A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Andóca,nem tudom még én sem jöttem rá mindenre pontosan...
De szerintem ha megette az adagját 150-180gr akkor tutkó kibírná 3 órát evés nélkül...lehet,hogy nem elég a tejed.
Vendég

Bari: mi max 100-at eszünk. De többet nem eszik, cumisüvegre meg nem akarom szoktatni!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

sziasztok!

SZÉPEK A BABÁK NAGGYON!!!!!

az én kicsim is érdeklődve néz a körforgó állatkái után, lehet, hogy bele is szeretett a nyusziba :lol: :lol:
MOsolyog is, bár, még nem minden megszólalásomra, azt várom már igazán!

Bari hogy van az, hogy ahányszor jövök, te mindig itt vagy? El sem hiszem, hogy a pici fiad sírós+1 8 és 1 12 éves gyerkőc+ házimunka.. Hogy csinálod? ha anyucid segít is, Dávid akkor is a te reszortod. az a gyerek tiszta számítógépzseni lesz, még mielőtt megtanul beszélni :lol: :lol:

Kép
Kép
eyi

Eyi:tényleg itt van álltalában a kezemben vagy a vállamon...háztartás =anyu...(de már elég sokat reklamál miatta)
7+12 évesek,elvannak,önellátóak..
Vendég

A kérdésemre nincs válasz?Vagy még nem volt itt,aki tudja?

Nálatok már voltak látogatók?
Nálunk már megkezdődött a látogató áradat.Most is 3 barátnőm/kolléganőm szólt,hogy jönne. :lol:

Kép
melike

Melike: én sajna nem tudok neked segíteni a tea ügyében. Nálunk már voltak látogatók, de mi is mentünk már át. pl. anyukámékhoz, telekre!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Csajok a fiam még mindig alszik!!!
1/4 3kor azt írtam,hogy negyed órát fog aludni és tessék.
Olyan tündér!
Azóta kimostam,kiteregettem,ettem és neteztem is. :lol:

Kép
melike

Melike:
[quote="bluebox"]A írta:bluebox GRIPE WATER-t úgy kell szedni, hogy max 6x lehet naponta adni mindig 1 kávéskanálnyit (5ml). Én a nappali etetéseknél adtam belőle. Ja és kaja után, vagy közben kell adni.

Nálunk is voltak már látogatók, és mi már eljárunk apával ide-oda.
(na azért még óvatosan, de már 3x voltunk! :D :D )

Csiri: Remélem hamar hazaérsz, és túl leszel ezen a csodás programon! :? :? :?
bszilvi25

Andi: Én kb. 30-60at, attól függ, hogy mennyire érzem tele... De csak alkalom adtán fejem le, mert nálunk is adj uram, de rögtön van :D

Kép

Kép
bettica

Ti hány pelust használtok egy nap?
Dávid 6-8-at simán...és tuti,hogy csak és kizárólag tisztába kakil :lol:

Másik:szerintem nagyon gusztustalan amikor az anyuka lenyalja a cumiját a gyereknek...tök sokszor látok ilyet...olyan végtelenül undorító szokás :? :? :? :? :?
Vendég

Sziasztok!

Ajjajj bari úgy látom Te ma ami a szíveden az a szádon! :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

[quote]A írta:dókártyát intézett már valaki a picijének? Mi szeretnénk utalni majd Bencének minden hónapban pénzt a Start számlájára és ahhoz ugye kell... Szóval érdekelne, hogy milyen papírok kellenek az adószám kikéréséhez.

www.apeh.hu :arrow: letöltések :arrow: nyomtatványkitöltő progik :arrow: adatbejelentők

letöltöd és megkeresed benne 08T34 nyomtatványt

Van a 08T34START is, lehet hogy az kell, nem tudom ha letöltöd a végén elolvashatod mi mire való.

Őszintén szólva én nem babráltam evvel, bementem az Apehbe, elmondtam mit akarok, kezembe nyomták a nyomtatványt kitöltöttem, és postázták az adókártyát.
De ez még 2és1/2 éve volt, Vikinek az üdülési csekk miatt csináltattam, Levinek még nem!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Bari:
Mi is kb 6 pelust biztos. Nálunk is a tiszta pelus a sláger, általában jól lepisilünk mindent, (tiszta pelus, ruha, bármi ami ott van) pláne ha anya nem figyel kellőképpen :? :lol: :lol: :?

Én a cumi lenyalással kapcsolatban azért nem osztom a véleményed! Igenis vannak szituk, amikor nem tudja az ember másképp megoldani. Velem még nem fogrult elő, mivel nem cumizunk, csak max napi 2 percet, de ha úgy jönne ki, biztos szó hang nélkül megtenném!!!!!
bszilvi25

hááát igen én nem titkolom a véleményem.. :lol:
De ezért vagyok jó fej :lol:
Kaptam már olyan privit is ,hogy pont ezért olvasnak :lol:
Vendég

Hoztam Nektek 4 képet kis kommenttel.

Anyu netezik, én meg nézem őt: Kép
Majd elalszom, de az nem lényeg: Kép
Úgy néz ki, hogy végre feláll onnan: Kép
Jól átvert, eszében sincs: Kép

Jó éjt mindenkinek! Mi is megyünk aludni :wink: :wink: :wink: (én már most alszom)

(valaki esetleg segítene, aki ért hozzá: fényképezővel rögzített videót, hogy tudok megmutatni Nektek??? - winamp)
bszilvi25

szilvi nagyon husi a babóka

Kép
Kép
eyi

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:12-kor.
hékás

Jó reggelt!

Elég szar éjszakánk volt,hulla vagyok.Pedig nekem is takarítanom kéne,holnap vendégek jönnek.De azt hiszem majd du. ha apa hazajött,mert Máté most is az ölemben alszik. :cry:

Ma megyek kontrollra.

Szombaton meg lánybúcsúba megyek!Még nem tudom meddig maradok,de várom.Apa vigyáz Mátéra,de hívta segítségnek az egyik haverját. :lol:
Jövő héten pedig lagzi.

Csiri hogy sikerült a party?

Kép
melike

Sziasztok!

Úúú nem tudom mi volt a levegőben, de éjfélkor felkelt Kitti és csak 2 után aludt el. Én kb. 3-kor aludtem el, és utána 5-kor kelt! És azóta fent vagyok! ÁÁÁ, kicsit sem vagyok fáradt. Remélem ma alszik egy nagyobbat napközben, és akkor én is alszom vele, mert egy kicsit kivagyok.

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

nekünk az éjszaka nagyon jó volt... :lol: aludt végig..reggel 8.30-ig :lol:
de a tegnap este :twisted: 5-10-ig úgy sírt,hogy elmenta hangja,a végén már rekedt vol szegény
nagyon kezdünk gondolkodni,hogy mégis megengedjük a gyomorszondát...félünk tőle,de erre a rengeteg sírásra meg kell találni a megoldást,mert ez a gyereknek a legroszabb...és nekünk is. :(
Vendég

Jó reggelt!

Mi reggel 7 óta vagyunk fent. :twisted: :twisted: :twisted:
Az ölemben elalszik, de ahogy leteszem a kiságyba, szem kipattan és jön a hiszti. Én sem vagyok ám fáradt, áááá!!!!
Ráadásul ma jön a nagymamám, és igy még aludni sem tudok, majd legfeljebb akkor ha elment. (ez jobb esetben du. 4 óra)

Melike: igaz tegnap volt, de
BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!
bszilvi25

Hékás: Nálatok mi tart 45-50 percig éjszaka?
Mi megoldjuk 30 perc alatt büfivel együtt. Ha a lány közreműködő, akkor 35 percen belül már alszik is.
Én nem tudom szabályozni, hogy gyorsan eszik vagy sem. (Viszont Ő is nagyon mohó tud lenni, akkor csak annyit hallok, hogy folyamatosan nyel!!!! )
Ezt Te hogy nézed? Marcell tápszert kap??
bszilvi25

körkérdés lécci mindenki vlaszoljon

nektek bukik a babátok...ha igen pontosan mennyit...?

dávid kb naponta 4-6x 2-5gr-ot...álltalában fekve ha nem jött ki elég jól a büfi..
szeretném tudni,hogy normális e,vagy tényleg ez is reflux tünete..
röviden ennyi mert félkézbe dvid lóg :lol:
köszi előre is
Vendég

Melike: BOLDOG SZÜLINAPOT!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Bari: nekem is szokott bukni Kitti, naponta 4x biztos! Azt nem tudom, hogy mennyit...

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:13-kor.
hékás

sziasztok!

Kicsit régen írtam, bocsika... de költözködés előtt állunk, rengeteg a dolgom. Nem egyszerű a baba mellett intézni a lakás ügyeit is....

Mi jól vagyunk, szerencsére Andrisnál már beindult rendesen a hízás, már 4750 gramm, 120-130 grammokat eszik etetésenként. Tejecske is van bőven, sok dinnyét eszek meg iszom a Laktoherbet. Hasfájás is már múlóban, az Infacol nekünk nagyon bevált, szinte sose sír amiatt.

Oltás: én a rotavírus elleni Rotarixet ma megyek kiváltani, beadatjuk neki a két hónapos oltással együtt. Tök jó, hogy azt szájon át kell neki adni, nem kell kétszer szúrni. Augusztus 1-én kapja a kötelezővel, aznap lesz 2 hónapos.

Bukás: nekem is szokott, de nem sűrűn és változó, hogy mennyit. Szerintem ez normális...persze nem vagyok szakértő. :)

A járandóságokat én már régen megkaptam, 1 hónapon belül szinte: a TGYÁS-t, családit, meg az anyaságit is viszonylag hamar, nem panaszkodom...

Voltunk a babával 6 hetes kontrollon , néztek agyi, vese UH-t, minden rendben van, megdícsértek bennünket. Úgyhogy azóta nyugodtabb vagyok.

Nagyon szép mindenkinek a babája, olyan kis kerek a pofikájuk látszik, hogy senkinek nem éhezik a gyermeke :D :D

Szilva és az ikrek: annyit tudok róluk, hogy jól vannak, sms-t írt, de mivel ők a kórházból nem haza hanem az anyukájához mentek, hogy legyen segítség ezért nem tud írni. Gondolom ott nincs internet. Biztos amint otthon lesznek be fog jelentkezni.
Teszek fel egy friss képet Andriskámról: Kép

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

nem értem a vonalzómat, vasárnap voltunk 6 hetesek..

Kép

Kép

buci79

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:13-kor.
hékás

Melike : Boldog szülinapot!! A lánybúcsúra pedig jó mulatást!! Tök jó Neked, hogy ki tudsz mozdulni.

Nekem Andris kb 2 óránként szopik, úgyhogy hosszabb időre nem nagyon tudom itt hagyni. A fejéssel én nem szórakozok, nekem attól csak megfájdul a cicim és alig jön valami. A baba viszont jól ki tudja szívni.

Egyébként a szoptatási idő nálam már egyre kevesebb, de nem ritka nálam sem a 45-50 perc, én is közben próbálom büfiztetni, azt mondta a doki a 6 hetes kontrollon, hogy a hasfájás a nem megfelelő büfizéstől van. Azóta erre nagyon figyelek. Leggyakrabban amúgy fél óra egy szopi.

Kép

Kép

buci79

Sziasztok!

Bari Nekem is szokott bukni, szerintem amit írsz a teljesen normális! Szerintem a refluxosok sokkal többet buknak.

Melike BOLDOG SZÜLINAPOT!
Nekem ma van! :lol: :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

xxx
hékás

xxx
hékás

Hékás: köszi, akkor nem csinálok új vonalzót.. azt hittem napra pontosan mutatja.

Anna: Neked is nagyon boldog szülinapot!!

Kép

Kép

buci79

Köszönöm csajok! :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Anna: Boldog Szülinapot!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Melike bocs,hogy én nem tudtam.. :oops:
De utólag:isten éltessen sokáig :lol:

Köszi a válaszokta...akkor úgy tünik ez mindenkinél van...
A mennyiségét úgy mértem,hogy szemre megnéztem mennyi van a peluson,majd fecskendőbe felszívtam tejet,ráfecskendeztem a pelusra,hogy ugyan akkora legyen a folt..jó hülye vagyokmi?

Vettem Gripr wotert,most fogom kipróbálni...de már ezzel is bajban vagyok mert egy kávéskanállal(5ml) írja...na közlöm,hogy egy kávés kanál csak 3-4 ml..akkor most,hogy kell?
Mert a túladagolásnak elég brutkó tünetei vannak a betegtájékoztató szerint...de mostmár nem szarakszok...kipróbálom,mert az infakolt is csak megvettem drága pénzért és nem mertem kipróbálni :oops:
Vendég

Köszi! :lol:

Őszintén szólva el is felejtettem teljesen!
Ha nem köszöntenek fel reggel, eszembe sem jut! Hihetetlen! :shock:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:14-kor.
hékás

Sziasztok!

Marcus tegnap volt két hónapos, ma pedig megkapta az első szurit. Nagyon kis ügyes volt, egy kicsit felsírt, amikor megszúrták, de utána rögtön elhallgatott. Amikor felvettem az ölembe már mosolygott. :lol: Azt mondta a doktornéni, hogy ez valami újabb fajta oltás, már nem nagyon lázasodnak be tőle, de azért nézzem, hogy nem meleg-e. Megmérték a súlyát: 10 nap alatt fél kilót hízott már megint. :shock: Most 6 kg. :shock: Ha ez így folytatódik 4 hónaposan úszás helyett szumózni viszem. :roll: :lol: Tényleg nem tudom mit csináljak. Hiszen nem tömöm, nincs állandóan cicin, szépen betartja a 3-4 óránkénti evést, hatszor szopik és van, hogy éjszaka egyáltalán nem kel már fel enni. :?: :?: :?:

Marcus gyorsan eszik, kb 15 perc alatt kiüríti a cicit, büfi is gyorsan megvan, sokszor ahogy emelem a vállamra, már jön is. :lol: Bukás szinte sosincs.

Mercike nagyon édes! :lol:

Hékás! Bosszantó lehetett a tegnapi szitu. :twisted: Az én Marcim egyedüli unoka, így a nagyik csak vele tudnak példálózni. :lol: :lol: A főzés nem az erősségem, úgyhogy kacsacomb ügyben nem tudok segíteni. :oops:

Ancsika! Egy ilyen sérv műtét rutin a sebészeknek, de tudom, hogy az anyai szívnek még egy szálka is maga a tragédia a gyerek ujjában. Engem például ez a mai oltás jobban megviselt, mint Marcust. Minden rendben lesz, gyorsan túl lesztek rajta. Melyik kórházban fogják műteni a te Marcidat?

Isten éltesse a szülinaposokat! :lol:

Ahogy látom csak a bp-i MÁK nem sieti el a dolgokat, vidéken gyorsabban mennek a dolgok. :twisted:

Buci! Kitartást a költözéshez!

Bari! Én le szoktam nyalni a cumit. 8) Viszont nem fogok adni dm-es kaját a gyereknek egy éves kora előtt. :? Dehát ízlések és pofonok... :lol: :lol: :wink:

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

MELIKE, ANNA NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK NEKTEK!!!!!!!

Bari: Nekem is elég sokat bukik Kristóf, mivel egész szoptatás alatt jár a kicsi lába, mert folyamatosan fáj a pocija. An Infacol arra jó, hogy ki tudja pukizni a felesleges gázokat, de nálunk a legnagyobb baj, hogy kakilni nem tud :cry: Csak ha glicerin kúpot kap. Elméletileg napi 6 kúpot is adhatnék, akkor 6x lenne széklete, de nem akarok napi szinten sem adni neki kúpot, mert hozzászokik szegénykém :wink: Szóval, a mennyisége attól függ, hogy mennyit tud kibüfizni rendesen :wink: Ha idegesen rúgkapálva eszik, akkor rengeteget visszabukik, de ez teljesen természetes.
Tudod mi a furi, hogy neked van a legtöbb problémád a babóval sajna, pedig már 3 gyermekes családanya vagy. Bari, ne görcsölj ennyit, annyiszor aggódsz teljesen feleslegesen, hogy már azt is elfelejtetted, hogy hogy működik egy teljesen normális csecsemő, olyan mint Dávid. Tök normális, hogy sír..... sajna Kristóf is sokat sír a pocija miatt, dehát azért vagyok én, hogy megnyugtassam. Elég egy pár kedves szó, egy mosoly, egy simogatás egy pici ringatás és megnyugszik. Bár a pocifájdalom nem múlik el, de ha azt érezné hogy folyamatosan aggódom, akkor biztos nem érezné magát biztonságban és nagyon sokat sírna és nyűglődne. Tudom rohadt egyszerű dolog azt mondani, hogy nyugodj meg, pedig hidd el a legegyszerább gyógymód Dávid számára is :wink:
bluebox

Bari: Az infacolt miért nem mered kipróbálni??? Én ma 3. napja használom. MÁr most érezhető a javulás. Nem kinlódunk annyit egy pukival, stb......
Kávéskanál és kávéskanál közt is van különbésg! 8) 8) 8) 8)
Bukás: Mercike csak akkor bukik, ha "túlzabálja" magát!!! Akkor pedig annyit, amennyivel többet evett. (változó) de hál istennek ritka nagyon (mondjuk kétnaponta 1 alkalommal átlagosan)

Anna: Neked is Boldog Szülinapot kívánok!!!

Buci: nagyon szép Andris!!!!

Na lépek, lassan jön a mama...... :roll: :roll: :roll: :roll:
bszilvi25

Marcus útra készen
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára montana 2009.01.31 18:34-kor.

Kép Kép
montana

Gigi, Mia: hova tüntetek?

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Montana: Hova fogtok járni úszni?
bluebox

Bari!
[quote]A írta: mennyiségét úgy mértem,hogy szemre megnéztem mennyi van a peluson,majd fecskendőbe felszívtam tejet,ráfecskendeztem a pelusra,hogy ugyan akkora legyen a folt..jó hülye vagyokmi?

:roll: :roll: :roll: :roll: :shock: :shock: :shock: :shock:
EZ MÁR A VÉG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szülinaposak !BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!
Vendég

[quote="montana"] írta:montanaMost 6 kg. :shock: Ha ez így folytatódik 4 hónaposan úszás helyett szumózni viszem. :roll: :lol: Tényleg nem tudom mit csináljak. Hiszen nem tömöm, nincs állandóan cicin, szépen betartja a 3-4 óránkénti evést, hatszor szopik és van, hogy éjszaka egyáltalán nem kel már fel enni. :?: :?: :?:

Ez nagyon Jó!!!!! Mulattam rajta egy ideig. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mercike is két hét alatt hízott fél kilót. 3,30-al jöttünk haza, már 4,10 és csak kedden lesz 4 hetes! A védőnő szerint 600-1000 gr hízás normális, hát mi biztos a max. felé hajlunk majd. Pedig ugyanúgy eszünk mint Ti Montana!!!!! (leszámítva az éjszakákat)
bszilvi25

Márti!

Valószínű, hogy ide a kispesti uszodába. Még nem néztem meg, hogy milyenek a körülmények, meg hogy mennyibe kerül. Vekerlén is van egy uszi, ahol van babaúszás, de nekem az messze van, mert gyalog kell mennem. Kivéve ha hétvégén van, mert akkor apa el tud vinni kocsival.

Kép Kép
montana

Kezdek megőrülni... :roll: A gyerek nap közben ordít. Nem alszik, összesen talán 2 órát nap közben. Ez megy napok óta :( Kezdek kilenni, mert csak rajtam van csendben (ha olyanja van). Alig várom a hétvégét, hogy apa is itthon legyen és felválthasson...
Adjatok valami tanácsot!

Na, eddig tartott a csend... :?

Kép

Kép
bettica

na adtam grip wotert...jó fancsali képet vágott tőle :? :?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: