A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

óóóóó, most a mi cipőink lesznek a kezdők a lapon :evil:

mamiblue

Sziasztok!

Fanninak reggelre kibújt a 6. fogacskája. Lehet, hogy tényleg a fogzás miatt volt piros a feneke, viszont az eddigi fogaknál ezt nem vettem észre. Most nem piros, viszont továbbra is megmaradt az egy-két pötty, amit vakargat. A fogzástól viszkethet is neki??? :roll:

horvviki

Viki szerintem ez elképzelhető! Majának is volt ien de az még korábbi foaknál aztán pár nap alatt elmult.
Bogesz igen kak is megy inkább az jobban, azt már érzi mikor kell.

Maja eddig nem nyuzottmeg virágokat de most az orhideámat csupálta meg ki is nyiffant szegény :?
Vendég

Miért baj hogy a csukák vannak felül -egyész jó kis cipők- férjnek ugyanilyen szandija van :D Macsek pont olyan mint az én Gyurkám volt gyerekkorában :) 6 hetesen találtam az Ecseri Üllői kereszteződésben..Először azt hittem patkány mert kicsi volt és szürke és kamionok húztak el felette...aztán amikor zöldet kaptam szépen behajtottam a kereszteződésbe kitettem a vészvillogót kiugrottam a rózsaszín kismama ruhámban a nagy hasammal (Mert éppen Barbival voltam terhes) és űzőbe vettem őkelmét.
Szerintem a többi autós azt hitte a rekkenő melegben hogy délibábot lát ahogy ott kergettem a macskát azzal a formával ami lenni bírt nekem :D Na egy lámpaváltás alatt elkaptam -addig a forgalom gyak. megbénult -én meg egyenesen bementem vele a Lehel útra nincs e valami baja .Aranyos öreg doktorbácsi ügyelt -ő mondta hogy fiú cica és kérdezte mi a neve. ..én meg megkérdeztem hogy hát a doktorurat hogy hívják -aszongya XY GYörgy - hát így lett ő Gyuri macska :) (azóta már találkoztunk mégegyszer -mondom neki hogy tetszik emlékezni a doktor úrnak merthogy a keresztapja a macskámnak -erre ő:csak azt ne mondja hogy egy herélt kandúr :shock: -hát mit csináljak ha az :D
na bocsesz az off- ért :) egyébként is hova lettetek?
Viki lehet ám hogy csak meleg kiütés és azt vakargatja Fanni...

Kép
Kép
panni7

Sziasztok!

Hol van mindenki???

Fanni feneke egyre jobban idegesít. Nem javul, vagyis igazából alig látszik valami rajta, de egyfolytában vakarja, ha leveszem róla a pelust. Pl. fürdés alatt is végig vakaródzik :roll: Lehet holnap megmutatom a védőnőnek :roll: Valami olyasmi van a fenekén, mintha valami megkarcolta volna őt ott, és azt vakarja. Egy hosszú piros csík :shock:

Pár kép a 10 hónapos Fanniról :lol:
Kép
Azért mindent nem engedek meg neki, ez egy egyszeri kivételes alkalom volt...
Kép Kép Kép

horvviki

Télleg hol van mindenki...... :lol:
Viki ezt én se engedem meg főleg nem a lapost, de hiába a szép szó... mert Maja ugyan szót nem fogad. kerítés kell a számítógépköré tegnap mindent ledobált és még a hangfalat is összetörte :twisted: Hiába adtam neki egy régi megmosott billentyűzetet 2 perc alatt rájön hogy ami nálam van az valahogy más..... :roll: :lol: :lol:
A csikocska nemtudom mitől lehet, télleg jobbn jársz ha megmutatod védőnőnek...
Maja arcán meg a testén pár helyen is van pötty de legalább azt tudom mitől ... nem kell annyit a fűbe jáccani és akkor nem csip meg a hangya....
Ja Majának keresztanyja addig mondogatta hogy Maja én is kérek a hamiból, hogy folyton eteti dugdossa a keresztanyja szájába kaját, tegnap még a cumit is bele akarta erőszakolni a szájába :roll: :lol: :lol:
Vendég

ÉS hééééééééééééééééé lányok az nem úgy volt hogy szép időben újra összegyülünk.... legyen már vami lécci oan jó lenne megint....
És úgy hiányoztok... főleg Dincusék lécciiii....
Na egy napot már csak meg tudunk szervezni és hátha még többen is lennénk mint múltkor.
Vendég

TALIT ÉN IS, MI IS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)

Kép
kis pupu

Sziasztok!!

Babás, macskás, cipős képek szuperek :lol:

Mamiblue
Májgyulladás....aztaaaaaaa :shock:

Mi elvagyunk, mint a befőtt. Ati épp most mos fel az egyik felsőmmel :lol: Kihorgászta a kosárból, ahol a vasalásra váró cuccok vannak.
Hétfőn utazunk a Balcsira, egy hétre. Remélem szuper idő lesz.

Tali szuper ötlet, de szerintem mindenki jön-megy, ahogy látjátok. Nekünk legközelebb augusztusban van szabad időpontunk :lol: Amúgy is akkor aktuális általában az egy éves szülinap. Általában, mert Ati júli 28-án érkezett :lol:

Puszi mindenkinek!!!

mikegirl

Sziasztok!

1 gyors bekukk!
Panni, Mamiblue nekem is pont ilyen cicám volt. Még az 1999-es napfogyatkozáskor szegődött ide hozzánk kb 2 hónaposan, Misinek hívták, és nagyon ragazkodott hozzám. 4 éves korában még szépségversenyre is benevezte a hugim(én akkor már nam laktam anyuéknál), és házicica kategóriában első lett. :) Aztán nemsokkal a szépségverseny után eltűnt. :( Nagyon bírtam őt, olyan oks cica volt.

Tali: Hú de jó lenne... Csak nem tudom, hogy oldanám meg az utazást...

Szülinap: nemsokára aktuális lesz. Szabináékkal mi kezdjük a sort pontosan 1 hónap múlva... vagyis... nem tudom, Times szokott-e még erre járni... Ha jól emlékszem, az ő ikreinek ma van a szülinapjuk... Úgyhogy nekik boldog szülinapot kívánok!

Rólunk: Még mindig visszajárunk a fül-orr-gégére, minden alkalommal kap csíkot a fülébe. De azért szépen gyógyul. A labor eredmények szerint kicsit vérszegéyn a manóm. :(
Viszont ma kereken 11 hónaposan elindult a drágám! :D :D :D Olyan édes, ahogy rakosgatja a kis lábacskáit, és közben szélesen mosolyog! :D Ez olyan boldogság számomra, főleg azok után, hogy 3-4 hónaposan még azt mondták, hogy gyenge izomtónusa van, le van maradva a fejlődésben...
Na, mennem kell, majd jövök valamikor...
Puszi mindenkinek!

miniliza

Nagyon édesek a babócák! Mi is nagyon benne vagyunk a taliban, olyan szupi lenne!!!

Voltunk kinnt 7végén a Hungaroringen és megkocsikáztattak egy versenyautóval.....huhh, a szufla is megállt bennem, ez látszik a fejemen, de Szaffi és Apa nagyon élvezték a hangokat!

Kép
h.bogesz

Kép

Kép
h.bogesz

Itt meg egy közeli a művésznőről:

Kép

Kép
h.bogesz

Sziasztok!
Bocs de nincs időm visszaolvasni, úgyhogy nem nagyon vagyok képben hogy kivel mi a helyzet!
Egy kis rövid helyzetjelentésre jöttem csak. Mi is 10 hónaposak lettünk! Ennek örömére már magabiztosan sétálgat a kis drágám!
Beszereztem egy biciklit gyereküléssel, hogy majd azzal járunk-kelünk a faluban. Mentünk vele egy próbakört. Hát nagyon tetszett neki, de azért kapaszkodott ezerrel! Aztán mikor megálltunk akkor meg lökte magát, hogy még menjünk. Szóval tök jó! Eddig mindenhova kocsival mentünk, de most úgy néz ki, hogy a férjem kimegy ausztriába dolgozni és jármű nélkül maradok és a bolt is és minden más messze van gyalog! Meg hát olcsóbb is , többet leszünk a levegőn és hát nekem sem árt egy kis testmozgás! Van miből leadni bőven!
Kijött a 4. fogunk is és visszatért a jókedv és az étvágy is! De a cici a favorit! Én nem is tudom hogy fogom leszoktatni róla. :roll:
Na vigyázzatok magatokra! majd próbálok visszaolvasni, de állandóan rohanunk mindenfelé.Ma a doki jött volna a Lilihez a havi rutinra, de át kellett rakatnom, mert annyi dolgom volt a városba,hogy nem értem volna haza! De ő meg pont most megy 2 hét szabira. Úgyhogy majd csak akkor lesz lemázsálva a picurkám. Pedig már kíváncsi vagyok mennyi lehet! Ja meg lehet, hogy ugrik a nyaralásunk is most apa új melója miatt.
Na mostmár tényleg megyek!
Sziasztok!

KépKép
dudu_84

Sziasztok!

Taliban mi is benne vagyunk, aug. első hete nem jó, elutazunk, minden más időpontot megoldunk :lol: Viszont a szervezés lehetőségét most átadnám másnak, mert meló mellett erre nem igazán lenne időm :(

Miniliza, Dudu: gratula a sétához! :lol:

H.Bogesz: irtó szép kislány Szaffi! :lol: És milyen nagy lett :shock:

horvviki

Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
pfranciska

Jó hétvégét!

1.kép: így lógnak rajtam egész nap....

2.kép: Enikő segít rendet rakni...

3.kép: morcosan néz a lányom almaevés közben...

4.kép: Encsi lovagol Napsugáron (a tesónak piros van, s muszáj volt venni a csajócának is, mert veszekedtek a lovon:))

Kép
Kép
pfranciska

Sziasztok!

Nagyon szép minden baba, anya, apa :wink:
mamiblue, nekünk is ilyen cicánk van, és még a mérete is hasonló :lol:
miniliza, szegény Máté, de az jó ha szépen gyógyúlgat :wink:
Bogesz, tuti Szaffi is nagy lóerő kedvelő lesz :D :wink:
Franciska, micsoda lovacska :shock: , nagyon ügyesen ül rajt Enikő :wink:
Mike, de jó nektek, hogy már mentek nyaralni, frankó időt fogtatok ki :wink:

Mi 8.-án megyünk Riminibe 6 napra, de már úgy várom mint egy gyerek :oops:
Az utazástól kicsit tartok, Dani hogy fogja viselni, a 8órát :roll:
Szerencsére meggyógyúlt, de nem merem locsiztatni az udvaron :roll:
2 fogacskája van, és rendkívül nagy mozgásigénye :D . Állandóan sétálna, már csak az egyik kezét kell fogni, és a járássegítőjét is nagyon szereti, csak mikor úgy akar felállni, hogy ránehezkedik, akkor van nagy koppanás a buksin :D
A nappali alvás miatt mindig veszekedés van, órákig tart míg sikerül rávennem, hogy aludjon, aztán estére szerencsére lemerül az elem :lol:
Csajok, van akinél nem alszik a kiságyban a babó?
Én a héten szigort fogadtam, hogy nem veszem ki, de éjfél körül olyan szinten felébred, hogy elöről kezdhetjük az altatást, ha átveszem a nagy ágyba, akkor rögtön szundít :roll:
Nyílt itt a közelben Müller, nagyon jó dolgok vannak, és jó áron :D
Még lett KIK üzlet is, ennek nagyon örülök, mert Ausztriába mindig itt vettük Danusnak a rucikat. Nézzétek meg ha van a közeletekbe, nagyon jó ruhák vannak, és potom áron :wink:
Dobok pár képet
a tükörnek szoktam bohóckodni, anya ne zavarj :lol:
Kép
nagyon jó dolgokat találtam a konyhaszekrényben :lol:
Kép
belógtam a fürdőbe
Kép
anya felmosott, és marha jó csúszkálni
Kép

Kép
mona76

Hello!

na , vagyok én is mi is!:) TALI IS!

Mona: Alvás...nálunk is kész szenvedés néha mire elaltatom. De persze apánál 5 perc alatt elalszik 11-kor, pedig 9-kor szokott kelni mostanában. :evil: Persze biztos a meleg is bejátszik!:(

Szuperek a képek, mindjárt én is levadászom a gépről a hétvégei termést!

Miniliza, Dudu: Gratu!

Mike: Na doki szerint hasnyálmirigy! Nekem evvel csak az a gondom, hogy az pont a másik oldalon van...ahol nekem fájt, ott a májam van...bár, ahogy az uh-os megnézte, még az is lehet, hogy tényleg epekő :)

Kép
Ilyen ügyesen feláll Sebi egyedül, ha nagyon elfeledkezik magáról lép is 2-3-at és szépen meg is áll...de séta még nincs :)

Kép
Az első zsákmány!

mamiblue

Ja igen, macs, ha nincs kiherélve elmegy...nem tudsz mit csinálni...húzza a vére :D Nekem anno volt egy hatalmas fekete kandúrom, Lajosnak hívták, ő is elment! :(

mamiblue

hagy teljen az oldal!
Kép

mamiblue

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem.

4 kölyök keresi otthonát. Egy ismerősünké az anyakutyus, és ma hozta világra 4 gyönyörű kiskutyáját. Anyuka: ónémetjuhász és tacsi keverék, kis termetű félhosszú szőrű. Apuka: jámbor nagytestű eb dog vonásokkal. Van egy kiskutyus aki sárga színű és a másik 3 pedig az anyjukra ütött. Ha esetleg valaki tud valakit akinek kell az szóljon de sürgősen. Köszönöm. Kép

A számom: 06-70.452-0624

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok!

Minden baba gyönyörű, és mindenki milyen ügyes már! El vagyok ámulva! :lol:
Akkor rólunk is pár kép:
Kép Kép Kép Kép Kép

horvviki

Sziasztok!
Minden baba olyan aranyos!
Viki: Fanni a legalsó képen zabálnivaló, olyan édes!
Ha nem bánjátok én is dobok képet! Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
dudu_84

Szájpenész! Nem is az volt ám neki! Mert még mindíg olyan a nyelve, de már nem tisztogatom neki és sehol máshol nincs a szájában, úgyhogy csak a lepedék! Na mindegy Jobb félni mint megijedni!
Babatali?? Mikor? és hol?

KépKép
dudu_84

Viki! Mi lett Fanni popsijával? Nekünk is piros szokott lenni a fogzás ideje alatt, de én sudocrem-mel kenem neki olyankor és nagyon hamar leviszi a pirosságot. de az nem szokott neki viszketni !
Remélem rendbejött már neki!

KépKép
dudu_84

Sziasztok!

Dudu: mennyi haja van Lilinek :roll: Már csattot is tudsz belerakni. :lol:
Nekünk nem akar nőni, csak pihék vannak.

Feneke még mindig viszket neki, megmaradt az egy-két pötty, nem rosszabbodik, de nem is múlik. Én is kenem neki, de nem nagyon használ. Ha leveszem róla a pelust, akkor vakargatja. Szerdára van időpontunk a dokinéninél a szokásos havi tanácsadásra, és akkor megmutatom neki.

És képzeljétek, ma 8-kor kelt fel! Fanninak 6-fél 7 fele mindig kipattanak a szemei, ma meg 8-ig aludt. Igaz, most már kevesebbeket alszik napközben. Én úgy ki tudnék egyezni ezzel a 8 órával :lol:

horvviki

Kép
tegnapi napunk a parton
Kép
apu ez a víz hideg!!
Kép
de jo idö van
Kép
apu nyakában szeretek utazni

Kép
nora80

Sziasztok!

Először is minden baba nagyon aranyos és szép. Szuperek a képek.

Megkezdődött a nagy nyári szünet, mától hármasban vagyunk itthon Ádámmal és a Márkkal. Múlt héten apa szabin volt, anyósom is itt volt, mégis olyan rossz hetem volt, mint még soha. Tiszta depressziós voltam. A Márk nyavalygott, 5 napig úgy kellett le és felvinni a lépcsőn, anyósom pedig még a seggét is kinyalta volna, és ez engem annyira de annyira idegesített. Én is sajnáltam a Márkot, meg elhiszem hogy fájt neki (még most is fáj egy kicsit, de már rendesen közelekedik), de ő olyan típus, hogy hajlamos nagyon elhagyni magát, ha pedig adják alá a lovat, akkor meg plána. És ezért tudott nagyon feldühíteni anyós. Komolyan mondom már alig vártam, hogy hazamenjen. Utána úgy megnyugodtam, hogy el sem tudom mondani.

Jajj de jólesett kiönteni a szívem.

Ádám nagyon nyűgös, biztos a meleg miatt van. És nem hajlandó enni. Tegnap egész nap megevett összességében kb. 1 adag tejpépet és 3/4 üveg gyümölcsöt. Főzeléket egyáltalán nem volt hajlandó enni. Ma reggel sem ette meg a pépet, utána kapott egy kis vajkrémes kenyeret felvágottal, abból azért evett valamennyit. Nemsokára jön a főzelék ideje, már előre rettegek. Szerintem megint dobhatok ki 300,- forintot a kukába.

Rólunk dióhéjban ennyi.

Kép
Kép
márkanyuka

A mosógépünk még mindig rossz. Kedden jöttek a szerelők, de nem jutottak előre. Visszajöttek csütörtökön, sőt jött egy harmadik szerelő is, még mindig nem tudták megcsinálni. Azt mondták, hogy most csütörtökre beszerzik a vezérlőpanelt, akkor jó lesz. És kb. 20.000,- forint lesz. Nagyon örülök! Úgyhogy ma Ádám alvásideje alatt fehérneműmosást rendezek.

Kép
Kép
márkanyuka

Ráadásul a szülinapom is a múlt héten volt. Soha ilyen rosszul nem éreztem magam, legszívesebben eltűntem volna a Föld színéről.

Ádám most sem evett semmit. Teljesen kivagyok. Nagyon rossz kedvem van.

Kép
Kép
márkanyuka

Sziasztok :)
Micsoda album fogadott itt ma engem - csudás darabok egytől egyig :D
Éppen nyaralókat irígylem -Mike-éknek remek idejük van csak le ne piruljanak a napon..-azért ez egy kicsit már schifi hogy itt a nyár az ember lánya meg nem mer kimozdulni az árnyékból :(
Márkanyuka -akkor boldogabb szülit kívánok neked -ne bosszankodj ilyen melegben kinek van kedve enni -csajok is visszavettek a kajálásból...(én is duzzogva iszom itten a jegeskávémat 8) )
Mi a szombat estét a Heim Pál sebészeti ügyeletén töltöttük -Barbit megharapta egy kóbor macs este 9-kor- én gyorsan körbe telefonáltam az ügyeletek hogy ilyenkor mevan -egybehangzóan azt monták irány a sebészet ..Éjfélre értünk haza -persze a seb maga nem komoly de tekintve hogy erdő mellett lakunk azért nem árt az óvatosság.A dolgot jelntenem kellett az ANTSZ -nek és ők döntenek kell e oltás vagy sem.Éjjel már igen fáradt voltam le is voltam lassulva de reggelre megvilágosodtam hogy elő kell kerítenem az állatot nehogy Babszit be kelljen oltani.Azon frissiben talpig hálóingben nagy zacsi macska kajával pikk pakk be is cserkésztem őkelmét aki ezek szerint talán némi bűntudattól vezérelve nem hagyta el nagyon a helyszínt.(szomszédok még mindíg imádják ezeket a dolgaimat 8) )
Na most itt lakik a pincében van neki kaja dögivel jó hűvös van és várjuk a hatósági állatorvost aki majd kijön és megvizsgálja.Bár van egy dolog ami kissé aggaszt - a dögöcskének gyanúsan nagy a hasa... most lehet A :valami vírus B: a kétnapja tartó bőséges koszt C: ez fogja magát oszt ide ellik nekem 28 kismacskát :shock:
.... szóval zajlik nálunk az élet :) -most megyek teli engedem a kismedencét a csajoknak és 3 után kitelepedünk a teraszra pancsolni... azért tavaly a brutál hasammal rosszabbul viseltem ezt a hőséget...

Kép
Kép
panni7

..... :) most jutott eszembe hogy addig lakik a macska a pincében amíg a nagymedencét nem eresztjük le megint.... :)

Kép
Kép
panni7

Hello!

Sebi sétál!!! Tegnap már éreztem, hogy max 2 hetem van, de hogy már csak 1 napom volt az nem gondoltam volna! Mati is pont ilyenkor kezdett el járni. :)

Márkanyuka: Ha éhes lenne, akkor enne. Ilyen melegben nincs is étvágya az embernek, babának sem! Sebi is leginkább iszik...még a gyümit is köpi ki, csak a levét szívja....

Panni: És hova fogod tenni a macskát? :shock: Egyébként tudnak úszni, csak nem szeretnek :D Csak azért mondom, hogy ne pazarold feleslegesen a vizet...

mamiblue

Pattogo: Édik a kutyik, de nálunk teltház van :( Remélem találtok nekik rendes gazdikat!

mamiblue

...hááát talán veszek Pattogótól egy kutyut és majd abba rakom a macsekot :D :D
genyapanni .hu :D

Kép
Kép
panni7

Kép

mamiblue

mamiblue, nagyon édes Sebi a fűben, és gratúla neki a sétához :wink:
Viki, Fanni is csodaszép :wink: . Nekünk is hasonló bébitaxink van, de Dani még nem önállosodott vele, mint Fanni :)
Dudu, micsoda szemek :shock: :D , nagyon csini kiscsajod van, apuka le sem tagadhatná :D
Nóra, Tenerifére irigy-irigy :oops:
Regina is olyan hurkás mint Dani, de nagyon jól áll neki :) .
Márkanyuka, boldog születésnapot! Ne legyen rossz kedved :wink: Dani ma 15-órakor evett először, de nagyon sokat iszik. Anyóst pedig ritkábban hívd vendégségbe :wink:
Panni, feltétlen tarsd fogságba a macsekot :x

Kép
mona76

képeket, még még még :D

Kép
mona76

Porszívózok...takarítok...csak eszembe jutott, hogy mostanában szokott lenni a babanetes tali! Ott mi is talizhatnánk és akkor szervezni sem kéne :D
Nem tudja vki, hogy mikor lesz...tavaly is el akartam menni, de asszem nagyon meleg volt akkor és nagy hassal nem indultunk neki...

Mona: Képzeld , hétvégén pont kifogyott a gépünkből az elem...este veszek és akkor végre meg tudom mozgóban örökíteni a kis tipegőmet :D

mamiblue

Szassztok ebben a gatyarohasztó melegben!
Lábaimon is folyik a víz, sajnálom a kis Apródokat akiken még pelus is van!

Látom mindenhol zajlik az élet...... :D

megint jókat derültem a képeken, nagyon cukik a babák! Ne haragúdj Nora, de ahol Reginán fürdőgatyó van, ott tiszta fiús! Mindenesetre édi maci!

Ki, hol, milyen környezetben szeretné a talit????? Utánna nézek ha tudom az igényeket!

Tegnap Szaffi a pufftól elsétált a videóig!!!! ez kb 4-5 lépés! Annyira büszke voltam, de azóta se csinálta!

Babanetes talira én is szívesen mennék, tud róla valaki valamit?

Kép
h.bogesz

Olyan boldog vagyok! Ma én vágtam le a füvet a kertben, és folyt rólam a víz...ezentúl csak én fogom vágni! Ez lesz a heti 2-szer 1 óra mozgás :) Ha már nincs időm elmenni tornázni! Csajok is pancsiztak 1-et, szóval klassz volt a mai nap!

Babanetes taliról nem tudok semmit :( Pedig ilyenkor szokott lenni...benézek chatre, hátha tud vki vmit!:)

Azért gondoltam, hogy klassz lesz a családi ház, dehogy ennyire élvezni fogjuk azt nem gondoltam. Ja és tegnap kész lett a garázsunk is, végre rend van a kert végében. Bár volt bosszúság is, mert az egyik ács megette az egrest a kertből, pedig azt vártam, hogy megérjen, mert imádom szósznak...na mind1, majd veszek!

Jó éjt mindenkinek! És tegyetek képet és írjatok is!!!!!

mamiblue

Sziasztok!

Bogesz: nekem mindegy, hol és mikor van a tali, mi alkalmazkodunk :lol: Gratula Szaffinak az első lépésekhez!

Babanetes taliról én sem hallottam semmit, de benne lennék!

Ma elkezdtem intézni a gyes igénylését. Anyukám fog gyesre menni. Internetről letöltöttem a papírokat, de olyan bonyolult a kitöltése. Meg annyi mindent kell csatolni :? Valami lemondó nyilatkozatot is kell írnunk apával, hogy mi lemondunk a gyesről és hozzájárulunk ahhoz, hogy nagyszülő menjen gyesre. Azért megy anyu gyesre, mert ő van amúgyis Fannival, és a gyes beleszámít a nyugdíjába. A gyedet és a családi pótlékot még a munkahelyem intézte, de ezt most nekem kell egyedül :?

Kispupu, Te gyeden vagy munka mellett? Valaki még megy gyesre gyed helyett, mert megy vissza dolgozni?

Holnap megyünk dokinénihez, kiváncsi vagyok hány kiló Fanni, de kb. 8 kiló lehet :roll:

És akkor végül két kép az esti fürdés utánról:
Kép Kép

horvviki

Jó reggelt!

Készülödünk a dokinénihez... Éjjel 11 körül Fanni nagyon megijesztett. Képzeljétek el, megébredt sírva, és sehogy sem tudtam megnyugtatni, semmi nem volt jó, pedig minden trükköt bevetettünk (mobiltelefon a kezébe, távkapcsoló, tévé, újság stb...) Semmi nem érdekelte. Csak sírt, sírt és sírt. És akkor egyszercsak nem vett levegőt. Még a hangja is elakadt és csak vöröslött a feje, de nem jött ki a levegő. Hát én tisztára bepánikoltam, gyorsan ablakhoz vittük, kitártuk hogy jöjjön rá a levegő. Néha néha egy kis akadozó levegővétel volt, de láttam az arcán, hogy nincs renben valami. Jó pár perc volt mire visszajött a rendes légzése (na de addigra én már az ügyeletet hívtam, nagyon rendesek voltak, mondták, hogy mire figyeljek, számoljam hangosan a levegővételt, küldjenek-e mentőt stb.) Addigra Fanni megnyugodott és pár perc múlva már mosolygott, és minden rendben lett. A doki azt mondta, hogy a kisbabák gyakran művelnek ilyen furcsaságokat, de nem kell megijedni. Hát köszi... 100 évet öregedtem. Egész éjjel figyeltem a levegővételét. De éjjel már nem volt semmi gond, viszont most reggel nagyon köhög. Megyünk le a dokihoz, és beszámolunk neki ezekről, remélem semmi komoly.
Valakinek volt már ilyen, hogy sírás miatt nem vesz levegőt? Igazából nem is tudtam, hogy mit kell ilyenkor csinálni. Azt tudom, hogy ha megakad valami a torkán, vagy félrenyel, akkor fejjel lefele fordítani és ütögetni a hátát, de ez most más volt...

Mindig van valami, ami miatt idegeskedem :(

horvviki

Hello!

Viki: :( Remélem semmi komoly! Majd írj, hogy doki mit mondott!

mamiblue

Sziasztok!

Itthon vagyok, nem dolgozom.
Reggeli történések:
Fannit levittük a tanácsadásra, mindent rendben találtak, mondtam a köhögést, mondtam az éjjeli fulladást, de nem talált a dokinéni semmit. Tiszta a tüdeje, nem piros a torka. Ott lent nem is köhögött. Én elmentem dolgozni, anyu hazajött Fannival. Viszont anyu hivott fél óra múlva, hogy jöjjek haza, mert Fanni fulladásszerűen köhög, már 2-szer is igy köhögött. Elkezd nagyon köhögni, aztán egyszercsak bent marad a levegő, és nem fújja ki, mintha beakadna. Ez pár másodpercig tart, de az nekünk anyuval évek! Közben én hivtam a dokit, mit csináljuk, mondta, vigyük vissza, megnézi mégegyszer. Szóval hazajöttem, le a dokihoz, (közben még 2-szer köhögött igy Fanni). Megnézte újra, továbbra sem talál semmit. Persze ott lent már nem köhögött, és hozzáteszem, azótas sem!!! Hál Istennek...
Doki a köv. lehetséges okokat mondta, hogy mi lehet:
1. Valami vírus, ami most kezdődik el...
2. Fanni még nem volt beteg, nem tud még rendesen köhögni, most tanul meg köhögni. Hogy még nem tudja, hogy vegyen levegőt köhögés közben
3. Rengeteg nyálat nyel le, és az jön fel neki...
4. Klima száraz levegőt csinál vagy nincs kitisztítva és attól köhög. (Tegnap délután tényleg bekapcsoltuk a klímát, de épphogy)

Szóval csak találgatások, de valami nem tetszik nekem Fannin... Bágyadt, nyügös... És tisztára be vagyok pánikolva. Próbálok nyugodt maradni, de olyan nehéz. Ha látom, hogy nem vesz levegőt, teljesen pánikba esem.

horvviki

Viki: Ez tényleg nem megynyugtató, de remélem a gyerekorvosnak van igaza. Nem tudod másik dokinak is megmutatni? Láza nem is volt?

mamiblue

Mamiblue: most nyugodtan alszik Fanni, folyamatosan figyelem. Ha délután sem javul, és többször csinája ezt a fulladásos köhögést, akkor beviszem az ügyeletes gyerekkórházba. De remélem javul a dolog, sőt abbamarad.

horvviki

Viki, remélem, hogy nem lesz baj! Szerintem is mutasd meg másik orvosnak is, ne találgassanak!

Judit, ma hasonló örömet éreztem, amikor végre dunsztba került az összes lekvárom :)

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Nálunk is én nyírom a füvet, még jól is esik, bár apa sem tiltakozott.
Viki, Fanninak jobbúlást.
Daninál megfigyeltük, ha klimás helyre megyünk, pár órára száraz köhögése van. Szóval próbáljuk kerülni az efféle helyeket, mert én dettó ilyen vagyok, sőt még a ventilátort sem bírom :roll:
Ági, de ügyes vagy :wink:

Kép
mona76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: