A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Délben fel kellett hívnom az anyámat,mert az egyik bokor,ami neki a kedvence,pedig én utálom,mert ronda, szúrós és még dőlt is el,szóval én ki akartam dobni,de féltem,hogy kikapok majd. így felhívtam, mondtam neki, hogy a közepe tök szárad el, kidobhatjuk-e. Persze nem tetszett neki, kijött megnézni. De hozott nekünk szedvicset is meg ásványvizet, ami tök jólesett. Akkor normális volt. Meghívott minket vacsorára,hogy megköszönje, hogy az ő anyja sírját így rendbehozzuk.

Kép
flóra 11

Elmentünk hozzá, hát csajok,kedvem lett volna neki elmesélni Tancsu esetét,aki szintén most költözött és rögtön mindent el is rakott. Az anyám pár napja hozta át a maradék cuccát az új lakásába,de csajok,ott lépni nem lehetett a millió zsáktól.A konyhában az anyám ahogy sütötte ki a húst, lépkedte át a zsákokat. Persze mindig belerúgot,botladozott bennük,így mindig kigurult valamelyikből egy edény. Végül leejtette a földre a serpenyőt, amiben a húst sütötte. A forró olaj szerencsére nem dőlt rá, de a sok zsákra igen. A zsákok a forróságtól összeolvadtak, az összes edény merő olaj voltés úszott a konyha az olajban, a padló a konyhabútor, a tűzhely....

Kép
flóra 11

Szóval az anyámat leültettem,nekiálltam takarítani a konyhát. Mindent elmosogattam, máromszor felmostam,az edényeit el is raktam.Ő ezalatt kisütotte nagy nehezen a 4 szelet húst. De azt is mondanom kellett neki sokszor, hogy csinálja már. Komolyan,mint egy gyerek. Közben állandóan morgott, panaszkodott, hogy neki senki nem segít és mennyi a dolga... Hát mondtam neki,hogy ebben nem tud neki senki sengíteni,neki kell kipakolnia.Ő tudja,mit hová akar rakni.

Kép
flóra 11

Végül,mikor már elkezdett hülyéket beszélni,meg kezdett megint veszekedni velünk, fogtuk magunkat felálltunk és eljöttünk. Mikor jöttünk el,odahajolt hozzám,akkor éreztem, hogy jön belőle az alkohol. Ha iszik, mindig agresszív és veszekedős.
És a legszebb, hogy közben telefonálgatott, mindenkinek elmondta, hogy visszaköltözött Galántáraés most, hogy ő itt lesz,meglátják milyen szépen rende lesz tartva a temető!!!! :evil:
Mit szóltok?

Kép
flóra 11

Hát Flóra, azt hiszem anyádnak semmikor sem tudsz jót tenni! Pedig milyen jól indult az este!
Szerintem jobb ha lemondasz a közös vacsorákról!
Végül is rendbe lett téve a sír! :D
Én biztos a fejére húztam volna az olajos serpenyőt! :evil:

Kép
muzsuzska

Szép reggelt mindenkinek! Kép

Kép
flóra 11

Zsuzska,legszívesebben én is azt tettem volna. Csak azért mostam fel nála meg rakodtam el az edényekkel,nehogy az olajos padlón elcsússzon,aztán nekem kelljen őt ápolnom a törött lábával. Más értelme nem volt,mert senkinek az ég világon nem mondja el, hogy ott voltam és segítettem neki. Úgy is azt fogja híresztelni,hogy mi elmentünk vendégeskedni hozzá, a költözés kellős közepén csak feltartottuk, de nem segítünk semmit. Kár a szóért! Végül csak pénzt akart kicsikarni tegnap tőlem,mert hogy ki kell fizetni a sírhelyeket. Annyiszor elmondta, hogy végül a fejéhez vágtam,hogy ő fizesse ki a sírhelyeket,én pedig rendbeteszem, az még többe jön,mint a sírhelyek. Képzeljétek,hüledezett,hogy mi kereül nekem azon pénzbe? Hát nekem a vágott kő terem a lakásomban? Vagy van nálam raktáron hatalmas cserép, 100lföld és termesztem a virágpalántákat???? Nem tudom,hogyan gondolta. És a bokrok??? Őrület egy anyám van. Csajok, nem túlzok,az a sír minimum 2mx5m, de ma megmérem pontosan. Szóval kkora területt, ha rendezni akar az ember, azt hiszem van elképzelésetek róla,mennyi növény meg egyéb kell rá. Nem kevés pénzembe fog kerülni. De nem szóltam volna semmit, ha az anyám nem piszkál. :evil:

Kép
flóra 11

Ha meg nincs pénze a sírra,akkor kérjen a bátyámtól. Ő egyáltalán nem segített se anyagilag,se fizikailag,tehát kiveheti a részét. Üzentem neki,hogy rendbe kell hozni a sírokat, jöjjön segíteni,mert férfimunka. A kisujját sem mozdította,meg sem akarta hallani.

Kép
flóra 11

Inkább nem morfondírozok itt nektek. Ezek a családi viszonyok borzalmasak és kész. De ugye ez ismerős neked is Zsuzsi,Tancsu.Sajnos. :(

Kép
flóra 11

Csajok, annyira fáj ma mindenem,hogy kidobott az ágy.Még feküdni sem bírok.A combjaimban izomlázam van, a derekam sajog és le is égett. Pedig csak néha sütött ki a nap. De tökre fáj, ahogy lesült. Képzelhetitek,mennyit hajlongtam,ha állandóan kint volt a derekam,hogy még le is sült. Este mondom a Flóriánnak,hogy úgy fáj a derekam,egészen süt.Megnézi és nevetett, hogy azért süt,mert leégett. Na,én is jót derültemmagamon,hogy azt hittem, a sok hajlongástól süt. :D

Kép
flóra 11

Ma meg mondom a páromnak,viccből,hogy mennyire agyon dolgoztatott ngem. Mire mondja,hogy te akartad rendberakni a sírt,miért nem készültem már előre, a számítógép előtt nem fogok megedződni! Na puff, ezt megkaptam,igaz? :D

Kép
flóra 11

Más pihenni megy a temetőbe, te meg lefárasztod magad! :D :D :D

Kép
muzsuzska

Nem tudom hogy van e edzésterv sírtakarításra! :D

Kép
muzsuzska

Csajok,mi már reggeliztünk, mosogattunk. Mosógépem lassan kimos,kiteregetek. Aztán megyek a póstára,onnan a Tescoba, megvesszük a földet, majd a kertészetbe,ott a cserepeket,aztán a piacra, ott pedig a virágokat. Aztán irány a temető, visszük a kavicsot is. Kavicsterítés,virágültetés,öntözés...
Megint minimum dél lesz,mire megjövünk.

Kép
flóra 11

Te rendbe raktad, megtettél mindent! Más meg szégyelje magát!

Kép
muzsuzska

Hát akkor jó munkát!!!!! Mára már edzettél!!!!!!! :D

Kép
muzsuzska

Mosógép! Talán nekem is be kéne pakolnom!
9kor vendégeink jönnek Székesfehérvárról, szerintem kapjuk az esküvői meghívót!
Gyors pakolás!
Szép napot mindenkinek! :D

Kép
muzsuzska

Szép reggelt mindenkinek!!!

Kép

Kép[/
tancsu

Tegnap este 8 óra volt, mire hazaestünk, csináltam a melegszendvicset vacsira, sok zöldséggel, tejjel, stb...
Aztán majdnem 10 volt mire bevasaltam as babaruhákat, utánna már csak beájulni volt erőm...:(

Kép

Kép[/
tancsu

Ma egésszen fél7-ig aludtam, ami nagy szó nálam...:D:D:D

Most már elkapoltam a rtegnapi mosott ruhát, újra megy a mosógépem, éppen mosogatok még most,csak az egyik tojásos edényemnek áznom kell még....
Közben beültem ide és iszom a reggeli kv-mat...:)

Kép

Kép[/
tancsu

Ma mi is megyünk délután Tescoba, meg a kiságyba megvenni a matracot, aztán anyáékhoz....

Ebédet is főznöm kell még, aztán a reggelimet sem tudom hogy mi legyen, bár túl éhes nem vagyok...:)

Kép

Kép[/
tancsu

A párom ma elvileg megy segiteni bnőmékhez....

Kép

Kép[/
tancsu

Zsuzska:Jó vendéglátást...:)

Flóra:anyukád már nem fog változni, sőt, ahogy öregszik, csak rosszabb lesz...ne várj csodát tőle....

Szilzi:pihend ki magad és gondolj sokat ránk közben!!...:D

Benó:ugye majd abból a könyvből is fogsz nekünk irni ide????

Timi:már biztosan élvezed a pihit...amikor már baba lesz, vissza fogjuk sirni az ilyen nyaralásokat......:D:D:D

Kép

Kép[/
tancsu

Na megyek mert addig áztatom az edényemet, hogy kihül a vizem...

Később benézek majd...:D

Kép

Kép[/
tancsu

Pár percre visszajöttem...

A párom elment itthonról...:)

Az ebéd krumplipüré, fasirt és sali lesz.
Krumpli előkészitve, fasirtot már csak sütni kell, 2 féle sali a hűtőben elkészitve.....
Konyha rendben, kiteregettem, összepakoltam, stb...:D

Kép

Kép[/
tancsu

Azt hiszem kihasználom hogy egyedül maradtam és sütök egy kis Szilzi-féle fánkot....:D:D:D

Kép

Kép[/
tancsu

Azt hiszem kezd málam krónikussá vállni a fészekrakó-ösztön...
Na hogy erre baba mellett nem lesz ennyi időm, az biztos.... :wink: :wink: :wink:

Kép

Kép[/
tancsu

Menek is és nem küzdök az ösztön ellen........majd később megint jövök.... :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép[/
tancsu

Puszi mindenkinek, most indulunk a Balaton felé, és természetesen leírom majd nektek a lányos könyvet. Én már elolvastam, bőgtem rajta.
Puszi
Vigyázzatok magatokra!
Majd jövök! :D

KépKép
benó

Én is benéztem,lányok. Majdnem egy óra volt,mire hazaértünk.A temető gyönyörű rendben van. Kint volt a keresztanyám is,az ősírjuk amiénk mellett van.Nagyon megdicsért minket,hogy szép munkát végeztünk. :D

Kép
flóra 11

Igen Zsuzsi,szerintem is.
Tancsu,tudom,hogy változni nem fog. Keresztanyám is azt mondja,hogy kivan idegileg. Mondtam,hogy az egy dolog,de miért kell e mellett még gonosznak is lennie? A keresztanyám is meglepődött,hogy minket talált atemetőben,mert őt is felhívta az anyám, közölte vele,hogy nagyon meg fog lepődni, ha kimegy a temetőbe, hogy milyen szép lett. És természetesen azt mondta,hogy ő hozta rendbe. Engem teljesen hidegen hagy az anyám minden bolondériája, csak az fáj,hogy terjeszti rólam , hogy nem segítek neki, amit meg megcsinálok,azzal is ő henceg. Nagyon gonosz. Ráadásul állandóan Ildinek hív, pedig tudja,hogy utálom ezt a megszólítást. :evil:

Kép
flóra 11

Ebédre nagyon gyorsan sütöttem egy irtó fincsi pizzát. Egy egész pléhhel sütöttemés bevágtuk mind,olyan éhesek voltunk. Lányok,kipróbáltam úgy a pizzát,hogy a tésztája kenyér volt. Nem lehetett észrevenni,hogy nem kelt tésztából van. Körbe levágtam a kenyér héját, elraktam a pléhen,meglocsoltam tejjel, leöntöttem felvert tojással,erre a kecsap, sonka,olíva, foghagyma, sajt. Nagyon finom volt. Kép

Kép
flóra 11

Lányok,olyan vihar van itt nálunk!!!!! :shock:

Kép
flóra 11

Hali...!!!

Voltunk anyáéknál, elcsomagoltam 5 csomag málnát a fagyóba, isteni volt az ebéd és a fánk is, vittem anyáéknak is belőlle...

Délután voltunk Tescoban,Lidl-ben,Penny-ben....

Már kitakaritottam a konyhát, elpakoltam..

Lassan fürdenem kéne, bnőmék mondták hogy lehet este átjönnek, de még nem hivtak azóta.....

Kép

Kép[/
tancsu

Itt is volt egy kis viharka, pár csepp esővel és erős széllel, de már elment...:D

Kép

Kép[/
tancsu

Hivott a pocakos bnőm, hogy pénteken éjjel arra kelt, hogy vérzik..
Azonnal bejöttek a kórházba, nem mert otthon maradni...
Neki kellett volna hétfőn befeküdnie varratszedésre, mert a méhszája volt varrva...
Most 37 hetes, de azóta semmi, nem vérzik, a baba jól van....

Csak azért hivott, hogy ha kell valami neki, akkor szólhat e nekem, mert 50 km-re laknak és a párja nem tud minden nap bejönni hozzá....
A tesója meg éppen nyaralni van, pedig ő itt lakik...

Mondtam neki hogy bármi kell, azonnal viszem neki....:D

Kép

Kép[/
tancsu

Na azt hiszem elmentem fürdeni...
Eléggé hulla vagyok...:(
Annyira hasogat a jobb lábam...:(

Kép

Kép[/
tancsu

Talán este még felnézek, ha nem akkor vagy vendégek vannak, vagy alszok...

Cupp.....

Kép

Kép[/
tancsu

Hellóka!

Lányok teljesen rokkant vagyok a sok munkától. Olyan izomlázam van a combjaimban....

Hatkor elment a párom a szüleihez, én meg hívtam a bnőmetés kicsit kimentünk. Fagyiztunk,dumálgattunk,ittunk egy üdítőt. Kicsit kikapcsoltam. Jól is esett. :D

Kép
flóra 11

Viszont nem tudom,mi az oka,tegnap is estére egy picit barnáztam.Ma semmi, de délutánra megint egy pici volt,azóta megint semmi. Most indulgat a pirim? Vagy lehet ez még mindig a ciszta utózengéje?
Zsuzsi,te vagy ebben a szakértő. :shock:

Kép
flóra 11

Hát ma nem volt itt nagy forgalom,sajna. Pedig olyan jó lenne dumcsizni.Napok óta nem sikerül senkivel összefutnom. :(

Kép
flóra 11

Holnap egyedülleszek a nap túlnyomó részében. Majd csinálok valami programot magamnak, de ha itthon maradok,akkor holnap leszek. :)

Kép
flóra 11

Úgy döntöttem,hogy kötök egy csini pulcsit a barátnőm lányának. Megvettem a pamutot is. Talán el is lezdem. Már régen jutottam hozzá a kézimunkához,pedig szeretem.

Kép
flóra 11

Ja, a fiaimról nem írtam. Jól vannak, jól érzik magukat. Persze mindig nekem kell teliznem, ők nem hívnának. De fő,hogy jól vannak. Szerencsére a nagyfiam is meggyógyult, nem fájt már a gyomra és a repülőt is jól viselte.

Kép
flóra 11

Most látom csak,milyen késő van már. hiába is várok itt valakire. Megyeklányok. Holnap majd jövök.

Kép
flóra 11

Kép

Kép
flóra 11

Jó reggelt...:)

Kép

Kép[/
tancsu

Sajnálom Flóra hogy hiába vártál este...
Nem aludtam délben és egész nap meg sem álltam,igy este beájultam az ágyba...
Bnőmék sem jöttek végül...:(

Kép

Kép[/
tancsu

Ma reggel pedig már 4 órától fent vagyok...
Már megy a mosógépem, megkávéztam, kipakoltam a piperés kosárkámat,átválogattam, stb...
A párom még edesdeden alszik, nem nagyon tudok mit csinálni, hogy ne keltsem fel korán...

Kép

Kép[/
tancsu

Tényleg nem volt nagy forgalom tegnap...
Timi,Szilzi és Benó elutaztak,Zsuzska vendégeket várt tegnap, minket meg lekötött a házimunka.....:)

Kép

Kép[/
tancsu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: