A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok
jó rég voltam, de nálunk is pocsék éjszakák voltak mostanában... :evil: tegnap aztán emberem hazahozott pár mindenttudó könyvecskét, én beleástam magam és este óta próbáljuk tartani a menetrendet. Egyelőre megy. Éjjel kétszer is sírt vagy másfél órát egyhuzamban, én pár percenként megsimiztem, de nem kapott cicit csak 3,5-4 óránként. Meglássuk...
Így kicsit aggaszt a közelgő balatoni hétvége anyósékkal, sógorral összezárva... :evil: :evil: merthogy ha egy gyerek sír, hirtelen mindenkinek annyi okos tanácsa lesz!! :evil: :evil:

Gyuzso?
Ti már lenn?
Elküldöm a telszámom priviben, ha gondolod, te is, hátha összejön valamikor a nyáron egy afrika múzeum? Vagy egy fröccs és hússütögetés.

Aprooka,
bocs, nem követtem annyira szorosan, de ha a kútvölgyiben szülsz akkor sztem oda nem kell eldobható pelenkázóalátét. Nem is fogod tudni hová letenni! Amúgy minden szobában van kis pelenkázó állványka, minden felszereléssel! (pelenka, alkohol, steril géz, popsikenőcs) de én mindig a csecsemőosztályra vittem pelustcserélni. Popsitörlő se kellet, meg nekem se betét, pedig vittem. Mellszívó is van, de azt a párod is beviheti vmelyik nap.
EDA állítólag 24 ropi. Meg engem a doki eléggé lebeszélt azzal, hogy mennyire elnyújthatja a kitolási szakaszt és emiatt sokkal gyakoribbak a szövődmények.
Én amúgy a legbelsőben szültem (amelyikben nem akartam :lol: ) de senki se nézett a lábamközé (amitől tartottam), olyannyira, hogy senki se járt arra, amikor beindultak a fájások és kurjongatni kezdtem... akkor ezen eléggé kiakadtam, de mostmár inkább vicces...
ja és van több szoptató párna meg egy ülőpárna is (az a középen lukas fajta, én mindig arra hajtottam.. :) )

Renáta,
üdv újra itt! Hogy haladsz a vezetéssel?
Remélem nincs baj, én meg már azt hittem "AZÉRT" keresed Vida dokit...

Nálam szombat óta újra vérzés :evil: azt hittem, most pár hónapig nyugtom lesz... szedem újra a bogyót... ez kicsit lehangolt..

Andi,
mondd, hogy mi van szerda óta? Ha van időd, gyere. Szeretünk és hiányzol! Annyira durva, hogy már szinte nincs család, aki ne szembesült volna ezzel valamilyen formában... nálunk is és azóta sejtem, hogy ez valszeg nálam is elő fog jönni..
na elnézést a negatív gondolatokért...

ugrom, mert úgy néz ki, valahol csőtörés van a házban, hallom ahogy az udvarban zsonganak az lakók.. :?
Vendég

Sziasztok!
Nagyon drágák vagytok, hogy így érdeklődtök :oops:

Tegnap anya megkapta az első kemoterápiás kezelést!! kap 10-én is és 17-én megcsinálják a célzott kemót és 18-án még egy kemó adagot!
Utána valamikor ismétlő ct és attól függ a műtét!!!aztán még utána is kapja a kemót....
hálisten egyenlőre semmien mellékhatása nincs a gyengeséget leszámítva!!!
Ami a lényeg hazaengedték ma!!!phizik, öcsikém ott van vele és meg majd viszem délután a kaját!Olyan fura, mert nem tudja a húst megenni :shock:

most folyik a kutató munka természetes dolgok után!Úgyis csak az ismétlő ct és a műtét után lehet szerintem bármit is elkezdeni

én már jobban vagyok lelkileg, tegnap aludtam délután egyet és most már pozitívabban látom a dolgokat!Bár bevallom őszintén lelkem mélyén ott van az az iszonyatos para.......és a mi van ha....
nagyon sok szőrnyűséget láttam a kórházba a héten....

Hőtérképes állapotfelmérésen nem volt valaki????Vagy nem tudtok valami helyet???
Nekem kellene, mert piszkosúl fáj a fejem megint, bár ebbe most biztos benne van az elmúlt 7 is, de ma reggel migrénes fejfájásom volt még hánytam is :oops:

Balu jól van, hisztis........örökmozgó, imádja a játszótereket :lol:

remélem mindenki jól van!!Nemes Gabi nagyon eltünt... :shock:

még1x mindenkinek nagyon köszönöm

emano/Andi
KépKép
emano

Na, eddig nem találtak meg. Talán megoldják maguk...

Köszi mindenkinek, akkor leadom a bababónusz igénylőt.

Veronikusz,
most nagyon átérzem, hogy mit érzel, hogy az embered ilyen keveset ér rá veletek lenni. Nálunk is kezd ez lenni, és tegnap csúnyán összevesztünk.. nem tudom, mit csináljak, mert én hajlamos vagyok szép lassan felhúzni magam, aztán egy apróság miatt kiborul a bili és olyankor legszívesebben egyből csomagolnék :evil: nem vagyok az a "beszéljük meg" típus..
ti ezt hogy oldjátok meg????

Másholalvás: nyilván nálunk ez még nem téma, de én is arra fogom (próbálni) nevelni, hogy bárhol el tudjon aludni könnyedén (haha, ez most még itthon se megy! :roll: ) Végül is együtt aludtunk már balcsin, meg Anyunál, aztán a nyáron valszeg megyünk majd anyósékhoz is.

Cukipofa,
szerintem nagyon jó, hogy Orsi ilyen lazán veszi és hogy "csavargós". Szerintem az ilyen gyerekek könnyebben veszik majd az akadályokat (felnőtt korban is). Boginál is ezt szeretném majd elérni.

Léna milyen komoly nagy csajszi lett!! Gyönyőrű! Mikor még a zacsiban hordozta a kölesgolyót a szigeten… mekkorát nőtt!! (Bocsi de nekem az ANNYIRA tetszett! "Lénáé!!!!" :lol: )

Zétibaba is nagyon cuki!!! Ahogy alszik!! És mennyi játéka van!?! Ezt látva Bogi babám kiságya teljesen sivár... :oops: gyorsan bepakoltam pár játékot... Gondoljátok hogy érdekli?

Lilluska,
gyerkőceid nagyon helyesek!

Adri,
7 gyerekes nagyi! Szegényke, csodálom, hogy bírja cérnával!

Na majd legközelebb folytatom a visszaolvasást...
most odabújok Bogi mellé mert kezdek lefáradni..
Na meg nem hagyhatom, hogy egy pucértalpas, pihésfülű manó kiszorítson a nagyágyról!!!! Hová vezetne ez????? :twisted: :wink:
Vendég

Andi,
igen, a természetes dolgokban én is nagyon hiszek, hogy ilyenkor segítenek. Minden erős antioxidáns, cékla, savanyúkáposzta(lé), grapefruit...
Vendég

pocakosok, a korhazba a babanak nem kell vinni semmit, csak par pelenkat tartalekba, egyebkent mindent adnak, textilpelenkat is, meg parnahuzatot alatetnek, popsitorlot meg hintoport, mindent! nem is szeretik, ha sajat cuccot hasznal az ember, mert osszekeveredhet a bentivel...:) csak hazahozaskor kell a par ruci, amiben elhozza az ember, meg az autos uloke...de ezeket is csak az utolso napon erdemes behozatni, addig csak kerulgeti az ember, ugyis keves a hely a szobaban... a fejogepet mondjuk banom, h nem vitettem be, bar van bent, csak mindig varni kellett, mig mas hasznalja, aztan fertotlenitik, stb...de nem mindenkinek van szuksege a fejesre, nem lehet elore tudni...

banana

Sziasztok,

Kicsit rég voltam megint :oops: Volt egy-két rosszabb napunk, és bár anyukám ideköltözött két hétre (ma ment haza, innen lesz érdekesebb :shock: ), így is megviselt kicsit... Ráadásul vesztett a súlyából Anna, mióta hazahoztuk a kórházból, ami ugyan megállt, de még nem kezdte el visszaszedni... Ettől kicsit ideges vagyok (bár a védőnő próbál nem stresszelni vele, de azért sikerül), ami a szoptatásnál nem sokat segít :cry: No mindegy, túllendülünk majd ezen is...

Kórházi csomag téma: mi kaptunk 2 féle ajándékcsomagot is, volt benne valamennyi pelus is, meg popsitörlők, meg egy kis doboz Sudocream is popsikrémnek, azzal el lehetett lenni, amíg apa hozott pótlást :D - ugyanis a II-es nőin csak alkoholt meg hintőport adnak... De ez a mintacsomag tényleg sokat segített...

A fejőt én behozattam utólag apával, de nem kellett... Mondjuk ebben benne van az is, hogy harmadik nap kirúgtak a kórházból (1 nappal előbb mint számoltuk), mert annyi baba született, hogy akit csak lehetett hazaküldtek, mert tele volt az osztály...

Másholalvás: szerintem is gyerek-szülő és nagyszülőfüggő... Bár ezt nem tapasztalatból :) Én most még el se tudom képzelni, de ugye még nem is aktuális :twisted: De én is azt szeretném, hogy el tudjon aludni probléma nélkül a nagyiéknál is (bár anyósnak nem adnám oda... :twisted: ), de nem azért hogy lerázzam, hanem mert szeretném, ha ilyen jó viszonyban lennének - és azért néha szükség is lehet rá...

Majd még folytatom a visszaolvasást, most ennyi sikerült...
:?

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Borsika!
Most mit mondjak??? Én is nyelem, nyelem, majd borul a bili. :oops: :D olyankor mindig megszeretget a férjem és nekem helyre áll a lelki békém. :D:D:D kitartás!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Köszönöm a bevivős tippeket!

Az az igazság, hogy egyfelől bennt is biztosítottak, hogy adnak mindent, másfelől meg mondták, hogy azért legyen 2-3 tartalék mindenből. Na de 2-3 tartalékot nem kapok csomagban.
Valószínűleg az lesz, hogy ami nagy dobozban van, vagy sok helyet foglal, azt a szülésre nem viszem be, úgyis mindennap jön majd valaki, akkor megkérem hogy hozzon. Az itthoni nagyobb csomagokat meg tartalékolom akkorra, ha hazajöttünk. Gondolom, úgysem az lesz az első dolgom ha végre hazajutok, hogy rohangásszak nagybevásárolni a madaras tecsóba, ugye jól gondolom? :wink:
Lesz nálam 2-4 pelus, 2-3 hálóing, betét, textilpelus, bimbóvédő (hátha kell), emdobható szopismelltartóbetét.
A babus körüli cuccok (krém, fürdető, popsitörlő, mellszívó, eldobható pelusalátét) meg egyenlőre itthon maradnak de összekészítve, mert a párom csak megállapítja, hogy jó nagy a doboza, de hogy mi van benne..... :lol:

Még egy kérdés: Ha valamit fertőtleníteni kell, pl. mellszívó, cumisüveg feje, bimbóvédő) ezekre van benn lehetőség? Mert itthon hiába fertőtlenítem, ott benn ha kell, úgyis kifőzném mégegyszer ha lehet...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

sziasztok!

Hát nekem is nagyon szar éjszakám volt, hajnali 3-kor menzi szerű görcsök jöttek egymás után kb. 3-om. KIcsit beparrantottam, hogy azért még nem kellene hogy legyen.... Ezek a jóslófájások??? Már bocsi hogy ilyet kérdezek, de nekem anno RÉkánál semmi fájásom nem volt, csak amikor mentem a szülőszobára....

Aprooka,
Küldtem privit, de majd még küldök egyet! :lol:

Kórházi csomag: hát ha rám hallgattok, akkor a szülőszobára "csak" és max. egy hátizsákkal menjetek. Ebben legyen papucs, törölköző (ha tusolni szeretnél) köntös, szőlőcukor, homeosbogyó, víz, szendvics (férjednek is :lol: ) fényképezőgép, kamera...
A bent tartozkodásra pedig tényleg felesleges akkora pakkal menni, mert tényleg kicsi a hely.... Én a mellszívót nem is vinném be, mert az elején épp annyi tejed lesz, amit a babuci megkövetel... (és ha jól láttom, akkor elég hamar hazamehetsz szülés után) De tényleg van bent egy elektromos is....

Fertőtlenítés: ott a kórházban, ha odaadod a csecsemősöknek akkor kifertőtlenítik a dolgokat. Legalábbis 2 éve így volt, sőt nekem főztek teát is :lol:

A babának akkor sem kellett semmi, én azért textil pelust behozzattam, de amúgy popsikrémet, hintőport stb... azt adnak.

Eperke,
Látom, Te jössz utánunk! Vagy lehet hogy együtt??? :D CTG-én remélem talizunk.... Mivel két nevet látok a vonalzón ezért arra következtettek, hogy még nem tudjátok a nemét?? Vagy nem is akarjátok?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Kriszta,
Te merre vagy??? Tőled már napi szinten egy bejelentkezést várunK! :lol:

Veronikusz drága,
Mi volt tegnap??? Végül volt tali Vida dokival???? Minden részlet érdekel minket :lol: :lol: :wink:

vica10

Vica!
ha jól olvastam akkor a 34. héttől normálisak a jósló fájások és ahogy egy kedves doki mondta: minden terhesség más :D szóval csak nyugi és pihizz ha tudsz!! Azért szólj a dokidnak, hogy tudjon róla! hátha még megemelteti veled 1-2 hétre a Mg-t vagy Cl-ot.
A másik témában meg inkább írok mail-t.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

mi sem tűntünk el ám örökre...... :D csak ebben az időben főleg a szabadban vagyunk ill. barátainkkal megyünk jobbra-balra a gyerekekkel.
szóval köszi a hiányolást,megvagyunk... Enci múlt héten volt beteg, alig ment le a láza, hívtam az ügyeletet is, ülőfürdő volt. azzal ment csak le.
úgy elmegy a nap,hogy este mire gép elé ülhetnék,akkor már lusta vagyok ... :oops: :oops:
A héten is voltunk a budakeszi vadasparkban mega Margit szigeten, vasárnap itt Sz.endrén Alma koncert lesz,,, szóval program van bőven..
de majd megpróbálok jönni kicsit gyakrabban...
visszaolvasni most sem tudok sajnos, csak Andinál akadt meg a szemem.
Emano! :( :cry: :cry: :cry: remélem,hogy minden rendben lesz veletek!!!!! kitartást és sok türelmet kívánok!!! sok sok ++++++energiát és gondolatot küldök felétek!!!!és tényleg a legjobbakat kívánom, és mihamarabbi felépülést Anyukádnak.

rólunk egy pár kép,aztán mentem....majd jelentkezem

Kép

Kép
Kép

Kép
gablaty

Sziasztok!

Veronikusz!
Nem semmi nő vagy ám...de monjuk az egy dolgo, hogy Te elviseled a férjed munkamániáját, de képzeld amikor már mindhárom csajszi balhézni fog majd Vele :lol: :lol: :lol:

emano!
HA gondolod akkor tudok küldeni pár természetes dologról infókat. Sógórnőm évek óta leukémiás és hála sokminden természetes dolognak nagyon is jól van...meg hát sajnos van rajta kívül is rákos beteg a családban...nem is egy :( :( :(

Gabi tényleg nagyon eltünt... :? :? :?

Kép

Kép
cukipofa

Hahó!
Megvagyok, egyben, a hétfői CTG szerint még nem is lesz változás, bár a doki azt mondta, jó lenne, ha 10 és 18 között alkotnék valamit. Szabi... :shock:

El is hiszem, hogy egy csomóan nem vagyunk a topon, ez a vihar, meg minden. Bár nekem most úgy tűnik, a melegfrontra érzékeny a pocakom, ez a szél csak a mozgáskedvét hozta meg.

Erzsike azt mondta, jóslók tök normálisak már ebben a terhességi korban.

Én is akartam írni, hogy szerintem nem kell vinni semmi babacuccost, max. textilpelust, mert az jól jön tisztábatevésnél és etetésnél is. Bár 4 éve mondták, hogy jó lenne egy-két pótpelus, mert elfogyott az osztályon, de Pankának úgyis kisebb kellett, mert olyan picike volt, hogy a normál 3-6 kilós pelus a hóna anljáig ért, így én azt kértem a páromtól, hogy hozzon.
A betét meg szerintem a 2-3. naptól elég kisebb is, mint amit adnak, de ezt - gondolom - mindenki eldönti maga.

Gabi! Jó, hogy megvagy, ne tűnj így el, mert mindenki itt aggódik.
Ugyanez Barbira és Ancsára!!! Hol vagytok lányok?

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Cukipofa!
hát igen! 3 lány + én (banya) :lol: :lol: :lol:
lehet még kevesebbet fog hazajárni :oops: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Cukipofa!
megköszönöm ha küldesz: emano@citromail.hu

emano/Andi
KépKép
emano

Cukipofa!
megköszönöm ha küldesz: emano@citromail.hu

emano/Andi
KépKép
emano

Emese
Boldog névnapot!
Kép

Gabi
Jó, hogy jelentkeztél, már nagyon hiányoltunk! :D

Jóslófájás:
Nekem a fiúkkal már elég korán, a 32. hét után jelenkeztek, Patival nem volt. Kicsit megemel magnézium, aztán még később is jönnek a babók, mint nálam Marci. :D

Szép napot és kellemes hétvégét mindenkinek!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

sziasztok,
az előző oldalról a képeknél valahogy mindig kidobott a rendszer :(
szüléstörténet röviden: (mert testvérekhez híven Dóra is belehúzott)
azt már írtam, hogy 3 cm-re nyitott méhszájjal tettem vettem idehaza, így kedden azt mondták, hogy ha csütörtökig semmi, akkor csüt-ön bőrönddel jöjjünk, mert a végén szép csöndben megindul a szülés, és mi félútig sem jutunk el otthonról.
10-kor kaptam oxitocint, mivel fájás semmi, és fél 11-kor hirtelenjében megszületett Dóra ökölbe szorított kezét a feje fölé tartva (épp oldalt kellett feküdnöm és lazítani, de lányka elérkezettnek látta az időt, hogy megszülessen) pedig már az olaj is ki lett bontva, hogy gátvédelem lesz, de nem került rá sor. doki bácsinak épp annyi ideje volt, hogy elkapja.
ennek ellenére nem kellett varni szerencsére, így utána is és most is remekül vagyok.

szerdán mérték meg az orvosnál és 3 nap alatt 250g-ot szedett magára, így elérte a születési súlyát, úgyhogy szépen nő Dóra.
tesók folyton babázni szeretnének vele. :) nehezen értik meg, hogy nem lehet őt húzni-vonni.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Sziasztok!

Andi!
Csak azt tudom mondani hogy veletek vagyunk!

Nálunk nagy változások lehetnek ha minden sikerül egy remek lehetőség adódott költözésügyileg csak hamar el kéne adni a lakásunkat ami most elég nehéz feladatnak tűnik. Ha valaki tud valakit aki Dunakeszin szeretne egy újépítésű szép lakást akkor kérem szóljón mert életem álma vállhat valóra! Ez pedig nem más mint egy kert :D

Bocsi de most csak ennyi mert lógok az ingatlan oldalakon hátha....

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Sziasztok,
gyors bekukk, este még próbálok bővebben, Flórka szájából most téptem ki egy adag virágföldet(végül is a földigilisztának sincs foga, most már tudom, mért a fődet eszi), szóval nem tudok túl sokáig itt....Ja! Flórka tegnapelőtt elindult, 4-5, időnként 15 lépésnél járunk, illetve jár ő, na...

Dóri Tündérkéjének nagyon boldog születésnapot kivánok!!!!

Manóka,
Dórihoz még nem is gratuláltam Neked, szívből és minden jót Nektek, örülök, hogy villámszülés volt, majd mesélj,milyen így három lurkóval! Tesók hogy fogadták a legkisebbet?

Adri,Steffi,
köszönöm szépen a kedves köszöntést.

Adri,
szépek a képek. Én még gimi alatt voltam Bajorországba, Garmisch-Partenkirchenbe, azóta is visszahúz a szívem, talán a nyáron eljutunk egy hosszú hétvégére. Én is úgy szeretnék túrázni, ahogy Matyi kollega....

Heni,
nagyon jól estek a szavaid(és persze mindenki másé is), köszi, amit írtál. Gombát én csak rántva vagy pörköltnek, úgyhogy kezelgesd magad, remélem, hamar kiirtod...

Andi,
azért írtam múltkor, hogy az én anyum is,hogy tudd, van kiút és esély a gyógyulásra. Nagyon drukkolol Nektek, minden nap az eszembe vagy.

Veronikusz,
küldenék majd Neked egy sor privit...

Steffi anyu,
mért érzem, hogy kislány van a pocakodban...Most legfeljebb jól mellélőttem...

Borsa,
végül is narancsárga típusú két részes lett belőle...oszt legfeljebb jól mulatott a tiszaújvárosi strand fürdőközönsége...

Gabi,
de jó, hogy megvagy.

Zsu,
ti?!

Jövök még, de kétfogú liba gépezni akar, és mióta kitépte az egyik billentyűt, nem engedem laptop közelbe. Pocakosok, vigyázzatok magatokra!

Kép
Kép
paklincs

Orsi,
eccere...

Kép
Kép
paklincs

Sziasztok!

Ma megvolt párom diplomaosztója, végre hivatalosan is doki lett. :D
Most túl az 5 fogásos ebéden, küzdök rendesek az egyre nehezedő szempillákkal.

Így csak egy gyors beköszönés, további szép szombatot!!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Emese!
nagyon sok boldogságot névnapod alkalmából!!!
várom a privit vagy mail-t!!

Orsi!
hajrá kecó eladás!!!! drukk ezerrel!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Ja!
tegnap megfogadtam legnépszerűbb dokibácsink tanácsát és ittam száraz börösbort (3dl helyett kb 1,5-et) de már túlon túl rózsás lett a világ! :lol: :lol: :lol: utána meg a Balatont is kiittam volna VÍZBŐL!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Dóri
Tündének nagyon boldog születésnapot kívánunk!
Kép

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Köszi Veronikusz,
ment a privko. :oops:

Aztán nehogy demizsonnal járj majd a ctg-re! :D

Orsi
hova akartok költözni?

Kép
Kép
paklincs

Sziasztok!

Vica
, ez már simán jósló! Nekem is volt Villővel, de semmit nem jelentett a szülés időpontjára nézvést :) Ki se jött volna Villő. :)

Borsa
, jól hangzik!

Veronikusz
, belejössz abba a borozgatásba, én jóslófájások miatt borozgattam esténként, előbb utóbb nem fogsz tőle úgy elpirulni :)

mtunde

Tünde!
hát! tegnap inkább hányingerem lett tőle :oops: fel is függesztem pár napra. :oops:

Emese!
ma megy a válasz.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok Lányok!

Csak benéztem...

Láttom nem nagyon van mozgás. Na meg gondoltam kibeszélem magamból a feszültséget.
Mert tegnap voltunk a Gyereksebészeten a Viktorral és én nehezen emésztem meg a dolgokat.
Viktor tegnap annyira elemében volt hogy elesett és szét repedt az álla, és én meg rosszul lettem a vér láttán :oops: :oops: :cry:
Úgy apa vette át a dolgokat és mentünk be az ambulanciára ahol nem varrták össze az állát csak összehuzták neki :cry:
Úgy sírt szegénykém,na meg én is :cry:
Magamat is hibáztattom,mert mellettem esett el és nem voltam elég gyors hogy elkapjam :evil: Lelkiismeret furdalásom van rendesen. :oops: :oops: :oops:

Ma is eléggé fáj neki,de a kedve jó.
Remélem nem zavart senki hogy kiírtam magamból ezt a dolgot.
Steffi? Memme? Borsa? Zsófi?
Majd még jövök.
szép napot mindenkinek
V

valentina

Valentina,
dehogy vagy hibás. Reméljük, hogy nem lesz több ilyen eset, de ezek a balesetek benne vannak a pakliban, és nem óvhatod meg mindentől. Pláne mikor ovis vagy iskolás lesz, akkor nem is tudsz mindig ott lenni mellette. Szóval fel a fejjel és Viktornak pedig mielőbbi gyógyulást!

Veronikusz,
kiakadtam. Válaszoltam.

Kép
Kép
paklincs

Paklincs, most látom csak, mekkora esemény előtt álltok. Mivel holnap szátbontják a konyhát, el leszek havazva, úgyhogy már most előre is Isten éltesse a kis hercegnőt.

Valentina, én is ettől rettegek nagyon. Persze teljesen mindegy hogy ott vagy-e vagy sem sztem egy csomó esetben esélytelen megúszni. Erre valók az örzőangyalkák. :)
Jobbulást az úrfinak.

Nálunk ma derült ki a holnapi konyhás móka, munkalap és mosogtaóücsere és hogy persze a nagyáruházban, ahol bevásároltuk a munkalapot, mosogatót, egy pár "apróságot" elfelejtettek adni. :evil: Ami nélkül nem lehet elkezdeni, de asztaloséknak csak holnap jó....
Persze párom ma dolgozik, így mehetek én a nagy műszaki zseni csupa kimondhatatlan nevű konyhai záróelemet vadászni délután, hogy holnap elkezdjék megcsinálni a dolgokat. Az asztalos kinn volt nálunk és ma mondta, hogy a vízszerelős részt nem vállalják, mert volt már belőle problémájuk. Így marad Péterem és ha nem megy, akkor holnap délután kereshetünk SOS szakembert erre is. Miért mennek ilyen nehézkesen ezek a dolgok? Ez kicsit elszontyolít így a 34. héten már nem ezekre a dolgokra vágynék. :?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Köszi lányok :D

Tündének boldog szülinapot!

Emese!
Bizti csini az új ruci!!! Örülök hogy 2 részes lett ;)
Dunakeszin van a ház remélem sikerül :D De még nincs jelentkező a miénkre :(

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Sziasztok!

Hú Aprooka!
Jó nagy munkába fogtatok! Pláne így a végén, szp lesz, minden elismerésem. És mikorra lesz kész, mit mondtak? Vigyázz magadra a vásárlásnál, mert meleg lesz holnap, állítólag.

Valentina!
Ne ess kétségbe, tudom, hogy borzasztó, de vértezd fel magad, kisebb-nagyobb balesetek előfordulnak még. Sajna, ez együtt jár a gyerekekkel. Reméljük, már csak kisebbek lesznek.
Enyémek is most elmentek bicajozni, ilyenkor azért kicsit mindig izgulok. :oops:

Én megvagyok, elég iszonyú éjszakám volt, úgy tűnik melegfrontra ugrik a bébi. A feje a hólyagomon volt, a lába meg a gyomromban, alig aludtam valamit, egész éjszaka fent volt.
Aztán ma nagy kalandként leborotváltam a lábamat. Már nézegetem egy ideje, de olyan távolinak tűnt. Ma egyedül voltam, és rászántam magam, mert gondoltam mingyá' kibújik ez a gyerek, és azt hiszi anyja a jeti. :lol:

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Epreke!
Üdv itt! A kórház tényleg nagyon tuti! Mit jelent az amikor egy orvos külsősként csak szülni jár be?

Valentina!
Még rövidebb lett Viktor haja mióta utoljára láttam képet róla?! Hát figyi ilyen balesetek tényleg mindig előfordulnak sajnos! Próbáld magad túl tenni rajta, a gyerköcöt az is megviseli, ha te szorongsz! Martin pénteken az utolsó 3 lépcsőfokról esett le úgy hogy fogtam a kezét… De szerencsére az ijedtségen kívül semmi baja!

Tikó!
Nagyon köszi az infot a nem kérdésről!

Adri!
Tök jók a képek, végre! Nagyon tuti helyen voltatok!

Heni!
Hogy van a barátnőd kisfia?

Gabi!
A köv. szülőszoba látogatás aug-ban lesz, talán 7-én? Valami ilyesmi dereng…

Veronikusz!
Tök jó fejnek látszik ez az agáma! Csajok mit szólnak hozzá?

Andi!
Rengeteget gondolok rátok! Sok erőt és kitartást nektek!

Aprooka!
Ne aggódj ennyire a szülés miatt! Amikor eljön az ideje minden jön magától! Egyébként szerintem minden szülő nő fél, akár első akár többedik szülés! Az igaz, hogy nem mindenki ugyanattól fél, de valamitől mindenki! Nem tudom mennyire vigasztal ez!
És jó lenne, ha egy kicsit pihennél is most már!

MSE!
Örülök,hogy tetszett a képeslap! A megérzésedről annyit, hogy talán :lol:

Látom a téma sokakat mozgat, így virágnyelven csak annyit mondok, hogy bejönni látszik a kinai fogamzásnaptár! Többet nem mondhatok...

szép estét mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Steffi,
Hát köszi.... :lol: Kínai fogamzásnaptár.... Hát, ki a fene emlékszik már arra, hogy ezek a kínaiak mit jósoltak Neked :lol: :D De az én megérzésem is az hogy lányt tippelt a dokid, csak nem árulod el nekünk!!! :) De én lezárom a témát, nehogy megharagudj rám, hogy feszegetem.... :lol:

Kriszta,
Hát igen, Lili a hideget érzi meg, illetve a medence csontom.. Délután már úgy jártam mint aki szó szerint besz@..... annyira fájt... Jeti???? :lol: Ez jó :D én holnapra terveztem ezt a programot... Na jó azért én hetente nyomom, csak most azon gondolkodom, hogy annak idején mikor szülni mentem, akkor ott alul hogy borotválkoztam meg.... Mert hogy lassan már tükörrel se látom magam alulról, annyira nagy a pocakom... na ezek a kényes dolgok :oops: :oops: (többiektől bocsi)

Valentina,
Sajna ettől még lesz rosszabb is... Kivédeni nem tudod, úgyhogy légyszi ne hibáztasd magad, nincs értelme...

Borsa,
Drukk a lakás miatt!

Veronikusz,
Én is írok majd választ, csak a hétvégén kicsit szétestem!

Na, hát a hétvégén sikerült pár dolgot beszerezni, tehát a jó hír, hogy eccer csak utólérem magam... Vasalni is sikerült ami azt jelenti, hogy már haladok. Apuci is előbányászta a babakocsit, amit sikerült darabokra szedni, így azt is kitudtuk mosni...
Holnap fogászatra megyek, kedden doki, szerdán vagy csütörtökön jönnek a légkondisok és aztán lakás festés.... Szóval unatkozni nem fogok....

Na most pedig megyek aludni, mert a délutáni alvás elmaradt a Forma-1 miatt :lol:

vica10

Manóka,
Mindjárt gondoltam, hogy nem túlóráztak rajtad..... :lol: :D Örülök, hogy gyors volt....ha lesz egy kis időd azért kérünk képeket is!

Mondjuk egy ilyen szülést én is simán bevállalnék.... :lol:

Steffi,
Azt elfelejtettem az előbb, hogy tudod: imádlak! :lol: :lol:

vica10

Vica!
Édi vagy! Az jutott eszembe, hogy én 3 hét múlva megyek a dokihoz, viszont ha elvileg te meg akkor mész ctg-re és akkor végre találkozhatnánk már! Naaa? Én akkor terheléses cukorra megyek, tehát olyan fél 8tól 10ig, 11ig ott leszek szerintem. Tök jó lenne! És bocsesz, hogy ilyen titokzatos vagyok, megvan rá az okom...

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Aprooka,
köszi. Még szombaton akartam Neked írni, de most olvastam vissza, hogy lemaradt, ne izgulj a szülés miatt. Én a terheség elején tartottam az egésztől inkább, aztán ahogy telt az idő, egyre kevésbé. Amikor meg beindulnak az események, úgyse lesz időd, energiád félni, sodorni fognak magukkal az események...szóval nyugodtság.

Kép
Kép
paklincs

Flórka!
Úgyan van még pár perc éjfélig, de azért elsőként szeretnék boldogságos születésnapot kívánni!
Kép

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi!
Agáma: lányok általában nem vesznek róla tudomást, de ha látják hogy a férjem vagy én odamegyünk megnézni akkor odamennek és a frászt hozzák szegénykére. Kiabálnak, ütögetik az üveget, Szofi valami ugatás félét is előadott neki. :shock: Szegény kis állat!!!
Én is tegnap odadugtam az orrom, hogy meglessem szundi közben, de nekem simán visszacsukta a szemét. Tegnap nagyon furcsa volt, már azt hittük megdögleni készül, :cry: én hülye meg nem mertem elmenni aludni, folyton azt lestem, hogy vesz-e még levegőt. Alig vártam hogy reggel legyen! :D szerencsére csak paráztunk! Férjem és a lányok este csigát szedtek neki a kertből. :shock: :roll: :D

Kriszta!
Ez a jeti nekem is nagyon tetszik! :lol: :lol: :lol:

Vica!

Szülésnél úgyis megborotválnak úgy, ahogy az nekik tetszik. :lol: a lábadra meg tudod, hogy zsákot húznak térdig. :D ez utóbbit sose értette. :shock:

FLÓRKA!
NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK ELSŐ SZÜLINAPOD ALKALMÁBÓL!!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Flórka
boldog első szülinapoT!!!!!

emano/Andi
KépKép
emano

Flóra!
Nagyon boldog első szülinapot!

Kép

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Sziasztok!

Tündénk és Flórának nagyon boldog szülinapot kívánunk!!!!

Brigi+Petya

KépKép

KépKép
cukorfalat

Te jó ég! Dóri Tündérkéje is egy éves?!
Hát akkor neki is boldogságos születésnapot!
Kép

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Vica: Igen, úgy tűnik mi jövünk utánatok! Bár, ezt soha nem lehet tudni :D A nemét valóban nem tudjuk, mert most nem szeretnénk tudni, ezért a több név a vonalzón. A fiúnevet pedig még nem tudtuk eldönteni, melyik legyen.
Nem semmi, így a vége felé ekkora munkálatokat bevállalni. Azért vigyázz magadra/magatokra! Ne vidd túlzásba a munkát!

Steffi: Köszi az üdvözlést! Amennyire én tudom, a külsős annyit jelent, hogy szerződése van a kórházzal, hogy szüléseket vezethet le, és szülőszobai ügyeletet is ad, de ambuláns rendelése nincs benn. Minden egyéb vizsgálatot, terhesgondozást stb. a magánrendelőjében vállal.

Aprooka: Ha túlvagytok ti is a konyhafelújításon, és kipihented magad, el tudnád küldeni nekem a kórházi listát. Előre is köszi! Te se fáraszd nagyon ki magad! Csak óvatosan!

Flórának boldog első születésnapot! :D

KépKép
KépKép
eperke21

Sziasztok!

Tündének és Flórkának boldog szülinapot és nagy ünneplést! :)

mtunde

Tünde!
Minden oké?

Eperke!
Nekem is van listám, ha délután alszik a kicsim akkor bepötyögöm neked! Meg annak aki szeretné! Ja és van anyakönyvvezetés menete is, mit kell vinni stb, ha kell ezt most át tudom küldeni!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Hahó!
Megjöttünk CTG-ről. Kicsit zűrös volt, mert elsőre alvást mutatott be az úr, úgyhogy mentünk még egy kört. Kicsit szorít az idő, mert Vida 18-áig van. :shock: Majd kitalálunk valamit, bár a férjemnek elsőre a fűnyírás jutott eszébe.... :evil:

Vica! Alul csak érzéssel én is. Aztán lesz, amilyen lesz. (bocsi én is többiek)

Lilluska! Létezik, hogy egymás mellett ültünk CTG-UH előtt ma reggel?

Veronikusz! Milyen zsákot a lábra? :shock: Nekem nem volt.

Eperke! Üdv a fedélzeten. Jó kis hely ez, majd meglátod. :wink:

Flórkának és Tündérnek boldogboldogot, majd fényképeket kérünk!

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Épp várom a konyhásokat, kicsit késnek.....
Gondoltam addig is lefoglalom magam, mert kicsit izgulok, hogy simán menjen. Most kissé más felszerelést vettünk, és kíváncsi vagyok, párom boldogul-e a vizes dolgokkal. Ha nem, akkor nincs főzés, mosogatás 2 napig. :?
Na, fő a bizalom. :lol:

Steffi, az externisták olyan dokik, akik tényleg csak a magánrendelőjükből élnek, mert a kórház csak szülni engedi őket. Mintha kibérelnék a szülőszobát. Csak sajna nekik sokkal nehezebb így. MIvel rengeteg kórház bezárt, illetve rengeteg ágyat elvettek mindenhonnan, nagyon sok doki kényszerült ilyen pályára. A Szt. Imrének ha jól hallottam, valami 60 externista dokija van. Nagyon dúrva. :shock:

Eperke, a lista nagyjából: (de ha mész az V. emeletre valamikor, akár előadás előtt akkor a pultnál mondhatod, hogy adjanak. Kinn a pultnál nem bizti hogy van, de sztem megemlítheted, hogy benn a szülőszobák folyosóján lévő kisasztalon szokott lenni.Hátha kifogsz egy kedves nővérkét, aki segít neked, mert oda nem sétálhatsz be)
- Alapiratok (személyi, lakcímkártya, Taj)
-Kismama könyved, minden lelet, amit kaptál, kiemelten, vércsoport, Wassermann, AFP, GBS eredmény)
- Házassági anyakönyvi kivonat: A papírszerint 300 napnál nem régebbi, a szülőszoba látogatáson azt mondták, hogy 30 napnál. Én már megcsináltattam és azt hiszem nem megyek vissza még egyért. Ha belekötnek, akkor majd megmutatom a kis tájékoztató füzetet. Nehogy már ezen kötekedjenek. Ugye nem fognak????
vagy apasági nyilatkozat ha nem vagytok házasok
-Kisebb táskába külön a szülőszobára: Ásványvíz, szőlőcukor, citrom, szendók apájának, csoki, műzli és minden ami energiabomba, kedvenc zana, fényképező/kamera, kispárna, zokni ha kell, papucs neked és a kísérőnek. + szőlőzsír, h. ne száradjon ki a szád
- Kórházba: Amit egyébként utazáshoz vinnél: köntös, hálóing (ez van ott is, de hétvégén elfogyhat, ezért 2-3 db-t érdemes vinni, mélyen gombolós), szopis melltartó melltartóbetéttel, 2 db papucs (fürdéshez, folyosóra), TENAFIX MOSHATÓ BUGYI, ZOKNI, TÖRÜLKÖZÖ (bocsi nem akartam nagy betűt), nedves intim törlőkendő vagy szilvia papírtörlő, hogy a türcsik tiszták maradjanak)
Neszeszer táska: sampon, tusfürdő, dezodor, fogkrém......stb.
papírzsepi, egyszer használatos wc-papír ülőke.
Étkezéshez: bögre, tányér, evőeszköz, pohár, szalvéta
Pár üveg ásványvíz, rostos üdítő. (ebből ne túl sokat, mert a babapocaknak nem jó, ez hangzott el előadáson)
Fejőszett a biztonság kedvvért, de ezt utánad is hozhatják, ha kiderül hogy kell, amúgy csak a helyet foglalná. Benn is van egy elektromos, de az sokszor foglalt.
Olvasnivaló, mp3, mobil.....stb.

babának: elvileg mindent adnak, csak majd az időjárásnak megfeleő hazavivős cucc kell, illetve érdemes 4-5 eldobható pelust és 1-2 textilpelust betenni a bizti kedvéért.

Nagyjából ennyi, ha valamit kihagytam a többiek majd kiegészítenek

Még jövök, de végszóra befutottak a konyhások! :lol:

Gyorsan írtam, sztem tele van hibával, ezért is elnézést. :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: