A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Doktor néni megerősítette a gyanúmat... Tomi bárányhimlős :cry:

Kép
Vendég

Kép

Így gondoltam...
Vendég

Gigi: nem irigyellek! Tomi gyógyuljon meg hamar!!!!
bszilvi25

Bari
Lehet, hogy Dávid nem szereti a rázogatást?
Egyéb módszer?
-éneklés, zene
-összebújás
Tominál bejön, ha a meztelen mellkasomra fektetem egy szál pelusban, esetleg egy pelus a kis hátára és simogatom a hátát... hátsimit nagyon szereti... már pocaklakóként is élvezte :lol:

Honorius
Akkor a technikán kell változtatni!
http://www.szoptatasert.hu/belso.php?in ... o_elsohet1

Csiri
A babáknak az alvási ciklusa olyan 40-60 perc... kb. ennyi időnként jutnak egy ébrebb fázisba...olyankor előfordulhatnak nyöszörgések...

Ancsika
A mozgó tárgyakat elvileg a 2. hónapban követi... Tomival már tudjuk nézni egymást... és mosolyog, ha beszélünk hozzá...

Csemeték gyönyörűek!
Vendég

Szilvike
Kb. 2 hét... :cry:
Vendég

Én is feltennék egy kérdést!
Mit csináljak, ha a gyerek "alszik" cicizés közben??? Nem alszik Ő igazság szerint, de nagyon sokszor megáll közben. (ez akkor fordul elő, amikor én keltem fel Őt enni!!!!!)
Így nem eszik annyit amennyi kellene neki, és utána meg kiköveteli 1 óra múlva.... Ha látom, hogy csak 70-t evett, már tudom, hogy akkor ezt most nem úszom meg még egy darabig...
Ötlet?? Tanács??
bszilvi25

SZiasztok!

Gigi hol kaphatta el Tomi a bárányhimlőt?
Peti már volt? Szegénykém, ilyen picinek már is átesik rajta, de lehet hogy jobb is! Bár Te vagy a szakember! :wink: Nagyon vakarózik?
Akkor Nektek a himlő elleni oltás már kilőve! :cry:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Szilvi
Teljesen éber mikor cicire teszed? Nem sárga?
Kicsi pihenés szopi közben lehet... komoly fizikai munka ám a szopi nekik...
Vendég

Sziasztok!

Hát, Dorci morci is egész nap sír, csak az éjszakák nyugisabbak, kivéve egy-egy periódus: pl. 13-tól 15-ig. A védőnő szerint amostani nyári babák nyűgösek. Engem jobban aggaszt, hogy rengeteget bukik, nem szeretnék tápszert adni neki ez ellen, mert így is az a parám, hogy a tejem nem elég, pedig szépen fejlődik.

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Vikianyuja
Petim 9,5 hónaposan volt baris...
Hogy hol kaphatta el? Elég sokfelé jártunk az elmúlt hetekben már...

Célirányosan még nem tud vakarózni... még nem tudja a mozgását úgy koordinálni... :wink:
Vendég

Gigi: komoly feladat Őt felkelteni. Lehet, hogy nem teljesen éber.
De hogy keltsem fel, hogy magához is térjen???
Azt mondták amikor a kórházból hazajöttünk, hogy picit sárga.
Szerintem meg ma kifejezetten SÁPADT. De lehet, hogy csak bebeszélem magamnak. Nekem is kezdenek előjönni az aggodalmaim.
Mindjárt le is fotózom, ha felkel rá esetleg akkor is.
bszilvi25

[quote="honorius"]. írta:honorius..

Most megyünk útlevelet készítetni neki,és irány vásárlás..
Mindenkinek további szép napot..:Andi

nocsak-nocsak. hova lesz a menet? 8)
mi augusztus 18-ra kaptunk időpontot az okmányirodába útlevél-ügyben. B-terv: odamegyünk reggel, ott töltünk (szoptatok, tisztába teszek) fél napon át és sorra kerülünk eccercsak. jó, nem? :roll: még szerencse hogy csak szeptemberre kell az útlevél.

Szilvi: sztem sem karikás a szemed. ez az oldalrakucorodás meg nem semmi. éédi nagyon. :D

Gigi: szegénykék... láttam msn-en hogy vesztegzár, gyorsan jöttem ide hogy ovlassam. jobbulást. :(

tejszaporítás: nemtom hogy a sok folyadéktól van-e, én napi 3-4 litert iszom a szülés óta, Milán elég nagy étvágyú (napi 800-850-eket eszik), és ezen kívül még le tudok fejni naponta 2 decit kb. lehet hogy adottság kérdése, de én igazából a sok folyadékon kívül mást nem csinálok.

mindjárt olvasom vissza a többieket is...

mia_snow

lehet hogy nem sápadt, csak én látom úgy!?
de a kép sem adja vissza jól :? :? :? :?
Kép
bszilvi25

Kisbaba felébresztése
-beszélni hozzá, énekelni
-kitakarni, átpelusozni, levetkőztetni
-meztelen (pelusos) babát a meztelen mellkasodra fektetni
-vizes fürdőkesztyűvel áttörölgetni
-masszírozni hátát, karját, lábát
-gyengéden fel-le mozgatni
-háton fekvő babát jobbra-balra forgatni...
Vendég

Szegénynek milyen kellemetlen lehet nem? Mert gondolom viszketni viszket neki. Vagy ők még nem úgy érzékelik mint a nagyobbak?

Amúgy Te hogy vélekedsz a bárányhimlőről? Jobb ha túlesik rajta a gyerkőc, vagy inkább az oltás??

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

még el sem dicsekedtem magam, hogy már újra "tudok" ülni és állni is. :lol: :lol: :lol: :lol:
Na persze még nem olyan mint volt, de már megy!!! :D
bszilvi25

Szilvi: Milán is nehezen ébred ha én ébresztem... de ilyenkor azt szoktam csinálni, hogy felébresztem, beszélek hozzá, tisztába teszem, meztelenkedik egy picit, közben cirógatom a pocakját, kezét, hónalját, és közben megy a duma hogy most hami lesz, stb. tehát megvárom míg teljesen felébred, addig macerálom, amig már nincs az a "félkómás" állapot. és egy szopi nem tart fél óránál tovább, eszik amennyit eszik... így megszokja, hogy félóra alatt kell jól laknia. ezt anyukám tanácsolta, és bejött. mostmár 20 perc alatt bekajál akár 180at ha akar. valamikor meg csak 70-80at (délutáni és az esti uccsó kajája kb ennyi).

nyűgösség: ma nálunk sincs eccerü nap, de már megszoktam hogy heti 1szer elromlik a gyerkőc. 1,5-2 óránként cicizik. másnapra meg megjavul. pasi... :roll: 8)

mia_snow

A bukás nagyon gyakori jelenség fiatal csecsemőknél. Bizony előfordul, hogy még a következő etetésnél is bukik a csecsemő - ilyenkor más kissé túros jellegű gyomortartalmat. Ha emellett a csecsemő jól fejlődik ( az első három hónapban hetente 20 dkg-t átlagosan), ez ártalmatlan. Minél fiatalabb a csecsemő, annál inkább oda kell figyelni a baba testhelyzetére, ahogy Önök is tették. Lehetőleg oldalfekvésben legyen a kicsi. Fontos az is, hogy minél gondosabban böfiztessük ezeket a babákat. Ha a baba már kicsit nagyobb, esetleg lehet etetés után babahordozó székbe ültetni kis időre. Ha tápszeres a csecsemő, mód van arra, hogy sűrűbb bukáscsökkentő tápszert kapjon. A bukások száma hónapról hónapra csökkenni szokott, főleg a szilárd táplálék bevezetésével. A csecsemő forgása, erőlködése mozgás közben újra ronthat a helyzeten. Előfordulhat, hogy csak 6-8 hónapos kor körül marad el a bukás. Ha a csecsemő megfelelő táplálékbevitel mellett nem gyarapszik, miközben sokat bukik, érdemes gyermeksebészeti konzíliumot kérni.
Dr. Gömöri Ágnes
Vendég

Szilvi: szerintem nem sápadt. de hát tedd ki levegőre. :)
nálunk Milán csak este 9től reggel 6ig van a kiságyban egyébként, nappal babakocsi, játszószőnyeg, a mi ágyunk... csak éjszakára van a saját ágyában. ma kánikula volt úgyhogy a nappaliban aludt, de 3 után megint megy ki a teraszra. hidd el, jót fog neki tenni a levegő is. :wink:

Gigi: ezt írtam én is. addig cseszegetem amíg rendesen fel nem ébred. :D

mia_snow

Mia
A legjobb tejszaporító... Milán :wink:

Enyém tejszaporító jelez...
Vendég

Na igen.
Mia: nálunk az a "baj", hogy általában kajcsi közben van rottyantás, és etetésenként 2 pelus sztem pazarlás lenne. Bár utána meg felébred ha pelenkázom...
Nehéz dolgok ezek. De valahogy akkor felsimizem, meg forgatom, meg ilyenek, mert tegnap is amit az apja művelt vele, azt fel kellett volna venni. Volt kacagás a maga módján meg minden, de a felkelés az nem akart menni. :roll: :roll: :roll:
bszilvi25

kiteszem, eddig még nem mertem kitenni egyszer sem :oops: :oops:
bszilvi25

Szilvi: gondolj bele, egy BÁRMILYEN élőlénynek mi rosszat tehet a friss levegő? legyen az nővény, állat, ember... :wink:

mia_snow

De sokat írtatok amíg én elintéztem Dávidka papírjait...mostmár van születési kivonaz tb kártya lakcim kártya...holnap gyes családi anyasági intézés ...

Anyuval maradt babocska egész délelött és anyu simán berakta a kiságyba és nem sírt neki!!!Most ez vagy véletlen vagy a gyerek engem utál??? :( :( :(

Gigi A lányom akkor volt barihimlős amikor a fiam(szilveszter)5 hós volt,és nem kapta el ,pedig tápos volt!Hogy lehet,hogy tomi elkapta????Pedig anyatejes?
De legalább nem oltatod be,én minden oltás párti vagyok kivéve barihimlő...

Szem:Dávid követ a szemével...odahajolok és jobbra balra,föl le követ...de néha ossze vissza állnak a szemei...

Szilvi én semmi sápadságot nem látok...mondjuk mint kiderült az én monitorom sötét :x
Vendég

[quote="bszilvi25"]k írta:bszilvi25iteszem, eddig még nem mertem kitenni egyszer sem :oops: :oops:

Ezt el sem akarom hinni...ha január lenne akkor is kitenném az első itthon töltött naptól...(és a lányomat ki is tettem decemberben).

Napközben nem annyira mert bazi meleg van,inkább reggel este
Vendég

Találtam homeos szereket tejci serkentésre, ha valakit érdekel:

Általános serkentő: Ricinus communis 5ch, vagy Urtica Urens 5 ch

Sírós, deprssziós hangulat miatt is elégtelen lehet a tejtermelés, ilyen esetben hangulatjavító hatása is van: Agnus Castus 5 ch

Lelki okok miatt csökkenő tejtermelés szere, ha az állapotra sírósság, megfelelési vágy jellemző, és az hogy minden tünete javul ha friss levegőre megy, vagy vigasztalják: Pujsatilla pratensis 9 ch

Ha a tej mennyisége gyász, vagy érzelmi okok miatt csökken. Általános gyengeség, ásítozás, a torokban gombócérzés: Ignatia amara 30 ch

Nyugtató fájdalomcsillapító hatású, akkor adható ha a tejproblémát hirtelen düh, dühkitörések okozzák!: Chamomilla 30 ch

Van még érzékeny sebes mellbimbóra való, és mellgyulladásra is, ha valakit érdekel beírogatom! :wink:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Sziasztok!

Gigi: Sajnálom Tomi manót, meg Téged is :cry: Gyors gyógyulást kívánok :cry:

Ahogy közeledünk a 6. héthez, egyre "rendesebb" a kölköm :wink: Kezdem kiismerni a szokásait. Már nem tud mindig átverni :wink:
Ma egész nap csavarogtunk, megmutatom a végeredményt :wink:

Kép
bluebox

Márti: nagyon cuki Kristóf, jól kitikkadt!!!

Bari: majd ma kiteszem. Még egy hete sincs itthon. Az ablak és az erkély ajtó pedig nyitva van mindig. Szóval levegő van.... csak én vagyok bátortalan
bszilvi25

Sziasztok!

Tegnap MEGJÖTT AZ ANYASÁGI!!!!62 125Ft és a levél ,hogy minden hó 10.-éig utalják a csp-t és a gyest!Jöv héten visszamenőleg megkapom a május,júniusit....A CSP ÉS A GYES AZ ADOTT HÓNAPRA VAN???? :shock: :shock: :shock: Tehát júliusban a júliusit kapom vagy mégcsak a júniusit?????

BLUE!
Nagyon édik vagytok!

GIGI!!!!!
Ilyen kiskorban nem veszélyesebb a bárányhimlő???Én szeretném,hogy átessen rajta!

Zoém kiaksztott!!!
Csak úgy van el sírás nélkül,ha a hordozóban ül és a lábammal lökdösöm a hordozót!!! :shock:
A bébiszittereim,pedig elmentek nyaralni...(a nővérei)....
Úgy zuhanyoztam,hogy a mosógép tetején trónólt közben,úgy tettem fel a pörköltet,hogy a konyhapúlton volt és úgy porszívóztam,hogy húztam magam után a hordozót...most úgy ülök itt,hogy a lábammal ringatom.... :wink:
és kisdobos becs szó,hogy még hangot is ad ha rámnéz,úgy nevet!!!!Tuti már most kiröhög...
Vendég

Jelen állapot:
Kép

És az egyik kedven bébiszitteremmel...Lehet,hogy ezért nyűgi,mert most 1 hétig nem lesz? :roll: :wink: Kép ?
Vendég

Úgy látom a mai nap senkinek sem a kedvence. :lol:
Felhívtam a doktor nénit,mert Máté csak ordított azóta is.Azt mondta kakiltassam meg,ha nem megy egy fél kúpot nypmjak be neki.Sikerült!Kakilt egy nagyot és már egy órája alszik megkönnyebbülve.
Amúgy érdekes,mert tegnap azt mondta 2-3 napig nincs baj,ha nem kakil... :roll:

Kép
melike

Sziasztok!!

Bocsi a bepofátlankodásért, de van kb 3liter felesleges fagyasztott anyatejem....és mivel továbbra is többlet van, igy a jövőben is tudnék adni :) ha valakit érdekel, irjon privit és megbeszéljük a részleteket.
Vendég

csiri nem a gyed van a gyerek 2 éves koráig?előtte meg a tgyás, nem? mert te gyest írtál.

az én Mirám is elég nyűgöske ma, mért nem tud jó idő lenni?
még árnyékba sem szabad ilyen forróságokban kitenni a bébyt, ott is ugyanúgy leéghet, neki még nagyon érzékeny a bőre.
Gigi- nem irigyellek, látod nem akart Tomika szurit, inkább úgy gondolta kibírja ezt. meg szerintem jobb ha túlesnek rajt. vagy Az oltás egész életére megvédi? mert felnőtt korban meg úgy tudom veszélyesebb.

nagyon cukik a babák!!!

Kép
Kép
eyi

Egy kérdés mindenkihez:nektek is olyan sötét barna a köldökötök?És a barna csík mikor múlik el a hasunkról?(ez kettő lett :lol: )

Kép
melike

Melike nekem szinte fekete a köldököm körül és s csik is a hasamon...már nem emlékszem mikor múlik el,de nagyon utálom :twisted:
Vendég

Akkor jól van,nem vagyok"hibás".

Kép
melike

Köszi a segítséget a látással kapcsolatban! Remélhetőleg tényleg nem lesz velünk semmi gond sem.

Tomikának jobbulást, mihamarabb túllegyen rajta szegényke!

Nálunk ma eddig egész nyugis nap van Marcika eszik és alszik. Rakok fel egy jelenlegi képet!

Kép http://www.noivonal.hu/]Kép
ancsika82

A köldököm amúgy nekem is sötétebb mint amúgy szokott, olyan mintha koszos lenne :? és a csík is még mindig látszik. Remélem mihamarabb el fog múlni!http://www.noivonal.hu/]Kép
ancsika82

szemkontaktus kb 1 órán keresztül apával

Kép

alváspozíciók
Kép
Kép

Kép
Kép
eyi

Nagyon édik a babák és szemmel láthatóan mindenki növöget :lol:

Kép
Vendég

Bari
Superman behúz neked, ha nem viselkedsz... :wink:
Én már számtalanszor mondtam, hogy Dávidra a te idegeskedésed ragad rá...

Bárányhimlőt Petim is akkor kapta el, mikor még szopizott... túlesnek rajta és kész... nem fogom most magam ostorozni...

Csiri
Arra kell vigyázni, hogy most más fertőzést ne szedjen össze...

Nekem ma a számlámra került az anyasági, a TGYÁS... csp 10-én fog jönni...
Vendég

sziasztok!
Jó sokat írtatok...
Mindenkinek nagyon szép a babája, olyan kis hurkásak :D :D

Gigi: Tomikának jobbulást, gyors gyógyulást kívánok!

Melike: nekem is nagyon barna a köldököm, mintha koszos lenne és a csík is megvan.

Bocsika, hogy nem reagálok egyenként mindenkinek, de sietve írok, mert Andrisom nyöszörög. Nekem szörnyű éjszakém volt tegnap, beleállt a fájdalom az egyik fogamba és iszonyatosan fájt még egész délelőtt is, semmit nem aludtam, pedig a gyermekem most jól aludt. Csak délután 2-kor fogadott a fogorvosom, ki kellett húzni egy hátsó fogamat, úgyhogy nagy küszködés van most az evéssel, pedig ennem kéne hogy legyen tejem bőven, mintha most kicsit kevesebb lenne. Iszom a Laktoherbet, hátha szaporodik. A fejéssel az a gondom, hogy mire megszoptatom Andrist és lefektetem aludni (nem nagyon akar csak rajtam kuckózni, egyből felkel ha leteszem) már szinte annyi idő eltelik, hogy a következő szopi jön és akkor üres cicit nem adhatok neki.
Csajok akik fejtek mikor szoktátok megoldani?

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

megoldottuk a hordozóban lábbal ringatás "problémát"...kerítettünk egy pihenőszéket,ami rezeg... :wink:

Bari!
Az a supermen-es kombidressz nagyon jó!!!!

Eyi!
Az az alváspóz amin háton fekszik és felhúzza a lábát zabálnivaló!!!!

Köldök!
Nekem nem volt nagyon barna csík,de a köldököm még kicsit "koszos"-nak tünik...
Vendég

Nagyon tündérek a babák és szerintem is növögetnek!

Köldök ügyben megnyugodtam. :lol:

A pénzekkel kapcsolatban,akkor kb. egy hónap mire utalják?

Az én Mátém,aki a délelőtt folyamán csak SÍRT,du. (mióta kakilt) csak ALSZIK (persze enni adtam neki).

Kép
melike

Gigi: Tominak jobbulást kívánok!

Szilvi, Márti, Ancsika, Eyi, Csiri, Bari: nagyon szép babókák. Mindenki hurkásodik!!! Még Dávid is!!!

Csiri: nagyon jó képeket tudsz csinálni!

A köldököm körül nekem is sötétbarna, remélem elmúlik!!! Mert ez így elég gáz! És a két csikom is megvan.

Lányok: nem emlékeztek, hogy aki vett textilpelust, hol vette? És mennyiért éri meg? Mert én kaptam őket, de egyik-másik nagyon régi és kezdenek foszladozni!

Kitti ma reggel 7 órától délután 1-ig nem aludt el, egész nap csak a cicin lógott. Nah, délután 2-3-ig sikerült nekem is aludnom.

Ja, és én is megkaptam az anyaságit és a családi pótlékot (a tértivevnyes igazolást, hogy átvették azt nem :) ). Kb. 3 hét volt az átfutási idő.

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Sziasztok!
Nekem ismét kemény estém volt 7-11 olyan szinten sírt dávid,hogx akár mint csináltam,teli tüdő,remegő száj,és ezerrel kalimpáló kéz(ilyet még nem is láttam),aztán nagynehezen felváltva elráztuk babakocsiban,de egész éjjel nyöszörgött,és asszem most folyt köv...úgyhogy pápá :(
Vendég

Jó reggelt!

Tomi teli van pöttyökkel :cry:
Nem vagyok híve a hintőporozásnak, de most szegénykémet úgy beporoztam, hogy bohócnak is beállhatna... Azért egy vigasztal... olyan nagyon őt nem rázza meg a dolog, mint anyáját... most is evett annyit, hogy dupla Döbrögi pocakja lett... :lol:

Bari
Faggasd ki anyukádat, hogy mit csinált tegnap Dáviddal... Lehet, hogy cserélnetek kell? Anyukád foglalkozik Dáviddal, te meg ellátod a háztartást :roll:
Vendég

Jóóóóóóóó regggggggeeeeltt!!!!!!!!!!!!

Nekem most kifejezetten jól esik ez a hűvösebb idő!!!Csak esni ne essen sokat!!!

Délelött itt nyűgtem,hogy Zoém nem alszik...délután 3kor elaludt és fél 8 kor úgy ébresztettük fürdetéshez!!!És éjjel is "csak" 3 óránként volt fent....
Lehet,hogy a meleg viselte meg és a hűvösebbet szereti ö is?

Nektek a babáitok?

Amikor nagy meleg van,Ti tesztek a babakocsi aljába a baba alá valami pléd szerűt?Mert nekem olyan műszálasnak és durvának tünik a fekvőrész anyaga...
Meg érzem is ,hogy néha kicsit be van izzadva,csak attól tartok,ha alárakok valamit,mégjobban melege lesz..

Szilvi!
Az jutott eszembe,hogy nem kaptunk szüléstörténetet...engem kifejezetten érdekelne.leírod?Addig tudom,tudjuk,hogy mentél dokihoz vizsgálatra vagy nst-re...

Fényképeket nézegethetek a gyerekekről és rólatok,a családról????érdekel az is :wink:

Almaani?PIRONYA?????
Vendég

Gigi!
Tomi,hogy viseli a bárányhimlőt?Érzékeli?nyűgösebb?vagy "természetesnek" veszi...???
Én is teljesen beaggódnék,átérzem a helyzetedet...
:cry:

tegnap nem kaptam választ...a csp az mindig az adott hónapra jár vagy az előzőre?
Vendég

Csiri
Én teszek lepedőt a babkocsiba... erre nagyon jó a pelenka-anyagú kifogó...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: