A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Andi - dettó. Sajna :( . Pedig kellene a tejcsi miatt a több pihi
Vendég

Vera:szinte egész nap megy a mese,ha ittbennt vannak,akkor nézik mikor akarják.De olykor így meghibbannak és akkor aztán nem lehet őket leállítani :( Komolyan sehogyan sem.

Kép
Kép
Kép
kike

Halihó!

Úgy látom, a babák nem akarnak szót fogadni, semmilyen praktikával nem tudjátok előcsalogatni őket :roll: :)
Akata, Muffin, hazaengedtek még benneteket?
Vkata, Véda, örülök, h minten okés!
Marcsi, ne bánkódj, most már látod a végét :)

Wera, horror, hogyan kell ébresztgetned Nórit :shocked: de ahogy látom, a kis tündérbogyó nagyon jól érzi magát :D
Egyszer Otival is volt ilyen, hogy sehogy sem kelt föl 2-3 óra alvás után, kétségbeesett telefon a doktor néninek, ő meg mondta, hogy hagyjam szegényt aludni, mert ilyenkor nőnek a babák. Én is biztosan idegbajos lennék, ha ennyit aludna a gyerekem, de lehet, hogy szüksége van rá. És a védőnőm is mondta, hogy ha egy baba az elejétől fogva bír - jó esetben éjjel - 8-10 órákat aludni, és nem sárga, akkor hadd aludjon. Mi sem eszünk-alszunk mindig ugyanannyit :)

Nálunk a látogatás nagyon jól ki van találva. A babás-mamás szobába csak Apa jöhet be, az apa-félórában. A szobának két kijárata van, az egyik a látogatófolyosóra, ez egy erkélyajtó, amin keresztül a babákat meg lehet mutogatni, a másik ajtó a nővér-orvosi folyosóra nyílik, ahol a csecsemőosztály, szülőszobák meg műtők vannak. Szóval a gyerekek csak Apával érintkezhetnek.
Nagyon örülök, hogy nem jöhet be bárki, főleg azok után, amit Otinál el kellett tűrnöm a szobatársam pereputtyától... reggeltől estig mindig volt nála valaki, és a szobatársam egy héten át persze mindig az ágyban kornyadozott és sajnáltatta magát, egyszer sem jutott eszébe, hogy kimenjen a rokonsággal a váróterembe. Még sírni sem tudtam nyugodtan, amikor aggódtam a gyerekemért, nem beszélve a fejésről meg az alvásról... :( Már tüntetően hangosan mondtam az én látogatóimnak is, hogy várjanak meg kint, hadd pihenjen a társam, de nem talált viszonzásra... Bocs, hogy ilyen hosszasan ecsetelgettem, de még ennyi idő után is nagyon élénk az emlék.
De végül is mindent ki lehet bírni abban a pár napban.

Immár kétgyerekes anyukák, olyan jó olvasni, hogy a nagytesók szeretik a kicsiket, és hogy ilyen jól elvagytok velük :) Már én is nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz, de Oti sokkal türelmetlenebb nálam. Ha egy darabig nem lát, utána mindig megkérdezi, kijött-e már Nati a pocakomból :D És időnként ráveti magát a pocakomra, megsimogatja, ölelgeti, puszilgatja :) Ma azt is mondta, hogy Nati nevetett, amikor valami vicceset csinált :) Imádom a cuki fiamat :D

Kép
Kép
bondi

Muffin - nekem 9-én reggel is pont ilyen volt a ctg-m mint neked, este meg már jöttek a fájások és hajnal 4-re már a koriba voltam! Úgyhogy ez nem jelent semmit! :wink:
Vendég

Nekem Viki még cumisüvegből sem issza meg, csak max 60-at! Mondjuk a mérleg szerint éjszak 90-100-at is mutatott. Ezt tuti nem hiszem el amúgy. ÚÚÚÚtálom a mérleget, de remélem már csak csütörtökig kell, utána abbahagyom!

Muffin4 Örülök, hogy minden rendben! A méhtevékenység miatt meg ne aggódj. Én elmentem nst-re, nem is egészen 2 nappra rá meg a szülőszobán voltam!

sz.andi

Bondi - hát tényleg ijesztő tud lenni hogy nem bírom felkelteni, de hát ez van. Asszem még egy párszor megpróbálom majd, de nem fogom a végtelenségig csinálni az tuti.
Szerintem Oti nagyon jólnevelt és imádni fogja a kistesóját! Főleg hogy már most is ilyen szeretettel várja! Olyan megható! :D És már régen kaptunk róla képet! Kérjük pótolni!!!!! :wink:
Vendég

na csajok köszi, ez vigasztal. Remélem, nekem is így lesz... :)

Ja, és hogy mennyire kicsi a világ. nem akartam elhinni amikor kiderítettük, hogy andkata ugyanabban a lépcsőházban lakik mint apósom! Úgyhogy valószínű jópárszor fogunk ezután is találkozni... :) Csak nem hihetetlen, hogy ennyire kicsi legyen a világ...

KépKép
muffin

Muffin! Ez tök jó! Olyan jó lenne, ha itt is össze tudnék haverkodni egy fiatal mamival, de itt olyan lököttek vannak, meg olyan IQ-nuku bajnokok!
De hátha sikerül egyszer!

sz.andi

Muffin! Magdi mikor jöhet haza?

sz.andi

Marcsi! Nekem is írhatsz! Tudok mmst is feltenni. Azt egyébként nem értem, miért kell bemenned? Ez a méhszáj ilyenkor már nem gáz!

Ronix Léna gyönyörű! Sok itt a hajas baba!

Tegnap leesett a köldökcsonkunk! Mostmár lehet felhőtlenül pancsizni! Csak Jázminnak nem tetszik annyira a víz!

Kép
szly27

Sétáltunk
Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
szly27

Na most képek terén lelövöm magam! Szóljatok ha sok!

Kép
szly27

wera!

erőszakosan, fájdalmat okozva nem szabad sem ébresztgetni, sem mellre tenni. Csinálhatod ugy is, hogy levetkőzteted, a mellkasodra fekteted ugy, mint szülés után és takard be. Simogasd gyengéden, beszélgess hozzá. Ez a legtöbb álomszuszékot felélinkíti. az is nagyon jó ha te is kibujsz a pólódból, és igy összeér a meztelen testetek és közösen takaróztok be egy plédbe.
Ha szülés alatt kábító hatású fájdalomcsillapítót kaptál, a hatóanyagok természetesen a magzatba is átmentek, smivel az ő szervezetéből nehezebben ürül ki a szer, akár két hétig is eltarthat az aluszéknyság.

(W. Ungváry Renáta : Szoptatós füzet)

Kép

Kép
timi1982

jajj de draga! Ez a mosoly!:)

Muffin: ez tok jo, hogy fogtok eztan is talalkozni! Na meg az is hogy ctg rendben.Ettol en is tartok, hogy eljon az ido mikor naponta kell jarni....hetente meg csak elviselem hogy egy napom errol szol hogy varok, de naponta...de hat bizzunk a kolkokbe hogy megkonyorulnek...
Vendég

lányok!

ti nem kaptatok ilyen füzetet???? csak mert én mikor mult héten voltam nst-n kaptam egy ilyet. ebből másoltam be. most kezdtem el olvasgatni.
ha találok még benne valamit beirom ide. hátha segít

Kép

Kép
timi1982

www.lll.hu (kis L betűk)

www. szoptatasert.hu

www.szoptatasportal.hu

A LA Leche Liga Magyarország szoptatós baba-mama csoportjai:
Budapest I. kerületi csoport
Attila u. 89. I. ker.
06 1 202-2157

Káposztásmegyeri csoport
IV. ker. Lóverseny tér 6.
06 20 5653940

Soroksári csoport
XXIII. ker. Grassalkovich út 122-124
06 70 3216773

Nemzetközi vizsgával rendelkező szoptatási tanácsadók:
borosjudit@freemail.hu
gitidisz@freemail.hu
vily@tvn.hu

Szoptatós baba-mama csoportok:
dombóvár, gödöllő, pécel, (ha kell adok címet, telefonszámot)

hasznos könyvek:
Márta Guóth-Gumberger, Elizabeth Hormann: Szoptatás
Marshall H. Klaus-Phyllis H. Klaus: A csodálatos újszülött
Suttogó könyvek

Kép

Kép
timi1982

esetleg még annyit tudok tenni, hogy szerdán ha megyek kérek még 1-2 füzetkét és elpostázom annak aki kéri.

a füzet tartalma:
szoptass te is!
a szoptatást tanulni kell?
Nehézségek a szoptatás első időszakában
(gyulladás, bimbóvédő, befelé forduló mellbimbó, kevés a tej, náthás csecsemő, sokat bukik stb)
szabad-e betegen szoptatni?
hozzátáplálás, elválasztódás
speciális problémák
szoptatás császármetszés után
ha mégsem megy a szoptatás
hasznos címek, telefonszámok

nah kb ezekről van szó a füzetben.

jah egyébként most látom hogy nem biztos hogy ti kaptatok ilyet, mert az egri kórház kiadása 2008-ban. :D

Kép

Kép
timi1982

Jázmin 120-at is szopizik egy ciciből. Általában este mérem csak meg mennyit evett. Naponta meg kb 300 mlt teszek a fagyóba. Úgyhogy mihelyt meglesznek a vizsgálatok, adom le a tejcsit.

Kép
szly27

Potyka! Megkaptad a szüléstörténetemet? Elküldtem e-mailben!

Kép
szly27

Lányok!!! Szenzációs híreket hoztam, figyuzzatok!!!!! :D :D :D :D :D :D
Vendég

Vera!
Ne csigázz, el kell indulnom itthonról!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
patr

csak nem maverick-ékről,

Kép

Kép
timi1982

Na sziótok!

Wera: ne idegeskedj, mert elmegy a tejcsi és ha nem szívja ki rendesen fejjél szorgalmasan!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.02.15 16:17-kor.
Vendég

Most kaptam üzit Maverick-től:

Megvannak a pici lányok, akik pici FIÚK lettek!! :D Csaba 2550 g 49 cm, Bence 2710 g 46 cm. Simán jöttek, pont ma amikor írtál. Puszi mindenkinek! Megyek ahogy tudok.

Gratulálok Anita! Nagyon ügyes voltál! Sok-sok boldogságot és tengernyi tejcsit kívánok!!!!!
Vendég

Muffin: nekem is olyan lett a CTG-m és a méhszájam nincs egy ujjnyira nyitva, szóval hasonló a helyzet! Amúgy a pénteki hidegfrontnak nagyon örülök, mert én péntekre vagyok kiírva (ami apukám szülinapja is) és a férjem mióta csak babát várunk azt magyarázza a gyereknek hogy akkor kell születnie. Remélem szófogadó! Addig még valahogy kibírom!
Vendég

Atya világ!!!!!!!!!!!!
Ilyet!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Maverick: nagyon sok szeretettel gratulálok nektek és a kicsi fiúkhoz! Remélem nem minden rózsaszín otthon!
Vendég

Hát ez nem semmi!

Gratulálok Maveriknek a kisfiúkhoz és simán megszülettek! Nagyon ügyesek voltatok!

Kép
szly27

Azért ez nem semmi! Micsoda meglapetés lehetett! Azért gondolom nem ott közvetlen a szülés után kellett két fiúnevet kitalálniuk!

Kép
szly27

Basszus Wera! Micsoda hírek!

Gondolom jól meglepődtek! 2 kislány helyett 2 fiúcska. Nagyon vicces.

De hatalmas gratula a gyerkőcöknek és Mavericknek is!!! Sok-sok tejcsit és boldogságot!!!

És sikerült neki simán megszülni. Irigykedem... De nagyon örülök nekik!!

sz.andi

Muffin: tök jó, hogy voltatok Magdinál és reméljük minél hamarabb látunk róla mi is képet!
Vendég

Viki felkelt, evett, kb. 5 perc alatt bekajált 50 g-ot és alszik tovább. Érdekes. De hiába adtam volna oda a másik cicit, már nem lehetett a szájába tenni.

sz.andi

MAvericknek nagy gratula! Es jo egeszseg a kics fiuknak! Ez nem semmi mindket gyerkoc nemet elnezni...Na emiatt nem szolitjuk mi a pocaklakot a neven...
VArunk vissza hamar! Sok fotoval!
Vendég

Jaj: annyi minden történik itt! Szly: Jázmin gyönyörű és nagyon édes!
Vendég

Maverick hatalmas gratula a fiúcskákhoz! nagyon sok boldogságot Nektek!
bencuri

Bondi: nagyon édes lehet Oti! Az a baj néha, hogy a nagy tesók arra számítanak, hogy egy kész játszópajtás bújik ki a pocakból, és néha csalódottságuk miatt kevésbé örülnek a kis jövevénynek mit arra számítani lehetett. De szerintem nálatok nem lesz gond!
Vendég

Szly - csodaszép baba Jázmin is! És az a mosoly! :D El lehet tőle olvadni! :wink:
Nekünk is pont ilyen kocsink van zöldben. Csak szerintem a márkája más. De pont így néz ki! :D

Vidokata - Nonó tuti nem sárga. Csak 1x látta doki mióta hazajöttünk, annak már majdnem 2 hete. Védőnő volt itt a múlt héten, de ő sem látta sárgának. Szóval nemtom. Amúgy csak éjszaka meg délelőtt ilyen álomkóros. Délután meg nem alszik egy percet sem... kicsit korán kezdi, nem? Meg szerintem délután feltankol tejcsiből is, azért bírja ilyen jól az éjszakát. Kb óránként kér enni és sehogy se tudom megvigasztalni, csak kajával. Ezért gondolom hogy tényleg enni akar és nem más baja van. Nah, mindegy, majdcsak alakulnak a dolgok.

Timi - én is olvastam valahol hogy a csaszi után lehet aluszékony a baba egy ideig a sok gyógyszer miatt, de én már 3 hete szültem, szóval annak már el kellett múljon a hatása.
Nekem küldhetnél egy olyan szoptatós füzetet, ha nem gond, hátha találok benne vmi érdekeset.

Tényleg elképesztő hogy Maverick-nek így benézték mindkét baba nemét! Szerintem is sokkoló lehetett, de majd kifaggatjuk! :lol: :wink: A lényeg hogy jól vannak!
Vendég

Sziasztok!

Olvasok-olvasok de írni már sosincs időm!
Minden újdonsült anyukának és babának hatalmas gratula és sok tejcsit kívánok!
Látom szopigondok továbbra is fennállnak!
Nálunk ma reggel 100-at szopizott,azthittem elájulok,következőre csak 7 óra múlva evett,de már úgy kelltettem fel!
Azóta megint alszik pedig csak 40-et evett.
Éjjel még kellett a tápszer,annyi tej nincs,hogy minden alkalomra elég legyen de próbálkozunk!
Ma akartam Szly ajánlotta sört venni,de nem kaptam!
Hasfájás is beindult,ma felhívtama dr-t,főztem édesköményteát meg vettem Infacolt is,de csak akkor akarom adni ha nagyon kell!
Tegnap este annyira sírt,hogy együtt sírtunk!!! :cry: :cry: :cry: :cry:
Annyira sajnáltam szegényt,úgy feszítetette a kis testét és nemtudtam rajta segíteni!
Megszakad a szívem ilyenkor!
Most jöttünk meg a sétából,szerencsére elált az eső,most alszik,de mindjárt kel,úgyhogy lépnem kell!

Bocsi,hogy nem írok egyenként,mindenkinek nagyon drukkolok aki még a nagy nap előtt áll!!!
Mennem kell!

Sziasztok

Kép

Kép
ibm

Wera: akkor meg egyszerűen ez van és kész. Délelőtt kajál éjszaka meg aludna! Figyeld hogy hízik e és ne foglalkozz mással! 3 héttel a szülés után már bizti nem lehet benne semmi gyógyszer!
Vendég

Hatalmas gratula Mavericknek a két kis Krapekhoz!!

Na,egy kicsit lehiggadtak a gyerkőcök,mindenfélét játszottam velük,okosodtak is,meg mese is volt-verseket mondogattunk :lol: :D
Szerencsére elég sok mesekönyv van,meg verses könyv,meg nagyon sok játékuk,csak nehéz olyat találni amit mindketten tudnak:ilyen téren nagy a korkülönbség köztük,amit a Vercsi már kíülről fúj,azt a kristi még csak most ízlelgeti.

Jól el is fáradtam :roll:

Kép
Kép
Kép
kike

Maverick gratulálok a két pici legényhez. Sok sok boldogságot kívánok nektek!

Kép
linda24

Wera! A mienk Top rider. De egyébként tényleg ugyanaz. Már akartam írni, hogy szerintem Nóri hasonlít rád! Néha úgy feltűnik, hogy olyan a szeme, vagy a homloka mint a tied.

Ibm! várunk tőled is fotókat! Áront még nem is ismerjük! Igaz volt róla egy kép, de már tuti sokat változott.

Kike! Ilyenek ezek a gyerkőcök! Nekem is állandóan Rolival kell foglalkoznom, ha Jázmin alszik. Csak akkor tudok aludni, ha mindketten alszanak.

Marcsi! Drukkolok holnapra, lehet holnap lesz egy új babánk megint? Ma már nemhiszem hogy leszek. Szorítok neked!

Kép
szly27

Hát itt...

Egyrészt nagyon jó volt Evelinnel menni CTG-re, beszélgettünk és még Magdi babáját is láttuk, aki gyönyörű!!! Ő elég fáradtnak tűnt....Majd mesél.
Másrészt a helyzet nálam is változatlan, CTG remek, mozgott rendesen, de méhszáj változatlan ( doki mondta, hogy a ma estére ne számítsak :) ). Viszont a vizsgálat fájt....

Ja, amit Muffin emlegetett: vicces volt, együtt ültünk egy mamatárssal CTG-n, eléggé aludt a babója, majd mikor megyek be, hogy a dokim megvizsgáljon, ő pont szemben öltözött. Egy idő után kiszól hogy valaki tudna vmit adni, mert elfolyt a magzatvize...Ilyen egy rendes gyereket. Az anyja épp a kórházban, CTG-n és erre ő elindul :):):)

De hogy mi mikor fogunk elindulni? Mondjuk még egy hetünk van....

Bondi! Oti nagyon édes! A többieknél is elég jól összejött eddig ez a tesó kérdés, sztem tuti nálatok is!

Wera
! Mindenki minden okosat elmondott. Nem lehet könnyű, kitartás! Nórus gyönyörű és már most olyan kifejező a szeme...

Mavericknek óriási gratula! Ilyen egy meglepetést !Minden szépet és jót!

Örülök, hogy Andiéknál és Amiéknél is alakulnak a dolgok! további hajrá!!!

Kép
andkata

Jaj-jaj! Azt nem is mondtam, hogy vettem olyan sört a tescóban! Annyira finom!! Tegnap hozott a párom 2-őt, azt be is pusziltam, ma meg vettünk 6-os csomagot! Rettentően ízlik és tényleg jó. Bár már nem tudom, hogy a sör a homeós bogyó vagy a szopi tea, de tényleg több a tejcsi, mint mikor bepánikoltam. Na nem lettem egy fejős tehén meg hát ugye pótolni is kell, de legalább már nem olyan sokszor!

Na csak ezt akartam írni.

Most meg így alszik:

Kép

sz.andi

Kike, ha minden kötél szakad, mi sütni szoktunk a gyerekekkel. Vagy sétálni. :)

Szly, nem kaptam meg. Elküldenéd újra? Püben mondjuk itt...

Olyan szoptatós füzetet megnéznék egyet, aztán szívesen továbbadom, Timi.

Az ikreknek gratula, és ez aztán a KINDERSURPRISE!!!!

Andkata, jó is ez, hogy helyben intézte. Engemmindig tör a frász, hogy utcán, hülye helyen kezdődik...

potyka

Atyaisten! Maverik! Micsoda meglepetés! Dupla gratula a kispasikhoz!

Anyukák! Nehogy azt higgyétek, hogy elég volt a babaképekből! Mééég! Imádnivalóak mind! :D :D :D

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Gondoltam bekukkantok még!! És micsoda hírekre jövök!! Hát mégis lett ma is babóka.... nem is egy, hanem kettő! :) És tényleg micsoda meglepetés lehetett!!! Remélhetőleg készültek fiunevekkel is, és nem ott kellett hirtelen kitalálni! De mindenesetre igy is szép nevük lett!!!

Lányok, szerintem mindenki készüljön két névvel is! :) Látjátok, akármi is lehet!!

Lehet ezért jó is, hogy mi egyáltalán nem is tudjuk mire számíthatunk! :)

Maverick!
Nagy gratula nektek a fiucskákhoz!!! És sok tejcsit, és jó egészséget.....

Most már szerintem csak holnap jövök!!

d.dodó

Maverik
Gratula ez igaz meglepetés :wink: 2 gyönyörű vasgyúró, hát sok erőt és rengeteg tejcsit nektek
:wink:

Magdolna
néked is gratula és minden jót a picurihoz

Kike
nálunk is feje tetején áll a ház a gyerekektől megértem mit érzel de ez csak rosszabb lesz szerintem , habár azért szeretnék reménykedni, hogy rosszak a gobdolataim.

Látom az Nst jó sztorival zárult lennék a kismami haelyében gondolom ti is

Mi megyünk pihizni további jó estét és alvást és ki mire vágyik sziasztok
tappancs28

Lányok szerintetek pénteken tényleg lesz hidegfront? Én remélem ......
Marcs holnapra egy kalappal.

na megyek mert kész vagyok

jók legyetek sziasztok
tappancs28

Andi: Viki egy tünemény! Gyönyörű kis csajszik vannak itt (remélem a sorozat nem áll le!)
De tényleg mostmár fiúkról is kérünk képeket! (Ami????)

Kata: az jó hogy minden rendben de hát te is.... Úgy látszik a mi csapatunk márcsak ilyen!
Nézegettem a táblit és nézem mennyien szültek 39+2 és 39+3 napra, hát én erről már lekéstem!
Vicces amit meséltél az elfolyt vízről! :D :D :D Pénteken megyek legközelebb CTG-re remélem én is így járok! Ja elég ciki lenne az utcán vagy egy bolt kellős közepén!
Vendég

hali!

nagy-nagy gratula mavrickéknek. és micsoda meglepetés!
nah az én bencémet megelőzte egy másik...

egyébként lányok mindenki két névvel készüljön! hiába tudjátok a nemét akkor is be kell diktálni lányt és fiu nevet is!
ugyhogy hiába van meg az egyik, akkor is diktálni kell másikat is!

az a magzatvizes sztori nagyon édes. biztos meglepődött a leányzó is :D
kicsit sajnálom is... elég érdekes szitu lehetett. főleg neki :D
remélem már jól vannak és babázik. a messzi távolból és ismeretlenül is szorítok neki +++++

éjszaka megy valaki??? ;)

füzetkéket próbálok szerezni vagy 2-3 db-ot aztán szólok ha van és majd küldöm akinek kell.
remélem kapok még :D majd beszélek a szülésznőmmel.
Kép

Kép

Kép
timi1982

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: