A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Heni! Igen, azért így könnyebb, hogy csak 2x alszik! Nem kell állandóan hazarohannunk, mert álmos... :)
Sőőőt! Eddig a babakocsiban csak fél órákat tudott aludni, erre ma több mint egy órát durmolt benne, közben a cumi félig kicsúszva, ott röhögtem! :lol: Persze a lábam már sajgott...
És reggelente negyed 8 körül ébred, de nem minden nap, valamikor 6-kor, ahogy azelőtt.
Szóval alvás irányába jók a változások, csak a kaja irányában nem igazán. Lehet én is katonázni fogok, ahogy mondtátok, csak az a baj, hogy én nem nagyon vacsizok, ha igen, akkor se kenyeret, (meg egyáltalán nem reggelizek, csak tejeskávét)... :roll:

Petrának hatalmas gratula a várva várt mászáshoz! Ágica! Innentől Neked annyit! ;) :lol:

Angyalarcú ördög csúúúúcs! Főleg a fürdős képen! :lol:

Tündi! Látom Domi se nagy evő mostanság. :( Az kicsit megnyugtat, hogy Te is tejpépet adsz tápszer helyett! :) Nagyon helyes kiskrapekod van!

Mesi! Szerintem nekünk is be fog válni a járássegítő!
Heni! Majd megmutatom, ha Szeli használja!!! ;)

Szeli egyébként a kerekes játéktárolót is tolja maga előtt, csak az olyan alacsony, hogy térdelve megy mögötte... :) (Jaj Mesi, bocsánat, én még a videót nem tudtam megnézni! Anitjáét se... :( Mire oda jutnék vagy kidőlök, vagy Szeli ébred, igyekszem!)

Viranka! Jó ötlet, én is több cseppet fogok akkor adni, azt hittem, nem lehet! :)

Balaton: én a déli partra esküszöm, mert nekünk az van közelebb! :lol:

Olvasom, hogy sokaknak csüngős a babája, hát Szeli nem az (de most hogy leírtam, holnap biztos anyás lesz), de basszus, akkor se tudok semmit csinálni tőle. Amíg elmosogatok, ő kipakolja a spájzot, akkor azt pakolhatom, utána megy máshova és ott rámol szét! :lol: Egyébként imádom, hogy minden érdekli!!! :)

Sense! Pénteken doki, hurrá! Majd kérünk beszámolót! :)

Babatali: anyós szülinapja... :(

Maggie! Jó az új avatar és a vonalzó!!! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Bercó milyen nagyfiú már! :)
Boti is nagyon édin vigyorog! :)

Na, már alig látom, szerintem ledőlök, videók holnapra maradnak... :oops:

JÓ ÉJT!

Kép

Kép
regcsiken14

Jóóóóóóóóóóóóóóó, reggelt!!!!!

Elhatároztam, hogy ma ha törik, ha szakad jövök és olvasok és írok!
Na persze! A legnagyobb már itt toporog, hogy csöndben tud maradni, hogy a kicsik aludjanak, de akkor betennék neki egy filmet? És mi a filmeket a számítógépen tudjuk nézni.....
Szóval olvasás eltolva, írás marad az életjel szinten.......később próbálok azért jönni.

De azért: Életjel! Jól vagyunk, csak rettenetesen legfogalnak a gyerkek, Zita születése óta talán most a legnehezebb az, hogy hárman vannak! De imádom őket!

Tényleg megek, mert Levi már hangosan énekel!

KépKépKép
bongyi

Csajok A kisfiam 2 hét óta először átaludta az éjszakát!!!
Minden baba nagyon szép és imádnivalóak.
Regi Valti baba is csinálta hogy semmi kaját nem fogadott el vagy csak nagyon keveset. A dokinéni azt mondta ne parázzak(könnyű neki mondani) majd a következő étkezés alkalmával többet fog enni. Én kínálgattam állandóan és erre azt mondta hogy nem szabad mert azt hiszi akkor hogy mindig enni kell neki. Őszintén van igazság abba amit mond de akkor is állandóan féltem hogy éhes marad. Az érdekessége hogy este mindig megette az adagját.

Kép
hajagosné szabó éva

Jó reggelt!

Ezek az éjszakák egyre rosszabbak :cry: :cry:
Alig bírtuk letenni aludni annak ellenére, hogy nagyon álmos volt. Folyamatosan ébredezett, ráadásul 3 után síkítva, zokogva ébredt. Alig bírtuk lenyugtatni!!!
Fél órán keresztül zokogott a karjaimban :cry: Nagy nehezen visszaaludt de szorosan hozzám bújva és álmában fel-fel sírva.
Már nem tudok mit csinálni, annyira sajnálom Őt.
Alig tud pihenni.
Van esetleg valami ötletetek?
Sense, Viranka Mi a homeos bogyó? Ma szerintem veszek neki.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni: Zsófi ugyanezt csinálta három fele. Miután megnyugodott, még egy óráig hüppögött :?
Vendég

Jóreggelt!

Móni: mi sem aludtunk, a helyzet dettó ugyanaz, mint nálatok. Botó fél 3 óta gyakorlatilag csak 10 perceket aludt, most tettem le, de már cirkuszol :shock: . Én is kivagyok facsarva :?
Annyira jók a képek! Bercó, Ördögöcske, Botó....meg kell őket zabálni :P :lol:

késve bár, de:
Viranka boldog névnapot!!!!
Drága Cica, boldog hófordulót, és nyugispihis éjszakákat!!!
kispocc

Cicának is pirossal akartam írni, nem feketével.... :oops: :lol:
kispocc

Szebb napot,mint éjszakát :wink:

Móni!
Sedatif Pc http://www.boiron.hu/index.php?lang=hu& ... &complex=6 vagy a Coffea (de ennek nem tudom az adagolását,de egy régebben olvasott topikban nagyon jókat írtak róla)) http://www.natursziget.com/page.php?sho ... rug/coffea

Köszöntéseket köszönöm :)

Silka!
nem tudtad h. az igazi nevem Lukrécia,de Verának hivatom magam :wink: http://hu.wikipedia.org/wiki/Vera de igazából van 9-én is Vera nap de nincs benne a naptárban 8)

Mesi!
:oops: :oops: én gmail-t utoljára mikor Heni írt akkor néztem :oops: de meglesem Zsófit :)

Sense!
drukk péntekre,biztos minden rendben lesz :) mikorra kell dokihoz menned?
Akkor bescannelem a homeos könyvből az alvászavarra vonatkozó oldalakat és elküldöm a gmailre :wink:

Kispocc!
gőzőm nincs mikor és hova megyünk nyaralni,mert kedves párom nem hajlandó sem azügyben nyilatkozni h. szabit mikorra venne ki és meg sem nézi az általam talát helyek linkjeit :evil: majd ha nem lesz fáradt akkor megteszi :evil: kicsit elegem van most belőle,de nagyon :evil: de mind1...

Panndi!
Lányod abbahagyta már a hajnali keléseket?

Talira mi is mennénk :) B+M+V Apa szerintem kihagyja,inkább talál magának vmi másik programot :?

Tegnap elmentünk gyerekeknek útlevelet csináltatni :) Majd felteszem Bálint és Míra uolyan kiskori képét :) le sem tagadhatnák egymást :) mindkettő olyan értelmesen nézett 8)

Babaképek meg egytől egyig tündériek,nem sorolom mert tuti kihagyok vkit :oops:

pusz és madárcsicsergős napsütésest kívánok :)

KépKép
viranka

Irina!
küldtem püt

KépKép
viranka

Sziasztok Csajok,

Bocsi, hogy bemerészkedtem közétek! Én is 2007 szept. szültem első fiamat. Jelenleg Alaszkában élünk, messze az othtontól. Engem az érdekelne, hogy Ti adtok már a kicsiknek tejet? Én már nem szoptatok, 4 hónapos kora óta tápszeren van, 5 hótól már szilárd kaját is adtam, mára napi 2 üvegre (180ml) redukálodott a tápszer. Ti is úgy tudjátok, hogy csak 1 éves kóra után lehet adni tejet? Én már adtat joghurtot, sajtot, mindent jól viselt, tejet csak egy kanállal tettem a főzelékbe. Köszi előre is a véleményeket.

Kép
leda2002

Sziasztok!

Mollinak boldog hófordulót! :)

Ma meg holnap nem jövök, mert ma jön az egyik pocakos barátnőm a 2 éves kisfiával, itt is alszanak. Buli lesz!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Most még igyekszem kicsit olvasni.

Kép

Kép
regcsiken14

Éva! Szelinél úgy volt, hogy megkóstolta tegnap a főzeléket, fintorgott, és nem kért többet, de közben meg üvöltött, mert éhes volt. 6 órával előtte evett, mert átaludta a kajaidőt, tehát 1000 %, hogy éhes volt. Adtam neki joghurtot, abból benyomott egy jó adagot. A tápszerrel ugyanez, tehát nem az étvágyával van baj, hanem finnyáskodik... :roll: De hogy most a foga miatt-e, azt nem tudom. (Remélem!)
Mindenesetre az előbb evett kenyeret pulykapárizsival, kis katonák formájában! Mesi! ;)

Kép

Kép
regcsiken14

...ja, és reggel szépen megette a tejpépet is, nem volt azzal sem gond! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Móni (és a többi nem alvó)! Nagyon sajnálom, hogy ilyen rossz éjszakáitok vannak! Mindenesetre én fogra tippelek, akkor szoktak keservesen sírni... :cry:

Kép

Kép
regcsiken14

Leda! Üdv itt nálunk! Gyere gyakrabban! :)
Teljesen ugyanúgy tudod, mint ahogy nekünk javasolják a védőnők!
Alaszka! :shock: Az tényleg nagyon messze van. Hány fok van ott ilyenkor???

Kép

Kép
regcsiken14

viranka: nem, még mindig ötkor kel :shock: Bálint is?

regcsiken: tök jó, hogy Szeli eszik :lol: Biztos írtad korábban, bocsánat emiatt, de honnan jött Szelina neve? Nagyon tetszik :wink:
Vendég

Panndi! Semmi romantikus, csak egy internetes névkeresővel keresgéltem, mikor Apa odalépett, és kiszúrta ezt a nevet, akkor el is döntöttük, hogy Szelina lesz! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Panndi! Semmi romantikus, csak egy internetes névkeresővel keresgéltem, mikor Apa odalépett, és kiszúrta ezt a nevet, akkor el is döntöttük, hogy Szelina lesz! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Nagyon szép neve van, korábban nem is hallottam, de telitalálat :D
Vendég

Helló!

Regi: hát igen,ez az időjárás sem segít az étvágynál..meg talán megunta Szeli is a tápit+főzeléket.. Domi is elkezdett válogatni :shock: főzi nem kellett fintorgott eltolta a tányért,na próba du. Benivel a vajas felvágottas katonákat meg tömte :shock: .. Tegnap előtt este meg a rakott krumpliból a krumplit is megérte nyelni,de előtte próbáltam turmixolt főzit darabokkal az nem kellett,de amit az apja evett azt meg ette..mikor milyen kedve van..

Hogy Domi nem tud rossz lenni?? Áhhh nem,a múltkor úgy megharapta a bátyus kezét,hogy belilult neki.. :roll:

Leda én is úgy hallottam,hogy egy éves kor előtt tilos a tej.. viszont érdekes,hogy van olyan bébikaja amiben már 50% tej (hipp)...

Balcsi:egyedül a dél-nyugati rész nem tetszik benne 8) , a többi jöhet. Viszont tényleg sokkal szebb az északi része. :)

Kiskolbi:ezt én is tegnap néztem a videán,pityeregve :oops:
varga tünde

Sziasztok,

Hát csak egy percem van, megyünk Anyukámhoz, hétvégén jövünk.
Apa egyedül marad itthon :shock:
Minden ünneplőnek sok boldogságot kívánok!!!
A képek egytől egyig szuperek.

Sense, örülök, h jelentkeztél, biztos minden rendben lesz holnap.
++++++++++++

L.Móni, hát együttérzek Veled, mi sem alszunk, illetve, olyan éjfél és kettő között ébred, kiveszem megnyugszik, visszteszem fél óra, egy óra és újra, ezt annyiszor játszuk amennyiszer bírom, bár eddig csak háromig jutottunk, és jön át hozzánk, ott simán alszik, reggelig, aztán kaja és tovább. Ma viszont 4-ig aludt:)
Mi most azt csináljuk, hogy a kiságyban is hagyjuk egyedül, illetve hát a szobájában vagyunk, és lent a járókában is hagyjuk egyedül játszani, egyre távolodva, remélem pár nap múlva ki tudunk menni a szobából.
Ha ez megy akkor megpróbálom nem át vinni hozzánk, és játszuk a leteszem felkel, visszamegyeket, remélem bejön, ez a betegség jól "elrontotta", de remélem megoldjuk, és remélem Grétikénél is jobb lesz a helyzet.
Mindig visszateszed és visszaalszik, majd felébred, és nem tudod megnyugtatni? Robesz is csinálta, hogy álmában annyira feszítette magát, sírt, és sokára nyugodott meg, mostanában kiveszem, és már alszik is a vállamon. Nekünk amíg sírt addig is aludt, és csak akkor nyugodtott meg mikor felébredt.
Hú kicsit hússzra sikerült, és össze-visszára.

Útlevél, Viranka, ne is mondd, képzeld elfeljtettük, tegnap előtt este ugortt be, tegnap így a Lurdy, hát ne tudjátok meg, ugye csak hárman lehet intézni, mert mindkét szülőnek alá kell írni, és a babát le fényképezik, annyian voltak, míg végül egy srác nagyon rendes volt és előre engedett, ez botrány. Tudom, h végül is mi voltunk a hibásak, de nekem úgy kiment a fejemből, annyi mindent kellett az utazásra intézni, már alig várom, h ott legyünk és ki legyen csomogolva.
Így tegnap bejártuk az egész várost, útlevél, utazásiiroda, mc donalds, azt nagyon élvezte Robesz.

No most, mennem kell pakolni.
Mindenkinek jó hétvégét.

Kép
Kép
nektarin

Halihó!

Mollinak nagy gratula, sok boldogságot!

Megint csak gyorsan :twisted: , időm semmi.

MI is jelentkezünk a talira. Szerintem mi öten leszünk, bár lehet, hogy a három nagyobb időközben megszökik kicsit. Talán Gergő marad, ő imád a kisbabák, :oops: :oops: kisebb gyerek között lenni, általában ők is imádják őt. Mindenkivel egyből megtalálja a hangot.

Hú, látom a nemalvás nagyon divatos. Nekünk éppen ma volt az egyik legjobb éjszakánk. Csak hajnali négykor ébredt először Vacakocska, igaz utána ráhúzott, sűrűn ébredezett, de rekordot döntöttünk, csak f9-kor volt ébredés. Nagyon jól esett, csak így kicsit megcsúszott a napom.

Regi! Nagyon jó hírek. Hidd el, Szelike tudja, hogy mi kell neki. Próbálj meg nem aggódni az evésekk miatt. Már többször is írtam, de én soha nem erőltetek (tudom, hogy Te sem) semmit pontosan azért, mert félek, hogy valamilyen étkezési problémája lesz a gyereknek a későbbiekben. Nagyon jól működnek, mindig lehet bennük bízni. Tegnap Albert sem evett nagyon sokat a szopi mellé, gondoltam is, hogy annyi az éjszakánknak, aztán meg nem úgy lett.

Leda! Üdvözlet tőlünk is. Valóban, ahogyan Regi is írta itt is azon az állásponton vannak mostanság a szakemberek, hogy egyéves korig nem kaphatnak tejet a babák. Én is kíváncsi vagyok Rátok, szívesen olvasnék Rólatok!

Bongyi! Ez nem volt hosszú, remélem ma még tudsz jönni. Feljebb olvashatod, tali lesz!!!!! Csimoták rendben?

Pusszancs:
dmaggie

Jaj, persze, hogy elfelejtettem valamit.

Mesi! Én még mindig nem tudom megnézni a mov-okat. Ezért is nem dícsértem meg a futkározósodat. Majd élőben, hamarosan. :wink: :lol:

Kolbi! No, igen. Ezért érdemes ezt a mukát csinálni. Én, bár már akár hozzá is szokhattam volna, de sokszor könnyeket csalnak a szemembe, mint most is. Minden elismerésem az ilyen szülőké, akik mindent elkövetnek azért, hogy a nem mindennapi gyermekük ne érezze magát másnak. Ők meg azzal hálálják meg, hogy erőn felül megpróbálnak mindent megcsinálni. Gyönyörű volt, köszönöm szépen.
dmaggie

Itt vagyok, de eleve csak az utolsó oldalt kezdem el olvasni, realista vagyok......

De mindenekelőtt az elmulasztott köszöntéseket szeretném pótolni, hiszen sokat hiányoztam, és így sok-sok jókívánsággal vagyok adós! MInden elmúlt időszakban ünneplőnek utólag is sok boldogságot kívánok!

Kép

Kedves pocakos kismamik! Mindhármotoknak sok erőt, energiát, és örömöt kívánok az újonnan fakadt élethez is! Már tudjátok mind, mekkora boldogságot jelent egy parányi kis manó, nem kell ecsetelni nektek, hisz tapasztalt mamik vagytok mind!

Sense! Milyen medencétek lesz? Én is nagyon gondolkodom, de nem felfújható, meg sima föld feletti merev faló, vagy víz által tartott merev peremű, hanem olyan érdekelne, amit a felszínbe lehet süllyeszteni. MOndjuk idén már nem valószínű, hogy lesz pénz rá, de valami nagyjából házilagos elkészítésre gondoltunk. A tietek milyen lesz?

Babatali: Őszintén fogalmam sincs. Elvileg visszaérünk a nyaralásból és jó az időpont, de most valahogy olyan messzinek tűnik! Azért próbálok egyeztetni apával, csak úgy lenne jó, ha ő szállítmányozna és mindegyik gyerekkel együtt.

Maggie! Szia! :wink: Ti szerinted kb. melyik napszakban lesztek ott ezen a talin? Veled az elmulsztottakat mindenképpen jó lenne pótolni! :wink:
Húúú, nézem a képeket, micsoda komoly fiatalember már a legkisebbiket is!

Kiskolbi! Youtube! Hát én ezt nem is tudtam végignézni, amúgy is hiperérzékeny vagyok napok óta, és nem akartam elsírni magam. talán már írtam, a nővérem lánya súlyosan fogyatékos, van saját tapasztalat....

Kispocc, Panndi, Leda! Sziasztok, veletek még nem beszéltem virtuálisan, úgyhogy nektek külön kijár egy üdvözlés!

Mesi! ha itt a kőcök hagyják, hogy a dolgok végére érjek, megyek a gmailre is, megcsodálom Zsofkádat!

Regi, remélem tényleg csak átmeneti ez a kajaprobléma! Írod, hogy az édest eszi, én olyanról is olvastam valahol még régebben, hogy lehetnek olyan korszakaik a gyereknek, hogy csak zöldséget vagy csak húst esznek, vagy húst az istennek se, vagy az édeset, és ez rövid ideig nem okoz problémát, valami okból kifolyólag akkor a szervezetüknek arra a táplálékra van szüksége! Biztos írták mások is, meg te is tudod, de ne görcsölj rá nagyon, ha érzi az evések idején jelentkező feszültséget, lehet, hogy rá is átragad, de lehet, hogy ez hülyeség, nem tudom, de most ez is eszembe jutott.

Ágica, gratulálok Petrának a mászáshoz, tudom, itt sok baba mászik régóta, de abszolút átérzem örömöd, én még csak szeretném vére Zitát négykézláb teperve látni! Főleg ha eszembe jut, hogy Leventém ennyi idősen önállóan járt....

Rosszul alvó babák! Küldök felétek, álommanót, ejnye, hagyjátok anyukátokat kicsit pihenni!

Leda! Barak! Ez nekem ismeretlen név, ott is született csöppséged Alaszkában?

Tejfogyasztás: Én még egyéves korban se kezdtem el a tejet a nagyobbaknak! Nekem mindenhol a kettő (sőt három) év körüli bevezetést javasolták. Végül én másfél éves kor után kezdtem óvatosan, fokozatosan adni a tejet , sőt mivel Ákosom kicsit kiütéses lett tőle, neki aztán szüneteltettem még. Addig meg sok tejtermék, esetleg babatej.

Na ezt elküldöm, aztán ha még továbbra is húzzák a lóbőrt kedveseim, írok kicsit magunkról is!

KépKépKép
bongyi

Ahogy így elnézem a vonalzómat, kéne már újítanom....

Szóval mi újság velünk? Zitának még egyáltalán nincs foga! Van még valaki így? Ennek ellenére az evéssel semmi gondunk, a darabossal se, és hát igen, köszönjük a hurkácskáink is jól vannak, továbbra is itt vendégeskednek!
MOzgással úgy vagyunk, hogy bármilyen pózban, felületre kerül Zitus, kb. egy mp. alatt ülésbe lendül és kész. Amíg nem tudott felülni, igaz, hogy nem mászott, csak hason csúszva és forogva közlekedett, de így is jó nagy távolságokat tett meg. Ülve viszont kissé megnehezíti saját számára a mozgást. Vagyis mászás még sehol. És a felülés! Hát nem ám, ahogy a legegyszerűbb, hogy hason fekvésből a kezével feltolja a felső testét, aztán hátrafelé egyik oldalra kinyomja a fenekét, kézzel utánafog a padlón és már ül is, áá, dehogy. Zita módszere az, hogy hason fekvésből feltolja a felsőtestét szinte függőlegesbe, majd akár spárgán keresztül, akár békára emlékeztető pózon át, akár Z üléssel segítve félkör ívet rajzol a lábaival és így húzza őket a teste elé. Remélem érthetően sikerült megfogalmaznom. MOndjuk az ülésből sokszor lesz Z ülés és akkor ha előre letámaszja a két kezét, akkor már csak az elöl lévő lába van útban, ebből akár el is indulhatna a mászás! De ha van előtte valami nagyobb tárgy, akkor már kapaszkodva állna fel. A karja erős, húzza magát, de a lába összecsuklik, valahogy nem érez rá a technikára.

Alvásügyben nem panaszkodhatok, pláne ahogy titeket olvaslak. Igaz, valamikor egy és négy között egyszer ébred, de gyors szopi és alszik tovább. Aztán négy és hat között többszöri felébredés, és legkésőbb hatkor ébredés. Gyakorlatilag születése óta ugyanígy megy ez. Nappal pedig már csak egyszer alszik, amit próbálok a fiúkhoz igazítani...

Na mi is van még, írtam mozgásról, alvásról, evésről.

Játék. Jól elvan egyedül is, minden érdekli, ami miatt megemlítem, hogy mennyit segít nekem a két tesó egyszerűen azzal, hogy vannak. Ha a fiúk nincsenek itthon vagy alszanak, sokkal jobban igényel engem a kislányom, ha a fiúk itt vannak, hiába nem konkrétan vele játszanak, de már az is elbűvöli a kisasszonyt, hogy nézi a zsongást maga körül.

Most menek, fagyireceptet kell keresnem, amihez nem kell fagyigép, mert azt ígértem a skacoknak, hogy alvás után gyártunk fagyit. A múlt héten csokit csináltunk házilag és baromi jó lett!

További szép napot mindenkinek!
Kép

KépKépKép
bongyi

Na most aztán olvashattok tőlem, rólam......

KépKépKép
bongyi

Halihó, Csajok,
Isten éltesse sokáig (utólag) Lizikét, Zitát, Dorkát! Aztán Isten éltesse nagyon sokáig névnapos Virankánkat, és a hófordulós Grétikét!

TALI: MENNÉNK!:-)

Ágica: szívből örülök Petrus elindulásának!!!

Kolbika: csajszi, ne írjál ilyeneket, honnan tudod, hogy nem gondolunk Rád, tán gondolatolvasó vagy?! :lol: :lol: :lol: :lol: Na, ugye!
Köszönöm a videót, végigbőgtem. Csodálatos volt.

Heni: Peti annnnnnnnnnyira vagány kissrác!

Leda: üdv itt, kérünk szépen infókat, képeket Rólatok, sokat ám! :-)

Móni: asszem, házvétel csak jövőre lesz, mert idén nekem ennyi munka mellé nem fér be sajnos. Más meg helyettem nem fogja össze a dolgokat ezzel kapcsolatban.
Nemalvás: együttérzek :-( itt is elég rossz a helyzet (l. lentebb)

K. Timi: nahát, ez az angyalarcú ördögöcske tündéri (hogy teljes legyen a metafizikai arzenál) :-)

Tündi: gyönyörűek a srácok, és micsoda hurkicák! :lol:

Gremese, Sense, Marica: na, nem menekültök, nagy pocaknézés lesz 26-án!!!

Sense: Boti kész fotómodell. Tüneményes! :-)

Maggie: de jó, hogy jöttök a talira!!! Hurrá! Te, Bercót nem adnád oda legalább egy hétre nekünk? Apa is benne lenne! ;-)

Regi: kajaügyben nincs ötletem (a Tehetetlen Mami Klub tagja vagyok én is), de szerintem is hagyd (mondani persze könnyű), ahogy Maggie írta. Próbálkozni persze kell. Ádi legújabb kedvtelése, hogy szinte teljesen összezárja a száját, és a kis résen át szürcsöl valamennyit. Lehet, hogy valamiféle kísérletet végez. 8)

Viranka: mingyá írok, kivéve, ha Ádi felébred, akkor csak este! ;-)

Hát én mostanában eléggé ki vagyok bukva, Ádó elkényeztetett minket kb. egy hétig a fél 7-kor keléssel, és 10,5-11 óra éjszakai alvással (no nem egyben, hanem átrohangálással), erre most 8,5-9-re redukálta, így ha dolgozom is este, tisztán marad van 4-5 órám alvásra (levonva az átrohangálásos stb. események idejét). Már alig látok (3 kávé után...)
Aztán nyűgösség rengeteg van, lehet, hogy valamit nem jól csinálunk, mert nem fognék mindent a frontra, fogra. Nagypapi imádja kézben cipelni Ádit, így aztán -- gondolom -- Ádó szerint nekünk sem ártana... Amúgy engem ez a nyűgösség aggaszt a leginkább, sokkal rosszabb, mint az éjszakai nemalvás.
Még nem mászunk, de ma azt mondta a gyógytornásznénink, hogy az elemeket külön-külön már tudja (kéztámasz, lábhajlít), csak a kettőt "tónusilag" nehéz összehangolnia.
Mindjárt csatolok pár képet is, csak elküldöm, nehogy elszálljon.[/b]

Kép
Kép
irina

Képek, melyek NEM az általános hangulatot tükrözik (pedig jó lenne! :-))

EZ EGY FURCIKA-ARC:
Kép

EZ EGY BERREGŐ ÜZEMMÓD:
Kép

EZ CSAK ÚGY SZÉP:
Kép

Kép
Kép
irina

Viranka, válaszoltam!

Kép
Kép
irina

Viranka!
Köszi előre is! :wink:
Dehát én már nem tudom, mi tegyek. Kicsit le vagyok lombozva az alvás (illetve nemalvás) miatt. Őszintén: azért egy kicsit megnyugtat, hogy többen írtok hasonlót. Nem azért, mert örülök a mások bajának, hanem mert ilyenkor úgy érzem, hogy mégsem én rontottam el nagyon valamit.

Bongyi!
A medence fémfalú, pvc-vel erősített. Kör alakú, és sínek mentén kell összerakni. Mi 2/3-ig süllyesztjük be a földbe, 1/3 kinn marad. Azt hiszem 1 m mély és 5 m az átmérője. Egyelőre úgy néz ki, hogy mi is házilag fogjuk összerakni, de azért nem egyszerű. Főleg a vítzforgató. Ahhoz tuti villanyszerelő kell.
A múltkor néztem egy Stahl konyháját, és ott csinált citromfagyit, gép nélkül, rengetek tojásból. Jól nézett ki. Mindjárt rákeresek.

Irina!
Tényleg szép!!! :D :D

Ildikó
KépKépKép
sense4

Bongyi!
Ez az:

Hozzávaló:

3 citrom
10 db szalmonella ellen kezelt tojás sárgája
30 dkg cukor
5 dl hideg tejszín

A citromokat szappanos meleg vízben alaposan megmossuk, utána jól leöblítjük, majd szárazra töröljük. A megmosott citromok közül 2-nek a héját megreszeljük, a reszelt héjat félretesszük, aztán az összes citrom levét kifacsarjuk és átszűrjük.

A tojássárgákat, a cukrot és a reszelt citromhéjat robotgéppel 5-6 perc alatt összehabosítjuk, majd apránként hozzádolgozzuk a citromlevet. A hideg tejszínből tiszta, száraz habverőkkel lágy habot verünk, és fakanállal óvatosan hozzáforgatjuk a cukros-citromos tojáshabhoz.

A keveréket műanyagdobozba tesszük és 1 éjszaka alatt megfagyasztjuk a mélyhűtőben. Tálalás előtt 20 perccel korábban áttesszük a hűtőbe, majd fagyikanállal gombócokat formálunk belőlük, a gombócokat pedig üvegkelyhekben tálaljuk. Holipni, friss gyümölcs, édes tejszínhab - mind jöhet hozzá, de önmagában is pazar.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Halihó!

Kihasználom, hogy a legkisebbem alszik (vasalhatnék is :twisted: ) :oops: :lol: , de inkább ide jöttem.

Bongyi! Még nem tudom, attól is függ, hogy mikor indulunk. Egy biztos, nekem nagyon is kapóra jön, úis azon filóztam, hogy hol tudnánk kissé kinyújtózni, annál is inkább, mert Bercó olyan patáliát csap olykor a kocsiban, hogy csak na. Hátha jól lefárad a többiektől és alszik, amíg megérkezünk.
Erről jut eszembe. Lehet, hogy velünk tartanak majd a keresztlányomék is, uis együtt fogunk nyaralni. Jöhetnek ők is?
No, de visszatérve az időpontra, legkésőbb talán kettőig tudom húzni az időt, mert kettő után foglalhatjuk el a szállást és ismerve a fiainkat, ezt meg akarják majd tenni kettő óra 1 perckor, hogy utána egyből rohanhassanak a vízpartra. Hiába, vízjegyú mindkettő. :lol: :lol: Már előre látom, hogy Dávid hogyan fog dörmögni. :oops: :P

Irina! Jesszum Pepi, hogy mennyit dolgozol Te is! Megemelem a kalapom Előtted és Kolbi előtt is. Reggelek.... Ne is mondd, nekem is van egy fejem olyankor, szinte félholt vagyok, amíg meg nem iszom a kávémat. Kezdek nagyon kimerülni én is, egyre nehezebben regenerálódok. No, de egyre közelebb vagyok, vagyunk ahhoz az időponthoz, amikortól már majd átalusszák a gyerekek az éjszakát. Ki kell várni.

Furcikád a kacsintós kis szemével, a gödröcskéjével..... Nem is találok szavakat. Kész vagyok!!!!! (Ahogyan megláttam, hangosan kimondtam: De szép vagy!) Készítheted Te is a seprűt, lehet majd a lányokat hessegetni. :lol: :lol: Egyszerűen szépséges, gyönyörű.........

Na, látod, haladtok szépen. (Sajnos Momóék nem hiszem, hogy velünk együtt indulnak majd, megfűzném őt is, azt hiszem elolvadna a talin.) Már tényleg csak kicsi hiányzik. Egyébként én is ezt láttam Bercón, hogy már minden megvan, csak valahogyan a megindulás hiányzik neki, egyszerűen bizonytalanságot, kicsi félelmet láttam rajta. Aztán most meg már úgy teper, mintha mindig ezt csinálta volna. A nyűgössége is alább hagyott mióta mászik. Valószínűleg Ádónak is (ahogyan már írtad) az lehet a legrosszabb, hogy nem tud úgy mozgolódni még, ahogyan szeretné. Még annyi jutott az eszembe, hogy lehetséges, a többi mozgásforma már sokkal gyorsabban követi majd a mászást, csak kapkodod majd a fejed, hogy miket csinál a kisfiad.

Pusszancs
dmaggie

Sense! Még a múltkor akartam írni, mikor olvastam, hogy Te is segédkeztél a medencénél, hogy csuda energikus kismami vagy Te is, akárcsak Emese. De azért óvatosan! Szegénykém, Neked meg most duplán rosszak ezek az éjszakázások. Nem Te csináltál rosszul valamit, csak a gyerekek ilyenek. Hidd el, változni fog. Remélem egyre jobb lesz!
Már Te is lassan a második trimeszterben leszel, őrület. Lassan azt olvassuk, hogy érzitek mozgolódni a kicsinyeket. Gondolok majd Rátok én is holnap, de biztosan minden a legnagyobb rendben lesz majd.

Pusszancs
dmaggie

Adjon Isten szép napot :)

Leda (vagy Adél 8) )!
Üdv itt :) Szerintem tejet 1 éves koráig ne adj Baraknak :wink: mondom én akinek a fia tejre is allergiás.

Sense!
akkor jövöre nálatok medencés Botiéstesónézős babaparty lesz :wink:
mindjárt scannelem :) Amúgy itt volt ma nagyi unokahúga s szinte szóról szóra azt mesélte amit Ti is átéltek Botival :cry: bár bendegúz még csak 5 hónapos :?

Amúgy milyen a szalmonella ellen kezelt tojássárgája?

Maggie,Bongyi gyertek ám ti is talira :) olyan jó lenne ha Ti is ott lennétek :) S apa tényleg nem fog jönni :) megy barátnőm kisfiának a keresztelőjét fotozni :)

Irina!
Áditünemény a képeken :) nem csodálom hogy kávén élsz :roll: de nem lehet h. épp emiatt alszik kevesebbet Ádi? Bálint akkor volt zizi(még pocakon belüli létekor is) mikor megittam egy bögre kávés cukros tejet :wink: s attól úgy pörgött
válaszod köszönöm olvastam vége megmosolyogtatott :) :)

Apám meg merényletet követet el ellenem :) tegnap(kis híjján a lakást felgyújtván egyik gyerekem aludt másik a lakás másik végén mesét nézett én épp hazajöttem s lángolt a tűzhelyen lévő edényből kifutott olaj :evil: s büszke voltam magamra mert elzártam a gázt és nem öntöttem vízzel le)csinált isteni padlizsánkrémet s elébb vágtam be 3 icipici kenyérre kenve :) visszahízom amit lefogytam :)

ááááááá már ordít Bálint megelégelhette Míra koncertjét(mert Duplóból színpadot csinálva,mikrofonnal a kezében előadásokat tart halandzsázik összevissza 8) ) vagy csak anyahiánya van :) de jó h. van apja és én meg szkennelek :)

pusza :)

KépKép
viranka

Jujj Lányok!
Most volt Botonddal töltött eddigi életem legnagyobb ijedtsége.
Uzsiztunk, és Botondot még benne hagytam az etetőszékben, amíg én mosogattam. Egyszer csak PUFF. Hátranéztam, és a gyerek lenn volt fejjel a földön. A tálca kicsúszott a helyéből, és leesett, Botonddal együtt. Azt hittem, megáll a szívem. Még mindig remegek.
Éktelenül sírt szegényke, de egy perc múlva már jobb lett. Most úgy néz ki, mint egy vietnámi veterán. A homlokán két nagy pukli van. Nem hiszem, hogy vmi baja lenne, (pl agyrázkódás), mert vidáman játszik.
Rettenetes volt!!!

Viranka!
Persze! Lehet jönni medencepartyra!

Maggie!
Köszi. :wink:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense, Maggie, Viranka: drágák vagytok, köszi!

Maggie: én is erre tippeltem, hogy az "ész már nyargal, a mozgás vánszorog" az oka ennek a sok nyűgösségnek. Hát, a próféta szóljon belőled! :D

Viranka: tűz - hú! :shock: Fő a lélekjelenlét!
Kávé: jó tipp, de nem, kb. fél éve ennyi a napi adagom kávéból. Az első félévben csak kettőt ittam, amúgy bőven a max. adag alatt vagyok (tejeskávézom, nincs egy kv-nyi adag benne alkalmanként). Csak ma hamar letudtam a hármat (de min. 3-4 óra telik el egy-egy kv-zás között), így most holnapig nyista.
Régebben napi 4-5-öt ittam, és úgy aludtam, mint a bunda. :lol:

Kép
Kép
irina

Jaj, Sense, el is hiszem, hogy nagyon megijedtél! Remélem, semmi gond (ha semmi tünet, akkor nincs)!

Kép
Kép
irina

homeos cucc alvászavarokra gmailen :)

Panndi!
dehogy Bálint is megtartotta e kellemes szokását,bár a 4-f5 keléseket felváltotta az f6-6os kelések :)
S az útlevélképek :) azok az értelems 9-10 hós tekintetek :)
Kép
Míra akkor és most :)
Kép Kép

KépKép
viranka

Sense!
most Te vegyél be sedatifot,kicsit megnyugtat :wink:
Ilyenkor azt kell nézni:
-szeme előtt elhúzod az ujjadat,követi e a szemével
-nem aluszékony
-nem hány
akkor megúsztad az agyrázkódást :wink:
nem csodálom h. megijedtél és még remegsz...

KépKép
viranka

Sziasztok,

Köszi a tanácsokat, véleményeket és a fogadtatást! Megprobálok válaszolni minden kérdésre és képet is teszek fel, hacsak addig aktív fiam fel nem ébred és elrángat a géptől..

Én Telkibe szültem szept.4én, Budapesten éltünk (még ott van az otthonunk is), de 2 hónapja a férjem munkája hozott ide Alaszkába. Kb- 2-3 évet leszünk itt, majd visszamegyünk.

Barak héber név a Bibliából, egyébként a férjem amerikai, fiamnak magyar és ameriaki vezetékneve van, szóval a neve nagyon nemzetközi :).

Itt az átlag hőmérséklet nyáron 10-18 fok között van, most pl. 12 napja esik az eső..Nehezen viselem, bent ragadunk Barakkal a házban.

Látom vannak babák, akik nagyon ügyesek és már járnak egyedül, főleg a kislányok szorgalmasak. Az enyém nagy tempóva mászik és a falba kapaszkodva mer járni.. Nagy zsivány!
Na megyek, mert ébredezik, de felteszek ma képet. Üdv nektek! Léda

Kép
leda2002

Sziasztok!
Na ti aztán termeltetek ma :shock: alig győztem visszaolvasni.:-)
Ma extra nyügi napunk volt, semmi nem volt jó, mindig csak rejtam lógott volna, de az se volt jó :shock: szóval kora vágott a fiam. Délután már annyira kivoltam, hogy beültettem a babkocsiba és én pedig lenyirtam a füvet, hát azt látnotok kellett volna, hogy hogyan leste a mozgó és zúgó fűnyirót :shock:

Léda üdv a fedélzeten!
Sense hát én is teljesen beleremegtem, ahogyan irtad.Már én gondolkodtam rajta, hogy az övet is használni kellene.
Kitartás az éjszakákhoz!Vigyázz, mert megyünk ám a partyra!
Viranka szuper az igazolványkép! Nagyon nagy a hasonlóság, hihetetlen.
Irina elismerésem neked a munka miatt, de én estére ko vagyok. A nyügizés nálunk is menő, én remélem kinövik.
Ja és mostvettem észre hogy Ádinak gödröcskéje van, imádom!!!! ( nekem is van, Péterkének szerettem volna, de nincs)
Regi irtad, hogy nem ette meg Szeli a főzit hus nélkül. Te milyet adsz neki? Mert nálunk az univer már nem megy, csak a kecskemétit hajlandó megenni, mert az darabosabb :shock:

Heni
KépKép
heni81

Pár mai kép:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Heni
KépKép
heni81

Halihó!

No, még egy utcsó. :lol:

Viranka! Mi Meeeeeegyüüüünk!!!!! Remélem Bongyiék is tudnak jönni. De megnéztem volna a Míra-féle fellépést. Kérd meg, hogy nekünk is készüljön műsorral a talira! :wink: Biztosan nagy sikere lenne. Imáááádom ezt a kiscsajt is! :lol: :lol: A tesók meg tényleg nagyon egyformák. Én ilyenkor azt szoktam mondani, hogy legyenek is, hiszen egy alomból valók.
Tűz: ügyes voltál.

Sense! Ó, Te Drága! Viranka mindent jól leírt, de még figyelgesd kicsit jobban, bármi eltérés, olyan, ami nem megszokott van, inkább vidd el orvoshoz.

Léda! De szép neved van. A kisfiadé is tetszik nagyon. :wink: :lol: Várjuk a képeket!

Heni! Ugye? Amikor én sem tudok jönni, úgy érzem, akkor írtok a legtöbbet, nem is tudok olyankor mindenre reagálni. Teljesen meggyógyult már Péterke? Nem is értem miért lehet nyűgös, hiszen annyi szórakozásban volt ma része. :wink: :lol: Gyönyörűséges ő is. Talán Regi írta, de igaza van, örökké mosolyog!!!! Kedvencem: a dömpis. Nem is lehetett nyűgös. :wink: :lol: Oooooolyan cukkancs!
dmaggie

Jó reggelt :)

Itt olyan szép babák vannak, hogy húúúúú :D

Meg amit Mesi írt, hogy tett fel videót, hogy Zsófi jár :shock: Hát nem semmi, jól összeválogtattátok ide a babákat :wink:

viranka: úgy látom, akkor a Göd-Dunakeszi térség babái nem szeretnek sokáig aludni :shock: Útlevélképek tök jók, Zsófinak egy hónaposan csináltattuk, mert utaztunk, hát ő alszik az útlevélképen :lol:

Heni: Péterke kis huncut szemű :lol:
Vendég

Szép napot :)

Panndi!
fussunk össze,neveljük meg Őket és akkor hátha tovább aludnak :)

Mi meg megyünk most reggel Visegrádra a palotajátékokra,persze Míra igazak álmát alussza és ma Bálint is csak f7kor kelt,kapkodtam kicsit de már lassan menetkészek vagyunk :)

Heni,Irina!
Ti gyerekeitekről is olyan nehéz elhinnem h. vannak rosz napjaik :wink: tényleg mindig mosolyognak :) mint Móni Grétája :)

pusszancs
szép napot :)

KépKép
viranka

Az összefutásban bármikor benne vagyok :wink:
Vendég

Jó reggelt!

Most gyorsan word-be próbálok egy kisregényt írni, el ne szálljon :)!
Esélytelen, hogy visszaolvassak :S, de legalább az utolsó két oldallal próbálkozom :).

Arra emlékszem, hogy Aniko80 kérdezett Update-ről: Anikó, ha rákeresel, nagyon sok anyagot találsz róla, a kódtáblázat is fent van. 1-es kód mehet egész nap, 2-es du. 3-ig, 3-as 12-ig, de én, hogy hatásosabb legyen, az elején szinte csak 1-es kódot ettem, és sokat mozogtam (fontos a torna, de én ezzel a módszerrel torna nélkül is fogyok!). Egyáltalán nem drágább, max. ha az ebédet kiszállítatod (nálunk lehet hozatni Update menüt, az annyira nem occsó), sőt, keveset eszel, olcsóbb. Jól írta Viranka, csak oda kell figyelni, mikor mit eszel. Én a kenyeret, péksütit elfelejtettem 4 hónapja, puffasztott búzát eszem napi 2-3 szeletet, tojást bármilyen formában, kefírt, virslit, sovány felvágottat, salátát stb., de lagzi után pl. tortát reggeliztem :). Sok sikert!

Sense, jó, hogy jelentkeztél, örülök, hogy már jobban vagy :).
Medence miatt nagyon irigyellek, mi is elhoztuk apuéktól a 4,5 méteres alumínium falút, örültem, mint majom a farkának, erre kiderült, hogy a fólia megadta magát, megkeményedett, betöredezett :). Hiába, ez már egy 7-8 éves medence, de nagyon rosszul esett, készültem rá, elterveztem a helyét…
Botondova nevetős képe tényleg csúcs cuki!!!

Maggie, a képek fantasztikusak!! Nagyon vártam ám, hogyan fog viselkedni Betyár Bercid a pacin, mert Pankám egyfolytában „pacizik”. Apa mondta is, ha nem focista lesz, zsoké :). Gondoltam rá, de nem is gondoltam, hogy ilyen picúrokat is lehet lóra ültetni. Ahogy elnézem a képeket, tökéletes az összhang :)!
Gyönyörűűűűűűűűű ez a kislegény!!!!!

Balaton: kisgyerekkel én is a déli partot ajánlom, ettől függetlenül mi északra megyünk, mert így jött össze…az északi part viszont gyönyörű, és én is tudok hódolni kedvenc elfoglaltságomnak, a hegymászásnak!!

Kispocc, Botónak boldog hófordulót!!

Tejfogyasztás: én Bongyihoz csatlakozom ezügyben, szerintem én is inkább később fogom bevezetni, de Panka még szopizik, addig minek is? A mi dokink csak két éves kor után javasolja.

Bongyi, édes lehet Zitus közlekedése! Tudom, miről beszélsz, amikor azt írod: „mennyit segít nekem a két tesó egyszerűen azzal, hogy vannak”! Nekem is óriási segítség Bence, már előre félek attól, amikor egy hetet a mamánál fog tölteni.

Irina, Ádi tündér kispasi!! A furcika arc a kis gödrökkel zabálnivaló!! Nyűgösség nálunk is van- időnként. Van, amikor csak kézben érzi jól magát, arra viszont én sem szeretném rászoktatni…nem egyszerű…

Sense, Jesszusom!! Még olvasni is ijesztő! Ezektől a kivédhetetlen balesetektől tartok én is…

Viranka
, hát tényleg nem tagadhatnák le egymást!!! Hihetetlen, hogy két különböző gyerek!!

Léda, üdv itt!! Fiam nagyon fellelkesült Alaszka hallatán! Elhiszem, hogy nem könnyű megszokni az időjárást, de milyen szép telek lehetnek arra!

Heni, Péterke nagyon vagány!!!! Jól látom, hogy sóskát eszik?!?!

Mesi, Zsófi tényleg szalad!! Nagyon ügyes, és milyen nagy lány!!!!

Panka „szaladva” kúszik, már olyan, mint a villám. Néha mászik is, de mert az lassan megy, inkább hasravágja magát, és kúszik…bármilyen pózból képes felülni, és –hála Szeli szemléltetésének- már az elindulással sincs gondja. Kapaszkodik fel, térdel kapaszkodás nélkül, próbálkozik a felállással, de még csak 1-2x sikerült neki…és hol?! Van a Tescoban egy autó, ami előre-hátra mozog egy százasért. Beleültettem, míg vártuk apát: imádta!! Úgy kormányozott, mint a nagyok, nyomkodta a gombokat, felállt, leült. Bedobtuk a pénzt, kormányozott, kacagott!! Megállt az autó, visított!!!! Ennek a szélvédőjében tudott szuperül megkapaszkodni, és felállt, pipiskedve nézett kibelőle :) !!

Bence játékait szelektáltam, kicsiket elraktam, fakockákat elővettem, favasutat elővettem, primo legókat elővettem, imádja őket dobozokból kipakolni, megrágcsálni :) !

Mindenhová bemászik, szekrényeket nyitogat, még mindig mindent a szájába vesz, valamelyik nap a szegő alól kikandikáló, laminált alatti fóliát szedtem ki a szájából…

Kaja: egyedül akar enni…egy darabig tűri, hogy kanalazzam, aztán kiveszi a kanalat a kezemből, és ő rakja a szájába! Aztán visszaadja a kanalat, vagy beletúr a kajába, és be a szájba…néha kalimpál vele kicsit, itt-ott landolnak a papik, a falon, a földön, rajtam…mindent eszik szerencsére, inkább a darabossal próbálkozom mostmár. A banánt először villával törtem neki, aztán már csak karikáztam, mostmár a kezébe adok egy fél banánt. Tegnapelőtt fagyiztunk, törögettem neki a tölcsérből, majd a kezébe adtam egyet, hát benyomta az egészet, úgy harapdálta, mint a nagyok!

Az ő hisztije is sokszor abból fakad, hogy nem tudja leküzdeni a korlátait: már menne. Ez főleg az udvaron és a kertben okoz gondot, ahol hasra nem tudom letenni…

Tegnap 7 foga volt, a 8. is bármelyik pillanatban várható.

Holnap megyünk strandra, asszem’ imádni fogja (remélem).

Múlt szombaton nagyon jó volt a lagzi, pörögtem ezerrel, hatalmas kikapcsolódás volt, és Panka is szuperül elvolt apával és a mamával. Este hazaugrottam megszoptatni, édesen kacagott, sóhajtozott, és a vállamra hajtotta a fejét…tündéri volt…aztán apával aludt nagy ágyon, de aludt!

Minden kép szuper!!
Mindenkinek, aki az elmúlt héten ünnepelt, nagy-nagy puszi!!

Talira nem tudom, el tudunk e menni, azon a héten lesz Bence táborban, de csak péntekig…próbálok, nagyon jó lenne!!
dettyk

Silka, boldog névnapot!!
dettyk

Na még egy kicsit :wink: !
Kép Kép Kép
dettyk

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: