A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Szerintem az almazöld felső elég lesz. Rajtam meg szerintem egy szürke felső lesz, meg egy fekete halásznaci. Időpontod van fél egyre? Megyek én is akkorra, mert nekem úgyis ügyel a dokim, úgyhogy tökmindegy mikorra érek be. Szerintem úgyis megint egy csomót várni kell... És akkor tök jó, hogy nem leszek egyedül. :)

KépKép
muffin

amúgy annyira furcsa, hogy én jóslókat nem érzek, de napok óta rámjön néha olyan hányinger féle. (bár szerencsére nincs sok tapasztalatom hogy az milyen) Azért én már kipróbálnék egy jóslót, mert így fogalmam sincs mire várok. :) Persze mindenki írja, hogy akkor tudni fogom, dehát az emberi kíváncsiság... :) Valószínű akkor már bánni fogom, mert szeretném ha nem lenne, de mégis... :)

KépKép
muffin

Nekem is ügyel a dokim! Nekem azt mondta dél körül legyek, de 3 körül ügyeletet vesz át, addig meg csak végzünk...
Szerintem is olyan szuper, hogy találkozunk! Hacsak a gyerekek máshogy nem gondolják! :) de akkor dobunk sms-t!

Kép
andkata

legfeljebb a szülőszobán randizunk. :)

KépKép
muffin

amúgy az én vonalzóm szerint még 7 nap van, hiába 39 hét 2 nap. És igazából nem is bánnám a jövő hét vasárnapot. Nagy poén lenne. Nagypapám szülinapja 09.09, anyukámé 03.03, az enyém 08.08 és a bébi meg 07.07 lenne. :)

KépKép
muffin

na mostmár tényleg húzok reggelizni. Valaki hívta apát úgyhogy mostmár fenn van. :) És legalább nem csak én leszek az egész oldalon. :)

KépKép
muffin

Sziasztok!
Igaz, csak felületesen olvastam el mindent, de láttam nincs ujabb baba.
Bár akár még lehet! Én nagyon ramatyul érzem magam! Éjjel alig aludtam valamit! És most már nem csak keményedéseim voltak, hanem igazi fájások, de rendszertelen. És hányingerem is van!

A tegnapi jó időről annyit, hogy egész éjjel esett az eső, most lehűlt a levegő is! Lehet ez a hidegfront hozza meg a hatást!

Most nézem Anyjuk sem jelentkezett még ma be!!

Na, most megyek visszadőlök egyet TV-zni!

d.dodó

Szép napot mindenkinek!

Nóri baba és Viki baba tünemények! :D

Muffin! Nagyon csini pocak! :wink:

Tegnap este, miután innen elköszöntem, azt hiszem volt egy jóslóm. Legalábbis úgy gondolom, hogy az volt, mert egész terhesség alatt nem éreztem ilyet.
Olyan mensis görcs érzés volt, nem a light-osabb fajtából, eltartott vagy fél percig, aztán eltűnt nyomtalanul. És ez idő alatt olyan érzésem is volt folyamatosan, hogy nagyWC-znem kéne.

Azóta nem volt, de mostmár tényleg összerakom a kórházi csomagomat.

Ebédre anyóshoz vagyunk hivatalosak. :roll: Sétálhatunk ebben a rohadt lucskos melegben. :(

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Raktam egy nagyon gyors ebédnek valót a receptesbe!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

[quote] írta:ra és mérleg ellenes vagyok

Véda - már én is hányok mindkettőtől!! :twisted: De még pár napig csinálom, hogy bekussoljon a védőnő, aztán annyi.

Hát, ez a csaj mindig tudja mikor kell kiabálni... :lol: Mennem kell, cuppppaaa! :wink:
Vendég

Sziasztok!
Magdolnámról hoztam hírt:
Megszületett ma Liza császárral, 3100 grammal és 52 cm-mel. Baba és Mama a körülményekhez képest jól vannak :)

mindenkinek jó babázást, és könnyű szülést kívánok :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Magdi!! Hatalmas gratula! Jaj, nagyon örülök nektek! Sok boldogságot és rengeteg tejcsikét! Isten hozta Liza babát!

Milyen jó! Van ma Babánk! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sz.andi

Mágnes! Köszi szépen a hírt!

sz.andi

Wera! Én is utálom a mázsálást etetés előtt és után, meg az időt is. De nekem a dokinéni mondta, hogy csináljuk, mert látni akarja csütörtökön a tanácsadáson. Pedig jó lenne már abbahagyni. Kezdjük megismerni egymást Vikivel. A mérleg meg csak zavaró.

Na megyek én is, mert felkelt a kisasszony! :lol:

sz.andi

Sziasztok!

11:50-kor kaptam az sms-t

MOST SZÜLETETT MEG LIZA CSÁSZÁRRAL.3100 GRAMM ÉS 52 CM. JÓL VAGYUNK.MAGDI

hATALMAS GRATULA lIZABABÁHOZ!!!!!!!!!!

Kép

Kép
ibm

Magdolnam, Isten hozta kicsi lányodat!!! Minden jót Nektek.

BÁBAKOKTÉL

bábakoktél néven ismert kis “itóka” állítólag arra való, hogy ha valaki túlhordja a gyereket, ez a keverék megindítja a szülést pár órán belül. Egy ismerősöm a második gyermekét várta, és mivel már túl volt a kiírt időponton, a szülésznője javasolta neki ezt a koktélt. Este megitta, jó kis hasmenése lett tőle, aztán éjfélkor arra ébredt, hogy menni kell a kórházba. Másfél óra múlva már a kezében volt a gyerek…

A bábakoktél egyébként nem más, mint 2cl ricinusolaj, 2cl pálinka vagy vodka, és 2dl narancslé vagy sárgabaracklé. Állítólag csak akkor hat, ha már a gyermek amúgy is készen állna a születésre, de bevallom, ezt kicsit furcsának érzem. Hiszen az egész terhesség alatt tilos a hashajtók használata, mert akármikor megindíthatja a szülést az alhasi görcs, szóval valahogy nehéz elhinni, hogy a ricinusolaj olyan ügyes, hogy csak azokra a babákra hat, akiknek már eljött az idejük.

Namost én konkrétan sárgabaracklével tudom, kálium ügyében. A ricinus hasmenést okoz, ugye, a pálesz meg kell, hogy összekeveredjenek az összetevők. Én tuti benyomom ha túlhordás fenyeget, más kérdés, hogy életemben pálinkát nem ittam, de léegfeljebb mégis érzéstelenítésben fogok szülni, a gyereket meg azonnal elviszi a gyivi, mert olyan szagunk lesz. Ja, és énekelek majd hozzá, nem?

potyka

magdolna gratulálok nektek, sok sok boldogságot kívánok!

Kép
linda24

Magdinak gratulálok Liza babához!

Kép
szly27

Sziasztok!

Viki! Hasfájásra nekem Rolival nagyon bevált az Infacol. Segít büfizni is és nem fájt tőle a pocakja. Most is van itthon, úgy nz ki, hogy Jázminnak is kell majd adnom. Ő sem nagyon tud büfizni.

Tejre tényleg próbáljátok ki a Karamalz sört. Én tegnap kettőt ittam és annyi tejem lett, hogy szopizott Jázmin 120-at és még 80-at lefejtem ugyanabból a ciciből.

Kicsit megszuszogósodott a kiscsajszi. Visszabüfizett, orrán száján jött, azóta szuszog. Remélem hamar elmúlik, mert eléggé zavarja, meg ők még a szájukon nem vesznek levegőt.

Képek:
Kép Kép Kép Kép

Kép
szly27

Szly, ha szuszóka maarad, sterimar és orrszívó csodákra képes. NAgyon éééédes. :lol:

potyka

Szly! A Viki az nekem szól? :lol: Az enyém babám hasfájós, gondolom akkor nekem írtad.Próbáltuk az infacolt, de annyira nem vettem észre, hogy jó lenne. Minden kaja előtt adsz be neki? Én úgy csináltam. Nem igazán szereti. De már alig van, lehet, veszek még, hátha jobb lenne. Kaptunk görcsoldót, de az se túl jó. Éjszaka görcsöl rendesen. Nappal nem is olyan vészes, de éjszaka...

A sört viszont kipróbálom. Úgy emlékszem azt írtad, hogy a tescóban lehet venni. Ma úgyis megy a párom, hozatok vele. Rossz ízű? :oops:
Köszi szépen a tanácsokat!

sz.andi

Magdolna:Hatalmas gratula Liza babához!!
:D
Jázmi nagyon édes!! :D

Én meg ismét szundiztam egyet a gyerkőcökkel-ha nem kéne folyton felkelni pisilni,még most is aludnék :evil:

Kép
Kép
Kép
kike

Mostmár tényleg mi jövünk a sorban :39-hetet betöltött Csajszik,hajrá! :D :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Na mégis bekukkantottam és milyen jól tettem!

Hatalmas gratula Liza babaához!!!

Tündériek a babák (Szly, Andi, és Wera)
Tegyetek jó sok képet és írjatok is, legalább ebben kiéljük magunkat addigis amíg várunk a sajátra!

Véda: nem akarlak elkeseríteni de nekem egy hete és két napja is voltak már fájásaim, olyan hogy sziszegtem és már már válaszolni sem esett jól a férjemnek (tartottak úgy 3-4 percig és ismétlődtek 10 percen belül de aztán abbamaradt) és most megint tök jól vagyok egy egy keményedéssel! :( :( :( :( :( :( Szóval én bizti nem előzleg be ne izgulj!
Vendég

Sziasztok!

Én még egyben, itthon.

Magdolnamnak hatalmas gratula Lizához!!!

Lányok!
A sor elejéről is menni kéne már valakinek nem?! :roll:

Velem minden oké, ma szinte csak aludtam... :oops:
Nem csináltam semmit, 10-kor keltem, de ebéd után ismét szunyókáltam, és most ébredtem... :oops:

Holnap reggel doki, remélem, mond valami bíztatót... :roll:
Drukkoljatok nekem.

vigyázzatok magatokra!

Ma sajnos nem vagyok társasági emberke... :oops:
Vendég

Holnap jó sokan mentek, megyünk dokihoz! Mindenkinek sok sikert! (én is megyek CTG-re meg Ultrahangra is (flow))
Vendég

Na Magdi, jól a végéről előzött de legalább a statisztikát javította! :lol: :lol:
Amúgy nem is lett olyan nagy óriás baby mint amivel riogatták nem??
Vendég

Na, én is szundiztam egyet...és micsoda hirekre jövök...

Magdi!
Gratula Liza babához! Jó egészséget, és sok tejcsit kívánok!

d.dodó

Vidokata,és mindenki,aki megy dokihoz:drukk!

Én majd csak szerdán megyek NST-re, ha addig még egyben leszek-ugyebár miért ne is lennék? :roll: :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Bizony,most már annyian beelőztek,hogy csuda-jó lenne már az elöl lévőknek menni!

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok lányok!

Magdolnam, gratulálok Liza babához, jó egészséget, so-sok tejcsit, és reméljük, minél hamarabb hazamehettek végre a kórházból!

Wera, Andi, Sly, tündériek a lányok! Milyen picikék és már hogy mosolyognak! Fotók pedig tényleg jöhetnek, mert persze érdekel az is, amit írtok, mert én abból tanulok, de én bizony bevallom, ha meglátom, hogy a ti hsz-etek jön, akkor én rögtön letekerek a végére, abban a reményben, hátha vannak fotók is a végén!

Muffin, a te babafotód is király!

Magdolnam tényleg beelőzött rendesen, mert ő 07.26-ra volt kiírva.
Többiek, most már ne hagyjátok magatokat! Nem is tudom követni, hányan vagytok, akiknek már csak egy számjegyű a hátralévő idő!

Patr, én dokim is 15-től megy szabira, én meg 24re vagyok kiírva, kb egyszer fogok találkozni azzal, akit ajánlott, és itt ráadásul szülésznőt is csak akkor lehet választani, ha van választott doki is.

Nálunk is van mozgás bőven, vagyis inkább feszítgeti magát, néha olyat produkál, mintha egy kis betoncső lenne a hasamban, az lehet a karja. Édes, imádom, mégha fáj is!

Kép
teó

Andi! Igen neked írtam! :lol: Valahogy a játszón is hamarabb eszembe jut a gyerekek neve, mint az anyukáké. Ha nem jó az Infacol, van még az Espumisan is. Lehet nektek az jön majd be. Persze azért legalább három napig adni kell rendesen, hogy legyen hatása. Rolinak én is minden szopi előtt adtam. Jázminnak még csak egyszer adtam tegnap este. Spórolni akarok, ha nem muszáj nem adom mert drága, de ha nem bírja a baba nélküle, akkor persze adni fogom mindig. Egyenlőre úgy néz ki, hogy nem kell mindig adni.
Ja és a sör szerintem finom, a citromos, de a sima is jó.
Csak nagoyn picit van sör íze, inkább édes. Nem is az van ráírva hogy sör, hanem malátaital.

Potyka! Tényleg! Jó hogy mondod. A Sterimart el is felejtettem! Köszi!

Kitartás pocakosok, szerintem egy héten belül nagyon sokan túl lesztek rajta.

Szorítok holnapra mindenkinek, aki dokihoz megy!

Kép
szly27

Na...asszem én most visszafekszem a kanapéra..... semmihez nincs erőm. De majd még bekukkantok!

d.dodó

Potyka :P
Köszi!
Bár, ne kerülne rá sor, hogy meg kell innom... de ezerszer inkább, minthogy befeküdjek, vagy oxyval indítsanak, vagy más ilyen mesterséges izé :evil: Igaz, az én dokim, nem fektet be senkit, ha minden rendben. Indítani sem fog, amég jól vagyunk mindketten. Szóval akár 41 hétig is húzhatjuk 2in1 :roll: Szülésznőm viszont, akihez nagyon ragszkodom, péntek-szombaton nem lesz. Az nekem már a 40+3,40+4, szóval, lehet, hogy előtte benyomom ezt a koktélt. (Ráadásul nálam az elszámolás valószínűsége is egyenlő a nullával, miután lombikbabó, és még az óráját is tudom a megtermékenyítésnek :lol: )

Szly :P
Gyönyörű a kis Jázmin!!!
Csodállak, hogy jut időd rá, Rolira, férjeckére, és még táblikat is gyártasz nekünk... Le a kalappal!

Magdolnam!!! Gratulálok a gyönyörű nagy babához-ebben a terhességi hétben óriási!!! Sok boldogságot nektek!

Véda
Vendég

Kép Kép

Kép
szly27

Milyen sok baba van már a tábliba. És épp azt néztem hogy a lányok vannak többségben, ugyhogy fiú babók hajrá - hajrá! :)
Én már nagyon szeretnék szülni, ugyhogy ma egy kicsit megkapálgattam a kertet, de semmi. Kisasszony biztos jól érzi magát odabent. :)

Kép
linda24

egyszeruen nem ultem am meg a gep elott...
Reggel 9tol kb 2ig a konyhaban surogtam forogtam, csinaltam vasarnapi fincsi ebedet, kuglofot, holnapra babgulyast es kenyerfelfujtat.
De hat en amugy sem az a kategoria vagyok, akiert lehetne mar izgulni....Amilyen peches vagyok, ez a gyerkoc megvarja a 40ik het veget, sot.....

MAgdinak gratulalaok a kicsi lanyhoz!

Mindjat visszaolvasok kivel mi ujsag!

A kepet lattam a tunder ruhakkal, az az elso 3 body nekunk is van, baratnom hozta Angliabol.
Vendég

most hogy vagyok senki nincs....

Wera: ez tok jo, hogy parod igy bevallata, hogy egyedul marad a lanykaval, mig Te picit shoppingoltal:) Oszinten en is igy tervezem....es szerintem o is bele fog majd menni!

Vegigolvastattam parommal egy okossagot, hogy nemi kepe legyen arrol mi zajlik a szuloszoban....erre mira a vegere ert azt mondja: en ezt mind tudtam....Milyen jo hogy ilyen felvilagosult ferjem van :shock: Majd kivancsi vagyok elesben mit fog szolni az egeszhez....
Vendég

muffin: nagyon rendi vagy hogy meglepted ferjed!
O ha tudom hogy van ez a hidunnep atmentunk volna mi is meg oda, mert a Santana koncertnek nagyon hamar lett vege- raadasul draga uramnak koszonhetoen csak a vegere ertunk oda, mert lennfelejtette magat a palyan :twisted: :evil: , majdnem robbantam- es utana meg nem volt kedvunk hazajonni. igy setaltunk egyet a VAjda hunyad var korul, meg a Ligetben, de en mozgalmasabbra vagytam volna.
Most jol meg is igertettem vel, hogy ha jovo hetvegen sem babazunk meg, akkor elmegyunk. BAr igazabol engem a most hetvegi szinhazas erdekelt volna igazan, na de a vilagzene ellen sincs kifogasom...
Vendég

wera!
hát ez a pelusba rakás :D jót nevettem rajta. apának is felolvastam... erre közölte hogy ilyen tisztába rakás tuti lesz nálunk is.nah mondhatom, köszönöm szépen :D
a fotók csodásak!

andi!
ti is nagyon tüncik vagytok. ugy megnyomorgatnám a kicsikéiteket. jó lenne már ha én is itt tartanék.
persze tudom néha meg majd arra gondolok hogy mikor még bnt volt mennyivel könnyebb volt.

muffin!
szegény apuci. jó hogy végre aludhatott. mi is szoktunk néha ilyen maratont csinálni. és persze nyusziapu ki is használja. kell vagy fél12-kor.
én meg szenvedek mint a kutya, mert nem tudok aludni :twisted:
annyira nem egyrugóra vagyunk beállítva. :(
a te babaképed is tök jó :D
nagyon szépen fejlődik :D

szly!
nagyon édes kislányod van. micsoda hajzuhatag! anyukám azt mondta nekem 2 éves koromig csak álmodozott a hajszálakról. :D

magdinak nagy-nagy gratuláció!
sok erőt, tejcsit kivánok és sok boldogságot az elkövetkezendő évtizedekre!!!

Kép

Kép
timi1982

jah és aki holnap dokihoz megy nagy-nagy kitartást!!!

az a bábakoktél... hát én nem hiszem hogy be merném vállalni.
már csak az alkohol miatt sem. rajtam tuti észrevennék... én ennyi piától kidőlnék, és még az allergiám is kijönne.
mit szólnának... szerintem a szülést se tudnám végig csinálni :D :D :D

Kép

Kép
timi1982

Sziasztok,
Bocs hogy bele irok.
Lattam bába-koktélról irtatok :D
iTT VAGYOK AZ ÉLŐ PÉLDA HOGY HATÁSÓS :D:D
2008.02.08ra voltam kiírva szépen aznap megvettem a hozzá valókat este 18 órakkor megittam f10kor már éreztem a
derekamat, na mondtam irány aludni (de semmi hasmenés) 2008.02.09 éjjel f3kor ébredtem wcre majd vissza ahogy
visszafeküdtem bummm jött a magzatvíz :D HUUU ki Apához INDULUNK :D 3kor már készen áltunk (én okos anyuka előtte
hajatmostam) és indultunk :D Onnan 15óra és megszületett a fiam 4660gr 60cm-vel 19:18kor bár császár lett a vége :S
de majd a következő :)))))))))
Ha van kérdésetek irjatok kérdezetek ja és a Jánosban szültem ha van vki aki ott szül nyugodtan jöhet kérdés!
A babázoknak kitartás, jönnek a jó éjszakák is hamar z én Kisfiam 2 hónapos kora óta este 9től reggel 6ig alszik :D
Most 4 hónapos 7700gr 72cm :D
Hajrá!!!
üdv
Vera

Kép

Kép
cirkuszka

Van ma front?mostmár majdnem háromórája tíz percenként keményedik a pocak,a közbenső időben pedig ki akar ugrani a babóm.Bár ebből még tuti nem lessz semmi,de valamit érezhet. :roll:

Kép
Kép
Kép
kike

kike: szerintem is front van, legalabbis amiket erzek az alapjan arra tippelek, mert mostanaban tobbszo ereztem hasonlot....lehet megint lesz valami futo vihar...
Vendég

Nagyon nagy gratula és minden jó Magdinak és a kicsi Lizának!

Kép
andkata

Magdi, nagyon nagyon gratulálok, majd gyere és mesélj!

Kép
Kép
patr

Az előzőt pirossal akartam írni, nem tudom, hogy miért nem sikerült! :cry:

Köszönöm mindenkinek a vigasztalást, és a tanácsokat doki ügyben! Kicsit jobb kedvem van, bár bánt a dolog. Szülésznőt szerencsére választottam, engem is az vigasztal, hogy az idő nagyrészében úgyis ő lesz ott.
Nem az a baj, hogy elutazik, mert az benne van a pakliban, de direkt megkérdeztem anno, és azt mondta, hogy sehova sem megy, tuti itthon lesz. Ezért bánt ennyire, hogy most derült ki, hogy nem lesz jövő héten.

Kép
Kép
patr

Vera (Cirkuszka), én is a Jánosban fogok szülni! Te kinél szültél? A baba mérete miatt lett császár? Tudtátok előre, hogy ilyen nagy baba lesz? Ki volt a szülésznőd?
Na jó, most többet nem kérdezek, pedig még tudnék. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
patr

hát szerintem is front van,mert az én hasam is sokat keményedik, de nem tudom láttátok az időjárásjelentést? Szerdán markáns hidegfront jön, ugyhogy szerintem sokan közülünk megfogunk szülni.Szombatra is 24 fokot mond. Azért durva majd 10 fokkal kevesebb.

Kép
linda24

Hát ma nem volt nagy forgalom...látom mindenki pihent, és a párjával volt. Én most vagyok, mert focimeccs van, igy párom azt nézi!
Délután muszáj volt aludnom, mert semmihez nem volt erőm. Annyi, hogy kimentem a konyhába egy kis lecsót enni (amit párom főzött meg), és utána dőltem is vissza a kanapéra aludni! :oops: Ilyen még nem volt velem! Csak félek, hogy esetleg most igy meg este nem tudok majd aludni! Hát majd kiderül!

d.dodó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: