A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Mágnes! Anna most is gyönyörű a képen! nekem is nekem is kell ilyen angyallány!!!!

Rita! Túrós csúúúúúúszaaa!!! imádom! soksok szalonnával!A párom úgy eszi, hogyszalonna+porcukor brrr.... én vagy így vagy úgy de együtt???? A CAribant be kell írni a házipatika.com keresőbe és ha lehet itt kapni akkor kidobja. Mindjárt meg is nézem de nem valószínű...

Egyébként a poci méretét befolyásolja a baba elhelyezkedése, a magzatvíz mennyisége, a hasfal rugalmassága.Ergo akinek izmos lapos hasa van annak általában később kezd el látszódni mert az izom jobban "helyén tartja" de a végén senki nem ússza meg hatalmas pakk nélkül:)

Andrea! banyek de köcsögök voltak!!!!! AZt tudnám mi a fenének fizetjük a TB-t ha sztk alapon semmi normális vizsgálatot nem végeznek el?
Épp ma voltam ekg-n....a számlán 978.-Ft szerepel és az, hogy ezért nem fizettem semmit! Kérem szépen akkor hova picsába vonják a TB-t?

SZia "vén" Bartika:)

Moffl! Lehet csak a méhszalagok nyúlnak és azt érzed! vagy az összehúzódásokat mert ilyenkor már igencsak gyakorlatozik a méh!
Nekem akkor fájnak csak a melleim ha leveszem a melltartót.

Jut eszembe a nőgyogyi felír algopirynt? Muszáj lesz vinni magammal a nyaralásra bár azis lehet romániában nem is vényköteles...
katuska79

Sziasztok!

Hát én is fel voltam ám háborodva rendesen.
Be kellett volna neki olvasnom, de akkor annyira megijesztett ezzel a veszélyeztetett terhességgel, hogy megszólalni is alig tudtam.
Na mindegy! Ma este akkor is látni fogom a babómat, le van tojva az állami egészségügy.
Majd írok, hogy mi volt!!!!

Mágnes! nagyon aranyos a lányod!!!! Várja már a kistesót????

Kép
jandrea

VAn valakinek bandász öve? (kismama öv) tudjátok amivel klasszul el lehet takarni a be nem gombolt nadrágot vagy később ha rövid a póló akkor ezzel szalonképes az ötlözék. VArrni szeretnék magamnak csak nem tudom, hogy ez egy sima 25 centis pánt-e vagy a derékrészen keskenyebb? Egyben van vagy patenttal, tépőzárral záródik-e? Milyen anyagból van stb stb. Ha esetleg valakinek van tenne fel képet leírást róla? TApasztalat is jó lenne, hogy kéynelmes? Nem csúszkál, gyűrődik össze deréknál?
katuska79

Sziasztok!

Jandrea: ez felháborító! Asszem, jól orrbagyűrtem volna a dokit :lol: Hogy lehet ilyet mondani? És mi az, hogy nem csinál UH-t? Miért fizetünk mi és ő miért kapja a pénzét?

Mágnes: a kislányod egy kis tündérke, olyan kis szép!!! Mint egy játékbaba :D

Katuska:
Ez jó ötlet, mármint az öv! Emlékszem, egy volt kolleganőmnek is volt és olyan kis helyes volt vele, tényleg jól ment nadrághoz, szoknyához, meg a rövidebb pólokhoz. Nekem is kéne venni lassacskán. Szerintem bizti kényelmes. Ha jól rémlik, deréknál kicsit keskenyedett és talán tépőzáras volt, de ugyanolyan jó lehet patenttal is.

Ma itt a kollegák folyton a pocakommal foglalkoznak, hogy milyen cuki, meg milyen 'kismamás' lettem vele :lol:
Egyébként ma délután nem tudom mit éreztem, olyan volt a pocakom, mintha valaki 2 ujjal nagyon finoman dobolt volna rajta, pont ott, ahol a lábikói lehetnek. Ilyet kell érezni? El sem merem hinni, hogy ez esetleg már Ő lehetett :D Inkább győzködöm magam, hogy csak a pocak mocorog, de olyan furi, soha nem tapasztalt érzés volt :D

KépKép

KépKép
kata8110

mágnes: elfelejtettem megírni, hogy a doki a magneb6-ból 3*2-öt mondott. az utroból az adagom 2*2 és azt mondta, emeljem meg 3*2-re. De nem akarom megemelni, mert a saját orvosom pedig a héten már abba akarja hagyatni velem (vasárnapig "szedem").
És nem is érzem, hogy bármi alapja lenne, hogy megemeljem.

Egyébként a béres mg+b6 volt itthon, arra rá van írva napi 1-et lehet.

Este fél 8-ra megyek uh-ra!!! Már alig várom!!! :lol:

Kép
jandrea

Bandázs:
Szimplán egy gumis anyagból készül, nincs rajta pént, gomb, vagy bármi. Nekem ez a fenntartásom a bandázzsal, hogy, ha nem tudom begombolni a gatyót a pocaktól, akkor ok, hogy a bandázs eltakarja, de nem trtja meg! Szerintem a gatyesz lecsúszna, pláne, ha valaki nem barbie alkatú eleve...
Arra viszont jó, hogy a kismama nacira ráhúzód, és télen melegíti a derekat.
Én most vettem kismamanadrágot, meg felsőt, végül is megtérül az ára, ha már nem kell, teszveszre fel, és eladom :)

Andi:
Ne aggódj, én is Magne B6-ot szedtem Annával (Béres), és napi 4*2-t kapkodtam..:) Most nem szedem, nem görcsölök, így Gravidázom.

Kép
Kép
Kép
mágnes

ez eszembe sem jutott, hogy lecsúszik a gatya:)

Én két éve a C&A-ban vettem egy tök szupi kantáros kismama farmert 3500.-Ft-ért! Meg a Keletitől nem messze van vagy volt egy farmer varró ahol kismama cuccokat varrtak. Na ott vettem egy tök jó bársonynadrágot igazi trendi darab és az sem volt 3 ezer sem! Ugyanaz a nadrág a butikban 14 ezer volt...no comment. A Petőfi hídnál az Ármániában szoktak még jó kismamacuccok lenni használtan fillérekért csak ki kell fogni a szállítást. Ott egy szövet nacit vettem meg egy játszós nadrágot. Ezek pont jók lesznek idén télen is. A gond inkább a kabát...bár ha jól emlékszem folyton melegebb volt így a legnagyobb hidegben is egy vastag kardigán volt rajtam. Legalább erre jó a súlytöbblet téeln:)
SZoptatós melltartót meg a kínaiban vettem 550.-Ft-ért ...tök fölöslegesen mert bármilyen melltartó megteszi ami kényelmes és rugalmas, hogy ki lehessen belőle bujtatni a cicit:)

Amúgy iszonyat mi pénzeket el tudnak kérni iylen dolgokért! Pl ez az öv is 4000Ft körül van, holott az anyag nem kerül 300.-Ft-ba sem és kb 10 perc melóval jár összedobni.

Andrea szorítok! Én is ezen a héten hagyom abba az utrót, naponta már csak egyet használok. Alig várom, hogy vasárnap legyen és végre vége...Tök jó, hogy pont vasárnapra esik a hét váltásom:)

Megettem egy rakás főtt kukoricát:) olyan jó volt:)
katuska79

Sziasztok Lányok!
Na ma is megvolt az UH :) na jó, ezentúl ígérem, nem járok minden héten :oops: annyira izgett-mozgott Kispocok, hogy alig lehetett megnézni :D ki is ment többször a képből :) crl: 69 mm bpd: 24 mm. A combit meg sem lehetett mérni, mert egyszerűen mire a doki fagyasztotta volna a képet, kikúszott :D
Én napi egy béres-féle magnézium + B6-ot szedtem, és rájöttem, hogy azóta van újra hányingerem, amióta elfogyott :?
Ma én is elindultam kismami ruha beszerzésre... hát mondhatom. A másik kettővel nem volt szalonképes ruhám, mert a dolgozón kívül nem jártam sehová, de mostanában kellene csinibb is. Hát csupa ilyen bazinagy pocakbetétes nadrág meg szoknya :( a kispocakos kismamikra nem is gondolnak :( végül vettem egy nadrágot, de lötyög még a pocimon, viszont arra, amire kell, megteszi. Sajnos nem vagyok olyan mobil, hogy végigjárjak egy csomó helyet: ha heti egyszer Bp-en vagyok, semmire sincs időm. A C&A-ban sem volt ma semmi értelmes :(
Itthon meg semmi nincs. Mágnes: Dharasztin van? Az itt van 15 percre.
Olyanokat írtok egyébként... én erről a bandázs (sz?) cuccról még nem is hallottam :o
Jandrea: a fenébe kellett volna elküldeni. Egyetértek Katuskával: mégis mit képzel, ezért fizeted a havi marha sok tb-det?! :evil: komolyan mondom... amit egyesek megengednek maguknak... egyébként a nyilvántartás szerint én is veszélyeztetett vagyok, minden papírosomon rajta van. Ennek ellenére nem gond a munka. Azért ennek is vannak fokozatai, ne ijedj meg, csak azért, mert ilyet mondott.
Pocisodás: csúsznak le a párnák köldök magassága alá :) tudom, hogy ez még nem a gyerek, de határozottan kerekedik alul is már. Napról-napra változik, hihetetlen. A cickó továbbra sem... ez van.
Szia Bartika, üdv köztünk :)
Na ennyit mára, megyek lekváros üveget cimkézni :)
Csöre

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Nem rég értem haza uh-ról. Végülis 4d lett!! :-)
De megérte!!!!
Fantasztikus volt!!!!!
Mindenkinek csak ajánlani tudom!!!!! 4d-genesis kft!!!! Átutaztuk a várost, de megérte!!!
pontosan 4 cm-es a babó, izgett-mozgott, hihetetlen volt!!!! Kb. háromnegyed órán keresztül csak őt bámultuk egy plazma tévén.

Megpróbálok betenni egy képet is róla.
Kép Pocaklakó 10 hetesen

Kép

Kép
jandrea

sziasztok!

Szia Bartika! Szerintem a korodon nincs mit szégyellni. Kismama az kismama,akárhány éves is. :wink:

jandi:nagyon izgulok, mit láttak uh-on!Remélem rendesen meglep a babó méreteivel. :wink: Nagyon várom, hogy jelentkezz és elmeséld, mi volt!!!

Sajna én csak 14-én megyek legközelebb, akkor is csak terhesgondozásra, de remélem végre kapok már időpontot a 12 hetesre. Én nem tudom meddig kell használnom az utrot. Dokim szabin lesz még 14én is, pedig akkor muszáj lesz megkérdeznem, mert 15-én töltöm a 12. hetet, nehogy tovább használjam a kelleténél. Dokim csak annyit mondott, hogy a 12. hétig. Hogy ez most mit jelent?! Nekem nem mondta, hogy a végén csökkentenem kell az adagot, remélem nem lesz így drasztikus a leállás.

Csajok el kell mondanom lelkem nagy bánatát. Barátnőm 14 hetes volt, és tegnap elvetélt, otthon. És sajnos a legrosszabb rémálom vált valóra, látta a babáját is. :cry: Ne haragudjatok, hogy leírtam, de nagyon fáj nekem, és kicst félek megint, mert 2 kollégám volt még rajtam kívül terhes, és már csak én maradtam. :cry: Tudom, most csak arra szabad koncentrálnom, hogy nem lesz velünk semmi baj, de ez kicsit sokként ér. Főleg, hogy 23.30kor engem hívott mi történt, és mit csináljon, mert a férje dolgozott.

Tudom, hogy hülyeséget kérdezek, de szerintetek 10 hetesen is lehet érezni a baba mozgását? Mert néha olyan furikat érzek egy pillanatra. Mintha a beleim mozdulnának meg egy ponton, de mégsem az, mert azt felismerem. És csak egy pillanat művel.

Ja, mielőtt elfelejtem, most már végre meg tudom fogalmazni a fura érzést a hasim alján. Olyan, mintha egy grepfruit méretű labda lenne a hasamban, ami nyomja a hólyagomat, és mindent ott lent, és próbálná kifelé kinyomni a hasfalamat. Ez a méhem ahogy növekszik? Bocsi, a hülye kérdésért, de már sokan tartotok előttem és t alán érzett már más is hasonlót.

Kép
moffli82

Szia Moffli!
Sajnos nem tudok megnyugtatót írni, igazából akkor sem fogsz kevesebbet aggódni a babáért ha már megszületett. :roll: És mindkettőtöknek jobb, ha nem aggódod végig az életed, ugye. :wink: Hinni és bízni kell, mást nem tudunk tenni. Halálodig ÉDESANYA maradsz. Ez benne a szép... 8)

Persze, hogy érezheted a mozgását. Pont olyan, mint amilyennek leírtad. Ami meg a nyomást illeti, hát a méhed már legalább a duplája, mégha a baba csak 4-5 cm is. Szóval az sem meglepő ha nem tudsz hasra feküdni. :shock:

Én is szedtem Utrot, napi 3x1-et és viszonylag hamar leállhattam róla. Egyik nap még 3x1 ment másnap már csak 2x1, 3 napig és kész. Szóval ha amúgy nem barnáztál nem hiszem, hogy gond lehet.

Andi! Fantasztikusak a képek!!! Mi csak 24 hetesen voltunk, akkor már nem volt ennyi hely és nem is látszott ennyire egészben a baba. :?

Kismamaruha: én begurultam és csak sima 40-es csípőnacit vettem. Az fele annyiba volt. :evil: Meg a vaterán liciteltem egy kismama farmer sortra, 1000 foriért...

Na megyek, elteszem magam holnapra...
Jó éjt!
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!
Jandrea: ez tényleg megérte, nagyon jó képek :)
Moffli: lehet a méhed. Lassan szépen feljebb húzódik majd a hólyagról, hogy a végén újra lemenjen :) Hogy mocoroghat-e? Nos, én a 12-ik hét vége felé éreztem először, hogy mintha fociznának belül, tegnap megint, de csak hason és bal oldalon fekve. Most már sejtem, hogy Kispocok rendezkedik lent (mint korábban írtam: úgy tűnik, elég pörgős gyerek :D), de ez is még tényleg nagyon korai. HOgy a 10-ik héten lehet-e érezni? Nos ezt nem tudom, de nem zárnám ki. Ami még elég fura érzés, és eddig egyik babámnál sem éreztem ilyen intenzíven, az a szalagok húzódása: hol mocskosul fáj, és attól félek, hogy cakli-pakli kiszakad az egész a pocóból, hol meg olyan "kicsi gombölyű" fájdalom, de közben érezni, hogy nyúlik minden.
Katuska: megvédem a párod: én is cukorral eszem a szalonnás csuszát, csak kristállyal :oops:
Mágnes: szépen alakul a pocid :) azért nekem erre még gyűrni kell :) egyelőre laza pólókkal simán "leplezem"
Képzeljétek, tegnap végre megmondtuk a tesóknak :) kicsit féltem, hogy mi lesz a reakció, de nagyon örlülnek neki :D lányom azt mondta, hogy most nagyon boldog :) persze azon rögtön összevesztek, hogy fiú lesz-e vagy lány, de megnyugtattam őket, hogy ezt már rég eldöntötte a baba, így kár veszekedni :) Ma megmondjuk a szüleimnek is, 2 hét múlva meg a főnökömnek is - talán. Azért akkor már nem fogom tudni takarni.
Na én el dolgozni, további szép napot!

Csöre

Csöre
csöre74

Moffli: én is ezen hezitáltam tegnap, hogy 14 hetesen vajon ő dobolt párat a pocakomon?? Nekem is olyan kis bugyogással kezdődött, de utána határozott dobolást éreztem 2-3 db-ot. Ilyen nekem sem volt még soha!

A pocaknövésről annyit, hogy én lassan kezdek átállni a 36-os nadrágról a 38-asra :lol: Viszont ami minden részemen jó, az a pocira már igencsak felfekszik, pár nap és be sem bírom gombolni :lol: Tényleg jó lenne, ha lehetne kapni olyan kismamanacit, ami nekünk kell, mert hiába pici a poci, de azért a normál nadrág már nem az igazi!
Túróscsusza: én szalonnával és sósan, vagy szalonna nélkül porcukival :lol: De az első változat a legnyerőbb, a nagy kedvencem, bármikor meg tudnám enni, de ha úgy csinálják, megeszem cukorral is.
Jandrea: ezek aképek valami mesések! Hogy üldögél, elolvadok! Én már a sima UH-n is a könnyeimmel küszködtem, hogy én még ilyen gyönyörűt nem láttam, de akkor nagyon várom már a 4D-t! :D
Bartika: ez a mondatod, hogy életünk végéig édesanyák maradunk, annyira szép, teljesen elérzékenyültem :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

sziasztok,

reggel nagyon megijedtünk, iszonyatos görcseim voltak, kb. 20-30 percen át, megmozdulni nem tudtam. A dokimat persze nem tudom elérni. Most már elmúlt, de nem tudom, mi volt ez, aggódom. Valakinek volt ilyesmi már? Olyan volt, mintha brutál szorulásom lenne (bocsi...) de soha ilyet még nem éreztem...

Kép
vickybabe

hello lányok! :lol:
Andi :lol: :lol: Gyönyörűűűűű a baba!!! Látod, mondtam, hogy semmi gáz nem lesz...Húú, most kedvet kaptam a 4Ds-hez!! Lehet, hgoy el kellene menni még a 12.heti előtt???? :roll:

Katuska :lol:
Találtam tök jó kismamaöveket itt...sztem kár varrni, az nem uolyan!
www.bboom.hu
tök jó rucik vannak!!! egy farmer baromira tetszik nekem. bár én is arra gondoltam, hogy a nyarat kihúzom valahogy az eddigi gönceimben, és majd őszre-téllére veszek gatyót+miegyebet...
De azért annyira jól néznek ki ezek a kismamis lenge cuccok!

csöre :lol:
Tök jó az uh!!! én is akarom már újra látni!!! még másfél hetet kell kibírni... :roll:

anna

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Vicky :lol:
Feküdni, pihenni!!!! nyugi!!! Lehet, hogy csak növekszik a méhed!! :wink:
a

madaran

Sziasztok!!!

Nagyon szépen köszönjük a dícséreteket!!!! Annyira fantasztikus, hogy most már van lehetőség ilyenre!!!!!

Nekem már alig van olyan nadrágom, amit ne kéne kikapcsolni, amikor sokat ülök. Szóval hétvégén most már kell venni kényelmesebb nadrágot, mert kismanót is nagyon féltem, hogy nem lehet-e ilyenkor neki baja, ha szorosabb a gatyó a hasamon.

vickybabe: nekem még nem volt hasonló. Volt olyan, hogy belenyilalt a hasamba, vagy tompább fájdalom pár percig.
Viszont olvastam már más fórumban, hogy valakinek hasonló görcsök előzték meg a hasmenését (ami órákkal később jött).
Szóval nyugi, de azért próbáld felhívni a dokidat, hogy nézzen meg, biztos, ami biztos!!! Addig úgysem fogsz megnyugodni (tudod... mindenki magából indul ki :-) )

Kép
jandrea

Nadrág téma: ahogy Barti is írta, egy jó kis csipőnaci a végéig kitart. A kíniban találtam annó tök jó melegítő nadrágot feketében ami elég csípőre szabott, de vastag megkötős a dereka így tök jól tartotta a pocakot. MAjd most is keresek oylat:) A nadrágról jut eszembe, hogy mikor elmentem szülni elfelejtettem mondani a páromnak, hogy hozzon be nekem másik nadrágot...úgy mentem haza, hogy fogtam a nadrágot mert ahogy kiszálltam a kocsiból egyből lecsúszott a térdemig:)
Még egy kis idő és apának kell szólni, hogy segítsen felhúzni a zoknit:) Én a jobb lábamra nem tudtam sosem mert azt valhogy nem értem el, így a párom hajnalban mikor ment dolgozni rámadta miközben aludtam:))

Andrea! Örülök, hogy minden rendben és nagyon klassz a kép!!!!

Moffli igen! Most pont kb akkora a méhed úgyhogy érezheted azt!
Az utrót meg addig kell szedni amíg be nem töltöd a 12. hetet tehát az eslő trimesztert mert utána már a placenta termel annyi progeszteront, hogy ne kelljen szedni. a leírásban is benne van, hogy máhkárosodást okozhat...HA nem mered hirtelen abba ahgyni akor az utolsó pár napban csökkentsd az adagot fokozatosan.

Csöre! Mondtam a páromnak, hogy van ám más is aki cukorral szalonnával eszi! AZt mondta vééégre más is tudja mi a jó:))

Épp megy a webshopban ez a terhességi csíkok elleni kence...15 év után is eltünteti a fél centi mély csíkokat....kacc kacc.
Én soha semmivel nem kentem a hasam mégsincs rajta egy miliméter csík sem. Szerintem ez totál alkat és bőr függő...kence ide vagy oda.

Én kezdem azt gyanítani, hogy nálam már pszichés ez a reggeli róka. Mert nem érzem magam rosszul csak egszercsak öklendezni kezdek minden további nélkül.. mint a pavlovi csengő: reggel van, hányni kell....
katuska79

Madaran: megnéztem a linket, szerintem iszonyúan jó dolgaik vannak!!! Meg kell nézzem élőben :D Mondjuk igazi nagy pocak még nincs, de hátha tudnak segíteni, hogy a meglévőt ne gyűrjem :lol:
Nekem is 12 nap még a 16 hetes UH, nem bíííírom kivárni :lol:

Vickybabe: nekem egyszer volt ilyen, nagyjából fél órát és én is úgy éreztem, hogy ez egy brutál szorulás -- a 8-9. hét táján, de szinte sírtam... Nem tudom mitől volt, azóta nincs szerencsére, Bébike remekül fickándozik odabenn :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Anna! ezek nagyon szép övek csak húzós az áruk...ezért akarok inkább varrni.

Vickybabe! A beleid görcsöltek? Még biztos lesz egy pár hasonló, a hormonok időnként szorulást, időnként hasmenést okoznak...a szorulást mindenféleképp el kell kerülni helyes táplálkozással. Nem ettél valami oyalt ami felfújt és okozhatott görcsöket?
katuska79

sziasztok lányok most jöttem a védőnőtől mindent elmondott töviről-hegyire :) mit ehetek mit nem stb. nagyon rendes volt. jandrea: nagyon édik a képek mi is elmegyünk mostmár mert már én sem birom ki hogy ne láthassam manókámat és kell előre időpontot kérni oda vagy hogy működik ja és mennyibe került ha nem vagyok túl indiszkrét? én a brendon 4d-s babamozit néztem ott 9000 ft és adnak dvd-t is róla
erzsebet0312

sziasztok!
Köszi a megnyugtató válaszokat! Este tényleg érzékeltem, hogy már nem megy olyan egyszerűen a hasonalvás, már csak féloldalasan, mert nyom a labda. :lol:

Én csak cukorral szeretem a túrós tésztát, de mostanában nem csúszik le, mert nem kell az édes kaja, csak a sóóóóóóóóóóós. :lol:

andi:tényleg nagyon szupik a képek!!!Én is szeretnék ilyet, de apa csak a 25. hét táján szeretné, mert még fél az "űrlény" látványától, ott meg már igazi emberformájú. Úgyhogy én csak csodállom a tiedet, mert csak pár nappal vagy előttem. :lol:

Van még esetleg valaki, aki szintén használj/ta az utrogesztán hüvelykapszulát? Én most 2*2-t használok, és tényleg jó lenne csökkenteni a vége felé, de nem tudom mikor kezdjem el, és mennyivel, bár szerintem csak a 2*1-es megoldás jöhet szóba. :?
6 hetesen volt egy kis barnázásom, azért kell ezt használnom, és ezért nem tudom, hogy mit tegyek.

Még csak a 10. hétben járok, de már a pocim növekszik. Viszont a leárazásokra hajtok, ezért megoldom gumis szoknyákkal. :wink: Így abban nőhet a pocim még egy kicsit, mert a gatyók már tényleg nagyon feszülnek.

Kép
moffli82

Moffli! én is 2*2 szedtem. A 11. héten naponta 2*1, ezen a héten már csak naponta 1. Holnap veszem be az utolsót:)

A 4D-s UH-ra a 19-20. hetet szokták leginkább javasolni ha még egyben szeretnéd látni a abát, utána már csak külön a feje, különa teste fér el a képen:) Akkor már nem ufó szerű, csak kicsi és vékonyka de szép babaformájú. Én a 19 héten a Rózsakert Medicalban voltam a II. kerületben. Ott is plazma tv stb de 12 ezer volt. A Brendonnal vigyázni kell mert az tényleg csak mozi, diagnosztikailag nem fogadják el. Szóval ha csak kukkolni akarsz akkor ok, de a genetikait semmi képp ne ott!
katuska79

katuska:köszi a válaszod!Te miért használtad az utrot? Neked is barnázásod volt?

Nálunk egy nőgyógyász most kezdte el a 4d uh-ást is, tehát mindenképp hozzáértő szakember végzi, de igazából csak kukkolás végett szeretnénk megcsináltatni, és akkor már dvd-t is készíttetni. Párom sajnos sosem tud eljönni velem uh-ra, és legalább így láthatná egyszer élőben a babát.

Kép
moffli82

Be kell jelentkezni, én szerdán jelentkeztem be és már csütörtökön tudtak fogadni (igaz már csak két időpont közül választhattam).
Mindent megtalálsz a www.4dgenesis.hu oldalon.
Aztán majd mindenki tegyen ám képet fel!!!!!!!!! :-)

Kép
jandrea

Sziasztok Lanyok,
moffli, hat el tudom kepzelni, hogy erzed magad, nekem is tegnap jelentette be a baratnom, hogy elvetelt, mar a 12 hetben volt, ugyan ugy majdnem mint en, es hat en azt hittem, hogy 3 honapos korban ez mar ritka. En is nagyon izgulok, foleg,hogy 4 honapja volt egy spontan vetelesem. En otthon veteltem el a baba felet, de nem lehetett meg semmit ki venni a maradekokbol, hala az Istennek, mert ha nem bele haltam volna, en igazsag szerint meg sem neztem, a ferjem volt az aki tette, mert en nem birtam ki, bedoltem az agyra es bogtem. A vteles elott 1 hetig voltam amugy agyba mert el kezdtem baranazni, es hat semmit sem segitett, aztan ra egy hetre tolo fajasokat kaptam (na legalabbra is anyum azt mondta, olyan amit en erzek, csak nagyon gyengek) es akkor jott ki a baba, a masik fele bent maradt, ugy hogy ki kelltt kaparni (fu de csunya szo, utalom). Aztan a korhazban volt meg jo par rossz pillanatom, de igazsag szerint ott vettem eszre mennyire tamogat a ferjem, egy percre nem mozdult mellolem, cserelte az agy talamat stb (tok ciki volt, de ezen is tul vagyunk, es tudom, ha kell megcsinalja).
Azt hiszem aggodalmat mindig fogsz erezni a babad irant, nem lehet nem agodni.
Jandrea: annyira gyonyoruek a kepeid, nekem is kedvem lett 4d-s kepeket csinaltatnom.

hat ruha ugyben es is vettem nehany dolgot mar. Van egy csomo csiponadragom, de egyikbe sem ferek bele, mert hat nekem eloszor nem a hasam hanem a csipom nolt, teljesen kitagult, egy csiponadragomat sem tudom begombolni.
Ugy hogy kihasznaltam a nagy learazasokat, amik julius elsejen kezdodtek.
en a Zaraban vettem nehany dolgot, tok jo nadragjaik, es szoknyaik vannak, csak egy kis pult az a neve, hogy MUM, a kiszolgalok fele azt sem tudja, hogy az kismama ruha, mert most ugye az van a divatba a felsoknel legalabbra is. a tobbi cuccot meg a benetonban vettem, ott meg egy 50%-os learazast fogtam ki, tok jo, na igy sem volt olcso, sot, na de legalabb szep es praktikus dolgok, es kitartanak a vegeig. A C&A-ba is voltam, es kesz sirhatnekkal jottem ki, itt olyan ronda dolgok voltak benne, ugy jottem ki, hogy kismama ide vagy oda, en ilyen ronda dolgokat ugy sem veszek fel, meg jo hogy bementem a zaraba. na es a tok jo a kismama ruhakban, hogy beleferek a 38-40-es meretben, nem kell 42-44-es meretek kozott keresgelni, ami csak ugy is debresszioba dont. :)

na ez hosszura sikeredett. ma jonnek a szuleim:) de jo:)

Kép
brestovsky

azért is gondolkodom a ruhavásárláson, mert nem tetszenek a nagy-bő nyáriruhás megoldások, inkább a pontjó méret. nem akarok 20 kilóval többnek látszani. Szóval nem bő ruha kell, hanem jó méret... csak hát a manyy :shock:

Mit főztök ma???

én asszem semmit. A zuram a melőóhelyén eszik, én meg kalácsot majszolok...más nem esik jól most. :P jó kis ribizlilekvárral...most ez a favorit....
ja és a görögdinnyyye :P :P :P :P

tök jó idő lett, mit szóltok? :wink: nincs az a fránya meleg!húú, én már nagyon készülök a nyaralásra...már nézegetem a ruháimat...mit lesz jó elvinni. 8) 8)

madaran

Vetélésről és negatív dolgokról egy szót sem akarok hallani!!!én ezeket már elvből el sem olvasom... Nem idegelem magam rajta..fölöslegesen :twisted:

madaran

madaran:kicist irigyellek, hogy mentek nyaralni. :wink: Párom fél órán keresztül üvöltözött velem a telefonban,mikor közöltem, hogy elmennék a Balcsira barátnőmmel pár napra, ha ő nem képes elvinni sehova. Akkor minden voltam, csak jó ember nem...... :cry:

jandi:visszaolvastam, és nálad is láttam, hogy utrot használsz. Neked sem mondta a doki, hogy csökkenteni kell? Mivel te vagy a kismami társam :wink: , ezért nálad is érdeklődök, hogy te is csökkented-e.

Kép
moffli82

moffli: nekem nem mondta a dokim, hogy csökkentsem.
Sőt, azt sem, hogy a 12.hét végéig szedjem.
Amikor 7 hetesen voltam nála, felírt 3 dobozzal, azt mondta, ha elfogy, már nem kell több.
Ez egyébként máig tartott volna, de mivel én is hallottam ezt a csökkentős módszert tegnap óta 2*1-et szedek 2*2 helyett, így vasárnap fog elfogyni, tehát pont a 10. hét végén. Remélem abból nem lehet gond, hogy előbb hagyom abba, dehát csak tudja a doki, mit beszél!!!!!

Kép
jandrea

ja!
és köszönöm a megtisztelő kismami társ címzést!!!! :D

Kép
jandrea

Hallo Csajok!
Na jó szerintem is hagyjuk a vetélős storykat, oké?
Moffli! írtam feljebb, hogy én is utroztam. Nekem 3x1 volt, majd a 10. héten már elég volt a 2x1 és amikor elfogyott abbahagyhattam (11. hét). Nekem Kaális doki mondta így, ők azért szerintem minden nap találkoznak vele, szóval hallgathatsz rá nyugodtan.
Ha megnyugtat szedd a 12. hétig 2x1-ben és kész. Az a minimum azt hiszem.

Pocakkenésre én egy nagyon olcsó megoldást használtam. DM-ben lehet kapni mandulaolajat (ez egy nagyobb üveg, 50 ml-s) és vettem hozzá egy rózsafaolajat (ez meg a pici). A mandulaolajba kell keverni 25 csepp rózsafaolajat és azzal kenegetni fürdés után. Én nagyon szerettem az illatát, most csak annyi a bajom vele, hgy a nagy melegben a francnak van kedve eldugítani a pólusokat. :roll: De igaza van Katusnak, ez genetika. Aki hajlamos rá az kenheti akármivel, szakadni fog. :(
Én még azon voltam a legjobban meglepődve, hogy a cicijeim bár a háromszorosára nőttek és Pötyi egy éves koráig szoptattam, most ugyanolyanok mint régen. Se nem nyúltak, se nem szakadtak. :shock: Szóval ez is genetika. :?

4D: itt a Babaneten is van és ha regisztrálsz kapsz 1000 fori engedményt. A Praxisban két olyan doki van, aki kifejezetten szonográfus, tehát UH specialista, genetikai szűrést is végeznek. Kapsz DVD-t is és fényképet is. Mi kétszer is voltunk mozizni.
Mutatom Pötyit a 24. héten. Majd 6 naposan... :D Hasonlít nem?
Kép Kép
Puszi:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Andrea! Biztos nem lesz gond belőle ha hamarabb abba hagyod. Inkább tovább nem szabad szedni!

MOffli! Nekem két korábbi vetélés miatt kell szednem. Biztonság kedvéért.

Rita! pont ugyanígy történt velem is. Engem az rohadtul bántott, hogy a korházban egy szobába tettek éppen szülni készülő kismamával aki egyfolytában azon nyavajgott, hogy jaaaj mikor jön már ki a gyerek! Meg tudtam volna verni....

Anna! Hagymás rostélyos újkrumplival. Honap azése főzök, majd vasárnap csontleves lesz meg lasagne és meggyes pite amit elviszünk az útra is. Hétfőn este indulunk erdélybe:) 10 órás út...remélem Máté végig alussza majd velem együtt. Előtte még délben elmegyek a 12 hetes UH-ra.
katuska79

Barti! Megdöbbentő! Még így a képen is érzem a babaillatot:)

Az a baj a kencézéssel, hogy én pl tök lusta vagyok...egy pár napig kenegetem magam aztán alábbhagy a lelkesedésem. Nekem a pattanásaimmal vannak gondok. Mikor Mátéval terhes voltam akkor is borzasztó volt a bőröm, utána sem lett sokkal jobb pedig kaptam rá gyógyszert is...a bőrgyógyász már épp Roaccutant akart felirni márciusban! A hülyéje nyáron akarta velem szedetni! Szerencsére nem váltottam ki hanem inkább teherbe estem:)
katuska79

Barti!
Szerintem is megdöbbentő!!! :-)
És nagyon-nagyon édes!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
jandrea

Sziasztok LÁnyok!
Megjártam a védőnőt. Nos nekem semmit nem mondott, igaz, nem is kérdeztem, hiszen már van kettő, így "profi" kismami vagyok. Na kösz... Végülis nem bántam, mert így is eltartott 1 órát, mire két füzetbe mindent felvezetett, leadminisztrált, megmért, stb... (megmértem a lányom: 140 cm és 7,5 éves! hová nő ez a gyerek?!)
Fehér kiskönyvet kaptam, végülis nem annyira ronda, csak olyan ... személytelen.
Vicky: nekem sajnos elég sokat fájdogál hasonlóan, nem tudnám megmondani, hogy mikor miért, de volt többször is, hogy pár órára rá hasmenés követte - ahogy azt Jandrea írta. A másik ok, amit a dokim mondott, hogy a szalagok feszülnek, asszem, ez egy olyan joly-joker indok a hasfájásra. De az igazából húzó jellegő (nyilalós, bökős, ami kell). Amire még gondolni tudok, hogy esetleg bekeményedett. Az hasonlíthat a szoruláshoz: olyan, mintha szét akarná feszíteni belülről a hasidat: magne B6 + langyos fürdő (ha fürödhetsz).
Anna: kár, hogy azon a honlapon sem látni a nacik derekát :( sajna csak ilyen hasbetétes cuccokat láttam üzletben, pocinadrágot nem. Vagy azt ne a kismama cuccoknál keressem? :?
Haskenegetés: szerintem is totál alkati, állítólag a bőr vastagságával és zsírtartalmával függ össze. Nekem elég zsíros, és jó vastag is :) a két elsővel nem volt striám, remélem, most sem lesz. Katuska: nekem meg épp elmúltak a pattanásaim, pedig nem változtattam a szokásaimon. Egyébként szoktam küzdeni velük, most aránylag tiszta a bőröm.
Mi is hétfőn utazunk :)
Csöre

Csöre
csöre74

Helló lányok!

Most voltam dokinéninél, megvizsgált, Kispötty rendben, kb. 10 hetes, júl. végén megyek genetikai UH-ra, beviszem a lányomat is, nem tudom hova rakni.
Tök jó, hogy nem zárják ki a tesókat ebbő a buliból.
A dokinéni teljesen jófej, olyan jó érzés, hogy nem egy 10 hetes terhesség egy be hozzá, hanem én...

Mondtam a neki, hogy szokott néha fájni a pocakom, s felajánlotta, menjek táppénzre. (Azt mondta, még frissek vagyunk, nem tudnak segíteni, ha baj van.)
Én viszont nem szívesen megyek, de lehet, hogy fogom lejjebb is adni.
Most talán lesz időm pihizni, nem lesz olyan strapás a munka.

Ruha: hát rám már csak egy gatyó jön fel, úgyhogy nekem is el kell mennem szétnézni cucc-ügyben.
Én is szoknyázom, s várok a leárazásokig.
Azt hiszem kezdek egy bővebb kínai vászongatyával, s rendszeresen fogok bemenni a közeli turkálóba, ott mindig vannak kismami nadrágok. Az persze lutri, de hátha Fortuna néni szeretni fog...

A képek csúcsszuperek, alig várom már én is, hogy elteljen a három hét! Ha meglesz a kép, felteszem én is.
Barti! Ettől a képtől teljesen megjött a babázhatnékom, hogy fogom kibírni az elkövetkező 30 hetet??? :) Nagyon megdöbbentő a hasonlóság! Az egyik kolléganőm csináltatott fotót elsőszülöttjéről, s már akkor lehetett látni, milyen lesz itt kint. És olyan is lett :lol:

Ebéd: ma én se főzök, inkább megeszem egy halom gyümölcsöt.
Majd vasárnapra a gyerekek rendelése szerint brokkolikrémleves és milánói makaróni lesz, az apjuknak (mivel csak halat eszik) meg készítek vmi. zöldséges-tonlahas egytálételt jó sok sajttal és tejföllel.
Holnap lehet, hogy csinálok valami tésztát, ez a túrós csusza nagyon jó ötlet... (Bár a vonalaimnak nem nagyon tesz jót,de hát egy évben egyszer-kétszer csak megérdemli az ember lánya! :wink:)

Pocakkenés: én kentem a pocimat, aztán mégis jó csíkos, kb úgy néz ki, mint a kiszáradt föld jó mély barázdákkal. Úgyhogy ez tényleg alkat kérdése...

Moffli! Ez azért nem volt szép a párodtól, hogy kiakadt, hogy te szeretnél egy kicsit kikapcsolódni.
Bár megjegyzem, én sem tudom elérni, hogy menjünk el kettesben valahová nyaralni a "zurammal"... De tíz év után ilyesmiről letesz az ember. Majd nyugdíjas korunkban fogunk együtt kirándulni az Aranykor totyogótúrán...
A barátnőd, remélem jobban van.
Egyébként tök jó, hogy elmondtad nekünk mi bánt, végülis együtt csinéljuk végig ezt az iozgalmas időszakot, vagy nem? (Bár egy kicsit felfestetted azt a bizonyos ördögöt a falra, de én erre azt mondom: POZITÍV GONDOLKODÁS és nagy HIT abban, minden OK lesz!)

Na megyek pihizni, mert már megint kezd jelezni Kispötty: hagyd a klaviatúrát másra... 8)

Batkata

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Kata! ááá nyugdíjas korodra sem lesz jobb a helyzet mert akkor meg majd a totyogós unokáidra fogsz vigyázni míg a szülők nyaralnak kettesben :)
Nincs mese elkell boronálni a szántást ahasadon.

Nekem még furcsa de egyben tök jó ha valahová kettesben tudunk elmenni akár pár órára is. Olyan mintha hozzámnőtt volna a gyerek. Egy időben azon vidultam, hogy tuti eldölnék az utcán ha nem tolnám a babakocsit. Ja én már nézegetem azokat is a vaterán, teszveszen mert a Mátéé már nem bír ki még egy gyereket mert használtan vettem. De legalább már tudom, hogy milyen kocsi felel meg az igényimnek. Minél könyebb, minél keskenyebb és fordulékonyabb. De ez még oylan messze vaaaan!!!! Egyébként a babónák érdekesek. SOkan azt mondják babonából nem vásárolnak semmit a babának csak az utolsó időszakban...és akinek már megvan mindene? NA jó akkor én babonából nem bontom ki a zsákot csak az utlsó hónapban:)

Nálunk nagy szél van...épp most indulunk sétálni de szerintem Mátét lefújja a kismotorról a szél.

Kata!párod vega? azért eszik halat vagy csak azt szereti? A brokkolikrémleves jó ötlet van is itthon egy brokkoli. Holnap az lesz az ebéd.

Képzeljétek Mátéval azt olvastam, hogy nem szabad málnát enni...csak az utolsó hónapban amikor már külön ajánlják is a málnalevél teát. Ti hallotatok már iylen málna tiltásról? Hát hogy a fenébe lehet ellenállni a gurulós málna szemeknek? Én jobban szeretem, mnt a szamócát!!!
katuska79

Katuska: nemrég, de hallottam a málna-mizériáról :( Én is nagyon szeretem, de "állítólag" nem lehet teljesen tökletesen megmosni -- amivel nem feltétlenül értek egyet, de nem tudom, merjek-e kockáztatni?

Pocakkenésre én Babe nevezetű spanyol krémet vettem a patikában (jó olcsó volt :evil: ) azzal kenegetem illetve a férjem keneget, mikor épp nem marad el. Eddig nincs semmi negatív változás, olyan sima a pocibőröm, mint a babapopsi :lol:
Nyaralás ügyben nekünk is ez lesz ugye az utolsó nyár Bébike nélkül, remélem, jól kihasználjuk! Mert hogy jövő nyáron hova jutunk el, az ugye több okból is kérdés :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata, Katuska: én semmit nem hallottam a málna-tiltásról :( pedig benyomtam már eddig is vagy 2 kilóval. Azért remélem, nem lesz gond. Alaposan megmostam. Nem hinném, hogy kevésbé lehet megmosni, mint az epret, ami a földön hempereg. Meskóval meg napi 1 kiló epret ettem, amikor szezonja volt. Hát, erősen bízom benne, hogy nem lesz negatív hatása. Egyébként a málnalevél-teáról én is olvastam, hogy vetélést okoz, de az nem ugyanaz.
Nálunk a két gyerek teljesen szétnyűtte a babakocsit (főleg az viselte meg, amikor ketten ültek benne), úgyhogy újat veszünk mindenképpen. Legalábbis olyat, ami nekünk új :) A babonákról: hát szerintem az utolsó pillanatban összekapkodni mindent, és főleg Apának... hát szerintem irreális elképzelés (főleg a páromat ismerve, aki a második gyereknél tanulta meg, melyik a rugi, melyik a body :D)
Itt is marha szél van, szinte fekszenek a nyírfák a kertben. Meg fúj a szél. Ezért fájt tegnap a fejem.
Én nem főzök :) ma anyu szabin volt, és főzött, holnap anyósék a program, vasárnap megint anyuék :D egyébként meg nem is lenne rá időm.
Batkata: nekem is jól esett a 10-ik héten két hét táppénz. Most újult erővel dolgozom újra. Na jó, nem, de azért jól esett :D
Csöre

Csöre
csöre74

Helló Lányok!

Képzeljétek, most ébredtem a nagy alvásból, s olyan, mintha nem aludtam volna semmit!
Bár mondjuk van mit pótolnom, az elmúlt években különböző okok miatt rá kellett állnom a napi három-öt órás alvásokra, s volt olyan stresszes időszakom, amikor egyáltalán nem is bírtam aludni, s így kihúztam két napot is két gyerekkel, nyolc-tíz óra munkával és háztartással.

A pihi most hála istennek adott lesz, legalábbis szabira megyek.
Hazamegyünk a gyerekekkel apukámhoz. Igaz ott nem nagyon lesz lehetőségem ilyen nagy pihikre (gyakorlatilag ma a doktorosdit kivéve az ágyban döglöttem)

Katuska: igen a "zuram" vegetáriánus, igazság szerint a lájtos fajtából. A húsok közül csak a halat eszi meg, s ezzel ki is fújt a dolog, mert iszonyatos mennyiségű tejterméket eszik, tojást is fogyaszt...
A "tiszta" élethez még az is hozzátartozik, hogy nem iszik alkoholt, meg nem dohányzik.

Málna: én azért vigyáznék a málnával és az eperrel, mert én lehet, hogy ezért jártam meg Julcsival. Szóval én is kilóslag ettem az epret, s mikor 1 éves kora után elkezdtük enni ezeket a jó kis gyümiket, kiderült, hogy az eperre - és még kismillió dologra is - allergiás. Persze, lehet, hogy ez alkati kérdés is, mert eléggé érzékeny a szentem (csecsemőkori ekcéma, aztán asztma, meg egy csomó ételre, meg E-re érzékeny, ráadásul a bőre is fehér fajta, kék a szeme - szóval az érzékeny típusba tartozik).
Úgyhogy én most ettem már málnát is, epret is, ribizlit is, de csak módjával.

Málnalevél: az teljesen más hatású, mint a málna gyimilcs, valóban segíti a szülés beindulását, s ráadásul hasmenéskor is jó, egyébként székrekedést okoz, ugyebár... :oops:

Katuska!
Tudom én, hogy el kell tüntetni azokat a barázdákat a hasamon, de attól tartok, nem csak a krémeknek van itt szerepe, ld. fogyókúra (Garfield szerint gyogyókúra), ill. az okosabbaknál ésszerű és rendszeres étkezés, no meg sok mozgás.
Na most nekem ebből egyelőre az ésszerű étkezés teljesíthető, bár lehet, ha itthon leszek Kispöttyel, akkor hajnalonként, mielőtt elkezdődik a reggeli iskola-óvoda-munka mizéria kimegyek futni, vagy, amit jobban szeretnék, elmegyek néha táncolni valahová. A táncikát képes vagyok napokon keresztül csinálni úgy, hogy észre sem veszem, éhes vagyok, fáradt vagyok - ó, azok a régi szép középiskolás/egyetemista évek...

Totyogó túra nyugdíjas korban: igazad van, Katuska, erre nem is gondoltam!
Lehet, hogy a sarkamra állok, s megint elkezdem a "Lécccci! csak kettesben, menjünk el valahováááááá" témát (ami most ugyebár hármasban-t jelent :) ), könyörgősen, határozottan, követelőzve, hisztizve, elmondom, mit szeretnék, óhajtok, akarok, mi jár nekem, ééééééééééés megyünk együtt nyaralni a gyerekekkel :twisted:

Na megyek megnézni, mennyire hideg már a sárgadinnye! Nyami, nyami! :lol:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Bocs, Julcsi kruppos volt. Nem mindegy!
A fiam az asztmás, de ő is kruppal kezdte...

batkata

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Sziasztok!
Utrogestan:
Annával kellett szednem, napi 4*2-t. Szerintem magadtól ne csökkentsd a mennyiséget, meg kellene beszélni az orvosoddal, hogy mikortól, és milyen ütemben hagyd abba. Elvileg a betöltött 12. hétre kell leállni vele, de van, akinek tovább kell szedni pár nappal.

Vetélés:
3 inszem után, 3 év várakozással ment el a babánk, Anna 6.inszemre sikerült, gondolhatjátok, hogy paráztam, a 28. hétig nem tudtam teljesen élvezni a terhességem. Most elhatároztam, hogy nem vagyok hajlandó aggódni, muszáj pozitívan hozzáállni a terhességünkhöz, egyenlőre csak mi bízhatunk a babánkban és magunkban, hogy sikerülni fog! :wink:
Szóval a világban sajnos történnek szomorú dolgok, de ilyenkor muszáj elhessegetni..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Szépen mondtad Ági! Bízni kell a babában, mást nem tehetünk.

JAaaj képzeljétek este elkezdett fájni a fogam ami valamikor tömött volt, csak kiesett a tömés és kettétört a fog. Eddig nem volt vele semmi baj, gondolom érezte, hogy még nem mehetek fogorvoshoz kihúzatni. Erre pont hétvégére fájdul meg, persze a kerületben meg nincs ügyelet...miért is lenne. Így majd hétfőn a nyaralás előtt még elmehetek egy foghúzásra is. Bár nem javasolják a fájdalom csillapítást de most mit tegyek? Fájós foggal nem lehet létezni. Egy kicsit fel is van dagadva a bal arcom szerencsére nem látványosan, csak én látom meg érzem.
katuska79

Szia Katuska!

Jaaaaaaaj! De utálatos lehet! Sztem az egyik legkíméletlenebb fájdalom a fogfájás! :oops:
Lehet, hogy most ki fogsz nevetni, de én a fogorvoshoz jutás előtti iszonyatos órákat és napokat sokszor úgy vészeltem át, hogy bekentem a fogamat svédcseppel. Az egy kicsit fertőtlenített is, meg csökkentette a csulladást.
Nekem bevált, ártani nem árthat.
Hát nem irigyellek, pont a nyaralás előtti napokban viccel meg téged a fogad! :evil:
Ráadásul azért Erdélyben az orvosi szakértelem ellenére nem hiszem, hogy olyan jók a körülmények, bár nem tudom, az EU-tagság mit változtatott ezen... :roll:
Majd szurkolok, hogy minden OK legyen!

batkata :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Sziasztok!

Katuska
Ha feldagad az arcod, mindenképpen érdemes orvoshoz menni... akkor az azt jelenti, hogy a gyulladás már a fog körüli csont csonthártyájára is átterjedt... egy tályog alakul ki... esetleg antibiotikumot kellene szedni, ha valóban tályog, akkor azt megnyitni...
Egy-egy fájdalomcsillapítót meg nyugodtan be lehet venni... kevésbé árt, mint a fájdalom kiváltotta stressz...

A progeszteron-pótlást csak fokozatosan csökkentve szabad abbahagyni...
Vendég

Sziasztok Kismamik!

Szoktalak olvasgatni Benneteket, és láttam, téma volt a 4D UH.
Zsófival, a kislányommal először a 19. héten mentem el, de csak mellkastól felfelé látszódott, és sokat aludt. (Minél nagyobbak a babák, annál többet alszanak).

Kistesóval a héten voltunk a 4D Genezisben - csak ajánlani tudom, DVD felvétel (nekünk 1 óra 15 perc lett), 1 db színes fotó, és (elvileg) 25 db kép CD-re (nekünk 65 lett)=12.000 Ft.

Pont a betöltött 13. héten láttuk a Picit, egészben, és eszméletlen, miket produkált. (Január 8-ra vagyok kiírva vele).

Csak hogy kedvet csináljak Nektek - mert ez egy fantasztikus élmény -, kukkantsatok be a topikomba, ott vannak fent fotók, és a nemét is megállapították.
2007 szeptemberi babák, 518. oldal.

További jó pocakosodást, és meg kell, hogy mondjam, nagyszerű csapat vagytok!!!! :D

Gremese

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese! Tök, jó hosszú filmet kaptatok akkor! Már azért megéri:) Kár, hogy nem lehet hangos filmet csináni:) Jól látom nálatok sem lesz túl nagy korkülönbség.

Vicky igen meg van dagadva az arcom de valahogy inkább a szám van megdagadva, nem ott felül az arcüregnél.... hétfőn délután tudok menni a fogdokihoz az UH után és mindenképp ki kell húznia ezt a fogat mert szét van törve és mivel már tömött volt így szinte szabadon van a belseje...vagy hogy is mondjam. Nem olyan lüktető fájdalom hanem olyan idegesítő és viszket az ínyem is mert néha szokott ínygyulladásom is lenni. AZtán meg persze majd kell új fogacska a helyére... Nem bánom, hogy megszabadulok tőle mert már kétszer lett újra tömve, tisztítva stb mert mindig érzékeny maradt, soha nem tudtam azon az oldalon enni normálisan. Valszeg azért mert valahol mélyebben volt a probléma. Így meg nem lehet felmenni a hegyekbe mert ott aztán még jobban előjön az lyen probléma a magasság miatt.
Én nem félek a fogorvoshoz, csak nehéz elmennem amíg nem fáj. Ha már ott vagyok akkor irtó bátran viselkedem és a végén már az is mindegy ad-e fájdalom csillapítót csak csináljon vele valamit. Legfeljebb hazamegyek és kibőgöm magam utána.

A svéd cseppet kirpóbálom...máskülönben pálinkával öblögetnék...
katuska79

Sziasztok, én ma csatlakoztam a babanet--höz. Én is januárban fogok szülni. Úgy látom ti már egy jól összeszokott csapat vagytok, de azért remélem ha kérdésem lesz azért majd segítetek. :D
ercsa

Szia Ercsa! Üdv köztünk. Gyere bátran, mesélj te is.

Végre hatott a panadol, most egész hepi vagyok:)
katuska79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: