A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

No, de sebaj, holnap már betöltöm a 37. hetet is!!!
Jupppiééééééééééééééé!!!!

Ez az utolsó mérföldkövem!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Megyek, egy kicsit elpakolok a konyhában, meg teregetek!

Majd még benézek, kivel mi van... :roll:
Vendég

Babukánk!!! Gratulálunk Szabi babához!!! Sok boldogságot nektek, és rengeteg tejcsit!!!

Véda
Vendég

Jaj, de jó! Babulinak és a büszke apukának gratulálok a babócához!

Marcsi! Nem is akarok még szülni, csomó minden nincs még meg, és babóca még erősödjön! Hú, ezt én mondtam? :shock: Így is olyan bulikat csinál... :roll: :D
Másfelől már alig várom a végét, mert már nagyon nehezen viselem...

Na, közben voltam lent a vízműnél gyaloglással együtt sem volt tíz perc! Ez volt olyan nehéz? :evil:

Meg odaraktam az ebédet. Jó kis falusi tyúkhúsleves. Fekete pipiből!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Kriszti!

Nagyon is megértelek... Pár hete ugyanezt éreztem én is, hogy szeretném, de az eszem tudja, még korai...

De most kezdek türelmetlen lenni, bár még sokan vannak előttem...
szívesen siettetném az időt, ha lehetne... :roll: :wink:

Az ügyintézéshez gratula! Ügyes vagy!!!
Az ebéd? Nyami......... :lol: 8)
Vendég

Sziasztok!
Hú, de sokat irtatok már! Este meg nem tudtam belépni már!
Ma végre jól aludtam! 10-kor keltem fel! :oops: Viszont megjött a melegfront! És ezt már este is megéreztem! Iszonyat jóslóim voltak, és lent is nagyon nyomakodott, szurkált a hüvelyemnél...
Sőt, azon is gondolkodtam (ezt akartam este bejönni megkérdezni) hogy a nyákdugó lehet "vérmentes" is? Ilyen sima átlátszó? Igaz nem volt sok, de sima átlátszó trutyi volt tegnap este! Hát nem tudom. De ha az volt, akkor sem hiszem hogy az összes, vagy nem tudom, mert alapból nem tudom "mennyinek kéne lennie"!

Babuli!
Nagy-nagy gratula!! És sok tejcsit kívánok!

Jók a pocakképek! :)

Marcsi!
Nekem is be volt ma megint dagadva a szám, és a szememnél is...

d.dodó

Dodó!

Nem tudom, emlékszel e rá, én vasárnap futottam be a kórházba, mert azt hittem, szivárog a magzatvíz...
Közben pedig csak a nyákdugó "folyósodott el" (doki mondta így...)
Amúgy teljesen színtelen, szagtalan valami volt...

Tegnap is, és ma is találkoztam azonban színtelen trutyival is...
szóval simán lehet... sőt szerintem az... :roll:

a doki mondta, hogy nem mindenkinél barna, vagy véres, hanem lehet átlátszó is. Mindenkinél más és más...

Nekem is dagadt a szemem is... :cry:
Vendég

Marcsi!
Nekem is inkább ilyen folyós, azaz inkább nyálkás (bocs a kifejezésért, de olyan mint a takony) volt. És átlátszó!

d.dodó

en is husi levest csinaltam tegnap, meg tarhonya levest. Mikor kesz lettem neztem is mint rozi a moziban, hogy normalis vagyok en, foztem ket levest, de masodikat nem? NA mindegy mar nem hulyulok meg jobban! Most meg nem fogjatok elhinni mi tortent :P :lol: :shock: mar leirni sem merem: a gazon felejtettem a krumplit!
Tudnam mi a f.sznak kezdek el egyaltalan krumplit fozni mikor ugyis ez a vege :twisted: :evil:
Lejebb vettem, addig meg az eszembe volt, aztan elmentem zuhizni , hajatmosni....mire mit erzek, krupli szagot, akkor mar sejtettem hogy gaz van! Meg jo hogy "idoben" megereztem, igy nem lett tok szen az egesz, csak kuka! :twisted: :evil:
Na mindegy! A benasag netovabbja lettem!

MAia: szerintem sem igaz, hogy ulve kevesbe figyelunk ra, nem lehet figyelmen kivul hagyni egy egy ilyen kemnyedest
Vendég

Dodó!

OLYAN. Tökéletes megfogalmazás!
Vendég

8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8)
Vendég

Sziasztok most beszéltem én meg Babuval s mesélte, hogy hajnal 1.30-kor ha jól emlékszem :oops: született Szabolcs István (gyönyörű hangja van úgy sír mint egy kis harsona, gyönyörű a telefonba hallatszott bele de holnap hozok képet mert készítek majd róla)
Nagyon sokat szenvedett Babuka azt mondta de végül tú lett rajta.Hétfőn este kapta 10-kor a méhszájtágítót, 5.30-ra kellett bemenni a szülőszobára ahol sokan voltak így vissza küldték a helyére vizitkor vizsgálták reggel és akkor már mehetett a szülőszobára....Jól elhúzódott neki is sajnos de bővebben majd Ő ír nektek.
Azt mondta Vikinek kellett volna felírni az eseményt, mert neki megígérte, hogy Ő lesz aki szól, dwe látom Ő se jelentkezett még, így Örülök, hogy Szabi apa felrakta a híreket.

Gratulálok mégegyszer, nagyon boldog Babuci hangja eléggé ki van merülve.Mára nem engedik sétálni mert 2-szer elájult de iszonyú boldog hangja volt :P :P :P örültem neki nagyon.

MINDENKIT PUSZIL ÉS DRUKKOL A TÖBBI SZÜLÉSELŐTT ÁLLÓNAK!

Hát ennyi , most megyek vissza olvasni.

Tényleg Vikire nem csörög rá valaki, ha minden igaz ma megy vissza dokihoz kontrolra.
tappancs28

Babuli nagyon nagy gratula Szabolcs Babához! Sok boldogság és egészséget az egész családnak!
bencuri

Tappancs köszi a hireket! :D
bencuri

Gratulálok az ujdonsült anyukánk!
és hogy apa milyen rendes hogy hozta a hirt :D
sok erőt, kitartást, egészséget és tejcsit kívánok!!!!!

Kép

bocsi lányok hogy nem irok a többieknek és magammal vagyok elfoglalva, de ilyen nincs!!!!

voltam nst-n. minden rendben. beszéltem a dokimmal. hát marha jó... szabin lesz. de annyira hogy valakinek át kell hogy adjon, ha nem akarom hogy akárki turkáljon bennem.
mivel a vége felé már több lesz a vizsgálat, igy azt mondta hogy jövő héten ha megyek kitaláljuk hogy ki vegyen át, hogy ne akárki matasson bennem.
mondhatom marha jó. ha "szerencsém" van, akkor nem szülök a kiirtnál korábban, sőt ráhuzok kb. 3-4 napot vagy többet.
és akkor visszaér szülésre. hát marha nagy szerencse...
mondjuk rendes, mert legalább keresünk valakit. más doki tojik az ilyen dolgokra.
de akkor is!!!! miért pont mikor én szülök???? mivel az első azt se tudom mire számítsak. még csak elképzelésem sincs....
és ráadásul azt se tudom kihez szeretnék átmenni. a többit nem ismerem. vagyis hallottam ezt is, azt is. jót is rosszat is.
de gyerek korom óta hozzá járok, most hogy menjek nyugodt szívvel máshoz???? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: ááááá
ráadásul az egyetlen doki, akire gondoltunk a párommal hogy akkor ő vegyen át, az is tuti hogy szabin van abban az időszakban mert megkérdeztük. :( :( :(

egyébként az nst papirom nagyon szép. sehol semmi összehuzódás, vagy szülésre utaló jel.

egyébként reggel olyan rosszul ébredtem a meleg miatt, és az éjszaka is pocsék volt, hogy közöltem nyusziapuval hogy nem bánnám hogyha nst helyett szülni mennénk. tényleg nagyon rosszul lehettem ha ilyet mondtam :oops:
én balra akartam menni, de a fejem jobbra huzott. csetlettem-botlottam. tusolni is alig tudtam.

Kép

Kép
timi1982

Anyjuk! Ma én is majdnem úgy voltam, mint Te. Odaraktam a húslevest, majd elkezdtem gondolkodni, hogy csnáljak gyümilevest? Aztán beugrott, hogy én lökött minek akarok két levest? :lol:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Timi!

Sajnálom, hogy szabin lesz a dokid!
Megértelek, hogy el vagy kenődve!

Remélem, sikerül egy neked is megfelelő kollégát ajánlania!

Nem is tudom, mit csinálnék én is hasonló helyzetben. Valószínű, hogy ugyanígy reagálnék!
Én a dokimat még pont "elérem", mert júli 17-re vagyok kiírva, és júli 18-tól van szabin. Mivel azonban tuti császár lesz, ezért 10-én szülök legkésőbb.
Vendég

Timi! Együttérzek veled!
Talán emlékszel, egyik nap írtam, hogy a dokim szabira megy lúli 9-től 23-ig, én meg augusztus 2-ára vagyok kiírva!
Hát elég necces...
Főleg, hogy van két-három doki, akikhez semmiképpen nem akarok kerülni! Mást meg felfogadni helyette? a mostani dokim a legolcsóbb itt, "csak" 55ezret kér. Más meg 100 felett.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

timi!
Hú, ez igy nagyon nem lehet jó! :(

Kriszta!
Hmm...ez a gyümölcsleves jól hangzik...lehet azt csinálok! :) Meg asszem krumplifőzeléket!

d.dodó

Huh, micsoda tarifák....!!! :shock:

az én dokim sima szülésért 40-et, császárért 50-et kér... :roll:
Vendég

sokszor elgondolkodom, miért nem lettem nőgyógyász?

hányan is vagyunk a topicban?
Ha csak egy átlag tarifával szorozzuk a létszámot, micsoda vad összeg jönne ki?! :shock: :shock: :shock:
Vendég

Boldog Apuka!!!

Nagy bagy gratula a kis Szabolcshoz és nagyon jó egészséget a babának és a mamának!!! Nagyon sok tejcit és problémamentes szoptatást az újdonsült párosnak!!!
Köszönjük az infót, már nagyon aggódtunk és vártuk a híreket!!!

Elvittem Leventét a dokihoz aki ránézett és azt mondta minden rendben. Hát úgy legyen. Azt mondta naponta 2x elég tisztítani. A kórházban meg azt mondták, hogy minden pelenkázásnál. Ja és lehajtotta róla a pelust azt mondta amíg le nem esik így pelenkázzam.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Titi!

Örülök, hogy minden rendben!!! :lol: :lol:
Vendég

Titi! Jó hogy minden rendben! A DM-ben láttam olyan pelust újszülötteknek, aminek a köldök résznél valami kis párnácska vagy mi van.
Nem tudom, lehet az összes újszülöttpelus ilyen, de ott csak ez az egy fajta volt.

Marcsi! Hát igen. Ha egy nap csak egy szülést vezet le, és csak 50-nel számolok, az is jó kis napidíj!

Hmmm...ennek a levesnek már most jó illata van, pedig csak a husi van benne. :P

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Először is BABU: nagy nagy gratula Szabolcs babához! Jó egészséget és sok tejcsit kívánok!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.02 15:56-kor.
Vendég

jaj lányok hogy én mit találtam az iwiw-en :D

Kép

Kép
timi1982

Kép Kép Kép

Na végre tudtam csinálni pár képet.
Fel is tesze nektek! :lol:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

remélem nem haragszanak meg a drága szülők hogy feltettem, de nem tudtam neki ellenállni :D

szabolcs megszületett 25-e 1óra 20-kor
55cm 3570dkg gyönyörű kisbaba Ági és Szabi is jólvannak
Kép

Kép

Kép
timi1982

Timi: mit találtál?

Kép
Kép
Kép
titanilla78

titi!

ott van utánad :D

Kép

Kép
timi1982

Hát ez tök jó! Levi baba nagyon édes!
És tök jóó, hogy Szabit is láthatjuk ilyen hamar!
Vendég

Timi!

Nagyon aranyos Szabi!!!!! Ügyes vagy, hogy megtaláltad!!! :lol: :lol:

Titi!
Levente gyönyörű!!!
Azok az édes kis hurkák... :shock: :lol:
Igazi kis vasgyúró!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Ne haragudj meg érte, hogy megkérdezem, és ha nem akarsz, ne is válaszolj...
Apukája?
Minden rendben?
Vendég

Babuli, gratulálok az egész családnak, legyetek nagyon boldogok!

Kép
Kép
patr

Szia Mindenki!

Én nagyon szenvedek a melegtől!

Tegnap voltam dokinál, méhszáj teljesen zárt. Pedig már szívesen szülnék én is. De igazából a melegen kivül semmi bajom.

Most már olyan sokan vagytok a finisben, hogy igazán jöhetne babaeső!

Kép
Kép
patr

Kis pufóka Levi baba! Milyen hurkagyurka! :D

És Szabi baba! :D De édi!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Kata!

Sajnálom, hogy túlhordás néz ki... de ne aggódj!
A méhszáj akármikor kinyílhat...
Ez még nem jelent semmit!
Nekem azt mondták, nem tudom kihordani, koraszülött lesz...
És nem utolsó sorban a cx a 16. héten lett 2100-as. és azóta is keveset változott... most 2110-es...
Ennek már több, mint 20(!!!) hete!!! :shock:
Vendég

Köszönöm szépen!!! Állandóan gyönyörködöm benne!!!

Marcsi: semmi baj. Jól vagyunk csak hiányzik a szeretgetése, de ő is nagyon fáradt egész nap dolgozik és sajna a napon ami igen kivesz belőle, így nincs se hangulata se energiája szeregetni. Próbálom elfogadni, mert tudom, hogy szeret, de most ezt az időszakot éljük. Majd lesz jobb is. Sajna nagyon le van terhelve. :roll:

Ezt fel kellett volna venni videóra: Levente rotyizik hanyatt fekve és amikor erőlködik megemelkedik a takaró alatt a lába és még nyög is hozzá. Persze alszik. Nagyon vicces volt.
Bocsi, hogy ezt leírtam, de nem hagyhattam ki.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Szabi nagyon édes!!! Ügyes vagy Timi!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Fúj, hát ilyet senkinek sem kívánok! Megpuceráltam a zölit a leveshez. Ilyen leveszöldség-csomagot szoktam venni. Most is olyan szép volt. Kibontom, megmarkolom a zellergumót, ami szintén kifogástalanul nézett ki, és az ujjaim belesüllyedtek! Nyálkás és trutymákos volt! Vleee! :evil:

A többinek szerencsére semmi baja!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Titi! :shock: :lol: Látom a jelenetet a lelki szemeim előtt! :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Marcsi!
A sógornőmet végig azzal riogatták, hogy hamarabb fog szülni, mindig mondta neki a doki, hogy csak eddig, meg addig bírja ki, aztán a kiírt nap előtt egy nappal szült!
És nagyon szenvedett már a végén, mert beleélte magát, hogy hamarabb fog szülni.

Kép
Kép
patr

Sziasztok!

Vagyok,csak már írni képtelenség!
Kiscsávó minden percemet leköti.
Az éjszaka nagyon jól viselkedett,most ép elaludt,addig próbálok írni egy keveset!
Végre szopizik a drága,úgy néz ki kezd beindulni,igaz az előbb csak 20-at szopizott,de én már ettől nagyon boldog vagyok!
Áppen a szüléstörténetemet gyártom,de már szétbőgtem az agyam úgyhogy időnként muszály abbahagynom.
Igyekszem befejezni és feltenni nektek!
Amúgy jól vagyunk,ma estére tervezzük az első sétát Apával,hát meglátjuk mi lesz belőle!
Mindenkinek nagyon drukkolok és veletek vagyok attól,hogy nem írok sokszor!
Követem az eseményeket amennyire tudom!

Babuéknak hatalmas gratula! Szabibaba jól megváratta őket!

Megyek folytatom!
Kitartás mindenkinek!

Jók legyetek!

Kép

Kép
ibm

BABULI, Isten hozta SZabit ebben a világban, legyen nagyon boldog élete, Neked pedig továbbra is ilyen sok türelmet, és sok erőt mindenhez. :lol:

potyka

Készvagyok a történettel,de sajna csak így tudom beilleszteni!

Wera! Beillesztenéd a tiédet újra,nemtudom visszakeresni!

Áron születésének története

2008. 06.14-e du. 3-kor a szokásos álomkór jött rám,így elmentem lefeküdni.
Nemtudtam elaludni mert görcsölt a hasam,de nem úgy ahogy szokott,ez olyan más érzés volt!
Kezdtem felfedezni a rendszerességet a görcsök között majd figyelni kezdtem az órát,szabályos 10-15 percesek voltak!
Felkeltem,mivel aludni már nemtudtam és a családdal közösen mértük a teraszon az időt.
Úgy tűnt a ma éjszakát már nem töltöm itthon.
Még bekajáltam sültcsirkecombot,meggyespitét mondván kitudja mikor ehetek legközelebb.
Felhívtam sógornőmet,hogy ne csináljon estére programot,mert úgy néz ki itt az idő!
Lezuhanyoztam,bepakoltam a maradék holmimat és 20:00-kor elindultunk a kórházba Apával és sógornőmmel!
A kórházba érve készült ctg,ekkor 6 percesek voltak a fájások,de nem volt vészes,gondoltam talán haza is küldenek.
Hát nem így lett, az ügyeletes megvizsgált,magzatvíz tiszta,2 ujjnyi tágulás,hálóing és irány a szülőszoba.
Megkaptama beöntést,majd óránként ctg és vártunk.
Dr-met értesítették,de mivel még messze volt a vége nem jött még be,de folyamatosan telefonon értekeztek.
Éjszaka fájogattam,de nem történt semmi,sógornőm a széken szundított mellettem,Apa hol a váróban,hola kórház udvarán a kocsiban,haza egyik sem akart menni.
Nagyon sajnáltam őket is,de nagyon örültem,hogy mellettem maradtak!

2008.06.15. 8:00

Megérkezett a dr-em és burkotrepesztettek,innentől egy ideig nem kellhettem fel,de végre történt valamiés tudtam nincs visszaút,Áron baba bizony hamarosan világra jön!
Ezután jöttek az erősebb fájások,de nem tágultam eléggé így bekötötték az oxitocinos infúziót,persze elsőre a szúrás nem sikerült.
Ekkor küldtem a babanetre az utolsó sms-t,ezután jött a poklok pokla!
Iszonyatos fájdalmaim voltak,kissé nagy adag volt a gyógyszer is amit kaptam.
Kaptam egy szurit a fenekembe,hogy gyordsabb legyen a dolog,ültem labdán,sétáltam,kitágultam de a kis buksija nemtudott lejebb jönni.
Eközben folyamatosan 2 orvos és egy szülésznő vizsgált,azthittem megőrülök.
És mindig csak azt mondták még adnak fél órát neki,még fél óra,még fél óra!
Ekkor már üvöltöttem a fájdalomtól,kértem,hogy adjanak valami fájdalomcsillapítót,kaptam is egy fél ampullát,amitől 2 fájás között éegalább elájultam,de akkor mindig jött valaki vizsgálni!
Már kiabáltam a dr-el is,hogy miért nem segít már valaki,miért nem csinálnak semmit??????
Mire egy utolsó vizsgálat után közölték,hogy megyünk a műtőbe,császármetszés,nem fér ki a baba!
A 2 csíkos tesztem óta rettegtem,hogy spinális érzéstelenítésben császármetszés lesz a vége!
És igen..............,az lett.
Pillanatok alatt bekötötték a katétert,megkellett innom valami löttyöt,hogy ne hányjak,kb. 3 papírt írtam alá,de fogalmam sincs mit.
Már nemtudtam követni,hogy mi történik velem,csak arra tudtam gondolni,hogy mindeggy is csak legyen már vége!
Kaptam még gyorsan antibiotikumot,a végére szegény kisfiam már belekakilt a magzatvízbe,de a szívműködése végig jó volt.
Betoltak a műtőbe és ott még egy utolsó iszonyatos kínban volt részem,mikor megakartak szúrni és ehhez összehajtottak!!!
Kérték,hogy bírjam ki ez lesz az utolsó fájdalom!
Így is volt,megszúrtak és perceken belül elvittek a fejem felett egy hatalmas hajú,lila kisembert!
Mikor felvágták a hasam azt mondták: úristem mekkora haja van!
Ez volt aznap az első jó hír amit hallottam!
Elvitték,lemosták,ellátták majd visszahozták nekem 2 puszi erejéig.
Nagyon megviselte őt is a szülé,de így volt tökéletesen gyönyörű a hatalmas hajával,lila testével,remegő szájával és a csúcs fejével!
Egyszerűen gyönyörű volt és az enyém!
Mikor mondták,hogy 4000 gramm és 52 cm visszakérdeztem,hogy mennyi?????????
Azthittem hosszabb lesz,de így is csak a pofija volt pufi!
Aztán befejeztek engem is.
Mondták,hogy nemtudott volna kijönni,mert a nyakán volt a köldökzsínór és még maga előtt keresztbe is mintha be lenne kötve biztonsági övvel!
Anyu mondta: látod nem akarta,hogy elhagyd,bebiztosította magát!
Mikor kitoltak a műtőből Apa,Anyu és a sógornőm is ott állt könnyes szemmel ,halálra izgulva és Apa csak annyit mondott,hogy KÖSZÖNÖM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Amennyire fájdalmas volt annyira szép!
Tényleg leírhatatlan és felfoghatatatlan az az érzés amikor odaadják azt a kis embert akit 9 hónapig vártál és védtél a testeddel és most ittvan,és a tiéd és örökre ittmarad!
Azthittem hiányozni fog a pocakom,de nem így lett,sőt furcsa,hogy nemrég még volt pocakom és ez a kis ember ott volt benne.

Hát így jött a világra a mi szemünk fénye :Áron baba ,2008.06.15-én,16:20-kor!!!

Kép

Kép
ibm

Ami - mindjárt elküldöm priviben. :wink: Hát, van hasonlóság bőven! :? :lol: :wink:
Tökjó a vonalzód! :D
Vendég

Ami!
Annak ellenére, hogy császár lett a vége, nagyon szép szülésed volt! És szépen is irtad le!

d.dodó

És egy fotó születés után:

Kép

Kép

Kép
ibm

Köszi Wera!
Már el is olvastam!
Háááááááááááááááááááááááát
Mit is mondhatnék?????????
Nem sok különbség volt tényleg,mint eddig mindenben,úgyhogy remélem hamarosan nekem is ömleni fog a tejcsi!!! :wink:

Kép

Kép
ibm

Ami: nagyon köszönjük!
Gyönyörű! Én megint pityeregtem (most a köszönömön) de lehet nekem már bármit mondhatnának ami gyerekkel kapcsolatos és mindenen sírnék! Úgy várom már én is ezt az érzést!
Vendég

Kata! Nagyon szívesen! Én is állandóan sírtam minden történeten,meg most is ,meg persze mindenen!
Tegnap Apa kérdezte is,hogy mi a bajom és csak néztem pirinnyót és folyt a könnyem,hogy olyan szép és az enyém és végre ittvan!
És persze most is sírok...................................... :roll:
Hülye hormonok még mindig!

Kép

Kép
ibm

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: