A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Benó

Kész van már a pogid?

Kép

Kép[/
tancsu

Na akkor most én vagyok egyedül????

Tényleg Zsuzska merre van?
Ilyenkor még nem indul dolizni, vagy rosszul tudom???

Kép

Kép[/
tancsu

Vasárnap menni akarunk kirándulni kicsit...
Azt találtuk ki, hogy kimegyünk a várba, a párom még nem volt ott, én is már elég régen....

Kép

Kép[/
tancsu

Na akkor most én menek, megnézem a BK második részét, aztán már férfias lesz a gép...
Holnap jövök..

Sziasztok...

Szép álmokat..
Cupp....

Kép

Kép[/
tancsu

Én még a pogival bénáztam, bocs, hogy elkerültük egymást. :cry:

KépKép
benó

Jó lesz biztos kirándulni egy kicsit. A diósgyőri várat mondod? Én ott még nem voltam. Biztos szép hely lehet. :D

KépKép
benó

Csináltam kaját a fiamnak.Lassan indul.Még megy útközben üzletbe, vesz magának inni valót meg valami nasit.

Kép
flóra 11

Hát, jó éjt, Tancsu! Kapsz egy szép képet (mindjárt).
Zsuzsi, nem tudom, hogy dolgozik, ha este, akkor biztos korábban elindultak.

Kép

KépKép
benó

Jó munkát neki!

KépKép
benó

Simizem a Gy. hátát, majd jövök.

KépKép
benó

Benó, dehogy diósgyőri vár! Hát hogy jönnének egész ide szegény Tancsuék. Hát ott helyben nézik meg a várat. Szerintem. :roll:

Kép
flóra 11

Tancsu,jó éjt, szép álmokat.

Kép
flóra 11

Miért, az nem ott van?

KépKép
benó

Na, vége a BK-nak.

A kirándulások nagyon jó dolgok. Én imádok egyébként kirándulgatni. és főleg a várakat,kastélyokat imádom,meg túrázni,meg olyan helyeket,mint Ópusztaszer.

Kép
flóra 11

Gy. levizsgázott egyébként sörétesből és golyósból (?) vagy valamiből, és utána még íjászott is, úgyhogy csak du. ért haza, aztán mentünk át a Tündiékhez, ahol a Tündi férjével is íjászott, míg mi babáztunk.

KépKép
benó

Igen, én is ezeket szeretem. Most nem mondom, hogy jó lenne egyszer, együtt.... Nem mondom.

KépKép
benó

Megnéztem a google-on, a diósgyőri vár Miskolcnál van.

KépKép
benó

Miskolcon

KépKép
benó

Szerintem nem. Bár én Magyarország földrajzát nem tanultam. :oops:

Kép
flóra 11

Ha oda mentek, akkor az gyönyörű, Tancsu! Jónak mondom. :lol:

KépKép
benó

Ja,akkor jó Benó. Azt hittem, az valahol közelebb van nekünk,hogy itt van a Dunán-túlon. :oops: Bocs, nem tudtam. :)

Kép
flóra 11

Internet, a világ megismerhető....
Én hiába tanultam, nem tudom. :D
Az utolsó tál pogácsa sül. :D

KépKép
benó

A Győr zavart meg.
Én tudod, honnan sejtettem? Van ilyen focicsapat vagy mi, és már hallottam. Na, mindegy, ezt is tudjuk most már. Bármilyen várhoz mennek, az csak szép lehet. :D
Egyébként te szlovák földrajzot tanultál? És magyart rendesen a suliban vagy a szüleidtől? Mi mindig esténként megyünk vissza a múltba, nem? Régi kollégák, főiskola stb. témák ilyenkor jönnek elő.

KépKép
benó

Na, ugye, nem bántódtál meg? :shock: :D

KépKép
benó

Nos? :D

KépKép
benó

Dehogy bántódtam, te lökött. :lol: :lol: :lol:

Én Magyarországot csak úgy tanultam, hogy sokat jártam ott. Ahol voltam,azt már ismerem. Meg persze voltak ott rokonaink is.Még vannak is. Csak valahogy már nem tartjuk annyira a kapcsolatot.
Persze a szüleim sokat meséltekés a nagyika is. Ú Átélte a két világháborút, tehát még Magyarország volt itt akkor.

Kép
flóra 11

Közben csináltam kávét,hátha attól jobban leszek. :D

Kép
flóra 11

Kész a pogi. Mennem kellene fürdeni, a szegény Gy. már kifáradt, feje is fájt meg a háta, minden baja volt, úgyhogy már el is aludt. Nekem csak a hasam fáj piszkosul.
Itt vagy még?

KépKép
benó

Nos, segít a kávé? :wink:
De rendesen magyar nyelvű iskolába jártál?
Az én nagypapám is nemrég halt meg, és ő is átélte a két világháborút, persze ő az itteni oldalon volt, 1910-ben született, szép kort ért meg, 2005-ben halt meg (95 év).

KépKép
benó

Tehát látod mi rendes magyarok vagyunk,mint ti,csak ittrekedtünk. Arról igazán nem tehetünk, ha húztak egy határvonalat közénk és minket Szlovákiához csatoltak. Szörnyű egyébként. Tudod ez olyan,hogy hiába születtem itt, sose tekintettem a hazámnak Szlovákiát. Semmi érzelmi alapja ennek nincs. Nekem a hazám Magyarország a szívemben. De ezt nem mondhatom hazámnak. És minden magyar így érez itt. Ezért mondjuk,hogy hazátlanok vagyunk.

Kép
flóra 11

Egyébként az iskolában földrajzt tanulni egy nagy baromság. Én semmit nem jegyzek meg úgy, ha nincs mögötte gyakorlat.
Ez ugyanolyan, mint azt mondani, hogy persze, tudom én, hogy hogyan kell festeni, egyik színt ide, a másikat oda, de a gyakorlatban már nem menne. Vagy valaki elmondaná, hogy kell íjászkodni, kocsit szerelni stb., arra azt mondanám, marha jó, ez nekem is megy, aztán meg nem.
A földrajz is ilyen. Mi merre van? A francot se érdekli, amíg be kell magolni, de ha már emlékek is fűződnek hozzá, az már más. :D
A nagy elmélkedőt hallhatták. :lol: :lol: :lol:

KépKép
benó

Sejtettem, hogy így érzel, Flóra. Nagyon rossz lehet. Se ide, se oda nem tartozni igazán. Én nem is gondoltam, hogy ti nem lennétek normális magyarok, normálisabbak, mint az itteniek nagy része... :roll: Szomorú dolog ez nagyon. A fiaid mindezt hogy élik meg?

KépKép
benó

Kávé segít a rosszulléteden?

KépKép
benó

Persze,magyar suliba jártam végig,még egyetemre is.Egyetemen ugyan már volt néhány tantárgy, amit szlovákul kellett tanulnuk, de az elenyésző volt. Mindent magyarul tanultam és a fiaim is. Nálam ez másképp nem is lehetne. A fiúk alig tudtak beszélni,de már szavalták a Nemzeti dalt.

Kép
flóra 11

Ez nagyon jó, hogy legalább a nyelvet normálisan használhattátok, hogy úgy mondjam. Nem erőszakolták rátok a szlovákot.

KépKép
benó

A fiúk,úgy élik meg,hogy a nagyfiam mikor tavaly leérettségizett szlovákból, azt mondta, hogy többé szlovákul nem szólal meg.Azóta ha nem értik őt meg magyarul, angolul beszél. Tanuljon meg a hülye tótja angolul, ha már magyarul nem ért. :lol:

Kép
flóra 11

Az laza. :D

KépKép
benó

Talán annyit segít a kávé,hogy kicsit doppingol és nem szédölgök annyira. Meg nem vagyok olyan álmos.

Szerintem már megint minden bajom van attól is, hogy nem jön meg a pirim.

Kép
flóra 11

Talán annyit segít a kávé,hogy kicsit doppingol és nem szédölgök annyira. Meg nem vagyok olyan álmos.

Szerintem már megint minden bajom van attól is, hogy nem jön meg a pirim.

Kép
flóra 11

Neked attól, hogy nem jött meg, nekem meg attól, hogy megjött. :lol:

Hamarosan elmegyek fürdeni, aztán szundi, mert 7-kor már Érden kell lennünk a többiekért (az mondjuk, közel van, 10 km).

KépKép
benó

A szlovákot azért erőltetik. Most az új iskolatörvény szerint pl. kötelező ugyanannyi szlovákot tartani hetente, mint magyart. Egy elsősnél ez kész katasztrófa. Eddig is rühellték a gyerekek a szlovákot.

Kép
flóra 11

Lassan én is befejezem a nyavalygásomat. De hogy megértsd ezt még leírom.

Eddig elsőben heti nyolc magyar volt és 4 szlovák. Azért kell ennyi magyar,mert a gyerek tanul írni, olvani. Ebből heti 5 olvasás és 3 írás.
Szlovákul elsőben nem írunk, olvasunk,csak beszélni tanulnak a gyerekek.

Most lecsökkentették heti5-re a magyart és ennyi lett a szlovák is.

Eddig is sok volt a diszlexiás gyerek,ha most rohamtempóban fogják a betűket tanulni,mi lesz velük? Eddig is gyors volt a tempó. A szlovák iskolákon év végéig veszik át a betűket, a magyarok karácsonyra már olvasnak. Ha még ezen is gyorsítunk, bajok lesznek.

Kép
flóra 11

Ez a heti nem azt jelenti, hogy hamarabb kell megtanulnia olvasni a gyereknek, hanem hogy ha eddig heti 2 betűt tanult meg a 8 órával írni és olvasni, most majd heti legalább 3 vagy 4 betűvel kell majd megküzdenie. Nem rögződik benne,összekeveri majd és kialakul a diszlexia.

Kép
flóra 11

Na,de ez nálam már munkahelyi ártalom,igaz? De látod, ha a tanításról beszélhetek,nincs semmi bajom. :D Nem is vagyok fanatikus a munkámmal kapcsolatosan,ugye?

Kép
flóra 11

Benó,holnapra nagyon jó kirándulást kívánok nektek. Szép időt is.

Látom,már elmentél pihizni. Kell is a nagy út előtt.

Szép álmokat!

Pá...

Kép
flóra 11

A Botrányos viszonyok c. új könyvet olvasom, hallottál már róla? A 18. századi Angliában játszódik, lordok, uraságok stb. körében. Szerinted volt ekkor már muffin? Mert az elején azt írják, muffinnal szaladgáltak a pincérek. :shock:

KépKép
benó

Nektek meg sikeres szereplést! :D :D :D És köszi! :D :D

KépKép
benó

Szemétség ez a gyors haladás! :twisted: :twisted: :twisted: Majd egyszer én is leírom, hogy mi erről a véleményem részletesen, most csak annyit, hogy ugyanaz, mint neked. Megyek szunyálni. :D

KépKép
benó

Egy szép jóéjt mindenkinek:
Kép

KépKép
benó

Szép reggelt mindenkinek. :D

Hazajött a dolgozó fiam. :D

Kép
flóra 11

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: