A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Na...én mentem zuhanyozni!! Majd holnap jelentkezem! vagy itt vagy sms-ben :)! Jó éjt mindenkinek!

d.dodó

Dodó - várom az sms-t! Jóéj! :wink:
Vendég

Wera, egyetértek hosszúujjú, hosszúlábú cucc, és sapka mindenképpen. Ha izzad, izzadna pántosban is, de ez bőrét is védi.
Ügyes vagy, hogy nem adod fel, a rágás tipikusan a cuminak szól... De érzem, menni fog. Össze kell hangolódni. Fura, nem? Kilenc hónapon át egy test egy lélek, most meg... Neki is nehéz, Neked sem könnyű. Ja, bkocsira mindenképp vigyél pelust, vagy vmit, hogy nehogy tűzzön Nórira a nap. Én ált. simán letakartam. (de mind téliek...)

A mellbimbót ne kenjétek, hanem edzzátek mondjuk durvább törülköző, ill. minél többet melltartó nélkül. :lol: A kenés amíg ép, csak felpuhítja.

potyka

Dodó:nem ér előzni-irgum-burgum :wink: Azért megy a drukk. :wink:

Vera:Ismét itt,tényleg belelendültél-tök jó :D

Nekünk még a kórházban a védőnő annó-azt szokta tanácsolni hogy sebes mellbimbóra kenjünk el egy kis kifejt tejecskét,és levegőztessük.

No,megyek durmolni,már ha tudok ilyen melegben. :?
Jó éjt,szép álmokat. :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

Csak köszönni jöttem...

Jó éjt mindenkinek!!!

Próbáljatok meg pihenni!

Vera!
Örülök, hogy alakulnak a dolgok, meglátod, napról-napra könnyebb lesz.

Reggel nekem doki, utána jelentkezem.

pussz :lol:
Vendég

Sziasztok!
Én is csak beköszönök, nagyon melegem volt egész nap, csak szenvedtem.
Én ugye a meló miatt kicsit le voltam maradva az előkészületekkel, ma végre befejeztem a mosást, és összekészítettem a kórházi csomagot! Hurrá!

Holnap megyek én is dokihoz, kiváncsi vagyok mit mond, két napja folyamatosan keményedik a hasam.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
patr

Jó reggelt!

Azt hiszem még sosem voltam első!

Wera: ügyes vagy, menni fog!!!

Dodó: most akkor neked már drukkoljunk!

Babu. neked megy ezerrel a szorítás, hogy ne keljen indítani, hanem Szabi baba induljon meg magától!
Vendég

Patr: csupa jó hírt hozz a dokitól!

Nekem minden abbamaradt úgy rendesen! (biztos azért mert a férjem, úgy ráparancsolt a gyerekre, hogy 4.-én kell születnie, hogy szegénykém visszafordult! :( :( :( )

Tegnap és ma is szinte nem aludtam éjszaka! Szerintetek ezt meddig lehet bírni?? (na erre a szoptatósak tudnának igazán válaszolni ugye?? :lol: :lol: :lol: )
Vendég

Ó: Marcsi: most látom te is a dokinál kezdesz! Drukk! Mondjuk amit írtál, hogy átlátszó szagtalan folyadék, hát.... biztos nem magzatvíz??? A nyákdugó azért nem ilyen szokott lenni, nem??? (bár ezt ti jobban tudjátok)
Vendég

Jóreggelt!

Megyek védőnőhöz,de muszáj volt most beugranom ezzel a videóval most találtam! Jó könnyezést, pityergést mindenkinek! :D

http://www.youtube.com/watch?v=beF7ayuKx1w

Kép
teó

Sziasztok!
Hát én is egyre rosszabbul alszok,most is elmúlt éjfél,mire el tudtam aludni,és persze fél hétkor keltem,ma én viszem oviba őket-utolsó hét az oviban :D

Babunak megy a drukk,és persze mindenkinek aki dokihoz,vagy NS-re megy.
Megyek,elsétálunk oviba-remélhetőleg nem találkozok sok emberrel,mert akkor sose érünk oda :lol: ,Egyben vagy még?,-kérdések mindenfele. :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok!

Próbálok mindennap visszaolvasni legalább nagyjából,dehát nem egyszerű az élet!
Szopigondok nálunk is vannak! :cry:
Tápszerezik a drágám,az elején egyáltalán nem lehetett cicire tenni,a kórházban a csecsemősők is azt mondták,hogy ilyen nincs!!!!
Olyan szinten ordított,sikított,hogy valami félelmetes!
Próbálkoztam már mindenféle taktikával,tegnap volt az első nap,hogy valamennyit szopizott,egész ügyesen csakhát mennyiség az nincs! :cry:
Kezdek eleseredni,úgy szeretném szoptatni,de nem megy!
Irigyellek Wera,hogy neked meg dől!
Amúgy ha tele a hasa akkor alszik,mostmár időnként fennt van és nézelődik,nagyon kis cuki!
Mindig van ki dajkálja!
A sebem nekem is tűrhető mostmár,holnap megyek dr-hez!
Az éjjel 6 órát kibírt kaja nélkül,3-kor már átmentem megnézni,hogy mivan vele miért nem kell fel?
Nagyon ügyi volt!
Már 3X beriasztott ez e rohadt légzésfigyelő,az első kettőnél majdnem infarktust kaptam,az elsőnél azonnal sírva is fakadtam! :cry:

Hormonjaim tombolnak,időnként sírok!
Általában csak azon,hogy nézem és nem hiszem el,hogy ez a nap is eljött!!! :wink:
Olyan kis drága és hihetetlen,hogy a miénk!! :roll:

Bocsi,hogy csak magunkról írtam,de örülök,hogy ennyire futotta!
Igyekszem jönni sűrűbben!

Minden kismaminak kitartást!

Van valami infó amiről lemaradtam?
Ronix? H. Szilvi? Maverik? Mit tudunk róluk?

Kép

Kép
ibm

Ezt most fotóztam,kicsit homály mert vaku nélküli,de azért remélem látszik valami!

Kép

Kép

Kép
ibm

Szia Ami! De jó, hogy itt vagy! H. Szilvinek megszületett a kisfia 35. hétre 1800 grammal. Ronixról és Maverickről még nincs hír (ill. babás hír)
El tudom képzelni mit érzel kikor nézed a kicsidet! DE még csak elképzelni tudom! De jó lenne már ott tartani! Kezdek türelmetlen lenni! Főleg miután a hétvégén voltak jelek és már egy picit beleéltem magam!

A szopi... hát igen. Próbálj minél többször fejni, hogy nem apadjon el a tejcsi (legalább ami van) de így állítólag egyre több is lehet. Szóval csináld csináld, főleg ha most talán kezd rákapni az ízére! :D
Vendég

Cukorfalat!
Vendég

Jó reggelt!

Ami! A légzésfigyelő a matrac felett vagy alatt van? Kb 4 kg a határ mikor a kókuszmatrac alá lehet rakni! Mondjuk nyilván Áron efölött van...És jól van beállítva az érzékenység, mert több fokozat is van...Ha nagyon megakadsz hívd fel a gyártót, mert ha ez mind téves riasztás, akkor valamit állítani kell!
Ha elkezdett Áron azért mégiscsak így-úgy szopni, akkor csak fog ügyesedni...Hajrá-hajrá!

Potyka! Az miért baj, ha kenem a mellbimbóm? Túl puha lesz és hamar felázik?

Marcsi és Pati! Drukk a Doktorhoz!

Kike! Neked kitartás, hamár nehezen pihensz éjszakákon.

Nekem nagyon bejött a homeopathias " alváskönnyítő bogyó". Vagy nem attól, de ez volt a negyedik éjszaka, mikor csak pisilni keltek fel, de azonnal vissza tudtam aludni...Reméljük sokáig így marad....

Mindenkinek szép napot!

Kép
andkata

Ami, nagyon édes!

Kép
andkata

Sziasztok!
Hát még itt vagyok! Zuhi után egy kicsit erősödtek....de aztán végleg abbamaradtak a fájások! A hátam az még most is fáj! Ma elvileg megyek a védőnőhöz negyed 4-re, de csak fundus magasságot akar mérni, mert azzal multkor nem volt megelégedve!

Drukk mindenki másnak is, aki dokihoz megy!

Ami!
Nagyon aranyos Áron baba!

d.dodó

jó reggelt lányok!

jaj nem is aludtam semmit, csak szenvedtem. szörnyűűű!!!
mostmár tudom miről irtatok itt jó páran. ez a 2. vagy 3. éjszakám hogy nem aludtam jól. :( :( hogy ez ilyen macerás lehet...

ibm!
jó hogy jelentkeztél! cuki falat. megnyammogni való a fotó :D
figyi nekünk a szülésfelkészítőn azt mondták, hogy nagy ritkán van olyan anyuka akinek nem megy. ha nem megy, hát nem... ha már tényleg megtettél mindent és mégse, akkor nem szabad rajta idegesíteni magad. attól jó anya vagy.
de szerintem is próbáld meg fejni, és eröltetni a szopizást. tudom nehéz ez igy mind kettőtöknek, de hátha. teát iszol rendesen? azzal is kisérletezhetsz esetleg valami más fajtával is.
légzésfigyelő... nah ezért nem lesz nekünk. ismerőseink 90%-a azt mondta hogy őket szivatta, és mégegyszer nem tennének be a gyerekhez. mondjuk mi felváltva vele alszunk egy szobában. vagy csak én :D de ez még képlékeny, ahogy majd birjuk.

kike!
remélem hamar tul leszel az oviba menésen :D
már nekem is jönnek a "még egyben?" kérdések... pedig nekem még jó hogy egyben vagyunk! még kötelező!!!

teó,marcsi!
kitartást a védőnőhöz és az orvoshoz!!!

patr!
jó készülődést :D reméljük mostmár lesz időd behozni a lemaradást. vakáció :D :D :D milyen jó kis vakáció :D :D :D

én ma hivom fel a szülésznőmet ugy döntöttem. lehet már ma lejutok hozzá dumcsizni :D
jó lenne mert hétvégén ahogy anyóséknál voltunk, nem volt elég hogy nyusziapu csesztetett a pakolás miatt de már anyósom is!!!
egyfolytában ezt hallgattam.
(persze régen meg hogy minek veszek már babaruhákat elég még később, minek ilyen korán elkezdeni vásárolni a nagyobb dolgokat is, minek szóltatok még bárkinek is hogy jön a baba... stbstbstb) :twisted: :twisted: :twisted:
tudom én is hogy össze kéne rakni a cuccost, de amig nem beszélek a szülésznővel minek??? bepakolok, aztán meg a felét szedhetem ki mert azt mondja nem kell, vagy pakolhatok át mert még kell amit ő mond én meg nem tettem be... szóval nem egyszerű.

Kép

Kép
timi1982

Sziasztok!

Akkor hát megy a drukk Babunak és Dodónak.
Kinek kell még? Marcsi, biztonságból neked is :)

Patr, neked is szorítok! Ügyes vagy a csomaggal! Példát kellene vennem rólad :)

Kike, épp most faltam be 3 szeletet a kuglófodból, nagyon finom! :D

Képzeljétek, fogalmam sincs, Natinak mije hol van... csütörtökön még szépen fejvégű volt, de most már annyi dudort érzek mindenhol, hogy nem tudom megállapítani. Azt sejtem, hogy a legnagyobb dudor a feneke, de azt meg úgy riszálja... egyik pillanatban itt, másikban ott :) azért kicsit tartok tőle, hogy megint harántban van, de már nem küzdök azért, hogy visszaforduljon, ha így kényelmes neki... :roll:

Anyjuk, ne aggódj, ha netán császárra kerülne sor, egyáltalán nem rémes a felépülés. Nézd meg a fitt mamijainkat! :)

Teó, köszi a videót. Elküldtem Apának is, bár a legvégéről letiltottam :) Ő azt mondta, nem akar messze lenni tőlünk, de a személyes jelenlétet inkább kihagyná, akár simán, akár császárral szülünk. Nem akarom megerőszakolni őt, ha ennyire nem akar jelen lenni, de remélem, kedvet kap, hogy mégis közelebb legyen (vagy lehet, hogy elborzasztottam....)

Wera, örülök, hogy kitartasz a szopinál, hajrá!

Ibm, a hormonok már csak ilyenek :)
Sajnálom a tápizást... nem lehet valahogy mégis tejecskét fakasztani? Amúgy nem vagyok tejfanatikus, én is tápon nőttem fel 31 évvel ezelőtt, csak ha jut Áronnak valamennyi, akkor talán van remény, hogy be tud még indulni a nagyobb mennyiség is... több gyerekesek, mit gondoltok?

Kép
Kép
bondi

Te Timi, én aztán igazán nem szólok előre, de aki nem veszi MOST észre, az sztem vagy vak, vagy értelmében korlátozott!!!

IBM, Neked is a szopis tanácsadót mondanám, nem tudom merre laktok, de pl. iboly.hu-n van egy lány, meg a nlc-n Diószegi Eszter. Gyakran előfordul, hogy császár után lassabban indul be a tej, de azért az az általános tapasztalat, hogy be lehet indítani. És segíteni kell a babának, sajnos ehhez a legkevésbé értenek a védőnők, sok helyen a csecsemősök. Nem nézték, nyelve nincs letapadva? Amúgy nagysúlyú gyerek nyilván hamarabb, több kaját szeretne. A táp sajna teljesen leszoktathatja. De megvan ennek is a ritmusa, én sajnos nem ismerem, beszélj a tanácsadókkal (előszedem már a telszámokat, oylan tök vagyok, nem tudom hova tettem el, de ugye vagy négy éve nem volt aktuális).

Kata, igen, a krém igazából fellazítja a bőrt, felpuhítja, a kölök nyelve meg olyan mint vmi kis reszelő, szívóerejét nem is mondom, komoylan olyan vákuumot csinálnak, nem is könnyű megszüntetni, ez nagy igénybevétel a különben érzékeny bőrnek. Utánanézek már, de mondom ha jól emlékszem ezt a törülközős dolgot mondják. (vagy esetleg ha már közel az időpont apa is beszállhat, ez utóbbi az oxytermelésnek is jót tesz.

Meleg van itt is. :roll: De ma csak két gyerekem lesz délig. :lol: Megyünk is boltba, lámyok mennek nyaralni,és kell még néhány apróság, úgy mint fülhallgató az mp izéhez... Adja az ég, hogy tartsák az Ósanban.

potyka

Végre megjöttem-csak hazafelé állított meg egy középkorú hölgyike.Vele kicsit beszélgettem,meg persze a boltos Sráccal.Vettem jégkrémet-muszáj volt :D
Hogy milyen nehéz már elcipelnem magam az oviig,meg vissza :roll: No mindegy,ezt a hetet már kibírom valahogy.Csak reggel viszem én őket,délután Apa hozza haza.

Ibm:Jó hogy jelentkeztél.Sajnálom a szopigondokat :? Ne hagyd magad,fejjél,és igeni tedd mindig cicire.Csak ugye az a gond ha már kap cumisüvegből,abból eleve könyebben jön,mint a ciciből,így bizony elég nehéz rávenni hogy cicizzen-de ne add fel.
Kristinél is hasonló volt a szitu-azért szopizott,igaz csak 5 hónapig,viszont a védőnő csesszentette el a dolgot,meg én,mert hallgattam rá,hogy nem elég neki a tej,mivel nagy baba volt,így kapott tápszert is,és persze hogy a tápszer,meg a cumisüveg nyert,nem a cici :?

Tényleg ha csak lehet,a kiegészítő vizet,vagy teát,ilyen melegbe inkább pohárból adja mindenki a kicsinek,mert nagyon könnyen rászoknak a cumisüvegre.

Kép
Kép
Kép
kike

Bondi:örülök hogy ízlik a kuglóf :D

Ibm:nagyon édes Áron baba!Kérünk még képet. :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

Ami: örülök, hogy kicsit tudtál jönni és megosztottad velünk mindennapjaitokat!!!
Nekünk is hasonlóan indult a szopi, de aztán szerencsére kialakult. Az első nap csak harapni tudott a csecsemősők sem hiték el hogy ilyen van. A második nap már kezdett alakulni, de csak bimbóvédővel és üvöltéssel. Én azt csináltam, ha elkezdett üvölteni bedugtam a kisújjam a szájába amire idő volt mire rákapott és azon gyakorolta a szopit. Amikor már jól szívta kivettem a szájából és a cicimet tömtem a szájába. Az utolsó éjszaka volt egy tök szupi csecsemős aki megtanította hogyan tegyem (préseljem) a szájába a cicimet. Ekkor megtört a jég és szívta a cicimet bimbókiemelő nélkül. Ja és minden szopi után bőszen fejtem és utánna odaadtam neki pohárból. Így szép lassan beindult a tejci. Van hogy csak pár csepp jön le, de akkor is fejek.
Nagyon ügyik vagytok és nektek is hamarosa nagyon fog menni.
Nagyon édes Áron babuci. Jól megbőgettél azzal amit írtál a sírásodról. Én is sírdogálok néha ez természetes most.
Gyere gyakrabban, ha tudsz, szívesen hallunk rólatok.

Nem tud valaki egy oylan honlapot ahol azok a kaják vannak fent amit szoptatás alatt nyugodt szívvel lehet enni? nem szeretnék kísérletezni. A védőnő azt mondta tojást ehetek nyugodtan erre ebédre ettem 1 tányér tojáslevest és este fájt a hasija Leventének. Már a szélcsövet is be kellett vetnem. Nagyon jó találmány az biztos.

Na túléltük a tegnapi napot nem mondom, hogy könnyű volt, de nem volt azért olyan szörnyű. Leventének megvolt az első kinti levegőzése (itthon szinte állandóan nyitva az ablak). Délelött és délután is lent voltunk a játszótéren. Délelött jobb volt délután kevésbé, de Olivér miatt muszály menni. Olivér olyan szépen fogja a babakocsit és jön mellettünk. Nagyon ügyes és teljesen magától csinálta nem kellett rászolni. A játszótéren délután kicsit durva volt egy kisfiúval és hamar elborult az agyam így ráütöttem a fenekére. Egyből meg is bántam. Tök idióta vagyok.
Este lefekvésnél megpuszilgattam és meggköszöntem neki, hogy ilyen aranyos volt és nagyon jó csapat voltunk. Igyekszem éreztetni vele, hogy mennyire fontos nekem és nagy segítségem.
Na abbahagyom mert megint elszaladt velem a ló.

Babuli: megy a drukk nektek!!!!!++++++++++++++++

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Teó: jól megbőgettél ezzel a videóval. Egyből eszembe jutott Levente születése. Kár hogy nem a Péterfy-ben szültem.

Wera: sajna már nekem is nagyon fáj a bal cicibimbim. Szinte jönnek a könnyeim szopi közben. :cry:

na megyek pihizni és inni.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Jaj csajok még egy óra a vizitig, hogy Babunak mondjon valamit a főorvos, már lerágom a kezem :lol: :roll: :lol: mit fognak tenni és szurkolok, hogy ne legyen tumultus a szülőszobán, hogy mehessen szülni.Az nyugtat, hogy a júniusiak közül tegnap pironya szült és tök jól elvannak de a szíve szerintem kész, hogy Ő még nem babázhat :? ....kész vagyok minek agyalok ezen? Na mindegy ha jelez akkor írom az eseményeket, addig is mindenkinek minden jót.

Üdv a régi újaknak ismét köztünk!
Szopizást nem feladni kitartást és menni fog!!
Na meyek kajálni

Dodó húzzál bele és sipirc szülni, remélem össze jön :wink:
tappancs28

Tita!

nekem a szülésfelkészítőn adtak egy táblázatot hogy mi ajánlott és mi nem ajánlot szoptatós anyáknak.

pl. pékáru, húsok, halak, zsírok, levesek, fűszerek stbstbstb. ilyenk vannak leirva benne.

mindjárt megkérdem nyusziaput hogy van-e a szgépházban scani hogy megcsinálja, vagy bepötyögöm neked.
nem hosszu

Kép

Kép
timi1982

tappancs!
mennék én már! Jó lenne nem kellene ennyit "nyűglődni" minden nap. És minden pillanatban azt hinni, hogy menni kell..... Hát majd kiderül! Az az igazság, mivel első gyerek, még tapasztalatom sincs, hogy mikor mit kell igazán érezni :D.

d.dodó

Amugy reggel ugy keltem, hogy megint eszméletlenül fel volt dagadva a szám.... most már szerencsére kinéz valahogy....

d.dodó

Köszi Potyka!

Titi! Örülök, azért ezek jó hírek!

Kép
andkata

tita!

elküldtem pü-ben és bepötyögve :(

lányok, ide is feltegyem??? érdekel még vkit???
nem annyira teljes a lista, de szerintem lehet belőle válogatni hogy mégis miket kell kerülni és miket szabad enni

Kép

Kép
timi1982

Szép napot :P

Babukánk :P
Hogy minden j :P ól alakuljon++++++++++++++++++++++++++++++++++++
(A 2 ujjnyi méhszáj nagyon bíztatóan hangzik!!!)

Wera :P
Le a kalppal előtted! Tipikus cumizavar, valóban, de nagyon jól csinálod, és meglátod, lesz eredménye!!! (Nekünk is nagyon nehezen ment, mintha egy vadmacskát szoptattam volna, úgy kapálódzott, vonaglott, szenvedett néha közben, és pár nap múlva örömömben sírtam, amikor ránéztem a nyugodtan, békésen szopizó, kortyolgató babámat :D )

Ami :P
Látom, ti is szenvedtek a szopival :( Az ilyen nehéz esetekben valóban egy szoptatási tanácsadó a megoldás. Az LLL (La Leche Liga) honlapján is van néhányuk elérhetősége. Ők abszolút profik, és a sokszorosát tudják annak, amit a gyerekorvosok, védőnők, csecsemősök - mármint ebben a speciális szoptatási témakörben. Én is nagyon sok segítséget kaptam tőlük olyan apróságokkal kapcsolatban is, amire sokszor senki sem gondol!
Szorítok!

Titi :P
Szerintem listával ne foglalkozz! Az olyan, mintha listát adnának arról, hogy az emberek ált. mire érzékenyek. Majdnem mindenki másra :roll: A kisbabák is. Sőt, életkoronként is ugyanazon baba másra lehet érzékeny. Sajnos, tényleg ki kell tapasztalni. (Azért mégis egy kis általánosítás: a tejre nagyon sok baba érzékeny. Tejtermékre is igaz ez sajnos. Ha elhagysz minden tejeset egy időre, kiderül, mi a helyzet :wink: )

Dodó :P Marcsi :P VKata :P
Ha jól emlékszem, ti "készülődtetetk" a napokban. De ahogy látom, elcsitultak a dolgok. Akkor tartsuk már a sorrendet, csajok! Babut várjuk meg mindenképpen! Utána - na jó - jövök én, és aztán a július első heti sokaság :lol: :lol: :lol:

Lányok!!!
Rajtam kiívül ki Strepto poz. még???

Véda
Vendég

Pont mondani akartam Timi, hogy szerintem ide is feltehetnéd!!
Vendég

HAt ez a video rendesen megbogetett, es leginkabb mivel epp tegnap kertem meg ferjem erre, hogy ha csasszarra kerul a sor a mesztelen borehez olelje majd a kicsit!Mindenutt olvastam ha mar az anya nem tehetimeg, akkor "potolja" az apa, mert az is ugyan olyan jo!

Orvoshoz menoknek kitartas! Sajna en sem uszom meg hogy ki ne lepjek az utcara, sot a varakozast sem, az elmunel meg gazmunel fogom tolteni a napom:( szerencsre messzire nem kell mennem, de elore latom egesz nap ott fogok ulni. Bizom benne valaki atadja a helyet, es nem ajulok el a levegotlensegtol!

Majd azert jovok, ha tuleltem!
Babulinak drukk, hogy szabibaba kibujjon, es ne varja meg a dokikat!
Vendég

Jól van, jól van, Babu az természetes és persze Véda mehetsz te is csak ne húzd sokáig mert én már lassan lassan mennék! De sajnos a kis hölgy úgy látszik meggondolta magát nekem ma csak keményedések vannak, pedig biztos mazohista vagyok de élveztem mikor már fájt is! :oops: :D (jó tudom ez még piskóta ahhoz képest ami utána jön!)
Vendég

Titi: jó hogy írsz magatokról! Örülök, hogy a szopizás már rendben, meg hogy már sétáltok is!!.... Remélem lassan csatlakozhatunk hozzátok! Hol van jó játszó itt a környéken??? (jó nekem ez még ráérős kérdés)
Vendég

A franba Teó! Nem ér korán reggel megbőgetni!!! 8) :lol: Dőlnek az emlékek, jesszus... ráadásul én ott szültem ugyebár...

Vidokata - hidd el, sokáig lehet bírni alvás nélkül. Az már más kérdés, hogy a törölköződet a szennyesbe, a bugyidat meg a fogasra teszed, aztán a tejet a mosogatóba, a bögrét pedig a hűtőbe és így tovább... :twisted:

Ami - nagyon sajnálom a tejcsi-gondot :cry: . Én is csak azt tudom mondani amit a többiek is, hogy ne add fel!
Légzésfigyelő: én még be se raktam, úgy érzem nem kell :)
Sírás: gyakorlatilag mindenen bőgök. Mondhatnám hogy ha van rajta sapka azért, ha nincs, hát akkor meg azért... :lol:
Nagyon cukorfalat Áron baba a fotón! Azért majd kérünk jobb minőségűt is!!!

Ja! Nekem azt mondta az orthopédus a koriban hogy ne fektessem oldalára a gyereket, csak hasra vagy hátára (amíg van köldökcsonk inkább csak hátára) mert a csípőcsontjaira rossz hatással lehet. Katák! Nektek mi a véleményetek erről :?: :?: :?:
Egyébként azt is megkérdeztem h mikortól lehet akkor az oldalára fektetni és azt mondták hogy ha már magától is oda tud fordulni (kb 6 hónapos korában).

Ma is nagyon szenvedek. Jó ötlet lenne a szabadon hagyott cici, de hát nekem folyton csöpög, így nem tudom megoldani. :( Így csak ázik egész nap "a saját levében" és még jobban felpuhul és - bár szerintem az már nem létezik, de - még jobban kisebesedik. Élő seb az egész. Jól hangzik, mi? :roll:

Még pocakos kismamik, ha nem bánjátok, megosztanék veletek néhány személyes tapasztalatot, hátha hasznát veszitek majd:

Skálában vett óccsó szopis melltartó és Bridget Jones-os hasleszorítós bugyi: zsírkirály!!!! Már bánom hogy a melltartóból nem vettem többet, ahogy lehet pótolom!!!

Liberó newborn pelus: szuper. Amíg fenn van a köldökcsonk, vissza is lehet hajtani az elejét, így nem birizgálja.

Avent bimbóvédő: biztos jó lenne, de nem bírja bekapni a gyerekem. Kisebbet nem kaptunk, de érdemes inkább olyannal próbálkozni ha találtok.

Tena bugyi: nagyon jó volt szülés után, kényelmes és jól rögzíti a betétet. Császárosoknak és simán szülőknek is nagyon ajánlom.

Cumi: ha újra kezdhetném sose adnám oda neki... :( Sajnos megtörtem amikor nagyon ordított, de most már tudom hogy nem kellett volna.

Mosakodókenőcs: forró vízben feloldva tegyétetek a vízbe, különben rohadtul darabos marad :twisted:

Popsitörlő kendő: soha nem lehet elég belőle, úgy fogy mintha enném is... :lol:

Hát, én örülök hogy Nóri jól alszik, de 2 napja nem kel fel magától sose, mindig keltenem kell... nemtom meddig aludna, de most is már 5-kor leraktam és azon kívül hogy néha nyöszizik álmában, semmi jele hogy ébredezne :? Tiszta apja... :lol:

Kép Kép Kép Kép
Vendég

Timi: Nagyon szépen köszönöm és azt is, hoyg bepötyizted!!!

V.Kata:Király utca környékén van amit én a csúszda miatt szeretek, mert a kicsik is könnyen fel tudnak rá mászni, a prk mellett van. azt hiszem bölcsi van mellette. Itt a mi házunk elött is van egy nagon jó mi ide járunk. És hallottam a víztorony mögött is egy jóról, de még nem jártunk arra.

Véda: neked is köszi a tanácsot igazad van, de ha lehet megpróbálom megelőzni. Aztán majd meglátjuk hogy sikerül.

Fölvettem a régi rövidgatyámat, igaz kanál is kellett hozzá, hogy fel tudjam húzni, most ülök itt mint aki karótnyelt :lol: :lol: :lol:

Na megyek Levente mocorog. kajaidő van.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

[quote]p írta:ár nap múlva örömömben sírtam, amikor ránéztem a nyugodtan, békésen szopizó, kortyolgató babámat
Véda! Ez istenien hangzik! Remélem én is ezt teszem majd pár nap múlva!!!! :D

Köszi mindnekinek a bíztatást... rám fér! :wink:

Na megyek gyereket ébresztgetni... további szép napot mindenkinek.
Vendég

Wera: nagyon szépséges a kislányod! Köszönjük a tanácsokat és majd megpróbáljuk hasznosítani is!
A mosdató krémre van egy jó ötletem: Ki kell nevezni egy poharat erre a célra és a mikróban egy dl vízzel felengedve fél percere berakni és máris feloldódott és így önteni a fürdővízbe.

Hát én is úgy tudom hogy nem jó ilyenkor a csípőizületnek az oldalra fektetés. De hogy melyik baba mikor fordul az oldalára az egyén függő. Nagyon sokan már 2-3 hónaposan. 4 hónaposan akár már a hasára is. (de ez nem törvény van hogy 6-7 hónaposan fordul akárhova is)
Vendég

wera!
Nagyon édes Nóri baba!!

d.dodó

Véda!
Sajna én is strepto poz vagyok. Te is csak vénásan kapsz AB-t ugye?
Most is olyan nyugodtan várod az eseményeket? :)

Wera!
Gondolom mindenki ezt mondja és már unod, de NÓRI ANNYIRA GYÖNYÖRŰ!!!
Köszönönjük az infókat!
Akkor Te is tudsz aludni éjszaka? Vagy nehéz nyugodtan pihenni mellette?

Kép
andkata

Ja és nem értek az ortopédiához, de nagyjából úgy tudom én is mint Kata...

Kép
andkata

sziasztok!

Hazaértem, már egy jó ideje, csak reggelit készítettem a csajoknak.

Doki rendes volt, elsőként, soron kívül behívott.
Emma csücsül, szerinte már ne reménykedjek a megfordulásban. :cry:
A feje teljesen fennt van a két bordaív között.
Ha addíg nem indul meg magától, akkor július 10-én császár.
Hát, ez az, amit nagyon nem akartam. De mindegy, ez van... :cry: Így biztonságosabb.
A méhszáj bő 1 ujjnyi, ebből bármikor bármi lehet...
Keringés jó, baba jól érzi magát odabenn.
Keményedések az éjjel is voltak, elég durvák...
Csak azt nem értem, hogy miért akkor jönnek, amikor lefekszem... :? Így megint alig aludtam valamit.

Dodó!
Az én fejem is dagadt... :shock:

Ami!
Örülök, hogy jelentkeztél!
Áron igazi kis rágcsálnivaló... Elhiszem, hogy nem bírsz betelni vele!!!
Szopihoz kitartás! Akkor Te most császárral, vagy simán szültél? Bocsi, ha írtad, de nekem a sima rémlik, de valaki itt császárt emlegetett.

Babunak hatalmas DRUKK!!!Szabi gyere ki!!!! :wink: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Megpróbálok gyors lenni, most aludt el éppen, de nemsokára itt a védőnő!

Mi még szokjuk egymást, Bence jobban fogadta a kistesót mint gondoltam! Nagyon aranyos van h magától jön és megsimogatja4 :D Szopizás, talán kezd alakulni a tejci, iszom a teát és tejserkentő kapszulát is szedek! Remélem lassan beáll! :D

Mindenkinek köszönjük a gratulációkat igy utólag! Nagyon jól esett! :lol:

Szülés majd igérem megirom, bár nem lesz hosszú mivel mint tudjátok miután elment a magzatviz rá 2,5órára megvolt Szonja! Rekord gyors volt, a mai napig el sem hiszem! Mondjuk előtte azért jósolgatam, de össze-vissza!

Titi, köszi h hoztad és vitted a hireket! Nagyon rendes volt egyébként a doki! Minden nap benézett és szülés után varrás alatt is poénkodott apával, h újra varrja ha nem tetszik neki!! :shock: 8)

Bocsi, h csak magunkról irtam, de egy kicsit bele kell rázkodnunk még igy négyesbe! Bencére is próbálunk minél többet figyelni, nehogy féltékeny legyen!

Puszi mindenkinek !

és egy kép: Kép
bencuri

Wera, tüneményes kiscsaj Nóri!
Oldalt fektetés: nekem a kórházba mondták, h ne tegyem hátra! Inkább oldalra és támaszam ki, mondjuk mi oldalt feszkünk és van bölcsőpárnák ami jó megtámassza előről és hátulról is! 8)

Marcsi, tudom, h nem szerettél volna császárt, de mindkettőtöknek igy lesz a jobb azért döntött igy a doki biztos!

Babunak megy a drukk, remélem Szabi mostmár hamar a karjaidban lesz! +++++++++
bencuri

Sziasztok!

Látom az anyukáknak vannak szopis gondjaik. Wera, Ami, tuti megoldjátok.

Nekem is azzal van a gond. Tejcsi még van, bár nem ömlik, de azért van. Iszom a teát, de attól meg az én hasam görcsöl. Nem baj, iszom. Csak sajnos mikor Viki elkezd enni, ügyesen szopizik, nincs is semmi baj...egy darabig. Kb. 5 perc után vagy talán annyi sem, elkezd égtelenül sírni, erőlködni, pukizni akarna, vagy kakilni, de nem megy neki. Csak szenved, sír, de már szinte sikítva. Keresi a cicit, be is kapja, de ahogy elkezdi szívni, megint jön a sírás. Úgy vettem észre, hogy nagyon fáj a pocija szopi közben. Kaptunk görcsoldót, de sz.rt nem ér. Attól is ugyanúgy görcsöl. Már én sírok vele együtt, hogy szerencsétlen enne, de nem tud, mert fáj a pocija. Fogalmam sincs mit csináljak. De sajnos így alig eszik valamit.
Na majd alakul.

Babunak drukkolok. Reméljük nem húzzák sokáig és megindítják a szülést. Várom a híreket majd. Később benézek!

Marcsika! Örülök, hogy minden rendben. Az meg, hogy csücsül..annyi baj legyen. De legalább már eddig kihúztátok egyben. Ez is nagy teljesítmény! Pedig hogy féltünk, hogy hamar jön Emma baba! :D
Megnézem a pindurkámat, most alszik.

sz.andi

Andi!

Ha a te hasad görcsöl, akkor Vikié is...!!!

Cseréld le a teádat, van többféle is!
Vagy vannak azok a homeós bogyók a tejtermelés serkentésére, Potyka biztosan tudja a nevét!

Bencuri, Andi!
Köszönöm a bíztatást! Tudjátok az a fura nekem is, hogy eddíg azon aggódtam, hogy idő előtt a világra akar jönni, most pedig lehetetlen, hogy egyedül menne neki. Furcsa, rossz érzés. már bőgtem rajta...
Nem akartam császárt... :cry: :cry: :cry:

Bencuri, Vera!
Ezek a lányok gyönyörűek!!!
Nem lehet betelni velük!!!
Rakjatok még képet,......... :( :lol:
Vendég

Marcsika! 2 féle tea van itthon. Most megpróbálom a másikat. Valamit csinálnom kell, mert megőrülök, hogy nem tudom etetni a kislányomat!

Egyébként én is jól kisírtam magam azon, hogy császárral szültem. Nem akartam. Annyira szerettem volna simán szülni. Érezni, ahogy kibújik és utána a mellkasomra teszik. Hát nem jött össze. Mindegy, a lényeg, hogy kint van és egészséges. Azt a hasfájást leszámítva.
Egyébként ez a hasfájós korszak meddig tart? kb.?

sz.andi

Általában 6 hetes korukra állnak be a babák...
De mindegyiknél változó. A nagylányom 3 hónapos koráig gyakorlatilag egyet ordított, míg a kicsi egy angyal volt, a kezdetektől.
nincs rá szabály, ki mikor mit...

De az tuti, ha a tea után érzed a hasfájást, akkor le kell cserélned!!!
Akkor az ő kis pocija is fáj.

Én is szerettem volna simán szülni. De kockáztatni semmiképp sem akarok, ha nem fordul meg, akkor jobb így... Csak mégis... :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: