A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Látom nem nagyon jár erre senki. Na nem baj, várok, hátha van valakinek tapasztalata...

yuyu79

Beus, szépek a képek :-)

Zsófi, ma jobban vagy? Remélem csak múló rosszullét volt ;-)

yuyu79

Sziasztok!

Ma nálunk van nagyontré idő. Nem volt jó az éjszakám sem, nem aludtam és fájt/fáj a lepényem meg a köldököm felett....ez mitől lehet?....
Pihenek egész nap, pedig annyi mindent beterveztem mára... :cry:

Yuyu én nem tudok segíteni benne, mi nem vetetjük le.

Zsófi nekem szoktak ilyen hőhullámaim lenni.Meleg van és fázom vagy fordítva,de elmúlik. Nem tudom mitől van.

Köszönöm a pelusos véleményeket. Akkor többféléből veszek keveset és nem veszek pempörszt.

Annyira édes az a vigyorgó puli.... :lol: , a kis csavargó is imádnivaló!

Félhold nagyon szép helyeken jártatok!!

Megyek vízszintesbe teszem magam, nem érzem magam valami fényesen.
Mindenkinek szép napot!
makadu

Kitti, Neked is jobbulást! Mi van Veletek, lányok? Pihenjetek sokat...

Ha úgy vesszük, nekem is vannak hőhullámaim, de inkább úgy mondanám, hogy mindig melegem van. Mindenki azt kérdezi, hogy nem fázok-e, meg a párom is mindig rá akar beszélni, hogy öltözzek fel jobban, közbe nekem meg folyik a hátamon a víz, sokszor akkor is, ha csak 20 fok van...

yuyu79

Julcsi, sajnos én se tudok segíteni neked ebben.

Plitvice-n mi is jártunk kétszer, gyönyörű hely! Lehet, hogy két hét múlva megint elugrunk oda is, most próbálom megszervezni a horvátországi utunkat, egy hét múlva indulunk :-)

Kitti, jobbulást!

Az elmúlt napokban én is néha furán éreztem magam, fejfájás, szédülés. Szerintem a frontoktól. De már elmúlt szerencsére. A pocaklakóm nagyon aktív a nap nagy részében. néha szinte olyan érzés mintha ki akarna mászni belőlem valamelyik oldalamon :)
Vendég

Ritus, örülök, hogy minden rendben!

Yuyu, sajnos én sem tudok ebben segíteni, mert mi sem vetetjük le.

Zsófi, nekem is szokott ilyen lenni, nem kell tőle megijedni, elmúlik, csak elég kellemetlen. Szerintem a frontok is közrejátszanak sokszor.

Barbi, szegénykém jobbulást Neked és Nagyon-nagyon boldog születésnapot sok puszival! :)
nem tudom senkire rábízni a gyerkőcöket, addig amíg elmész a dokihoz? Párod mikor jön haza?
Küldöm a sok pozitív energiát Neked!!!

Félhold, tényleg nagyon szép helyeken jártatok, mi még nem voltunk ott, de régóta tervezzük.

Kitti, jobbulást Neked! Tegnap a fájdalomcsillapításról volt szó az előkészítőn. Nagyon tetszett, arra fektette a nő a hangsúlyt, hogy nagyon szakképzett, segítőkész mindenki az osztályon, nem kell tőlük félni:)) jó kezekben leszünk, csak nagyon fontos, hogy kommunikáljunk velük, mert az alapján tudnak a legtöbbet segíteni. Csokit, szőlőcukrot, szénsavmentes ásványvizet célszerű bevinni a vajúdáshoz, apukáknak pedig, szendvics, innivaló.
Főleg az EDA-ról esett szó és az azt megelőző popsiba adható fájdalomcsillapítóról. Dióhéjban ennyi! Ritus egészíts ki légyszi, ha vmit kihagytam volna:)))

sniky

Sziasztok! Én még új vagyok ezen az oldalon. Augusztus 27-re vagyok kiírva. Tegnap olyan 3 óra körül fájt,szúrt a hasam alja, de ilyen 10 percenként. Ma is éreztem már egy párszol.Szerintetek mitől lehet? Magán dokim van, nagyon aranyos. Szeritetek felhívjam? Elmenjek hozzá hogy vizsgáljon merjatok!!!! Köszi
nitty

Szia nitty! Szerintem beszélj a dokidal mindenképpen. Lehet hogy jóslófájás, de az még korai lenne. Legjobb, ha megvizsgál, megnézi a máhszájat, vagy valami...

yuyu79

Szia Julcsi. Akkor felhívom. Köszi. honnan szeditek ezeket a vonalzókat? Tök aranyosak! Nekem is kell egy. :lol:
nitty

Kattints rá valamelyikre, és akkor feljön az oldal, ahol meg lehet szerkeszteni a vonalzót...

yuyu79

ha kész, lesz ott egy kód, azt kell bemásolnod a profilodban az aláíráshoz...

yuyu79

Barbi!

Remélem azóta jobban vagy, és nincs semmi baj! Próbálj pihenni! A férjed mikor ér haza??

Nici, Felicia!
Na erről a kellemesnek m ár nem mondható rugdosásról beszéltem egy pár héttel ezelőtt.... A két oldalon kinyomós verziót nálunk is sűrűn gyakorolja Réka, bár mostanság a tüdő- és gyomorkiszorítás van napirenden. De azt érzem még, hogy nem "állt be" a végleges pozíció, mert szinte naponta változik, hogy függőlegesbe vagy vízszintesben van-e. Jövő héten megyek a dokihoz, remélem addigra a fejenállás lesz a kedvenc póza :lol:

Nitty! Szerintem is felhívhatod a dokidat, majd megmondja a további teendőket.

Julcsi! Végül mi sem vetetünk le köldökzsinór-vért, úgyhogy részemrl is passz a kédés...

Lányok! Vigyázzatok magatokra! És víz mindig legyen nálatok, bárhova mentek! Szerintem is a frontos idő a ludas a rosszullétekben. De számolni kell azzal is, hogy jön a nagy meleg, a terhünk egyre nagyobb, és a Picikéknek egyre szűkebb a hely odabent, így egy-egy nyomással, rúgással igen jól el bírják találni a belső szerveinket, ami okozhat szerintem hányingert vagy rosszullétet is. Szóval csak óvatosan, és ha lehet, menet közben is többször üljetek le, vagy pihenjetek meg!

panna1

Barbi!

Remélem azóta jobban vagy, és nincs semmi baj! Próbálj pihenni! A férjed mikor ér haza??

Nici, Felicia!
Na erről a kellemesnek m ár nem mondható rugdosásról beszéltem egy pár héttel ezelőtt.... A két oldalon kinyomós verziót nálunk is sűrűn gyakorolja Réka, bár mostanság a tüdő- és gyomorkiszorítás van napirenden. De azt érzem még, hogy nem "állt be" a végleges pozíció, mert szinte naponta változik, hogy függőlegesbe vagy vízszintesben van-e. Jövő héten megyek a dokihoz, remélem addigra a fejenállás lesz a kedvenc póza :lol:

Julcsi! Végül mi sem vetetünk le köldökzsinór-vért, úgyhogy részemrl is passz a kédés...

Lányok! Vigyázzatok magatokra! És víz mindig legyen nálatok, bárhova mentek! Szerintem is a frontos idő a ludas a rosszullétekben. De számolni kell azzal is, hogy jön a nagy meleg, a terhünk egyre nagyobb, és a Picikéknek egyre szűkebb a hely odabent, így egy-egy nyomással, rúgással igen jól el bírják találni a belső szerveinket, ami okozhat szerintem hányingert vagy rosszullétet is. Szóval csak óvatosan, és ha lehet, menet közben is többször üljetek le, vagy pihenjetek meg!

panna1

Barbi!

Nici, Felicia!

panna1

Na bocsi, sikerült kétszer elküldeni :oops:

panna1

Most látom csak, nem is kétszer, hanem háromszor!!!

Nekem ma ki kell mennem Dunakeszire, az ismerősömhöz a babacuccokért. Kicsit nehezen szánom rá magam az elindulásra, biztos már most 1000 fok van a kocsiban, légkondi meg nincs...

panna1

Nem baj, legalább nyomatékosítottad a mondanivalódat :-) Igaza van, pihenjen mindenki jó sokat!!

yuyu79

Sziasztok!

Na, persze bennragadtam. Még el sem kezdtem a jegyzőkönyvet megírni, közel 350 aktát kell fevezetnem számmal, minden intézkedéssel és ezt két részre osztva két külön jegyzőkönyvben..... :shock:
Szóval azt hiszem nem ez lesz az utolsó munkanapom.....
Kicsit már most álmos vagyok, ebédem sincs, szóval sztem lelépek kora délután és inkább majd bejövök jövő héten újra.

Julcsi, mi sem vetetünk le köldökzsinór vért, így passz.

Vettem haskötőt a derékfájásra és azt hiszem sokkal jobb most. Nem bántam meg, bár éjszakára azért nem merem hordani, de annyira jól tartja a pocakomat és a hátamat is!

Barbi, Isten éltessen!

Félhold, csodás helyeken jártatok!

A kutyik nagyon kis ravaszak, látszik rajtuk, de persze őmelettük megértem, hogy nincs kert. Ez nagyon fajtafüggő. Egy puliszerűség és egy terrierhez közeli kutyi nem az a kertgondozó fajta. Illetve ahogy vesszük, gondozza a kertet, de saját ízlés szerint. :lol:

Hőhullámok: Sztem is teljesen normális. Nálunk párom dupla pokróccal és pizsiben alszik, mert nyitva van az ablak éjszaka, különben megfulladok. Én a nagy semmiben, kis pokróchuzattal, de az sem kell mindig. És engem is állandóan mindenki fel akar öltöztetni, miközben örülök, ha épp nem folyik rólam a víz....nem is értem, tényleg klimaxolunk.... :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

sziasztok!

ismét itt. közben bejöttem a városba, mert találkoztam egy volt kolléganőmmal, akinem aug. 2-án lesz 1 éves a kisfia. nagyon édes kissrác! és már segítséggel jár! szóval akkor az sem általános, hogy a kisfiúk sokkal lustábbak, vagy csak vannak ritka kivételek? :)

nagyon meleg van kint, a nap úgy tűz, hogy csak na! azt hiszem, hogy nagyon jó időnk lesz hétvégén... napkrémet mindenképpen viszek, sőt, még a sapka, kalap is sanszos! Lei, Te is csomagolj be gondosan, nehogy bajotok essen! ;)

Julcsi, sajnos a köldökvérrel kapcsolatos kérdésedre én sem tudom a választ... mi sem vetetjük le!

a rosszullét csak a tegnapi napon volt jellemző, de azt hiszem, hogy tényleg ráírhatjuk az időjárás számlájára, mert, ami ma van, az kész!!!

a másik, tegnap vettem először észre, bár biztosan nem nagy felfedezés, hogy otthon mászkáltam egy trikóban, melltartó nélkül, és olyan kellemetlen volt, szinte fájt! aztán megnéztem közelebbről a mellem, és azt vettem észre, hogy van a mellbimbóm közepén egy apró, gombostű fejnyi valami, ami olyan, mint egy kis mitesszer, de biztosan nem az, de úgy érzem, hogy azért fáj annyira a mellem, mert azt birizgálja a póló! nektek van ilyesmitek? nekem még tejcsöpögésem sem volt sosem, lehet, hogy ezzel kezdődik???

mindenkinek szép napot!

sophie27

Hát nem tudom Zsófi, nekem egy kis anyajegy-szerű kinövés van a mellbimbómon, de az nem fáj...

Örülök, hogy jobban vagy :-)

Ma csak azok írnak, akik nem vetetik le?? Nincs szerencsém... Írtam ezügyben a Kriónak is, de még nem jött válasz...

Na én is elmegyek egy kis bevásárló körútra, meg postára...

yuyu79

Köldökzsinórlevételhez én sem tudok hozzászólni.

A szeméremcsontom nem fáj még, mert nekem Zalánnal már jól szétnyílt, így remélem, majd csak késbb kezd el fájni. És még nem is fordult be, nem nyomja a fejecskéje, bár mintha elkezdett volna befordulni, de nem ezerszázalék.

Nekem már többször volt egy kis előtej, de másodiknál azt mondják, hogy ez hamarabb lehet. Mindenesetre nekem néha reggelente nagyon fáj a mellbimbóm, viszket is, ma már bekentem az Aventes krémmel, és jó volt rá.

A rosszullétek szerintem is a hormonoktól lehetnek, vagy a vérnyomásingadozástól.

Barbi,
BOLDOG SZÜLINAPOT!!! Minden okés veletek????

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Barbi, boldog szülinapot! Azért jelentkezzél, hogy mizújs!?

Ma 5-re mehetünk szülőszobát látogatni... Annyira izgatott vagyok! Most megyek is tovább, mert még van intéznivalóm ezer... :(

További szép napot!

sophie27

Barbi, Nagyon Boldog szülinapot!

Julcsi, sajna mi sem vetetünk le őssejteket.

Zsófi, férjem bátyjáéknak két kisfiúk van, és mindkettő 9 hónaposan már járt, úgyhogy az hogy a fiúk "lustábbak", szerintem marhaság. Vagy csak a mi családunk az erős kivétel mindenben. :D

Lassan elköszönök, mert indulunk az előadásra, remélem jó lesz.

Kép
felicia

Tök ki vagyok.
Egész nap így -> :shock: állnak a szemeim.
Apa pont nézte a pocim mikor kaptam egymás után egy rugást,egy könyök elhúzást(szerintem az volt)meg egy kb 20 mp-es fej kitolást.És apa azt mondta ezt nézni is rossz.
3 napja ügyködik oda benn és lövésem sincs mit csinál :? Ha fordulni akarna már sikerült volna neki,gondolom.Alig várom a keddet nézze meg a doki UH val mit művelt,mert ezt az unga bungát állva else tudom viselni,csak ülve.
Nem lehet h valamitől nem tud fordul,de Ő akarna?
Már azon gondoltam nem e valami baja van azért csinálja?De ha mozog akkor elvileg jó neki bent nem?

nicike

Annyi mindent írtatok, hogy tuti nem fogok mindenre válaszolni, előre is bocs. :oops:

Üdv az újaknak, gyertek minél többször.

A pocakok továbbra is a legszebbek, a gyerkőcök és kutyusok nagyon édesek. :)

Julcsi!
Sajnos én sem tudok további infót a köldökzsinórvér levételről, mi sem csináltatjuk meg.

Barbi!
Remélem jobban vagy, sokszor gondolok rád. És küldöm a sok-sok pozitív energiát.

Hőhullámok
Eddig én extra fázósnak számítottam, de egyre többször van mostanában melegem. Eddig nyáron úgy aludtunk, hogy vékony takaró, és én az én oldalamon még pluszban ráterítettem egy másik plédet. Most pont fordított a helyzet. :D

Este megyünk a dokihoz, most végre kiderül, hogy mekkorák is vagyunk! Nekem még egyszer sem mondtak súlybecslést, úgyhogy lövésem sincs, hogy hol járhatunk. Azért még reménykedem, hogy nem túl nagy a baba. Valahol azt hallottam, hogy az anya születéskori súlya öröklődik/het. Én 3 kg alatti súllyal születtem. :wink:

És péntekre bejelentkeztünk 4D-re. Önző módon remélem, hogy Picike addig vár a befordulással, nehogy úgy járjunk, mint Mazskáék, hogy főleg a hátát látták.
De a nagy mocorgásokból, helyezkedésekből, keresztbefekvésekből ítélve a mi babánk egyelőre kiélvezi a mozgásszabadságot.
Tényleg, nem tudjátok, hogy mennyi lehetőségük van mocorogni, ha már befordultak a babák?

Beus

Kép
félhold

Sziasztok!
JUlcsi, mi levetetjük, de most hívom a dokit a beutaló miatt, rákérdezek nála,és majd írom a választ, egyébként a sógornőm tegnapelőtt szült, ő is Kriós, de ezt nem említette, viszont a vért ők vitték fel tegnap, mert külön 20.000 ft lett volna csak a felszállítása Pestre, holnap látogatjuk meg a kórházban, őt is megkérdezem!

Beus: nagyon kedv csinálóak a képek, gyönyörű, én is régóta szeretnék elmenni, de most már csak a baba után.

Hullámaim nekem sincsenek, inkább állandóan melegem van, pl. ma nincs is kedvem kilépni a lakásból, márt itt bent is annyira melegem van :(

Apró: lekvár? A mi kutyáink ízlése a következő: a kicsi imádja jó nagy gödröket az udvar különböző részein, ebből következően nem hogy egy egér, de még egy béka sem éli túl az udvarban tett látogatást. A nagy pedig nem szereti a füvet, így évente füvesítjük, de folyamatosan elkopik, ezért különítettük el őket az udvar egyik felébe :) Lehet kezelni a dolgot :)

Zsófi: nekem is van ilyen a mellemen, de még sosem fájt!

Szép napot mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok Lányok!
Rég nem voltam,de lótok-futok,épitkezünk ezerrel,h mire Pöttömke érkezik minden a helyén legyen.Ma voltam dokinál,zárva vagyok,mint egy kagyló;-)Ami szinte hihetetlen!!!!Mint a "mérgezett egér" keverek egész nap ebben a dög melegben.
De látom(olvasom) Ti is nehezen birjátok ....
Vigyázzatok Magatokra,igyatok(igyunk) sok vizet(mindig elfelejtem)
Panna!Mikor megyünk fagyizni????????????
Eszti
ivaneszter

Nici!
Nálunk is nagy buli van odabent pár napja, szerintem minden rendben van velük, csak a frontokat viselik ők is kicsit nehezebben. Szerencsémre Picike van olyan rendes, hogy azért úgy hullámzik, nyomakszik, hogy túl nagy fájdalmat nem okoz. :)

Beus

Kép
félhold

Barbi: nagyon sok Boldog szülinapot, remélem nem azért azért tűntél el, mert valami baj van.....
Nici: szerintem esélyes, hogy meg akar fordulni! Ne aggódj, biztos azért érzed jobban, mert már kevesebb a helye!

<
sziszka78
Tolna

Julcsi, most beszéltem a Doktornővel, azt mondta, mivel ezek nem kötelező vizsgálatok, így ha le akarjuk vetetni, akkor ki kell sajnos fizetni :(
Viszont a Hepatitis b, c-t már egyszer levették, így azt nekem nem kell, neked azt is kellett?

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Valaki írta tegnap (bocsánat,h nem emlékszem,h ki) ezt a moshatós pelenkás dolgot. Itt megtaláljátok:

http://www.babanatura.hu/hatterinfo/miert_textilt.php

Egy 2006. novemberi kismama újságban találtam a cikket róla és webcímet.

Barbi boldog szüli napot! Jobban vagy?

Nici biztos csak játszik a gyerkőc. Nekem is rumlizik rendesen, mákerolja a fájos lepényemet.... :roll: :)
makadu

Köszi az infót, Sziszka, már vártalak! Az én dokim nem volt képben, mert még senki nem kért tőle ilyen beutalót...

Az ANTSZ-nél meg azt mondték, hogy ezek a szűrések mindenképp fizetősek... de gondoltam, ők világos hogy ezt mondják... De akkor úgy tűnik, kénytelen leszek befizetni a 14 ezret, meg majd a szülés után 4 hónappal megint. Én mindent levetettem amit kell, mert azt írták a honlapon, hogy a 30. hét után kell ezeket elvégeztetni. Szóval gondolom az nem jó, amit régebben vettek le. Vagy Te rákérdeztél erre? Amúgy Ti is a Kriót választottátok?

Azért ha beszélsz az sógornőddel, lécci kérdezd meg őt is, hogy náluk hogy volt ez a dolog... Meg hogy úgy általában elégedettek-e, persze majd ha már megtörtént a fagyasztás...

Mégegyszer köszi... Amúgy mi ma megis kaptuk postán a szettet meg a szerződést...

yuyu79

Ja, amúgy a Kriónak is írtam emailt, hátha ők tudnak valami kiskaput, de még nem válaszoltak...

yuyu79

Nici,
Szerintem nem egy pillanat alatt fordul meg a baba. ha csücsül, először még harántba fekszik, és csak utána fordul be rendesen. Én is ebben reménykedek, most mintha alulról csuklana, eddig fentről éreztem, és nekem is állandóan hullámzik a hasam.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Ha valakit érdekel, most láttam, hogy a bookline-on 20 % kedvezménnyel lehet rendelni a Suttogó 1-et!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Julcsi!
Holnap mindenképpen visszatérünk rá. Én eddig azt hittem a Krió lesz a legjobb, de most kicsit elbizonytalanodtam. Azt írták egy fórumban, hogy ők nem választják szét a vért és az őssejtet, hanem egyben fagyasztják le, mindenki már pedig szétválasztja, erre te rákérdeztél? Mi még senkivel nem vettük fel a kapcsolatot, mert eddig nem volt rá pénzünk, mi a felét szeretnénk kifizetni, és csak a többit részletre. Most jutottunk el addig, hogy akkor jöhet a vérvétel és a kapcsolat felvétel, erre megint a bizonytalanság. :( Azt is meg akarom még kérdezni tőlük, hogy mi a garancia arra, hogy ha tönkre mennek, mint a Zelion, akkor minden rendben lesz a levett őssejttel. Szóval nálunk még nagy a bizonytalanság...

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Sziszka, Julcsi: mi is levetetjük a vért, mi a sejtbankot választottuk, mert nem magyar és megbízható! Itt helyben végzik a vizsgálatokat 20.000 HUF-ha magából a köldivérből végzik, ha anyuciból akkor vizsgálatonként 3000, de ebben az esetben ha utánna számoltok 8*3000, mert 4 vizsgálat és kétszer kell menni. Vagyis megéri egyből a kődiből levenni, meg nem is kell elmászkálni sehova nekünk. Én nem szívesen megyek megint plussz vérvételre, meg majd nem szívesen cipelem magammal babócát sem 4 hónap múlva. Mi ezt választottuk, és hétfőn hozzák a csomagot.
Ennyit tudok nyilatkozni, nekem ők megbízhatónak tűnnek és mi így döntöttünk

Niki: Az Istvános előadáshoz nem tudok hozzátenni semmit, mindent jól összefoglaltál :)

Ritus

Kép
rituspoc

Sziasztok!

Visszaértünk a SOTE-s előadásról. Nekem bejött amiket mondtak, egyáltalán nem tragédia ott szülni, sőt. Bejutottunk első körben a szülőszobába is. Picike, de legalább minden közel lesz, wc, zuhanyzó. Az ágy állítható, ahogy neked tetszik, van kapaszkodó, kétfajta is, egy a fejed fölött, amikor pl. négykézláb vajúdsz az ágyon, és a kitolási szakra is egy, úgy sokkal könnyebb az erőt lefele irányítani.
Ami a lényeg, van sétálós Eda, sőt azt is ajánlják, így egyáltalán nem vagy ágyhoz kötve, vajúdás közben azt csinálsz amit akarsz, olyan testhelyzetben, ahogy neked jobb, séta, guggolás, az állítólag sokat segít.
Labda igaz hogy csak egy van, de utólag belegondolva, nem tudom mennyire higiénikus azt használni, ha mindenki pucéran ül rá, vagy nem jól gondolom, úgyhogy el is ment tőle a kedvem.
beöntést csak akkor adnak ha kérsz, de javasolják. Nem maguk miatt, mert ők megszokták az esetleges baleseteket, hanem magad miatt, hogy a szülő nőket ne feszélyezze.
Az apa bent lehet, sőt, még a császáros műtétnél is bent lehetnek a papák, ami szuper.
Fájdalomcsillapításként gáz is kérhető, vagy helyi érzéstelenítés akár.
Ami nagyon jó, hogy a babáról nem mossák le a magzatmázat, hagyják beszívódni, csak akkor mossák a babákat, ha nagyon véresek. Egyből a hasadra teszik, egészen addig, amíg a méhlepény ki nem jön, mert utána el kell látniuk. Az apa elvághatja a köldökzsinórt, ha akarja. Miközben téged ellátnak, a papa a babával lehet, míg őt is ellátják. Utána 2 óra hosszat hármasban lehettek, igény szerint lehet rögtön szoptatni is, de nem javasolják, és állítólag az igény is kicsi rá. Ugyanis a szüléstől a mama és a baba is eléggé el szokott lenni fáradni, így rosszabb az, ha az anya negatívumként éli meg, hogy nem sikerült szoptatnia, mert a kicsit nem érdekelte a cici, vagy túl gyenge volt még hozzá. Ez kihathat a továbbiakra is.
Ezekután kerülnek a mamák a gyermekágyas szobákba, ahol kérni sem kell, mert room-ing van, azaz éjjel -nappal veled lesz a baba.
Szóval, nekem tetszik ez a rendszer, szerintem jó lesz.
Remélem nem hagytam ki semmit.
Dia, kerestelek, de amilyen rossz az arcmemóriám, sajnos a kis fényképed alapján egyáltalán nem ismertelek fel, bocs.
Neked hogy tetszett?

Kép
felicia

Ritus, köszi a megerősítést...a fórumokban is azt írják, hogy inkább a Sejtbank, kíváncsi leszek mit mond holnap a sógornőm.

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Felicia,
Köszi az összefoglalót a szülőszobával kapcsolatban! Sajnos mi pont a 4 pár egyike volt, akik nem jutottak már be. Elég bunkón ránk csapta a nő az ajtót. Sajnos a barátnőmék se kerültek be, pedig ő jövő hét után elvileg szül! Na mindegy, nekünk még van esélyünk, talán a jövő héten.
Nekem amúgy tetszett az előadás, bár jobban örültem volna, ha az apa szerepéről is többet beszélt volna, elvégre azért jött el a férjem. De az előadó orvos nő nagyon szimpatikusnak tűnt, jó lenne nála szülni! Te fogod kérni a sétáló EDA-t? Én idáig úgy voltam vele, hogy nem kérek semmilyen fájdalomcsillapitót, de most elbizonytalanodtam.
Ja, amúgy én voltam az, aki kérdeztem a gázos fájdalomcsillapitásról. :)
Jövő héten mész?

Kép
Kép
dia123

Felicia,
Köszi az összefoglalót a szülőszobával kapcsolatban! Sajnos mi pont a 4 pár egyike voltunk, akik nem jutottak már be. Elég bunkón ránk csapta a nő az ajtót. Sajnos a barátnőmék se kerültek be, pedig ő jövő hét után elvileg szül! Na mindegy, nekünk még van esélyünk, talán a jövő héten.
Nekem amúgy tetszett az előadás, bár jobban örültem volna, ha az apa szerepéről is többet beszélt volna, elvégre azért jött el a férjem. De az előadó orvos nő nagyon szimpatikusnak tűnt, jó lenne nála szülni! Te fogod kérni a sétáló EDA-t? Én idáig úgy voltam vele, hogy nem kérek semmilyen fájdalomcsillapitót, de most elbizonytalanodtam.
Ja, amúgy én voltam az, aki kérdeztem a gázos fájdalomcsillapitásról. :)
Jövő héten mész?

Kép
Kép
dia123

Sziasztok! Köszi hogy írtatok. Már voltam is a dokinál. A babával minden rendben, de a vérképem nem jó. Írt fel mindenféle gyógyszert meg egy kuppot is. Azt mondta ha nem múlik el a fájásom be kell feküdnöm a kórházba. Remélem nem kell. Sajnos vérszegény vagyok. Na majd holnap jövök. Most pihizek.
nitty

Sziasztok!

Mi is a Sejtbankot választottuk és kértük 20.000-ért a köldökzsinórvérből történő tesztelést. Nekem 3500/db-ot mondtak az anyai vérből történő szűrésre, de az nekem is macerásabbnak tűnt.

Én meg ma felhívtam a szülésznőm, hogy intézzen már nekem egy uh időpontot júli 21-22-re, holnap kiderül sikerült-e neki. Júli 3.-án úgyis megyünk a magánba és nem akarok kétszer 10.000-t kifizetni.

Amúgy mondta, hogy már a Sote-n sem adnak semmit az újszülöttnek, mindent nekünk kell vinni. Holnap ha hív azt mondta elmondja mit készítsek össze. Így is tök sok a cuccom, a köldökzsinóros cucc miatt is. Úgy fogok kinézni, mint aki oda akar költözni.

Jó éjszakát! Andi

KépKép
jazmin2005

Felícia, de jó h lehet sétálni. Csak a szobában vagy azon a kis folyóson?
Sétálós EDA mi? :) EDA-t azt tudom,de a sétálós milyen?

nicike

Apa éjjel elment :( Már most úgy hiányzik :cry:
Éjjel még sírtam is mikor indultak(nem voltam ilyen bömbis ám) :oops:
Aztán vissza feküdtem, de babucika 10 percenként olyat produkált,mintha egy rúgót össze nyomnál,és elegengednéd hirtelen .Mondta neki apája viselkedjen jól még nincs itthon,bezzeg addíg lapított,ahogy elment,volt nesze...nesze...nesze....

N

nicike

Nektek szokott olyan lenni h a hüvelyetek fáj? Nekem reggel kétszer úgy belenyilalt nem láttam az örömtől :shock:

nicike

Sziasztok!

Mindenkinek szép reggelt!

Nici, nekem még nem volt ilyen hüvelyi nyilalásom, legalábbis ilyen fájdalmt még nem tapasztaltam! Sajnos nekem a szex nem szokott túl jól esni, na akkor fáj, pedig nem vagyunk durvák, és nincs az a terhesség alatti szárazságom sem, de ebbe most így kora reggel nem mennék bele jobban! :oops:

A szeméremcsontom sem szokott még fájni, pedig nálunk is már jóideje fejjel lefelé van a Babóka... Mostanában inkább az van, hogy elmegyek pisilni, és mikor kijövök a wc-ről már újra mennék, és, ha hosszútávon gyalogolok, akkor érzem, hogy a picúr ránehezedik az alhasamban lévő alkatrészekre! De ez legyen a legkevesebb! ;)

Tegnap végül sikerült szülőszobát látogatnunk! ;) Nagyon izgalmas volt, komolyan, olyan parám lett hirtelen, de nem tudom, hogy mitől! Tudtam, hogy nem kell még ottmaradnom, mégis volt bennem egy drukk. Ellenben a férjem teljesen felvillanyozódott, hogy még 2 hónap, és végre itt lehetünk, és megszületik a mi kis csodánk! ;)

Egy nagyon kedves szülésznő vezetett körbe minket, aki megmutatott és elmondott mindent. Simán kérdezgethettünk! Sőőőt, a gyermekágyas részlegen is átmehettünk, ahol a sok sok izgatott családtag közé csöppentünk, de persze mi az ablak elé kitolt kisbabák között mentünk el, ahova ők nem jöhetnek be! Nagyon édesek voltam, olyan csöndben alukáltak! Volt kék, és rózsaszín papírra kiírt névtáblájuk a kis kocsikájukban! :D

Ja, és egy jó hír... A Szt. Imrében állítólag az anyakönyvi kivonatot és a TAJ kártyát is helyben intézik, szóval apának nem kell ezek miatt már rohangálnia, illetve, ha a kerületben köttetett az esküvő, akkor az anyakönyvi kivonatot sem kell elvinnünk magunkkal, ami egyébként 1 évnél nem lehet régebbi, ha esetleg más kerületben történt a nagy esemény!

Hát kb. ezek vannak, most lassan le kell vánszorognom a közértbe, mert éhes vagyok és nincs itthon semmilyen kenyér, vagy zsömleféle... A gyerkőc pedig már dörömböl a reggeliért... :P

Lei, előre is boldog névnapot! És jó nyaralást! Mi is megyünk ma Füredre, már alig várom. Lassan csomagolok is, és délután útra fel! (A fürdőrucim még fel sem próbáltam...)

sophie27

Jó reggelt nicike! Mindenkinek szép napot...

Én most egész jól aludtam, bár sokszor felébredtem, és 7-kor már nem bírtam tovább a fekvést.

A sétálós EDA szerintem olyan, hogy fel lehet vele kelni, a másikkal meg végig feküdnöd kell...

Régebben nekem is fájt néha a hüvelyem, de mostanában nem szokott..

Mikor jön vissza párod?

Sziszka, Jázmin, szerintem mi most már maradunk a Kriónál, de azért várom a friss híreket Sziszka...

A Kriónál azért így is olcsóbb, 300-ból kijön, csak nincs benne a szállítás... A szétválasztással kapcsolatban nekem nincs infóm, nem tudtam, hogy ez is fontos... A Sejtbanknál 350 körül van 20 évre, ugye?

yuyu79

Zsófi, Neked is jó reggelt...

A szeméremcsontom nekem se fájt még, de nem hiányzik ;-)

De jó, hogy a babákat is láthattátok... Nekünk Szekszárdon csak az alternatív szülőszobát mutatták meg, mikor ott voltunk.

Hétvégén nem nagyon leszek, ha csak nem késő este. Jön egy ismerős család, és lent leszünk a párom szüleinek a nyaralójában Fadd-Domboriban, innen Pakstól olyan 20-30 km-re. Utána jövő péntekig itt leszünk, aztán megint ott 1 hétig :-) Most vasárnap meg még a húgom 18. szülnapját is megünnepeljük :-)

yuyu79

Jó reggelt Lányok!

Nitty üdv közöttünk. Van nekünk egy excel táblánk, amibe beírjuk az adatainkat, ha gondolod nézd meg és küldd el te is a te adataid, aztán jól beleteszlek. A vérszegénység miatt ne aggódj, elég gyakori a kismamáknál. Majd szépen helyrejön a vérképed a vitaminoktól.
baba-mama tábla

Tegnap nekem is ratyi napom volt. Eleve bent ültem 8 órát a munkahelyen, mert nem sikerült délben eljönnöm (ezért ma bosszúból egész nap nem megyek be, hanem itthonról fogok dolgozni). A hasamat pedig nagyon nehéznek éreztem végig. Alig bírtam gyalogolni és estére a hasam alja már nagyon fájt. De most végre sikerült egy jót aludnom, sokkal jobban is vagyok. Mondjuk a melegnek nem örülök, de ha nem bírom, akkor majd beröffentem a klímát.

Beus, üdv újra itthon. Irígykedtem rád, amíg odavoltál nyaralni. Mi már nem megyünk sehova, de nem is bánom, egyre inkább csak itthon szeretnék lenni. Már csak a jövő héten dolgozom. Éljen! :P

szuszu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: