A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 szeptemberi babavárók

Petra!

Csini vagy!

Bagzerka!

Vagány a kiskölyök, a szeme sem áll jól! Nagyon édes!

Minyu!

Mi is sokszor a Pajti kutya kedvéért kanalaztuk a levest Csabival! A 2 nagyfiam rém válogatós!

A.m!

"A farfekvéses babák egy része a fejjel felfelé pozíciót részesíti előnyben, s ilyen esetekben segíthet a fordított felpolcolt pozíció, más néven indiai híd: ilyenkor az anya hanyatt fekve megemeli a medencéjét, amilyen magasra csak tudja, s lehetőleg minél több időt ebben a pózban marad, Ezáltal a magzat az anya bordái felé csúszik, s a számára (is) igen kényelmetlen testhelyzet megfordulásra késztetheti! Egy másik módszer szerint az anya négykézlábra ereszkedik, úgy, hogy a karját a könyökére támasztja (térd-könyök helyzet). Ezáltal a baba feje kimozdul az anyai medencéből, másrészt igyekszik az alulra került fejét ebben a testhelyzetben felülre kormányozni, így megfordul. A módszereket naponta több alkalommal kell ismételni, míg a baba meg nem fordul." (Ina May Gaskin:Útmutató szüléshez) -Egyébként mindenkinek ajánlom nagyon ezt a könyvet, főleg, akik tartanak a szüléstől!- És segíthet-nevetni fogsz-ha elemlámpával világítod meg a pocid alját, ugyanis a babák többségét érdekli a fény! Hasonlóan jó hatást lehet elérni azzal is, ha egy fülhallgatót teszel a pocak aljára és bekapcsolsz valami jó zenét. DE! Ha végképp nem fordul be, annak általában oka van és akkor nek i úgy a legjobb! 1. babát, ha többre becsülik mint 3 kg, hát, szinte sehol nem engednek spontán módon szülni!

Nostawen-nek nagyon drukkolok én is!

Blúmi!

Köszi és kitartást a fekvéshez! Nekem 2 hete 2100-as, múlt héten 2000-s volt! Holnap hagyom abba a gyógyszert, eddig csökkentettük az adagot! Neked mit kell szedni?

Rólunk: nagyon élveztük a Balcsit, imádták a srácok is!
Kemény 2 hetem lesz, ha ezen túl leszek, már csak könnyebb lehet!
Vasárnap össznépi szülinapi-névnapi bulit kell itthon levezényelnem, ez kb.25 fős vendégsereget jelent, de kellett nekem 2x is júliusban szülni, meg nyári neveket választani a srácoknak! Az enyémről meg a férjeméről pedig végképp nem tehetek!
Aztán jövő héten műtik a nővéremet (csecsemőmirigy-kivétel), de közben a férjem utazik Lengyelországba, mondjuk a műtét napjára hazaér és közben még egy barátnőm is bejelentkezett 2 napra hozzánk, szombaton meg lagziba megyünk Kiskunfélegyházára! Fú, még leírni is sok, de nem akarom itt sajnáltatni magam!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok,

Ma nem nagyon van időm visszaolvasni, úgyhogy csak bekukkantottam
Nagyon elfáradtam a csapatépítő tréningen. Pedig én nem másztam fára, nem kúsztam földön, de végig mentem a többiekkel a terepen. Úgyhogy a végére szép vizes volt a lábam. De azért még este táncoltam is :D
Viszont ennek következtében azóta alig bírok menni, annyira fáj az első pár lépés, amikor felállok és el kéne indulnom valahová, hogy az gáz
Nem is tudom kiírta, de azóta én is nagyon lassan cammogok minden hová (pedig ma van a lányom Mekis szülinapi bulija, úgyhogy ma is egy rohanós napom lesz)
Viszont most felrakok én is egy pocak fotót, hogy hol tartok, mert ez most kéznél van
Kép 27. hét

Kép
Kép
csibe21

Ez egy kicsit nagyobb

Kép
Kép
csibe21

Kép

Kép
Kép
csibe21

Szerintem látszik, milyen feszes a karom a vizesedéstől
Azon kívül persze, hogy husi :oops:

Kép
Kép
csibe21

Monee!
Köszi a befordulásos történetet :) Gratulálok a 30 héthez. Üdv a 30 héten túliak között :D

Márti!

NAGYON-NAGYON köszönöm a sok jó tanácsot. Mindet alkalmazni fogom, remélem valamelyik hatásos lesz majd nálam is.
:) Megy a drukk,hogy ne nyilál tovább és,hogy könnyen átvészeld a következő 2 hetet.:wink:

Petra, Csibe!
Nagyon csinosak vagytok.
Csibe!Sugárzik a boldogság rólad :D Ezt jó lát

Kép
Kép
a.m.

Csibe: Csini vagy :) A csapatépítő tréning miatt nem irigyellek.
Egy órácskás városi sétától teljesen felduzzadt a kezem, a gyűrűimnek meg már búcsút intettem egy hete.

Cammogás itt is megvan, levegőt nem kapok úgy ahogy szeretnék, ráadásul bébibogyó ma úgy helyezkedett el hogy vmilyét beakasztotta a jobb bordáim alá, csak úgy tudok ülni mint aki karót nyelt, ha előrébb hajolok azt jó erős rugdosással honorálja. :)

Lányok nálatok is percekig tölt az oldal? Borzasztó zavaró, folyton azt az idióta ujzene.hu-t keresgéli, nem elég hogy vernyog egyfolytában mikor megnyitod meg ugrik fel a reklám, hiába használik firefox-ot.
Nem lehet itt írni vkinek hogy ezt a mamaidegbajtcsináló muzsikás marhaságot konszolidálják, mert ez így már anti reklám...

Kép

Kép
starlark

Csibe: huh, a tréningért nem irigyellek, ezek szerint nem sikerült teljesen megúszni.

Márti: örülök, hogy nem romlott, sőt ha jól értem javult a helyzet :)

Starlark: attól a vernyogástól én is falra mászok, de kb 2 hónap után rájöttem, hogy lehet lelőni. Van a baloldalon egy kis ikonja, és ott rákkatintasz a stop gombra. A babanetes főoldalon meg alul van az ikonja.

Kép
kistiggrincs

Sziasztok Csajok!

Megjött humanka hidege! :D

Gratula a 30 heteseknek! irigykedek ám egy kicsit.... :)

márti,
a görcsök elmúltak? Nem kell neked feküdni? Csak azért kérdezem, meet elolvastam a jövőheti programodat és az alvasásban is elfáradtam! :D

a.m.
3 hét hosszú idő!! addig még simán befordul a kis poronty!

Ha nálam Flóra faros lenne én tuti kikövetelném magamnak a császárt! Sajnos az unokatesóm faros szüléssel vesztette el a babáját szülés közben.

Csibe,
tyűT jó nagy már a pocid!

Én ma nagyon nem vagyok toppon. :? A hidegfronttól folyamatos keményedéseim vannak. Úgyhogy gyorsan le is feküdtem. Meg kapkodom a Magne B6-ot.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Kistigrincs: Ha ráklikkelek a társalgóra egyből elhallgat hálisten :) de a kerzdeti két ütem már kiverhetetlen a fejemből :)
De egy érdekes van, itthon hallom ha be van kapcsolva a hangfal a laptopon a cégnél viszont nem nyenyerél.

Az tuti hogy ilyen CD-t nem fogok venni :)

Kép

Kép
starlark

Kistigrincs!

Bizony, egyelőre bíztató a helyzet, majd meglátjuk, mi lesz, ha elhagyom a gyógyszert! Remélem, akkor sem lesz semmi baj!

Honey!

Feküdnöm nem kell, pihenni nem ártana, igyekszem is, de közben ugye terelgetem a 3 gyerkőcöt és már de. 10-re kidőlök! Pedig addig csak öltöztetés-ágyazás-reggeli-mosogatógép-ürítés a program! Na, olyankor pihi, majd jöhet a főzés-mosás-porszívózás! Még jó, hogy vannak ezek a háztartási gépek, fú, ha kézzel kéne 5 emberre mosnom, bele sem merek gondolni!
A du. nyugisabb, amíg a kicsik alszanak és a majdnem 6 éves számítógépezik, addig pihizek én is, közben meg furdal a lelkiismeret, hogy ilyenkor a naggyal kéne társasoznom...
De sokkal jobb a helyzet, mióta nem lakótelepen lakunk, ahol bizony a nem kicsit zsúfolt napunkba még be kellett iktatni a 2 órás játszóterezést is, most meg itt a kert, vettünk bele játszóteret, lehet itthon is pancsolni a medencében és sorolhatnám! Szóval sokat pihenni nem tudok, de azért lopom magamnak az időt rá és igyekszem, hogy a kicsi lány minél tovább bent maradjon!
Persze, ha feküdni kéne, anyósom bármikor jön és, ha kell, mindent megcsinál, de azért nem szeretném teljesen átadni neki a terepet!

Márti
borossné becz márta

Starlark: igen azt én is megállapítottam, hogy ilyet tuti nem fogunk venni! Ez szerintem többet ártott a babazenés cégnek mint amennit használt.

Honey: már Neked is csak bő két hét a 30ig :)

Faros baba: én eredetileg úgy gondoltam, ha baba faros, akkor császár, de mostanában elég sok olyan véleményt hallottam/olvastam, hogy meg lehet szülni általában a faros babát is (persze utána van egy csomó ha...és akkor feltételek, amiknek teljesülnie kell). Mondjuk Zalán még bőven megfordulhat, szóval próbálom nem izgatni magam. 4 gyereket tervezünk, és ha az első császár, akkor állítólag a legtöbb doki másodszorra is inkább császároz. Lehet furin hangzik, de én nagyon szeretnék szülni legalább egyszer hüvelyi úton. De ha császár lesz, hát császár lesz, inkább császár, minthogy a baba ne legyen egészséges.

Kép
kistiggrincs

Csajok!

Ne idegesítsük magunkat ezzel a befordul-nem fordul be témával! Bercikém, a drága a 32. heti uh-n 10 perc alatt produkált egy farfekvést, egy fejvégűt és egy harántot! Szóval mint a ringispil, úgy forgott, doki bácsim épp kezdte magyarázni, miközben nézte, hogy 2 hüvelyi szülés után megszüljük farosan is, de mire a mondat végére ért, már harántban feküdt a pici! Végül a 34. héten fejvégű fekvésű lett és úgy is maradt! A keresztlányom pedig a 40. hét végén fordult be gyönyörűen, úgy hogy már szinte kitűzték a császárt, majd megszületett 3600g-mal és 60cm-rel! És az anyukája nem több 160 cm-nél! Szóval várjuk ki a végét!

Márti
borossné becz márta

hello csajok

itt egy eltűnt lélek...
Tegnap este jöttünk meg Hollandiából. Nagyon jó volt. Igaz busszal voltunk, nagyon sokat mentünk is, de jól bírtam. Ott 21 fok volt, állandóan fújt a szél, igazán jó volt a klíma... Itt viszont :cry:

Na most megpróbálok 1 hetet visszaolvasni, és majd jönni gyakrabban, bár sajnos még a júliust végig kell dolgoznom... :x

Kép
dorka78

dorka,
nem semmi vagy! nem tudom mit kéne nekem fizetni, hogy felüljek egy buszra és nekiinduljak Hollandiának. :)
Örülök, hogy minden ok!!

márti,
hát igen... gondoltam, hogy 3 gyerkőc mellett a babavárás és a terhesség egészen más dimenziókba lép! :)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Kicsit megint eltűntem, mert a hétvégén két nagy túrát tettünk Badacsonyban, és most megint el fogok tűnni, mert szerdán megyünk egy hétre a Zemplénbe, és még sok a tenni valóm holnap. Így kb. másfél hétig nem írok, bár ha tudok, szerdáig még olvasok, aztán majd jövök, hogy mi történt veletek és velünk. És én is csak jót szeretnék olvasni!
Halljátok, itt nem tudom, milyen idő volt tegnap, de olyan jó érzés volt, hogy szombat du. már csak 23 fok volt kint, és éjszakára meg 10 fokra (!) lehűlt a levegő. Mennyei érzés így a panel 4. emeleti 30 fokos lakás után. És reménykedek, hogy valami hasonló fog várni szerdától is Telkibányán is.

Szeder!
Tök jó lehetett, ahogy láttad csuklani Adélt. Jó nagy már 1450gramm.

Druska!
Sajnálom, hogy nincs rendben a cukrod. Valóban, sokszor csak könyvből és netről tud kellő információhoz jutni az ember, de örülök, hogy te már megtaláltad a megfelelő forrást. A 164 cm-edhez és 58 kg-odhoz és a + 7 kg-hoz nem tudom, tényleg minek kellett leszidni, szerintem teljesen normális mind. Nem kell vele foglalkozni!!

Nostawennek nagyon sok drukk!!

Winona!
Nekem is vannak/voltak hasonló érzéseim, hogy bármit csinálok, nagyon fáj. Nekem mostanában sokszor van keresztbe a bébi. Gondoltam, hamarosan be akar fordulni. És ma voltunk 4D-n, most éppen lent van már a feje (nagyon sokáig faros volt), de ez még változhat.

Tigris!
Időnként én is rászólok a páromra, hogy ne rohanjon, pedig valójában normál tempóban megy, de időnként az úton is meg kell állnom, mert annyira fáj, ahogy egyik oldalról a másikra kúszik. De olyan vicces, ahogy jobb vagy bal oldalon kinyomja a fejét vagy fenekét és tök féloldalas a hasam.

Humanka!
Klassz lesz az autó! Igen, én még dolgozok, július 31-et mondtam bent a cégnél. Remélem, akkor már el is tudok jönni.

a.m.!
Már múltkor írtam, de akkor most is. Legutóbb a védőnőm azt mondta, hogy a derekad mögé kell egy nagy párnát félbe hajtani, vagy valami nagy dolgot oda tenni, és úgy ülni. Ezt állítólag nem szeretik a babák, és sok esetben befordulnak. De szerintem nézz szét a neten, biztos vannak tippek, mit kell tenni ilyenkor. És persze ha megtudtál valamit, kíváncsian várjuk az ötletet és hogy használt-e.

Monee!
Grat a 30. héthez!

Mint írtam, ma voltunk 4D-n. Most megbeszéltem babával, hogy mutassa meg végre a kis arcát, és olyan meglepett voltam, mikor nem kellett trükközni a dokinak, hogy megmutassa. És az is látszódott most, hogy fiú. Viszont olyan szempontból volt most csalódás, hogy azt várta, mi kérdezzünk, de mit tudunk kérdezni? Ő az orvos, mondja el, mit lát. Ráadásul alig volt 3-4 D, inkább 2D-n nézte. Apu szerint és szerintem is a páromra hasonlít. Ja, és 1342 gramm. Ahogy elnéztem az adatokat, a pocakja nagyobb a koránál (29+0), úgyhogy szereti a hasát és a kaját amit kap tőlem. Erről jut eszembe, annyi málnát ettem a hétvégén, mint szerintem még egyszerre soha. Málna ültetvények mellett jöttünk haza, és az egyik árusnál megálltunk venni. Még alkudni is sikerült. Kb. 2 kilót vettünk, aminek a felét gyorsan be is faltuk.
Mindjárt küldöm a képeket is.

Na jó éjszakát mindenkinek, gondolom már mindenki az igazak álmát alussza, még bagz. is. Neked gratulálok a munka mentességhez!!

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Bocsi, fáradt vagyok, a kép legközelebb jön, és nincs türelmem még jobban lekicsinyíteni.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

sziasztok!
Mi a kis pocaklako Rekaval most toltottuk be a 28dik hetet. Nagyon ugyes stramm kis csaj, ugyanis tirtent hogy arcureg gyulladast kaptama a mult heten.:(((
nem kivanom senkinek hogy az micsoda fajdalommal jar, es annak a tudata hogy mar semmit nem szabad beszedni, meg stb stb.
NOs a doki irt valami gyulladas csokkentot de iszonyu fejfejas kiseri az egeszet meg non stop kohoges orrfuvas es minden amit el lehet kepzelni. A tegnap este meg vizszeru folyasom lett. Ahogy kohogok folyik. Volt nektek hasonlo? ugy-e ez meg nem a magzatviz? a doki ugyanis azt mondta hogy a mehszaj zart. Ha tudtok valami okossagot szoljatok.

szisziKép
sziszi7

sziszi,
biztos nem a magzatvíz, az nem olyan könnyen jön ki
és az nem áll meg :D
nekem is volt a múltkor, hogy guggoltam a lányzó mellett, elkezdtem köhögni, és kicsorgott egy kicsi, mintha pisilnék
hát a lányom ott vihogott, hogy anya bepisil
még jó, hogy otthon voltunk

Kép
Kép
csibe21

Sziszi!

A gyulladástól vagy ha kaptál antibiotikumot felborulhatott a hüvely kémhatása, az sem kizárt, hogy minden egyéb tünet nélkül gombás fertőzést okozott! Kéne mintát venni a nőgyógyásznak, abból majd kiderül! Ha antibiotikumot szedtél, akkor most egyél sok kefírt, élőflórás joghurtot és az innivalódba mehet a Normaflore! De majd Holka biztos jön és segít!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Dorka: részemről is minden elismerés, én is úgy vagyok vele, hogyha fieztnek se utaznék már ennyit buszon :D

Ági: te se vagy semmi ezzel a túrázással. Mostanában rám is elég gyakran rámjön a mehetnék, de az épíkezés sajna továbbra is minden időnket kitölti.

Sziszi: nem hiszem, hogy magzatvíz lenne, főleg ha csak akkor jön, mikor köhögsz! Jobbulást!

Én speciel ülve készülök elaludni, délután terveztem tornázni menni, de lehet halasztom, és megyek haza egy előalvásra :oops:

Kép
kistiggrincs

Kedves CSibe es Marti!
NAgyon koszonom segitsegeteket. Iszonyuan megijedtem, nagyon szarul kezdodott a harmadik trimeszter. Az antibiotikumot meg szednem kell legalabb pentekig ugyanis meg tombol az arcureggyulladas, amit kis pocaklako nem visel tul jol. Igy mikor a folyas is meglett akkor azt hittem becsavarodok jettemben. Ha most eszem a kefirt Marti, akkor valamivel csoken a az antibiotikum rossz hatasa (na meg a fajdalomcsillapito-e?)
Koszi megegyszer :)

szisziKép
sziszi7

Sziszi!

Az antibiotikum felboríthatja a bélflórát, a hüvelyflórát, ennek helyreállításában segít a kefír, a joghurt, a Normaflore! Nyugodj meg, a kismamák amúgy is hajlamosak a gombás fertőzésekre, az antibiotikum meg még rátesz erre egy lapáttal, a savas-lúgos egyensúlyt felboríthatja és ez kedvező a gombák megtelepedése szempontjából! Most én is szdek antibiotkumot, mert a tenyésztés során Coli bacit találtak, de a dokim a gyógyszerrel együtt már írta is fel a Canestent, hogy a kezelés 2. napjától használjam azt is, kifejezetten azért, hogy megakadályozzuk a gombák megtelepedését!
Annyit még megtehetsz, hogy kevesebb szénhidrátot eszel, a gombák ugyanis éhenhalnak, ha a szervezetedbe kevesebb szénhidrát kerül!

Márti
borossné becz márta

KOszi szepen a tanacsokat, es remelem te is hamarosan megszabadulsz a baciktol.
Mennyi idos a pocaklako? Mikorra varod?

szisziKép
sziszi7

KOszi szepen a tanacsokat, es remelem te is hamarosan megszabadulsz a baciktol.
Mennyi idos a pocaklako? Mikorra varod?

szisziKép
sziszi7

Sziasztok!

sziszi,
én is pont ilyen vízszerű folyástól pánikoltam be 2 hete. Mióta Flóra a pocakomban van, azóta elég erős a folyásom, de most az utóbbi 2-3 hétben megváltozott az állaga. ( víz szerű )
El is rohantam a dokihoz , aki megnézte egy kis "papír" segítségével. (mint a lakmusz papír ) És mindent rendben talált!! Se magzatvíz se gomba.
De én is frászt szoktam kapni amikor hirtelen érzem, hogy megindul lent valami...
De a szagából (bocsi csajok) le tudod tesztelni. Ugyanis a magzatvíz lugos a sima hüvelyi folyás pedig erősen savas.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok! :) Most talán kicsit jobb hírekkel jövök,bár őszintén szólva,már nem merem azt írni,hogy Nostawen jól van,mert akkor mindig történik valami... :shock:
Szóval most viszonylag jó a helyzet, a görcsök megszűntek, viszont elég sokat keményedik a pocakja,ami miatt azért aggódik kicsit.
Szombaton a kisfia is bekerült a kórházba, vagy allergiás reakció vagy csípés miatt annyira bedagadt az egyik bokája,hogy nem tudott lábra állni. Tegnap hazaengedték, de igazából nem tudtak kideríteni semmit,hogy mi a fene lehetett ez... :roll:
martee

Sziasztok! :) Most talán kicsit jobb hírekkel jövök,bár őszintén szólva,már nem merem azt írni,hogy Nostawen jól van,mert akkor mindig történik valami... :shock:
Szóval most viszonylag jó a helyzet, a görcsök megszűntek, viszont elég sokat keményedik a pocakja,ami miatt azért aggódik kicsit.
Szombaton a kisfia is bekerült a kórházba, vagy allergiás reakció vagy csípés miatt annyira bedagadt az egyik bokája,hogy nem tudott lábra állni. Tegnap hazaengedték, de igazából nem tudtak kideríteni semmit,hogy mi a fene lehetett ez... :roll:
martee

bocsi,csak egyszer akartam elküldeni... :oops:
martee

SZiasztok!

Mostanában csak olvasgatlak Titeket, írni nincs energiám. Most is csak gondoltam, adok vmi életjelet.

Nostawennek nagyon drukkolunk!!

Sziszi7, üdv itt! :) Hogyhogy csak most csatlakozol? (Ugye jól értem, hogy csak most csatlakozol.. :oops: )

Szerintem amúgy Mártira kell hallgatni befordulás-ügyben (is)! Kár most aggódni, bármelyik pillanatban változhat a dolog, főleg még ennyire korán...

Kellemes szép délutánt mindenkinek!!

Kép
Kép
sarkantyúka

Sziszi!

Pont ma vagyok 28 hetes! Elvileg a kisasszonynak szeptemer 25-n kellene érkeznie, de én eddig még mindig előbb szültem legalább 8 nappal!

Márti
borossné becz márta

Hello csajok! Még Balcsin vagyok, úgyhogy csak holnap leszek aktív.
Viszont 3 kg!!! felugrott rám egy hét alatt víz formájában, úgyhogy gyors segítség kellene! :?

Márti: Megmondanád még 1X mi a neve annak a csodaszernek, amit a csalántea mellé szedsz? Nagyon fontos lenne, mert nincs mese, holnap muszáj valamit kezdenem magammal!
Előre is köszi.
Vendég

Sziasztok!

Lanta: köszönöm a szénhidrátos linket, mindjárt megnézegetem.
De holnap megyek diabétesz szakrendelésre, ott remélem megdobnak valami irománnyal, mert amit itt a kórházban kaptam, azzal nem tartok ki szülésig. Csak pár alapanyag szénhidrát tartalma van benne, amivel nem sokra megyek.
Ja, és kíváncsi vagyok mit mondanak egyáltalán...

Csajok! Nektek még nem kezdett zebrásodni a bőrötök? Én tegnap sajnálattal vettem észre tusolás után, hogy az egyik mellemen lett 3 gyönyörű lila csíkocska. Pedig nincs valami nagy mellem, és igazából még nem is nőtt olyan nagyot. A hasam egyelőre csíkmentes. A fenekemen és a combomon meg a régi hízás-fogyás eredményei vannak, de újabb csík nincs.
A hasamat kenegetem a mamaolajjal, de a mellemet nem. Egyáltalán nem gondoltam, hogy csíkosodni fog, vagy max szoptatáskor. :cry:
Szerintetek mit tehetnék, hogy ne legyen több csíkom? Egész nap hordjak melltartót? Ha itthon vagyok eddig nem melltartóztam, mert olyan kényelmetlen, és meleg.

A talpatok nem szokott fájni? Nekem az utóbbi héten minden nap fáj a talpam, pedig alig mászkálok, és csakis lapos talpú saruban járok amióta jó idő van.

A.m: hát látom kaptál pár jótanácsot. Nagyon jót kuncogtam magamban (persze ne vedd sértésnek), mert elképzeltem ahogy egész nap tornázol, hol négykézláb, hol fejenállva, hol elemlámpával világítod a hasad... nagyon muris elképzelni.
De persze ez egy komoly dolog, és kívánom, hogy megforduljon Gyuszika.

Hát ez a BABAZENE itt az oldalon nekem is kiviszi a fejemet. Néha le bírom lőni, néha nem. Már próbálkoztam mindennel (stop gomb sem megy mindig). A legidegesítőbb, hogy ha teljesen lerakom a mozilla ablakot, mert mást akarok csinálni, akkor sem hagyja abba a nótázást. És már elég régóta mindig kétszer kell bejelentkezni, mire egyszer beléptet a rendszer. (ez idő alatt pontosan 4-szer indul újra a babanóta) :shock:

Jók legyetek!
Csütörtökön jövök!
Vendég

Nagyon aranyosak vagytok!

Sarkantyuka
Az, hogy most csatlakozom hozzatok ugymond igy alakult. Rengeteget dolgoztam mostanig, ujsagiro vagyok. Mostantol vagyok ugymond szabinm. Ez az egyik ok, a masik meg az hogy mostanig teljesen problemamentes volt a terhesseg nagyjabol. apro csepro problemak voltak ugyan, de olyan amitol igazan kiakadjak meg nem volt.
Most kezdxodtek a nyugjeim ahogy a 27. hetet betoltottuk. Begyulladta a foghusom, elkaptam egy hulest, aminek a vegkifejlete lett az arcureggyulladas. Meg stb.
Egyebkent en, amint azt a proofilombol is lathattatok Erdelyben elek.
4 evesek a fiaim, akik csaszarmentszessel szulettek, Koppany es Ors a nevuk.
:) Mivel Ors razenditett, hogy neki kisteso kellene, es en sem zarkoztam el tole, hogy vallaljunk meg meg egy kislanyt, igy bevallaltuk. es most itt van Reka 28 hetes es 3 napos. Elmeletileg 20-ra vagyunk kiirva, de kerdeses az, hogy szulni megengedik-e... mivel itt Romaniaba a csaszar utani szulest veszelyesnek tartjak, es nem igazan egyeznek bele a dokik. En pedig ha egy mod van ra mindenkepp szulni szeretnek.

Marti gratulalok a kislanyhoz!

Bejci en ugy tudom hogy a harsfa tea keverve csipkebogyoval es cickafarkkal vizhajto hatasu. Legalabb is en azt ittam az ikrekkel, es bevallt. Probald ki te is:) Kép Koppany es Ors fiaim. Orsike a hosszuhaju ugyanis nem volt meg szivem levagni a furtjeit

szisziKép
sziszi7

Sziasztok!:)

Olyan jó, ma köztisztviselői nap van és csak én vagyok itthon egyedül :) /első alkalom hogy meg is tudom tartani, eddig mindig szemléztem vhol :)/
/No erre most ért haza a férjem :):):)/

Kipuceváltam a fürdőt konyhát hálót, a nappali még romokban de arra nem vitt rá már a lélek :)
Mind ezek után hallgattunk egy kis zenét a Rizsivel /Mike Oldfield/ jó sokat mocorgott :) /Most nem tudom azért mert tetszett neki vagy mert utálja? :roll: :? / Aztán aludtunk is egy kicsit :)
Most pedig frissen letusizva hajatmosva körbenézek a neten.

Martee: Drukk továbbra is Nostawennek, a görcsök kerüljék el jó messzire. A Kisfiának pedig jobbulást!

Eszike: nem lehet hogy a talpad megdagadt a víztől? Nekem túrázáskor szokott fájni mert ott is dagad nem csak a bokám. Az ellen tenni sokat nem lehet.
Nekem vhogy úgy érzem a melleim most abbahagyták a növekedést, az első trimeszterben folyton feszült kinőttem az összes melltartóm, most viszont tök nyugiban van és csík sincs. De a pocim viszont becsikosodott kétoldalt alul, elég intenzíven nő a babó mostanság.

Kép

Kép
starlark

Martee: örülök, hoyg úgy tűnik Nostawen jobban van, kisfiának is mihamarabbi jobbulást!

Eszike: szülésfelkészítőn azt mondta a doki, hogy ha valakinek hajlama van a csíkosodásra, akkor sajnos nem lehet mit tenni csikosodni fog. EGyébként a bőr masszirozsát javasolta, bármilyen sima testápolóval, hogy rugalmasabb legyen.

Sziszi: helyesek a fiaid :)

Kép
kistiggrincs

Én is rakok fel lagzis-menyasszonyos képet!

Kép
Vendég

Lanta: köszönöm mégegyszer a linket, nagyon hasznos. Már készítem is magamnak a táblázatot, hogy legyen mindig nálam. Ezer köszönet érte!

Starlak: én úgy vettem észre még nem vizesedik a lábam. A sarok csontom fáj. Gondolom a súly miatt lehet.
Vendég

Lányok,
Elnéztem a napot - ma voltam 4D-n
És Minyu kérlek írd be, hogy JÁZMIN :D És akkor egy rózsaszín csíkot is
És be volt fordulva, pont oda nyomja a kis fejét, ahol nagyon fáj járás közben, úgyhogy amögött is ő van

Kép
Kép
csibe21

Csibe! Gratulálok! Végre kiderült az utolsó titok! És milyen szép nevet választottatok! :lol:

Eszike! Nekem a cicim gyakorlatilag az első perctől nőtt, és már tele van sajnos csíkokkal! Ja és én akkor elkezdtem a kenegetést, amikor megtudtam a jó hírt, sajnos hiába!!! A pocakom eddig még nem csíkos, de tartok tőle, hogy ott is hajlamos rá a bőröm. (régen aktívan sportoltam, és amikor abbahagytam, szinte azonnal csíkos lett a fenekem, és a combom. Pedig nem is híztam meg. Attól tartok, ha van hajlam, akkor legfeljebb csak enyhíteni lehet, de megelőzni nem.) Nagyon csini vagy a fotón!

Márti! Kicsit meglepődtem a kérdéseden: én semmilyen gyógyszert nem szedek a méhszájnyílás miatt. Keringés javítókat szedek, hogy a lepénnyel idő előtt ne legyen gond, de a méhszáj miatt még magne B6-ot sem mondott az orvosom. Csak pihit, és kéthetente dokilátogatást.

Martee! Ez már kicsit jobb! Továbbra is ezerrel drukkolunk!!!!

Szeder, Ha jól emlékszem Te írtad, hogy nálad is figyelik a lepényt! Javasoltak valamit, amit lehet tenni, vagy csak gyakrabban nézik UH-on???

Kép
blúmi

Eszike: sarokcsont az nehéz eset, pihentesd mert igazán kenegetni se lehet mivel. A kenegetős gyulladás csökkentőket terhesen és szoptatás alatt nem ajánlják.

Csibe: De jóóó végre tudjátok :) Grat Jázminhoz :)

Kép

Kép
starlark

Csibe: gratulálok a kislányhoz, szép neve lesz :)

Kép
kistiggrincs

Bejci!

Bilace a neve, feketeáfonya-kivonat! Most én sem szedtem, nem jutottam még el a gyógyszertárba, hát én is rémesen vizesedni kezdtem!

Blúmi!

Hát, nekem meg ez a fura! Főleg, hogy még Mg-t se? Én Terbutalin-t kaptam, ami egyébként asztmásoknak szánt gyógyszer és előszeretettel alkalmazzák fenyegető koraszülés esetén, mert erősen lazítja a simaizmokat, így gátolja a méhtevékenységet. Van egy gyógyszerész barátnőm, Őt mindig kifaggatom, mielőtt bármilyen bogyót beveszek. Azt mondta, ez egy teljesen szokásos terápiája a kinyílt méhszájnak! Én mellé még 3x1 Magnerotot kaptam, azt most is szedem, a gyógyszerrel pedig most próbálok leállni, ma volt az 1. nap, hogy nem kellett bevennem, pénteken meg hívnom kell a dokit, hogy mi újság? Persze az is benne van a pakliban, hogy nekem ez a 4. terhességem és ilyenkor már kevésbé rugalmas az ember méhe, viszont könnyen kinyílik a méhszáj! És, valljuk be, 3 gyerkőc mellett nem lehet egész nap feküdni sem! Persze, ha végképp muszáj lenne, akkor anyósom megoldaná, hogy fel se kelljen kelnem, de ez csak a végső megoldás! A fekvés egyébként biztos jót tesz és segít, de ezek szerint a nőgyógyászok más-más módon kezelik a helyzetet! Az enyémről mondjuk tudom, hogy inkább biztosra megy és a jobb félni mint megijedni elvet vallja, ez nekem így jó, mert tudom, hogy nagyon vigyáz ránk, megbízom benne! 3x szültem már nála és amióta 7 éve hozzá járok, hát nálam is megoldott már 1-2 problémás helyzetet.

Csibe!

Imádom a virágneveket! És gratulálok, akkor ezek szerint kiegyenlítődött a nemek aránya is a topicon, bár, ha Sziszi is beszáll, akkor, ha jól számolom, nyertek a lányok! :lol:

Márti
borossné becz márta

Márti! Köszi az infókat! Pénteken megyek dokihoz, és rákérdezek. Kicsit aggaszt a dolog!

Kép
blúmi

Csibe: gratula a kislányodhoz, úgy örülök, hogy kiderült végre. Nagyon szép nevet választottatok!
És most már mindenki tudja, hogy kisfia vagy kislány lesz!!!

Bocsika elfelejtettem délután a linket feltenni, amit ígértem:
http://www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-g ... es_tarsai/

A családi támogatásokkal kapcsolatos intézendők, letölthető nyomtatványok, információk. Remélem hasznos lesz nektek is!
Vendég

hahóóó!
csak mielôtt nekiállok a mai termést olvasni, nem találtam a linkek között olyan magzati méret táblát, ahol a súlya is benne lenne!!
-ugye ma voltunk uh-n, réém szenya, kis kapkodó nôci volt, kb néha fájt is, ahogy csinálta, húzta a száját hoyg maric és simi is jött, stb... :evil:
szóval csak gyorsan a kapott eredményeket:
fejvég
hátsó falon tapad
magzvíz átlagos
pontosan megfelel a korának a mérete
bpd(halántékok táv) 80mm
ofd(fej hosszban) 93mm
hc(fej körfogat) 272mm
tad(has keresztbe) 83mm
ac(has körfogat) 261mm
fl(comcsont) 58mm
ja és súly 1790gr persze kb gondolom

nem dundi?????? mert nem találok adatot hoyg ez mennyire több vagy kevesebb.....
na olvasok rögvest :)

KépKép

KépKép
bagzerka

ja és még1, Honey!!
te voltál az imrés elôadáson, aki elment a vége elôtt és magas szôke, fehér felsôs, és zöldes szoknás és a pároddal mentetek el???

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok!
Rég voltam felétek, most is csak gyorsan pár szót.
Örülök, h. mindenki jól van, a befordulós témától meg ne tessék már parázni, hiszen az utolsó pillanatig megteheti és meg is fogja tenni!!

Mi is jól vagyunk Regina baba mostanában szinte folyamatosan csuklik, olyan kis aranyos. Ja és mindjárt itt a 30. hét és én nagyon jól érzem magam eltekintve attól, h. éjszakánként nagyon nehéz feltápászkodnom az ágyból, fáj minden csontom, de amúgy semmi baj :D
sz.sziszi

Sziasztok!

Csibe!

Gratulálok a kislányhoz!!!!

Eszike!

Nagyon szép az esküvős kép! Rajtam is vannak csíkok, főleg a fenekemnél, és a derekamnál. Én nem kenem semmivel, pedig barátnő ajánlott krémet, hogy minnél előbb kezdejem el, de még nem sikerült beszereznem.

Ma megyek a védőnőhöz, kiváncsi vagyok mennyit híztam, eddig 6,5 kg-nál tartok.

Kép
Kép
petra1980

Ja , igen, és olyan jó ma délután megyünk kiságyat venni, és egyéb dolgokat! Már alig várom!!!!!

Még egyet akartam kérdezni tőletek: Nem tudom bevállaljam-e augusztusban a nyaralást? Közületek megy valaki még akkor? Mi sajna nem tudunk előbb menni, mert a férjem dolgozik.

Kép
Kép
petra1980

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: