A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Sziasztok!

Gigi: ez tényleg nagyon jó!!!
bszilvi25

Nem Nekem külön jött, pedig egy borítékban adtam fel a táppénz utolsót, és a tgyás igénylést! Amúgy Én is csodálkozom, hogy már megkaptam, nem gondoltam hogy most ilyen simán megy! Vikivel, több idő volt, kezdve azzal hogy helyettes postás volt, 2 hétig hurcolta a gyerek taj kártyáját, mert el volt írva a házszám, és nem tudta ki az a Nagy Viktória. Aztán felhívták a postásomat, és Ő egyből gondolta, hogy mi vagyunk a Nagyék, és terhes voltam tehát itt lehet!
Szóval ott kapásból 2 hét csúszás volt, aztán meg pótolni kellett papírokat!

Múlt héten jött meg az 5. havi, mert 05.16-al igényeltem, és ma a 6. havi! De hogy miért csak 26.-áig? Azt nem tudom!

Az anyaságit meg a családit múlt héten adtam csak fel, nem tudom abból mikor lesz valami!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Vikianyuja:én is "Nagy" vagyok és a húgom Nagy Viktória. :lol:

Kép
melike

:lol: :lol: :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Szeretnék már délelőttönként is kimozdulni Mátéval (eddig csak mikor Apa is itthon volt),de kicsit ráb..tam a babkocsival.Nagyon szeretem,de rohadt nehéz.Az elsőn lakunk,de csak úgy tudnám levinni,hogy először a kocsit utána a gyereket.
Lehet ma lesz a próba.

Kép
melike

Én is így vagyok, csak nem a lépcsővel, hanem nem férek be vele a szomszéd kisboltba!! :oops:

Most két kocsi van elől, egy a sétához, egy meg a boltba, postára járós! :shock:

Hát ha menni akarsz, ki kell alakítanod valami koncepciót! :lol: :lol:

Nekem is volt úgy Vikivel, hogy még építkeztünk és nagy sár volt az udavarba, nem tudtam kitolni, hanem kivittem a kapuba a kocsit, aztán meg Vikit!
Visszafele meg bevittem Vikit, aztán a szatyraim, aztán a kocsit!
ÁÁÁ, nem volt körülményes! :shock: :? 8) :lol:

De ha menni kell...................... :wink:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Hát,arról már nem is beszélek,hogy egy csomó helyre nem lehet beférni vele.Röhej.Azért nem egy terepjáró csak egy babakocsi. :evil:

Kép
melike

Milyen kocsid van? Nekem Piccolo, de már megbántam! :cry:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Piccolino, bocsi! :shock:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Pierre Cardin.Direkt vettem ilyen tágasat és azt is tudtam,hogy 15kg.Csak hát mikor tényleg meg kell emelni...

Kép
melike

Azt hiszem mennem kell...Hallom a hangokat. :lol:

Kép
melike

Uff, az tényleg jó nehéz! Az enyém is 15 kg, de nekem hál istennek nem kellett még megemelnem!

Nem tudod lent tárolni valahol? Vagy fent is használjátok?

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Sziasztok!

Épp a lábammal ringatom Dorcit a hordozóban. :) Éjszaka jól telt, 8-kettőig alvás, aztán fél 5-ig, majd háromnegyed hatig, aztán 8-ig anyán :)

Azóta hiszti, plusz ringatással alvás a hordozóban.

Tegnap este akkorát bukott szopi közben, orrán-száján dőlt a tej, elég ijesztő volt. Szegény, olyan sokat bukik. Jó lesz már tudni, hogy minden oké-e, de még két hét a pocak UH.

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Ja, Gigi, állati jó a szöveg, mintha rólam írták volna :D

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Gigi ez nagyon tetszik!
Nem tudom ki a szerző,de Csiri tuti tud ilyet!!! :lol: :lol: :lol:

Megjöttünk dokinénitől 4660gr és 58 cm!!
és kaptunk sima tápszert,meg akarok próbálni áttérni
Vendég

Bari!
Bizti tudnék hasonlót....vannak szituk amióta babázok...
Tegnap elmentünk Tiszavalkra falunapokra....Voltak arcok...Ráadásul a szinpadon a mezőkövesdi nyugdijjas táncklub tagjainak műsorát tekinthettük meg,ami a helyi italbolt szomszédságában volt ...összesen 10-en nézék a "fellépést"...ebből 5 a hozzátartozója volt valamelyik "táncosnak",1 a busz sofőrje amivel jöttek,4 pedig a kocsma törzsvendége...akik "aludtak" beájulva a szinpad árnyékában...nem azért mert álmosak voltak.... :wink:

Ne tudjátok meg...az összes öregnénike,aki elment a babakocsi mellett,adott valami jó tanácsot,de mindezt nem röviden tette... :?

Amikor idegenek érdeklődnek arról,hogy "van-e tejem",akkor legszivesebben falra másznék....
Vendég

nyugdijjas=nyugdíjas
Vendég

[quote="melike"]S írta:melikezeretnék már délelőttönként is kimozdulni Mátéval (eddig csak mikor Apa is itthon volt),de kicsit ráb..tam a babkocsival.Nagyon szeretem,de rohadt nehéz.Az elsőn lakunk,de csak úgy tudnám levinni,hogy először a kocsit utána a gyereket.
Lehet ma lesz a próba.

Melike!
Pedig valahogy meg kellene oldanod,mert Máté egyre nehezebb lesz és bizti lesz dolgod délelöttönként is...
Nincs tároló?

Olyan hülye idő van itt...SE hideg,se meleg....(ezt jól megaszondtam)...
Vendég

A legfontosabbat el is felejtettem!!!

Szombaton el kezdett "nyáladzani" Zoé ,annak még nem tulajdonítottam nagyobb jelentőséget...tegnap már szinte ömlött a szájából és folyamatosan "rágta " a mutató ujját...
Nem "mertem2 szólni senkinek,mert gondoltam én vagyok a hülye és az lehetetlen,hogy másfél hónaposan jöjjön a foga....
:oops:
Ma reggel itt volt a védőnő (bejelentkezés nélkül :evil: )

És Zoé ugyanezt produkálta,de nem mertem kérdezni,viszont a v.nő észrevette és megnézte...
Lányok,nem hiszitek el (ÉN SE),DE FOGZUNK!!!! :shock: :shock: :shock:
Vendég

Na ,ehol senki!!!
Tök jól elvagyok magamba....
akkor még pár kép,csak a kedvetekért :wink: :lol: 8) :oops: :oops:
Kép
Kép

Várok tőletek is képeket :wink:
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:54-kor.
hékás

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:54-kor.
hékás

sziasztok
félkézzel pötyögök...
csiri az ilyen sztorik hiányoztak :lol: :lol:
zoé továbbra is gyönyörű..és ténleg hamar kezdi a fogzást,szindi 13 szilveszter 7 hónapos volt :shock:

én attól kapo agybajt mikor idegenek kérdik:még nem ment le a pocid?????nem azért de szerintem lement...nem páncél de azért nem nézek már ki 8 hónapos terhesnek :twisted:

ja és még attól amikor dávidra mondják:deeee piiiiciii...
miért mekkora legyen egy 1 hónapos????36kiló???
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:55-kor.
hékás

csiri mi ma voltunk egyhónapos vizsgálaton és szerdán jön a védőnő :twisted:
Vendég

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mi széles skálán mozgunk a megjegyzések terén....
van a "de pici!!!mennyi idős?" és a tegnapi: :evil: :evil: :evil:
"De kis kövér,de Ti végülis,sem vagytok kicsik" :evil: :evil: :evil:
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:55-kor.
hékás

HÉKÁS!!!!
JÓ A VIDEÓ!!! :lol: :lol: :lol:
Az elején nem tudtam eldönteni,hogy a cumiért vagy a cumi ellen küzd-e Marcell...de aztán kiderült,hogy a cumiért!!! :wink: :lol:
Vendég

De kis kövér,de Ti végülis,sem vagytok kicsik"

Ezt igazán magyarul írtam...

így lett volna....

De kis kövér,de végülis,Ti sem vagytok kicsik"
Vendég

[quote="hékás"]E írta:hékásgyszer unokatesóm lányát toltam a babakocsiban, amikor szembe jött velünk unokatesóm általános iskolai, nyugdíjas tanítónője. A kislány nem volt egy szép gyerek akkoriban, gondban is volt a tanítónő, hogy mit mondjon. A vége ez lett: De kis édes köcsögfejű gyerek :twisted: :twisted:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

[quote="bárány"]c írta:báránysiri mi ma voltunk egyhónapos vizsgálaton és szerdán jön a védőnő :twisted:

Mizu a vizsgálaton?
Vendég

Betti: nekünk a dr. Kozma Andrea a dokinőnk, és mondtam neki, hogy lehetne-e kérni a csipővizsgálatot, ő is megnézte, azt mondta, hogy rendben van, de ha engem megnyugtat, akkor menjek el az ortopédiára. Én mondtam, hogy nekem is kellett ilyen szarságot viselnem, úgyhogy engem megnyugtatna.

Más: lányok! nálatok milyen vizsgálatra küldik el a babákat az 1 ill. a 2 hónapos vizsgálaton? Mert minket semmire nem küldtek el a csipővizsgálaton kivül! Mit lehetne kérni?

Az én védőnőm most 3 hét szabin van. Ez a második hét, kiváncsi vagyok, hogy jön-e két hét múlva...

Gigi: nagyon jó volt az írás! Csillagos ötös!

Csiri: részvétem a fogzással kapcsolatban.

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

[quote="vikianyuja"]M írta:vikianyujaost kaptam meg a tgyást, 06.01-06.26-ig van elszámolva! Nektek is? Miért nem hó végéig van? Vagy mindig másképp?

Megmondaná valaki akinek a max gyede lesz, mennyi tgyást kap naponta? Én 3012 Ft-ot, ennyinek kell lennie?

Köszi!

A TGYÁS összege változó... átlagkereset 70%-a... ebből szja előleget vonnak
GYED... átlagkereset 70%-a, max. 96600 Ft...nyugdíjjárulékot és szja-előleget vonnak belőle...
Vendég

Csiri: kérésed számomra parancs! :lol: :lol: :lol:

Kép Mi is tudunk mosolyogni! :)

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Sziasztok!!!!

Végre itt! :D

Haza érkeztünk szombaton, még nem vagyok a topon, de alakul.
Szonja tünemény, teljesen szerelmes vagyok a saját lányomba! :D
Mindjárt csinálok vonalzót, meg írok szül törit míg alszik. :)
Vissza olvasni még nem volt időm, de azért igyekszem.

Mindenkinek gratulálok így utólag a babákhoz!!!!

Vikka

Kép
wvikka

Bari
Akkor nő rendesen Dávid :lol: :lol: :lol: :lol:
Puszi az okos fejére!

Csiri
Hogy mit csináltam hajnali 4:44-kor... neteztem :lol: :wink:
Tomi fél öt körül úgy érezte, hogy őt bizony elhanyagolják... már olyan régen volt a feneke dajkálva... :cry:
Vágyott egy kis anyaközelségre...
Fogzás :roll: ... nem általános ilyen korban... egy ismerősöm kislányának 6 hetesen kibújt a fogacskája...

Bogcsa
Ha a bukások mellett jól fejlődik Dorina, nem kell vele foglalkozni...
Ilyenkor még a gyomorszáj nem zár tökéletesen...
Annyit tehetsz, hogy evés után próbálod alaposabban böfiztetni, vagy evés után a hordozóba tenni, nem mindjárt lefektetni...

Andóca
Mi elvittük Tomit a csípővizsgálaton túl UH-ra (hasiját, koponyáját megnézték), szív-UH-ra, szemészetre, hallásvizsgálatra...
(ugye, mi könnyű helyzetben vagyunk... apuka csak odatelefonál az illetékes helyekre és megyünk... :oops: )

Hékás
:lol:
Kis kalimpálós...

Beszólások
Falra tudok mászni tőlük....
Vendég

Csiri ez csak a körzetinél volt egy hónapos vizsgálat...adott beutalót hasi agyi ultrahangra!
4660gr 58 cm...kb ennyit tudtam meg... :?

tök jó a cumis videó most vettem észre...apuci is jó :wink:

andóca cuki a mosoly
Vendég

Gigi minket hallás vizsgálatra nem küldtek,csak ezekre az ultrahangokra!Ott mit csinálnak?Mert amikor született valami szerkenytyűvel nézték a fülét...
Szemészetileg,hogy vizsgálnak egy ilyen picit?
Mert dávidnak egyenlőre külön életet élnek a szemei :lol:
Vendég

Szia Mindenki!

Szegény Kristóf tegnap egész nap nagyon erölködött a kakival, de sajna nem ment Neki. Mindig nehezen sikerűl neki, ezért hagytam, de ma már nem bírtam tovább nézni szenvedését, hát segítettem Neki. Nagyot lepődtem, amikor sikerűlt a remekmű :P Mióta táőszert is adok Neki, érdekes lett a széklete. Olyan sűrű tömény massza. Ellenben az anyatejes kaki teljesen híg volt. Bár most még a tápszert csak kiegészítőnek kapja, de teljesen megzavarta. Szóval nagyon hálás volt a kiskrapek, hogy segítettem. Most alszik. Mosolyát még mindig nem tudtam elcsípni. Ritkán ajándékoz meg minket ezzel a fantasztikus ajándékkal. De sebaj, kivárjuk :P Azért a kaki után kaptam bőven a mosolyából :P

Mi még nem voltunk dokinéninél. Július 30-án megyünk hozzá az oltásokra :wink: Remélem minden rendben lesz. A koponya és hasi UH-ra 19-én megyünk a korházba a csípőszűrésre pedig aug. 1-én :cry: Remélem minden rendben lesz ott is.

Lóvét még semmit sem kaptam, sőt még a táppénzemmel is lógnak. Genya TB úúúúúúúúúúúútálom őket!!!!!!!!

VIKKA NAGYON ÖRŰLÖK, HOGY ÚJRA KÖZÖTTÜNK VAGY-tok :P

Én már nagyon kíváncsi vagyok a babára na és persze a szüléstörténetedre.
bluebox

A vonalzóm le van maradva 2 nappal :cry: Hisz ma vagyunk 6 hetesek!!!!!!!!!!

Csiri: Nem semmi a kiscsaj :roll: :roll: :roll: JÖN A FOGA!!!! :shock: :shock: :shock:

Bari: Kristófnak is külön életet élnek a szemei :wink:
bluebox

Bari
Szemészeten a szemfeneket tudják vizsgálni, hogy ép-e a látóideg...
(az, hogy ilyenkor még kancsalítanak, természetes... a 2 szemmel való látást meg kell tanulni...)

Hallásvizsgálat
http://www.babazo.hu/szakertok/20071025 ... alata.html
Vendég

Wvikka
Meg fotót a Picurról!!!!!!
Vendég

Gigi köszi!
Megkérdezem a tv-s ismimet akkor, mert Ő számolta ki mennyi lesz, de szerintem kevesebbet kapok!

Van aki megkapta már a 6. havi tgyást? Nektek is csak 26.-áig van elszámolva?

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

upsz. tb-s ismimet :shock: :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Gigi :igen ilyen kütyüvel nézték dávid fülét...még büszke is volt a dokinő,hogy van ilyen kütyüje a baross utcai klinikának...hát nem tűnt valami méreg drágának... :shock:

három és több gyerekesek?(vagy hozzá értők):nem adnak valami +lóvét...mégis csak nagycsaládosok vagyunk :shock:
Vendég

Ti mikor kezditek a fogamzásgátlót?vagyis ki mit mikor?
Vendég

Szia Bari!

Nekem azt mondta a dokim hogy a 6 hetes kontrollon megbeszéljük!
Én valami méhen belülit szeretnék! Vagy sima spirált, vagy a hormonost!
A múltkor beszélgettem a váróban egy csajjal, akinek ilyen hormonos van, Ő nagyon dicsérte! És nem volt csubakka, mert mindenki azzal ijeszteget hogy majd a hormonoktól nagy bajszom lesz, meg ilyenek!

Egy biztos, gyógyszert nem akarok, különben is mindig elfelejtem beszedni!
Több babát meg nem szeretnénk! :cry:

Te miben gondolkodsz?

Dávid mit csinál? Ma jó fiú?

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

[quote="bárány"]T írta:bárányi mikor kezditek a fogamzásgátlót?vagyis ki mit mikor?

Nem használok semmit... nálunk spontán baba kizárt... :cry:
Vendég

Halihó!

Csiri:fogzás????Ilyet?!

Eszem és jövök.
Fél 4től altattam Mátét.

Kép
melike

[quote="gigaboszi"]
írta:
gigaboszi
Nem használok semmit... nálunk spontán baba kizárt... :cry:

ez két szép gyerek után tulajdonképpen már áldás...tudom te szeretnél még babát,de lombikosoknak úgy halottam terhesség után már van,hogy összejön spontán...rosszul tudom_?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: