A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

örületesen=őrületesen :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aprooka!
Én most a mi régi babakocsink huzatát csak 30 fokon mostam át, csak a por miatt.
De volt olyan része, amit csak letörölni lehetett a merevítők miatt.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Akkor én is maradok a 30 foknál. Végülis nincs rajta semmi kosz. A kocsi vázát meg sztem leslagolom, ha már egyszer van kert meg napocska, csak megszárad.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek az információkat és az üdvözlést! Főleg Neked, Aprooka, hogy a legnagyobb munkálatok közepette begépelted a listát!

Mostanában elég kevés időm volt jönni, úgyhogy elég volt utánaolvasni! :D Majd igyekszem gyakrabban jönni, de Zsófi nem nagyon engedi. :D

Tünde: Priviben megírom az adatokat. Köszi, ha beleteszel engem is a listába!

Nagyon aranyosak a fotók a gyerkőcökről!

Aprooka: a babaszoba is nagyon szép lett! Jóslók miatt ne aggódj, biztos a rossz időtől is volt. De azért most már pihenj is kicsit a nagy fúrás-faragások után! Babakocsihuzatot én 40 fokon szoktam mosni, és még semmi baja sincs.

KépKép
KépKép
eperke21

aprooka, nekem is zsibbadtak az ujjaim eleg rendesen, raadasul a szuleskor sem mult el, csak mostanra, nagyjabol...nem tul jo erzes...

banana

Vdorka,

azért, ha ilyen gondolataid vannak /mármint a gyereked képességei, elmaradásai/ keress meg egy független szakembert. A gekkoban az üzlet dominál, nemigen volt még olyan gyerek, akire ne mondták volna, hogy kell neki egy kis fejlesztés. Nem korai most, még nincs kétéves korában azon morfondírozni, hogy hogyan lesz az iskolában ?:) Addig annyi mindenben fejlődhet. Biztos vagy benne, hogy a figyelme egy kétévesnek több ideig tart?
Szerintem jó, ha együtt játszotok sokat, jó, ha gyerektársaságban van, de szerintem korai már most az iskolai időkre edzeni.
Mondjuk én leginkább a gyerekek fejlődőképességében bízom és ha nagy az eltérés vagy feltűnően fejlesztésre szorul, akkor fordulnék szaksegítséghez.
Azokban, amikben jóval a korosztályától magasabban teljesít, azokat hogyan "tanulta" meg? Szerintem úgy, hogy figyelt rá, mert vagy érdekelte vagy a közlő személye volt számára fontos, azaz Te, az anyukája. Ezt a vonulatot követve mindenben hozni fogja a hatévesek szintjét majd akkor. Ne engedd, hogy a gondolataidba bekerüljön, befészkeljen az, hogy van, amiből fejlesztésre szorul.
Bocs, nem nagyon akartam beleugatni a gyereknevelésbe, azután sem igen fogok, de kiszólt belőlem a pedagógus, gyakorlott gyerekfelnevelő anya. Szeretettel: Rita
nováky_rita

Veronikusz,
én nem írtam múltkor, de nekem már a hüllő is sok volt(bocs az állatbarátoktól, de engem ráz a hideg az efféléktől), dehogy giliszta meg tücsök...és mint tudjuk, embered nincs túl sokat otthon, a három nő mellett még te fogsz ezekkel is foglalkozni...én bíza lázadnék...de ráérsz a vacsi után 8) .

Aprooka,
szép a bútor nagyon. Mekkora a bölcső egyébként? Nekem ilyen egyik gyerköcnek sem volt, csak szimpla kiságy. Mennyi ideig tudja ezt használni a béjbi?

Dorka,
köszi a Flórkadicsérő szókat. Figyusz,én nem tom,mi az a gekko, de nekem elég -hogy is fogalmazzak-nagyontúl katonásnak hangzik, amit írtál. Berkusz olyan kicsi, hol van még az iskola. Bár én tapasztalatlan, pedagógiátlan bénabéla ösztönanya vagyok, de szerintem tök jó, ha ennyi idősen izeg-mozog és minden érdekli. Én úgy gondolom, hogy semmi más dolga nincs most, csak játszon és mindent kipróbáljon, szerintem nekünk meg meg kell mutatnunk nekik minél többet a világból. Aztán majd bekerül az oviba, és szép lassan megtanulja, hogy van amikor egy helyben kell ülni, meg figyelni kell... Gondolom, azért 5 éves kortól kötelező az óvoda, addigra kell érettnek lennie ezekre a dolgokra... Na de majd Borsa óvonéni jön, azt megmondja a tutit...már ha két ingatlanhirdetés között ránk is futi az idejéből.

Steffi,
rákszűrés?

Vali,
lehet tudni, hogy Ádi hol szedte össze a szalmonellát? Ha gyógyultá van nyilvánítva, jöhet udvarolni,kérdés hogy kell e neki egy alighajas nőboszorkány, aki a nap 24 órájában képes enni?! :)

Kép
Kép
paklincs

Szerintem a Gekko alapvetően jó irány, de akkor ha a suliban bizonyosodik be a koncentráció képesség. Addig sztem sokkal édesebb pl. a ringató, vagy baba-mama klub, játszóközösségek persze csak akkor, ha tényleg magas színvonalú.

Manapság már 2-3 hónapos korú gyerekeknek "tanítanak" angolt, matekot,stb. horribilis összegekért, mert állítólag tudat alatt megmarad és segít majd a suliban. Elmesélték, hogy néz ki egy ilyen "tanítási óra", az az igazság, hogy én is megrémülnék, ha velem azt csinálnák, nemhogy egy olyan csöppség. (Ezt persze nem a gekkosok csinálják, csak azért írtam, mert tényleg a nyereségelvűség dominál ezen a területen is már. :? )

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Dorka,
még egyszer elolvastam,amit írtál, egy év kemény munkájával? Sztem nincs erre semmi szükség, de egyet értek Ritával, ha aggódsz, inkább kérd ki más véleményét is mielőtt nekikezdtek...
Én inkább fagyizni vagy játszótérre vinném...hadd izegjen meg mozogjon :twisted: :twisted:

Kép
Kép
paklincs

Paklincs, sztem max 3-4-5 hónapig fér el benne.

Úgy volt, hogy kapunk egy modernebb darabot keresztanyumtól, de édesapám ezt elfelejtette és amikor elment Erdélybe a búcsúra, meglátta, beleszeretett, valószínűleg kirabolt kinn egy bankot (de ezt mélyen titkolja :lol: ) és hazahozta. Először kicsit mérges voltam, hogy feleslegesen szórja a pénzt, de közben annyira jólesett. A képen nem látszik, de ez olyan igazi régies mintára készült, csak ékekkel szerelhető össze, nincs csavar egy szál se és a két oldalsó rész aprólékosan kimunkált, faragott. Lehet hogy majd elfordítjuk, hogy ezek a díszítések is látszódjanak, mert tényleg csodaszép.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Pont ez akartam még írni Aprooka, idegrángást kapok, amikor azt olvasom, hogy kicsi gyerekeket angolra meg mindenféle készségfejlesztőkre JÁRATnak. Egy átlag iskolás vagy felnőtt nem megtanul x év alatt középszinten egy nyelvet, ha komolyan csinálja? Akkor meg mért kell idő előtt ezzel terhelni őket? Szóval én aztat mondom, játszák ki magukat, amíg iskolába kerülnek. Mert utána sajna nincs választás, úgyis a tanulás lesz az első...

Kép
Kép
paklincs

Sziasztok!

Dorka, én is azon a véleményen vagyok, mint Rita. A Gekko egy lenyúlás ebben a korban. 4-5 éves korig annyira eltérő a gyerekek fejlődése, hogy ki sem lehet ilyeneket mondani, amit ők állítanak. Bocsi, de ez a tipikus beetető dolog: x- és y dologban mennyire jó, és hát... nos ebben kéne fejleszteni, de majd mi, heti 1 alkalom, és szupergyereked lesz. Nem lesz szuperebb és okosabb, de közben trenírozhatod, és állandóan izgulhatsz, hogy fejlődött-e, ő érzi majd az elvárást, és ez szorongással tölti el. Ő így van jól, ahogyan van, ha meg már most 3 éves szinten van bizonyos dolgokban, jobb is, ha ennél többet nem figyel oda. :) Amúgy 2-3 éves korban még a nagymozgások a fontosak, nem a leülős, figyelmes játékok, az majd oviskorban, annak is inkább a közepétől kezdődik, hogy 10-20-30 percekre ülnek le. Sok iskolában még 1. osztályban sem 45 percesek az órák. Ez amúgy nem csak az én véleményem, de több óvónőé és gyerekpszichológusé is, a továbbképzésen beszéltünk erről, amire 2 évig jártam.

Manóka,
nálunk a szobatisztaság ugyanígy ÁLL, pedig már 1 hónapja próbálkozunk. Ma is egy alsónadrág repült a szemetesbe, mert bekakilt, majd biciklizett. :evil:

Vali, aranyos vagy. Alig várom, hogy menjünk nyaralni, még 1,5 hét. Mostanában tök fáradt vagyok, minden délután aludnék, meg este is beesek az ágyba. Nem tudom, mi ez, kezdem azt hinni, terhes vagyok, de az meg nem lehetséges... legalábbis szedtem rendesen a bogyót.

mtunde

Paklincs, sztem sem kell túlzásba vinni. Persze, ahol kétnyelvű szülők vannak, ott nem rossz, ha egyszerre nyomják mindkét nyelvet, meg én még a kétnyelvű ovi ellen sem tiltakoznék, de kész vicc, ahogy pár hónapos csecsemőket tanítanak.
Sztem a nagyobb bajokat, dislexia, disgrafia kéne inkább sokkal nagyobb odafigyeléssel kezelni, mert azt sajna nagyon hanyagolják. Volt olyan gimis osztálytársam, akinél gimi alatt derült ki, hogy miért nem kap kettesnél jobb jegyet......

Banana, nekem már többször volt ilyen, terhesség előtt is. Akkor zt mondták, hogy a nőknek nagyon hamar elkezdenek meszesedni az ereik, úgy 20 éves koruk tájékán. Nem kell megijedni, van, aki 70 évesen is tünetmentes, de ha pont egy idegpálya mentén, akkor okozhat kellemetlenséget. Volt hogy könnyezve ébredtam, annyira fájt. először azt hittem, ráfeküdtem véletlenül, de nem. Most ugyanez van, már 3. éjszaka óta szórakoztat. Nem tudom eldönteni, hogy ez most a régi vacakságom, avagy foghatom a kis Édesemre. :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Dorka!
Szerintem is igaza van Ritának. Még addig annyit fog fejlődni Berke. Nem a mostani koncentrációs szinttel fog isibe kerülni. Az én lányaimat se lehet 2 percnél tovább lekötni. Szerintem az ő koruknak ez a sajátossága. Minden érdekli őket. (főleg az olyan ami nem nekik való :D )
Igen! 100% hogy kislány. Vida „bácsi” is azt mondta. :D
Légszomj??? Hát az van! :cry:
Azon pedig, hogy még nem fordult be, még ne izgulj! Én úgy tudom, hogy a 36. hétig kell irányba állnia. Nekem hiába van már fejjel a „kijárat” fele, még többször ide-oda fordulhat. :lol: Nyugi! Még van ideje.
A Szofi név pedig nagyon szuper! :D én ha tehetném Hármaskának is azt adnám. Valahogy nagyon bejön. :D Épp ezért esélyes még a Zsófi név is nálunk. :D

Borsika!
Én csak azt tudom depivel kapcsolatban mondani, hogy Katánál nekem is nagyon sokáig tartott. Ő ugye Nov. végi és egészen február végéig tartott, majd terhes is lettem és valahogy nem volt rá tovább időm + jött a jó idő. :lol: Szofinál már egyáltalán nem értem rá depizni. Szerintem neked is hamar el fog múlni! Gyere gyakrabban és öntsd ki a szíved!!!! Talán az segít átlendülni!

Aprooka!
Nagyon szépen megcsináltátok!!! Ügyik vagytok! Tök jók a fogantyúk! És milyen szuper járgányt vettetek!!! WOW! :D
Zsibbadás: Szofinál nekem is volt a végén, mert a 62 cm-es, 4 kilós gyerek nyomott egy ideget. Sajnos ez csak szülés után múlik el. :oops:

Paklincs!
Hát a lázadásom, heves röhögést váltott ki. :evil: De lehet, hogy leviszi őket a pincébe. :D

Házassági anyakönyvi kivonat:
Még szerencse hogy itt beszéltünk róla, mert hiába már a 3. gyerek jön, de simán elfelejtettem volna. :D Tegnap eldöntöttem, hogy ma beszerzem, neten rákerestem a házasságkötő termünkre, ma pont volt félfogadás, DE meg szépen felsétáltunk a Budai Várba a lányokkal és 5 perc alatt odaadták. :D egy teremtett lélek se volt és a lányok is jót rohangálhattak a Tóth Árpád sétányon. Tetszett nekik a sok ágyú. Meg is lettek jutalmazva egy nagy játszóterezéssel. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Rákszűrés: eredmény egy hét múlva, de ez a jobb eset, ha gáz lenne, már meglenne... Úgyhogy újabb egy hétig drukkoljatok nekem, ha kérhetem

Veronikusz!
Örülök,hogy sikerült beszerezni!

Dorka!
Én is egyetértek mindenkivel. Az én fiam sem ül meg sokat egy helyben, életkori sajátosság.

Banana!
Jó az új avatar!

Más:van vagy volt valakinek visszértágulata ott? :oops: Nekem úgyanis van, még soha nem volt, dehát ugyebár 1x élünk :roll: , viccen kivül van erre valami jó krém vagy homeos szar? Tegnap este a másik erecskémmel együtt elég fájdalmas volt... Köszönöm mindenkinek, aki esetleg ír erről...

Szép napot mindenkinek, este még jövök!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Persze nem szar hanem szer!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Köszönöm a dícséreteket! :D

Veronikusz, a babakocsi olyan volt mintha Valaki küldte volna. Kinéztem a bergont, de nagyon drága volt újonnan, így lemondtam róla. Aztán autókáztam egyszer munka ebédszünetében és egy amúgy baromi drága bababolt elé volt kitolva. Azonnal megálltam, mert hasonlított messziről a bergonra, kiderült hogy az is, kb 2x használták, mert lakótelepi lakásba vették és túl nagy volt. Semmi kosz, a kerekein látszott hogy látott már járdát, max 1-2 km erejéig.
Nem hittem a szememne, igazándiból akkora mázli volt, hogy 3x visszamentem mire rászántam magam, hogy elhozzam. Nem akartam elhinni, hogy ilyen velem is megtörténik. :D

Zsibbadás: hurrá.... :evil:

Tücskök, bogarak, hát......sztem lázadj kicsit. Lesz elég dolgod enélkül is, nem? :wink:

Banana, én is csatlakozkm, nagyon jó az új kis képecskéd. Kis hercegnő!

Steffi, szülésznőd van? Mert sajna nem emlékszem. Ő talán tud azonnal bogyó neved mondani. Engem csak egyféle boldogít és az sem fáj egyenlőre. De majd fog.....legalábbis ezzel bíztattak.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

sziasztok!

Na sikerült végig olvasnom az elmaradásomat, de sajna lemerült az agyamban az elem és hát.... :oops: :oops:

Steffi,
Persze örülnék ha sikerülne már végre legalább 1x taliznunk. Örülök, hogy rákszűrés eredményed még nincs (ugye ezért kell) és tutira jövőhéten sem fognak semmit találni... Szóval nyugi... Tehát ezek szerint Emmus lesz! :D :lol:

Andi,
Nagyon aranyos vagy, hogy kölcsönadnád a mellszívót, de képzeld hogy hétvégén kaptam anyukáméktól....
Anyukád hogy van??? És a Te kis lelked??? Milyen az új lakás?

Aprooka,
Igen, ahogy fentebb is írtam anyuéktól kaptam végül egy avent mellszívót, amihez van két cumisüveg + ajcsiba kaptunk 5db fagyasztható poharat tetővel. Úgyhogy nagyon jól jártunk. De köszi, hogy felajánlottad a segítséged. :D Nagyon szép a bölcső... Ebben lesz a trónörökös az első időben? vagy lesz kiságya is? A babakocsi is tök szuper... A színe pedig nagyon megfogot!
Te mikor mész CTG-re? Én úgy néz ki, hogy jövőhéten már megyek, mert a szülésznőm jövőhéten még van, aztán szabira megy és szeretne csinálni egyet.... Ja, múltkor már írtad (nem tom hogy itt olvastam vagy a másikon) hogy milyen homobogyót mondott Erika... Ma beszereztem az Arnica-t, illetve a Hiperycum-ot... 2 éve ezeket kellett szednem... Van még valami esetleg???

Kriszta,
Látom, még egyben vagy! :D

Veronikusz,
Szofi ilyen nagy baba volt??? HOl fért el benned?

Házassági anyakönyvi kivonat: jó hogy beszélünk róla, mert én is teljesen elfelejtettem... Még a héten megpróbálom elintézni, hogy mindent egy helyre összetudjak rakni...

Rólunk: Réka az elmúlt 3 nap alatt annyit hisztizet mint még soha.... Komolyan mondom, hogy a türelmem már egy kicsit elfogyott.. Bár biztos közrejátszik, hogy már megint nem tudok aludni ez a 4. éjszaka volt, hogy éjjel bámultam a plafont. Nincs valami hatásos módszer, amitől simán beájulok?
Ma sikerült eljutni a gyógyszertárba, beszereztem a TENA cucokat... Ti hány bugyit vettetek?
HOlnap jönnek a légkondisok, szal kupi hegyek lesznek... De legalább a hétvégi kánikulát így már megússzuk...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Vica!
Hát az lehet, hogy lány, de az biztos, hogy nem Emma. :lol: Na gondolom már kellőképp utálsz, hogy ilyen kis izé vagyok. A lényeg, hogy ha lányzó akkor Mirtill lesz a becses neve. Én már 3 hete nem alszok 2 óránál többet egybe és nem Martin miatt! Valami tuti módszer vagy valami engem is érdekelne! Tegnap fél 1kor feküdtem le, még vasaltam, olvastam, megnéztem egy müsort :roll: Ma is ez lesz a menet szerintem... Én 2db bugyit vettem meg ilyen eldobhatókat is annak nem tudom a márkáját, de a szülés utáni első 2 napban irtó jól jött, godnolom érted mire gondolok. Olyan 600 Ft volt 5db.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Én is végigolvastam, de válaszolni már nem sok időm van. :oops:

Dorka
Jól felháborodtam a gekkós sztorin, de csak azt tudom írni, amit már előttem néhányan. Nincs Berkével semmi baj!!!!!!!!
Felesleges bármilyen fejlesztés ilyen idős korban, ha nincs fejlődési rendellenessége, márpedig Berkének nincs!!!!!!
Majd az óvodában, közösségben idővel kiderül, ha bármi probléma esetleg fennáll. Az iskolaérettségről pedig nem ebben a korban kell beszélni, majd néhány év múlva ráérsz ezzel foglalkozni. Az a természetes, ha ebben a korban megy és minden érdekli.

Veronikusz
Azt hiszem, a helyedben most felmondanék!!!! :D

Kriszta
Akkor drukk a hétvégi melegfronthoz! :D :D :D

Borsika
Írj, vagy hívj, ha beszélnél valakivel!

Vica
Irigy a légkondi miatt! Már régóta tervezzük, hogy beszerzünk egyet, de még nem sikerült. :wink:

Steffi
Drukkok nektek is mennek!

Aprooka
Nagyon jó lett a babaszoba, és a kocsi is szuperül néz ki!
Mi 3 hónapig tudtuk a bölcsőt használni, de nem ilyen szép faragott, mint a tiétek. :D Legfeljebb a szobában marad dísznek! :lol:

Emese
Mi is mennénk udvarolni. Pont összeillenének hajügyileg! :lol:
A képek meg nagggggyon jók! :D :D :D
Édes csajszi. A maszatos(tortakrémes) kép meg egyszerűen nyerő.

Ennyire volt időm, aki kimaradt, attól már most bocsi. :cry:

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Vica!

Már kezdtem aggódni!!
A Hypericum mire jó? Mert azt meg én nem hallottam.
Nekem még két fajta caulophyllum van, egy nagy ch-s, ami fájdalomcsillapító és egy kis ch-s ami meg tágít.
Szuper, hogy kaptatok mellszívót. Nekem is kb. ugyanilyen szettem van, bár én a cumisüveget pluszban vettem. Viszont abból eleve nagyobbat.
Én majd csak a 37. héten kezdem a ctg.-t. Július 28. Kicsit aggódom is, mert a jóslóim szerint akkoriban már kibújás veszély van. Sőt, azon a héten lesz strepto, labor....szóval jó lenne még addig egyben maradni.
Tena bugyiból én két M és két L méretet vettem, azt mondta Erika hogy annyi elég. Meg always-t. Tena betétet nem ajánlotta, mert az nem szellőzik és ezért késlelteti a gyógyulást.

Akkor ezek szerint a bölcső tényleg nem a hosszútávúságáról lesz emlékezetes. Nem baj, páromék heten vannak tesók, és mi vagyunk a második bátor pár, akik próbálkoznak, a többiek igaz, még kisebbek. Így tutira ki lesz használva az elkövetkezendő 15-20 évben. :wink:

Veronikusz, hatalmas babád volt. Én meg itt drukkolok, hogy azért ne legyen óriás, így is nehéz lesz. Bőven elég 3 kg körül, majd megnő kinn.

Steffi, Mirtill nagyon szép név, drukkolok a kisasszonynak.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aprooka!
Kösziiii! :lol: :lol: Ne aggódj minden rendben lesz veletek, akkor jön prücsök amikor jönni akar hiába minden praktika... Neki mi is lesz a neve?! Valahogy lemaradtam erről :roll:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Veronikusz,
hát nagyon rendes lenne apjuktól...

Andi,
van fejlemény?

Képzeljétek milyen napunk volt, Flórka estére beindult ezerrel, rohangált szék és kanapé között egyedül és táncol a kis bestia, ha zenét hall. Jankó pedig elmesélt egy teljes Pom-pom részt, a Benzinszívó szúnyogot szóról-szóra. Jaj,na izé...értitek ugye, dagad na. :oops:

Kép
Kép
paklincs

HUHA!!!!

Nem semmi egyöntetű vélemény....köszi mindenkinek!!!!
Még jó hogy leírtam , hogy mi volt ...megérte :)
Rita !
Neked így ismeretlenül is külön köszi....
Egyébként gondoltunk rá mi is, hogy megkérdezünk egy másik teljesen a gekkotól független valakit, hogy most akkor mi is van.....Ami pedig a legegyértelműbb, hogy mindenképpen a legjobbat szeretném a gyerkemnek, ártani semmiképpen sem akarok.Én csak azt látom ,hogy Berksusz nagyon csapongó, sokkal csapongóbb, mozgékonyabb, elevenebbb mint az ismerőseim ilyen idős korú gyerekei...csak ezért gondoltam, hogy valami lehet....semmiképp nem szeretném nyomás alá helyezni, mint ahogy azt eddig sem tettem vele....Ő a mindenem nem ártanék neki!!!!!!!!Az ember mindig a legjobbra törtekszik és lehet, hogy a végén azzal árt.....nem lehetek okos....Ő az egyetlen gyerekem nincs még más irányú tapsztalatom....de ha mindannyian, köztük többgyerekesek is azt mondjátok, hogy Berke viselkedés teljsen normális akkor elhiszem, mert ti mégis csak tapasztaltabbak vagytok mint én.....pont ezért írtam le az egész sztorit.....Mégegyszer köszi Mindenkinek!!!!!

KépKépKépKép
vdorka3

Sziasztok!

Hát amolyan kvázi-olvasó üzemmódban... (A 650-ig lapoztam vissza)
Balázst szinte meg sem ismertem :oops:
Manóka , gratulálok!
Minden nap eszembe juttok, háromgyerekesek. mert néha teljesen kész vagyok az én ketőmtől. De ma sikerült délután aludnom és most nem ájultam be.

Flórka is Tündér is egyéves? Puszi. Puszi-puszi. :)

Eperke, üdv, majd találkozunk még. :)
Ezt mindegyikőtöknek mondom egyébként... Talán ha hazaköltözünk, többször a gép elé jutok és nem csak szakdogát írni.

Kriszta, lassan finiselsz. Irigyellek, tudod-e.

Aprooka, tényleg hallgass a lányokra, ne parázz- Én már hetekkel a szülés előtt jósolgattam, ülni nem bírtam mert egyből bekeményedtem. Tudsz mindent, bízz magadban-magatokban.

Drága Mindenki,
majd eccercsak visszagyövök. Addig is jó nyaralásokat, pocakosoknak további szép heteket!

puszi M.

Veronikusz, hát én padlót fognék egy ilyen állatkerttől. Huh. :shock:

Kép

Kép

Kép
memme

Ja, még ezt:
A hétvégét a barátnőmnél töltöttük, az ő kislánya ötéves három éves koráig szopizott. (akkor már csak nagyon picit, de azért befigyelt reggelenként-esténként). Most Eszter szopiztattam előtte és épp a témáról beszéltünk, a kislányból meg azt váltotta ki a látvány, hogy odasomfordált az anyukájához, kibontotta a blúzát és megédesgette egy kicsit a cicit. A barátnőm mosolyogva mondta neki, hogy "Tudod, hogy már nincs benne kicsim, de gyere no." És összebújtak, Liza, a kislány bele is pirult az eseménybe, én is mosolyogtam, olyan meghitt volt az egész, annyira együtt voltunk.

Hát ilyenek. :)

Kép

Kép

Kép
memme

Most nyílt egy gekko, itt budaörsön, mi is megnéztük, de nem neveztünk be mi sem, látszik az áraikon, hogy mennyire profitorientáltak. A férjem, aki szociológus végzettségű, azt mondta, tuti, hogy a felmérés alatt a kedves szakértő legalább annyi energiát fektet a szülő felmérésébe, mint a gyerek képességeinek megismerésébe, és ha már egyszer prszichológus ül veled szemben, mindent el fog követni, hogy Téged, szülőt meggyőzzön arról, hogy írasd be a gyereket. Azt fogja mondani, amit hallanod kell ahhoz, hogy beírasd. Ilyen árak mellett.

De a korai nyelvtanulást én támogatom. EGyrészt azért, mert a gyerekek 7 év alatt nem megtanulják, hanem elsajátítják a nyelveket, amit 7 éves kor előtt tanultak, azt sosem felejtik el (!), és olyan könnyen tanulják a "nyelvtani szabályokat", ahogy egy felnőtt nem képes. Felnőtt korban az agyaddal tanulsz, a gyerekekre meg ragad, amit hallanak. Ráadásul a jobb helyeken nem tanulás szagú a nyelv óra, hanem játékosan oldják meg, mondódák, dalok, stb, nyilván nem könyvből tanulnak, mint a felnőttek. Szerintem csak javára válik, amíg nem fárasztja.

Mondjuk mi is megálltunk ott, hogy a nagyobbik fiú az előző lakásban a szomszéd kislánytól tanult angolul, akivel az anyja angolul kommunikált. Helyesek voltak, egy-két dolog ráragadt, aztán ennyi. Persze szidtam is a szomszéd csajt, hogy anyanyelv helyett angolul beszél a gyerekéhez, kizárólag. Merthogy anyanyelv.. na mindegy.

Kép

Kép
zill

sziasztok!

csak olvasni tudtam most nagyjából....
hozzászólni csak annyit szeretnék a "fejlesztéses" témához, HOGY
mi is felnőttünk, és nem vagyunk hülyék! mármint a mi szüleink sem vittek minket se fejlesztőbe, se angolórára, se mit tudom én hova, ŐK foglalkoztak velünk, és mentünk EGYÜTT mindenhova.
eza lényeg!!!! a többi maszlag, és pénzlehúzás- sztem :?
Az a fontos,. hogy mi türelemmel legyünk csemetéinkhez és ők úgyis megtanulják a dolgokat: otthon, aztán az oviban, suliban...
de persze lehet eltérő véleményünk, nem akarok senkit befolyásolni-ez csak az én véleményem.

Amúgy meg szeretnék gratulálni BAnanának és Manókának a babák születéséhez, mert ugye le vagyok maradva!! :oops:
de mostmár majd jövök.....

most csak ennyire futotta...

Emese!! boldog névnapot neked!!!(kicsit megkésve)

Kép
gablaty

Sziasztok!

Huhh, nem sok időm van mostanság...
Aprooka, nagyon szép lett a gyerekbútor. A verda pedig első osztályú!

Szülinapos gyerkőknek és felnőtteknek sok boldogságot!

Gekko: egy ismerősöm vitte oda a 2 éves fiát, mert szerinte nem motivált a kissrác (van egy 1 éves huga, idő nem sok, amit vele foglalkoznak). Ismi szerint is lenyúlás (pedig neki az anyagi része nem okoz gondot), sőt nem megfelelően foglalkoznak a 2 évesével... Nekem nincs erről tapasztalatom. Szerintem minden gyerkő a maga ütemében fejlődik, nem kell izgulni, ha nem úgy, mint a szomszédé... :wink:

Steffi, Sopront sikerült elintézi? Megnéztem a Solar honlapját is, ott is elfogadnak üdülési csekket. A pontos dátumunk: aug.19-től 1 hét. :)

Kriszta, drukk a végéhez!

Néhány fotó a végére: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
anittik

Jó reggelt!

Köszi a bíztatásokat, próbálok nem aggódni, de hát biztosan emlékeztek az elsőre, teljesen kiiktatni minden félelmet nem lehet. :oops:

Steffi, még mindig nem eldöntött, a múltkor reggel, jobb kedvű (= kialudt állapotban lévő) emberemet magam mellé vonva közöltem, hogy van 5-6 lehetőség, most szűkítünk.
Egészen jól fogadta, eddig mindig sürgős dolga akadt, ah ilyennel álltam elő. :lol:
Maradt két párosítás a Levente-László és a Nimród-Antal. A Nimród Miklós sajna kilőve, nem tudtam rábeszélni.
De már így is nagyot haladtunk.
A végleges döntést sztem majd a csendes 2 óra alatt meghozzuk a zöld szobában. :wink: remélem......

Gekko nálunk is nyílt, még én intéztem a hirdetési szerződéseiket a városi újságba, nagyon szimpi pr-suk van, de tény, hogy profitorientált. Mi nem?

Paklincs, wow....büszke is lehetsz!

Memme, nagyon édes lehetett barátnődéknél. Az ilyen összhang nagyon jó dolog.....kamaszkorig ki is tart. :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

sziasztok!

Steffi,
Bocsi, :oops: :oops: én valamiért Emmusra emlékeztem.... De tud be a koromnak :lol: Viszont a Mirtill nagyon szép név! és a Martinhoz nagyon passzol! Tök jó az oldal...

Na, hát nekem megint ritka szar éjszakám volt... Lili oly annyira bevolt pörögve, hogy szinte semmit nem aludtam... Most már kezdek kicsit kiakadni... RÁadásul itt vannak a légkondisok, fúrnak, faragnak az agyam meg szét megy.

Gabi,
Örülök, hogy jelentkeztél, bár jöhetnél sűrűbben!

Aprooka,
A Hypericum ha jól tudom szintén fájdalomcsillapításra van... De majd megnézem a könyvemben... Nekem a strepto levétel + labor a 36. héten lesz... Amúgy ne izgulj, igaza van Steffinek, ha jönni akar a gyerköc akkor tök mindegy, hogy mikor kezded a CTG-ét!

Paklincs,
Van is mire dagadnia! :lol: Büszke lehetsz rájuk!

Anittik,
Képek nagyon aranyosak...

Veronikusz, Kriszta????

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Steffi!
Megy a drukk!
Nekem azt mondta Vida is és a védőnő is, hogy ezeken a genitális visszereken, csak a szülés fog tudni segíteni. :oops: Vissza is húzódhatnak. Talán a Venorutont megpróbálhatod. Majd én is vegyek. Még ha el nem is mulasztja, de talán megelőzheti az újabbak kialakulását. :oops:
Ha sikerült a szülésznőddel beszélni, akkor MEGSÚGOD :D hogy milyen homeos bogyót mondott a visszérre???? :D Keszegh Évi szabin van 21.-ig. :cry:

Aprooka!

Akár így, akár úgy vetted, NAGYON JÓL CSINÁLTAD!!! :D:D:D

Én azért vettem giga méretű Tennát, mert féltem, hogy valahol útközben jön a Niagara. És Katánál így is volt. Pont mentünk CTG-re. Nem is lett semmi OLYAN!!! Én az utolsó 2-3 hétben csak abban mentem el itthonról. Igaz szinte csak CTG-re jártam akkor már.

Ja! Ezek szerint te megbeszélted Prücsökkel, hogy ne nőjön nagyra!? :lol: :lol: :lol: bár tény hogy ekkora babát nehéz volt a végén cipelni a pociba, de a 2. nyomásra kint volt. Ezért hittem azt, hogy a férjem hülyéskedik mikor megmérve visszahozta. Piszok gyorsan kint volt. És tudod milyen megnyugtató volt, hogy ilyen kis vasgyúró??? Mindenki ott görcsölt, hogy a babája ”Evett eleget???” én meg legyintettem, hogy majd legközelebb többet eszik, ha akar :lol: :lol: :lol:

Milyen hígításúak a bogyóid???

Vica!
Megírnád, hogy pontosan melyik homeos mire jó??? Én nem ilyet szedtem, hanem valamilyen CAULOPHYLLUM-ot. :shock:
Hogy hol fért el Szofi??? Hát mindenhol. :lol: nekem már nem is maradt bent hely :lol: ezért még a belső aranyereim is kikéredzkedtek. :oops:
Hiszti: úgy látszik valami van a levegőben: front, napkitörés stb, mert 3-4 napja Kata tiszta hiszti és még Szofi is csatlakozott hozzá. A fürdetésnél csak úgy lestünk, hogy most mi van????
Alvásra ha találsz megoldást akkor az engem is érdekelne. Vagy már 5 előtt fent vagyok, vagy 2 órákat nézem a palafont. :oops:

Adri!
Felmondás: Hát! Azt hiszem én még így is össze tehetem a két kezem. Férjem nem iszik (még bort és sört se SOHA), nem dohányzik, tudtommal nem nőzik :lol: , most néz nekem egy nagy kocsit a mostani helyett, de addig is már hetek óta én járok a céges nagy kocsival, a lányokat meg úgy imádja, hogy azt mindenki szóvá is teszi. :D Istenem! Kicsit bogaras. :lol: :lol: :lol: Szerintem most éli ki gyerekkorát. Nem volt könnyű gyerekkora. Szülei hamar otthagyták őket a nagymamára, mert ők feljöttek Pestre dolgozni, a gyerekek meg lent maradtak Nyíregyháza mellett a nagyival. Hamar fel kellett nőnie. Most bepótolja! :D Persze azért meghúzom a határokat!!! :D:D:D:D

Kriszta!
Jelentkezz! Vagy inkább ne??? Mert akkor már bent vagy és babázol! :D

Paklincs!
WOW! Dagadhat is! :D micsoda segítséged van. :lol:

Zill!
Akkor én vagyok az élő ellenpélda. :oops: én kb 5-8 éves koromig Athénban éltem és hol a görög gyerekkel játszottam, hogy meg az amerikai iskolába jártam. Folyékonyan beszéltem mind a két nyelven. Görögül már simán eladnának egy kecskéjért, de az angolt is újra kellett tanulnom. :oops: Mikor hazajöttünk max. oroszul tanulhattam. Semmi nem jött elő, pedig nem érzem magam egy érzéketlennek a nyelvek iránt. Most is beszélek hanyatló szinten angolul, franciául és németül. Ez csak akkor jó, ha utána folyamatosan SZÍNVONALAS nyelvgyakorlásban részesül. (speciel ált. iskolai koromban a Petőfi gimibe jártam, hogy ne felejtsem el az angolt, de a tanár tanult tőlem. Főleg kiejtést :oops:)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz!

Nekem Zachár Erika az Arnica-t javasolta viszérre.....sajons nekem is lett mindenféle ezzel a terhességgel :twisted:

KépKépKépKép
vdorka3

köszi!
és hányast? Arnica CH???????

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok Lányok!

Kicsit eltüntem. Hirtelen ötlettől vezérelve lementem anyukámhoz Agárdra a gyerkőcökkel. Orsi még maradt, de mi hazajöttünk Danival, mert nem volt valami jó idő... :(

Gekko: Egy ismerősöm vitte a gyerkőcét, mert már elmúlt bőven 2 éves, de nem volt hajlandó beszélni. Bérletet kellett venniük, mert sokat kellett vinni a kiscsajt. Jártak, jártak, de javulás nem volt...aztán elvitték egy teljesen független orvoshoz a kislányt és ott megmondták nekik, hogy mégis mit várnak egy két éves gyerektől akinek pont a második szülinapján születik meg a kistestvére?????? Én is azt mondtam nekik, hogy biztos amiatt "állt meg" a fejlődésben, de a gekkósok szerint ez hülyeség hisz imádja a kistesót... :shock: de aztán végűl belátták, hogy egy ilyen "lelki válságot" csak az idő tudja rendbe hozni...

Veronikusz,Zill!
Én általános elsőben kerűltem ki Berlinbe és 3 évig voltunk ott. 6 hónap alatt tanultam meg a német nyelvet tökéletesen. 6 hónap után rendes német általánosba jártunk a tesómmal. Nem kívételeztek velünk, de nem is kellett hisz akkor már anyanyelvi szinten beszéltünk. A tesóm idősebb volt, így neki megmaradt az akcentusa, nekem az sem...kezdtem szépen csak németül beszélni, magyarul egyre kevesebbet...
Aztán visszajöttünk és annyi változott ennyi év után, hogy már nekem is van akcentusom, de semmit nem felejtettem, pedig azóta senki nem beszélt velem németül és a tanárok is inkább tőlem tanultak...ezért is fura nekem, hogy így elfelejtetted a két nyelvet...pedig már elég nagy voltál...akik a mi társaságunkban voltak azok mind egytől egyik beszélik a nyelvet azóta is...(sokan voltunk gyerekek a követségen).
Bár hozzá teszem, hogy voltak akik úgy voltak kint, hogy ugyan jártak németórákra, de magyar iskolába iratták őket, tehát keveset beszéltek németül és ők el is felejtették.de minket bedobtak a mélyvízbe és így tanúltuk meg...

emano!
Most van egy kis időm, írom a privit.

Kép

Kép
cukipofa

Veronikusz!
Majdnem biztos vagyok benne, hogy 9CH.....

KépKépKépKép
vdorka3

Dorka!
köszi :D

Cukipofa!
hát akkor hiába, bennem van a hiba! :oops: :? :)
Azért ha 27 évig nem szóltak volna hozzám magyarul egy szót se, szerintem én azt is elfelejtettem volna. :oops: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Ja! én csak 5 évesen jártam 1 évet nem is isibe, hanem azt hiszem az ovis nagycsopi volt. (azon a pénzen amit a szüleim az én ill. a bátyám sulijáért fizettek, már vehettek volna egy autót :shock: ) Így aztán magántanulók lettünk és év végén itthon vizsgáztunk.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Vica, nem is a ctg miatt aggódom, hanem hogy a strepto eredmény előtt bújik ki. Ilyenkor automatikusan adnak antibiotikumot, megelőzésképp???

Veronikusz, akkor veszek azért még Tenát a hosszú útra.
Nekem beválni látszik a bor és a hidegfront együtt, alvásra. :)

Az Arnica gyulladáscsökkentő és a vérellátást, ereket javítja, tágítja, legalábbis 30 ch-n. Ezért lehet már előre elkezdeni szedni, szüléskönnyítő. Anyósom homeos, nekem ő szerezte be.
DE eres problémákra lehet hogy teljesen más ch kell.
A caullophyllum is kétféle ch-val majdnem ellentétes hatású.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Aprooka: Igen, automatikusan adnak antibiotikumot, ha nincs meg a strepto. eredményed. Én is kaptam, mert nekem sem volt meg.

KépKép

KépKép
cukorfalat

Cukorfalat, köszi, akkor ez a gond is kilőve! Bár utálom az antibiot, totál kiüt, de tényleg így logikus a dolog.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok lányok, én is bekukk......
Aprooka: nem értem.... Ez a babakocsi bergon...... Totálisan ugyanilyenünk volt/van...... Kicsibabakorban szerettem, de amikor már ült nem annyira, mert valahogy merev a háttámlája és mindig lecsúszott.
Na, megvan a vérvételem eredménye, szerencsére nem mutat hormonzavart, viszont nincs peteérésem, és valszeg ez okozza az össze-vissza, sokáig tartó vérzést. Úgyhogy most kapok clostyt megint....... :? ( oszt jönnek az ikrek! :lol: - nah, ez csak vicc volt, dobnék is egy hátast)

Borsika: próbálj társaságot ketesni - nincs szomszéd, ismerős akinek szintén kicsi babája van?

Én sem támogatom ezt a babakorban való nyelvtanulást meg extra képességfejlesztést. Ne akarjunk előre sietni, mindennek megvan a maga ideje. Úgyis úgy rohan ez a világ, teljesen el vagyunk gépíesítve.
Szandi ugye most kezdi ősszel az elsőt, Ő bizony kéttanyelvű osztályba fog járni. Most indul nálunk először kísérleti jelleggel, remélem beválik és jót teszek vele..... de ugye ez már iskola.

Heni

Kép

Kép
cancan

Heni!
akkor ez most öröm az ürömben? Remélem hamar visszaáll minden!!!
Figyú! Ti Budakeszin laktok, úgye??? Milyen? nem halál onnan bajutni a városba??? Most felmerült, hogy esetleg oda költöznénk MAJD!!!

Aprooka!
bor??? hát én próbálkozom, de sajnos hányinger és iszonyú szomjúság jön rám utána. :oops: Én se szoktam valami hűűű de gyakran bort inni. (a sört is uuuuutálom. Csak szoptatás alatt vagyok hajlandó meginni a KARAMALTZ maláta sört) Azt viszont ajánlom neked is, mert tejserkentő!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Dehogy babázok!
Voltunk a dokinál, még nem is fogok. De most hogy írtatok a leletekről, eszembe jutott, hogy elfelejtettem elkérni őket. :oops: Hát igen, ez már a vége.

Panka reggel összehányta az ágyunkat. Szerencsére nem hányós vírus, hanem valami szájfertőzés, amitől tegnap nem nagyon evett, reggel viszont benyomott két doboz meggyes joghurtot, ami utána meglátogatott minket.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Vagyok ám, csak néhány napot átcuccoltunk Anyuhoz és a traccsolástól nem jutottam géphez 8) Nameg Apa is szabin, így kevesebbet tudok leülni, mivel ő nyúzza a masinát :? Nem is nagyon olvastam vissza, csak részekben :oops:
JELENTEM A FORGALMI VIZSGÁM SIKERÜLT! RESZKESSSSS BUDAPEST :lol: :lol: :lol:
Nameg megjelent a Kismama. Elovastam az "Együtt írjuk" rovatot, jól felbosszantottam magam :evil: és válaszoltam is :twisted: Három napig írtam, hogy ne legyen indulatos :roll: Az anyarabszolgaságban érdekelne a ti véleményetek is! Előre szólok, nem nagyon fogok reagálni, csak annak, aki külön kéri!

Memme
Barátnős sztori nagyon tetszett!

Veronikusz
Apával nálunk is hasonló. Én viszont azonnal robbanó típus vagyok. Nem gyűjtögetek sokáig. Aztán Apa duzzog egy kicsit, majd előveszi a cukipofa modorád én meg elolvadok :D Így van ez :wink:

Bori
Sztem sok helyen van ilyenkor kiakadás! A pasik nem rögtön apák, és idő kell nekik feldolgozni, hogy másodikak lettek, meg egyáltakán ez az új helyzet mindenkinek nehéz időszakot hoz. A babának is!!!!!! Neki sem könnyű ez az új élet! Ha pihe-puha is, de ruha és a pelus is valszeg nem a legkényelmesebb viselet. Eddig non-stop veled volt, mióta megszületett nélkülöznie kell olykor és az a sok infó, ami körülveszi persze, hogy síróssá, fáradtá teszi! A hasfájás csak bónusz :?
Hát igen, okos tanácsból nem fogy ki a környezet soha. Nekem is van egy :lol: Ha nem akarsz lelkiismeretfurdalást, akkor csak azt fogadod meg és csak azt teszed, amit teljes szívedből helyesnek érzel. Ez lenne az a bizonyos anyai ösztön :wink: Ne ess 2ségbe! Teljesen normális, hogy Bogi olykor éjjel is 100x cicin szeretne lenni! Ha jönnek a rokonok, barátok, akkor hatványozódik ez a dolog. Hidd el, ez is elmúlik, mint minden. A nehéz időszakokban engem ez tartott életben :wink: Én könyvben az "Éjszakai gondoskodást" ajánlom (William Sears). Nem kell véresen komolyan venni és mindent úgy csinálni, ahogy leírták, de sztem baromira elkondolkodtató!!!
Aztán meg csináld, ahogy Te és Apa jónak látjátok! Soha ne akarjál a környezetednek megfelelni. Nem ez a lényeg! Ez a baba a tiétek. Nem anyukádé, pláne nem anyósodé! Ezt finoman a nyomulók tudtára lehet adni.

Na, lelövöm magam, mert megint 1szerre hoztam be az elmaradt 7et :oops: :lol: [/b]

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Veronikusz: válaszom a kérdéseidre
1. de :lol:
2. de :x
Reggel kb. fél 8-fél 9 ig halál a forgalom, főleg ha esik az eső vagy hó van..... Előtte jó.
Lakást vagy kertes házat szeretnétek?

Heni

Kép

Kép
cancan

Dorka
Ne haragudj,hogy megint az általad felvetett témához írok, de tegnap óta jár a fejemben, hogy hogyan tudnám pontosan megfogalmazni a gondolataimat.
Kicsit továbbléptem a témában magamban. Gyakorló pedagógusként nagyon nagy eredménynek tartottam, mikor bevezették a szöveges értékelést az osztályzatok helyett. Azt hittem, végre azt fogják értékelni, amit a gyerek tud és nem azt hiányolják, hogy mi nem megy még. A két nagynál már most látom a kollégák közti óriási különbséget a hozzáállás miatt. Míg a fiam boldogan ment az iskolába ebben az évben (most volt elsős), addig a lányom már tavaly óta folyamatos stresszben volt, mert az első osztály első hónapjától úgy kapták vissza az iskolai munkáikat, hogy LEOSZTÁLYOZTÁK!!! Elsőben!!! Mikor a kedves kollegánál rákérdeztem, hogy miért is? Annyi volt a válasza, hogy ő év végén fog szövegesen értékelni, év közben miért ne lehetne jegyet adni? A második osztályban is minden héten dolgozat dolgozat hátán. A bizije kitűnő lett mindenből, de a stressz megmaradt, ami még most is hasfájással nyilvánul meg. Ősszel új tanítójuk lesz, remélem változik a helyzet. Sokat gondolkodtam, hogy mit tegyek, de azért nem vittem másik iskolába, mert nem akartam, hogy külön járjanak.
Szóval azért írtam le mindezt, hogy ne stresszeljük már feleslegesen a gyerekeket mindenféle (szerintem főleg kitalált)fejlesztéssel, mert lesz elég problémájuk később. Most az a fontos, hogy biztosítsuk nekik a gondtalan játékhoz az időt és a szülői odafigyelést.
Bocsi mindenkitől, de ez most kijött belőlem. :oops:

Veronikusz
Nem komolyan írtam ám a felmondást! :wink:

Most megyek, azt hiszem elég volt belőlem.

Memme
Pati még most is kérne tejcsit, ha nem szégyellném túlzottan a dolgot. :D Aranyos a történeted!!! :D :D :D

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Sziasztok!

A fejlesztéshez én is még... szóval én középiskolai tanári tapasztalatokból IS gondolom, hogy elsősorban Benénél a jó írás-olvasás és egyéb alapkészségeket szeretném, ha fejlesztenék, MAJD, ha eljön az ideje. Ehhez szeretnék tanító nénit, iskolát keresni. Lényeg, hogy ne legyen diszakármis. Azért látom ezt fontosnak, mert nagyon lassan alakul a beszédkészsége, ismétli a szótagokat, felcseréli, hadar, stb. Ez persze semmit sem jelent, de nem szeretném, hogy ugyanez legyen kicsiben az olvasásnál is. Tanuljon meg lassan, alaposan, és úgy, hogy élmény legyen neki is az olvasás, mint nekem :) A nyelv másodlagos. Én gimiben tanultam meg angolul simán, középfokúra és németül is. aztán meg egyetemen finnül. Pedig nincs jó nyelvérzékem.

mtunde

Heni!
Hát, ha már nem Budapestre költöznénk, akkor szerintem házba. Most épp egy sorházi házat nézett meg a férjem, mert valami ismerős építi és még egy nincs eladva. Én viszont még soha nem laktam házban és mivel roppant módon parázom a betörőktől …. :oops: 18 éves koromban bejelentették a szüleim, hogy ők kimennek Bonnba dolgozni és itthon hagynak, érettségizzek le! Egyik reggel elmentem suliba és mire hazamentem 9 helyen úgy megfeszegették az ajtót, hogy az acélrudak az ajtóban elhajoltak és én se tudtam bemenni a lakásba. Rendeltem egy rácsot az ajtó elé és egy 7végét nem volt ajtóm, csak a rács. Jó volt így lenni. Majd mikor lett saját lakásom oda már be is törtek. Bokáig gázoltam a bugyiaim között. A rendőrségen meg …. Inkább NO COMMENT! Már a végén bőgtem mint az állat. Szóval én nagyon félek egy olyan lakástól (háztól) aminek van földszintje!!! Már pedig egy háznak van! Budakeszi viszont nagyon szép helynek tűnik. Lehet agykontrollal leküzdöm a félelmem! Egy biztos! A lányok tutira élveznék! :D:D:D:D
Ti nem szoktatok az M1-es fele bejönni??? Míg Budakeszire hordtuk a céges autókat, én mindig arra jártam. Gondolom ez a két útvonal van (M1-es fele + Moszkva fele)!?

Képzeljétek!
Tegnap voltunk a mexikói vacsora esten. Huh! Sajnáltam, hogy nincs elég hely a gyomromnak, mert a felét se tudtam végigkóstolni. :D nagyon jó volt. Olyan furcsa volt, hogy nem rohangálnak ott a lányok és végre nyugodtan – gyomorfájás nélkül – ehetek. :lol: :lol: :lol: és végre tudok beszélgetni a férjemmel is. :D és bár többször fent voltam éjjel (pisilés, lányok), de mégis tök jól aludtam. :D:D:D
Lányok persze hozták a formájukat! Simán megetették a baby-sittert (aki mellesleg 2 gyerekes anyuka) és még bőven fent voltak 10-kor mikor hazaértünk. :D Mellesleg most úgy néz ki, hogy ez a hölgy és az anyukája tudna jönni a lányokra vigyázni, míg én szülök. :oops: hát én teljesen kétségbe vagyok esve!!! Azért 3 vagy 4 napig 1000ft/órás óradíjat kifizetni nekik!!!!!!! Ez több lesz mint maga a szülés. :cry: :cry: :cry: Lehet inkább itthon kéne szülnöm. :oops: és a hab a tortán!!!! A férjem tegnap közölte, hogy neki úgy néz ki, hogy Aug. végén is és Szept. közepén is Londonba kell mennie. :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: