugodtam kicsit.
nekem is ő segített. 2003.12.15 09:40
2003.12.15 10:47
Remélem, nem, tart soká ez az időszak!
de már 100 folk celsiust találtam
de hj-t továbbra sem... vagyis tegnap este a winmxen vagy 15öt, de kikapcsolta magát mielőtt még bármi is lejött volna
asszem, el tudnám viselni!!!
fúj a szél
séta nuku
2003.12.15 10:50
2003.12.15 10:54
2003.12.15 11:40
és akkor már nem is nagyon hajlandó enni. Bár gondolom akkor nem is lehet éhes annyira...
Addig pedig kitartás!
Úúúúgy utálom!
2003.12.15 12:55
Milyen jó volt régebben, amikor csak egyszer ébredt! Remélem visszaáll a régi rend.
Ja és honnan lehet tudni, hogy az egyik mellből már kiszívta a tejet?
Van még Ditin kívül valaki, akinek megjött? Nekem még nem, ez az elválasztás után várható inkább?
2003.12.15 13:16
De hogy őszinte legyek én nem merném megcsinálni. Mondjuk - ahogy Diti jellemezte - én a túlaggódosok, túldramatizálók - ahogy látom - elég népes táborába tartozom
Nem tudom hogy van ez, jelenthet tejérzékenységet??
2003.12.15 13:21

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint