A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Jó reggelt!

Babu: mostmár úgyis te következel! Nagyon drukkolok neked!
Vendég

Vidokata! Köszi!
Vendég

Babuli, ez izgi! Bár biztosan nagyon paráznék, hogy akkor most hogy is lesz... Szabi baba, most már elindulhatnál :)
Nekem tutira nem lesz 40+1 napos vonalzóm, a dokim nem fogja hagyni. Legalább ez biztos :)

Kép
Kép
bondi

Bondi! Gondolhatod, hogy Én is parázok! De már várom, hogy túl legyek rajta és a kezemben fogjam Szabi babámat! :D
Vendég

Jó reggelt!!!

Áronbaba nagyon helyes kis Buddha. :lol:

Babuli, Neked kitartást.

Bondi, hát én is itt dilemmázok, hogy lemenni vagy nem menni Balatonra, ráadásul lakókocsival... De azt hiszem mégis csak majd UTÁNA. Ha már más is tudja időnként cipelni. :lol:

potyka

Jó Reggelt!

Ami! Még egyszer gratulálok, Áron nagyon aranyos.

Kép
szly27

Kép

Kép
szly27

[size=18]Ami, gratulálok! Sok Boldogságot és egészséget Áron babának és Nektek![/size]
bencuri

Jó reggelt mindenkinek!
Ma szerencsére megint jól aludtam, amikor el tudtam aludni, mert este mikor lefeküdtünk, akkor eszméletlen hát és hasfájdalmam volt, igy egy darabig csak vergődtem az ágyon!

Ma 11:20-ra kell mennem a védőnőhöz.... edig ugy néz ki szép napos idő lesz, remélem igy is marad! Főzni nem kell, mert maradt abból amit párom főzött tegnap, csak levest kell készítenem! De az szerintem krumplileves lesz!

d.dodó

Kép

Kép
szly27

Babu, nagyon tetszik Szabinak a kuckója és mekkora hatalmas pocid van! Nagyon kitartó kisfiad van, nem sieti el a kibújást! De nem baj hamarosan őt is meglátjuk, remélem ő gyorsabb lesz a lányoknál! 8)
bencuri

Már dobogós helyen állok! :lol:

Ma megyek 12-re Nst-re!

Dodó! Itt is süt végre a nap! Sajna nekem főznöm kell. Lehet összedobok egy kis krumplistésztát. Feltéve ha van tészta.

Roli reggel fél hatkor már fent volt. Ki akart jönni az ágyából. Nem engedtem ki. Szórakozott vagy egy órát, aztán kínjában visszaaludt. Még most is alszik. A kis huncut! De arra elég volt az akciója, hogy én ne tudjak aludni, úgyhogy 7 óta már fentvagyok. Megy a mosógép, legalább hamar megszáradnak a ruhák.

Kép
szly27

sly!
Tényleg, dobogós hely....na, akkor hajrá! Előttem is már csak 13-an vannak!! :lol:

d.dodó

Szly: köszi a táblikat!

Bondi: miért nem hagyja a dokid?
jaj: akartam írni, hogy drukkolok Otinak és hogy az a műtét tényleg nem egy nagy beavatkozás, ne izguljatok nagyon. Az elég rossz, hogy pont most lesz!

Kérés: valaki írjon nekem mára ebéd ötletet de valami egyszerűt, mert ma teljesen le vagyok eresztve. Egyre megint megyek ultrahangra (nem tudom minek, mert a múlt héten voltam 36 hetesen de a doki ragaszkodott hozzá, hogy egy hét múlva megint ránézzen) remélem nem talál semmit! :shock:
Vendég

Hú, még a gyed-es papírt is ki kellene tölteni, de nem tudom, hogy lesz e kedvem a hivatalba csörögni! Pedig nem lenne rossz ha már rögtön az elejétől kapnám a pénzt......

d.dodó

Minen dobogósnak megy a drukk!!

Durva: elöttem 6-an vannak aztán jövünk holtversenyben vagy 6-an!!!
Vendég

Szly, drukk az nst-hez! Szerencsére nekem nem kell főznöm, anyukám felszerelt minket! 8)
Én is pont ezt néztem elégé előre kerültünk a táblában! 8)
bencuri

VKata!
Nálunk tejszínes gombaragu van rizzsel, és kolbászos krumplileves lesz!
De pl makarónit sem nehéz elkészíteni, gyorsan megvan!

d.dodó

Tényleg, a korházban fekvőkről nincs valami hír?? Ok, ronix irt tegnap... de Magdi, Maverikék, Csilláék....

d.dodó

A makaróni nem rossz ötlet, de ami nálatk lesz, egyik sem hangzik egyszerűnek! :D
Vendég

Magdi nem olyan rég 2-3 napja írt utóljára de Csilla nem válaszolt annak idején már Verának sem és Maverickről is már vagy egy hetes az utolsó infónk!
Vendég

V.Kata!
A mi ebédnk már kész! :) Párom főzte tegnap... és nagyon finom lett...most csinált először ilyent...szakácskönyvből.

d.dodó

Szly! Gratula a 39. héthez és a dobogóhoz! DRUKK az NST-re!

Dodó! DRUKK a védőnénihez!

Bencuri! Az biztos, hogy nem egy kapkodó idegbeteg a fiam! :D

Vidokata! DRUKK az UH-hoz! Bizti minden rendben lesz! :wink:

Én spenótot csinálok főtt tojással mert hogy a múltkor nem csináltam mivel spenót helyett sikerült sóskát vennem amiért annyira nem vagyunk oda! :lol:
Vendég

jó reggelt lányok!

én is itt kukorékolok "korán reggel"!

Kelnem kellett mert 9-re puccba kell vágni a lakást nagyjából. jönnek redőnyt szerelni és nem lehet elő az ágyikónk :D
pedig még tudtam volna durmolni.
ráadásul nyusziapu is korábban ment egy kicsivel mert sok áru van.
éjszaka behuzta a vádlim a görcs. most olyan szép kemény. valamikor terhességem előtt volt ilyen feszes 8)
nah persze nem pont igy gondoltam a feszesítést :shock:
és ugyebár mivel korán ment meg se tudta masszírozni.

meg el kéne kezdeni a gátmassszázst is. azzal se tartok még sehol. de ha már ennyi pénzt kiadtam érte :shock:

főzni nekem is kell, mert elfogyott minden. asszem valami pöri lesz nokedlivel meg salátával. leveskéről még gőzöm sincs, de valamit kitalálok. vagy nem 8)

ami és apu!
mégegyszer szívből gratulálok! gyönyörű nagy ficakotok van :D

babu!
neked küldöm még mindig a + csíííít!

dodó!
védőnő után jelentkezz mit aszondott :D
nekem a Mák-os ügyintézős ismim állítólag a mult héten kipostázott minden szükséges papirt ami szülés után a pénzekhez kell. hát remélem tényleg MINDEN-t! nem baj ha a héten nem ér ide, csak mindent bele tegyen.

szly!
Roli tudta hogy mosni akarsz és ugyebár minél előbb kimosol annál hamarabb megszárad és vasalhatsz :D :D :D

vkata!
legalább meglátod a tüncikédet az uh-n. én mennék hetente. persze remélem tényleg minden rendben lesz és csak nyugtatólag hivott vissza.
csinálj sonkás tésztát az fél óra alatt kész van. legalábbis amit én csinálok az kész van az idő alatt mig a tészta kifő.
8)

Kép

Kép
timi1982

Jo reggelt!
En epp csak bekukkantok, gratulalok a "kis" pasihoz- Szegeny Ami is jol megdolgozott( oszinten kicsit hatborzongato, hogy hany mami van mar koztunk, aki nagyon nehez szules utan van....)!

Most labor, ctg, bolt...szoval delutan leszek legkozelebb de akkor is ugy hogy kozben azert foznom is kell, takaritani is....de mindenkepp be be kukkantok, mert bizti ma is lesz babank!:)

Szep napot mindenkinek!

Kajaotlet: zoldbableves, es a csaszarmorzsa amit muffin felrakott a receptesve...?( Tenyleg egyszerunek tunik....)
Vendég

Na, irtam Csillának sms-t...ha visszair, akkor irom a hírt!

Timi!
De nálam bonyibb ez a papír ügy, mert én nem dologztam itt..... (mégis kapok pénzt :wink: ) meg be kell írni, hogy a párom mikor veszi ki a kötelező 60 napját (akkor is ki kell neki ha az anya otthon van), és a maradék 60+270+90 nap az én nevemen kell legyen, mert más pénzt kapok érte!De amugy akik dolgoznak, azok is maguk töltik ki.....

d.dodó

timi: ha elkezded a gatmasszazst es megy , roviden beszamolsz kerlek rola hogy is csinalod? :oops: Lehet en vagyok nagyon bena de nem megy, :(((((((((((
Vendég

Timi! Köszi jól jön! :D

Anyjuk! DRUKK a laborhoz és a CTG-hez! :D
Vendég

anyjuk!
igen beszámolok róla.
nyusziaput már 3-4 napja fűzöm hogy csinálja már meg, de hát ő se mer neki fogni :D
pedig őszintén szólva nagy kárt nem igazán tenne bennem :D :D :D

de ma ha itthon leszek egyedül akkor lehet megpróbálkozom. vagy ugyis jön a redőnyös! neki lehet lesz bátorsága :lol: 8) :lol: 8)

Kép

Kép
timi1982

http://www.freeweb.hu/bmkorhazbabak/gatmasszazs.htm

www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1191107335.8029.doc

én ez a két leírás alapján képzeltem el a csinálást... hát mi lesz belőle.
a második az egy world.
ha rákattintasz feldob egy kis ablakot hogy miben nyissa meg. azt kell leokézni és már nyitja is.
ha nem szólj és átküldöm emailben ha gondolod.

Kép

Kép
timi1982

Dodó! Várjuk a híreket Csilláékról!

Timi! Mit szólna nyusziapu ha a redőnyös csinálná a gátmasszázst? :wink:
Vendég

Jó reggelt!

Babu! Bármi van, így vagy úgy dönt Szabi, mi gondolunk Rád! Persze ha elindul kifelé akkor drukkolunk is!!!!

Kata! Hajrá az Uh-hoz, tuti minden ok lesz!

Szly! Bencuri
! Szerintem a héten Ti is!!!! De izgi! ( Persze beszélek én, lehet, hogy én is! )

Bondi! Azért én drukkolok, hátha lesz hamarabb időpont a fiacskádnak!

Timi! Kitartás a naphoz!

Viki!
Rád is gondolunk! Azért néha csak enged apu felülni és íri nekünk! :)

Én is akartam kérdezni, Maverick, Szilvi, Csilla?

Én ma nem nagyon leszek, egy 17 hónaposra vigyázok egyedül 6-7 órán át...Remélem nem folyik el közben a magzatvíz.... :roll:

Kép
andkata

Timi! Én nem szoktam vasalni! Csak mielőtt felvesszük és csak azt, amit nagyon muszáj. Jó persze a babának majd vasalom a textilpelusokat, meg lepedőket, de mást neki sem. Csak ha gyűrött. :wink:
Egyébként a kis huncut még mindig durmol!

Köszi Babu!

Vkata! Remélem minden jó lesz az UH-on és legalább látod Dórit!

Bencuri! Bizony! Már a második vagy!
:lol:

Megírom Ronixnak Áron adatait.

Kép
szly27

Andkata! Köszi szépen! :D

Szly! Jó alvókája van Rolkónak! :D
Vendég

nah gyorsan leszaladok a boltba mig nem jön a szaki.
utána jövök. egész nap a nyakatokon ülök, mert hát inkább rátok felügyelek, mint a szakira.
nincs erőm nézni ahogy a 10. emeleti erkélyen lébecol a magasban :shock: :shock:

Kép

Kép
timi1982

Babuli! Hála Istennek soha nem volt baj az alvókájával! Ezért most Jázminnál csak rosszabbra készülök!

Kép
szly27

Jó reggelt mamik :D !

Hát Babuci
nem semmi Szabika, hogy még mindíg a pociban van pedig totál megvoltunk győződve apával, hogy éjjel lesz még belőle karoácsingozó kiskrapek.No de 1000-el megy a drukk, hogy minnél előbb

Timi
ez a redőnyös gátmasszás teória jó jót vigyorogtam

Ebéd ötlet
Túrógombóc de nem mirelit, hanem amit kis kezeddel megcsinálsz, pl:csoki öntettel( mi nem vagyunk leves pártiak nem igazán eszünk így abba passzolok)

Megszült mamikáink
Henne, Sz.Andika.....nagyon jó lenne hallani felőletek is mert nagyon eltüntetek, persze tuti a kicsik miatt de akkor is hiányoztok a csapatból csak kuksizzatok be egy kicsit.OK?

Szly
nálunk is van egy pici mosásra váró adag .Átküldhetem, ha már úgy is benne vagy? Nekem nem fűlik hozzá a fogam de folyamatosan próbálom rávenni magam. Persze megegyezhetünk mit adok cserébe....No nem érdekel? :lol:

Dodó
ez jó rendszer szimpatikus hozzáállás , sok kitartást a hivatalhoz.

Akinrek nem írtam annak bocsi de megyek kaját keresni mert Dávid rángatja a bélcsatornát éhes a kicsik pedig még alszanak.
Később benézek puszka

Viki
Mi újság veled, hogy vagy?
tappancs28

Szly! Szorítok, hogy Jázminnak is jó alvókája legyen! :D

Timi! Mi örülünk ha a nyakunkon ülsz! :D
Vendég

Tappancs! Küldheted nyugodtan. Mosni nem gáz! De a teregetésre visszaküldöm! :lol:

Kép
szly27

Tappancs! Jó étvágyat kívánok Nektek! :D
Vendég

Halihó!

Babuli, hát Szabi tényleg nem kapkodós alkat :)

Lányok, uh-khoz, nst-khez, laborokhoz ++++++
Elvileg csak jövő hétfőn akartam dokihoz menni, de kicsit türelmetlen vagyok, lehet, hogy csütörtökön lenézek hozzá.

Dodó, ezt a gyes dolgot nem tudom követni :roll: de a hiba biztosan az én készülékemben van :wink:

Otinak köszönjük a drukkokat!
Vidokata: köszi, hogy orvosi szempontból is megnyugtatsz a műtétet illetően. Amúgy nagyon rendes orvos fogja műteni az I-es gyerekklinikán, Kiss Imrének hívják. Ismered?
Kivárás: Oti születése napján eléggé rendetlenkedett a szívhangja, mindenki csak hümmögött, aki látta. Ez a kiírás előtt egy nappal volt. A doki már pedzegette a műtétet, de mondtam, hogy ha kicsit jobb lesz a helyzet, várjunk még, ha lehet. Lett 1 vagy 2 jó ctg-m, de utána - az már a sokadik volt aznap - annyira rossz lett, hogy megindították a szülést, persze attól még rosszabb lett minden. Így roham-császároztak. Aztán Otinak mellékvesevérzése lett. Na, ezt nem akarja kivárni az orvosom, ha minden rendben, max. a kiírt időpontig hajlandó haladékot adni, akkor is, ha a MÁV-ban elvileg a kivárásos stratégiát szeretik, akár a 42. hétig is húzzák.

Kép
Kép
bondi

Tappancs! Holnap mikor mész a kórházba? Mert Én 10:30-ra megyek NST-re ha addig nem jön Szabi! :D
Vendég

bondi!
Röviden tömören.... ha mindketten dolgoznánk a párommal, akkor 60 napot kötelező lenne nekem kivennem, 60-at neki, és a 270-en, és a 90 napon osztozhatnánk (összesen 480 napot lehet itthon lenni a babával....16 hós kortól oviköteles) Az itthon levő napokra (ha dolgozik valaki) akkor a fizuja 80%-át kapja..... de igy párom csak a kötelező 60 napját lesz itthon..... a logika ezt diktálja...és az én 60 napom, a 270, és a 90 marad nekem, mert akkor a párom teljes fizut kap.... én ezekre a napokra (mivel nem tudják a fizum 80%-át venni, mert nincs fizum) a "minimumot" kapom, ami napi 180 korona (havi 5400 korona) és hogy magyar pénzben érthetőbb legyen, ez nekem havi 145.800Ft. A gyerek 16 hós koráig. Kb ennyi....

d.dodó

Babu
De jó hogy írod, nekem szombaton megcsinálta a szülésznéni és ő tud a gyerek felügyelethez igazodni ezért abba maradtunk, hogy Ő fogja neklem végezni így a héten is majd 22-én vasárnap megyek , mert rám rakja a gépet és nem kell várnom.
Reggel 8-ra mentem volna de le is kell mondani.Érdekel a 8-as időpont? Átirassalak, ha felveszi egyáltalán a nőci?
tappancs28

Kiss Imrét: ismerem, ő engem biztos nem mert hát én még csak kishal vagyok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.24 17:41-kor.
Vendég

Dodó mi nem mehetünk gyorsba ki ennyi pénzért? Ez kicsit jól hangzik még akkor is, ha 16 hóig jár csak utána haza jönnék.No? Ki csatlakozik? :lol: :lol: :lol:
tappancs28

Andkata, köszi a drukkot Otinak!

Tényleg, várjuk a híreket Maverickékről, Csilláékról, Szilviékről, Magdiékról!

Potyka: lakókocsizni szoktatok? Az muris lehet!

Szly, nekem a krumplis tésztával krumpli-gondjaim vannak... ha küldesz krumplit, küldök neked kész tésztát :D

VKata, ebéd-ötlet: tojásleves, paradicsomleves, mirelit szilvásgombóc?
Vagy a receptesből valamelyik egyszerű gyümileves, hozzá pl. sajtos v. túrós tészta?

Timi, és ha addig gátmasszíroznál, amíg a redőnyös balettozik? :wink:
Mi az elsőn lakunk, de én is majd' rosszul lettem, amikor láttam, hogyan szerelik a redőnyünket... és ha Apa ablakot pucol, igyekszem nem itthon tartózkodni...

Na, meghallottam, milyen zenét utáltok ti annyira itt a babaneten... Apa bekapcsolva hagyta a hangszórót...

Kép
Kép
bondi

Tappancs! Köszi nem kell átíratni direkt kértem a 10:30-ast! Ha hívod a 06-28-507-700 számot utána tárcsázd az 583-as melléket és rögtön tudsz beszélni a NST-sel! :D
Vendég

Dodó! Ezért a pénzért Én is kimegyek! Én ennek kb a harmadát fogom kapni!
Vendég

babuli!
ez az, hogy van akinek otthon a fizuja fele ennyi..... ez a durva. na de ehhez a zsámlához most nem nagyon akarunk nyulni, mert kocsira gyüjtünk.... most hogy lesz babóca, már elengedhetetlen lenne egy autó!

d.dodó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: