A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Sziasztok! Jo reggelt!

Sajnos mostanaban nem nagyon jutok gepkozelbe :oops: mar ezerrel keszulodunk az utra, be is vagyok tojva rendesen. Mi van ha lebetegednek, ha vegighanyjak, bombolik az utat, ha nem talalunk ejszakara szallast ha stb.stb. Nem sok kedvem van ehhez az uthoz de ha egyszer hazaerunk hawai lesz! :D

Csilla: nagyon szepen fejlodnek a babak es hatalmas hasad van, hu, hova tud meg ez noni? :wink: :D

Binyek: szep kis alom, latszik hogy mar nagyon izgulsz! Annak idejen en is sok okorseget almodtam ossze, egyszer azt hogy kiscicakat szultem. :lol:

Rebe: meg egyszer gratulalok es GYONYORUEK a babak, olyan szep kis pufi arcuk van! Megerte a szenvedes ugye?! :wink:

Juci: nagyon joooooooooooo hogy nem kell mennetek tobbe gyogytornara hisz szuperul fejlodnek a Lanyok!!!

Labasv: szerintem fogjatok ossze a szomszedokkal es egyuttesen tegyetek feljelentest! Sajna ennel tobbet nem tehetsz!

Binyek: en siman szultem es csak egy gyerek volt mellettem, Anna inkuban de Vele is alig birtam, ket babaval nem birtam volna, es ha lehetett volna meg azt az egyet is leadtam voln csak hogy tudjak kicsit pihenni. :)

Lanyane: tovabbra is mennek a drukkok, kitartas mar nincs sok hatra!!! :D

Lili: en a kajat ugy veszem, nem tudok segiteni. :(

KépKép
KépKép
tontica

Par kep:

Alexem alvas helyett ucsorog, acsorog meg terdepel, kismillioszor kel visszafeketni mig vegre elalszik:
Kép
Jatek:
Kép
Kép
Mindketten acsorognak mar:
Kép
Elso furcsizes a szabadban:
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Lili, én egyszer próbáltam a salátafőzit, de utálják. Én mindent párolóban készítek és saját levével botmixerezem össze. Babbal még várnod kell szerintem. Én e szerint a táblázat szerint etetek.

* tejtermékek (sajt, túró, kefír stb.) - csak 8 hónapos kortól adható
* tej - 1 éves kor után adható, 2 éves korig ne adj csökkentett zsírtartalmú tejet a babának!
* méz - 1 éves korig a botulizmus fertőzés miatt kerülendő
* kifli, kenyér - csak 8 hónapos kortól adható
* tojás - 10 hónapos kortól adható
* aprómagvas gyümölcsök (eper, szeder, áfonya, ribizke stb.) - ha éppen szezonja van, már 1 évesen megkóstolhatja, de inkább várj vele másfél éves korig
* mogyoró, dió - csak 1 éves kor után (allergizál és félre is nyelheti), az amerikai mogyorót 2 éves kor után adhatod, mert súlyos fulladásos allergiás reakciót okozhat!!!

Fontos, hogy a tejtermékeket, tejet, kenyeret, kiflit, gabonaféléket csak akkor vezessük be a táblázatban előírt időpontokban, ha a családban nem fordult elő tejallergia vagy gluténallergia, egyéb esetben konzultáljunk a gyermekorvossal a bevezetés időpontját és módját illetően.

És most álljon itt a részletes hozzátáplálási táblázat:

6 hónapos kortól adható
alma, őszibarack, meggy, gesztenye
burgonya, sárgarépa, sütőtök, cékla
gabona-pelyhek, rizs, búza, zab, kukorica

7 hónapos kortól adható
banán, körte, narancs, citrom
paradicsom, cukkini, saláta (főzeléknek elkészítve), brokkoli,
fehérrépa, pasztinák, zeller, spárga, tök, uborka (sütve vagy főzve),
passzírozott zöldborsó (héj nélkül), tökfélék
hús: csirke, pulyka
étolaj : 1 kávés- kanál / 1 dl főzelék petrezselyem, zellerlevél, kapor, metélőhagyma

8 hónapos kortól adható
kenyérhéj, kifli
szilva, ringló, sárgabarack, görögdinnye, sárgadinnye, cseresznye
zöldborsó, karalábé, kelkáposzta, karfiol, csicsóka,
vörös- és fokhagyma (sütve vagy főzve), spenót,
sóska, lencse, sárgaborsó, felesborsó, bab
hús: marha, sertéshús, hal, csirkemáj legfeljebb heti 1 alkalommal
Ha a családban nem fordult elő allergiás megbetegedés: kefír,
natúr joghurt, túró, sajt, kis mennyiségben, főzelék vagy gyümölcs kiegészítéseként
árpa, rozspehely
bazsalikom, kakukkfű, borsikafű, borsmenta, szurokfű, citromfű, lestyán
gyümölcsteák

10-11 hónapos kortól adható
káposzta, padlizsán, zöldbab, rebarbara, mángold
főtt tojássárgája heti 1-2 alkalommal

1 éves kortól adható
uborka nyersen vagy savanyítva (reszelve), retek,
vöröshagyma és fokhagyma nyersen,
szójatofu, szójatej, csicseriborsó, szójabab, paprika
tehéntej, vaj, tejszín, tejföl, kecsketej, és kecskesajtok,
juhtúró, juhsajt
teljes kiőrlésű gabonák, köles, hajdina
méz, tojásfehérje, mandula, napraforgómag,
tökmag és egyéb olajos magvak
gyógynövényteák (menta, cirtomfű, csalán)

Másfél éves kortól adható
kiwi, ribiszke, feketeribiszke, szeder, egres,
csipkebogyó, áfonya, som, málna, eper, szamóca,
déligyümölcsök (ananász, mangó, grapefruit stb.)

Forrás: Kismamablog. hu

Tonti
, édesek a gyerkőcök és milyen ügyik.

Rebe
, nekem azt tanácsolta a doktornő, hogy fél éves korukig csak forralt vizet kapjanak, teát ne, de a lányok nem itták meg, mi édesköményeztünk, mostanában meg ezt isszuk:
Almaszirom (Nobilis-t használok, Auchan magoknál van többféle)
csipet ánizs
teáskanál édesgyökér
csipet citromfű ezek Herbáriásak, ezt leforrázom tíz percig állni hagyom és leszűröm, nyugtató hatású és elvileg egy hós kortól adható, lányok imádják. Csecsemőnek mehet, az édesgyökér+kömény variáció.
Mariann, neked kitartás, megéri!
Remélem nem hagytam ki senkit, ha igen, sikítsatok!

jucicuki

Lili
A hüvelyeseket hagyd utoljára!! Egyrészt felfújnak, másrészt a borsót képtelenség szétfőzni, a héja egyben marad egy kicsit, ami szerintem zavaró a picik emésztésének. Bár minden gyerek más-és más... :roll:
Én e táblázat szerint adtam a kajcsikat.
http://www.babafalva.hu/download/szilard.htm

KépKép
tüccs

sziasztok!

elutaztunk. :) nyaralunk anyóséknál :) 5 óra volt az út :S
az utat jól bírták nagyon, a rét közepén etettünk, tök jó volt a kocsi tetején keverte a Laci a tápot. fényképező a táska legalján de majd hazafelé csinálunk.
éjjel is szuper volt, este volt egy hiszti, de aztán nyugi volt, reggel 6-ig aludtak. remélem esküvőkor is.

Rebe nagyon édesek a lányok! olyan formásak!

Tonti!! cukik nagyon! ne aggódj okés lesz minden!!
Mariann ! Kitartás!
puszi!

zsuzska80
Szombathely

Tüccs, Juci,
köszi, hát érdekes, mert nekem a dokinéni azt mondta, lehet próbálkozni a salátával, zöldbabbal, zöldborsóval.
A hathónaposan adható dolgokon már túlvagyunk, mert mi 5 hósan kezdtük a kóstolást.
A salátafőzelék szörnyű rossz lett, nem ízlett nekik, lefagyasztottam, majd megesszük mi fokhagymásan, sósan vagy mit tudom én...
Kínomban egyelőre vettem üveges zöldborsópürét, mert bevezetésnél úgyis csak pár kanállal kell adni.

KépKép
lili73

Sziasztok!

Tontica:
Aranyos kis ebihalak:), menő fürdőnaci:)

Kamilla:
Nagyon szép babák, grat!

Nagy gratula megy Rebének is!!!

Csilla:
Pont ilyen méreteim voltak nekem is a 28.héten:)

Csüt-ön voltunk UH-on, most már mindkét baba fejvégű ( a kislány eddig far/ferdefekvésben volt), nagyon akarnak már jönni,a méhszáj C2000, erőteljes lábdagadás...Eljöttem Szhelyre, mert itt van PIC, ha vmi baj lenne, ugyan apuka nélkül vagyunk :cry: , de legalább "kiszolgálnak" anyuék, csak fekszem egész nap.
Elkezdtem az elejétől olvasgatni a topicot, tök érdekes!!! Tontica, Juci, meg a többiek még pocisok voltak:)

Eddig nagyon sz...ul aludtam, viszont kb.2 napja egész jók az éjszakáim. Vki azt írta korábban, hogy ezután lassan szülés következik, meg néha fájnak már az eddig fájdalmatlan keményedések is, de nincs benne rendszer. A nyákdugó távozása milyen ( bocsi, lehet, h hülye kérdés... :oops: ),és a magzatvíz szivárgása,ha nem egyszerre távozik? Mintha folyás lenne? :roll:
Köszi előre is, ha vki válaszol rá! :)

Mariannak kitartás!!!

Ilyen a pocim most 34 hetesen, 109 cm, + 21 kg

Kép
riddencs

Sziasztok :P
Ezúttal én is kérdésekkel jönnék... a császárral szültekhez:
Hogy zajlik a folyamat? Kiveszik az egyik babát, egyből már vágják is át a köldökzsinórt és jön a kövekező baba? Vagy még hagyják, és ha minden OK, rámteszik, vagy hogy van ez az egész?
Nagyon köszi előre is... kezdek izgulni, mert holnap töltjük a 36. hetet, így gondolom már tényleg közel lehet a cél :roll:
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Tonti,
Aranyos vagy! :D Hát persze, hogy megérte a szenvedés! A két kis gyönyörűségem ott szuszog a másik szobában, sokszor csak úgy odamegyek és gyönyörködöm bennük. Nincs ennél szebb dolog! :D

Juci,
Köszi! :D
Egy teáskanál édesgyökér kell, és mennyi kömény? És ugyanúgy leforrázom, majd állni hagyom?

Fanni,
A János kórházban ez úgy volt, hogy fogta egy nővér a kezemet a műtét közben, ő "közvetített", és mondta, hogy mindjárt kint van az első baba, őt kivették, elvágták a köldökzsinórt, majd gyorsan bevitték a melletünk lévő helységbe, ahol a gyerekorvos megvizsgálta, közben kiemelték a másikat is, ugyanígy bevitték, majd néhány perc után kihozták őket megmutatni; megsimíthattam őket, meg puszit adhattam, aztán vitték őket el. Annyira fent volt a paraván, hogy rám sem tudták volna tenni őket. :roll:

Lányok, lenne még egy kérdésem. Végre a csajok rájöttek, hogyan kell szopizni, de a mellbimbóm borzasztóan fáj szoptatás közben. Még bimbóvédővel is. Teljesen kisebesedett. Mitől lehet ez? Mit lehet csinálni, van ötletetek?

Kép
rebe
Dunaharaszti

Rebe :P
Köszönöm!
Akkor Apának igaza volt, hogy én bármennyire is szeretném, de nem fogom látni a folyamatokat. Viszont ő velem lesz, ez azért jó :D

Kisebesedett mellre a Medela Purelan kenőcs (Brendon), illetve a Bepanten kenőcs jó. Előbbit le sem kell mosni, utóbbit nem tudom...

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Riddencs,Fanni!
Jól van,látom nem csak én kezdek parázni.... :lol: :lol: :lol:

A nyákdugó nekem olyan volt,mint egy enyhén véres takonygombócka.Bocsi a hasonlatért,de tényleg ahhoz hasonlít állagra és színre is. :oops:

Nem túl jókat írtok a gyermekágyról,halljátok....Ezek szerint sok jóra ne számítsunk! :roll: Éljük túl és húzzunk haza! :wink:

Rebe!
Nekem is tiszta seb volt a lányomnál,úgyhogy fel vagyok készülve rá most is! :cry: Minden szoptatás után véres pólyával vittem vissza a csecsemősökhöz... :cry:

binyek

Rebe, bocsi, az is egy teáskanál és másfél dl vízzel leöntheted, az elején, aztán később lehet ezt az adagot egy dl vízhez.
Köménytől lehet lesz egy kis puki, de hát jobb kint, mint bent :lol:

cicire jó az anyatej is, kicsit kend be és minél többet legyen szabadon :oops:

Judit

jucicuki

Lányok

Enyém gyerekeim szenvednek mint állat.Másé is?Ez most a meleg,vagy hülye az anyjuk és béna mint állat.Az istennek nem akarnak aludni,fáradtak nagyon.
Vendég

Banika: itt is rohadt meleg van es enyim gyerekek is fel oraja aludtak el addig nyuglodtek. :evil: :cry:

Nyakdugo nalam olyan volt mint egy eros folyas, feher es nem veres.

KépKép
KépKép
tontica

otthon voltunk a csajokkal egy hétig. nem mindent tudtam visszaolvasni.

babakocsihoz annyit, h én most ezt tuti megvenném, ha most vennék:

Twin Club iker / testvérkocsi eladó!!!

BBC Twin Club ikerkocsi eladó kiegészítőkkel

Nagyon jó állapotú, újszerű, tavaly vásárolt, sötétkékTwin Club babakocsi első tulajdonostól eladó! Az ülések egyirányban és egymással szemben is tehetőek, és három pozícióban szinte vízszintesig dönthetőek. Szuper könnyű vele városban közlekedni, a legkisebb liftben és a legkeskenyebb járdán is elfér, mégis kényelmesek az ülései a babáknak.

A babakocsiban az is szuper, hogy csak egy üléssel is lehet használni, így ha az egyik gyerek éppen beteg, akkor is lehet menni sétálni, illetve ha már nagyobbak akkor az egyik állhat a testvérfellépőn, így egy üléssel használhatják az ikrek!!

A babakocsihoz tartozik:

testvérfellépő.

napvédő,

erre felcipzározható esővédő,

illetve lábzsák.

A bevásárló hálója nagy így oda is kényelmesen lehet pakolni.
Helyhiány miatt sürgősen eladó, így mindennek az ára csak 65ezer Ft!
A vevő a Chicco iker esernyőkocsinkat is ingyen viheti mellé!

www.ikresek.hu -n hirdetik a keres-kínál rovatban

szanet

mindenkinek csodaszépek a bébijei!!!!!

dobok képeket én is a csajokról

Kép
Anna fürdik

Kép

Anna fürcsi után

Kép

Janka fürcsizik

Kép
Janka fürdés után

szanet

Kép

Janka alszik

Kép

Janka kukucskál

Kép
Anna

szanet

Kép
Annus-Pannus

szanet

Szanett!
Nagyon édesek :lol: :lol: :lol:

jucicuki

Nálunk is ezerrel megy a kínlódás napközben. Az esti elalvással ugyan úgy nincs gond mint eddig. 9-kor fekvés. 5 percen belül szunya.

Csak a reggel 6 órás keléssel nem vagyok kibékülve. (mert ugyi éjszaka 3 körül is kelnek)

Kép
Kép
labasv

Labasv
Hát én tegnap este együtt sírtam már a végén a Marcussal.Végigordították a fürdést,utána szegény még másfél órát kínlódott,semmi sem volt jó.Persze előtte egész nap szenvedtek.Szomjasak,de se vizet se teát nem hajlandóak meginni.Szabályosan kiköpik.Ha állandóan esznek akkor meg a hasuk teker.Most kicsit hígabbra(több vízzel)csinálom nekik a tápot hátha ez bejön.Még azt se mondhatom hogy forró a lakás,25 fok.Jó nem is hideg,de azért ez szerintem elviselhető.Nem szeretnénk klímát szereltetni.Az iccaka legalább tűrhető volt,evés után visszaaludtak.Én 3/4 4 óta vagyok fenn.Ráadásul ma hallásvizsgálatra megyünk.Hurrá!
Vendég

Úgy hallom a Bercus éledezik. :lol: :lol: Ha első szóra ugrok,akkor belealszik a kajába.Ha várok,akkor fölhúzza magát,utána meg nem nyugszik le. :lol: :lol:

Nyavajgós pocakosaink imádkozzatok minden napért amit még bent töltenek.Az enyémek bent is állandóan pörögtek(szerintem sose aludtak),ez a szokásuk úgy tűnik megmaradt.Bár apjuk anyjuk ilyen.Ezt genetikailag kódolták beléjük.
Vendég

Kép Kis balerináim :D

Nálam az még a baj, hogy amikor 9 körül este fixen elalszanak, akkor ahelyett, hogy én is mennék velük, még egy kicsit tv-zek, tornázok, vagy beülök hosszabban a kádba egy könyvel, mert sajnálom elszalasztani azt a kis időt, amit magamra tudok fordítani. Így viszont kevesebbet alszom. :roll:

Kép
Kép
labasv

Valamelyik topicban egyszer olvastam, hogy azért nem raknak föl pucérkodós képet a babákról, mert vannak olyan beteg emberek, akik azon élvezkednek... :evil:
Ez szöget ütött a fejemben...
Nemtom, de lehet benne valami...
Hallottam nem egy ilyenről a hírekben. Én ezért rakok föl rucisakat.

Kép
Kép
labasv

Rebe
Köszi és gratulálok nektek,nagyon szépek a gyerkőcök!Nagyon ügyes vagy,hogy idáig bent tartottad őket :D
Cicizés:az a jó,ha a babák minél nagyobb részt kapnak be a ciciből.Én úgy tudom,ha fáj a szoptatás,akkor a babák nem szopnak helyesen.Próbáld jól magadhoz húzni őket,úgy,hogy a pocijuk a te pocid felé nézzen.Ha sebes,arra tényleg jó a bepanthen és ha sokat szabadon van a cici.

Lanyané
Örülök,hogy minden rendben,picit húzd ki még,meglátod megéri.A szüléstől nem kell félni (mondom én,akinek komplikált csaszija volt és a műtőasztalon azon agyaltam,hogy soha többet :oops: )Azóta persze bármikor bevállalnám ugyanezt is akár 8)

Tüccs
A szurkálás tök normális és valóban a növéstől van.Pihenj,amennyit cdsak tudsz :!:

Jucicuki
Tök jó,hogy minden oksi a lányokkal :D Nagyon ügyik vagytok :wink:

Binyek
Én miután a lányaim után mehettem Pestre a PIC-re és 1hét után a doki :shock: elintézte nekem az ingyen :shock: :shock: szobát,3 napig minden etetésre lejártam,kivéve az éjfélit és a hajnal 3 órásit.Voltak állati bunkó ápolók (erről azt hiszem más is tudna mesélni),de nem érdekelt,én ott álltam az ajtóban és mentem etetni a lányaimat.2 etetés között pedig lefejtem a maradék tejcsit,és levittem éjszakára.Aztán 3 nap után feljöhettek velem a szobába,és éjjel nappal együtt voltunk.Sokkal jobb volt,mint külön,mert tudtam,hogy én 100%-ban figyelek rájuk.Nem érdekelt a fájdalom,a lányaim érdekeltek és hogy minél előbb mehessünk haza.5 együtt töltött nap után jöhettünk is.Ráncba szedtem őket :lol:

Tontica
Elhiszem,hogy aggódsz,de a gyerkőceid úgyis meglepnek és tök ügyik lesznek :lol: Aztán meg majd haza sem akarnak menni :roll:
Nagyon jók a képek.Hihetetlen,hogy nőnek :shock:
Már mi is 6hetesek leszünk szerdán 8)

Fanni
Nálam az anesztes állt a fejemnél végig a műtét alatt és minden egyes mozzanatról beszámolt,ez tök jó volt.A babákat nekem nem mutatták,mert ugye koraszülöttek voltak és rögtön inkubátorba tették őket.Mielőtt vitték őket Pestre,behozták a szobába,ahol feküdtem,de ott is csak Noa lábát és kezét láttam és simizhettem,mert magas volt az inkubátor,én meg ugye nem kelhettem fel.5 nap után láttam először a lányaimat,borzalmas volt :cry: :cry: :cry:
Maga az érzéstelenítés nem féj,sőt,azonnal hat és nem érzel utána semmit.Engem mondjuk ráncigáltak,mert Noa annyira lenyomta Szávát,hogy szegénykémet alig tudták kiszedni.Ezért is volt komplikált csaszim.A varrás is nagyon sokáig tartott nálam,mert két vágásom van az előbb leírtak miatt.Az utolsó öltéseket már éreztem is,de te nem fogod,ne aggódj,nekem az egész műtét nagyon elhúzódott és már kezdett kimenni az érzéstelenítő hatása.

Banika
Az én lányaim is szenvednek.Én a melegre és a frontra fogom.Ráadásul sétálni is csak este 7 után lehet :shock: ,mert különben felforr az agyvizük szegénykéimnek.Pedig olyan jókat alszanak a babakocsiban!
Száva nálunk beindult,annyit eszik.Tisztára kezd kövér lenni :shock: Már átlépte a 3kg-os álomhatárt :lol: Noa cica is igyekszik a saját tempójában,ő még "csak" 2850g.
Mi volt a hallásvizsgálaton?
Mi is voltunk kontrollon csütörtökön és szerencsére minden ok.Legközelebb 3 hónap múlva kell mennünk megint.

Szanet
Gyönyörűek a lányaid!!!

Bocs,hogy sok lettem,csak igyekeztem mindenkinek válaszolni :oops:
Vendég

Sotske :P
Nagyon köszi!
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Noa drágám fürdés utánKép :D
Vendég

Mintha ikrek lennénkKép :lol:
Vendég

Száva vasárnapi sziesztájaKép :D
Vendég

Annyira édesek ezek a babók! :lol:
Szegénykék...nem csodálom,hogy szenvednek ebben az időben!Még a felnőtt szervezetet is kicsinálja ez a fránya hőség!És most jön még csak a java! :roll:

Mi is csak a Duna parton tudjuk átvészelni...
Igaz,hogy ha én megjelenek,akkor többen elmenekülnek,mert azt hiszik,hogy valami viziszörny jött! :lol: :lol: :lol: Kép

binyek

Sotske
Édesek a csajok.Mi is csak este sétálunk,napközben itthon szenvedünk.Bár a mai nap nem volt veszélyes.Tanuljuk ezt az elalvás kérdést ezerrel.Elég szar kőszívűnek lenni amikor olyan édesen durmolnának rajtam,de megőrülök később ha nem alszanak el egyedül.
Ja!Nem süket senki(csak anyuka kicsit) :lol:

Binyek
Milyen viziszörny?Tök jól nézel ki.Én nem mertem volna levetkőzni emberek előtt.Olyan jó kis csucsi pocid van.Le a kalappal minden pocakosunk előtt,én megdöglöttem volna ebben a melegben.

Lanyáék?

Fanni
Az érzéstelenítés tényleg hatásos,én csak a rángatást éreztem,fájdalmat semmit.Nekem az anesztes aszisztens és egy gyakornok volt a fejemnél,ők közvetítettek és nyugtattak.Kétszer volt erős hányingerem szédüléssel(gondolom a vérveszteség miatt),de pillanatok alatt orvosolták.Nemsokára már te írod az élménybeszámolót.Én is csak pár pillanatra láttam a fiúkat a műtőben,ezért is vártam hogy felkelhessek és átmehessek hozzájuk.Ez doppingolt.
Vendég

Sotske :P
Nagyon édesek a kicsik!

Binyek :P
Nem is :D De az azért tuti, hogy senki sem megy el melletted úgy, hogy ne nézne meg nagyon :lol:

Banika :P
Köszönöm. Hű, nekem már most elég alacsony amúgy a trombocitám.
Volt valakinek még nagyon alacsony? Nekem most 80!

Tontica :P
Ha van kis időd, tudnál dobni egy táblát?
Köszi!

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Jo reggelt!

Fanni: a tablat meg tudjatok nezni az alairasomban, az albumomban!

Binyek: dehogy viziszorny, tok jol nezel ki! Milyen szep barna vagy! :D

Sotske: gyonyoruek!!! :D

Labasv: nagyon edesek a kis balerinaid, allandoan nevetnek! :D Nagyon durva amit irtal pedig sajnos tenyleg vannak ilyen beteg emberek. :(

Szanet: nagyon tunderkek es milyen ducikak! :D

Ugy nez ki sikerul eladni a babakocsit, hetvegen jonnek erte. :D

KépKép
KépKép
tontica

Ja, vannak sajnos. Én is egy másik topicban olvastam. Az ilyen oldalakon meg tök legálisan nézhetik. :evil:

A lányok napok óta nem alszanak egyben többet 20 percnél, és azt is csak 3-4 óránként. Kezdek becsavarodni. Borzasztó meleg van a lakásban (30 fok!!!) és nem tudok hidegebbet csinálni!
Nincs pénzem klímára, a ventillátor meg csak a meleg levegőt kavarja :?

Kimenni sem lehet,mert ott is rettenet van, meg UV meg miegymás.

Útálom a nyarat. persze tengerparton nem utálnám :wink:

Kép
Kép
labasv

Labasv
Nem vagy egyedül a becsavarodással.Nálunk minden elalvást 10 perces teli tüdős ordítás előz meg.Ha nem egyszerre alszanak,akkor persze fölsírják egymást.Ha nem bírnak magukkal,akkor én ma kiviszem őket a 40 fokba,mert a babakocsiban legalább alszanak.
Én csak egy szimpla zuhanyra vágyom.Fél 4-től fél 6-ig volt műsor ma,akkor végem volt.Bevittem őket a szobájukba és rájuk csuktam az ajtót.Nem tudom meddig sírtak,de elaludt mindkettő.Lehet hogy szörnyeteg vagyok,de nem akarom ölben altatni őket.Épp elég lesz majd a Marcus műtétje után visszaterelni őket.
Vendég

Tontica :P
Köszi! Nagyon profi :shock:
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Banika: Nem vagy szörnyeteg! Néha tényleg nincs más megoldás. Nálunk az a baj, hogy kimenni sem tudok, mert Lilire rájön a hoppáré. :roll: Kb. 4 hósan kezdte el, hogy végigordítja az utat, ha nem kézben van. Minden alkalommal. Azt meg nem vállalom a 40 fokban, hogy összeizzadjunk egy 7 kilós izgő-mozgó-tekergő csajszival. :?

Kép
Kép
labasv

Sziasztok!

Olvastalak Titeket,de nem nagyon van időm írni,mert megy a strandolás ezerrel :D Mondtam a férjemnek,hogy azért nálunk is elég sz@r lehet gyereknek lenni,egész délután megy a fürdés,homokozás,hintázás estefele meg elmegyünk biciklizni egy kis fagyizással összekötve :D :D :D Közben győzöm elvégezni a házimunkát :oops:
Tonti!
Nagyon édik a lurkók!Már szörnyen nagyok.Gondolom hogy aggódsz az út miatt,de velem mindig úgy volt eddig,hogy amin félholtra görcsöltem magam az tutira simán ment!Remélem Ti is így lesztek az úttal! 8) 8) Mikor indultok?
Banika!
Elhiszem,hogy szenvedtek :cry: Én nem voltam ilyen "kőszívű",(pedig általában mindenben elég következetes vagyok)de utólag nagyon bántam!!!!Nagyon sokáig rajtunk aludtak el,győztük őket leszoktatni róla!!!Sokat kínlódtunk amíg megtanultak elaludni!!!Úgyhogy szerintem igazad van,kitartás,mert hosszútávon ez a jobb!!Mikor mentek Pécsre?Jól emlékszem hogy 26.-án?

Babák csuda szépek :D :D Pocakok is :D :D
Pocisoknak kitartás ebben a melegben!!!!! 8) 8)

Szép napot!!!

bognartundi0727

Olvastátok??? Naggggyon durva!
http://index.hu/velemeny/eheti/e7i080616/

Kép
Kép
labasv

Hú Binyek,nem semmi pocid van :shock:

Banika
Nem vagy szörnyeteg!Én is szoktam őket hagyni nyűglődni,ha tudom,hogy semmi okuk nincs rá.
Száva ma már kb.1,5 órája nyűglődik szegénykém.Nehezen viselik a meleget. :(

Tontica
Mi újs a babakocsi vásárlókkal?
Vendég

Labasv
Én is szívesen lógatnám a lábam a tengerparton 8) Mi mennénk is,de nincs autónk :( Anélkül pedig elég nehéz.így is totál meg van kötve a kezem.Egy csomó helyre nem tudok eljutni és nem tudok elintézni,csak ha a párom itthon van és vigyáz a lányokra.
Vendég

Pocisok KITARTÁS!
Nektek sem lehet könnyű ebben a dög melegben :shock:
Vendég

Labasv: latszik hogy ezzel a palival nem volt otthon az anyukaja hanem elhuzott dolgozni, a fiat meg bolcsibe adta vagy bebisziterre bizta. :lol:

"mert a nőnek nem a játszótér és a cumisüveg a természetes közege, hanem az alkotó munka" :?: :?: :?:

Mondjuk a 3 ev tenyleg sok, szerintem 2 boven eleg lenne. Itt 6 honap szabi jar es nagyon keves penz.

KépKép
KépKép
tontica

Labasv
Ez nagyon durva.Szerintem nincs is anyja

Tünci
Igen,26-án megyünk.Én is tudom,hogy hosszútávon jobb nekik ha az ember az elején kicsit "kőszívű",mert saját maguktól nem tanulják meg,hogy egyedül aludjanak.Kemény,de napról napra jobb lesz remélem.És talán nem lesznek antiszociális, kommunikációképtelen, de legalább elkényeztetett kisköcsögök tőlem,hogy ezt a kretént idézzem.
Vendég

Bercuskám most este hasról áttornászta magát vhogy a hátára és ordított mert nem tudott visszafordulni a kis buta.Remélem ezt nem rendszeresíti még. :lol: Olyan mint a zsizsik,meg nem áll egy percre sem.
Vendég

Banika, nem semmi kis sajtkukacod van :lol:

Csajok én is pont erre gondoltam, hogy biztos nem sokáig volt otthon a palival anyuka, amilyen finom stílusban ír :wink:

Tonti, izgi! Nyugi minden ok lesz. Legfeljebb elhullik pár tincsed, mire hazaértek, de hát úgyis a rövid a nyerő ebben a nagy melegben :wink:

Puszi!

Judit

jucicuki

Megnéztem a palit az iwiwen. Ezt írta magához: "van két kölköm, akik ráadásul lányok."
Nem lehet könnyű a családjának lenni... :(

Kép
Kép
labasv

En hulye gondolkodtam ezen a palin es arra a kovetkeztetesre jutottam hogy akkora egy okor! Ha kicsit belegondolna hogy az O draga tarsadalma amiben es amin olyan nagyon fontos dolgozni emberekbol all es az emberkeket az anyukak hordjak ki, szulik meg, nevelik fol. MIt er a tarsadalom ha nincsenek benne egeszseges lelkuleti emberek? Ahhoz pedig az kell hogy gyermekkenk szeressek, elassak, Vele legyenek! :? :evil: :D

KépKép
KépKép
tontica

A volt párom is hasonló. Szerinte én csak azért akartam gyereket, hogy ne kelljen dolgozni.
A legtöbb férfi a munkaidő után csak azt csinálja amihez kedve van. Egy anya viszont 24 órában dolgozik, de ezt nem értékelik. Pedig én is szíveseben nézném a tv-t, haveroznék vagy csak heverésznék a házimunka helyett. Mert sokaknak terészetes, hogy van tiszta ruha, van kaja-pia, és bármire van szüksége az karnyújtásra van, de eszébe sem jut,. hogy azok a dolgok nem az ablakon repültek be, és nem a suszter házimanói takarítanak.
Tisztelet a kivételnek...

Kép
Kép
labasv

Labasv
Már bocs,de a te volt pasid is legalább olyan lökött mint az én volt férjem.Ő speci anno azt mondta,hogy majd ha lesz gyerekünk,akkor én fél év múlva visszamegyek dolgozni,a nagyi meg majd neveli a bébit.Ja!Én meg mondtam,hogy bocsi,de nem vagyok béranya.Amúgy meg szerintem itthon sokkal többet kell dolgozni(azért a szar gyesért),mintha dolgoznék,mert vége van a munkaidőnek.Ez meg 24 órás műszak pihenőnap nélkül.
Nem panaszkodásként írtam,csak az ilyen nyomorult pasik még soha nem voltak egy teljes napot egy vagy két gyerkőccel.
NA akkor szép napot mára is! :lol: Nálunk éjjel esett az eső,most még ragacsosabb meleg van mint tegnap.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: