Sziasztok!
2 éves kislányom hirtelen nagyon nagy változáson ment keresztül. Mindig is eléggé magának való volt, nem egy barátkozós fajta, még a saját nagyszüleivel is csak egyéves kora után állt szóba, pedig minden hétvégén látta őket. Ez még nem is lenne baj, megszoktuk, hogy ilyen kis "barátságtalan", ilyennek szeretjük. Mostanában azonban szinte teljesen visszahúzódik, nem lehet megközelíteni. Legtöbbször nem lehet hozzászólni, mert rám szól mérgesen, hogy "Anya, ne mondjad!" Nem lehet megölelni, megpuszilni, eltol, tiltakozik, nem akar velem játszani, egyszerűen nem lehet megközelíteni. Közben látom rajta, hogy boldogtalan, olyan kis magányos. Imádom őt, de olyan nehéz úgy szeretni őt, hogy ő is érezze!
Közben meg érzem, hogy vágyik a törődésre, és mégis elutasítja, minden formában.
Van valami ötletetek, hasonló tapasztalatotok?
Anyakati

, nehogy felvágásnak vedd!!!
-, aki elhúzódik, akit nem tudok megszelidíteni, aki nem kér és nem ad puszit - általában. Nagyon ihletett pillanatnak kell ahhoz eljönni, hogy ne így legyen. Kellőképpen szomorú is vagyok miatta. Különösen, hogy ő azelőtt rém kedves, barátságos és jókedvű csecsemő volt, és egészen hirtelen jött a változás. Hogy aztán volt-e szerepe ebben az utána jövő két testvérnek, nem tudom pontosan. Az biztos, hogy nem volt a két kicsi állandóan a karomon, nem kellett nekik (a többieknek) folyton a kicsi ellátása miatt várakozniuk, sőt, inkább a kicsik voltak hátrányban a többiek miatt. Mégis valahol egészen legmélyen azt érzem, hogy ezek a begubózó kicsik másként élnek meg mindent, mint ahogy mi látjuk. Szerintem Pocoknak igaza van abban, hogy valójában másra se vágyik a lányod, minthogy átölelhessen - csak valamiért (dacból? bátortalanságból? magasetudjamiértből?) - ellenkezik inkább. Próbálj meg a bőrébe bújni és ráhangolódni valahogy, akkor talán megérted, miért zárkózik be.