A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!

Húúú..... mennyit írtatok! Most csak picit magunkról, mert szalad a lakás, és megyünk Tropicariumba is. :D

Tegnap voltunk UH-on. Kistesóval minden rendben.
(És akkor most nosztalgiázzatok az adatok láttán :wink: :)

BPD: 27 mm
FL: 14 mm

Annyira jó, hogy ilyen szépen gyűlünk a talira!!!!!! :D :D :D

Du. reagálok (és nagyon várom Sense beszámolóját!)

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Már több mint egy éve olvaslak Titeket, de most végre úgy döntöttem, hogy ha nem bánjátok, akkor csatalkoznék hozzátok.
Rólunk annyit, hogy 2007. szeptember 7-én szültem a debreceni klinikán, a fiam neve Bendegúz, és évekig Maggie szomszédságában éltünk (ha jól emlékszem az utca nevére), de most kertes házba költöztünk egy éve.
Útlevelet mi is a héten csináltattunk Bendegúznak, mert augusztusban Olaszországba szeretnénk menni. :roll:
Most eléggé elfoglalt vagyok sajnos, mert nyelvvizsgára, doktori szigorlatra készülök, és mellette Bendegúz is nagyon anyás és persze éjszakánkánt is randalírozik.
Egyelőre sem vonalzóm, sem más egyebem, de ha befogadtok, akkor szépen lassan minden hiányosságot pótolni fogok.
És ez esetben próbálok majd minél gyakrabban is jönni.
Üdv, Vindolanda
vindolanda

Vindolanda, üdv közöttünk :D ! Akkor ismersz mindenkit :wink: ! Várjuk a hiányosságokat, engem pl. a nickneved eredete is nagyon érdekel 8) .
dettyk

Sziasztok!

Isten éltesse a Hófordulósokat Névnaposokat és és ha volt akkor a szülinaposokat!

Nagyon aranyosak a képek és jó nézni őket. :D

Léda!
Hello itt! :D

Vidolanda!
Hello itt!
Persze gyere és írj :D Mindenkinek örülünk. :D
Nagyon szép neve van a fiacskádnak. :D

Én még nem tudom ,hogy tudunk-e menni a talira,de mindent elkövetek a cél érdekében. :D

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Mesi, apátok nem tudja megosztani velünk a vonalzós titkot, ha lehet, emberi nyelven :oops: :oops: :wink: :D ?? Már annyit kínlódtam, de nem megy két fénykép :cry: ...
dettyk

Lányok ezt most találtam meg :lol: Pedig már több mint 2 éve volt.
Nem is tudtam, hogy a videosunk feltette a netre :roll:
A mi nagy napunk összefoglalva:

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/m ... rSynmDJB2B

KépKép
Kép Kép
l.móni

sziasztok!

Jó sokat írtatok tegnap :lol: :lol: :lol:

Panndisajnálom, hogy nálatok is ilyenek az éjszakák.
remélem javulni fog :roll:

Léda, Vidolanda üdv köztünk :lol:
kérünk szépen képeket :lol:

Maggie Bercó nagyon tündér a lovon :lol: :lol:

Irina Ádó nálam a favorit.
Annyira szép :lol: :lol:

Dettyk Panna nagyon cuki a fűben :lol: :lol:
A te sikereden felbuzdulva elkezdtem a update diétát :roll: :lol:
A mai az 5. napom. Még nem mertem ráállni a mérlegre, hogy ment-e le valami.
De már kellett ugyanis ahogy csökkent a szopik száma úgy jöttek vissza a leadott kilóim :?
84 kilónál kezdtem a diétát (6 kiló jött fel hipp-hopp :oops: )
Jó volna annyit leadni, hogy beleférjek az egyik kedvenc ruhámba 8) :lol:
Reméljük :lol:

Heni Péterke tünemény :lol:

Viranka le se tagadhatnák, hogy testvérek :lol:
Érezzétek jól magatokat.

Bongyi na végre, hogy jelentkeztél :lol: :lol:
jó olvasni rólatok
ha jöttök a talira akkor a kicsi lány hipp-hopp el sajátítja a mászás mozdulatait :lol: :lol:
Barátnőm kislánya, akire vigyázni szoktam, 11 hós és még nincsenek fogai.

Mesi szép méretek :lol:

Sense remélem később se lett semmi baja Botinak.
Nagyon várom, hogy gyere és beszámolj mi volt a dokinál!

Irina sajnálom, hogy idén nem jön össze a ház.
Majd írok privit, ha összekapom magam.
A cipelést minden baba szereti :lol: :lol: :lol: :lol:

Kiskolbi végig potyogtak a könnyeim.
Gyönyörű video.
Máté nagyon ügyes, most már nem panaszkodhatsz, fejlődik ezerrel :lol: :lol: :lol:

Köszönöm szépen az együttérző szavak.
Igazán sajnálom, hogy sokunknál ilyen rosszul alszanak a gyerekek.
Az éjszakánk egész tűrhető volt. Csak 2 alkalommal ébredt 1-kor és 5-kor. A hajnalinál ott maradtam vele és összebújva aludtunk 3/4 7-ig.
Na de nem a kiságyába aludt, hanem egy matracon :shock: Ha közelítettem vele a kiságy felé akkor ordított.
A matracra meg letettem és aludt.
Többgyerekes anyucik létezik olyan, hogy az én 10 hónapos kislányom úgy dönt nem alszik többet kiságyban?
Vegyünk neki ágyat legurulásgátlóval? vagy erőltessem a kiságyat?
Mit csináljak? Ha a mai éjszaka is jobb lesz akkor egyértelmű, hogy az ágya nem tetszik.

Na megyek gyorsan eszek valamit, míg Gréta cica alszik.
Majd még jövök.

KépKép
Kép Kép
l.móni

L.Móni, sok sikert, remélem, nálad is hatásos lesz :D ! Én is kiakasztottam a ruhámat a szekrényre, amibe bele akartam fogyni :wink: .
Bencének is elég hamar elpakoltuk a kiságyat, és vettünk egy kihajthatós szivacságyat, ilyesmit:

http://www.google.hu/url?sa=t&ct=res&cd ... 0Rt7DYOU0w

és kb. 2,5 éves koráig azon aludtunk összebújva :oops: .
dettyk

L.Móni, megnéztem a videótokat, én Benneteket is megpityeregtem :cry: :roll: , nagyon aranyosak voltatok :) !
dettyk

Lányok, köszönöm a kedves fogadtatást!

A Bendegúz név szerintem is aranyos (hát igen, ezért is adtuk ezt :D ), de őszintén szólva még soha nem hívtuk a nevén. Valahogyan rajta ragadt, hogy Rugó, még mikor a hasamban volt, és nem tudjuk máshogyan szólítani.

Kép Ez a múlt hónapban készült. Kép Ez pedig ma. Kép A kungfu-fighter botjával, ami az ágy egyik rácsa.

Így talán könnyebb minket elképzelni.

Móni, az alvás nálunk sem egy egyszerű folyamat. Rugó csak ringatással és csak nálam alszik el (Volt még novemberben egy közepesen komoly vesegyulladásom, és akkor csak szoptatni volt nálam kb. egy hétig. Mióta meggyógyultam, az apjánál sem alszik el.). És mióta fogzik (nyolc foga van), persze fel-felriad. Így hát áttelepítettem magam mellé. Oldalt a kiságy fogja, hogy le ne essen, én meg középen alszok. Éjjelente kb. három-öt alkalommal kelek hozzá. Néha csak simogatni kell, néha meg tenni vele 1-2 kört a lakásban. És hajnal felé megszoptatom.

Üdv, V.
vindolanda

Szisztok! Hát csajok valami gond nálunk is volt éjszaka mert 4-6-ig fennt voltunk és utánna csak nagyon kemény harc árán sikerült elaltatnom. Egyik éjszakát végig alussza a másikat nem. Pedig holnapra jó lenne ha kipihent lenne mert szombaton tartjuk élete első névnapi buliját. Majd rakok fel képeket.
Kérdés: a ti babátok szokott összerázkódni alvás alatt. Ez értelemes volt. Mikor megszületett a korházba sokat rázkódott de ezt akkor a császárral magyarázták de most miért? Van valakinek hasonló problémája?

Kép
hajagosné szabó éva

Dettyk, a nicknevem eredte kimaradt. Vindolanda az ókorban Britannia provincia egyik legészakibb katonai tábora volt. Kiskoromban kaptam egy képeskönyvet a Római Birodalomról, abban volt benne, és nekem megtetszett, mert olyan volt, mint egy női név.
Üdv, V.
vindolanda

Ja üdv az új emberkéknek!

Kép
hajagosné szabó éva

LMóni!
Szuper videó és gondolom szuper nap volt.:D

Vidolanda!
Édes a kis rugótok! :lol:

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok,

nálunk is mostanság kemények az éjszakák, de velem alszik :shock: csak az ágyában nem. Tegnap is 9.30 kor megyünk lefeküdni, benézek a kiságyba, manóm néz rám nagy szemekkel :shock: próbálom visszaaltatni, reménytelen, magam mellé teszem és már alszik is :shock: na én ezt nem értem. 2x kb sirva felébredt, nem tudtam mire véljem. MA voltunk kontrollon, hár mondja a doktornő, hogy nagyon sok fog jön egyszerre, és hogy a szemfogak, őrlő fogak jobban megviselik a gyreket, mint az elsők. :cry:
3 éjszaka már velem aludt, hát befizetek a maira. Jó együtt aludni, de nem tudok rendesen pihenni mellette.

Viranka nálunk a nyügi, avagy hiszti egyik pillanatról a másikra jön, aztán megy is, nagyon úgy tűnik nekem, hogy hangulatember a gyerekem, hol jó kedve van, hol meg rosz. Olyan mint az időjárás :evil:

Panka gyönyörű!!!!

Vindolanda üdv! Édes Bendegúz!!!! Mi is a fiunkat itthon Titinek hivjuk, szereintem aranyos, ha van a hivatalos melett egy olyan becenév is amit anyáék hazsnálnak.

Éva szerintem mi ezeket az éjszakákat soha nem fogjuk tudni megoldani, nálunk is volt időszak, hogy nem aludtunk, volt, hogy egész éjszakát, szóval ez örök rejtély marad :evil:

Mesi szép méretek!

Sense?????már izgulok....

Viranka ti szokatok járni Gödön a strandra???? Milyen lett a felújitás után???

Heni
KépKép
heni81

Hello Lányok!!!!!!!!!

Köszi-köszi! Nagyon köszi az érdeklődést és a drukkokat.
Hát úgy néz ki, hogy minden a legnagyobb rendben! :lol: :lol: :lol:
Van egy újabb, igazi Pöttyöm, egy Bogyóm, akinek zakatol a pici szíve és izeg-moszog keze lába! :lol:
Fantasztikus volt. Óriási kő esett le a szívemről.
Annyi van, hogy másfél héttel kisebb, mint a számított érték, de azt az elején is tudtam, mert kb tudom, hogy mikor foganhatott. (akkortájt nem védekeztünk :lol: ) A várható szülés : feb 4.
Mindjárt "átcsinálom a vonalzóm" és teszek fel képet is. :wink:

Mivel betöltöttem a 30-at a dokim javasolta az integrált tesztet 2 hét múlva. Persze-persze, de azért durva, hogy 25e ft.
Lányok!
Volt ilyenen valaki?

Vindolanda!
Üdv közöttünk. Bendegúz nagyon cuki.

Lmóni!
Botond a kiságyban alszik ugyan el, de az éjszaka közepén mindig van egy ébredés, amikor nem hajlandó visszaaludni, csak ha átveszem magamhoz.
A kiságy kérdésen én is gondolkodom. Mondjuk én főleg a kistesó miatt. Nagyon hamar át kellene Botondot szoktatani az új ágyába. Azt viszont még nem találtam ki, milyen legyen. (Eddig nem is mertem rá gondolni. :oops: )

Ildikó
KépKépKép
sense4

Még egy kérdés:
A dokim azt mondja, hogy én tulajdonképpen elmehetnék betegállományba. Ez anyagilag nekem nagyon jól jönne. Csak nem értem, hogy hogy működik ez. A cégemnek bele kell egyeznie, vagy ez nem is rájuk tartozik, hanem az OEP-re???

Ildikó
KépKépKép
sense4

FLEUR?????????????????

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense!

Ez nagyon jó hír!Kívánok nektek Botó mellé egy kis puncist!
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Rettentő szomorú vagyok.

KépKépKép
bongyi

Nem tudunk menni a talira!

KépKépKép
bongyi

Az van, hogy párom és bátyusa már lebeszéltek egy közös családi, többnapos hétvégi találkozót anyóséknál Ózdon. Csak én még tegnap nem tudtam, hogy lefixálták a dátumot. Minden évben össze szokott így jönni a nagy család és mindig július végén, úgyhogy nem szólhatok, várható volt. De nagyon, nagyon sajnálom. MÁr úgy beleéltem magam, hogy megyek veletek élőben is ismerkedni! Ugye lesz még hamar másik?

KépKépKép
bongyi

Sense, nagyon aranyos vagy a recepttel, közben ugyan másmilyen lett, de kimásoltam! Köszi!
Én voltam ilyen teszten az Istenhegyi úton! Vérvétel és UH vizsgálat, aztán rögtön utána mondták az eredményt.
ÉN a második és harmadik várandósság alatt is így csináltam, a betöltött harmadik hónaptól betegállomány, én is sokkal jobban jöttem így ki anyagilag. A cégem egyáltalán nem sérelmezte.

Ádo, Bálint és Mira, Peti, Panka, Bendegúz! Gyönyörűségesek vagytok!

Na ma meg tegnap Zitának is volt némi nyűgje, állandóan fel akarna állni, mindenbe kapaszkodik, húzza magát ezerrel, csak valahogy a lába nem tartja meg. És ez mérhetetlen bőszíti, még jobban igyekszik, egyre fáradtabb, mégúgy se sikerül, erre még hisztisebb.

Dettyk, mennyit világosodott Panka haja! Vagy rosszul emlékszem?

Szia Violanda!Na úgy látom, te se unatkozol ennyi tanulnivaló mellett!

Kistesó(k) jövetele miatt én bőven előtte, kicsivel egyéves koruk után tettem " rendes " ágyba a fiúkat, MOndjuk ez gyerekágy alacsony és persze védődeszka vagy mi a szösz van rajta.

Nekem is Fleur jutott eszembe többször, rég hallottam róla és Jubáról meg Dotildiről is. De ezt csak halkan merem mondani, mivel én is hosszabb időre eltűntem, és mivel jövő héten nyaralunk, megint nem leszk egy ideig. De még addig jövök ám!

Most:
Kép

KépKépKép
bongyi

Jó reggelt!

Sense: örülök, hogy kistesóval minden rendben! :D

Móni: szépek vagytok a videón! Kiságy kérdés engem is érdekel, mert hajnalban Zsófi mindig köztünk köt ki, hátha egy alacsonyabb valamiről csak átmászna.. vagy ez hülyeség? :shock:

Pörgös napokat élünk, Zsófi három fiú unokatesója nálunk nyaral, sval négy gyerekes anyuka elttem pár napra :lol:

Ha nem bánjátok, hoztam egy fotót... :D Kép
Vendég

Sense Oké most már minden rendbe lesz.

Kép
hajagosné szabó éva

Heni Tudom csak én valahogy mindig megakarom találni a megoldást a lehetetlenre!! :D :D :D De igazad van!!!

Kép
hajagosné szabó éva

Jó reggelt!

Hát a mi éjszakánk megint érdekesen alakult.
Lefekvés 19.30 ébredés20.30, de teljesen felkelt, hát 22.00 ig játszott, majd már én vittem be őt a hálóba altatni, mert egyáltalán nem nézett ki álmosnak sem, mellettem elaludt, de betettem a kiságyába, hogy lealább az első ébredéig tudjak normálisan aludni. 1 óra körül csak cumi kellett, majd 4 körül mellém került, aztán 6kor felkelt, majd jól belakmározott és 7.30tól megint alszik, én meg a falnak megyek. :evil:

Heni
KépKép
heni81

Szép reggelt!

Heni!
Én utoljára 2 évvel ezelőtt voltam ott :) Gőzőm sincs milyen akkor is csak hajnalban úszni mentem ki :) Állítólag az Aphrodite hotelnél lévő strand az szuper :)

Sense!
de jó :) Szerintem nem kell betegállományba menned,mert elméletileg ha a baba a nagytesó 2.életéve előtt születik akkor uazt a pénzt kapod,mint Botoval :) Én kiságyat még nem max. karácsony környékén vennék,mert addig is tökéletesen elalszik benne (vagy nem)S akkor már olyan ágyat vennék ami vagy felnőtt 80/90*200-as vagy azzá átalakítható.Szerintem felesleges kisebb ágyat venni,mert akkor 5-6 évenete vehetsz újat :) és leesésgátlós legyen.Mírának kb. másfél évesen lett nagyágya azaz átalakítható az én agyas ötletemnek megfelelően :) most még 90*120as,de nyár végére 90*200as lesz a matracdarabok már régen megvannak :)

Bongyi!
de sajnálom :(

mék mert bálint már a kezemben :) majd folyt :)

KépKép
viranka

Sense szupi, hogy minden rendben van!Majd ha lesznek UHs képek tegyél ám fel!
Éva :wink: ez örök rejtély marad, amúgy én is filózgatok, és töröm folyamatosan a fejem, hogy most akkor miért, mit csináltam másképpen...stb
Panndi Zsófi nagyon édes kis szöszike, és milyen büszkén áll.

Hogy van ez, hogy a lányok már szinte mind állnak, mennek??? Miért ügyesebbek , mint a fiúk????

Móni nagyon szépek voltatok!!!!!:-) :-) :-)

Heni
KépKép
heni81

Jó reggelt!

Csak gyors bekukk.
Hát elég fárasztó volt a két nap, főleg, hogy még főztünk is a két gyerkőc mellett, de szuper jó volt!!! :D

Szeli önmagából kifordulva anyás volt, nyűgös volt, sokszor megijedt a rohangáló kisfiútól, és csak a babakocsiban tudtam altatni, itthon nem volt hajlandó. Még szerencse, hogy azért éjjel rávette magát az alvásra! ;)

Ráadásul tegnapelőtt este egy órát üvöltött, de nem kellett se a tejbegríz, se a gyümölcs (pedig ezeket mindig megette eddig), gondoltam a foga, bekentem Dentinox-szal, még mindig üvölt, adtam kúpot, még mindig üvölt. Mire egy óra üvöltés után megkínáltam keksszel, abból belakott, és utána úgy aludt, hogy még horkolt is... :shock: Totál ki voltam készülve, hogy nem tudtam, mi a baja. Csajok! Borzalmas volt, nem kívánom senkinek!!!

Szóval Szeli babám válógatós lett, tegnap már ebédre és vacsira is párizsis kenyeret kapott, úgyhogy innentől eszi, amit én, majd úgy főzök...

Kép

Ha Szeli felébredt, megyünk a Velencei-tóra, strandolunk egyet!
Szép napot!!!

(visszaolvasok most egy kicsit)

Kép

Kép
regcsiken14

Ja! Azért azt még leírom, hogy Szeli az eset ellenére egész jól evett egész nap, tegnap is meg előtte is! És teljes adagokat evett!

Reggeli: tejpép (kis tápszert azért belekevertem)
tízórai: gyümölcs
ebéd: párizsis kenyér
uszonna: joghurt gyümölccsel
vacsora: keksz

(ez volt a tegnapelőtti kaja)

Kép

Kép
regcsiken14

Heni!

Neked jövök egy képpel!
Bár nem úgy tolja, ahogy kéne, mert így stabilabb, de nagyon tetszett neki! :lol:

Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Sense! Jaj, nagyon örülök! Akkor ez Balázsnak (is) nagy (névnapi) ajándék lesz! Szívből gratulálok! Most már lassan jobban leszel, és újra energikusan rohangálsz Botó után! :D

Dettyk! Ha az avatart a nőivonalra töltöd fel, akkor a fényképnek egy hosszú nevet ad, egy számsort, és ez - két kép esetén - nem fér bele a 255 karakteres aláírásba.
Apa a saját weblapjának háttértárára töltötte fel a képet (a nevük 1 és 2), és a képek onnan töltődnek.
Kicsit bonyi, és remélem nem írtam nagy hülyeséget.

Kiskolbi-videó: Ha jól vettem ki, sérült gyerek(ek) láthatóak rajta. Ha nem haragszotok, én most babonából nem nézem meg!

lmóni
videót még nem láttam, de pótolni fogom! :wink:
Hajrá fogyókúra!!!!!!!! ++++++++++++ Kérünk majd részeredményeket! :D

Irina! Ez az Ádó..... Meg kell zabálni a huncut pofiját, a gödröcskéit, az őszibarack fejét! No, majd 26-án nem menekül (Ő sem) előlem!!! :twisted:

Viranka! Mutattam a fotókat Apának. Ő is el volt ájulva... Csodálatos, hogy ennyire hasonlítanak egymásra! Olyan jó, hogy vannak ilyen képeitek, ahol össze lehet hasonlítani Őket.

Hné Éva! Nem tudom, milyen rázkódásra gondolsz, de a babák alvás közben csinálnak olyat, hogy megrázkódnak, és látod a karoló reflexüket is, hirtelen kitárják a karjukat, majd alszanak tovább. Ez teljesen normális, amikor a mély alvás határához kerülnek, ilyen elő szokott fordulni. Ugyan úgy, mint felnőttnél. Nálam ez úgy szokott (ritkán előfordulni), hogy mintha élmomban leesnék valahonnan, és megrándulnak a végtagjaim. Pillanatra képben vagyok, majd alszom tovább.

Vindolanda! Üdv a csapatban! :D
Rugód nagyon cuki! (Az én uöcsém is Bendegúz).

Sense! Akartam még kérdezni, hogy mi az az integrált tesz? :roll:
Fleur-ék elutaztak.

Kiságy: Hú.... Nekünk az elhelyezéssel lesznek gondok.
A mi kiságyunk átalakítható, a rácsok levehetők, és így ovis korában is jó lesz. Valószínűleg egy ugyan olyat veszünk majd.

Alvás: Ne is mondjátok...
Nappal sikerült már bent hagynom, és elaludt egyedül, kb. 2 hétig. Ugye már egyre nehezebb ölben altani, és úgy felállni vele.
De miután megindultak a fogai, sajnos üvölt - és elég kitartóan -, hogy Anya altassa el.
Este az ágyába teszem le, éjjel/hajnalban már mellettem köt ki.
Éjjel 2-3x felkel, sír, és megiszik egy csomó vizet. Én csak odaadom a cumisüveget, és Ő iszik.
Éjjel legalább 1x pelenkáznom kell, mert csurom pisi a pelusa, és emiatt is ébredni szokott. Ilyenkor olyan hisztizős-lábdobálós.

Eszméletlen mennyit iszik, naponta 800-900 mili vizet.

Most a fogaival küzdünk ezerrel, a Dentinox állandóan kéznél van. Már a 7. is kint van, de szerintem már a 8. is.

És extra anyás. Jaj, nagyon. Alig lehet tőle bármit is csinálni. Ha 10 centinél távolabb megyek, akkor jön a bömbi.

Bongyi! Jaj, de sajnálom, hogy nem tudtok jönni! :( De majd bepótoljuk!!! :)

Panndi! Édes a Kislányod! :D

Regi! Jaj, ne is mondd! Nálunk is van olyan, hogy nem tudom kitalálni - csak Apa segítségével, vagy nagy sokára -, hogy mi a baja.

Zsófi szerencsére nem válogatós, viszont előfordul, hogy kimarad a tízórai, mert sokáig ébren van, majd az evés közeli időben elalszik, és ebédidőben kel.
De előfordul, hogy nem marad ki, csak csúszik. Pl. 7 körül eszik, majd f12-kor tízóraizik.

Nekem meg kellene valami kikapcsolódás, mert napok óta bőgök mindenen, kezdek besokallni...
Tök jó volt tegnap a Tropicáriumban, de du. már szenvedtem... :oops:

Kiskolbi! Talán jövő héten el kellene hoznunk a kiskanalunkat... :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok Lányok!

Így utólag is gratulálok minden szép állós és járós babának, valamint a három dupla kismamának.

Az éjszakánk meglepően jól telt (biztos érezte Rugó, hogy tegnap panaszkodtam), és így csak egyszer volt fenn, igaz, akkor hosszabb ideig.

Kiságy: mikor felállt benne, akkor lentebb állítottuk a matrac magasságát. De most már egyre nagyobb, és még az is megfordult a fejemben, hogy valahogy kimászik belőle így is. Létezhet ilyen vagy nem kell ettől félni?

Bongyi: hát, a tanulnivalók szerintem eltörpülnek a három gyermek mellett :wink: . Mert ugye, ha Rugó elalszik, akkor szabad a pálya...

Másik kérdés: a napokban megvettük az első pár cipőt a gyermeknek. Mert már ugye jó lenne neki állni itt-ott, és nem csak zokniban meg mezítláb. És szinte páni félelem keríti hatalmába, ha meglátja az első szandálját. Az elején 30 percet sírt, pedig csak felpróbáltuk rá... :shock: Ha az útjába pakoljuk, nem mer hozzáérni, vagy odadugja az ujját, majd sírva eliszkol. Láttatok már ilyet? Egyelőre arra tudjuk használni, hogy lerakjuk a konnketor mellé, így nem megy oda fogdosni a vezetékeket. Na, meg próbáljuk a játékai közé csempészni, hátha megszokja. De igazából nem is tudom, mikor kell neki már cipőt használni, és vajon hogy lehet hozzászoktatni őt a gondolathoz, hogy valami van a lábán?

Ja, és Rugó már két hónapja fel tud állni, de ülni még a héten sikerült neki először teljesen sík terepen.

És Panndi, ha a többieket nem zavarja, beraknál egy-két tájképet Alaszkáról? Úgy megnézném...

Vindolanda
Na, most mennem is kell, este még megpróbálok benézni ide.
vindolanda

vindolanda: nagyon szívesen betennék képeket Alaszkáról, de én maximum Dunakesziről tudok :wink:

Mesi: gondolom ez a sírás az állapotoddal jár, kitartás, szépséges Zsozsó mellé kapsz nemsokára egy szépséges Gergőt! :wink:
Hány éves az öcséd? Csak a neve miatt kérdezem, régen azért ez ritka név volt, nem?

Heni: nem tudom, miért ügyesebbek, de én valahol azt olvastam, hogy a lányok hamarabb kezdenek mozogni meg beszélni. Ősztől pszichológiát fogok tanulni, majd jól megtanulom, miért van ez így :lol:

Regi: legalább eszik Szeli! Az tök jó :) Már Zsófi is azt eszi, amit mi, szerintem megunta a babakajákat... a tegnapi ebéde: szüreti borjúleves, zöldséges rakott hal, görögdinnye :shock:

Na húzok, mert Zsófi három fiú unokatesója is itt van nálunk :lol: :roll:
Vendég

Panndi, jó lesz Dunkaeszi is :wink:
Most látom, félre írtam, szóval akkor ez talán Lédának szólt. Hát igen, a neveket még tanulnom kell. :oops: , de igyekszem.

Vindolanda
vindolanda

Sziasztok!

Csak gratulálni szeretnék Sensenek :lol: :lol: :lol: :lol:
Olyan nagyon örülök a jó hírnek :lol: :lol: :lol: :lol:
Vigyázz magatokra nagyon! Nem histzem, hogy neked is ásni kellett volna a medence alapját!

Este jövök és reagálok.

Puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni

folyt :) dédinél Bálint,Míra kerítésnél aszomszéd kiscsajjal főz :)

Mesi!
jók a vonalzóképek :) pár hónap és Te is rakhatod fel a tesók képeit hasonlítanak-e egymásra :) (weboldalunk készül?)

Regi!
Akkor megoldódott Szeli kajaügye? Annyira édes zabálnivaló :)

Vindolanda!
Üdv köztünk :) Rugód milyen szép kispasi :) első cipőjét Míra szerette,Bálint még nem kapott :) Ő tuti az ellenkezője lesz Mírának :) Szerintem ha akezébe adod hogy ismerkedjen vele talán hamarabb megbarátkozik azzal a tudattal h. ez a vmi a lábamra kerül :)

Mesi!
menjetek ki Visegrádra a palotajátékokra :) Nagymarosig autó,aztán komp(Bálint nagyon élvezte) forgatag,kipakolós vásár :) tök jó :) Még kicsipasimnak is tetszett alovagi tiornán egy két dolog( a puskadörrenések kissé kiakasztották) vagy jövő héten egy spontán Margitszigeti v. Városligeti séta? Ki jönne?

Heni!
azért mert mi nők erősebbek jobbak vagyunk :) :wink: de annyira nem fejlődnek gyorsabban,Míra 9 hósan ugyan már ment,Bálint meg csak áll,annyira nem vészes a lemaradása :)

Tegnap amúgy tök jó volt,Míra élvezte nagyon a banzájt :)
Kép Kép
Bálint is a zászlót lengető emeberek nagyon tetszettek neki azoknál hangosan kacagott,tapsolt :) Kép

A végén volt sok puskadörgés,ott elszakadt a cérna szegéynkém annyira megijedt a fülét nem igazán tudtam befogni :( Visszafele a kompon akezemből majd kiugrott örömében annyira élvezte a hűs szellőt a Duna fodrozódását :) Lányom ma is meg holnap is akar menni.Én nem igazán ,mert anyasors és magunkat barátnőmmel nem kentük be naptejjel és a hátam olyan mint anno Silka hasa :) szerencsére még nem igazán fáj,fújkálom Aloe First-tel és kenegeti Robi körömvirágkrémmel :) hátha nem lesz semmi gond :) Éjszaka jól aludtunk,bár gőzőm nincs Míra mikor és hogy került közénk,Bálint hajnal 4-f6 között félóránként felsírt,de aztán csak n 9kor keltr :) olyan jó volt pihizni :)
tegnap csak reggel meg este szopizott,cickók Pamela Andersonosok voltak :) lassan de biztosan szokik lefele :) jaj de jó lesz ihatok majd tejet ehetek Rudi nyam nyammmmm :)
S Bálint még csak 2fogú :) kíváncsi vok mikor jön a többi :)

s pár kép bocsika :) Apa az összes képet kiszűrte ami eddig nem volt kész :oops:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép
cumipótló
Kép
Kép Kép Kép
Kép Kép Kép Kép

KépKép
viranka

Gremese Köszönöm megnyugtattál igen erre gondoltam csak én nem tudtam hogy a babócáknál is létezik ilyen dolog.

Kép
hajagosné szabó éva

Viranka!
Séta mondjuk szombaton? Esküvőre megyünk (csak a szertartásra) de Balázs dolgoz, így csak Botonddal. Hm?

A képek fantasztikusak.

Emese!

http://www.downszures.hu/site.php?mid=4

Lmóni!
Nem igazi ásás volt. Csak fentről nyomkodtam le a földet. De annyira jól esett, hogy részt vehettem benne, és nem csak a számmal segítettem. :oops: :lol:

Ildikó
KépKépKép
sense4

nekem 8 :)
Akkor Szombaton egy kis sétára ki jön még?

Silka!
neked boldog névnapot tegnapra :)

KépKép
viranka

Halihó :lol: :lol: :lol:

Viranka szombaton mikor?
Csodásak a képek :lol: mint mindig :lol: :lol:
Ezek a Visegrádi palotajátékok holnap is vannak?

Silka utólag is nagyon sok boldog névnapot

Panndi Zsófika nagyon aranyos :lol: :lol:
Akkor most belekóstolsz a nagycsaládosok életébe :lol: :lol:
Gondolom nem unatkozol 8) :lol:

Vindolanda Kicsi Rugót nagyon huncut :lol: :lol:
Hol az igért vonalzó?

Regi Örülök, hogy alakul az evés.
Ez a válogatás szerintem egy idő után el fog múlni.

Bongyi sajnálom, hogy nem tudtok jönni de gondolom a családi összejövetel is szuper lesz.

Heni sajnálom a rosszul alakult éjszakát.

Grétike megint a matracon aludt és megint elfogadható volt az éjszaka.
Kétszer ébredt, 10 körül és rögtön visszaaludt majd 5 körül akkor már vele maradtam.
Egyre biztosabb, hogy az ágy a gond.
Olyat próbálok keresni amit sokáig tud használni.
Láttam olyan fenyő ágyat amire lehet csavarozni legurulásgátlót és normál a mérete, 90*200-as.
Valószínű olyasmit kap :roll:
ha már kell vennünk :?
Ma volt sajnos az utolsó úszás. Nyári szünetet tartanak Ők is :?
Gréti még tombolt egy nagyot a vízben, senki se tudta szó nélkül és mosoly nélkül hagyni :lol: :lol: :lol:
Most kidölt.
Apa dolgozik én meg feltettem a kaját holnapra.
Vasalni kéne de ebben a melegben nincs kedvem :roll:

Szép napot mindenkinek.

Puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni

Rugót=Rugód :oops: :oops:

Bocsi

Viranka jobbulást a hátadnak

KépKép
Kép Kép
l.móni

Köszönöm szépen a video dicséreteket :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!
Regi nagyon ügyesen tolja Szeli a kis kosarát! Kockák vannak benne?
Viranka hát megint elkápráztattál minket a gyönyörűséges fotókkal. Mira hercegnő és Bálint királyfi nagyon fotogén :wink:
Emese üzenem az nagy Gergőnek, hogy amig a kis Gergő nem bújik ki a pocakból, tessék sokat segiteni neked!!!!! :wink: Tényleg hogy fogjátok becézni, csak hogy különbséget tudjatok tenni apa és fia között????
REgi nem semmi amit Szeli művel kaja terén :shock: milyen párizsit adtál??? Én eddig csak vajas, meg sajtos kenyeret mertem adni. DE az ebédet a miénket eszi, mert ugye Péterke úrfi se esze meg a bébikaját.
Móni akkor biztos az ágy a ludas, de azis lehet, hogy csak az elhelyezése nem jó.Amúgy Péterkém is jobban alszik a mi ágyunkon, lehet nem jó a matraca(sima szivacs matrac)

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Viranka, tanácsodat megfogadva dugdossuk szorgalmasan a keze ügyébe a cipőket, hátha.... és mintha valami fejlődést látnánk is, már néha hozzá mer érni. Mi anno tejföllel kentük az égést, de nem tudom, használ-e tényleg, vagy csak kenegettük éveken át.

Móni, megnéztem a videót, aranyosak vagytok!!! Életem párjának is nagyjából hasonló hosszú haja volt az esküvőnkön, és a szülei minden áron le akarták neki vágatni akkorra. De én az ellenkező irányban tendálok. Nem tehetek róla, mindig a hosszabb hajú pasik jöttek be :oops:

Vonalzót este vagy holnap megpróbálok felrakni. Ha nem sikerül, majd tanácsot kérek, lehet.

Pocos lányoknak pedig kitartást a nagy melegben, próbáljatok sokat pihenni és hűsölni.

Vasalni pedig, amit csak nagyon muszáj, én már szortírozom, miért érdemes vasalót a kezembe venni. Csip-csup itthoni ruhákért már nem nagyon veszek :oops:

Mennem kell, Rugó szólít. Jók legyetek, Vindolanda
vindolanda

Móni!
még holnap is van Palotajáték :) egészen estig :)
a videót én is meglestem ésolyan jó volt nézni :) milyen szépek voltatok (most is :) )
Séta passz,majd Sense megmondja mikor :wink: és hol :)

Vindolanda!
tejfölt sajnálnám magamra kenni :)

S Robinak is nagyon sokáig hoszú haja volt,nekem meg rövid ,azóta meg változott a felállás :)

s a családomnak(húgom és dédi kivételével eszébe jutott volt a héten névnapom 8) végülis a 7 napban benne vannak :)

KépKép
viranka

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van, ha írtam próbálok majd visszalesegetni.

Mi jól vagyunk, Zéti extra eleven. Csak akkor van csönd ha rohangálhat a lakásban amerre szeretne. Az éjszakák változóak, most megint többször ébred.

Valahogy soha nem jutok el az internetig.... Egész nap van mit csinálni. Zéti aludni sem nagyon szokott napközben, ha pedig igen akkor gyorsan csinálom a dolgomat. Azt hiszem inkább hétvégén fogok felnézni amikor apa is itthon van.

Párom elkezdte az állásnézegetést. Sok ismerőse van külföldön, jelenleg Amerikából várjuk a visszajelzéseket. Aztán majd meglátjuk...

Zéti keresztelőjére is készülünk lassan, augusztus 2-án lesz. :D

Mindenkinek kitartás ebben a melegben, sok puszit küldünk!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!
Teszek egy próbát a vonalzóval.

És egy bizonyítékot is elhelyezek a cipő-para eltűnésére (mai eredmény).
Kép

Na, mentem is. Vindolanda

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Vindolanda Rugó nagyon édi a szandijában :lol: :lol:
Csak megszokja :lol:

Miléna jó olvasni rólatok.
Sok sikert párodnak az álláskereséshez.

Viranka nem mentünk a palotajátékokra sajnos.
Mondtam apának és azt mondta ebben a hőségben ne autózzunk annyit.
De elmentünk a nyári napokra amit a Lánchídnál rendeztek :lol: :lol:
Jó volt.
Én is megégtem egy kicsit de megérte :lol:

Teszek pár képet, hogy teljen az oldal.

Kép családi kép

Kép keresztlányommal és sógorommal

Kép vihar után

Kép barack evés :lol:

Kép itt jobb mint a babkocsiban

Kép így nézte a bábjátékot :lol:

Kép

Kép séta a lánchídon :lol: :lol: