2003.12.08 18:06

2003.12.08 18:32
Mondtam, hogy jöttünk, ahogy megbeszéltük, délben. Azóta megbeszéltük, hogy mehetünk oviba, ha mi nem hagyjuk ott. De hát csütörtökön két ovink is lesz. Egy délelőtt csak Sárának, egy délután ottmaradós Máténak. Addig azért remélem meg tudjuk beszélni a dolgot.
és ilyen jól kiviteleztétek!
Aztán nap közben az utcán összefutottunk vele ,és még ajándékot is kaptak tőle, úgyhogy megnyugodott a szentem.
2003.12.08 19:01
. Árminnak gyógyik
. Doki mit mondott?
Na jó, azért vannak néha cirkuszok is (lásd, amikor hajnal kettőkor elkezdett olvasni...
) 2003.12.08 20:32
Vasárnap éjjel Tomi egész éjjel szinte fent volt meg én is, mert úgy köhögött. Nem volt hajlandó semmiféle teát meginni, se melegen, se hidegen, csak vizet, de azt is csak keveset. Szárazon, fulladósan köhögött. Reggelre jobban lett és nem volt láza, éjjel se, ezért bevittem a bölcsibe, reménykedve. Délután, amikor mentem érte épp a harmadik nutellás kiflijét ette
de közölték, hogy a bölcsis doktornéni megvizsgálta, hörghurutot állapított meg és kitiltotta a bölcsiből
Írt fel antibiotikumot is. Ki is váltottam, meg az Ambroxol-Q-t is, de úgy döntöttem, hogy megvárom a holnapot, amikor is délután megmutatom a saját doktornéninknek. Nagyon nem szeretem az antibogyókat ... (Aktil a neve egyébként, ismeritek?) 2003.12.08 20:57
Délelőtt megkérdezem a sógornőmet erről az Aktilról, emlékeim szerint ők kaptak ilyet. Próbálj meg azért pihizni
.
2003.12.08 22:03
Legalább jobban vagy?
2003.12.08 22:06

A gyógypuszikat köszi mindenkinek.
Pedig a mikibulin még nem is látszódott annyira.
2003.12.08 22:51

2003.12.09 06:28

mielobbi jo alvast es remeljuk hamarosan ki tudod pihenni magad. 

) Madike most 20 honapos es inkabb csak szavakat mond, igaz osszetesz ket szot, de mondatokban nem beszel. pl. daddy car, daddy auto = apa autoja. Masik pelda a gyerekek kozotti kulonbsegre, ilyen korban Fatus mar reg szobatiszta volt, Madi semmi hajlandosagot sem mutat a szobatisztasagra.
Nalunk Fatus beteg. Van egy kis hoemelkedese estenkent es csunyan kohog es rekedt szegenykem. Szerintem csak ido kerdese es Madi is elkapja barmi is az
Ha valami nem ugy van, ahogy a kisasszony elkepzeli, akkor hanyatvagja magat.
Kepes ezt barhol megcsinalni. Az egeszben a legjobban az zavar, hogy neha ugy beveri a fejecskejet, hogy sir. Probalomleszoktatni rola, de egyenlore nagyon nehez. Tudom, hogy hisztis korszakaban van, de feltem, hogy egyszer nagyon beveri a kis buksijat. Mondogatjuk neki, hogy mit miert nem lehet, es ha latjuk, hogy epp megint hanyadt akarja vagni magat inkabb elkapjuk. De tudom nem ez a legjobb megoldas.
, 2003.12.09 07:52
Biztos nem lehet rendbe hozni? Nem túl szerencsés ha úgy kell menned Telkibe, hogy legszívesebben nem tennéd.

2003.12.09 08:16
Remélem azért menni fog a békés egymás mellett élés. Külön bejáratú részetek lesz a házban?
Egyszercsak úgy megered a nyelve, hogy visszasírod a csendesebb időszakot
Olyan ez mint amikor alig várod, hogy másszon, vagy elinduljon
Vili amint felkel mondja a magáét, vagy mikor olvassa a kedvenc újságját, üvölt hozzá "repülőgép, vonat, csónak, stb." ezt másfél óráig képes nézegetni, és jön velem mindenhova, no ezután tud zsongani a fejem rendesen
2003.12.09 09:59
2003.12.09 11:32
2003.12.09 12:17
Végül is egész nap dumálgat a maga nyelvén.
) Kérdezem, hogy hol fáj, erre nagyra nyitotta a száját, és mutogatott bele. Ha nem a torka, akkor a foga lehet...
Azért ez megnyugtató, ha más gyerekek is fel-fel ébrednek még ebben a korban éjszakánként. Már kezdtem azt hinni, hogy valamit nagyon elrontottam szegény kisfiamnál, amikor nem tanítottam meg aludni. Ő ma hajnali 3-kor akart nekiállni TV-t nézni...

Remélem, engem is most látogatott meg utóljára a télapó!
Lassan újra ti jöttök Mártival!
2003.12.09 13:30
2003.12.09 13:33
, ilyen ha írásba hadarok
!
! A sógornőm esetében már vannak kétségeim, ill. tuti ő is sokat foglalkozik a gyerekkel, csak valahogy nem jól
Kicsit ez járt a fejemben mikor írtam a foglalkozásról, pl. ő nem viszi játszótérre, mondván el van a kertben, meg egyáltalán sehova nem mennek gyerkőcök közé, pedig igényelné. Márciusban lesz két éves a kislány, de inkább nem szapulom sógornőmet. Mindenesetre a családtagok is úgy látják, hogy a nagyon szembetünő különbség Vili és közte némileg ezekből is adódik.
2003.12.09 13:37

pld ha fáradt és szopizni akar, de én még Vilkával vagyok elfoglalva (mondjuk még ő szopizik), akkor Ármin képest azt üvölteni torkaszakadtából a földön hemperegve, hogy "nem akarsz szopákííííni, nem akarsz a gyerekszobába menni, nem akarsz a mamihoz bújni" ami annyit tesz, hogy "fáradt vagyok, szopizni szeretnék a mamival és aludni a gyerekszobában". Azt, hogy mit jelent a "nem tetszik a bárányka", ugyanígy üvöltve előadva, miközben a báránykát szorongatja, szintén csak a kontextusból értem meg, de biztosan nem azt, hogy ne tetszenék neki a bárányka...
Kár, hogy nem voltatok! Tényleg érdekel a recept?

2003.12.09 14:00

Úgyhogy örüljön mindenki, akinek még nem beszél a gyereke!
Tüneteket lásd fentebb
2003.12.09 14:42

Doki ügyben azt nem tudod, hogy melyik kórház legyen? 

Szóval karácsonyra érdemes most megcsinálni és bármikor jól jöhet vendégvárónak.
2003.12.09 15:24

Ennek köszönhetően végre megtörtént a csoda: egész éjszaka köhögés nélkül!!!
Hamarabb kellett volna szólnom nektek, akkor nem húzódott volna el ez a nyavalya 1 hétig.
Éljen a dackorszak! Sőt, ha próbálom beszéltetni annál inkább nem beszél. Mellesleg megjegyzem, hogy hónapokig(mostmár tudjuk, hogy direkt) mama-nak hívta az apját, akárhányszor elmondtuk neki, hogy "nem mama, hanem apa". Most épp a "kérem"-et nem hajlandó kimondani, hanem vigyorogva mondja, hogy "tessék".
Persze így nem tanácsolom neked, hogy hagyjátok mindig hagy csinálja, mert tényleg megütheti magát. Hasonló esetben én 1x-1x(amikor nincs a közelben asztal vagy más veszélyes tárgy) felügyelet mellett, de hagynám kicsit megtapasztalni vele, hogy ez bizony fáj. Igen hamar rájött Zsani is 1-2 erősebb "földhöz verem a fejemet" alkalmával, hogy ez neki itt-ott fájdalmat okoz és abbahagyta. 
2003.12.09 15:46
Lehet, hogy ezért nem gyógyulunk meg igazán?
És Dorka is használja, annyira tudja, milyen helyzetekben szoktak az emberek káromkodni, hogy ahogy megérzi elkezdi: "apa, bosszantó!" Tudom ez nem túl jó, de csak így tudtuk megoldani, hogy ne beszéljünk csúnyán.
2003.12.09 15:52
Nagyon ugyi. Madit meg az sem zavarja ha atazik

mennek.
Szegeny Fatus beteg lett. Ejjelre felment a laza, fel haromkor keltunk, nagyon kohogott, es hanyt is. Es harom orakkor felkelt Madike is Fatus kohogesere
Szembe vannak a szobajaik. Igy sikerult vagy ket es fel orat aludnom egesz ejjel. 2003.12.09 16:29
, meg azt mondja nekik is. Azért az ciki lehet, ha társaságban pillangót lát Balu.

Ha esetleg a "Basszus!" Lacika első szavai között lesz, akkro azt a játszótéren tanulta!!! 

Egyébként én is mostanában kezdek változást látni. Azt már nagyon régen csinálja, hogy mutogatja a dolgokat a képeskönyvében, vagy az őt körülvevő világban, és nekem mondanom kell a nevüket. Ezerszer. De mostanában kezdi az első szógatogot utánam mondani. De csak úgy, mint egy kicsi papagály, ha én mondom, utánoz, de ha ő akar valamit, akkor inkább mutogat.
Erre még nem is gondoltam, pedig egyértelműen látszott mindkét elmúlt éjjel, hogy Lacika mindent megtesz, hogy el ne aludjon.
2003.12.09 17:44
Mert előfordul, hogy csak a vizét keresi, olyankor visszaalszik egyből, de van, hogy azt szeretné, hogy ott legyek mellette. Amikor elalszik, akkor én is visszamegyek a helyemre (ha addig én is el nem alszom
) Ha meg hiszti van, azt ráhagyom. TVnézés:

. Ja, és a basszust Hanga is a játszón tanulta...
. 

Mikor is született pontosan Fatus?

2003.12.09 20:10
) 2003.12.09 20:25
(Budaörsön a körforgalom kellős közepén megállt egy autó és elkezdett beszélgetni az arrajövő járókelővel) , mondtam Vilinek ne figyelj ide anya csúnyát mondott. Azzal fogadta apát és a nagyit is, "anya csúnyát mond és elismételte "
és szól, hogy mi is mondjuk még
2003.12.09 20:33
Végül is szinte bármi lehet.
Mindjárt végeznek a fürdéssel, és kezdődik a cirkusz megint.
Alig várom a reggelt...
Viszont a hisztit ráhagyni nem tudom, hogyan lehetne. Átjön, odaáll a fejem mellé, és ott üvölt a fülembe. Sőt, mostanában már fel tud mászni, úgyhogy szépen bevackol mellém a nagyágyba, aztán ott fireg-forog, összerugdossa az Apját, felül, dumálgat, csak nehogy valaki is alhasson közüllünk.

2003.12.09 20:44
Viszont nagyon jól elvan... a lényeg, hogy max. 10 cm-es távolságban legyek tőle.... Fogalmam sincs, hogy fogom így befejezni a dogám, a szóbelimről nem is beszélve 

De ez már nem olyan lényeges... úgyis gyomorkíméló diétára fogtuk... már megevett egy csomag natúr rizs Hametet... Szerencsére szereti

Bár volt nemrég egy kb. 2-3 hetes időszak, amikor átaludta az éjszakát...de elmúlt
Biztos bekavartak a hátsó rágók, meg az intenzív álmodás... Reménykedem, hogy majd elmúlik...
2003.12.09 20:59
. Amikor letesszük aludni NEM vagyok mellette, amíg elalszik. Aludjon el egyedül. (szívtelen anya, mi?
) Ha éjjel megébred és kellek neki, akkor fekszem mellé (ülve elaludnék...), aztán pár perc és már megyek is vissza a saját ágyikónkba.
Ha hisztizik, akkor megkérdezem, hogy szomjas-e, ha igen, a kezébe adom az Aventjét, ha még mindig hisztizne, akkor kicsit felveszem, simizem, duruzsolok neki, és lerakom az ágyára, és kimegyek. 

! 2003.12.09 22:15
2003.12.09 23:33
), a macit be is kell pelusozni, stb.
2003.12.10 01:48

amikor megfelelő példát kerestem "szívtelen anyuci" típusra!!!!

hogy Mikinek tetszett a felköszöntés a névnapja alkalmából, nekem meg az nem jutott az eszembe hogy mennyire elsikkadhat ez neki a MIkulás miatt! 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint