A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Montana: Mikor mész megnézni az uszit? Bár még bőven van időnk :wink: Én is mondtam a védőnőnek, hogy szeretnék menni uszira. Állítólag a kispesti uszoda nyáron szünetelni szokott pár hetet, mert karbantartás miatt bezárják, mert Ők is a lakossági vízszolgáltatótól kapják a vizet :wink:
bluebox

Sőt, én szeretnék megnézni a lehetséges helyeken 1 - 1 órát is, hogy milyen a hangulat, szinpi-e az oktató, meghogy milyen "gyerekeket" visznek oda, és nem utolsósorban mindezt mennyiért csinálják???? :shock:
bluebox

Köszi mindenkinek! :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

:idea:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 22:16-kor.
Vendég

Jkriszti
Igen én is azt mondom,hogy a tápszereseket hamarabb el kell kezdeni más kajákkal etetni...
De itt az anyatejeseknek is javasolja a védőnő a desszerteket ,konzerveket fél évesnek!!
Vendég

Kép

Ritka pillanatok..... Nekem van ám kiságyam is, csak nem mindig használom :wink:
bluebox

Gigi után érdeklődtetek...... Itt van az Anyukája, írta, hogy ritkábban fog felénk járni :wink:
bluebox

Sziasztok!

Tök jó hogy pont olyanról beszélgettek amit épp én is kérdezni szerettem volna az etetéssel kapcsolatban.

Bari: rólad tudom biztosan hogy tápszeresek vagytok, mi is sajnos most állunk át már felesbe nyomatjuk, azt kérdezném tőled, hogy a picinek milyen időközönként van kakija a tápszer miatt? Mert amióta esszük a tápszert alig 1 nap 1 kaki van, de azért is meg kell kűzdeni hőmérőzni csak úgy sikerül, mivel sokkal sűrűbb :oops: és ha nem ha lehet ilyet kérdezni, de büdi is? Mert én úgy vettem észre mostanába büdibb mint amikor csak anyatejes volt. Bocsi de finomabb nem tudtam lenni.

Jah és mit jelent hogy hamarabb elkezdeni a hozzátáplálást, akár már 3 hónapos korban is? Vagy majd csak 4 hósan?

ancsika82

blue

nagyon aranyos Kristóf ahogy alszik a kiságyban :lol:

ancsika82

Köszi Ancsika, írtam neked üzit :P
bluebox

Blue kiristóf nagyon szép baba és hatalmas!!!

Ancsika dávid napi 3-4x kakil és valóban jellegzetes szaga van a táptól de nekem fogalmam sincs milyen egy anyatejes kaki szaga(már bocs), de dávidé nem büdös eggyáltalán..
A korházban azt mondták a múltkor,hogy az sem baj ha egy nap eggyáltalán nincs kaki...szóval emiatt ne aggódj!!

Én a másik kettőnél 2 hetes korban már elkezdtem a gyümölcsöt főzeléket,de már nem vagyok ilyen vagány...szóval 3,5 hónapra gondoltam...de 4 TUTI persze csak ha bírni fogja mert szindi mindent bírt2 hetesen vaniliás krémtúró meg ilyesmi...szilveszternek 6 hetesen az őszibaracktól fájt a hasa...szóval ki kell próbálni..
De úgy látom 4 hós kortól nagyon nagy a választék,dupla akkora mint régen volt...
Hát többre tartom azokat a cuccokat mint a tápszert
blue
Gigi miért jön ritkábban?És hogy beszéltél vele?
Vendég

Egyébként ha dávid nem lenne ilyen hasfájós sírós a banánt már tápszerrel turmixolva kezdeném is!
De mivel egész nap sír nem tudnám különválasztani,hogy épp mitől sír
Vendég

Bari: nem beszéltem Gigivel,hanem Ő írta, ide, hogy itt az anyukája és ritkábban fog jönni addig :P
bluebox

Ja, székletről, hamár így kibeszéljük :P Az oké, hogy az is normális, ha mondjuk 5 napig nincs széklet ekkora babáknál, de az már nem normális, hogy a gyerek feje egész nap lila az erölködéstől és ezért nem alszik, nem piheni ki magát, nem tud egyszeri étkezésnél annyit enni, hogy jól lakjon ezért kénytelen másfél óránként enni kérni szegénykém..... Ő szeretne üríteni, de képtelen rá. Ez megint más :cry: Képzeld el azt az állapotot, ha szegény Dávid egész nap így viselkedne...... akkor Te mit tennél????
bluebox

Blue köszi a segítsége! Írtam én is! :wink:

ancsika82

Blue Dávid egész nap sír!De nem tudom pontosan,hogy a hasa fáj vagy épp büfi,vagy kaki nyomja!
De elég sokat erölködik és vörös a feje!
Szerintem nyugodtan lázmérőzd,régen is csinálták...de nekem nem javasolták a koriban!
Persze ha magától nem sikerül akkor fogom én is,de egyenlőre elég,hogy a nedves törlőkendővel kicsit többet tötölgetem neki és az is ingerli...meg persze tornáztatom a lábait föl le..
Vendég

Ancsika válaszoltam!
bluebox

Bari: A lázmérőt már próbáltam, egyszer engedte, utána már sikít :cry: Nekünk a glicerines kúp segít.
bluebox

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a jókívánságokat!

Máté is sokat bukik és hiába írják mindenhol,hogy normális, engem nagyon zavar.
Különben a doktornő szerint sem baj,ha jól hízik,de a nyelőcsövét marhatja a sok visszajövő cucc.

Márti te minden nap kakiltatod?

Anna boldog szülinapot!

Kép
melike

Melike: sajna igen, tudom nem szabad, de ha nem tenném, nem tudna aludni még fél órákat sem. Merthogy Kristóf csak ennyit tud a pocakja miatt még így is :cry:
bluebox

Ancsi: Megkaptad a válaszomat, vagy nem ment át?????
bluebox

Sziasztok!

Végre szóba került. Dorci is nagyon sokat bukik, úgy sajnálom, de a doki épp ma volt itt, szerinte ilyen ütemű fejlődés mellett (több, mint 1 kiló 6 hét alatt) nem kell aggódni miatta.

Vettem rezgős pihenőszéket. Hát, nem nagyon izgatja a gyereket, majd talán később, bár azért elnézeget benne... Kép

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Jaj de drága ez a kiscsaj :lol:
Dávid nem bukik sokat eddig legalább is...de amikor bevittem a korházba,hogy sokat sír,minden orvos azt kérdezte:szokott bukni????
Mintha a világ legnagyobb tragédiája lenne!!
Vendég

Monti, Bogi, Márti: szép, és nagy babák!! :lol: :lol:

Mamám elment, talán le is dőlök egy kicsit.
A gyerek most nem 4-kor kelt enni, hanem már 3-kor visított, pedig 1-kor 120-t evett, most meg 90-t.
Ma mi is egész nap nyüglődünk, de itt már esik az eső, talán ez ennek az oka. Reggel 7-től eddig talán ha 4-5 órát aludt. :roll: :roll: :roll:
Ennyit mi nem szoktunk még fent lenni.
Ja? Most is nyekereg. Kezdem is úgy érezni magam mint Bettica.
bszilvi25

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:15-kor.
hékás

Nagy nehezen de sikerült feltennem egy pár napos képet! Ime!!!Kép

ancsika82

Ancsika csinik vagytok!

Hékás dehogyisnem kérdeztem vissza...az összefüggés az,hogy esetleg visszaáramlás van a gyomrából(reflux) és attól sír,hogy marja a nyelőcsövet...ezért kell állitólag ilyen esetben 24 órára szondát lehelyezni,ami méri a visszaáramlás mértékét(már ha van eggyáltalán),és ha van adnak rá gyógyszert
Vendég

Kép Kép

Tv-zünk számítógépezünk de csak is Dávidot ringatva :lol:
Vendég

Sziasztok!

Bari: :lol: Dávidnak van a legjobb dolga a világon :)

Olyan szépek a babákok! Olvadok mindig, ha a képeket látom...

Jelentem pukit-csalogattunk és most már "csak" nyűgős... Jól összef.stuk a ruhát nyakig, de lett egy fél órám legalább nyugiba :lol:
Bence is sokat bukik, de már meg sem említem a dokinak, mert a mai mérlegelés szerint a fiam ez alatt a 2 hét alatt majdnem egy egész kilót hízott... :shock: Így maradtam, mikor megláttam... Mondtam is, hogy mérjük le mégegyszer, mert itt valami bibi van :lol: De nem... Jelenleg éppen 5570gr és 58cm. 1 hónaposan :)

Ancsika: Ez olyan kenguru, amibe bele lehet tenni egy ilyen pici babát? Mert ha igen, akkor nekem is kell egy ilyen ;)

No, megyek. Ledőlök 1 percre, többet tuti nem enged Bence, mert Murphy törvénye szerint úgy is akkor fog kelni és üvölteni kajáért (mondjuk aktuális lenne :roll: )

Puszi

Kép

Kép
bettica

Kép
Vendég

Sziasztok!

Én majdnem mindig ilyenkor jutok géphez mikor már mindenki alszik :(
A ti babáitok elférnek még a baba kádban? Boni ha rug egyet beveri a fejét, pedig nem nagy baba.

Fürdés közben megbeszéljük a napi dolgokat.

Kép hgh

Kép jkj

Kép

Kép
[/url]
stella40

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:15-kor.
hékás

Hékás 10 órát??? :shock:
Az nagyon sok...lehet,hogy én 5-6 óra után keltettem volna..hát nem csoda,hogy utána extrém módon megtömte a gyomrát :lol:
Vendég

Stella Dávid még belefér a kdba :lol:
Te viszont olyan ügyesen fogod Bonit,én 3. gyerekkel csinálom,de még mindíg kapaszkodok a hona aljába..szinte elszorítom a kis karját :lol:
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:16-kor.
hékás

Brigi: azért a 10 óra nem kevés, de lehet, hogy volt valami a levegőben. Amúgy remélem minden rendben volt a vizsgálaton!

Mi este 1/2 10-kor ettünk, és csak 1/2 4-kor kelt fel a lelkem. Itt is volt 6 óra :shock: :shock: Ami eléggé meglepő, mert ilyen még nem volt. Hozzáteszem, szinte az egész kijött belőle amit megevett hajnalban. (mondom én hogy túl mohó tud lenni) :roll: :? :roll: :? Aztán 1/2 8-kor kelt újra, és nemrég aludt el a karjaimban, de be tudtam csempészni a kiságyába úgy, hogy ne keljen fel. :) :)

Tegnap du nagyon jót aludtam!!! 1/2 5-től, 7-ig. Ez volt az első alkalom, hogy ezt megtettem, így nem is ájultam be 10-körül! :P
bszilvi25

xxx
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:16-kor.
hékás

Sziasztok!

Mi is jól aludtunk!9től fél4kor kelt a drágám!Utána pedig fél7kor.

Megvolt a kontroll vizsg. minden a legnagyobb rendben.Apa a kocsiban maradt Mátéval és a doktor néni hiányolta,de a telcsimben lévő képekből megnézett párat. :lol:

Annyira olyanokat írtatok mostanában,ami velünk is történik.
Sokat bukik Máté és pont azt mondta a doki,amit Bari írt.Ha így marad és sír,akkor 24 órás cső az orrba. :cry: Nem szeretném.

Kép
melike

:arrow:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 22:14-kor.
Vendég

Ti használtok melltartó betétet?
Engem annyira idegesít,mert látszik a világos felső alatt.Egyszerűen alig tudok felvenni valamit,hogy jó legyen mindenhogy. :evil:

Kép
melike

Milyen idő van felétek?Itt borús,de néha előbújik a napocska.Nem tudom el merjek-e indulni Mátéval a városba?!

Kép
melike

melike vigyél eső védőt :lol:
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:17-kor.
hékás

Sziasztok!

Hékás: Nekem azt mondták, hogy alvó gyereket nem ébresztünk, csak ha beteg és emiatt muszáj :roll: A 10 óra valóban sok, de mint írtad a napot végig üvöltötte, tehát elfáradt. Be kellett pótolni ;) Bence is csinálta már ezt, jól meg is ijesztett vele, de mint kiderült csak le volt szegényke fáradva, mert nappal nem aludt szinte semmit.

Melike: Én is használok betétet és sajnos nekem is átlátszik :( Próbálok passzentos felsőket felvenni, mert az jól leszorítja (ami nem feltétlenül jó, de arra az 1-2 órára míg kimozdulok elmegy)...

Alvás: Nekünk este 9-10 körül sikerül legyűrni a gyereket, alszik 3-4-ig, majd lazán visszaalszik (mázli :) ) és 7 körül ébred újra... Én meg fent kukorékolok 1-kor, 2-kor, mert hozzá vagyok szokva :roll:

Ébredezés van, kajcsi lesz :)

Kép

Kép
bettica

Halihó!

Etetés: Nálunk is még napi 7-8x van etetés :P (mint Krisztáéknál) Kristóf is kb 100-120 ml-t eszik. Rájöttem,hogy többet eszik, ha úgy etetem, hogy nem pótlok, hanem mondjuk minden 3. etetés csakis kizárólag anyatejes, + ami marad lefejem. Bár múlthéten így szopizott 140 ml-t. Az én csöppem pontosan 3 óránként kinyitja pici csípáit és ordit a kaja után :wink: De van, hogy 2, 1,5 óránként produkálja. Attól függ, hogy mennyire nyugodtan tudott az előző etetésnél kajózni a pocigörcs miatt :wink: A legtöbb amit aludt eddig, az 20:30-02:30-ig. Ez a max, és csak 1x volt ilyen :cry:
bluebox

Sziasztok!

Nálunk Marcus kelt ma 3-kor szopizni, de ha nem ébred, akkor itt is megvan a 10 óra folyamatos alvás. Én nem ébresztem a kis Hurka-Gyurkát, tudja ő, hogy mikor éhes.

Lányok! Nekem már megint annyi tejem van, hogy kénytelen vagyok újra fejni, mert állandóan bekeményedik a cicim. A szomorú az, hogy nem tudok a felesleggel mit kezdeni. :cry: Marcus nem szereti lefejve a tejet, csak ciciből, vizsgálatok nincsenek meg (és időm sem lenne elmenni), hogy hivatalosan le tudnám adni, nem hivatalosan szívesen odadnám valakinek, de nem ismerek senkit a környéken, akinek kellene. :?

Ebből kifolyólag következik, hogy utcára csak melltartó betétben, vagy különben foltos lenne állandóan a felsőm. :roll: Nekem nem látszik, de elég vastag anyagból vannak a szoptatós melltartóim, szerintem ezért.

Ma megyünk csípőszűrésre. Remélem nem fog esni, mert apa nincs itthon, így csak babakocsival tudunk menni.

A babakád még jó, de amennyit Marcus ficánkol benne, ő is megrugdossa néha a végét, úgyhogy hamarosan áttérünk a nagy kádra.

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Nálunk is pocsék idő van.... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Én nem használok melltartó betétet, de melltartót sem! Nem is vettem! :oops: :oops:
Itthon azt figyeltem meg, hogy ha eltelt a 3 óra, és nem eszik a kicsi, akkor néha van, hogy folyik, de elég ritkán...
Amikor pedig elmegyünk itthonról, akkor én is szivacsos melltartót veszek fel, mint Brigi. (mindig hazaérek a köv. etetésre)
bszilvi25

Lányok, kérdésem lenne. És főleg olyanoktól várok segítséget, akik a TGYÁS kérelmet a Fővárosi és Pest megyei Egészségbiztosítási Pénztárnak adták be. Van olyan aki már érdeklődött telefonon, hogy mi van a pénzével????????
bluebox

Márti: most javítom a hozzászólásomat!!!

Nekem is a munkahelyem intézi.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bszilvi25 2008.07.18 10:16-kor.
bszilvi25

Márti! A TGYÁS-t nekem a munkahely intézte, fogalmam sincs hogy hová küldték. Én a MÁK-ot próbálom elérni anyasági és családi pótlék ügyben, de persze nem veszik fel a telefont. :twisted:

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: