A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Dorka, kicsit megnyugtattál. :) Nekem Áki után soknak tűnik a napi 15-16 óra alvás ekkora gyerkőnél. Biztos túlreagálom a dolgot, nagyon érzékeny vagyok most Ádi minden apróságára. :? Ma 6 kakis pelus volt. :shock:

Ádám ma a frászt hozta rám amikor mentem be a szobájukba:

Kép

nem adta fel a küzdelmet...

Kép

Azt hiszem nekem végleg annyi! :lol: :lol: :lol:

Nagyon jó éjszakát kívánok!

Kép
Kép
Kép
v30

Vali !
Most néztem utána a neten, hogy mennyi az alvásigény 1-2 éves kor között.....azt írta, hogy éjjel 10-12 óra nappal pedig 2-3 óra.Ez 1 éves korra alakul ki és megmarad 2 éves korig....Ádi pont abban a korban van meg Brrke is.....sztem ne aggódj....ami sok kakit illeti figylejed de van , hogy Berksuzis többször kakusol naponta ...még soha nem kakilt egybe keményet.....már elnézést......
Szerintem ne aggódj.....nagyon cuki kisfiú...minden rendben lesz :!: :!: :!:
Jó éjt!!

KépKépKépKép
vdorka3

Sziasztok!

Vali! Zsombi is nagyokat alszik, igaz, inkább délután, mint este, sajna... Este 10 körül altatjuk és kb. 7-ig alszik, de többször átjön hozzánk közben. Délután pedig az átlag a 2 óra. Szóval szerintem sem baj, ha sokat alszik, ha mellette nem bágyadt. De látom a fotón, hogy egyáltalán nem bágyadt Ádám. :D Nagyon helyes kispasi egyébként, és nagy zsiványság van a szemeiben! :D :D :D
A kakinál meg szerintem azt figyeld, hogy állagra milyen. Ha nagyon híg, akkor érdemes lépni, ha amolyan normális/kenőcsös, akkor szerintem nincs baj. Sárgarépa, krumpli segíthet, ha megeszi. Vagy a kubu, ha szereti.

KépKép
KépKép
anittik

Vali!
:lol: :lol: :lol: neked tényleg vége! :lol: :lol: :lol: Tündér! :D
Én se aggódnék a helyedben, mert a lányaim ennyi idősen szintén ennyit aludtak. Jaj de jó is volt! :D:D:D:D:D

Dorka!
Igen, az én foltom is volt már minden színű. Fekete is. :oops:
Haskötő: szerintem sokkal jobb. Most van egy olyan Anita Sherpa nevű, szélesebb, barna, ami pont olyan mint egy széles gumiszalag, ezt nappal használom + van egy szintén Anita, ami meg olyan fehérnemű jellegű, fehér, és a kevésbé széles gumipánt fölé egy rugalmas anyag van varrva, ami beborítja a hasat. Ez utóbbit éjszakára használom és most kaptam kölcsön. :D Azóta ne fáj a lágyékom. Tutira az oldalfekvéstől húzódtak az oldalsó szalagjaim. Most kitoltam a gravitácival. :lol:

Tegnap voltunk dokinál, de nem produkálta magát. Továbbra is Fenistil + Fluimare + Stodal + ha piros az arca akkor Camomilla homeo.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

pénteken akkor nem jön senki a Kútvölgyibe???? :oops: :oops: :oops: Elutazás előtt be szeretnék rohanni a dokimhoz egy 2 perces vizsgálatra, de nincs aki vigyázzon a lányokra. Vadidegenre nem akarom kinthagyni még arra a 2 percre se a lányokat, ilyen jellegű vizságálatra meg nem szeretném bevinni őket. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: De nem baj majd megoldom!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz,
Sajna nem megyek még a közelébe sem... :( Pedig szívesen vigyáznék a fürtöskéidre... :lol: :D Már utaztok??? De jó lesz nektek... Hétvégére szuper időt mondanak.. Sajna az én férjem is nagyon sokat dolgozik, alig látjuk :cry:

Vali,
Réka is most már alszik ennyit... Eddig napközben csak kb. 1/2 órát aludt, de kb. 1 hónapja simán nyomja a 2 órás alvást. Úgyhogy nyugi ezt teljesen normális...
Viszont Neked tényleg annyi!!! Felkötheted a gatyót :lol: :D :lol:

Manóka,
Hát ahogy látom, Dóra nem a testvéreire ütött! Ő nagyon jól elvan a pocakodban :lol: :D Tényleg, amíg Te kórházban leszel addig ki vigyázz a gyerköcökre???

Banana, Judy?????

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Vica!
aranyos vagy, de miattam ne is jöjjön be senki! Tényleg csak 2 perc, max. 5 ha a doki beszédes. :D Majd megkérek valakit a várakozók közül. :oops: :D Fognak nekem örülni! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz,
Szerintem a nővérpultnál megtudsz kérni valakit, biztos szívesen figyelnek a lányokra....

vica10

Vica!
ott biztos vigyáznának rájuk, de Mészi DE a rendelőben van a 3.-on. :oops: Oda hívott!
Ja! szombaton indulunk. DU 2-től lehet elfoglalni a szobákat. Még nem tudom, hogy alvás után menjünk, vagy útközben aludjanak. De kár lenne 30 fokos melegben csak este lemenni. :oops: Ráadásul a kocsiban ha picit légkondizunk is ... :D

Egy biztos! furcsa lesz így nélkületek! :D
ja! és drukkoljatok, hogy péntekig jó időnk legyen, mert ezen a nyáron már nem megyünk babuci miatt nyaralni. 8)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz, vigyázzatok magatokra és jó utat.

Hol vannak a finishelők? Lehet, hogy már babáznak?

+ gyors kérdések: Holnap végre megjönnek a várva várt bababútorok és elkezdhetem kimosni a sok-sok babacuccot, amit bepréseltem minden kis zugba.
Hogy mossak, mivel?
Kell vasalni?
Vettem Persil sensitive-et és öblítőből is ilyen babónak valót.
Kell mellé ecet? Mennyi, hogy ne szívja ki a rucik színét?
Hányszor öblítsek?
Mindenki mást mond, én meg azért nem akarok teljesen steril, és emiatt allergiás babát, de amit kell, azt persze megteszem.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Köszönöm az alvásos megnyugtatásokat, ezek szerint én parázom túl a dolgot... :oops: :oops: :oops:

Aprooka, én annyit csinálok, h Ádám ruháit külön mosom a mieinktől, de ugyanazzal a mosóporral és öblítővel, ugyanazon a programon. Emellett mindent vasalok.

Veronikusz, drukkolunk, a hétvégére tuti jó időt mondanak, a többit még nem hallottam. Majd énekeljük a süss fel napot! :lol:

hali, vali

Kép
Kép
Kép
v30

Húúú Lányok!
itt kókuszgolyó gyártás közben megy a TV ... most szült benne egy nő - igaz császárral - egy 9,148 kilós gyereket!!!!! :shock: :o :P

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!
Jobbulást abeteg lurkóknak!

Vali! Ádám tündéri! Nem semmi kis fickó lehet!!!

Aprooka, a kérdés jó, a válaszok engem is érdekelnek!

Veronikusz, nektek jó kikapcsolódást! Még jobb időt!!!! És vigyázzatok magatokra!
Csak megjegyzem, hogy az előrejelzés jövö hétre végig 33 fokot mond, péntek-szombatra meg 35. Úgyhogy jó hetetek lesz!!!!!

Mi hétvégén Tiszafüreden leszünk. Remélem bele tudok menni a vízbe és nem fagyok oda!!! :)

Mit csináljak, ha görcsölget a lában? Nekem most azt javasolta a védőnéni, hogy elevitet cseréljem gravidára. Vajon ez segíthet? + reggel 1 magneB6. Mondjuk nem bánnám, ha elmúlna a szorulásom.... :oops:

Kép
Kép
gabi82

Köszönöm mindenkinek a nyaralásos jókívánságokat és dukkot a jó időhöz! :D

Gabi82!

szerintem ha még van Elevited azt szedd be! a Gravida ugyanaz, csak MAGYAR és OLCSÓBB. Én is az utóbbit szeredem. Lábgörcsre - Tünde tanácsára - már a BÉRES MG+B6-ot szedem (napi 1db kell !!!!! tehát megint csak sokkal olcsóbb), valamint szintén a lábgörcsre a TOVITA+D3-at szedem (napi 1db, ezt meg Vicának köszönhetem :D ). A magnézium is és a Tovitában lévő KÁLCIUM is a görcsökre jó! Mióta ezeket szedem nekem is megszűntek. PEdig előtte volt hogy lábra se tudtam állni, úgy húzta a görcs. Különben míg kálciummal nem töltődött fel a szervezetem, este még megittam egy Calcium Sandozt is. Remélem nálad is beválik!!! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Zsombornak elfelejtettem gratulálni!

Vali, Ügyi Ákos, és Bene is ennyit aludt 2 éves koráig. azóta meg csak 11 órát összesen.

Aprooka, én vagyok a hiperhanyag anyuka, én simán egybe mosom a mieinkkel, ahogy gyűlik a szennyes, és nem is vasalok, csak amit muszáj (mármint mert gyűrött, tehát kb csak az ingeket. Villő cuccait előszörre kivasaltam fertőtlenítés céljából, azt annyi. És sima mosópor és öblítő.

mtunde

Sziasztok!

Tünde, köszi Zsombi nevében is. :)

A ruháit én sem mostam soha külön, max. első alkalommal, mert akkor az összeset kimostam egyszerre és így tele lett a gép. Vasaló? Mi az? :D :D :D
Ecetet meg asszem öblítő helyett kell adni, és a 10%-osból kb. annyit, mint az öblítőből. Én még nem prbáltam, csak hallottam.

Veronikusz! De jó, irigy-irigy a nyaralás miatt! :oops: Érezzétek nagyon jól magatokat!!! :)

Gabi, nektek is jó hétvégét Tiszafüreden! :) :wink:

KépKép
KépKép
anittik

Sziasztok!!
most van egy kis időm!!
szóval végre mindenünk itt van az új lakásba :lol: márcsak pakolászni kell!!!Bálint most csinálja a gardrób szekrényt,mi meg Baluval intézkedünk :lol: MÁr csak a díjbeszedőt kell elintézni :lol:

Újjakat üdvözlöm

Eni
nagyon örülök!!!!

Veronikusz
nektek jó pihenést,nagyon jó időtök lesz
kókuszgolyó hm..........

Vali
Ádi nagyon ügyike......
Ákinak gratula a bizihez

Borsa
Emmus nagyon ügyi :lol:

Többiek???
Steffi?Gyuzsó?Gabi??Kriszta?Vica?Dorka?Adri?Ancsa?Kati?Emese???
És mindenki aki most nemjut eszembe?????

megtaláltam a fényképezőt,úgyhogy lassan jönnek a képek is :lol: :wink:

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!!
most van egy kis időm!!
szóval végre mindenünk itt van az új lakásba :lol: márcsak pakolászni kell!!!Bálint most csinálja a gardrób szekrényt,mi meg Baluval intézkedünk :lol: MÁr csak a díjbeszedőt kell elintézni :lol:

Újjakat üdvözlöm

Eni
nagyon örülök!!!!

Veronikusz
nektek jó pihenést,nagyon jó időtök lesz
kókuszgolyó hm..........

Vali
Ádi nagyon ügyike......
Ákinak gratula a bizihez

Borsa
Emmus nagyon ügyi :lol:

Többiek???
Steffi?Gyuzsó?Gabi??Kriszta?Vica?Dorka?Adri?Ancsa?Kati?Emese???
És mindenki aki most nemjut eszembe?????

megtaláltam a fényképezőt,úgyhogy lassan jönnek a képek is :lol: :wink:

emano/Andi
KépKép
emano

Andi! Olyan jó tud lenni, amikor már legalább a költözés része le van tudva a dolognak. Előbb-utóbb a helyére kerül minden, ne aggódj.
Mi 2-szer költöztünk 2 év alatt, mindkét alkalommal kb. 30 hetes terhes voltam... :shock:
Gondolom Balázs sokat segít nektek! :D :lol:

KépKép
KépKép
anittik

Andi!
nagyon irigy vagyok! remélhetőleg jövőre (3 gyerekkel !!!! :shock: :? ) mi is fogunk költözni! Megszámoltátok a sarkokat este??? :lol: Jó pakolászást!!! :D

Kókuszgolyó:
én csak most csináltam először, de olyan jó receptet találtam a neten! Meggy befőttet kell a közepébe rakni! Tényleg nyamííííí :D :D :D :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

vica: férjem lesz velük addig, kiveszi rögtön az "apanap"-jait. úgy volt, hogy édesanyám lesz velük, de neki sikerült eltörni a könyökét, így most kissé korlátozott szegény a mozgásban. a könnyebbség annyi, hogy Ricsinek még tart a bölcsi. ezért is lenne jó, ha Dóra nem várná meg a 30-át, mert a 2 kis rosszcsont kifacsarja az apjukat, mint a citromot, ha egész nap túráztatják őt. :)

Kép
Kép
Kép
manóka28

Hali!

Vali!
Már megint rossz hírekre jöttem remélem semmi komoly megérdemelnétek már a nyugis időszakot! Ez a bordásfal hát a hideg futkosott a hátamon nem semmi a kicsávó :D Kötheted a bugyit :D

Antikk!
A tortaevős kép a kedvencem Zsombor nagyon édi és szupi volt a torta :D

Linocs!
Jobbulást Fruskának hiányoltalak ám ;)

Andi!
De jó örülök a lakásnak és várom a képeket Baluról!

Dorka!
Rád gondoltam erre megjelensz helyes ;) Örülök hogy a pocakraesésből nem lett baj! Ennyi alvás irígy!!!! Az én lányom kb 2 hetesen aludt ennyit :shock:

Memme?????? ugye minden ok??

Gabi!
Jó nyaralást nektek!

Veronikusz!
Én szívesen vigyáznék fürtiékre kár hogy olyan messze lakunk....

Aprooka!
Én Ariellel mostam ki mindent vasaltam kb az első 3 hétig mikor rájöttem nem tudom utólérni magam így maradt a külön mosás ariellel aztán csók....

Nálunk teperés megy ezerrel már túl vagyunk 12 lépésen egyszerre :D és egy hanyatt bummon kis sírással de hát ez ezzel jár csak baromi fáradt vagyok... állandóan megy! :shock:

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Finiselők drukkkkkk!
Banana? látom Manóka van, és Judy?
Kriszta? és Vica hogy vagytok?
És Zsófi? Steffi? Eni? hű de sokan remélem senki nem maradt ki...

Orsi

borsa

De Dorka aki írt és Veronikusz.....

Orsi

borsa

Sziasztok,

Bocsánat, hogy csak így gyorsan, nem annyira személyesen, de nagyon fáradt vagyok...

Mosás: szintén csak első alkalommal mostam külön Tünde ruháit 56-62, mert az megtöltött egy adagot. Azóta a miénkkel együtt ugyanazon mosószerrel, öblítővel. Vasalni én vasalok szinte mindent, de ilyen vagyok...

Hétvége: nagyon jó időt mindenkinek, mi is megyünk, férj nélkül Siófokra egy hétre, de addig még jövök, ennél hosszabban is, mert csak szombaton indulunk.
Üdv. Dori

KépKép

KépKép
snowwhite

Dóri!
Jó pihit nektek!!!

Orsi

borsa

Hahó!
Tegnap intézkedős nap volt, földhivatal, táppénzes papír, heti bevásárlás, ilyesmi. ma meg strapás nap lesz, mert apa itthon hagyta a telefonját, és én vagyok a titkárnő.

De megvagyok. Jövő hétre túlélésre rendezkedem be, Panka nagymamánál nyaral.

Veronikusz! Nagyon jó pihenés nektek, apát meg kötözd meg. Most milyen időszak van? Se bevallás, se mérlegzárás....

Vali! Ádám nagy rosszcsont lesz. De örülj neki. Lazakaki hátha valami átmeneti fertőzés. SOk alvás meg a melegtől is lehet. Figyeljed!

Aprooka! Gabi!
Mosás nála: egyéves koráig külön csak mosószerrel, utána hajrá (meg néha előtte is) egybe, de nézzétek el nekem egy védőnő anyóssal... :roll: És csatlakozom Hófehérkéhez vasalásügyileg, de hát ez van. :oops: Vagy sokat tömök a mosógépbe, vagy rossz, de mintha minden gyűrött lenne. :roll:

Memme! Nemesgabi! Hol vagytok????? És ANcsa????

Emano! Tök jó lehet az új lakás, bár az ügyintézledést nem irigylem.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta!
Ma 20.-a van! ÁFA-bevallás! és mivel van vagy 40-50 cége, köztük Rt is ... (már be se meri vallami, hogy mennyi :oops: :D )
Be írtam, hogy már nem csak pénzügyes dolgai vannak, hanem beszállt több cégbe is. Ezért is volt Londonban, ill Amsterdamban.

Keszegh Évi:
nem tudja valaki, hogy ő hol lakik??? Tipródom, hogy felkérjem-e, de ha bazi messziről jönne be és nekem meg megint sikerül csak kipottyantani babucit ..... :roll: :roll: :roll:

Fertőzés:
nincs valakinek valami tuti jó tippe, hogy hogy lehet elkerülni vízben összeszedhető fertőzést??? egy ismerősöm (de már nem tudom, hogy ki) valami olyat mondott, hogy vett valami kúpot + felrakott egy tapont is. :shock: :shock: :shock: Bár a doki szerint nincs fertőzésem, de nekem NAGYON NINCS KONFORTÉRZETEM!!! ezért is szeretnék ma bemenni. Most ép azon parázon, hogy kinyít a méhszáj. :oops: Ne kérdezzétek hogy mitől van ez az agymenésem!!! :oops: :roll: De sz@r lenne úgy a Balcsin lenni, hogy nem merek bemenni a vízbe (még a medencébe se. VAgy pont az a piszkosabb???? :roll: :shock: )

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Na de holnap már 21-e!!! És a jövő hét? Hát, nem irigyellek. Két ördögfiókanőci mellett...

Kép
Kép
kriszta36

Köszönöm a mosási tippeket.
Akkor most mindent kimosok és kivasalok külön, ha végre mgjön a bababútor!
Aztn majd meglátjuk hogyan tovább.
Szegény sógornőm negyedik babója iszonyúan ekcémás volt, így neki dúrván külön kellett mindent csinálni. Remélem azt megúszom, mert nagyon nagy meló volt, főleg négy ifiúr mellett.
A vasalást én is mellőzni szoktam... :oops:

Tegnap egész nap benn dolgoztam és még csak az átadás-átvételi jegyzőkönyvet sem sikerült elkezdenem. nem tudom mi lesz így, de jövő szerdán megint be kell mennem. :cry: Valószínüleg megint egész napra.Tegnap is úgy terveztem, hogy már itthon ebédelek.... Aztán az esti felkészítőre is alig értem be a Kútvölgyibe úgy rohantam a melóhelyről.

Veronikusz, tampont semmiképpen sem. Az pont a legrosszabb. Megszívja magát 2 perc alatt vízzel és utána benn pang minden. Ha meg véletlenül bacis a víz, akkor az ázik odabenn. (bocsi, másképp nem megy a megfogalmazás) Ugyanezért tartják nagy butaságnak a tamponnal lehet fürdeni hitegetést is a nődokik. Mert teljesen ugyanez a helyzet. Ott még pluszban azért is veszélyes, mert amikor megvan, sokkal kevésbbé védett minden atájékon...
Amúgy a Balcsira azt mondják, hogy hosszú ideje nem volt ennyire szép tiszta!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok,

Balcsiban nyugodtan lehet fürdeni, majd a doki is megnyugtat, hogy csak "agymenés", hogy nyílik a méhszájad. Minden rendben Veled és Hármaskával, nyugi és élvezd a nyaralásotokat!!!

Mi már csomagolunk....
Kép Vajon mi marad itthon?

Üdv: Dori

KépKép

KépKép
snowwhite

Dóri!
A legfontosabb már megvan!!! :lol:

Vali!
Azt akartam kérdezni, hogy végül mi lett a fiad meghívólevelével ( vagymiaz amit a horvátok kérnek) ? Végül mégsem kellett?

Aprooka!
Milyen volt a szülésfelkészítő? És mi volt a téma?

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta most a gyermekágyas rész és a szoptatás volt, csak mivel dolgoztam én a közepétől kezdem el a tanfolyást. :lol: :oo
Nováky Rita tartotta a gyermekágyas részt és Zvolenszky Lajosné a csecsemőgondozás részt.
Nem volt olyan sok újdonság az általános részben, inkább a Kútvölgyi saját szokásai miatt volt érdemes ott lenni.
Amin csodálkoztam: én úgy tudtam, hogy az egy ágyas szobák az alapítványi szobák, és ezen kívül vannak 2 és max 3 ágyas szobák. Már nem akartam rákérdezni, de ők csak 3-4 ágyas szobákról beszéltek.
Most akkor ez hogy is van?

A lényeg, hogy tetszett,hogy a homeopátiás bogyeszokat itt nem kezelik valami sarlatánságnak, ami máshol nemigen mondható el, meg beszéltek a benn töltött 3-4 napról mama és baba szempontjából is.

Nem voltunk sokan, kis családias volt, de nagyon tetszett!
Aztán jött egy leányzó a sejtbanktól és elmondta a lehetőségeket.
Én annyiféle verziót hallottam már, nem mintha lenne rá lehetőségünk hogy levetessük, de annyira nyomatékosítják, miközben én már szülészorvosoktól is hallottam nagy rálegyintéseket ezzel kapcsolatban.....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok,

Aprooka,
Hű, TE már ennyire készülsz??? :D Köztünk csak 1 nap van, de én még sehogy sem állok! :( Lehet, hogy nekem is rákellene állnom a témára???
Mosás: Hát én bevallom, hogy külön mosóport nem használtam/ok én simán ugyanazzal mostam és fogom a ruhákat.... Annyi, hogy én is külön mosom ki Lili ruháit és persze vasalóm.... De én ecetet sem használok :(

Veronikusz,
Kókuszgolyó?? Az fincsi.... Remélem, hogy minden rendben volt Mészinél.... Én úgy tudom, hogy a Balcsiban simán lehet fürdeni, inkább a medencéket kell kerülni :? Jó nyaralást kívánok és persze nagyon jó időt!!

Andi,
De jó hogy itt vagy! Na akkor sikeresen túl vagytok a költözésen. Milyen az új lakás???

Manóka,
Ezek szerint még mindig egyben vagy! Azt hiszem, apuka nem fog unatkozni :lol: Anyukádnak jobbulást!

Viszont hol van Banana és Judy???

Borsa,
Köszi kérdésed, mi jól vagyunk! úgy néz ki, hogy Réka is jön kifelé a takonykorból.... Most persze apuci van benne :evil:

Dóri,
Nagyon jó pihit nektek is!

vica10

Aprooka,
Vannak az alapítványi szobák és vannak a simák, amik 3-4 ágyasak! Én Rékával 4 ágyas szobában voltam.

vica10

Igen, 3 és 4 ágyas szobák vannak, úgy tudom, a 3 ágyasban van fürdőszoba is. Én is 4 ágyasban voltam.

Kép
Kép
kriszta36

És voltatok a csecsemőosztályon is? Egyébként szerintem nem nagyon hagytál ki semmit, amire még érdemes, az a szülés-együttszülés és a szülőszobalátogatás.

Csajok! Mennyit kell a málnalevélteából inni? Én most kezdtem a héten, de csak napi egy bögrével iszom. Nem mintha olyan rossz lenne, csak nem tudom.

Kép
Kép
kriszta36

Most jöttünk meg Mészitől! Azt mondta, hogy semmi bajon nincs, de ha gondolom használjak 6 napig Canesten kúpot + irrigáljak. Teljesen normális hogy terhesség alatt több a váladékképződés. A méhszájam az minden esetre zárt. :D :D :D
Lányok végül bejöttek velem. Kata kicsit nézett is, mert látott pucér fenékkel leszállni az ágyról :D meg is nézte, hogy visszavettem-e a bugyim. :lol: :lol: :lol: :lol: Aranyos volt! :lol:

Kriszta!
én már nem emlékszem hogy mennyit ittam a teából. :oops: Pedig mind a kettőnél ittam. De szerintem én is max. 1 bögrével.
Mért is írtad, hogy "de hát holnap már 21.-e!!!" mert hogy utazunk? Az ÁFÁ-t ma éjfélig még fel lehet adni! Ja! értem. Hogy akkor mit a túró dolga van a jövő héten??? Még nem kérdeztem, de gondolom vagy szállítási határidő van valamelyik cégnél ahol tulaj, vagy jön külföldi partner!? Majd megkérdem, ha lesz rá alkalmam. :oops: :shock: :D
Még valami! úgye tudod, hogy vannak homeos bogyók is, amiket már a szülés előtt hetekkel tanácsos elkezdeni szedni??? Lehet nekem ezért volt Szofinál, hogy az első fájás után 30 perccel már nem volt méhszáj!! Mert amit akor szedtem a 35-36. héttől az pont arra volt. Én már megint nem vagyok teljesen képben ezekkel, de a szülésznőt biztos fújja kivülről. Ha nem akkor szólj és utána keresek. Csak felírtam valahova. Ha jól tudom CAULLOPHYLUM CH5-öt volt amit szedtem a 35. héttől HETI 5 golyó, utolsó héten NAPI 5, majd a szülés megindulásakor 5golyó/15 percenként!!! :D
Borsika!
nem csuklasz??? :lol: ha megyünk a Kútvölgyibe, mindig az Alkotás úton megyünk és a TF-nél folyton eszembe jutsz. :D :D

Szobák:
én mind a 2 alkalommal 4 ágyasban voltam! :shock: Egyszer már kipróbálnám, hogy milyen ha van hozzá közvetlen fürdőszoba! :D Szóval a 3 ágyasban van? :D

Dóri!
nagyon édi ez a kép! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Pont megkérdeztem a málnalevélteát: napi 2 csésze mehet, de nem egyszerre, egy csészébe pedig 1 teáskanál málnalevelet kell leforrázni. Elvileg emellé nem kell bogyesz, tegnap az hangzott el, hogy majd vajúdás alattra érdemes vinni caullophyllumból a 30chst, és arnica-t abból is 30 ch.

Vica, de azért Te + egy gyerkőc előnyből indulsz, nálunk még semmi sincs. Legalábbis én úgy érzem.
Még nyáron meg kell csinálni a konyhát, mert ázik a mosogató körül, vakolni kell egy-két helyen, festeni a kinnti vas dolgokat, átpakolni a garázst, tárolót,.......teljesen be vagyok sózva és úgy érzem, a fele sem fog elkészülni. :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Jó régen voltam... :oops:
Mosás: Sajnos Viktor ruháit nem lehet öblítőzni, mert ha öblítőtt teszek bele akkor csupa piros pöty lesz az egész gyerek.
És ezért használunk folyékony mosószert.

Rólunk: Kicsit hisztis volt az elmúlt napokban és alig akar enni is, de a huncutság az megy. Apa sokat dolgozik és észre vettem a Viktoron, hogy sokszor keresi. Mindig nézi az autókat,hát ha Apa jött haza :? :? De aztán eszébe jut hogy Anya is van és akkor bújik :)

Megpróbálok még visszajönni,persze a Viktortól függ minden, hogy milyen kedve lesz.
Szép napot mindenkinek.
V

valentina

Veronikusz!
Örülök, hogy minden rendben van odabent :lol: Egyébként nekem sincs komfortérzetem egy ideje...én is gondoltm rá, hogy lehet valami fertőzés...ma el is kezdtem nagy mennyiségben inni, hátha az kimossa ha van valami....
Érezzétek nagyon jól Magatokat a nyaralás alatt :!: :!: :!: Pihenj amennyit tudsz....(sokat tuti nem fogsz tudni fürtöskééktől :lol: )
Aztán majd gyere a beszámolóval meg persze a képekkel :lol: HIányozni fogsz ám :!: :!:

Dóri !
A fotó nagyon cuki....Tündér tuti nem marad itthon :lol: Érezzétek ti is jól magatokat!!!
Andi!
Örülök, hogy birtokba vettétek az új kecót....kicsit irígykedek is, hogy összejött...mi is költözésen törjük a fejünket...le szeretnénk állandóra költözni Siófokra......csakhát Balázs itt dolgozik Pesten , de a gyerekek miatt biztos jó jobb lenne...na mindegy....a lényeg, hogy Ti élvezzétek az új birodalmat :lol:

Mosás!!!
Én kb 1 hónapig mostam külön a Berkusz ruhájit, azóta nem ....neki nem lett semmi baja szerencsére.....

Steffi??????BAnana?????Judy?????merre vagytok?????

Linocs!!!
Hihetetlen mekkora már Fruzska....nagyon édes...kész nőci :lol: sajnálom, hogy betegeskedett....remélem minden rendben van mostmár :!:

[color=red]Mindenkinek nagyon szép napos hétvégét kívánok!!![/color]

KépKépKépKép
vdorka3

Zsombornak mi is boldog szülinapot kívánunk!!!!

Köszönjük a hiányolást, nagyizunk Debrecenben, játszótér, kevés alvás.. (10-7-ig sok keléssel, plusz 2x fél óra napközben)

Pocakosok??? Judyt szerintem befektették.. na de Banana????

Veronikusz, Dóri,
szép időt, kellemes kikapcsolódást!!
kókuszgolyó, hammhamm
a nyílt víz kevésbé veszélyes, meleg/termál vízbe meg úgysem szabad menni! :)

Dorka,
nem csoda, hogy fixre akarsz a Balaton mellé költözni.. :lol:

Vali,
aztaaaaaaaaaaaaaa!! Ádám hihetetlen!!! remélem a kaksi-téma hamar megoldódik!! drukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Orsi,
Emmusnak randija van, hogy így siet? :wink: :lol: fotót ide róla!!! vagy videót!!!

Andi,
szuper, hogy költözés rendben!!! fotókat Tőled is!!!

mosás: öblítő helyett megy az ecet, max néhány csepp illóolaj..
mi persil sensitive, öblítő sensitive :) de olyan lassan fogy, hogy gyanúsan keveset rakhatok belőle :lol: nem belőlem gazdagodik a Procter :lol: :lol:

Valentina,
édes lehet bújósan!! nálunk is változó, hogy apa vagy anya a sztár :wink:

Aprooka,
1-2 ágyasak az alapítványiak, különböző napi árakkal - állítólag másik részen vannak, mint a többi szoba és a csecsemősök
mi 3 ágyasban, ott 2 szobának van közös fürdője wc nélkül
én azt hittem, minden szoba ilyen... 8)
arnica vérzés-csillapításra megy asszem, szülés után
csinált koktélt nekem Zachár Erika, azt ittam vajúdás alatt :)

Eni, steffi, Gabó, Heni, Györgyi...??

szép estét Mindenkinek!!

KépKép
Kép
gyuzso

Gyuzso!
végre!!! :D :D Jó nagyizást!!!! :D
a víz különben nem termál. Ha csak állsz, vacogsz. :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Még mindig köszi a mosási tippeket, közben megjött a bútor, és nagyon nagyon tetszik. Sajna a fogantyúkat meg kellett rendelni, szóval azt még jövő héten hozza az asztalos, kis fém vonat, repcsi, hajó.....mert maga a bútór mahagóni és így akartuk babássá tenni. Ha teljesen kész, majd teszek fel róla képet.

Holnap meg belekezdek az eddig összeszedett rucik kimosásába, vasalásába. Akkor egyenlőre persil sensitiv és sensitiv öblítő, de ebből csak pár csepp, aztán ha majd pettyesedik (remélem nem!) a kis trónörökös, akkor átállok az ecetre végső megoldásként.

A szobákat is köszi, majd emglátjuk hogy alakul a dolog.
Arnica: igen, arra az volt az info, hogy vajúdás altt és utána a kórházban töltött napokra, mert gyulladáscsökkentő és regeneráló.
A másik kifejezetten, vajúdás alattra....
Mindenesetre nekem Erika a málnalevélteát ajánlotta, én azzal fogok kezdeni, de sztem veszek a bogyeszokból is.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Kriszta,
Te iszod a málnalevél teát???? Nekem azt mondta Gabi, hogy második babásoknál nem ajánlják az ivását, mert nem biztos hogy beérsz a kórházba... :D :lol: De akkor én is rákérdezek....

Aprooka,
Nem akarok okoskodni de egy jó tanács.... Szerintem ha teheted ne mossál olyan sok bébi ruhát ki, mert az elején úgyis kb. 8-10 darabot fogsz használni.... Legalábbis én most tapasztalatból csak párat fogok ki mosni... Anno Rékánál egy egész szekrény tele volt, 56-os 62-es rugikkal, aztán a felét sem adtam rá. :D A vasalás úgyis kiveszi majd az energiákat... :D
Nekem a homeobogyók nagyon bejöttek.... Ajánlom mindenkinek!

Veronikusz,
Örülök, hogy minden rendben van... Amúgy folyásom sajna nekem is van, de múltkor sem talált semmit a doki... De azért a bizti kedvéért megint megnézettem, jövő kedden lesz eredmény...

vica10

Sajnos pont homályos lett de a lényeg látszik :D
Kép
Csúszi
Kép
és még egy :D
Kép

Orsi

borsa

Köszi Vica, csak az a baj, hogy most kb 5 zacsiban vannak a mi szekrényeink aljában, amitől semmi sem fér el, és utálom ezt az állapotot. Most még van időm, és mivel két szekrényt csináltattunk, bőven van abban hely. Így most rendben be tudok mindent pakolni, legfeljebb majd amiket nem használok, hátrébb kerülnek. :D

+ jön még pár ruci innen-onnan, ami használt, így azokat is azért még átmosom, aztán hogy melyiket használom, az majd a picuritól függ.

Sajna folyásom nekem is van, sőt a cytológia is anno azt mutatta, hogy nem teljesen oké a dolog, de semmi közelebbi. Tehát nem lehetett meghatározni. Így elővigyázatosság kedvéért kaptam 3 féle kúpot is.....mintha egy csöppet jobb lenne a utolsó óta. De majd az utolsó, 37. heti vizsgálatnál okosabbak leszünk.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Gyuzso, Debrecen! Intgess a fáknak helyettem lécci!!! Nagyon hiányzik! Melyik részen laknak a nagyszülők? Mi az Egyetem felé laktunk.

Borsa! Aztaaaaaaaaaaaaa! De ügyi ez a kiccsaj! :D :D :D :D

KépKép
KépKép
anittik

Anittik,
Mikszáth strít :) 31-es vonalán :) látom az erdőt, zeneművészetit, kossuthot az ablakból, 4. emelet, "örökpanoráma" :lol:
most integetek a fáknak, látod? :lol: :lol:

Borsa,
aztaaaa!!! gatyagumi-csere :lol: :lol: :lol: :lol:

Aprooka,
bizti szép lesz!! képeket ide majd!!! :wink:

KépKép
Kép
gyuzso

Vica!
Nekem is volt folyásom eddig is, hol pici, hol több. De most már 2x is előfordult, hogy 1,5-2 hét eltolással, teljesen olyan vmi távozott, mint a nyákdugó. Mint az a bizonyos „meztelen csiga” :oops: :D Azért én csak a 3. gyereket szülöm itt 4 éven belül!!!! Hátha úgy meg van ott lent „gyepálva”, hogy már hamarabb tágulok. De szerencsére nem!!!! :D:D:D:D:D:D:D:D:D Én csak arra voltam kíváncsi, hogy nincs-e kinyílva, de nincs. Ráadásul ugye most volt Borsa ismerősénél, hogy fertőzés miatt hamarabb szült. Az ilyen csak a frászt hozza az emberre. :oops: de így nyugodtabban bele merek majd menni a vízbe. :D

Borsa!

:D Édi! Édi! :D

Aprooka!
Azért nem árt ha van ruha! Speciel az én lányaim folyton visszabukták a tejet és szinte minden etetés után lehetett őket öltöztetni. :lol: Nagyon kíváncsi vagyok a bútorra! :D

Na jó! Megyek pakolni. :D tegnap éjfélig vasaltam. :oops: :D Férjem jön haza 11-re. :oops: addig mindent össze kell szednem. Majd kaja és indulás. :D

Mindenkit sokszor puszilok!!! Vigyázzatok magatokra!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: