A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Szasztok!

Bálint épp matracunkat mássza meg(állni akar) így gyorsan petyegek :)

Regi!
Tudom miért nem jöttetek :) Szelit dugdosod előlünk :) Félsz h. Irinával együtt ellopjuk :wink:

Maggie!
neeeeeeeeeeeeeeeee :) imádom a kézit :) én is sokáig űztem aztán lustaságom+ elköltözésem miatt abbahagytam :) (volt h. a fejemet vertem a falba egyik vb döntönél Robi meg riadtan nézett rám mi bajom van 8) ) hajrá Dávid :) :) tuti Ő lesz az egyik legjobb játékos :)
bakker megrohantak az emlékek

Lenkei:
én adtam Mírának bölcsiben dec.végétől-áprilisig és hatott.csokis rágótabletta napi kb 4-6 db mert imádta.s beteg nem volt.A vitáról én is hallottam NLC-n olvasgattam topikot pont eről pénteken.A franc se tudja mi igaz mi nem.Mert a többi vitamin mit tartalmaz? Szerintem mi egyszerű mezei emberek erről ugysem leszünk tájékoztatva...

pusz

KépKép
viranka

Lányok, most csak ennyit:
Lenkei ha jól tudom, szcientológus, a Blahán van egy hatalmas bolt, abban is ő látható minden képernyőn. Igen, a vitaminos botrányban őt is mutatták. Én anno olvastam a könyvét, csak mire leesett, hogy ki ő, mi ő... mert ezt mindig frankón elrejtik. Alapvetően sokkal nagyobb vitamindózisokat propagál, mint az előírásos (a C-vitamin esetében szerintem pl. igaza is van, 60 mg az semmi).

Nektarin: a gyogyótárban kapható ún. vizeletgyűjtő zacskó csecsemőknek/kisgyerekeknek, vegyél többet szerintem (olcsó), és ragaszd fel a pici fütyije köré. Nekünk múltkor 4-edszerre sikerült csak normális mintát venni, mert Ádi álmában forog és nem ment bele semmi v. kifolyt a pelusból is (ha nem reggelre kell mintát vinni, akkor persze érdemesebb megvárni, amíg az ölünkben ülve csurgat egy kicsit és gyorsan le is venni róla, de nekünk mindig reggelre kellett és friss mintát produkálnunk). Sok sikert!

Kép
Kép
irina

Meryke: főzelékes cumi???? az milyen??

KépKép
kaqk
Debrecen

Húúúúúúúú, Tündi, gyönyörű tekintete van Beninek, nem irigyellek (vagy nagyon is?! ;-)! A közös kép meg a legszebb rólatok!

Regi: hát igen, igaza van Virankának (VERÁNAK! :-)), hogy itten Szeli-lopás lesz, hergelj csak minket nyugodtan további képekkel is! :lol:

Maggie: édes vagy, köszönöm a biztatást! Kitartás az éjszakákhoz, nagyon nehéz lehet, elhiszem. De épp a napokban gondoltam rá, hogy még vissza fogom sírni ezeket az itthoni nyugodt napokat, még a kelős éjszakákat is később, mert ez az egész időszak gyönyörű. Csak az ember utólag inkább tud értékelni (amikor van viszonyítási alap). No nem mintha nem tartogatna nekünk az élet a gyerekekkel még sok gyönyörűséget, csak ez a baba- és kisgyerekkor... ez nem hasonlítható semmihez. :-)

Bongyi: ilyen szép gyerekeket szerintem álmodni sem lehetne! Zita egyszerűen pazar!

Kép
Kép
irina

Szelit letettem, de még hallom, hogy dumál... majd elfárad, vagy szól, ha kellek! :)

Ma este simán becumizta a 200 ml tápszert! :D

Meryke! Szerintem az volt a baj, hogy nehéz volt a torta... :lol:
Köszi a linket!

Viranka! Irina! :lol:

Maggie! Még egy fiút??? :shock: Hát nem lenne semmi, de szerintem ez így buli! Én simán elfogadnék két lányt akár (kamaszkoromban meg mindig két fiú gyereket szerettem volna). :D Sosem vegyeskékről álmodoztam, persze az se lenne rossz!

Zitus eszméletlen aranyos! Milyen husi!!! :D A fiúk is nagyon helyesek! Van ám "játszó"tér a lakásban!!! Ez ám az igazi, a sok szabad hely!!! :)

Kolbi! Én nem értem, amit írtál. Kifejtenéd??? :roll:
(Ja, akkor a honlapon elolvasom majd!)

Kaqk! A főzelékes cumin szerintem nagyobb a luk, így a sűrű is átmegy rajta könnyen.

Már csönd van a kisszobában! ;)

Apa meg haverozik, így én kihasználom az alkalmat, és netezek!!! :twisted evil: (Nincs aki rámszóljon! ;))

Kép

Kép
regcsiken14

Irina! Akkor szólítsunk mindenkit az eredeti keresztnevén??? :) Jaj annak, aki ritkán olvas, és nem tudja a neveket, mi? :)

Kép

Kép
regcsiken14

Halihó!

Olyan kellemesen elfáradtam, végre sikerült tornáznom.

Bongyi! Én még menekülnék, több képpel talán abba hagynám. :wink: Csudaszépek ezek a kis gyerkők! Csak úgy süt az elégedettség, a kiegyensúlyozottság, a vidámság mindhárom szépségről. Szuper kis helyen lakhattok. Zita is kis szumós, mint az én kis Bercim. :lol: :lol: Imááááádom!

Kaqk! Nagyon várom! Úgy szeretem nézegetni az Emma képeit is.

Viranka! Deeeeee. :lol: :lol: :lol: Én is kéziztem anno, gondolhatod mennyire örülök és mennyire büszke vagyok az elsőszülöttre. :wink: Gergő is jár edzésekre. Mivel ő is inkább a szumósok táborába tartozik, kevésbé mozgékony, viszont remekül helyezkedik, jól lát a pályán. A kicsi meg kézilabdásan fogja már most a kis labdát. :wink: (Próbáltam lefényképezni, de nem lett az igazi, még erőlködöm kicsit.)

:oops: :oops: Én nem hallottam semmilyen botrányról, igaz mostanság nem is nagyon nézek tévét. :oops: :oops:

Irina! Teljesen igazad van. Én is visszasírtam az éjszakázásokat, ezért sem panaszkodom most (sem), csak tényként szoktam közölni. :wink: :lol: :lol:

Regi! Hajrá!
dmaggie

No, már megint lemaradt néhány dolog.

Holnap eléggé sok dolgom lesz, nem tudom, hogy tudok-e jönni. Vásárolnom kell csüt-re, mert szemészetre megyünk, az meg jó hosszúra szokott nyúlni, fel kell tankolni mindenfélével. :twisted: :lol:

Du-n meg tanévzáró lesz. De a lényeg, este moziba megyek a csajszikákkal!!!!!!! Már most látszik, hogy kell szervezni rendesen, de minden rendben lesz szerintem.
dmaggie

Sziasztok!

Erre jártam, benéztem hozzátok... és mit látok??? Mesiéknél útban a tesó?!
Gratulálok Mesi! Mikorra várod? (bocs, de nem olvastam vissza, szokás szerint csak futtában néztem be)

Hófordulós babáknak sok boldogságot kívánunk!

Magunkról (önző módon :)):
Gergő nagy zsivány, 9050 gramm, és felér egy tornádóval. Kapaszkodás nélkül áll, pár lépést egyedül megtesz (4-5), Mindenhonnan lepakol, kipakol, mindent kiborít, leránt. Szinte minden felnőtt kaját szeretne enni, és borzasztó dühös, ha nem kap. :)
Játszótéren szeret hintázni, csúszdázni, homokozik. Már egész jól megy a lapátolás neki. :) :)
Nagyon kedves kisfiú, rengeteget mosolyog, kacag.
Nagyok is jól vannak, Ákos befejezte az ovit, Alexa pedig ősszel kezdi, ugyanott. Már nagyon várja.

Most néhány hozzászólás:
Elválasztás: Ákos nem szopott, őt nem kellett elválasztani, Alexát pedig abszolút fokozatosan tudtam, 2 éves és 2 hónapos volt, már csak délutáni alváshoz szopott és este, de ehhez nagyon ragaszkodott. Geri már a pocakomban volt és a doki mondta, h abba kell hagynom végleg. Én már amúgy is akartam, de nehéz volt a nagylányt is meggyőzni. Amikor 9 hónapos volt, csúnyán megharapott, gennyes, gyulladt sebet csinált, szinte kilyukasztotta az bimbóudvarom a kis fogaival. Antibiotikumos kenőcsöt írt fel rá az István kórházban a Sarlai doktornő (szopt. tanácsadó is) és más pózban szoptattam, így hamar elmúlt. Akkor persze nagyon féltem, hogy abbamarad a szopi 9 hónaposan.
Geri most 3-4-szer szopik nappal, 2-3-szor éjszaka. (Este még többször ébred, miután elaludt,és sajna még éjjel is ébred....:()
Kiváncsi vagyok, ő meddig akar szopizni.

Megyek, megint felébredt őGerisége... :)
De gyorsan még egy kép:
Kép

Puszi
Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Hello Lányok,

ilyen is utoljára tavaly augusztusban volt: fél 4-kor kidobott az ágy :shock: . Adtam magamnak 1 órát visszaalvásra, de nem sikerült, úgyhogy már túlvagyok némi rámoláson és teregető lepakoláson... :lol: Azért majd du 2-kor megnézem magam

Szuperek a talis képek, sajnálom, h nem lehettünk ott, de katasztrófa volt a vasárnapunk. A vendégek még csak hagyján, de nem gondoltam volna, h aznap még reptér ill. fogorvos lesz a napi programban… Szegény férjem hetek óta fogdokihoz jár, ott is hagyott 55 ezret szerdán, de legalább úgy volt, h vége a tortúrának. Aztán vasárnap ismét bedurrant a foga, úgyhogy vissza a dokihoz, további 20 ezer. :twisted: Így aztán a következő autóülés projektet egyenlőre elhalasztottuk…

Gremese, szuper a sztárfotó! Annyira édes, h már ilyen emberformája van! Döbbenet, mindjárt túl leszel az első harmadon. :lol:

Sense, Neked is mennek továbbra azok a tapasztók. Azért ha van fotód ketteskéről, dobd föl feltétlen! :wink:

Vitaminok és egyebek: férjem évek óta mondogatta, mikor fogzó csöppségekhez mentünk látogatóba, h majd, ha nekünk gyerekünk lesz, ő nem fog kínlódni, mert táltos cseppet kap. Aztán idén pont a nagy fogzás előtti időszakban pattant ki a botrány: a táltos csepp nem más, mint szimpla víz. Úgyhogy előbb-utóbb egy csomó mindenről kiderülnek a dolgok…

Viranka, Neked meg gratulálni akartam! Nagyon szép karcsú vagy, nagyon látszik a fotókon az eredmény! :lol:

Nálunk megvolt az első vérző baleset. Kisasszony mindenhol feláll és csimpaszkodik mint a kis makimajmok. A súlyának nagy része a kezén van, majdnemhogy lóbálja a lábát. Aztán persze előbb-utóbb elengedi. Pár napja olyan szerencsétlenül esett, h ráharapott a 4 kis fogacskájával az ajkára belülről. Bugyogott a cucc, ő üvöltött én meg próbáltam nem megrettenni, ami a vér láttán nem nagyon sikerült. :oops: Majd a következőnél már jobb leszek. :wink: Szegénykémnek akkora puklija lett, nem győztük jegelni.

Minden ma és a napokban ünneplő manócskának puszi ezerrel!

Kép

silka
silka

Juba, ne haragudj, nagyon röstellem, hogy Bertusnak nem kívántam boldog hófordulót! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Isten éltessen, Bertus, nagyon-nagyon sokáig! Kép

Maggie drága, szerintem Te panaszkodsz a legkevesebbet, ha egyáltalán! ;-)

Zsuzsóci: de szép ez a nagyfiú, és hogy már ennyi mindent tud! Gratulálok!
Nagyon érdekes, amit a szoptatásról írsz -- az antibiotikumos krémet le kellett mosni szopi előtt?

Kép
Kép
irina

Silka: szegény Lizi baba! Küldök neki gyógypuszit (de már biztos rendbejött)!
Fogorvos: ne is mondd, férjemmel közölték, hogy fogpótlás esetében vagy híd, vagy valami platinacsavaros izé, az utóbbi több százezer forint :shock:

Kép
Kép
irina

Jó reggelt!

Hogy legyen jó, vagy még jobb kedvetek! Mindenkinek, akinek egy gyereke van, több gyereke van, vagy többet szeretne!
(Van az alábbiakban némi igazság.....)

Anyu ruhái
Első gyermek esetén (1.): Azonnal kismamaruhákat kezdesz hordani, amint megállapítják a terhességet.
Második gyermek esetén (2.): Ameddig csak lehet, a rendes ruháidat hordod.
Harmadik gyermek esetén (3.): A kismamaruháid a rendes ruháid.

Felkészülés a szülésre
1.: Vallásos áhítattal gyakorlod a légzéstechnikát.
2.: Nem gyakorolsz, mert emlékszel, hogy a múltkor sem segített.
3.: A 8. hónapban előjegyzed magad epidurálra.

Babakelengye
1.: Előre kimosod, színek szerint rendezed, és precízen összehajtogatod a babaruhákat.
2.: Ellenőrzöd, hogy még tiszták-e, és csak a legsötétebb foltokat tartalmazóktól válsz meg.
3.: Miért NE viselhetnének a fiúk is rózsaszínűt?!

Aggódás
1.: Az első nyugtalan nyösszenésnél vagy fintornál felkapod.
2.: Akkor veszed föl, ha üvöltése felzavarná az elsőszülöttet.
3.: Megtanítod a hároméves elsőszülöttet, hogyan tologassa a babakocsit.

Cumi
1.: Ha a cumi leesik a földre, elteszed, majd otthon elmosod és kifőzöd.
2.: Ha a cumi leesik a földre, a cumisüvegből vett folyadékkal leöblíted.
3.: Megtörlöd a pólódban és visszadugod a szájába.

Pelenkázás
1.: Óránként bugyrot cserélsz, akár kell, akár nem.
2.: 2-3 óránként pucolod a dedet, ahogy szükség van rá.
3.: Igyekszel még azelőtt kicserélni a bugyrot, hogy a többiek a szag miatt panaszkodni kezdenének vagy kifolyna.

Pelenka tisztítás
1.: Mosás, szárítás, vasalás.
2.: Mosás, szárítás.
3.: Szárítás.

Babaprogramok
1.: Eljártok babatornára, babaúszásra, babazenére és babamese-klubba.
2.: Eljártok babatornára.
3.: Eljártok a közértbe. Mert, kell a kimozdulás!

Kimozdulás
1.: Első alkalommal óránként rácsörögsz a bébiszitterre.
2.: Mielőtt elmennél otthonról, még meghagyod a számodat, ahol elérhetnek.
3.: Meghagyod a bébiszitternek, hogy csak akkor hívjon, ha vér folyik.

Otthonlét
1.: Hosszú órákat töltesz el naponta csupán azzal, hogy a gyermekben gyönyörködsz.
2.: Naponta többször rájuk nézel, nehogy az idősebb összenyomja, böködje vagy megüsse a kicsit.
3.: Minden nap igyekszel némi időt eltölteni a gyerekek látókörén kívül.

Lenyelt pénzérmék
1.: Ha elsőszülötted lenyel egy pénzérmét, rohantok az ügyeletre és vered az asztalt röntgenért.
2.: Ha másodszülötted lenyel egy pénzérmét, gondosan figyeled a pelenka tartamát, hogy távozott-e. (És csak akkor aggódsz, ha a lenyelt 2 Ft-os helyett két 1 Ft-ost találsz.)
3.: Ha harmadszülötted lenyel egy pénzérmét, levonod a zsebpénzéből

KépKépKép
bongyi

Bongyi,
nagyon jót nevettem, köszi!

Irina,
igen, jobb, ha felkészültök. Eredetileg a férjemnek is hidat csináltak, amihez ugye egy tök egészséges fogat lecsiszoltak, és végül ez is úgy tönkrement, h húzni kellett. Így aztán maradt a platinacucc. Mióta együtt vagyunk, már egy kéthetes egzotikus nyaralás ára benn van kisdrágám szájában :shock: Majd időnként belekukkantok és közben magam elé képzelem a fehér homokot :lol: :lol: :lol:

silka
silka

Silka, most olvasom a balesetet! Biztos te is tudod, én már tapasztaltam is, hogy ez az esés közben foggal belülről száj, íny elharapása a leggyakoribb és egyik legijesztőbb baleset, de ez az, ami legtöbbször igazán nem okoz komoly sérülést. Csak nekik még annyira éles a kis foguk (és ez még évekig így van), hogy a legkisebb ütéstől felsérti belülről a szájukat. És ott olyan ijesztő mennyiségű vér tud folyni szegénykéknek!
De azért én is még most is megijedek kicsit, felkapom őket, aztán magamban mondogatom, hogy á, nem jelent semmit a sok vér, csak éles a foguk!
Remélem azóta minden rendben!

KépKépKép
bongyi

Dominak bolgod hófordulót! :D

Kép

Kép
regcsiken14

mármint boldog... :oops:

Kép

Kép
regcsiken14

Bongyi: ez remek volt, terjeszteni fogom!

Silka: homok(os tengerpart) a szájban :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(Én pl. most úgy nyaralok, hogy nézem a Lostot ;-))

Kép
Kép
irina

Igen, Isten éltesse a 9 hónapos Domit sokáig!!!

Kép
Kép
irina

Zsu! Jó, hogy jöttél! Már megint egy helyes pasi!!! ;)

Ja! Igen! Azt tegnap még lehagytam, hogy Viranka, tök látszik, hogy fogytál!!! :D

Szegény Lizó! :(
Silka! Te is 90 napozol? És akkor most nem főzöl a Zuradnak? :roll: Hajrá! :) Én mostanság fogytam 2 kilót, de ismét megálltam... ez rettenetes!!! Most azt a taktikát választottam, hogy nem vacsorázom, max egy joghurtot. Jól bírom, de szerintem a szülinapi torta és a somlói kavart be rendesen... :(

Bongyi! Ez nagyon jó!!! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Persze, már minden rendben a kiscsajszival! :wink:

Regi,
igen, végső elkeseredettségemben. Az életmódváltozós balhé eredménye 2 hónap után: + 1 kg. :shock: Pedig hetente 6x tutira eljártam gyorsgyalogolni 1 órát, meg még heti 2-3 torna is beficcent. Nagyon makacs ez a zsírocska. És tutira más a szervezetem mint terhesség előtt, ugyanis régen negyed ennyi mozgás mellett röpültek rólam a kilók.
Azért kíváncsi leszek, mert nagyon kivagyok gyüminapon, meg hamarosan szülinap-névnap özön, ami ugye sütivel és tortával jár. És olyan még nem volt, h nem ettem volna a tortámból... :lol:
Azt találtam ki, h fehérje napon eszi amit én, keményítőn kap mellé husit, szh napon azt, amit én, gyüminapon meg bánom is én mit eszik (hideget), de jól bujjon el közben :twisted: :lol:

silka
silka

Sziasztok!

Bocsi hogy nem jöttem de annyi dolog van.

Isten éltessen minden ünneplöt!

Nagyon jók a képek a talisok is és a videók is. :D

Kép

Mi már jól vagyunk teljesen tünet mentes a lányom.
Lázasnak már nem lázas de mostanság elég nyüszögi
gondolom a foga valószínű egyszerre jön az alsó 2-es és a felső
1-es csak már bújnának ki.
Na majdnem írt nektek a lányom. :lol:

Sense!
Nagyon drukkolok nektek a kistesóhoz.
Biztos minden oké lesz.

Mesi!
Már most csoda szép a tesó :D
mint a nővére.
Azta mennyi haja van Zsozsónak :D

Betegecskéknek további jobbulást.

Csajok mikor lesz a következő tali?

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Lányok,

a múltkor nézegettem az iwiw-es oldalunk és az jutott eszembe, h nem ártana frissíteni a képeket. Kisbabák vannak a képen, közben meg már kistotyogósokká nőttek :lol:
Elhiszem, h Maricának ez megterhelő, ezért az jutott eszembe, h csinálhatná mindenki maga :wink:
Tehát:

Kedves Marica,
megtennéd, h elküldöd az iwiw-es hozzáférést a gmailre? És akkor mindenki hamar tud képet cserélni :lol:

Köszi :wink:

silka

u.i.: jól kiemeltem Neked 8)
silka

Sziasztok!

Köszönjük szépen a köszöntéseket,drágák vagytok!!!!!

Tegnap sajnos már nem tudtam jönni mert későn végeztünk a rendrakással...

Na akkor először is Domit isten éltesse sokáig!!!
Kép

Fleur]Nagyon sajnálom,hogy Lilla megharapott!!Lehet csak átmeneti a dolog!Emesééknél is volt ilyen!De aztán Zsófika is megtanúlta,hogy nem szabad harapni :)

Bongyikám! De jó,hogy megjöttél:D :D
Szuper jók a képek,tündéri gyerekeid vannak!!!A Cseresznyefülbevaló nagyon trendy :wink: És még a fiúknak is jól áll :lol: 8) Zitus tündéri,látom ő is szereti kilógatni a nyelvet,akárcsak Btus :D

Na akkor feldobom a kajót amit gyártottam íme:
Kép Kép Kép

Rétest sütöttem.Nagy sikere volt apánál!

Tünde!Tök állat színe lett a falnak!!!Nekem nagyon bejön :D Te is nagyon jól nézel ki!!Domika nagyon ügyes!!!

Regi!Mekérdeztem apától ,hogy hány évesnek nézel ki?
Szerinte 27 vagy :D 8)
Szépek vagytok a képen!!!Látom Szelike fogorvos lesz :wink: 8)

Meryke!Ha találsz mindenteltakaró fürdőruhát akkor abból nekem is kell feltétlenül :roll: :lol:
Jó nyaralást!!Meg szabad kérdeznem hová mentek?

Silka!akkor apátok kincset ér :lol:
A mi apánknak is most csinálják a két első fogát,de mi megússzuk 28 ezerből!!
Balesetek sajnos velünk is történnek,tegnap pl odacsíptük a kezét a babakocsihoz,szegény annyira üvöltött,hogy el is lilult,mire mi rájöttünk mi lehet a baj... :oops: :cry: :cry: :cry: Jól be is lilúlt neki rögtön!!

KépKép
juba

Halihó!

No, akkor a képek

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

A keresztelőről nem sok van sajnos, de talán a többi is érdekes. :wink: :oops:
dmaggie

Isten éltesse Domit!!!!!
dmaggie

Kép Kép Kép

ezek még lemaradtak :oops:
dmaggie

Jó reggelt! Vagy már igaz nincs is reggel :oops: pocsék az idő, nekem folyik az orrom, nyomi vagyok :(

Bongyi rögtön jobb lett a kedvem, nevettem egy kicsit :wink:
Szuperek a képek:-) Zitus még mindig milyen kis husika:-) és hogyan tudja már használni a nyelvét. Péterkém még soha nem nyújtotta ki, pedig tanitgatom. Szép gyerekeid vannak!

Maggie szuperek a képek! Annyira szépek a gyrekőcök. Nálatok is épp úgy mint nálunk láccik ám egy kicsit, hogy kislányt szerttünk volna :wink: ( tündéri lányos pofika, gyönyörűséges Bercike)

Varga Tünde nagyon szépek a gyrekőcök és te nagyon dögös vagy
:wink:

Juba finom lehetett a rétes, jaj de megenném :oops:

Regi szuper a szülinapos kép!
18adik?????szülinap?
Szelike bűbájos és biztosan fogorvos lesz. Édipofa a két fogával:-)
Ti már nem használjátok a láncot??? Nálunk a kórházben nem volt( mert féltem letolnak érte) és minden délután 5 körül nem sirt de üvöltött a gyerek és csak a dentinox nyugtatta meg. Itthon ismét viseli és nincs sirás :shock:

Fleur sajnálom a ciciharapást :cry: nálunk volt hogy harapdált( nem nagyon) este főleg, de amikor én rászóltam, hogy NE! normál hangon, elsirta magát :shock: :oops:

Rólunk: nagyon jól vagyunk továbbra is, megy a mozgásfejlődés ezerrel:
nyégykézláb hintázik, kicsit hátrafelé mászik :shock: , vezetve jár, de úgy mint egy katona. Felkapaszkodik rögtön ha tud. Főleg bennem szeret ha fekszem melette és boldog hogy megmászta anyát:-)
5 fogunk van már! Jó nagyok, úton a 6. ( alul 2 felül 3)Igy már mindent harap( keksz, kenyér)
Már csak reggel cicizünk :cry: már az estit nem kérte.
Ja és átalussza az éjszakát (8-6ig, majd cici és még alszik 1.5 órát)
Imádja a rugós hintát, rugózik ezerrel:-) tegnap betettem a bébikompba is egy kicsit ( ha már kaptuk) de továbbra is veszélyesnek tartom, mert nem megy de szágud vele és általában az asztal felé.
Nagyon szeret olvasni, rögtön ahogyan kinyitom a könyvet máris olvas, nagy kedvenc a labda, autónak berreg, és a kinti hinta, sikongat benne örömében:-) már a benti nem annyira érdekes, mert kicsit leng csak ki. ( lassan úgy is kihizza :oops: )

Bocsika kicsit sokat irtam most rólunk :oops:

Szeretnék venni neki Fisher Price első dalolós könyven ( vagy valami iylasmi a neve) Van már ilyen valakinek???? Érdemes megvenni????

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok
Csak gyorsban
Irina, köszi, sikerült is, le is adtuk, du. lesz meg az eredmény, hát remélem, hogy most már kiderül mitől lázas.

Heni, de jó, hogy jól vagytok
Dmaggie, nagyon jók a képek, annyira kis édes pasi
Bongyi, most már tessék helyrejönni, nagyon jók a képek, és jót küldtél :lol:
Domit isten életesse
Silka, de ügyes vagy, nekem is be kéne vágnom, de már a nyaralás úgyis is ilyen ducin ér :lol:
De azétán én is nekikezdek, muszáj.
Na megyek, mert pakoljuk az egész lakást, mármint nem én, hanem Robesz

Kép
Kép
nektarin

Akkor néhány kép!

Ilyen ügyesen gugolok!
Kép
Vera után szabadon! :-)
Kép
kicsit szűk de azért jóóó!
Kép
Hinta-palinta
Kép Kép

Nagypapi egy ezermester, ő csinálta az unokájának..csak a kis hintából még kipottyan. :-)
Kép
A kertben
Kép
pancsolás után napozóban ( a fürcsis képet nem teszem fel mert pucin fürdött :-)
)
Kép
Répa, retek, mogyoró...
Kép
Csak úgy!
Kép
Ilyen nagylány vagyok!
Kép
Egyedül tolom a bébitaxim! :-)
Kép

Na jó sok kép lett, pedig sokáig válogattam! BOCSIKA

KépKép
kaqk
Debrecen

Dmaggie: Csucs képek!!! Nagyon nagyon szép pofija van Bercusnak!

Szemészet? Kit viszel? Emmát is akarom vinni hogy megnézzék, a jobb szemét!

KépKép
kaqk
Debrecen

csúcs

KépKép
kaqk
Debrecen

Silka! Egyszer én is elkezdtem így, de Apa mindent fel akart falni, amit nem kellett volna, meg nem ette meg a húst köret nélkül aztán még megkérdezte, hogy „édesség nincs”? Meg sajnált gyümölcsnapon, hogy „jaj, hát egyél valamit”... szóval így nem ment. Most is két hete nem vacsizok, de nem mondtam el neki, csak pár napja. Kár volt... :? Azóta nem ment le egy deka sem... Pedig a nadrágomon az övet már eggyel beljebb tudom csatolni! :D

Maggie! Azt a Betyár mindenit, de gyönyörű ez a gyerek! ;)
Nagyon ügyes azzal a labdával. Szeli is megfog egy kézzel ennél egy kicsit kisebbet. (Én is kéziztem 2 évig.)

Juba! 27? :oops: :)
Hú, de guszták azok a rétesek! :)

Heni! Jobbulást!
Tényleg ramaty idő van, de állítólag holnap megint nyár lesz... :roll:
Én már egy ideje levettem a láncot, semmi változást nem észleltem. Asszem, mi abba a táborba tartozunk, akiknél nem hat...

Szelinek mostanában az a mániája, hogy rajtunk átmászik, meg valami alatt mindig muszáj! :lol:

Kaqk! De édes Emma abban a dobozban. :)
Tegnap én is beletettem Szelit a játéktárolóba (kerekes), és húztam ide-oda a lakásban. Nagyon élvezte!!! :D
Gyönyörű a kert! És szuper a hinta, hintaágy is!!! :shock:

Kép

Kép
regcsiken14

Kagk nagyon szuperek a képek, nagypapi meg tényleg egy ezermester!!!!! És hogy még a bébihinta is narancssárga:-)

Regi ékszerkén se hagyod rajta?

Nektarin köszi a jelölést, visszajelöltelek :wink:

Heni
KépKép
heni81

Heni, Regi: köszi, igen édesapám mindent csinál, de legjobban a fával szeret dolgozni, de a lakásunkban ő cinálta a beépített szekrényt, a levehető korlátot a lépcsőhöz vasból....mindent megcsinál, egyébként villanyszerelő!:-)

Heni: még az is narancssárga??? Csak nem emlékszel hogy a babakocsink, a szoba szine.....minen narancssárga....nem direkt...így alakult! :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!:)

Éljen a kilenc hónapos Domi!

Bongyi: Imádom Zitus képeit, annyira cuki kis dundus :D És a fiaid is csuda helyesek!:)
Nagyon jó, amit bemásoltál! :lol:

Kaqk: Főzelékes cumi, ahogy Regi írta, nagyobb lyuk, könnyebben tudja a baba szívni a sűrűbb tápszert is.
Gyönyörű és nagyon ügyes a kicsi lányod, nem csoda, hogy ilyen büszke vagy rá! :) Édesapád nagyon ügyes, hogy ennyi mindent megcsinál! És azt hiszem már más is írta, de tényleg szerencsés vagy, hogy ilyen szuper családod van :)!

Maggie, Juba: Balatonfüredre megyünk hétfőtől szombatig és szombaton még hivatalosak vagyunk egy esküvőre is, úgyhogy jó sűrű lesz.:)

Lenkei: Botrányról én sem hallottam, de mondjuk őt folyton támadják. :? Amit én tapasztaltam, hogy Bencus sokkal egészségesebb és ha jön is valami vírus, azt hamar leküzdi. Apa is szedi a felnőtt változatot mondjuk nem rendszeresen, de tény, hogy azóta ő sem volt beteg.:)

Zsuzsóci: Nagyon helyes kisfiú Gergő és ő is milyen jó súlyban van.:)

Silka: Baleset, jájj! Annó Bencénél én frászt kaptam és bőszen turkáltam a szájában, hogy megvan-e az összes foga
:oops: Tényleg annyira félelmetes, hogy csak úgy vérzik és nem látod, hogy honnan. :roll:
Látom Te is belefogtál a fogyókúrába, kitartást hozzá!:)

Juba: Azta micsoda finomságok,és meg bírtad állni, hogy ne egyél belőle?
Puszi Bertus ujjacskájára!

Maggie: Csuda jóképű a kisfiad és hihetetlenül okos a tekintete!:)

Heni: Örülök, hogy jól vagytok és milyen mozgékony Péterkéd is :D

Nektarin, írd majd meg, ha már többet tudtok :roll:

Tegnap kicsit túltornáztam magam, úgyhogy ma alig bírok mozogni :oops:
Viszont muszáj vasalnom :evil:

Szép estét mindenkinek!:)

Timi26? Dettyk? L.Móni? Fleur? és többiek? Kérünk szépen életjelet ! :wink:

KépKépKépKép
meryke

Juba: Van eredmény?

KépKépKépKép
meryke

Micsoda gyönyörű képeket tettetek fel :D

Albert egy igaz kis herceg!!!Ragyogó kék szemek,bűbájos arc!!(igaza van Heninek lánynak készült... :wink: )

És a kis tündérbogár Emma :D
Látszik rajta mennyire szeret hintázni(nagyon nagy dicséret a papának!!!)És látom ha vezetik is milyen boldog :D ( Berta is élvezi)Na és mekkora lobonca van Emmácskának is
:wink: :D !!!Gyönyörűűűűűűűűű!!!!!

Meryke!Köszi,hogy éreklődsz,még nincs eredmény,holnapra igérték...

Akkor érezzétek jól magatokat remélem jó időtök lesz!!!

Hááááááát a rétes :oops: nem bírtam megállni :oops: és ma is sütöttem :oops: fáj is a hasam :roll:

KépKép
juba

Maggie: gyönyörűséges a fiad, bele lehet szeretni! És ahogy látom, rettentő ügyes is! :-)

Juba, te Réteskirálynő, küldhetnél ide egy kicsit! Nekem a múltkori rétesem úgy nézett ki, mint két kipukkadt bálna. :lol:

Kaqk: szépséges a lánykád, és nagyon édes! A nagypapi igazi DIY-guy ;-)!

Móni, Meryke, Anijtja, Viranka: sikerült feltennem a nagyobb képeket a gmailre, ez több, mint amit ide előzőleg felraktam.

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Vagyok!! :D :D :D

Ollyan szépek ezek a babók, nem győzöm nézegetni a képeket!!!!!!
A talira meg nagyon irigy vagyok!!!
Legközelebb biztosan ott leszünk!!!

Juba: nyálcsorgató a rétesed!!! Ügyi vagy nagyon!!!

Gremese: csodaszép a kistesó!!! Kitartás, alig 1-2 hét és jönnek a kismamaság sokkal szebb napjai!!! :D
És pocakos képet is kérünk!!! Sokat!!!

Regi: utólag is nagyon boldog szülinapot!!! A fogyókúra pedig nem lóverseny!!! Nehogymá szarul érezd magad, ha megeszel néha egy kis sütit!!! Én pl.szoktam időnként lájtos hetet tartani, amikor nem figyelek annyira mit eszem és mikor. Aztán megint ráerősítek. És még így is mennek a kilók, igaz kicsit lassabban, de emiatt nem akarok depis lenni. Szerintem te sem.

Silka: neked is sok sikert és kitartást! És neked is szól, hogy nem lóverseny. Szülés után természetes, hogy lassabban mennek le a kilók, de lemennek!!! :D

Folyt.köv.

Kép
Kép
timi26

Heni! Nem hordjuk ékszerként, nem is azért vettem.

Timi26! Na, azért depis nem vagyok! ;) Kezdek beletörődni én is, hogy ez nem megy olyan gyorsan, de legalább annál tartósabb lesz!!! Végülis az összeredmény eddig - 7 kiló, az meg nem olyan rossz... :D Mindig azt mondogatom magamnak, hogy az a lényeg, hogy lefelé menjen, és ha elértem egy pontot, akkor jön a következő -1 kiló! :)

Apa sose engedi, hogy azt nézzek a TV-ben, amit szeretnék. :evil: Neten nem lehet valahogy TV-t nézni???

Kép

Kép
regcsiken14

Regi: de lehet, csak meg kell venni valami modemet hozzá. Legalábbis az öcsémnek olyan volt.

Silka: tegnap nálunk is megtörtént az első szájvérzős baleset. VikDan rendszeresen feláll a konyhaszéknél, amit sikeresen magára rántott amikor elborult. Végeredmény: lila pulki a halántéknál és kiharapta az alig 1 mm-es vadonatúj fogával az ajkát.
És még csak most kezdődik! :shock: De ez legyen az életben a legnagyobb bajuk!

Egyébként VikDan nagyon sokat változott mozgásfejlődésileg! Minden simán megy neki, a felállás, a leülés-felülés, térdelés, mászás, mintha mindig is ezt csinálta volna...
Viszont emellett marha hisztis lett... :( Ha valami nem tetszik neki ökölbe szorítja a kezét, idegesen megfeszíti magát és visít!!!
A pelenkázáshoz, öltöztetéshez min.2 ember kell...ééés állandóan éhes! Napi 6x7x is eszik. Főleg, ha meglátja hogy valaki eszik!
A múltkor megtalálta az egyik képes szakácskönyvemet, hát rögtön éhes lett tőle, és addig könyörgött "mammmáért" hogy adnom kellett neki valamit (mindez fél órával az ebéd után történt).
A baj csak az, hogy rágcsát nem tudok neki adni, csak a pépes cuccot eszi meg. A többitől fulladozik.

Viranka: köszi, kicsit nehézkesen, de dolgozok. Persze ott a család, de én bíbelődök VikDannal, amikor alszik, vagy elvan egy kicsit, rögtön ülök a géphez és nyomom...meg van mikor áruért küldenek, vagy ügyeket intézünk, akkor jobb, mert a kocsiban nagyon jól elvan. Még jó hogy hozzá van szokva! :D

Ünneplőknek sok-sok puszi!
Betegeskedőknek gyógypuszi!
(egyébként VikDan is náthás)

Holnap teszek fel képeket is!

Jó éjt!!!

Kép
Kép
timi26

Köszi a rétes dicséreteket!Majd egyszer nálam rendezünk egy babatalit és akkor sütök egy csomót majd megbeszéljük ki milyet szeret :wink:

Timi26!Örülök,hogy jöttél :D !!!Hogy megy a munka?Nem nehéz így a gyerekek mellett?Úgy irigyellek az energiádér és a kitartásodér!!!
Azért ha időd engedi tegyél fel képet Te is a gyerekekről!!És persze magadról is!!

Regi!Szerintem is tök jól állsz a fogyókúrához!Majd le megy az csak idő kell hozzá...(persze ez a része a legnehezebb)Néha lehet egy kicsit nassizni sőt szerintem kell is,mert ha nem akkor a végére az ember úgy kiéhezik,volt már benne részem.
TV:Sajnos nem tudok róla,hogy neten lehetne nézni,de ha találsz ilyen oldalt oszd meg velem is :wink:
Ja keverj apátok italába altatót és akkor azt nézetsz amit Te szeretnél :wink: :lol: :lol: Más megoldás nem jut eszembe :lol:

KépKép
juba

Csak bejelentkezni jöttem.
Megvagyunk, jól vagyunk.
Tegnap Kistesótól kimenőt kaptam, de ma újra belehúzott, és "megkínozta" anyáját. :wink:

Nagyon köszönöm az UH dicsiket! :oops: Valóban, egy kis csoda! És tényleg élőben is nagyon nyugodt volt a képen! (Még a szemüregét is láttuk!!!!)

Most megyek aludni, holnap majd visszaolvasok, és megpróbálok reagálni.

Puszika!

Kép
Kép
Kép
gremese

Boldog hófordulót Pankának és Ádinak!!! :D

Olyan büszke vagyok Szelire! Képzeljétek, hetek óta tanítjuk neki, hogy kell hátrafelé lemászni az ágyról (25-30 cm magas kihúzva), és ma reggel teljesen egyedül lemászott úgy, ahogy tanítottuk!!!
(Köszi Maggie! Te adtad az ötletet! :))

Tornázom egyet! Majd jövök (ha tudok, mert itt lesz a Nagytesó, és elfoglalja majd a gépet...)!

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt!

Fleur! Ne keseredj el! Szerintem Lilla most jött rá, hogy a fogacskáival harapni is tud, és hiába szólsz rá, Ő huncutkodik!
Zsófi is harapott. Először rászóltam, és nem hatott, kajánul visszavigyorgott, majd újra harapott.
Utána ráüvöltöttem, aminek az lett az eredménye, hogy borzasztóan megijedt, sírt, majd egy rövid szopási sztrájkba kezdett.
Később megnyugodott, szopizott, és egy normál hangon mondott határozott "nem"-re, már hallgatott, és abbahagyta a harapdálást.
Én nem tudom, hogy a baba hogyan választja el magát, de én nem hiszem, hogy úhy, hogy harap.
Kíváncsi vagyok, most hogy álltok, remélem visszatért minden a régi kerékvágásba! :D

Bongyi! Édes dögönyöznivaló kis Husimusid van! :D
Én is ettől félek majd, hogy hozzák haza az oviból a kórságot, és azt majd mindenki elkapja és kidől az egész család... De ez elkerülhetetlen.

Kaqk! Emmácska gyönyörű, életvidám és huncut Kislány! Ez nagyon látszik a képeken!!!
A Papát meg tudnám foglalkoztatni!!!! :wink:

Na majd folyt köv., mennem kell.

Kép
Kép
Kép
gremese

Még dumál a kiságyban...

Timi26! Tényleg nem semmi, hogy dolgozol is!!! Le a kalappal! :) Sok erőt kívánok hozzá!

Juba! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Megint csak egy picit tudok jönni..

Sok boldogságot a 10 hónapos Zétinek!!!!!

Tegnap beszéltem Milénával, jól vannak, csak nincs gépe, így most nem tud olvasni.

Timi26! No, így munka mellett íztán pattannak le a kilók mi? :D
Tegyél fel magadról képet, hogy hol tartasz!!!!! :D

Én ma viszem Zsófit mázsálásra a védőnőhöz. Kíváncsi vagyok, legalább 2 hónapja nem is mértük...

Kép
Kép
Kép
gremese

Szép jó reggelt!

Isten éltesse a hófordulós!
Szelit és Pankát! Zétit és Ádit!

Kép

Szupik a képek aranyosak a gyerekek. :D

Majd én is rakok fel ha sikerül fel tenni a gépbe.

később jövök csak most mennem kell.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Isten éltesse a hófordulós "rosszcsontokat"!!

Szelikét,Pankeszt,Ádit és Zétit!!!

Kép

KépKép
juba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: