A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Lányok én nyügös és hisztis nem vagyok, csak nadon-nadon fáradt....:(

Viszont nagyon jót bezsélgettünk barátnőmmel...:)
Sajna szopimelltartót nem kaptam neki, mert 90D-ben nem nagyon létezik... :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép[/
tancsu

Akkor hasonlóakat nem eszel,mint én. Én a tökfőzeléket sokáig nem ettem meg. Csak azóta eszem meg, hogy a fiamnakpici korában főztem és meg kellett kóstolnom. Na akkor rájöttem,ha én főzöm,akkor finom. :D

Kép
flóra 11

Ma történt velem két érdekes doéog...

A kórházban várnom kellett, mert éppen nagyvizit volt.
A folyosón az nst-szoba előtt vártam, amikor kijött a nővér és majdnem bevitt vizsgálatra...nem akarta elhinni,hogy még nem vagyok 35 hetes terhes...:)

Kép

Kép[/
tancsu

Na,pedig nekem is ez a méretem. És hogy van a bnőd?

Kép
flóra 11

Pár percel később jött a másik nővér, én meg éppen a hasamat fogtam, mert Tökmag nagyon feszitette ki magát...
Odalép és megkérdezi hogy fájásai vannak?
Hivjam az orvosát????

Szóval majdnem szülőszobára akart vinni..... :wink: :wink: :wink:

Kép

Kép[/
tancsu

Bár most még 85C vagy D,de addigra bizti az kellene. :)

Kép
flóra 11

Jól van, egyenlőre semmi jele a szülésnek, a baba jól van...:)

Kép

Kép[/
tancsu

Egy helyen találtam, de ott majdnem 5ezer volt, annyit meg nem adok érte....

Kép

Kép[/
tancsu

Hihi,Tancsu, miért nem mentél be nst-re,legalább lennének új hírek a babáról.
Na,legalább látod,hogy törődnek. Ez is valami. :lol:

Kép
flóra 11

Flóra én menek most...
A BK-t szeretném nézni és addig pancsizok egyet, meg hajat mosok...:)

Jah és hiába küldted a vihart,csak szél volt, meg pár csepp eső... :wink:

Kép

Kép[/
tancsu

Bk után visszjövök, a párom úgyis tv-t fog nézni...

Addig is cupp..:)

Kép

Kép[/
tancsu

Ja, a vihar most visszafordult hozzánk. Megint dörög és már kezd esni. Legalább nem kell temetőt locsolnom.

Kép
flóra 11

Jaj, akadozik a tévé adás is a vihar miatt. Remélem kibírja a BK-t.

Kép
flóra 11

Sziasztok! :D Gy. még mindig nem jött haza a lövöldözésből. Én voltam hastáncin, nagyon jó volt, jobb kedvem lett, pedig a kis Hunor is szinte végig ott volt a nagymamival, és az elején még üvöltözött is, de aztán nagyon jól bírta, mint mindig mindent. :D

KépKép
benó

Már meg is jött. :D Úgyhogy megyek hozzá, puszillak benneteket. :D

KépKép
benó

Helló Benó!

Mostanáig vártam valakire.Pont most mondja a Flórián,hogy meheterk söpörni a szerelés után. De sietek vissza, maradj itt.

Kép
flóra 11

Jó, míg a Gy. fürdik, itt vagyok. :D

KépKép
benó

Én is ezt csináltam du., Flóra, szörnyű volt, átérzem. Fél kettőtől 5-ig vagy meddig, amíg meg nem jöttetek, csak ültem, frissítgettem, olvasgattam baromságokat.

KépKép
benó

Tudom, dolgozni még rosszabb lett volna. Ti nyertetek. :D

KépKép
benó

Itt vagyok.

Kép
flóra 11

Én azért közben dolgozgattam, na nem erőltettem meg magam, csak ilyen kézzel végezhető varrni valókat, javításokat csinálgattam.

Kép
flóra 11

Tudom, hogy te nem vagy ilyen lusta, mint én. :D
A kocsi kész van?

KépKép
benó

Mármint azt tudom, hogy teljesen csak nyár végére lesz kész.

KépKép
benó

Meg persze leszerelte a párom a vécétés azt kellett lemosni. Na azzal mondjuk sok munkám nem volt, mert tulajdonképpen koszos sem volt, de ha már le volt szerelve,akkor könnyebb kimosni.

Kép
flóra 11

Jól egymásra találtatok, mindketten nagyon sokat dolgoztok.

KépKép
benó

Ja, a kocsi. Az más tészta. De legalább az adminisztrációs dolgok el lettek intézve körülötte. Persze minden sokkal drágább. A matrica, ami azelőtt 200 volt, most 600. Egy vacak kapcsoló 1600,- Egy motor a fényszóróba, amit az ára miatt meg sem tudtunk venni,7000,-. Ft-ban az árát úgy kapod meg, ha beszorzod 8-cal.

Kép
flóra 11

Köszi,legalábbis igyekszünk. :D

Kép
flóra 11

Szóval még hiányoznak alkatrészek, amivel nem is tudom,mi lesz,mert ilyen őrült drágára nincs pénzünk. Vettünk az alakatrészeken kívül új háromszöget az autóhoz, egészségügyi ládikót, tisztításra rongyokat. Én pedig megtisztítottam az ajtókárpitokat, már száradnak az erkélyen.

Kép
flóra 11

Flóra, bocsi, megyek, mert a Gy. élménybeszámolót tart mögöttem.

KépKép
benó

Úgy látom elmentél. Nem baj. Nekem is mennem kell. Talán már kiolvadt a hús. Még kaját kell készítenem holnapra a munkába a páromnak, holnap már megy munkába.

Kép
flóra 11

Kép

Kép
flóra 11

Jó reggelt! Kép

KépKép
benó

Boldog hétfordulót, kismamáink! :D

Most már a kisebb kismama is kap információt.
Tehát:

24. hét

Általában erre a hétre esik a cukorterheléses vizsgálat, amely sok kismama számára igazán megterhelő és kellemetlen. Erre elsősorban azért van szükség, mert a terhességi cukorbetegség a diabéteszes esetek 5%-át teszi ki. Noha a terhességi diabétesz a gyermek születésekor megszűnhet, ezeknél a nőknél nagy eséllyel alakul ki cukorbetegség a várandósságot követő 5-8 évben. Az ő szűrésük remek lehetőség arra, hogy diétával és egészséges életmódra való neveléssel csökkentsék a betegség újbóli megjelenésének esélyét. A vizsgálaton éhgyomorra kell megjelenni, az első vérvételt követően el kell fogyasztani egy pohár cukros oldatot, majd két óra múlva ismét levesznek egy kémcsőnyi vért. Érdemes olvasnivalót vagy kísérőt vinni a kórházba, mert a várakozási idő alatt történő mozgás befolyásolja a végeredményt. A vizsgálat eredménye akkor kóros, ha az éhgyomri vércukorszint 5,8 mmol/l, illetve a kétórás 7,8 mmol/l feletti értéket mutat. A várandósság alatti cukorbetegség az újszülött vércukorszintjének csökkent értékeihez vezethet, és a diabéteszes anyák gyermekei általában jóval nagyobb születési súllyal jönnek világra, ami császármetszést tehet szükségessé. A kóros eredmény további vizsgálatokat von maga után. Az esetek nagy részében elegendő a szigorú diéta, ám előfordul, hogy a vércukorszintet gyógyszerek segítségével kell a normál tartományban tartani.

KépKép
benó

Törpéről

Ha a baba ezen a héten születne meg, már lenne esélye az életben maradásra, igaz, csak a koraszülött intenzív osztályon, speciális ellátás mellett. A legnagyobb gond a koraszülött babák esetében a tüdő éretlensége. A magzati tüdő csak ezen a héten kezd szörfaktánst termelni. A tüdő léghólyagocskáit, amelyeket keresztül a gázcsere végbemegy, egy szappanbuborékhoz lehet hasonlítani, és a szörfaktáns - angolul surfactant - az az anyag, amely nem engedi, hogy ezek a buborékok összeessenek és összetapadjanak kilégzés közben. Ha erős a gyanú arra, hogy a kicsi ekkortájt születik meg, az anya egy szteroid injekciót kap, amely erősíti a tüdő érési folyamatát. A belső fülben található félkörös ívjáratok segítenek szervezetünk egyensúlyozásában. A magzatban ezek az ívjáratok erre a hétre már teljesen kifejlődtek, ezért a kicsi érzékeli, ha fejjel lefelé fordul a méhben. Megkezdődik a fehérvérsejtek termelése, amelyek a fertőzések és betegségek kivédésében, illetve az ellenük vívott harcban játszanak jelentős szerepet. Ha az édesanya eddig nem is érzett apró, rángatózó mozgásokat, most lehet, hogy ezek jelentkeznek: a baba egyre "látványosabban" csuklik.

KépKép
benó

Jó tudni (24. hét)

Vannak szülők, akik megvívják a következő világháborút a gyermek nevének kiválasztásakor, vannak, akik számára a kicsi neve már rég eldöntött kérdés. Ha eddig nem gondolkodtatok el rajta, a második trimeszter vége felé közeledve érdemes elkezdeni a válogatást, hiszen a név olyan ajándék, amelyet a kicsi tőletek kap, de élete végéig viselni fogja. Ha nem tudjátok a baba nemét, készítsetek egy listát a lehetséges fiú- és lánynevekből - külön-külön. Cseréljétek ki, és "vétózzátok meg" azokat a neveket a másik listáján, amelyek számotokra szóba se jöhetnek. Ha marad pár lehetőség, amely megúszta a hadjáratot, az már egy jó kezdet a névválasztás szempontjából. Ne feledjétek: ha a vezetéknév "elbírja", két keresztnevet is adhattok a babának: az egyik legyen a mama, a másik a papa választása.

KépKép
benó

24. hét

Kép

KépKép
benó

32. hét

Tancsu

Előfordulhat, hogy megindul a mellekből a kolosztrum csorgása. A kolosztrum az a sárgás, sűrű előtej, amely ellátja a babát a szükséges tápanyagokkal a születés utáni napokban mindaddig, amíg az anyatej termelése beindul. Ez egy természetes folyamat - igaz, elég szokatlan lehet az első alkalommal -, de ha nem jelentkezik a szülés megindulásáig, akkor sem kell aggódni: ez nem jelenti azt, hogy a kismamának nem indul majd be a tejelválasztása.

KépKép
benó

Gergő

Gergő fejétől a popsijáig körülbelül 29 cm, nagyjából 1800 grammot nyom és most már nagyon jó eséllyel indulna, ha ezen a héten jönne világra. Kialakultak a körmei mind a kéz-, mind a lábujjain, és tisztán látható a haja, a szemöldöke és a szempillái. Az utóbbi hetek súlygyarapodását a zsírszövet vastagodásának köszönhette, de ez a rohamos növekedés fokozatosan lassul. Már képes oldalra fordítani a fejét, de most, hogy egyre több helyet foglal el a méhen belül, az eddig intenzív mozgás csökkenni kezd.

KépKép
benó

Jó tudni

Ezen a héten már ideje elgondolkodni a kicsi táplálásáról. Manapság a nők megdöbbentően nagy hányada választja a cumisüveges táplálást, noha a szoptatás mellett számos orvosi és pszichológiai érv szól. Ha az utóbbi mellett döntesz, fontos tudnod, hogy bár a szoptatás a legtermészetesebb módja a baba etetésének, korántsem ösztönös, ezért már a terhesség ideje alatt elkezdheted tanulni az anyatejes táplálással kapcsolatos tudnivalókat akár saját édesanyádtól, akár egy szülésfelkészítő tanfolyamon.

KépKép
benó

32. hét

Kép

KépKép
benó

Utónévtár: www.babaszoba.hu

KépKép
benó

sziasztok. csak beköszönni jöttem.
tegnap megjöttünk a kirándulásról, csak hulla fáradt voltam és nem jöttem gépközelbe.
most meg készülödnöm kell orvoshoz.
de délután jövök és vissza olvasok.
addig is sziasztok!!!

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Szia Timi! :D
Miért kell orvoshoz menned?
Majd gyere, aztán mesélj, hogy milyen volt! :D

KépKép
benó

kötelezö orvosi kivizsgálás a 24.héten

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

talán lesz ultrahang is. majd jövök

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Értem. És hányra kell menni?

KépKép
benó

Csinálhatnátok megint képet a pocódról. :D Szeretem nézni az ilyen képeket. :D

KépKép
benó

Tancsu, te nem emlékszel, hol találtam azt, ahol mozgó képeket lehet nézni a babáról?

KépKép
benó

KépKép
benó

Helló lányok!

Üdv Timi! Látom megjöttél. Nagyon örülünk neked! Jó volt kirándulni?
De minek kérdem,biztos jó.

Visszaolvasok gyorsan. :wink:

Kép
flóra 11

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: