A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

hát nem tudom viki... itt lehült az idő, de én nem vettem észre... szakad rólam a viz.

Kép

Kép
timi1982

viki!
neked lackót mennyire becsülték a 38. heti vizsgálaton??

Kép

Kép
timi1982

Timi: valami kis csovet vagy mit beraknak aminek a vegen kis tukor lesz es igy( bocs csak olvastam valahol nekem meg nem csinaltak ilyent, a magzatvizet eddig mindig csak uh-n neztek) . Allitolag nem olyan fajdalmas mint a sima vizsgalat.
Itt csak tulhordas eseten csinaljak, akkor is csak ketnaponta, de szerintem nem is minden esetben. Meglatjuk nekem csinalnak e....Megnyugtatna, meg hat lehet egy kis bepiszkalas jot tenne!
Vendég

Timi! Ha arra gondolt a dokid amivel a magzatvíz tisztaságát nézik akkor azt elvileg úgy csinálja, hogy felhelyez egy hosszúkás üreges fém rudat( nem kacsa) és azon bevezet egy szerkentyűt amivel bevílágít és ezzel látja, hogy tiszta-e a magzatvíz! Nem kellemes de túl lehet élni! Nekem is csináltak amikor befektettek! :wink:
Vendég

hát gondolom lányok hogy erre gondolt... ez nem hangzik olyan vészesnek.

Kép

Kép
timi1982

Lányok :P
Bocs, hogy így eltűntem... :oops: Alig érem utol mgam. Sokat szoptatok, a maradék időt pedig a kis trónfosztottam igényli, hm... inkább követeli :roll: Na, és ami marad az a zuhanyozás, hajmosás, pisilés, evés, ivás, és egyéb biológiai szükségletek kielégítésére irányul :roll:
Azért igyekszem be-be nézni, de már nem tudok olyan szorgalmasan jönni, mint rég. Annyira gyakran, mint Kike, Szly pl. a több gyerkőc mellett meg pláne nem. Le a kalappal előttetek!!!

Andkata :P
Jól esett, hogy hiányoltál :D

Szüléstörténet készen, csak még be kellene pötyögnöm...

Egy kép az én alvó babámról:

Kép Csabi 1 hetesen

Minden kismaminak kitartás! Életetek legszebb élménye vár rátok!
A friss anyuciknak meg alvós, nem hasfájós, jól evő babákat kívánok!

Puszi - puszi!
Véda
Vendég

sziasztok!

Hát itt nálunk nagyon jó idő van, kicsit pötyögött reggel az eső, azóta hét ágra süt a nap. Igaz erre mifelénk nem mondott nagy lehűlést. Szomorú vagyok pedig ebbe bíztam.
Bokám még nekem is mindig dagadt, majd holnap megmutatom a dokinak. Már én is szeretném hogy megvizsgáljon, kiváncsi vagyok mennyit nyíltam, mert 4 hete volt 2111 a méhszájam. Jóslóim nekem is vannak, szinte minden nap, de az én picurim mégse akar még jönni. :?

Kép
linda24

Linda! Nálunk szakad és úgy dörög, hogy majd össze pisilem magam! :oops:

Véda! Elhiszem, hogy nincs sok időd! Nekem eggyel is kevés van főleg, hogy hasfájós a lelkem! Csabi nagyon ari! :D
Vendég

Timi!
37. héten nézte a doki, mert múlt héten szabin volt, akkor volt kb. 3300 g. Azt mondta a doki, hogy nem lesz kicsi.

Véda!
Nagyon édes a babókád!
20150601134430

Ismet egy gyonyoruseges herceg! Azt hiszem Annanknak meg valasztasi lehetosege is lesz :lol: :P
Vendég

Itt kb 10 percenkent jon egy oriasi felhoszakadas, es hat jocskan hult is! Elvileg egesz hetre ilyent mond....
Vendég

Sziasztok!
Nagyon édesek a babafotók, egytől egyig!

Hát a kislányunk a fürdést még mindig nem szerette meg! :) Végig üvölti. De remélem ez még változni fog!

Amugy este jókislány volt. Elég sokat tudtam aludni! Először mondjuk letétel után 2 órával kelt, de utána csak 3 óránként! Olyan furi volt, hogy egyik kelése éppen fél 5-re esett.... apával mondtuk is, hogy egy hete, ebben a pillanatban ismertük meg. Hogy rohan az idő. Ez az egy hét nagyon gyorsan elment! Amugy már most egyre többet van ébren, és nézelődik... (sajnos az egyik ilyen alkalom az épp még hajnalra esik :) )

Kakival mi is küzdünk sokszor..... de amugy pedig szerintem nem olyan hasfájós...csak figyelnem kell mit eszek.... (kiszűrtem, hogy brokkolit nem nagyon ehetek! :)

Amugy szopi után szoktam még fejni egy keveset...egész nap gyűjtögetem, és vettünk ilyen Danon Actimelt....azt iszom (nekem is jót tesz) és annak a kis kiforrázott üvegébe remek jól el lehet hűtőládázni a tejet!
:lol: Mindig ráirom a dátumot, és lefóliázom!

d.dodó

Anyjuk! A fiúk és a lányok is válogathatnak gond nélkül! :D :D :D
Vendég

Dodó! Szabi azóta nem sír fürdés közben amióta egy pár fokkal melegebb vízben fürdetjük! :D
Vendég

mary!
Drukkolok, hogy még ma elinduljon Anna, hogy ne kelljen befeküdnöd!! nekem előző nap egy nagy séta, meggyes fornetti és lépcsőzés volt! :lol: Ebből lehet a meggyes fornetti segített (hehe...) mivel olyan rég óta kívántam valami meggyeset, de itt nem lehet kapni.... de jöttek a magyarok ide piacozni, igy tudtam enni!! :)

d.dodó

Seta ma is meglesz, ebbol eredoen lepcsozes is, etelekben meg nem hiszek, hisz nincs semmi amit extremul kivannek!

remelem legalabb ma nem kapok ujabb rossz hirt, mert mar kezd elegem lenni belole!
Bar azt mar nem is szamitom a rosszak koze, hogy tokre zart a mehszajam....
Csak ez erdekel hogy ebbol a toxemiabol ne legyen baj, meg a csopogo magzatvizbol9 amirol ugyan a dokik allitjak nem csopog)...en leginkabb e miatt akarok szulni! Ha egy gondtalan terhesseg gondtalan heteit elnem, akkor varnek en ra szivesen, hisz bizti tudja mikor akar kibujni, de igy kb csak bogni vagyok kepes.

Ezert indulok is lassan, mert itthon begolyozok!

Jelentkezemmajd doki utan!
BAr ha egyaltalan mond valamit...Igaz a ctg is legalabb egy kis megnyugtatas, mindig olyan ugyin teljesit, meg a szive is remekul kalimpal........
Vendég

UTOLSO hasfoto!
Hogy nosztalgiazhassatok- legtobben:) Kép Kép
Vendég

Mary!
Nekem is teljesen zárt volt a méhszáj.... még ugy este 8-10 körül is csak egy ujnyi volt.... hajnalra lett 5 cm, és ahhot képest 1-2 óra telt el, mire 10 cm lett.

d.dodó

Anyjuk! Csini a pocakod! :D
Vendég

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 11:07-kor.
Vendég

Sziasztok!

Hát én kakinak még így nem örültem! Végre volt! :)
A leány kétszer kelt éjjel enni kb 3-4 óránként, igazán rendi és a szopi egyre jobban megy, bár sokat nem tudok lefejni utána- mondjuk az a lényeg hogy neki elég legyen..:)

Anyjuk! A méhszáj miatt nem aggódj, akkor kell nyilnia, ha fájás van.
KItartás, ez már nehéz időszak!

Véda! Örülök hogy megvagy! Csabi gyönyörű! mi szeretnénk lecsapni rá! :)

Potyka, Andi, Wera! Hogy vagytok???

Kép
andkata

Ja és Tappancs! +++++++

Kép
andkata

Sziasztok!

Először is gratulálok Minden új Anyukának a babájához! Sok Boldogságot Nektek!
Gyönyörüek a babák, fiúk-lányok egyaránt!

Bocsi de nem tudok visszaolvasni! :( Elégé leköt a két gyerköc, irigylem Szly-t, h még a táblikat is tudja szerkezgetni melletük!
Pedig jó baba Szonja, csak hát van mit csinálni mindig! Sőt ha lemegyünk játszóra akkor délelőtt, után, ebéd, szunya és nem csak nekik nekem is! :oops:
remélem majd gyakrabban tudok jönni!

Minden kismamának kitartás és könnyű gyors szülést! :D
bencuri

Jelentem a gyerek olyat nyomizott végre, hogy a nyakáig kakis volt! :D :D :D
Vendég

Szép napot!

megjártam drnénit, jól elszomrodtam, mert azt mondta ezzel a méhszájjal ezen a héten még ne kalkuláljak szülésre... :cry: Éppen csak két hete meg ugye azzal fenyegetett, hogy szabira megy, és ezzel a méhszájjal hogy fogom kihúzni???? Nem értem én ezt. Amúgy meg míg eddig az első UH szerinti kiírást vette alapnak (19), most az uccsó menzesz szerintit. (27). És bár tök jól tudom, hogy ezek csak számok, de úgy összezavarodtam. Majd kisimulok. :)

potyka

és egy kép Kép
bencuri

Babu!
Látom Szabid nem végez fél munkát!

Bencri!
Tényleg angyali ez a Kicsi Lány!

Én most kezdtem el parázni. Simán hangolom magam a gyors szülésre (én az örök optimista), erre mondja az uram, hogy az egyik ismerősünk közel 12 órát vajúdott mire meg lett a lánykája. Remélem Laci nem fog sokáig szívatni.
20150601134430

Bencuri! Szonja egy tündér! :D

Viki! Nem bizony! Amúgy már 2 napja erre vártam igaz így moshattam a rucit de sebaj! :wink:
Múltkor mondtam Apának, hogy Nekem a Vanish a legjobb barátnőm! :wink:
Én 24 órát vajúdtam ha ez megnyuktat! :oops:
Vendég

köszi Viki! Pedig az első gyerköcök általában lassabban jönnek, nem akarlak elszomoritani! :cry: De drukkolok, h Lackó hamar kibújon! :D

Potyka, mikor szeretnéd hogy előbújon ötöske?

Babu, az jó hogy igy berottyantott! Hihetetlen, de az ember ilyen dolgoknak örül! Nem? 8) :wink:
bencuri

Babu!
Nem mondhatnál, hogy megnyugtattál! :wink: Na de megérte, emrt neked is, mert Szabi nagyon jóképű!

Vanish-el én már most jóban vagyok.

Bencuri!
Bencusod szereti a hugit?
20150601134430

Bizony jóképű! Megyünk is felcsípjük Szonját! :D
Vendég

Sziasztok!

Nekem szuper hétvégém volt, mert itt volt Anyukám és a párom sem dolgozott, úgyhogy tudtam pihenni végre egy kicsit. Segítettek főzni + takarítani, nekem csak vasalnom kellett.

Ma Nonó gyakorlatilag hozzám van nőve, olyan mint egy kismajom! :lol: Kb 10x kellett eddig megszoptatnom, aztán szépen el is aludt az ölemben, de amint leteszem kipattan a szeme és ordít. Volt már hogy hagytam sírni, de hát az dobja rám az első követ aki bírja ezt a pofát sokáig nézni????? Kép :lol: :lol: Most úgy tűnik beájult, igaz, még csak 10 perce tettem le. Talán alszik pár órát. Jó lenne mert végre ehetnék valamit én is...

Képzeljétek, megint szarakodik a liftünk 2 napja, már 2x kellett a lépcsőn fölhozni a babakocsit a gyerekkel a 8-ra. :evil: :evil: :evil: Mivel összesen 20 kilóról beszélünk, ezt egyedül sehogy sem tudnám kivitelezni, pedig tuti fogok úgy járni hogy nem lesz segítség. Az kib...tt nagy szívás lesz, de most ezért üljek itthon életem végéig :?: , hát ez sem megoldás... Szóval csak a szerencsémben reménykedhetek... :roll:

Amimamit hiányolom nagyon, 10-e óta nem jelentkezett! Remélem minden rendben velük!

Olyan gyönyörűek a babákok! Szerintem sose unnám meg nézegetni a képeket! Mindenki bátran töltögesse fel őket sorban!!! :wink:

Én is hoztam párat ma is:

Cicikereső üzemmód:
Kép
Vendég

Én már vagy 4-5 csajt kinéztem Lackónak, szoktam is az apjának mutagatni őket. :lol:
20150601134430

Na szép, előnézet helyett jól elküldtem az előbb :oops: .

Azt hiszed átverhetsz egy cumival??? :twisted:
Kép

Ducipofa:
Kép

Evés után beájulós:
Kép
Vendég

Viki
, én sem akarlak elszomorítani nekem meg 16 óra volt összesen, kitolás is több mint 1. De hidd el ez nagyon attól függ kiről van szó. Nekem mindenki azt mondta hogy majd úgy kipottyantom, mert széles a csipőm, erős vagyok blabla. Hát a vékonyka barátnőm az ikreit természetes úton kb 3 óra alatt megszülte mindennel együtt. Szóval szerintem ez genetika. De kibírod, mindannyian kibírtuk. ( Azért a szüléstörténetemmel nem sietek) Most már lassan ott tartok, hogy biztosan fogok még gyereket szülni. Mert azt se tudtam milyen boldogság ez, mikor már köztünk van. Elképzeled, de sokkal sokkal több annál. :)

Szonja gyönyörű!

Potyka! Én nagyon drukkolok hogy kibújjon Ötöske!!!

Kép
andkata

Nórusról nem is beszélve!

Kép
andkata

AKata!
Az én gizda barátnőm is 2 óra alatt megszültem a 3,8 kg-os fiát. Én is ezt céloztam meg.

VKata!

A lányodat agyon tudnám puszilgatni!

A babakocsit nem tudod vmilyen tárolóban hagyni?
20150601134430

Természetesen Werának szólt a VKatás hsz. Éhes vagyok, és ilyenkor nem tudok koncentrálni. :oops:
20150601134430

Viki - a babakocsis kérdést nekem céloztad? Sajna nincs tároló a házban. Már azon filóztam hogy ha nem jár a lift, akkor becsöngetek a fsz-i lakóhoz hogy hadd hagyjam már ott pár órára a kocsit... de az a ciki hogy nem is ismerem őket, meg hát én se örülnék hogy ha valaki be akarná tolni a tiszta lakásomba a koszos kerekeit...
Itt fönt amúgy tökjól megoldjuk, mert 2 lakásonként le van zárva ráccsal egy kis terület és ott a vázat kint hagyom, a mózest meg lekattintom és behozom. De lentről sajna sehogyse bírnám felhozni, főleg nem gyerekkel együtt. :cry:

Kata - köszi :lol:
Vendég

oké, semmi gond, látod vettem az adást :wink:
Vendég

Wera! Nóri is tündéri pofi! A lift meg mondjon le! Nem értem, hogy 10 emeletes házban miért csak egy lift van! Tesóméknál kettő van!
Vendég

Babu - hát igen, 35 évvel ezelőtt még nem gondoltak ilyenekre. Itt legalábbis. Mondjuk anyóséknál is 2 lift van, de ott meg magasföldszintről indul, azaz ott is kell lépcsőt mászni már ahhoz is hogy a lifhez fölmenj! Szóval az összes csepeli panelház megalkotója mongggggyon le de azonnal! :twisted:
Vendég

halihó!

hiába van a 10 emeletes lakásban 2 lift!!!!
az egyik rossz, pirosan világít. a másik meg b..szik jönni! kiderült az sem műkszik...
igy éppen most én is gyalog indultam el a 10. emeletre!!!! :twisted: :twisted:
volt nálam egy kilo krumpli, meg fél kilo szilva, meg egy kis ribizli.
jah meg a 13 kg "fölöslegem".
eljutottam az 5.-ig :D ott felvett a lift :D :D :D
pedig már hivni akartam nyusziaput hogy ugy készüljön hogy talán megyünk szülni, mert gyalogolok a 10-re.
nagyon gondolkodtam hogy végig gyalogolok, hátha... de győzött a lift :D :D :D

Kép

Kép
timi1982

Timikém!
Gyalog a 10ig? Kifeküdnék az tuti. Nálunk is 2 lift van. Az egyikben persze már vagy 5ször beragadtunk.

Múltkor szegény anyukámékkal, azóta se mernek liftezni, még jó, hogy a 3on lakunk.

Wera!

Garázsotok nincs, hogy ott lehessen hagyni a kocsit? Más nem jut az eszembe.
20150601134430

nah megvigasztaltam magam a séta miatt egy kis ebéddel.
nagyon jól esett. vagyis még reggelinek is beillett volna, mert hát gyümölcsöt ettem reggel.
fini rizst ettem édes-savanyú csirkemellel. most meg tömöm a ribizlit :lol:

viki!
ez a séta nem volt vészes. 5-ig elment. ott összeszedett a lift. addigra megjavult :D
egyébként az az igazság hogy inkább gyalogolok a 10-ig minthogy egyszer is beragadjak!
ha most beragadnék tuti megszülnék a félelemtől :D
mindig attól rettegek hogy egyedül jövök és beszorulok :shock:

Kép

Kép
timi1982

Viki - nincsen sajna. Hidd el, törtem már én is rajta a fejem egy csomót hogy ilyenkor mit lehet csinálni. De max 2 lehetőség van, egyik a földszintre-bekopogás, és a másik sem kevésbé ciki... végigcsöngetni a ház lakóit, hátha valaki tud segíteni. Ez azért különösen jó ötlet, mert a lakók 80 %-a 60 és a halál között van valahol... szóval tényleg reménytelen... :(

Timi - halkan megjegyezném, hogy amikor terhes voltam és nem működött a lift és gyalog kellett feljönnöm, aznap este kezdődtek a fájások és hajnalban mentem szülni!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Jah, nekem is van parám a lifttel, de nem a beszorulás hanem az hogy leszakad. :twisted:
Vendég

Nekem is volt pár rossz érzésem, de tényleg más a 3on, mint a 10en beragadni.
20150601134430

wera legyen igazad!
mármint a szülést illetőleg. a lift maradjon csak a helyén :D :D

jah egyébként a házban lévő kismama már a szülőszobán van. de jó neki. egy héttel jár előttem. mondjuk szegénynek faros a kishölgyeménye.
remélem hamar tul lesz rajta. 3. gyerekét szüli, csípőficamos az anyuka és a dokija bevállalta a természetes szülést. legalábbis azt mondta megpróbálják... háááááttttt!!!!!
:shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
timi1982

Köszi lányok a dicséreteket!

Viki, Bence szereti a húgát! Simogatja és puszilgatja! :D
bencuri

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: