A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Tünci
Mi újság?Szabadságoltad magad? :P
Vendég

Sziasztok!

Banika! :D :D
Jelentem nem hiányoztam,folyamatosan képben vagyok és szorgalmasan olvasok,csak nem nagyon volt időm írni :D :D Csajok folyamatosan pörögnek,Nórika lányom elkezdte nyomni a dackorszakot 1000-el és ez egy kicsit :?: megviseli az idegeimet :roll: Remélem hamarosan elnövi különben becserélem vmire :P Fiúk nagyon cukik!Tejci miatt ne bánkódj,jó dolog a szoptatás de ha nem megy akkor van más megoldás.Látom jól nyomjátok a közös hamit a babaülőben :wink: Ruhából nálunk is volt egy csomó ami egyszer sem volt rajtuk :cry: A CundA nekem is nagyon bejön a mai napig.Azt hallottam hogy lesz Kaposváron is!Igaz?Alvásról tudnék mesélni,de inkább nem riogatok senkit,csak annyi hogy nálunk pár hónapja rendeződött a helyzet :roll:
Fanni!
Nagyon jó az új vonalzód! :D :D Hamarosan Titeket is képekkel várunk :D :D
Lanyané!
Örülök hogy még kiengedtek :D :D Punások még csak növögessenek :D :D
Rebe!
Gyönyörűek a lányok :D Nagyon szép nagy babák.
Szanet!
Nagyot nőttetek :D Édesek!
Labasv!
Boldog fél éves szülinapot :D Ahogy elnézem a képeken a lányokon sem látszik meg hogy 33 hétre jöttek!!!
Tonti!
Édes a triumvirátus :D :D Össze csomagoltatok már??

bognartundi0727

babások:

evéssel kapcsolatban kérdem:
hogyan áltak át agyerekeitek, h kevesebbszer egyenek?maguktól kezdtek el többet enni egyszerre?

én úgy érzem vmit nem jól csinálok/csináltam, m kicsit bosszant, h Anna 2 óránként akar enni(nem mindig, de gyakran). ha adok neki, akkor eléggé nyugi van, eljátszanak, minden heeeppiiii.
de ha megpróbálom húzni az időt, akkor olyan ordítást csap, h még ahangja is elmegy :shock:
pedig 2 kaja között adok nekik vizet is, hátha csak szomjasak.

megváltozik majd ez?
nyugtassatok meg :!:

szanet

ja, de több kajcsit sem tudok adni, m akkor kihányja....

szanet

Tünci
Igen lesz c&a,meg Brendon is.Novemberre elkészül a stop shop.Alig várom már.Nincs ebben a nyamvadt városban semmi normális gyerekbolt.Az egyikben éppen nyári kiárusítás van,de nyári cucc már nincs,csk 3db 74-es napozó.Köszi :twisted:
Megfejtettem az esti ordítás okát.A hülye szúnyogok moatt lekapcsoltuk az állólámpát,viszont a tv ugyebár be volt kapcsolva.Szegények persze hogy halálra rémültek a fényektől.Én hülye.Ma volt egy 10 perces sírás(lámpafénynél),aztán a Marcus elaludt,a Bercus meg bő 1!!! órát nézett kimerevedett szemekket tök csöndben.Illetve a szokásos nyögésével.Azért írtam ezt le,hátha vki más is elköveti ezt a lámpás hibát.Mi jónéhány napot szívtunk.De hogy lehetek ilyen hülye,a kórházban is lámpafénynél aludtak.
Dackorszak:előre rettegek,mert ha vmi akkor a felesleges hiszti,illetve a feleselés totál kiakaszt.Olyankor nekem nulla a türelmem.

Szanet
Ez az időkitolás engem is érdekel,mert mi ugyanabban a cipőben járunk.Többet nem tudok adni nekik,mert kihányják szabályosan és még jól meg is ijednek.Ez az időhúzás náluk se megy,a Bercusnak így sincs hangja.Olyan édi kis rekedt béka.
Bepróbáltuk a hason pancsit,nagyon élvezik a kis tökik.
Vendég

Kép Olyan,mint egy angyal(pedig 7 ördög

[/img]
Kép kockák bűvöletében

Kép [/img]
Vendég

Kép
Marci jógázik

Szóljatok ha unjátok,én nem tudok betelni velük.

Pocakosok
Kockás hordozót tudom ajánlani mindenkinek,tök jól leköti a kölköket[/img]
Vendég

szép jó reggelt!

köszi Mindenkinek a dics-dicst :)

Banika, Szanett! Én csak úgy tudtam rávenni a kajakitolásra főleg Fannit, hogy hagytam ordítani... felvátva hurcoláztuk, ringattuk meg ilyenek, esetleg teát adtunk neki, és a vége felé már nem ordított... tudta mikor van kaja. Órát lehetett hozzá igazítani. és ezt most is így van. a Múltkor megcsúsztunk a kajával, mert dokinál voltunk, hazáig ordított mert éhes volt. és lassan összehangoltuk a két gyereket. ezt kb két hónaposan. és ekkor maradtak el az éjszakai etetések is. nagggyon nehéz volt, de azt hiszem megérte.

Banika! Hasonló képem nekem is van, mi mindig így eszünk ha 3-ban vagyunk, de ha pempőt akkor egy kanál oda egy kanál ide :)

Nagyon édesek a Banika és a 2 Varga ikrek :):)

zsuzska80
Szombathely

Banika, még, még, még! Édesek!

Kajára nem tudok okosat tanácsolni, mert nálunk maguktól ettek szépen egyre többet és fokozatosan elhagyták az éjszakai evést, nem kértek többet. Én nem igazán csináltam semmit, kiszolgáltam az igényeiket. Így alakult :wink:

Kép

Kép

Bababuli :lol:

jucicuki

Zsuzska
Mennyi idő alatt szoktattad át őket?Napok?hetek?Meddig lehet az ordítást bírni,mer tnálunk iszonyúak ha éhesek.
Vendég

Sziasztok!

Mi 4 óránként eszünk, többé-kevésbé. Nehéz volt átállni 3-ról, 1 hétig hiszti volt, de a doki azt mondta muszáj. Ekkor voltak kb.6 hetesek.
Kép Jázmin

Kép Lilien

Kép
Kép
labasv

Juci
Csúcs ez a bababuli.Én legalább annyira egyformának látom a lányokat,mint mások az én fiaimat.Pedig nagyon különböznek.
Vendég

6 hetesek?Te jó ég?Mi lesz velünk?
Vendég

Banika: :D Nehéz volt, de látod túléltük :D

Kép
Kép
labasv

A védőnő nálam amúgy a 3 órán is kiakadt. SZerinte 1-2 óránként kellett volna eteni őket kevesebbel. Én viszont inkább annak a tanácsát fogadom el, aki megmentette a lányaim életét.

Kép
Kép
labasv

Banika

jaj, bocs fürdés:

nekem a gyerekek akartak hasra fordulni. és élvezik nagyon.először megmosom őket, aztán jöhet a hason pancsi! :lol:

evés:

bevallom kicsit elszontyolodom ilyenkor, mert úgy érzem csak nekem nem megy. :cry:
sajnos én nem bírom hallgatni, ahogyan Anna üvölt.jó, nem adok neki rögtön, de 10 perc és végem.....képtelen vagyok kivárni, a 3 órát. ha 2 óra után üvölt , várok egy kicsit, de mindig egsajnálom és adok neki. :roll:

szanet

Lányok :P
Holnap reggel befekszem a kórházba és csütörtökön császározunk. Most beszéltem a dokimmal, mert napok óta 3 órát alszom fájdalomcsillapítóval... az oldalszalagjaim nem bírják...
Banikának küldök majd sms-t!
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fürdés: Mi mindig úgy fürödtünk, hogy először hanyatt, aztán hason.

Fanny: csütörtökön anyuka leszel :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
labasv

fanni nagyon drukkolunk,ügyik vagytok!el sem hiszem hogy már itt tartunk :D mindjárt a kezedben lesznek a fiúk :D drukk drukk puszi

lanyané

Fanni
Drukkolok :lol:

Mielőtt elfelejtem:ha valakinek nem jön be az Infacol hasfájásra,tudom ajánlani a Gripe Water-t.Gyógyszertárban lehet venni recept nélkül,1 hónapos kortól adható,1800 pénzbe kerül.

kajcsi:én ahogy felvihettem a kórházban a szobába a lányokat,az első pillanattól kezdve 4óránként ettek.Aztán most az utóbbi időben azt csinálták a drágáim,hogy megették a felét és bealudtak.Én meg ugye nem ébresztettem fel őket,és 2 óra múlva kajabáltak a maradékért.Na mi ezt nem hagytuk.Most nem hagyom őket elaludni,és max 10ml-t hagyok,hogy a cumiban hagyjanak és ez tök bevált.4 óránként esznek és sitty-sutty benyelik :D
Vendég

Banika
Még még képet,imádom nézni a fiaidat :oops: Én is mindig attól félek,hogy nehogy besokalljatok a sok fotótól :roll:

Kitakarítottam az egész házat,csillog-villog minden :lol:
Vendég

LányaimmalKép 8)
Vendég

Kicsit kicsire sikeredett :oops:
Vendég

Labasv :P Lanyané :P Sotske :P
Köszi!

Lanyané :P
S mivel utánam 1 héttel szeretnél szülni, már Neked sincs sok hátra :wink:

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni!
Ez már nagyon jól hangzik! :lol: Húúú,de izgi!

binyek

Hű, Fanni, nagyon izgi!
Szorítunk nagyon!
Képeket hamar majd :lol:

Eszti nagyon szépek vagytok!

Enyim lányok és a Balaton :lol:

Kép

Kép

Puszi!

Judit

jucicuki

Fanni nagyon izgi! :D Drukkolok nagyon!

Sotske, Juci, jók a képek! :D

Kép
babyteve2

Köszönjük a dícséreteket! :wink:

Banika,
Nálunk is úgy van, hogy egyszerre éhesek, ha az egyiket szoptatom, a másik úgy ordít mint a sakál addig, és az nem kevés idő. :shock: Egyszerre meg sajna nem megy, így az egyiknek mindenképpen a tápszer marad. Ráadásul mondjuk szoptatom egy fél órát valamelyiket, és 10 perc múlva ordít, mert éhes. Igazából én ezért is vagyok belefáradva a szoptatás próbálkozásába. :oops:
Jók a kertészgatyók, nekünk is van rózsaszínben, már alig várom hogy belenőjjenek. :wink:

Sotske,
Aranyosak a képeken! Száván látszik az evés utáni elégedettség! Ja, és amin együtt vagytok kép nagyon jó, kár hogy nem nagyobb!

Tünci,
Jó, hogy jelentkeztél! Na igen, a dackorszak sem lehet egyszerű. Úgy látom minden kornak meglesz a szépsége! :lol:

Fanni,
Hű, ez nagyon izgi! Gondolatban ott vagyunk veled, minden okés lesz! Várunk gyorsan vissza a beszámolóval és persze képekkel!

Lányok,
Játszószőnyeget mikor érdemes venni, a picurok mikortól érdeklődnek iránta?
Ja, és akarunk valamit amibe a nappaliban bele tudjuk őket tenni. Szerintetek a járóka vagy az utazóágy a jobb? Az utazóágyból olyat néztünk amiben van emelőbetét, hogy ne legyenek annyira lent. Vagy ez nem számít?

Kép
rebe
Dunaharaszti

Sziasztok!
Fanni!
:D :D Megy a drukk!!!
Banika!
Nagyon husik :D :D :D Még csak rakd azokat a képeket!!!!!Nálunk a kaját nem kérték a lányok előbb csak 3 óránként,úgy látszik ebben szerencsénk volt :wink:
Sotske!
Szépek vagytok,csak egy kicsit kicsik :D Jöhetnek még képek 8) 8) Nekünk sajnos nem jött be az Infacol,se a Gripe Water,se az Espumisan :oops: Nálunk a 3 hónap volt a megoldás :roll:
Labasv!
Husik a csajok :D Úgy látszik nem csak nálunk ilyen nagy tudású a védőnő!Nekem is tanácsoltak ilyen okosságokat :x Persze majd egész nap etethetne az ember.Az mellett tuti,hogy a babának sem jó ha nem ürül ki a pocakja!!
Juci!
Szépek vagytok vizi boszik :D :D Úgy látom nálatok is rossz gyereknek lenni :wink: :wink:
Rebe!
Nálam is így volt sokszor hogy amíg az egyiket szoptattam a másikuk sírt :cry: Hát nem jó élmény az biztos.Volt hogy addig a másikat beültettem a hordozóba és úgy tettem hogy tudtam hintáztatni a lábammal,ez általában bejött :wink: Szerintem ha van helyetek akkor járókát vegyetek.Nekünk a 100x120 fa járóka volt aminek lehet állítani a fekvőmagasságát és kerekeken lehet gurítani.Mi nagyon szerettük,sokat hemperegtek benne a boszik :D Kicsit drágább mint az utazó ágy,de tovább tudjátok használni+ha találnál használtan az még jobb :? Mi is félárért adtuk el pedig olyan volt mintha új lenne.

Hát ez a dackorszak nem egyszerű :cry: :cry: De ezen is túl kell esni!Néha elég tanácstalan vagyok hogy mit is csináljak a kisasszonyokkal! :roll:
Szép napot!! 8)

bognartundi0727

Nálam nincs igazán gond az etetéssel. Többnyire kivárják. Ritkán előfordul, hogy a felénél elkezd nyafizni, de ordítás nem szokott lenni. Régen úgy csináltam, hogy hagytam köztük kb,fél, háromnegyed órát. Így jobban bírták, míg a másikuk eszik. Mostmár egymás után, ahogy jön :D Azalatt meg ha nyafi kezdődik, igyekszem szóval tartrani.

Kép
Kép
labasv

Banika! azt hiszem 1-2 hét volt. az elég húzós volt. de hidd el neked is eljön az idő.

Fanni! sok drukkkkkkkk!!!!

Lanyané, kitartás.

Juci! édesek a lányok, de nagyon!!!!

Labasv! Nekem is így alszik Gergő, állandóan lóg ki mindene a kiságyból...

zsuzska80
Szombathely

Köszönjük a drukkokat, Lányok :P Kell is!
Fotót Apa csak egy helyre vállalt... úgyhogy a Szülészetek, kórházak/Kaális babavárók fórumán lesz fent kép, de amint hazaérünk, teszek fel ide is :wink:
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Labasv!
Nagyon jó a vonalzód :D
Juci!
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉdik!!!! :D :D Nagyon ügyes Dorka!

bognartundi0727

Fanni

drukkolok!!!sok sikert!!!!!
de jó lesz majd neked is babázni!

szanet

Rebe, mi pár úgy emlékszem három hónaposan kezdtük el a játszószőnyeget használni. Szerintem is járóka. Jó nagy, állítható, kerekes, persze ez helyigényes, de tuti.

Judit

jucicuki

Jó páran eltűntek, mint szürke szamár a ködben.
Egok, Times, Maminti, Andi,de ő csak minket hanyagol, mert a 2007 ősziben jelen van, Benszi, de a BMS-ben ő is van néha.

Hol vagytok???????????

Judit

jucicuki

Fannikám
Várom azt az sms-t :lol:

Rebe
Szerintem is járóka.az utazóágy kicsi.Nekünk van játszószőnyegünk,de csak lassan adagolom nekik a kütyüket,nehogy sokkot kapjanak.Nálunk is ez volt a cicigond,én nem voltam elég kitartó.

Szanet
Én sem bírom a kajás ordítást,az alvás elleni hisztit jobban bírom.Van a Brendonban tommee tippee-s duopack cumisüveg,260ml 1190ft akciós.
Vendég

Kép

Anya és Anna

Kép

Kéremszépen én ezt nem értem.... :lol:
Kép [/img]

szanet

Sziasztok!

Látom Jucicuki hiányolt :D , és pont most tévedtem ide. Kíváncsi voltam, mi van a régiekkel, meg azért látom, hogy újak is vagytok bőven. Ezer drukk Fanninak, aki mindjárt mama lesz, meg persze a többi pocakosnak is, hogy kitartás ebben a nagy melegben. Enyéim 1 évesek!!!!!! Iszonyú gyorsan elment ez az idő.
Amik kérdések mostanában voltak, hátha még segíthetek: Utazóágy 3 hónap után már tényleg csak alvásra jó. Napközbenre jobb a járóka, abból is van olyan, aminek fel lehet emelni az alját, hogy legalább az elején ne kelljen annyira hajolgatni. Bár én amint kezdtek forgolódni, kúszni-mászni, a földön tartottam - tartom őket, csak akkor raktam őket be a járókába, ha éppen nem tudtam rájuk figyelni, pl. pisilni kellett:o)))

Játszószőnyeg 3-4 hónapos kortól már tuti, a miénk már eladó, ha valakinek netán kellene.

Kajálás: Nekem folyamatos parám, hogy nem esznek eleget, ez sajnos még a szülés után a korházi szarakodásból maradt. Így még mindig 2x2-szer kellnek fel éjszaka egy kis tápi pótlásra. Nappal már elég emberi kajákat esznek, de a délutáni alváshoz is becsúszik még egy tápi.

Különben világi jó srácok. Legalábbis az egyik mindig angyal.
Itt vannak szülinapos képek is: www.egoikrek.hu

Puszi mindenkinek. Ha gondojátok, írjatok privátba, mert ki tudja, mikor lesz időm megint idekukkantani, de azért majd igyekszem.

Kata

http://b1.lilypie.com/KFTPp1.png
egok

cuclisüveg kuponos akciós

Szanet
Mindannyian szépek vagytok
Vendég

Juci
Végignéztem minden videot,megzabálom a kis sikonyálós boszikat annyira édesek.
Vendég

Jajj, azt elfelejtettem még, hogy július 26-án lesz ikertalálkozó. Mi ott leszünk. Jön még valaki?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url

Kata
egok

Sziasztok!

Továbbra is úgy érzem, hogy valamit rosszul csinálok, mert látom, hogy mindenki folyamatosan írogat, én meg már vagy két hete vagy csak olvasok, vagy még az sem fér bele.

Ezt a brutál időjárást nálunk sem nagyon díjazzák a törpék. Elég sok a nyűgösködés. Most éppen Tomival küzdök. Utál hason feküdni, elég nagy hisztit csap, ha úgy teszem le, így viszont oda jutottunk, hogy alig emeli a fejét, és többnyire csak jobbra hajlandó fordítani. Júl. 14-re van időpontunk neurológushoz (1,5 hónapja jelentkeztem be :( ), valószínüleg nem fogjuk megúszni a gyógytornát. Ráadásul olvastam, hogy már fordulnak a hasonló korú babák. Úgy tűnik az enyémek kis lusták. Most minden evés után "tornázunk": hanyatt fekszem, a mellkasomra fektetem hason és beszélek hozzá. Így egész szépen felemeli a fejét, és megnyugtatni is könnyebb. Ha a kiságyban próbálom hasra tenni, ott elég gyorsan feladja. Remélem ezzel a kis gyakorlással is edződik, fejlődik valamennyit. A gyógytornától félek egy kicsit, mert már korábban a lábtartásuk miatt futottam egy kört a környékbeli Dévényes gyógytornászoknál és senki nem tudott elvállalni, mert annyian járnak hozzájuk.

Lehet, hogy csak én nem tudom, de miért baj, ha 4 óránál gyakrabban esznek a gyerekek? Én igény szerint adok nekik, ami napközben jelenthet 2-2,5 órát is, de van amikor 4 órát, viszont fürdi után alszanak kb. 10-től 5-ig. Ezt ők alakították ki maguknak. Én próbáltam kicsit kitolni az étkezések közötti időket, de úgy állandóan nyűgösek voltak. Most akkor kapnak, amikor kérik. Arra figyelek, hogy a napi összesen ne legyen több az "előírtnál". Ha látom napközben, hogy sok lesz, akkor egy kicsit csalok: a vízmennyiséget nem csökkentem, csak kicsit kevesebb tápszert keverek bele. Mi csak a lefekvés idejét tekintve avatkoztunk bele az általuk diktált napirendbe. Ha este 7 körülre jön ki az etetés, akkor maguktól már csak éjjel 2-kor kelnének fel. Ilyenkor keltjük őket fél tízkor, fürdi, kaja, fekvés, alvás 5-ig, így nem kell az éjszaka közepén kelnem. (Kivéve az elmúlt 3-4 éjszakát, amikoris Tomi óránként jelentkezett egy kis fenékrázogatásra. Remélem nem romlott el végleg! :wink: ) Igaz mi sajnos tápszeresek vagyunk, így napirend szempontjából talán egy kicsit könnyebb a helyzet, mint az anyatejes babáknál.

A dolgok jelenlegi állása szerint a kisfiunk szuperhős lesz (ld. Superman akcióban) kislányunk pedig rockzenész.

Kép

Mira megmondja a frankót ....
Kép

... és Tominak itt lett elege belőle.
Kép

Kép

Kép
szofi74

Rebe! Gyönyörűek a gyerekek. Gratulálok! Nálunk járóka van a nappaliban (100X100 cm). Én eleve úgy kerestem játszószőnyeget, hogy bele tudjam tenni a járókába is. Más is írta és szerintem is érdemes használtat keresni, nagyon jókat lehet kifogni. Én a babaszobán vettem, nem sokat használhatták korábban, mert teljesen újnak tűnt, amikor vettem. A gyerekek már kb. egy hónapja jól elvannak a járókában, de a játékhidat még nem raktam fel rendesen, csak a járóka fölé teszem, mert így könnyebb berakni őket. Most így használjuk:
Kép

Labasv! Nagyon jó képek, a dédis a kedvencem. Nálunk sajnos már nincsenek dédik. :( Szépek lettek a rácsvédők, varázsló vagy, ha még varrásra is jut időd.

Zsuzska! Nagyon csini vagy, irigykedem is. :wink:

Banika! Hihetetlen mennyit nőttek a kis vasgyúrók. Nagyon édik a kertésznaciban. Tominak is van, nagyon szeretem, olyan komoly kisfickó benne.

Fanni! Szorítok csütörtökön. Én is egy nappal korábban befeküdtem. Használd ki pihenésre azt a napot. Várunk vissza mielőbb, persze képekkel együtt.

Lanyáné! Kitartás, hamarosan te is boldog anyuka leszel. Már nem sokáig kell ebben a nagy melegben kinlódni. Gyakran eszembe jut milyen nehezített pálya ilyenkor kismaminak lenni.

Apropó ikertalálkozó. Végülis lesz fórumtali? A szervezés elején még képben voltam és gondolom volt róla szó később is, de elég sokat kellett visszaolvasnom, lehet, hogy átsiklottam.

Jelentem a fotókat végignéztem. Babák és mamák nagyon szépek. Videók maradnak holnapra, mert most látom, hogy már elég késő van. Még két kedvenc kép búcsúzóul.

Kendőben:
Kép

Vidám fickó:
Kép

Kép

Kép
szofi74

Szofi, nagyon szépek a gyerekek. Szuper ez a nagy játszószőnyeg!

Judit

jucicuki

szofi eggyszerűen gyönyörűek a kismanók :D a gitáros kép meg betojás :D bi-bi bú nekünk is van ugyanilyen bébikoponyás rózsaszín pólónk :wink:
szanet a csajok zabálnivaló kismacikák,nagyon szépek és te is csini vagy emlékszem az esküvős képeken nem ilyen kis vékony arcod volt :D
fanni hajrá

lanyané

Szanet,Szofi,Jucicuki
Képek nagyon jók,babák gyönyörűek :D :D
Szanet csini vagy 8)

Mi is járókát vettünk,használtan,most kezdjük majd el használni :wink: :wink:

Mi lehet Tdanie-val,meg Tonticával?
Vendég

Szofi
Gyönyörűek!
Nem lenne nekem probléma ez az evés kérdés,de a Marcus úgy néz ki már most mint egy hordó aminek kezei,lábai meg feje nőtt.Akkora hasa van,mint egy gumilabda.A Bercus éhsége érthető hiszen egy zsizsik.Még álmában is mozog,nem bír nyugton lenni.
Vendég

Nálunk éjjel 2-től 3-ig óriás sáska vadászat volt a gyerekszobában.Szegény Bercussal menekültünk,mint állat.Apának nem sikerült becserkészni,bezárta és 6-kor újult erővel nekilátott a vadászatnak.Próbálta megmenteni az életét,de mivel a hülye dög nem költözött ki magától,sajnos agyon kellett csapni.Ezek után a másik szobába az előbb betévedt vmi szentjánosbogárszerű vmi.Ennek megkegyelmeztem,mer tpapírtörlővel meg mertem fogni és útjára engedtem.Mi lesz itt?Rovartali?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: