A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Szly! Tündériek! :lol:

Kép
dittke

Szly: tündériek a gyerkőcök!

Dittke: ti is cukik vagytok!
Vendég

Sziasztok!
Hát nem tudom mi volt ma kicsi lánnyal, de este alig lehetett bírni vele! A délelőttben még minden okés volt. A délutáni evése után elmentünk a pénzes dologhoz kellő papírt kitölteni a hivatalba, igy legalább sétáltunk is egyet! De utána nem tudom mi lett vele, mert hiába szopizot, egyfolytában csak sirt.....épphogy cicin volt, kb 5 percig szívta, aztán kiköpte, de akkor meg bömbölt. De közben tátogott..... na aztán végre rotyogott a pelus. Tisztába raktam, de ekkor sem nyugodott meg. 4-től kb fél 7-ig ezt játszottuk. Aztán ugy döntöttem, hogy akkor megfürdetjük...azt jól végig ordította....de utána már a cicin beájult, azóta szerencsére alszik! Kíváncsi leszek milyen lesz az éjszakánk!

Amugy nagyon gyönyörűséges babafotókat láttam!!!

Muffin!
Olyan jó, hogy végre otthon lehet veletek a kis Eliot!!

d.dodó

Csoda történt! Nóri fél 9-kor elaludt és nem ébredt fel 5 perc múlva!!! Ilyen még soha nem volt. Délután 5-10-ig mindig ébren van és óránként fél órát kajál. Most meg belakott hamar és beájult. Kicsit tartok tőle hogy mi lesz így az éjszaka, de már ez is valami, hogy most van egy kis időm erre-arra! :D

Anyjuk - ha valaki azért olvas egy fórumot hogy kárörvendjen, annak érdemes lenne magába nézni... esetleg szétnézni a "saját háza" körül...
Legalább most már tudod, hogy ki az akiben nem bízhatsz, ennyi! De emiatt szerintem hülyeség lenne megfosztani magad ettől a szuper csapattól! Jó magasról tenni kell rá hogy ki mit gondol. Te most arra koncentrálj, hogy órák kérdése és lesz egy csodálatos kicsi babád és lesz egy fantasztikus saját kis családod!!! Hidd el, sokan irigyelnek majd ezért! :wink:

Ami - nagyon sajnálom Áron babát, meg téged is, hogy ennyit szenvedtek! :cry: Szörnyű lehet! Sok-sok yógysimit küldök a pici fájós pocira!!!

Bondi - annyira örülök hogy Oti meggyógyult megint a régi formáját hozza!!! :D :D Most már pihizz egy kicsit és jöhet is Nati! :wink:

Dittke - irtó aranyos Iza ebben a kis csajos cuccban! Nagyon jó erőben van, stramm kiscsaj lesz belőle, az bizti! :D

Aki szereti a Zarát, annak súgom hogy nagy leárazás van a babaosztályon. Apa ma vett Nonónak pár nagyon ari cuccot. Totál meglepődtem, nem is kérzdezett meg csak hozta! :D
Állítólag a C&A is akcióz, de oda nem jutott el ma.
Vendég

Dodó - lehet hogy most nem jött olyan könnyen neki a tejcsi mint szokott. Nóri is szokott hisztizni emiatt. De nagy keservesen aztán kiszívja belőle, ha rájön hogy nincs más választása. Szoktál neki cumisüvegből adni tejcsit? Mert akkor 100% hogy ezért!
Vagy esetleg a pocija, de ha közben sikerült neki kakilni, akkor inkább az elsőre tippelnék.
Vendég

Sziasztok!

Tappancs, gratulálok a pici óriás Dávidhoz, meg ehhez a nem kis teljesítményhez! Naaagyon sok boldogságot nektek!!

Csak villámbekukk...
A babák csuda édesek, kérünk képeket, méééég-mééég!!!

ÉN IS GYEREKET AKAROK!!!!
Mondjuk, próbálok is tenni érte, nem bízom a véletlenre... a gyerekem palacsintát rendelt, már be is kaptam egy nutellásat. És chili con carne-t főztem, még extra chilit is tettem az adagomra (Oti miatt a többit nem fűszereztem túl) :)

Wera, köszi az Otira gondolást :)
Micsoda összecsengés, én is épp ma faltam be a maradék zebrasütit :D

Anyjuk, hihetetlen, a tesódnak mire van fölösleges energiája...
:shock: a helyett, hogy egy-két szóval lelket öntene beléd... :x na, erre szoktam mondani, hogy család ellen nincs orvosság!
Nehogy emiatt itthagyj minket!

Muffin, olyan jó, hogy otthon lehettek! És micsoda étvágya van Eliotnak! Szép kis vasgyúró lesz belőle :)

Képzeljétek, totál begolyóztam... úgy kezdődött, hogy reggel a dokim "megfenyegetett", hogy szeretné ő kézben tartani a dolgokat. Ez nála vagy indítást, vagy műtétet jelent esetemben... ettől szomorú lettem. Aztán a délutáni alvásunk közepébe belecsörgött a sógornőm (két gyereke van amúgy, akik szintén szoktak délután aludni), de nem vettem fel, persze visszaaludnom nem sikerült már. Aztán azon morfondíroztam, ki fogom kapcsolni a telefonomat, hagyjanak már békén a "hogy vagytok"-okkal.... És közben annyira kavargott bennem, hogy pár nap és kint lesz a gyerkőcöm, hogy rácsörögtem a dokira, hogy mire is számítsak, ha szerdán bemegyek a kórházba hozzá. Ő először azt hitte, azért hívom, mert most megyünk a kórházba, aztán megnyugtatott, hogy csak uh meg ctg lesz, a többiről meg utána beszélünk.
A türelmetlen várakozás már mindenre rányomja a bélyegét nálam... mikor lesz ennek vége?
Na, ez voltam én ma... próbálok dolgozni azon, hogy ne mindig e körül forogjanak a gondolataim, de nem könnyű...

Mindenkinek szép, hűs éjszakát!

Kép
Kép
bondi

Tappancs gratulálok, jó nagy baba lett Dávid, de az a lényeg hogy jól vagytok. Sok boldogságot kívánok nektek!

Megyek én is csicsikálni, holnap doki, kiváncsi vagyok mit mond. Jó éjszakát mindenkinek.

Kép
linda24

Tappancs, hatalmas gratula, óriási baba!!!

Muffin, de jó, hogy végre otthon vagytok!

Gyönyörűek ezek a babák, egytől egyig!

Mindenkinek szép álmokat!

Kép
Kép
patr

En is szeretnek Tappancsnak a "csöppseghez" gratulalni!!!

Es Muffinnak ahoz, hogy VEGRE OTTHON!!!

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

hahó,
sajnos az én szabadidőm kora hajnalra meg késő estére korlátozódik :(
mindig olyan késve tudok meg mindent :(
és ma már annyira öregasszonyosnak éreztem magam: se leülni, se felállni nem volt jó, legszívesebben feküdtem volna egész nap, mint egy beteg bálna. Ennek megfelelően Szonja nyűgös is volt :?
de délutánra sikerült rájönnöm, hogy babázni és mesélni lehet oldalra fekve is a gumimatracon, úgyhogy óriási babázást csaptunk, én meg csak dumáltam - az még megy :lol:
csak alig bírtam utána felállni

Muffin, köszi az infót, megpróbáljuk!!!
És nagyon szuper kisfiad van - de hát ezt tudhattuk volna 8) ennyit bekajolni 8)

Tappancs, nem semmi kicsi Dávid súlya, hossza!!! És végre, már itt van veletek kint!!! Remélem, már jobban vagy :wink:

Anyjuk, nehogy már itthagyj minket! Hiányoznál!!!
Ami a tesódat illeti - hát ez csak őt minősíti...

Jut eszembe, jönnek haza a tesómék (pont azon a napon, amikorra ki vagyok írva). Na, onnantól persze körülöttük forog a világ, merthogy csak két hétre jönnek haza... de ez ugyanígy van akkor is, ha három hónapra jönnek haza :?
az anyukám nem fog tudni segíteni nekem, mert nála fognak lakni, meg hát a másik unokája, meg a lánya jön haza - basszus, még a fogorvost is itthonra időzítik, mert itt olcsóbb. Naná, ha az anyukám fizeti :evil:

A másik family: a férjem megint viszi holnap az anyját, már annnnnnyira elegem van belőle!!!! Érzem, hogy nem sokáig fogom tudni visszafogni magam, és akkor nagyon csúnyákat fogok mondani az anyósomnak - pedig tényleg beteg (ezzel próbálom magam csitítani). Megkérdeztem a férjemet, hogy tudják-e a szülei, hogy mindjárt szülök. Azt mondta, nem tartják számon....
no comment

KépKép
szkagi

hihi,
én vagyok az első...
ma jól aludtam, semmi jósló, csak egy kis derékfájás van.
Szonja ma nagymamázik (ez mindig az én anyukámat jelenti, persze), úgyhogy mára beterveztem a fürdőszobatakarítást.

Betervezném a szülést is, de most már inkább megvárnám azt a csütörtököt, hogy a saját szülésznőmnél szüljek...
úgyhogy inkább a pénteki hidegfrontos szülési hullámhoz csatlakoznék.

tényleg: most csak Tappancsra volt hatással ez a hidegfront? Fura, mert akkora viharok voltak itt nálunk még ma éjszaka is, hogy csak na.

KépKép
szkagi

Bencuri,
a szobatisztaságról pont azt olvastam, hogy a kistesó születése után néhány hónapig visszaesésre lehet számítani még annál is, aki már szobatiszta, merthogy ugyanazt a törődést szeretné a nagy is magának, mint amit a kicsivel lát. Én is arra számítok, hogy Szonja esetleg visszatér a pelenkához egy időre, ez teljesen normális lenne - és persze bízom abban, hogy nem fog sokáig tartani, végül is már szeptembertől óvodás lesz!

Próbálkoztunk mi is kétéves korában, tavaly nyáron a bilizéssel, igazából játéknak fogta fel, és egyáltalán nem zavarta, ha máshová pisilt, csak észrevette, hogy jé, pisi, kaki. Hagytam is a fenébe, és a bilit csak akkor vette észre, amikor néhány hónappal később elraktam a szobából, akkor kereste. Vettünk a babáinak kicsi játékbilit, azzal sokat játszott, na meg a bölcsiben látta a többieket, hogy néhányan már vécébe pisiltek. De mindaddig magától nem lett szobatiszta, amíg le nem vettük róla a pelust, mert TUDTA, hogy ha rajta van, belepisilhet. Amikor nem volt rajta, állandóan megkérdezte, hogy most van-e rajta pelenka... ő ilyen kis tudatos csajszi. Ez 2éves és 9 hónaposan volt. Egy nap alatt szobatiszta lett, és még egy hét kellett, hogy éjszakára is pelenka nélkül tudjon aludni.
Ja, meg sokat segített Alona Frankel Bilikönyv c. kis mesekönyve!!! Eleinte mindig azt akarta hallgatni, amikor ráült a bilire.

Másoktól hallottam, hogy bevált: ha az apját-anyját akarja utánozni (és nem a kistesót :D ), akkor el lehet kezdeni neki mutatni, mondani, hogyan pisilnek a nagyok.
Vagy hallottam olyat is, aki mondta, hogy ha már nem kell majd pelenka a gyerkőcnek, vesznek neki az árából valami játékot.

Nálunk minden bilibe pisilés után választhatott Szonja egy matricát, amit felragasztahatott - de ez csak pár hétig hatott igazából. A dicséret sokkal jobban hat hosszútávon.

Na, hát ennyi ötlet jutott eszembe, bocs, ha hosszú volt.
De a leglényegesebb, amit te is írtál: nem szabad erőltetni. Valójában még bőven ráértek.
Csak hát jobb egyet pelenkázni, mint kettőt... na meg a horror pelenka árak, tudom én!

KépKép
szkagi

Én a cumiról akarnám leszoktatni Szonját, de arra sem a legmegfelelőbb ez az időszak. Januárra gondoltam, hogy addigra már hozzászokik az új helyzethez, akkor majd valamit kitalálok. De hátha magától leszokna róla addig 8)
már most olyan kis nyuszifoga van
tuti fogszabályzó lesz a vége

KépKép
szkagi

Textilpelenka? A szobatisztaságért? Állítólag kényelmetlenebb ha nedves, és mondjuk sztem tuti olcsóbb. És van belőle olyan kis komplett, hogy még. Sőt, leszoktatós is. (ezt még nem láttam). Cumit én is hagynám most, és a csontfogak nem állnak a tejfogak heléybe, azt mondják, genetika, ha kifelé nőnek, mert azért addigra nemigen cumiznak.

Én anyósom számon tratja, hogy mikor szülök, az sem jobb... Folyton felbukkan, csak úgy, és kiborít.
:cry: Megeskettem a gyerekeket, hogy nem szólnak neki, ha van vmi.

potyka

Jó reggelt!

Imádom ezt a lehűlést!!!! Hetek óta nem aludtam ilyen jót.

Ági!

A párod tesója nem tudná ezekben a napokban anyósod szállítását bevállalni?

A tesódék tényleg érdekesek!

Az én anyósom is számon tartja a szülésemet, jobban izgul, mint én. Vasánap a párom kora délelőtt hívta (este szokta amúgy), már azt hitte, hogy szülünk :lol:

Szly!
Isten éltesse Rolkót névnapja alkalmából!

Kép
20150601134430

Potyka :lol:
tényleg, annak se örülnék, ha naponta érdeklődne az anyósom :lol:
akkor mégis csak bennem van a hiba 8)

Viki,
tegnap a Zoli bátyja vitte az anyját, de hát az csak egy nap volt...
nekem nem elég semmi, igaz???? :?

A tesóm egyébként jófej, csak nem gondol bele, hogy mi itt élünk, és hogy amikor hazajönnek, az esetleg nekünk nem abszolút fáklyásmenet, és totál felborítja az életünket. Mondhatnám, önző. Az anyagi oldaláról nem is beszélve: az anyukámnál vendégeskednek, ennek minden (minden!!!!) költségvonzatával, a bkv-bérlettől kezdve a fogorvosig...
szerencséje, hogy emellett azért viszonylag jófej 8)
csak jöjjön haza, majd jól összeveszünk, végre! 8)
együtt a család :lol:

KépKép
szkagi

Na, vár a fürdőszoba :roll:

KépKép
szkagi

Sziasztok!
Tappancsnak hatalmas nagy gratula!!Szép teljesítmény-ekkora Babát! :D

Tegnap este nagyon megijesztett a Kicsi Fiam:amit evett tejcit,úgy ahogy volt kihányta :shock: Nem tudom mitől-pedig megpróbálom legalább a két óránkénti etetést betartani,bár ez sem könnyű.Kb.egy órát alszik evés után,néha van kivétel és többet,aztán meg fel kell venni járkálni vele,vagy a nagyágyra lerakni és ott elnézeget egy kicsit,de egyáltalán nem mormota típus.
Szóval jó sokat evett az biztoa,pedig nem szopizik sokat,talán tíz percet,néha kicsit többet,de abból amit kihányt,láttam hogy sokat eszik.És nem bukás volt,az tudom milyen,a Kristi bukós volt.Felhívtam a Nővérem,azt mondta biztos mohó volt,még nincs a kicsi pocója annyira felkészülve ennyi tejcsire hirtelen.Szerencsére azóta nem volt gond,de akkor hirtelen azt se tudtam hova kapjak :oops: Hiába harmadik :?

Gyerkőcök továbbra is odavannak a kicsiért-Tegnap a Kristi szőlőt akart neki adni,még jó hogy Apa ott volt,amíg itthon van nagy segítég nekem az biztos.Meg már azon veszekedtek hogy Domi majd babázni fog vagy a Kristi autóival játszani-persze amint odakerül majd a sor biztos nem lesznek ilyen lelkesek :lol:

Éjszaka először aludt négy órát,aztán kétszer kettőt.
Babókák tündériek! :D

Anyjuk:Te még mindig egyben?Irány szülni! :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

Kike!
A szőlős sztori nem semmi! Tényleg jó, hogy ott volt a párod.

Ági!
Én arra gondoltam, hogy amíg Te meg nem szülsz, addig vihetné sógorod az anyukáját.
20150601134430

Jó reggelt!

Viki! Köszönöm szépen Roli nevében! Nagyon figyelmes vagy! :lol:

Dittke! Nem vagy benne a tábliban? Ezer bocs! Megírnád az adatokat, mert már nem tudom visszakeresni! Azonnal beraklak!

Tegnap itt sütött a nap és meleg volt, na mára ideért az eső. Egész éjszaka esett és már szinte hideg van.

Tegnap elsétáltunk a gyerekekkel a játszóra. Háromkor evett Jázmin, négykor indultunk. Hatkor még a játszón voltunk amikor nyűgösködött Jázmin. Olyan jó volt játszani Rolival, így hogy már nem vagyok terhes, hogy teljesen elszaladt az idő. Na alényeg, hogy meg kellett szopiztatnom a játszótéren. Eltakartam magam egy pelenkával és jóllakott a kisasszony. Rolival eszembe nem lett volna nyilvános helyen szoptatni, de ez most így alakult.

Ja és Rolkó végre le mert csúszni a csúszdán. Annyira jó, hogy könnyebben mozgok és tudok neki segíteni.

Ági! Ez mindenütt így van, ha van olyan rokon aki ritkán megy haza! Mondjuk a fogorvost, meg a bérletet nem értem miért kell anyudéknak venni, de biztos szívesen megveszik.
Ha a férjed tesója is el tudja vinni a szüleit az orvoshoz, akkor én mondogatnám a férjednek, hogy mostantól hordhatnák ők is legalább 6 hétig!

Kép
szly27

Dittke! Nagyon csinos Izabella! Én is úgy imádom ráadni az ilyen kislányos rucikat!

Kép
szly27

Wera!
manó egyáltalán el sem fogadja a cumit, ugyhogy nem kap cumiból enni. Szerintem egyértelműen a pocija bántotta (arra amugy a kamilla és édeskömény tea jó?).

Éjjel nagyon ügyes volt a kislány.... olyan jót tudtam aludni! 7-kor megfürdettük, cicizett, 8-kor bealudt. És éjfélig aludt. Akkor is a párom mondta, hogy keltsük már fel megetetni.... na jó, felkeltettem, meg át is pelenkáztam, mert tiszta pisi volt (is ilyenkor még többet csuklik. Aztán visszaaludt, és 4-ig aludt (szóval én is jókat aludtam). Négykor megint keservesen sírt...kivettem, függőlegesbe került, és akkorát rottyantott, hogy csak na.... szóval sokszor ez kínozza, de ilyekor olyan keservesen tud sírni! De aztán 7-ig ujra aludt!! :) szóval tök jó éjszakánk volt!

d.dodó

sziasztok

csilla:hogy állunk a tejcivel?
hát jo szarul-lehet bennem van a hiba.de azt hiszem mindent kiprobáltam.
szopis tea ,sör,urtica,more milk,fejni-fejni,és nics több a ciciben mint 40-50ml-ez a kettöböl jön ossze.
szoval mi táposak vagyunk-abbol bekajál és alszik.
probáltam én sürün cicire tenni de ha nics tele a hasa teljessen akor vége.
lehet hogy rossz anya vagyok-sajna a másikakat se tudtam szoptatni-
de azt mondják nem törvényszerü-ahogy olvaslak benneteket hogy mindeki szoptat és mennyit eszik a babyje néha mégjobban lelkiismeret furdalásom van hogy én selejtes anya vagyok
egy csöd tömeg aki nem képes szoptatni
:cry: :cry:

Képimg][/url]
Kép
ronix

Sziasztok!

Este átolvastam, de nem volt erőm írni.

Tappancs! Le a kalappal! Ekkora babát simán kipréselni! :D Sok boldogságot és tejcsikét!!

Anyjuk! Nehogymá! Ki ne találd, hogy nem gyössz! Végre minnyá szülné is, oszt el akarsz menni? Há a babádat meg nem megmutatni?
A tesóddal meg sztem tényleg ne foglalkozz, ha találkoztok, akkor kérdezd meg, hogy ez mire jó. Ha ebben leli örömét, akkor tedd boldoggá és maradj! De rá nézve szégyen, ha ezen csámcsog!
Egyébként meg nem írsz baromságokat, nem tudom mit lehet egyébként rajta kibeszélni.. Na mindegy! A lényeg, hogy el ne menj!

Jaj csajok! Azok a babafotók....Annyira édesek!
Tegnap vettem 2 rucit Vikknek. Majd felteszem róla a képet, csak a felbontást kell lejjebb venni. Olyan királylányos benne :D
Imádom!

Na megyek, kicsit összerámolok addig, mert ma lehet vendégek jönnek. Persze egyedül kell fogadnom, mert a párom dolgozik :evil:
Annyira utálom ezt egyébként. Legalább itthon lenne. Ráadásul a párom kereszt anyja!
Na mindegy!

sz.andi

Igen en meg mindig egyben! Es semmi de semmi jele nincs hogy ez nem marad igy meg egy ideig....

Most megyek be a korhazbe a zarojelentesemert, aztan delutan megint ctgre. Holnap is ctg, es utana elvileg dokika beutal( bar elfelejtene...) merthogy az meg csak 3 napos tulhordas lesz, es 5napot elvileg siman hagynak....
Mert a korhazban is csak ctg-t neznek, szoval nagy ertelm enincs ott dogleni.

Majd azert jelentkezem meg majd ma, de most indulnom kell.
Mindenkinek szep napot!

Es koszonom a biztatast, hogy maradjak es tojjak mindenki mas fejere:) Oksa!
Vendég

Ronix!!!!! Szegénykém! Ne add fel! A dokim azt mondta, neki 1 hónap alatt jött vissza a teje. Meg sztem ha azt a 40-50-et megeszi, akkor pótold ki tápszerrel, de azt egye meg.
Én is pótolgatok, mert egyre nagyobb az étvágya. De attól, ha nem tudsz rendesen szoptatni, még nem vagy rossz anya! Ne hülyéskedj! A lényeg, hogy ne éhezzen a baba. Enni meg adsz neki, még ha tápszer is! Nem vagy csőd tömeg, csak éppen nincs elég tejcsid, amiről nem tehetsz! Ha idegeskedsz, attól meg még rosszabb lesz! Tudom, hogy könnyű mondani, de tényleg így van. Nyugi, ha van 40-50 az is jobb, mint a semmi. Csak sztem ne hagyd abba. Lehet hogy kicsit több idő kell, hogy több legyen.
Nyugi!!!

sz.andi

Szép napot mindenkinek!

Tegnap vacakolt ez a hülye modem, és csak most tudtam visszaolvasni! :evil:

Tappancs! Gratula az óriásbabyhez! :D

És megint mennyi édes babát láttam itt! :D Olyan jó nézegetni a képeket!

Wera! Hogy megy a babakocsi lépcsőn felhúzkodása? Csak mert rám ez vár állandóra! :(
Süti gondolom már nincsen... :oops:

Lányok, nem fogjátok elhinni! Nem jön rám a kismamafarmerom! Apa kinevetett mikor mondtam neki! :?
Így lényegében csak egy halászgatyóm van, amit a nagy seggemre rá tudok húzni.. :oops: :cry:

Tegnap felhívott anyukám, hogy előkotorta nekem az ő mellszívóját, neki jól szuperált, hát majd meglátom. Valami harang alakú üveg.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Na itt vannak a képek!, De előre szólok, hogy sok lesz. Nem baj?? :oops:
Mindegy, ha nem akarjátok, csak tekerjetek tovább!

Kép Ez az én kezem??

Kép Minnyá alukálok

Kép Jééé, meg mert fogni a nagybátyám...

Kép Kislány kezeket fel...

Kép Mindig kicsúszik a cumikám!

Kép Tuti szép vagyok? :oops:

Ezeket meg csak azért, hogy nem teljesen 6 héttel a szülés után a régi gatyóm rám jött!!!

Kép

Kép

Na ennyi. Abba is hagyom. :lol:

sz.andi

Roni!
Pótold tápszerrel és próbálj megnyugodni! Túlzottan spirázod magad, és ez sem tesz jót!

Én tápszeren nőttem fel,és imádom az anyámat. nincs összefüggés!

Használd a tápszert, és próbálj megnyugodni!!!!!
20150601134430

Andi!
Tuti szép a Lányod! :wink:
20150601134430

hali lányok!

nem hiszitek el mire keltem :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
"egyben vagy még? nem ártott meg ez a vihar?" hát köszönöm szépen... végre aludtam egy tök jót, hogy nem folyt még a micsodámon is a víz a melegtől, erre csörög a telefon... hát marha jó.

egyébként jó ez a kis lehülés. habár este észrevettem egy kis vizet a bokámban... de ha nem romlik erre már nem iszok teát. fölösleges elkezdeni, legalábbis remélem :D

anyjuk!
eszedbe ne jusson itthagyni minket! a te bébidre is kiváncsiak vagyunk!!!!!

szly!
tök jó hogy ennyi időre kimozdultatok a játszóra. és végre roli is érezte hogy régi fitti anyukája van. biztos azért ment ilyen jól a csuszda is.
szopi meg... hát ha kell, akkor kell. ha ott, hát ott.

ronix!
attól nem vagy rossz anya!!! egyáltalán nem. ilyen alkat vagy és kész. ha már tényleg mindent megtettél érte hogy legyen és mégsincs tejcsi, hát akkor kap tápszert. sok baba nő fel azon.
esetleg arra nem gondoltál, hogy anyatejet igényeljél? vagy nálatok nincs lehetőség rá??

andi!
kitartást a vendégekhez. jó lesz az! legalább lesz kivel gügyögni :D
nem lehet mindig a gyerekkel. egy idő után meg hidd el biztos lesz olyan is hogy jó lenne felnőtt társaság nem csak a gyereké.
jah és várom a királylányos fotót :D :D :D

kike!
a szőlővel óvatosan!!! és majd domi baba egyszer babázik egyszer meg autózik a nagyokkal és nem lesz sértődés :D
meg kiváncsi leszek én ha ott tartanak... melyik dugja majd jobban a játékát :D :D:D

jaj majd el felejtettem!

Rolcsinak hatalmas cuppa névnapja alkalmából!!!
Kép

Kép

Kép
timi1982

Andi! Hogy gondolhatsz ijet, hogy továbbtekerünk? Viki baba igazi kis hercegnő! :D
És irigy-irigy a nadrág miatt... :oops:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

nah közben megjöttek a képek!

csodálatosak! imádni való kis huncut csajszi. nah jó az anyukája is csinos a régi-uj nadrágjában :D

Kép

Kép
timi1982

egyébként a legjobban a "tuti szép vagyok" kép tetszik. hát az mennyire bájos és imádni való!
ezt a képet nagyon eltaláltátok!!!

Kép

Kép
timi1982

jaj most látom... egy számjegyes a napjaim száma... 8)

Kép

Kép
timi1982

Köszike lányok :oops:

Timi! Az a baj a vendéggel, hogy a 8 év alatt, amióta együtt vagyunk a párommal, a kereszt anyját kb. 3X láttam. Nem tudom mit fogunk beszélgetni...De majd csak túlélem!

sz.andi

ÚÚÚ, tényleg Timi! Hát nem sok van hátra Neked sem!

Na hajrá akkor!

Jaj, mennem kéne pratálni. De nincs kedvem. Most alszik Vikim, jó egy kicsit itt a gépnél. Na még iszom egy kapucsínót és utána rászánom magam. Hátha nem ébred fel a lelkem. Bár 6-kor evett utoljára!!! Azóta szunyál. Ha felébred, akkor később takarítok.
Na ezt meg is beszéltem magammal. :lol: :lol:

sz.andi

andi!

hát azt a kimaradt 8 évet :D lesz bőven mit átbeszélni a 8 évből :D :D

nah jó, komolyan, igy azért tényleg gáz.

de nehogy azt hidd nekem könnyebb lesz. jó multkorában mikor anyósoméknál voltunk közölte hogy hozzá már bejelentkeztek egy jó páran babalátogatásra. hozzá?????? :shock: :shock: :shock:
párom rokonságából kitalálták hgoy ők majd ugy csinálják a babalátogatást, hogy mikor anyósoméknál vagyunk, majd akkor ők is oda jönnek.
ha mármost az babalátogatás vagy anyósom látogatása?!?!?! nekem igy nem kell. vagy jöjjenek el hozzánk, vagy felejtsenek el.
persze tudom macera ha jön valaki, főleg hogy nem is ismerem őket, de jöjjenek hétvégén mikor párom otthon van és hozzánk!!!!!!
milyen dolog ez hogy máshol látogatják meg a bébimet?!?!?!?

Kép

Kép
timi1982

főleg hogy akkor szeritnem majd tuti anyósom mutogatja, ő lesz középpontban a bébivel

Kép

Kép
timi1982

egyébként nálunk ez a hidegfront egy valakire hatott... a macskára... egész éjszaka aludt és még mindig azt csinálja. még kajáért se nyűgött rajtam :D
ennek persze roppant mód örülök... legalább valakire hat a front :D
de azért mennék már szülni.

Kép

Kép
timi1982

Ja, képzeljétek! Vettem a tescóban olyan szivacsot, amit a kádba kell beletenni és nem kell fogni a pici fejét a gyereknek. Annyira jó azzal fürdetni. Sokkal kényelmesebb. És Viki is nagyon élvezi!!

sz.andi

Hát igen! Timi, nem egyszerű! El tudom képzelni, hogy a Te babádat az anyós-pajtás majd mutogatja, és milyen büszke, mintha a sajátja lenne. Szorítsd össze a fogad, majd csak vége lesz! Én is azt csinálom majd! :lol:

sz.andi

Timi!
Nálunk a vendégek házhoz jönnek majd. DE! Az első 1-2 hónapban coki lesz mindenkinek! Nem fogok frissen szült anyaként haptákba állni a sok bámulónak.
20150601134430

Sziasztok!

Tegnap tényleg lehetett vmi a levegőben, mert Adél este egy órán keresztül őrjöngött. Semmi nem volt jó. Apa ölében sem, anya ölében sem, cumi kirepült....11kor végül cicin aludt el, amiből NAGYON NEM SZERETNÉK rendszert csinálni, de egyszerűen nem bírom hallgatni, hogy süvölt ( 10percig volt hogy az ágyában próbáltuk, de utána kivettem....) 11kor végre elaludt, még egy óráig néha felsírt, de utána 4-kor még durmolt, majd evett és 8.30kor keltettem.
Szóval a nehezebb este után egy nyugodtabb éjszaka volt :)

Ronix, egyszerűen vannak emberek, akiknek nincs annyi tejük bármit csinálnak... Én se termelek ipari mennyiséget, nem is fogok már látszik. Pedig én is mindent iszom, alszom is, eszem rendesen. Csak abban reménykedem hogy Adélnak elég lesz.. Aztán lehet hogy nem. Mi van ha kap a gyermekünk egy kis tápszert??? akkor már nem vagyunk jó anyák??? Nem bírom az olyanokat akik elitélnek valakit ezért...jó ha van elég, de egyszerűen nem mindenkinek adatik meg....

Kép
andkata

Na jó, elindulok, mert sose leszek kész! Majd ezért még benézek, (mint a nőgyógyász a páciensnek) hátha lesznek új babák, vagy legalábbis akinek drukkolni kell.

sz.andi

[quote="sz.andi"] írta:sz.andiMajd ezért még benézek, (mint a nőgyógyász a páciensnek)

:lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Naaaa....mit hoztam??

Igen, szüléstörténetet :)

Hát a szülés milyen volt....őszintén megmondom, nehéz... és elég hosszú volt (bár azt mondják, hogy mivel első gyerek, ahhoz képest nem is volt olyan hosszú). De így utólag azt tudom mondani, hogy megérte.... minden fájdalmat kárpótol ez a kis szuszogó "csomagocska" aki itt alszik most mellettem. és tényleg úgy van, hogy ahogy kijött, már nem is éreztem a fájdalmat...minden megszűnt.
Végülis röviden..... vasárnap reggel már elment a nyákdugó (aminek annyira nem tulajdonítottam jelentőséget, mert van akinek napokkal előtte elmegy). Aztán 1-kor, mikor elfeküdtem TV-zni abban a pillanatban éreztem a hasamban a pukkanást... na, ez nagyon furcsa érzés. Szóval elfolyott a magzatvíz. 2-re mentünk a kórházba, de akkor még nem voltak igazán fájások. Ezzel még haza akartak küldeni, mondván, hogy úgyis ebben a városban lakunk. De mikor mondtuk, hogy nincs autónk, akkor inkább megengedték, hogy maradjunk.A fájások inkább csak délután 4-5 körül kezdődtek. de nem voltak elég erősek, és még csak 5 percesek voltak. 5-kor még vacsorát is kaptam... elég sokáig így ment ez....róttuk a köröket a folyosón Atival, fájásokkor leültem... Aztán vissza a szobába. Valamikor este úgy döntött a bába, hogy ad oxitocin infúziót, hogy kicsit erősítse a fájásokat. Aztán tényleg jöttek. Először gázt szívtam, de nem esett jól, mert bekómáltam tőle, meg szédültem (aztán rájöttek, hogy csak lejjebb kellene venni a koncentrációját a gáznak). Meg mondta a bába, hogy próbáljam csak, azt mondta csak az első szívásnál ilyen durva! De nem mertem, mert rosszul éreztem magam tőle, és szédültem, és nem tudtam koncentrálni! Sőt...sikerült a vacsorát is kihánynom. Fájások alatt már volt, hogy sírtam, hogy nem bírom. Az volt a legrosszabb, hogy nagyon elhúzódott, és már nagyon fáradt voltam. Mondtam a nővérnek, adjon valami más érzéstelenítőt... azt mondta mielőtt az EDA-t választanánk, van még egy lehetőség...helyi érzéstelenítés. Beleegyeztem! (bár kicsit csalódtam magamban, mondtam is Atinak, hogy én nem így akartam...érzéstelenítés nélkül akartam végig csinálni) Aztán végülis kaptam egy helyi érzéstelenítést, amit bentre a méhszájhoz adnak egy szurit..azaz négyet! Az már jobban hatott...de a mellé is szívtam a gázt, akkor már nem szédültem tőle. Érzéstelenítő előtt mikor vizsgált a bába, akkor még csak 1 újnyira voltam tágulva. Szerencsére az érzéstelenítőtől hamar tágultam. (Amúgy csak mikor az érzéstelenítőt beadták, akkor jött doki, amúgy csak 3 bába volt). És tök jó volt, aznap bent volt egy magyar bába is (csak épp máshol vezetett szülést, de bejött hozzánk is :) ) Mikor beadták az érzéstelenítőt (előző vizsgálathoz képest 2 órával később 5 cm-nél tartottunk. Csak babóka nagyon fent volt...így hiába tágultam. Fel kellett állnom, hogy a gravitációval segítsük...(nem esett jól állni, de muszáj volt) sokat segített, hogy Ati bent volt velem! Törölte a homlokom, nyújtotta a gázmaszkot mikor az kellett, inni adott...bíztatott. Ahhoz képest, hogy amúgy nem bírja a vért, teljes mértékig helyt állt bent...Mikor az érzéstelenítés után egy órával bejött a bába, megvizsgált, és közölte, hogy jó híre van, mert teljesen kinyíltam, eltűnt a méhszáj....csak még fent van a babó, úgyhogy ha bírom, akkor álljak még. Kaptam kapaszkodó keretet is...abba fájások alatt kapaszkodtam, és felhúztam a térdeimet amennyire tudtam. az volt a legrosszabb, hogy egyfolytában úgy éreztem, mintha kakilnom kéne.... A bába elkezdett előkészíteni mindent.... aztán egyszer csak szóltam neki, hogy most ha fájás jön, nyomnom kell....azt mondta másszak az ágyra, megnézi, hogy állunk. Felmásztam, de a támlát majdnem teljesen ülőre kértem.... kitámasztotta a lábamat, és kaptam kapaszkodókat. Mondta, hogy akkor most ha lehet már ne a maszkba lélegezzek, hanem 1 fájásra 3-szor nyomjak.... Aztán mondta hogy már látja a baba sötét haját.... de még 2 cm-vel feljebb van mint kéne.... behívott még egy bábát, azt mondta abban fog segíteni, hogy az alkarjával nyomja lefele a hasamat, hogy ezzel segítse a babót... és utána minden fájásra 3-szor kellett nyomnom....egyfolytában bíztattak...Ati is,....velem együtt nyomott... fogta a kezem. Aztán ahhoz képest, hogy nem bírja a vért, megnézte a babót, ahogy jön ki.... Aztán mikor már teljesen a gátnál volt, akkor mondták nekem is nyugodtan nyúljak oda, érezzem, hogy ott a feje teteje...ez erőt adott.... amúgy a gát az nagyon égett akkor... Hát egy olyan 5 fájásra lett meg a feje....ezt már én is láttam... aztán mondták, hogy most csak sóhajtsam el a fájást, és kicsusszant a kis teste.Hajnali fél 5-kor! Rámrakták! Hát, Ati is és én is elkezdtünk sírni!! Végre megtudtuk, hogy kislány.... Ati annyira örült neki, mondta hogy tök ilyennek álmodta meg előtte egy pár nappal, csak azt hitte kopasz lesz! :) Olyan furcsa volt a kis síkos testet fogni! Ott a hasamon hagyva letörölgették kicsit a magzatmázat, és a vért, majd hoztak rá meleg takarót. A lepény nem akart leválni...először próbálta kihúzni, de az fájt....aztán emlte az oxitocint, meg adott egy helyi szurit is még....De így is még vagy fél óra volt mire kijött..... A köldökzsinórt Ati nem merte elvágni...meg szerintem addigra a könnytől nem is látott....de én elvágtam! Ja, amúgy gátvédelemmel szültem...az jólesett, hogy tartotta oda a forróvizes rongyot.... aztán mondta hogy picit ölteni kell....kívül semmit..csak a nagyajkakon belül, mert a kisasszony a kezét az álla alá rakva jött ki!! :) De ebből már csak a törléseket éreztem, hogy kellemetlen, de amúgy maga a varrás nem fájt, kaptam valami hűsítő zselét! Aztán Laurát le sem mosták, el sem vették tőlem, le sem mérték...otthagytak miket 2 órát 3-asban, mondták, hogy lehet telefonálni. Szóval haza tudtunk telefonálni, hogy lány lett, de a méreteit nem tudtuk. Aztán 2 óra elteltével hozták nekünk a reggelit....Atinak két szendvicset, meg nekem is...Atinak kávét, nekem kakaót (ezt megkérdezték mi legyen) és pezsgős pohárban almalevet. Mindezt babarózsaszín szalvétával.... amíg mi ettünk, addig ott mellettünk lemérték 2785g és 46 cm. De nem fürdették meg. Egész hétfőn nem volt szabad még fürdetni!! Olyan furcsa... szóval a vér is rá volt száradva a hajára....Aztán reggeli után Laurát elvitték a nővérek addig magukhoz, mig Ati elkisért zuhanyozni! milyen jó is volt, hogy elkísért.... (minden elismerésem az övé, mert azért ott láthatott vért elég sokat). Lezuhiztunk, felöltöztem, de addig még ruhástul egy kicsit a wc-re ültem, mert szédülni kezdtem. Utána csak arra emlékszem, hogy magamhoz térek, ajtó nyitva, és Ati kiabál ki a nővéreknek hogy "Help"....azt mondta elájultam, de olyan hirtelen, hogy meg sem bírt tartani, kicsit hátravágódott a fejem ott a wc-nél.... a nővérek hozták az ágyamat, és úgy vittek vissza a szobába. Ott még fél órát voltunk, aztán tolókocsiba ültettek, Laurát a kezembe adták, és átmentünk a "BB" részlegre. Itt voltunk szerdáig. Szerdán délelőtt még volt Manónak csípőultrahang, megnézte gyerekdoki, aki mindent rendben talált..... és így szerdán 1-kor hazajöhettünk. Amúgy bent a nővérek nagyon sokat segítettek....a szoptatásban, és minden egyébben lehetett kérdésünk. Viszont a babák egész nap az anyukával vannak....nem lehetett leadni! Még zuhanyzásnál és wc-zésnél sem..... a wc-is és a zuhany is úgy volt kialakítva, hogy a baba kis műanyag gurulós ágyával beférjen.... de mondjuk zuhanyozni meg akkor zuhanyoztam mikor Ati bejött, és addig vigyázott rá!
Szóval összességében nagyon jó élmény volt! És ami még érdekesebb, Attila mindenkinek nagy lelkesedéssel meséli, hogy mennyire jó volt, hogy ezt nem hagyta ki!! És azt mondta, hogy minden elismerése a nőké!! ;) Haza 2665g-al jöttünk. De pénteken vissza kellett menni egy ellenőrzésre, akkor már 2858g volt (azaz túllépte a születési súlyát). És pénteken már a köldökcsonk is leesett!! :)
Hát röviden ennyi a történetünk (ami ugye nem is olyan rövid :) )!

d.dodó

Jaj, hogy én minden születéstörténeten pityergek! :D

Dodó, még egyszer gratula a kiscsajhoz!

Olyan jó! Lassan mi is ott tartunk...

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 11:12-kor.
Vendég

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 11:12-kor.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: