sziasztok!
most végre itt vagyok rendesen.
JIM +++++++++++ megy ezerrel a drukk ++++++ majd gyere és mesélj!
szval nemhiszem, hogy a második császár a gond, lehet hogy valamiért az orvosod csak ijesztgetni akart, vagy speciálisan Neked szólt. szval Anyukám anno mindhármunkat császárral szült és nővérem születése után 2ésfél éven belül született az öcsém, azaz kb egyév kéthónapra jöttem én és újabb egyév kéthónapra az öcsém. Nem mintha hűdejót tett volna a szervezetének ez... szval nemhiába nem ajánlják. Én is tervezek még min 2 gyermeket, de nem 1 éven belül. de majd meglátjuk.... bogyót én sem szedek már egy ideje elvből, mi gumizunk....
Pepika, Mni, én is sokat törtem a fejem az ajándékon, aztán egy nem olyan nagy ötlet lett, de azért örült neki. Ikeás kisvasút

majd Máté eljátszik vele, de addig esetleg Marci

azzal a címszóval, hogy maradjon mindig ilyen gyermek. Meg kapta ezt a talp-kézlenyomatott... Ennek nagyon örült, csak sjanos kicsit betöredezett... meg még valami meglepi volt neki. írtam az otthoni családnak-barátoknak, hogy küldjenek képeslapot, mert milyen jó lesz, hogy kinyitja a postaládát és soksok képeslap ott figyel neki. És bejött. a hamarabb megérkezett lapokat elraktam és ma reggel visszacsempésztem, míg ő fürdött. és megkértem, hogy hozza már be a postát, mert szerintem jött számla de nincskedvem kimenni érte. És tökre örült neki

összejött 10-12 lap. Gyanítom lesz még 1-2 ami késik. de így is tök szupi volt!
reggeli... hát igen

kicsit laktató és nem éppen fogyókúrás de fincsi... ma is azt kért reggelire
Eszembejutottak ám az éppen akkor keresztelt gyermekek szombaton

várjuk a képeket!
Évi, mizujs, hogy vagy? sokat sokat gondolunk Rátok! ++++
katolikuséknál ugye elvben igenis "kell" egyházi adót fizetni, csak nem jön az adóbehajtó, hanem rád van bízva, hogy mikor és mennyit fizetsz. Szerintem nem akkora gáz, hogy ha igénybe veszed a "szolgáltatást" akkor fizetsz is érte. Amúgy itt Svájcban máshogy van. nyilatkozol, hogy milyen vallású vagy és a fizudból alapból levonják az egyházi adót, aztán max visszaigényled! ez furibb nekem....
még egy dolgot a keresztelőről, aztán abbahagyom, tuti

szval én azért tartom fontosnak, azaz egyetértek a kívánalmakkal, hogy a keresztszülő gyakorló hívő legyen (szándékosan nem katolikust mondtam, Máté leendő keresztapja pl református;)) , mert elvben arra hivatott, hogy ha azt látja, hogy a szülő nem teljesíti a hitbeli nevelést, akkor megtegye ő. És hogy példa legyen. Nyilván nem a "vasárnapi keresztényekre" gondolok. De akkor tud példa lenni és tanítani, ha maga is megéli a hitet. Persze magyarázok én itt, akinek a bérmaanyja nem szokott rendszeresen templomba járni...(én választottam és tudtam ) ... szval tudom én,hogy nem ezen dől el, de elvben jogos elvárás lehet... szerintem
na mégegy, Kikó hozzászólásával kapcsolatban:
szval az egyházi esküvőhöz,elég ha az egyik fél van megkeresztelve (tuti, nálunk is ez volt), de akkoris kell felkészítőre járni, nem lehet, hogy olyanra járt a barátnőd meg a férje? és valóban a felnőtt keresztelés egészen sokáig minimum egy éves felkészítő kellett hogy megelőzze. Ez most változott, állítólag már nem kötelező, de a legtöbb helyen maradt ez az úgynevezett katekumenátus, így hívják ha jól tudom azokat akik keresztségre készülnek. Ezt most csak onnan tudom, mert Marci sincs megkeresztelve és Máté keresztelője kapcsán rákérdeztem Gáboratyánál, aki minket összeadott, hogy mennyi idő egy felnőtt keresztelő előtti felkészítés. és ő mondta...
Kmanna, pocakosan egyszer én úgy sütöttem tortát, hogy elsőnek véletlen kiborult a nyers tészta, így a fele odalett, majd a diódarálás nem sikerült, végül nem diós lett csak kakaós és amikor kisütöttem nem jött fel... azért elfogyott.... két nappal később, amikor a receptet mondtam másnak akkor esett le, hogy kimaradt a sütőpor

szval én is jártam már így
Naggyon vagány a motoros kép! én mondjuk félnék, de tök tuti!!!
(és milyen vékony voltál!!

)
Petramama, ne aggódj, vannak sokkal rugalmasabb papok. Pl én felhívtam a mienket, hogy akkor júli 12 de mi csak 10dikén mennénk haza. mondja jólvan. mondom, kell-e bármi papír, akár a keresztszülőktől. mondja nem kell.

Mondjuk már egy jóideje ismer engem, ezáltal Marciról is hallott már, és ő adott minket össze

(Kmanna, Bosek, motorozik

) de ehhez télleg kell, hogy ismerjen minket
Cicuka! egy tapasztalat: ugye mi eddig azért fektettük le 11 körül, hogy ha akkor kezdi a nagy alvást tuti tovább alszik, ami olyan 6körüli volt. Namost a hétvégén úgy adódott, hogy 8ra értünkhaza, a fiúúúmár nagyon éhes volt, mondtam Apának akkor gyors fürdés és utána szopi és alvás, mert ha most eszik akkor nem keltem fel 11kor fürdetni. És csodák csodája aludt fél5ig. 10től. Úgy hogy előtte a délutánt szinte végigaludta (mert kirándultunk kendőben volt... ) erre tegnap is kipróbáltuk, negyed9kor fürdetés és ma aludt háromnegyed6ig!!! szval szerintem nem biztos hogy érdemes 11kor felkelteni enni...
gratula a hasraforduláshoz!!!
Jobbulást Nektek

szegény, nagyon nem lehet egyszerűűűű!!!
amúgy ezzel a korábbi mosdatással megjártam... így pont lemaradok a meccs nagy részéről... (tudjátok, aki 1 órán keresztül szoptat...) tvzni közben nem merek, de laptopon követem az eseményeket... na majd a negyed/elő/rendes döntőkre kitalálok valamit. pl Apa szoptasson
/nálunk én vagyok a nagyobb footballfun... /
Juj lányok irigy vagyok a moziért
Bosek, szuper, hogy eltudtál menni! bár az elázásért nem irigyellek, ugye nem lettetek betegek?
Lusie!!!! dejó, hogy tudsz jönni
Nagyon aranyos Peti!!! mekkora.... de egyáltalán nem kövér hihetetlen!!! És Olcsi is... és olyan jó vékony vagy!!! gratula!
Ezek a nagy zsugázó apukák... már most kezdik a gyerkőcök tanítását...
tudom, jó későn, de én néha elmerengek, hogy én még olyan gyermeknek érzem néha magam és hogy vajon mindent jól csinálok-e, hogy csak nem rontom el ezt a csöppséget... mert annyit mosolyog nevetgél és csudaaranyos... és én vele nevetek és szeretem, de nem érzem magam annak a komoly szülőnek...
Zsu, persze hogy hiányzol!!! csúúúúnya UPC... brrr, és még a T-bunkókat szokták szidni.... brrr
Melinda,szegény máris menses...
hajhullás nekem is van, állítólag normális, én is mindig Máté kezéből szedem ki.... és ilyenkor örülök, hogy rövidre vágták
jaj, szegény kicsi Dóri, remélem szép időtök lesz hogy hosszan tudjatok sétálni és tudjon aludni. és remélem hamar befejezik a felújítást....
Szilvánusz jobbulást!!! ne is mondd a meccset, én csak laptopon olvastam online.... igy is izgi volt... szegény cseh kapust sajnálom....
Linocs, tényleg örülök, hogy jbban van Fruzsi...
érdekes ez a kádas úszás dolog. én is ezen gondolkodtam, hogy előtte itthon kipróbálom a kádban élvezi-e a lubickolást...
Tündérmanó, gratula Ádám eredményeihez!!!
Panny, azt mondod elég három fiú?

asszem el tudom képzelni, hogy elég...
Márti, télleg őrült figurákat tudsz felrakni....
Mni, köszi a táblázatot, épp elgondolkodtam,hogy végül mennyire aktualizáltam a nálam lévőt....
rendes kis porontyom van, engedett végig írni... pedig 1 órája írok... ő meg másfélórája alszik...

lassan ébredhetne enni...
vidám napot!