A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:46-kor.
hékás

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:46-kor.
hékás

Cukik a babák!
Máté is élvezi a fürdést!Nekünk is olyan szivacsunk van és tök jó!

Igy alszunk most. Kép Kép Meg mostanában mindíg.

Kép
melike

Nagy nehezen elaludt 11körül,de fél11kor evett és most olyan mélyen alszik,hogy nem tudom felébresszem-e enni?

Kép
melike

Végre sikerült a vonalzókatfeltenni :D

hunormagor

xxx
hékás

[quote="melike"]N írta:melikeagy nehezen elaludt 11körül,de fél11kor evett és most olyan mélyen alszik,hogy nem tudom felébresszem-e enni?

dávid olyan sokat órdít keveset alszik...azt a keveset is babakocsiban vagy kézben...én bizony nem kelteném fel akkor sem ha 6 órája aludna

a kiságyat komolyan mondom föl fogom rakni a netre...minek tartogassam csak a helyt foglalja :twisted:
Vendég

helyet
Vendég

Bari:a húgom is így volt.Kb. 2 hétig feküdt a kiságyban a gyerek. :lol:

Kép
melike

sziasztok!
Mi is nyóügösek vagyunk, húzza a lábát kajci után, meg feszereg, vagy büfizik, vagy nem, ha sokáig nem, visszateszem, kis idő múlva felkel, megint feszereg, felveszem, nem büfizik vissateszem, már próbáltam a bari féle büfiztetést, tegnap bejött, ma nem. nem tudsz másikat?VAn olyan hogy kicsit hasfájós?vagy ha hasfájós, akkor ordít ha kell ha nem?nem tudom mi a baja, mert most meg visszatettem, igaz szopi szünetben büfizett, de a második menet után nem, megint békésen alszik.

melike én biztos nem kelteném fel.TEgna a Mira is alig aludt ,igaz szegénykémmel utaztunk és biztos megzavarta, de este úgy bealudt 6 után(a friss levegőn), hogy éjfélkor nyitotta ki a szemét. meg sem próbáltam keltegetni, különben sem tesz jót alvó gyereknek az állandó felkeltés.

Kép
Kép
eyi

Köszi csajok a véleményeket.Én felkeltettem. :lol:
Szerencsére evett és most ismét alszik.
Nálunk esik az eső és kicsit lehűlt a levegő szerintem jó neki most,mert nincs nagyon meleg.

Kép
melike

Csajok!Kinek vált be az Espumisan hasfájásra?Különben az csepp és recept nélkül is kapható?(mennyibe kerül?)

Kép
melike

Sziasztok!
Államkincstárat megjártam,anyasági kiutalva,a hét közepén már meg is kapom(állítólag)!!!Gyes,családi pedig a jöv hét 10.-éig!!!

melike!!!!
nekünk jó volt az espumisan csepp,vény nélkül kapható és 1300 forint körül van!
Vendég

Sziasztok!

Az én kis gyémántom így aludt tegnap kajcsi után
Kép

Hékás: köszi a választ!

Apa vett gyerek úszógumit, most azon ücsörgök itt! :D :D :D (egy picit igy elviselhetőbb)

Sztem ha jobban leszek akkor jövök még!
bszilvi25

Szilvi:gyönyörű kiscsaj!

Lányok v. Gigi!Máté pár napja sokat bukik.Pontosabban éppen hogy nem csak csordogál a szájából,hanem sugárban löki kifelé.Nem tudom mitévő legyek,de nyugtalanít,hogy ez már nem sima bukás.Azt olvastam,hogy ez már hányás,ami nem rögtön evés után,sugárban jön vissza.Felhívjam a dokit?

Kép
melike

Sziasztok!

Kristóf is úgy bealudt ma, egész délelőtt nyűgös volt, aztán megetettem, és nagyon bealudt. Most keltettem fel, de úgy kellett a cicimmel megerőszakolni :P Most megint alszik. Kiütötte rendesen ez az idő :P

Melike: Mivel sajna nem vagyunk dokik, én tuti felhívnám!

Csiri: Nem a tgyás-t akartad írni???? Biztos gyes????
bluebox

Hasfájás: Megvettem a GRIPE WATER nevű löttyöt amit Gigi is javasolt és megkérdeztem a védőnénit, hogy mit szól hozzá???? Mondta, hogy nyugodtan próbáljam ki, elvégre már elmúlt Kristóf 1 hónapos. Mondtam, hogy leváltanám szívesen az INFACOL-t, mert szerintem nagyon hozzászokott a pocakja. Már ki is próbáltam!!!!!!!!! Szerintem, be fog váni :wink: Az ára sajna még drágább!!!!!!!!!! Pár forint hííján 2000 :twisted:
bluebox

Sziasztok!

Úgy látom sikerült megint egy holt időszakban fellépnem. De sebaj!

Csiri: Megnéztem a videot és megnyugtatlak én is kb. ugyanezt hallgatom nap-mint nap és persze éjszaka is. Tisztán mintha az én Marcikámat láttam volna, a tekergés facsargás és az elmaradhatatlan nyögések.

Szilvi: Nagyon édi a baba!

Mia: Cuki pasi ez a Milán, és micsoda mosolya van :wink:

Az Államkincstár nekem is épp ma küldött hiánypótlásról papírt, remélem amint megkapják az anyagot nem ücsörögnek rajt még egy hónapot hanem utalják a lóvét. :twisted:

Jah és képzeljétek ma voltunk 1 hós kontrollon és az én kisfiam bemutatkozott rendesen. Méretkezésnél először a mérlegre pisilt, majd mikor a hosszát, és a fejkörfogatot stb.-t nézték akkor egy hatalmas adag kakit nyomott oda nekik. De legalább megkönnyebbült szegényke, mivel egész nap ezzel kínlódott.

Amúgy nálatok a babák már figyelnek a tárgyakra, követik a fejükkel a játékot vagy bármit? És a kancsalítással hogy álltok?

Én most épp aggódom, mert azt mondták, hogy kancsalít meg nem követi még a tárgyakat, de majd talán 2 hét múlva. Hát ezzel nem lettem megnyugtatva, jah és azt is mondta, hogy naplemente tünetes, pedig az nem jó igaz? De a Dokinő egyenlőre azt mondta ne aggódja még változhat 2 hét alatt. Szóval kicsit bepánikoltam, bár nagyon remélem nem lesz semmi gond se vele.
http://www.noivonal.hu/]Kép
ancsika82

Blue és te hogy adagolod a Grape Watert mert én is épp ma vettem, hogy kipróbáljuk hátha jobb lesz minta az Espumisan, de most nem tudom hogy adjam 5ml egész napra elosztva, vagy hogy olyan nem egyértelmű az adagolás!http://www.noivonal.hu/]Kép
ancsika82

Na jó én tényleg hülye vagyok???
MIIIIII??????NAPLEMENTE TÜNETES????????AZ MI??????
Dávid is kancsalít,összeszalad a szeme,de ez szerintem minden babánál így van...legalábbis az én másik két gyerekemnél is így volt!!!!!

Eyi:már nekem is csödött mondott a saját évtizedesböfögtetési módszerem :( Most a hasamon altatom és így kb 2 óra múlva is halottam böfit!!!De azért mindíg nem érek rá vele fetrengeni és böfit várni!!!
Én most azt az INFAKOL nevű gyógyszert akarom kipróbálni,nekem senki nem ajánlotta,itt láttam a neten,és hátha igaz,hogy a büfibuborékokból egy nagyobbat csinál és így könnyen távoznak...hát vagy bejön vagy nem
Vendég

Ancsika jelentkezz,mert megöl a kiváncsíság,mi az a naplemente tünet????
Vendég

Állítólag azt olvastam hogy ilyenkor a szembogárfelett látszik a fehérje , és ezt okozhatja az hogy több az agyvizi nyomás,vagy mi.

Szóval cseppet sem vagyok nyugodt efelől. Fe figyelnem kekk a gyereket.http://www.noivonal.hu/]Kép
ancsika82

Kell akart lenni :oops:
ancsika82

Ancsika: a tájékoztató szerint naponta 6x 5ml (kávéskanálnyi) adagot lehet adni. Hát én 6 etetés előtt adok neki 1 kávéskanálnyit. Szerintem az éjszakai adagokat fogom kihagyni.
bluebox

Köszi akkor megpróbálom én is így bevetni ezt a szert remélem használni fog :wink: :wink: http://www.noivonal.hu/]Kép
ancsika82

Sziasztok!

Tegnap elkiabáltam. Ma egész nap sírt a manó, már teljesen kikészültem. Délután a két nagymama végül a hordozóban elringatta, akkor én is aludtam, de éjjelm mondjuk szépen aludt este 10-től reggel 4-ig. Majd 4-7-ig is.

Most kajcsi volt 18-kor, azóta szunya (kopp-*kopp-kopp)

Ma viszont magához képest keveset eszik: egész nap csak 60-70 gramm, egyszer volt 90, máskor meg 90-100-110-eket szokott. Remélem, csak az idő!

Ti hogy tudtok napirendet tartani fürdésben? Mert nekem mindig máshogy jön ki az esti etetés, nem tudom ugyanakkorra időzíteni. Tegnap megfürdettem fél hétkor, de ma 6-kor evett, ilyen korán nem akartam, legközelebb meg 9-10 órakor fog, szal az meg már tök késő. És azt ajánlák, kössük össze az etetéssel a fürdést. ??

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Lányok még egy pár nap amit reggeltől estig átsír és én idegösszeroppanást kapok...
10 percnél többet ma sem aludt egy huzamban...csak sír meg sír meg sír meg sír...de fogalmam sincs miért.
Én ilyet életemben nem tapasztaltam...na jó délután a melkasomon elaludt de könyörgöm 3 szabad percem nincs,hogy a nagyobakkal legyek,vagy házimunka,én ezt nem értem,mit rontok el????
NEM ÉHES NEM SZOMJAS NEM KAKIS AKKOR MI BAJA???
Vendég

Bari ment pü.
bluebox

sziasztok!
Megjöttünk!!! :lol: Elromlott a laptopunk 2 hete és most vettünk újat, de Orsinak nagyon köszi az infót rólunk. :lol:
mindenkinek köszi a gratulákat!
jól vagyunk, rakok képeket, aztán holnap irom, mi volt. (nincs hosszú i-m) :lol:

Kép
Kép
Kép

almaani
Kép
almaani

Jó reggelt!

Ma megyünk 6 hetes kontrollra...alaposan átvizsgálják Tomit... UH (has, koponya, szív), szemészeti vizsgálat, hallásvizsgálat... áááááááá anya nem is para-mami... :oops:

Bari
Egyszer az a baj, hogy Dávid alszik, máskor az, hogy nem alszik... akkor most mit csináljon az a gyerek... :roll:

Engem még mindig azt mondom, hogy a gyerek életében egy következetes, de rugalmas rendszer kell... amiben benne van az is, hogy a mami is kellőképpen kipihenhesse magát...

Néhány napja nem ébresztem Tomit 7-kor... ébred magától... :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Jó reggelt mindenkinek(már ha volt) mert sajnos nekünk nem..
bárány még mindig nagyon nem akar enni Dávid?Mert Detre is elkezdte,és fogalmam sincs mit csináljak, totál kétségbe vagyok esve.A védőnő szerint meg óránként kellene ciciztetni nehogy elmenejn a tej..És ami szörnyű,hogy sír állandóan..
Úgy tűnik a 3.gyerek az különlegesen más mint az előzőek..
Ha van valmi jó ötleted, ne hadj ki.. Nekem sincs időm a nagyobbakra,és a házimunka is lopva van meg..

almaani, nagyon szép Patrik,és milyen kicsike még..

Tegnap délután elpakoltam az 56os ruhák nagyrészét, mert kinőtte őket.. Hát nagyon gyorsan nőnek..

bárány:nekem is hasonló koru Magor mint neked Peti, nem féltény Peti Tomira? Nekem most kezdett el hisztisebb lenni, de megpróbálok kövekezetes lenni, viszont elég nehéz, hiszen még Ő is elég kicsi.. És a szobatisztasággal hogy álltok?

hunormagor

A ma reggeli kép a TESÓK!

Az nem látszik,hogy pont telekakilta a pelust és folyt Szintiám atlétájára :lol:

Kép
Vendég

Jó reggelt!

Almaani:tündéri baba!

Csiri:nagyon szépek!Nagyon nagy lányod (is) van!
Milyen az a pelus,hogy kifolyik a kaki?!

Elég jól aludtunk éjszaka,csak egy óra nyüglődés volt. :o
Már fogyóban van az Infacol,de nem túl jó.Ma megveszem az Espumisant hátha jobb.

Kép
melike

Hunormagor,épp most etettem 2x úgy félrenyelt,hogy lila volt a szája,mire kihögökte...de eddig viszont szinte megállás nélkül sírt..kivéve éjjel kopp kopp...
nappal sír meg sír mg sír meg sír...ja meg néha sír is...de ha abbahagyja akkor 5 perc mulva újra sír...én meg csöndben megőrülök.

hogy a nagyfiam féltékeny-e...hát azt nem tudom,mert nincs időm rá figyelni,mert ha vele akarnék foglalkozni dávidka akkor éppen sír..

a lányommal,vagy a férjemmel mi van?azt se kérdezd..akartam velük foglalkozni csak nem sikerült mert kivételesen dávidka éppen sírt.

na megyek találd ki miért????

csiri szép csajok !!!ő a nayg ???
Vendég

Csiri
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nálunk is van pelusból kifolyó kakilás... de úgy, hogy pelusban szinte semmi nincs, de a gyerek nyakig kakis hátul... és leginkább hason fekszik...

http://www.videoplayer.hu/videos/play/194087
(a háttérben Peti "magyaráz".... :lol: )
Vendég

[quote="hunormagor"]b írta:hunormagorárány:nekem is hasonló koru Magor mint neked Peti, nem féltény Peti Tomira? Nekem most kezdett el hisztisebb lenni, de megpróbálok kövekezetes lenni, viszont elég nehéz, hiszen még Ő is elég kicsi.. És a szobatisztasággal hogy álltok?

Igaz, Báránytól kérdezed, de szerintem rám gondoltál :wink:
Petim nem féltékeny... alapvetően jó gyerek, lehet kezelni, irányítani... persze vannak hisztik... akkor anya kiabál
:oops: ... Peti ettől sírni kezd és elvonul a szobájába... néhány perc múlva megyek utána, megszeretgetem, elmagyarázom, hogy miért voltam rá mérges... és szent a béke...
(nálunk a rákiabálás nagyobb szívfájdalmat okoz, mintha elvertem volna...)
Petim olyan "bújos" gyerek... szereti ha összebújunk :lol: :lol: :lol: :lol:
Szobatisztaság... itthon, ébrenlét alatt nincs már pelus... olyan 2 óránként ráültetem a bilire...
Vendég

A pelus neve,PAMPERS!!!de nem 100% ban a pelus hibája,hanem egy kissé folyósra sikeredett a kaki....és épp indulóban voltunk a védőnőhöz mérekezni!!!! :lol:

Gigi!
Ezt az összetett vizsgálatot ki végzi el?A gyerekdoki vagy protkós alapon kórházba???Kérni kell mindenhová beutalót???? Engem is érdekelne...kicsit nyugodtabb lennék... :roll:
Vendég

gigi!
Eszméletlen,hogy jár a lába a videón Tominak :wink:
Vendég

Telefonált a védőnő és megnyugtatott,hogy a sok bukás (aszerint amit elmondtam)Máténál nem betegség,mert szépen gyarapszik és nem rossz kedvű.Lehet,hogy nem zár még rendesen odabent neki valami.Szegénykém. :cry:

Kép
melike

Ti ilyen időben (27-29 fok árnyékban)azért kiteszitek a levegőre?Mert én kiraktam az erkélyre az árnyékba és olyan jót alszik csak meleg a kis pofija.

Kép
melike

Hali!

Melike:Az én kisfiam is épp most szunyókál kint a teraszon, csak közben akkorákat nyög, hogy mindig azt hiszem felébred. :lol: :lol: :roll:
Nálunk amúgy a teraszon most épp árnyék van még így nyugodtan kinn merem hagyni.

Gigi: tényleg van ilyen nálatok, hogy ennyi mindent megcsinálnak? Nálunk csak csípőszürés van 6 hetesen, sem hallásvizsgálat, sem szemészeti semmi más nincs csak ha muszáj. Bár a szemészetire lehet szükség lesz sajnos. :cry: http://www.noivonal.hu/]Kép
ancsika82

Viszont most lehet teszek vele egy kis sétát amíg még nincs kánikula, meg a védőnő nem jön!
:roll:
Gigi: a Tomi tényleg milyen ügyes baba hogy jár neki a kis lába :lol:
Amúgy tényleg tök jó lett a fotoalbum, bár tudom már rég feltetted, de én csak most néztem meg :oops: http://www.noivonal.hu/]Kép
ancsika82

csiri: szépek a csajok. ;)

pelus: kaptunk kb 160 db pamperst... pedig nem akartam, már a minták sem váltak be. most azt használjuk, mert a babylove mini túl széles. remélem idővel belenő Milán, mert egyelőre csak a súlya meg a hossza nő, széltében szerintem semmit. :D a pampers meg... úgy feküdt hanyatt Milán valamelyik nap, hogy a feneke pont a combomon volt. akkorát rottyantott... mondtam is Attinak hogy huuu éreztem a combomon hogy szaftos volt. elveszem onnan Milánt... hát volt mit éreznem, az egész nadrágom csupa szar lett - már bocs. :twisted: szóval az hogy híg a kaka és kifolyik... basszus szerintem a csecsemők 99%-ának híg a kakája, akkor x hónapos korukig természetes hogy kifolyik a pelusból????

teraszon szunyálás: Milánt csak enni meg tisztába tenni hozom be, kint van egész nap. ha meleg a pofija, akkor vetkőztetem.

"(nálunk a rákiabálás nagyobb szívfájdalmat okoz, mintha elvertem volna...) " nálunk is így volt... apukám olyan hegyibeszédet tartott, hogy a gyomrom is összeszorult időnként. mukkanni nem mertem. többet ért 2 pofonnál és 1 hét szobafogságnál is. :D

mia_snow

Megjöttünk a klinikáról... anyuka rendben, gyerek rendben :lol: :lol: :lol: :lol:
Gyerek 5190g és 60 cm :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Csiri
Vizsgálatok...neonatológiára kellett menni 6 hetes kontrollra... aztán a többit meg elintéztük (beutaló nem gond... :wink: )

Hasfájós babák anyukái
Esztek ti rendesen? Attól is fájhat a gyerek pocija, hogy anyuka nem eszik rendesen, kevesebb a fehérje a tejben :arrow: mennyiségileg a gyerek többet eszik :arrow: nagyobb mennyiség, a nagyobb mennyiségű tejcukor okozhat hasfájást....
Vendég

Csiri ezek nálunk kötelező vizsgálatok!!
Agyi hasi ultrahang...szerintem nálatok is
áááá nem tudok írni Dávid nem marad :twisted:
Vendég

[quote="gigaboszi"]
írta:
gigabosziHasfájós babák anyukái
Esztek ti rendesen? Attól is fájhat a gyerek pocija, hogy anyuka nem eszik rendesen, kevesebb a fehérje a tejben :arrow: mennyiségileg a gyerek többet eszik :arrow: nagyobb mennyiség, a nagyobb mennyiségű tejcukor okozhat hasfájást....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
fél órája olvastam én is a cikket a baba magazinban!!!!! :wink:

És igen,én eszek rendesen!!! És mégis :?
Vendég

[quote="bárány"]C írta:báránysiri ezek nálunk kötelező vizsgálatok!!
Agyi hasi ultrahang...szerintem nálatok is
áááá nem tudok írni Dávid nem marad :twisted:

NEM KÖTELEZŐ!!!
1 hónapos és 2 hónapos vizsgálat közti időszakban nincs semmi,csak a "kedves" védőnő...
Ez tuti!Még csípőszűrésre sem kell mennünk! :roll: :oops: :shock:
DE ÉN MEGNYUGTATÁSUL MENNÉK...
Vendég

[quote="csiri-biri"] írta:csiri-biri
[quote="gigaboszi"]
írta:
gigabosziHasfájós babák anyukái

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
fél órája olvastam én is a cikket a baba magazinban!!!!! :wink:

És igen,én eszek rendesen!!! És mégis :?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

csiri ezt nem értem itt kötelező....

a kedves védőnő meg 3 naponta jön :twisted:
ma is volt én megőrülök tőle :twisted:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: