A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 15:42-kor.
pironya

Manka
Ismerem Tibit is...
(mi a Kistemplom-Ispotályi gyülekezethez tartozunk... :wink: )
Most fogják felújítani a templomot :lol:
(a templomba járás, a hit megélése nekünk a mindennapjaink része... nem tagadjuk meg a refis múltunkat...)
Vendég

Lilianb
Üdv itt!

A 110-120, hogy kevés-e az attól függ, hogy hányszor eszik a gyerek naponta.
Az átlagos adag 150ml/kg/nap

Tej minősége... csak extrém táplálkozási hiányállapotoknál nem megfelelő... az afrikai gyerekek addig fejlődnek jól, amíg szopnak... pedig ott az anyukák nem éppen a minőségi és mennyiségi túltáplálkozásról híresek :cry:

Szopinál a legfontosabb, hogy anyuka is tudjon megfelelően pihenni, jusson ideje önmagára is... :wink:
És az se olyan nagy tragédia, ha tápszert kell adni a gyereknek....
Vendég

Lilianb:üdv. köreinkben.Örömmel fogadunk minden tanácsot,tapasztalatot.

Kép
melike

Hogyan készüljünk az anyaságra/apaságra?

1. A szülőségre való felkészülésként először menj le a legközelebbi
háztartási boltba, öntsd a pénztárcád tartalmát a pultra, és mondd a
pénztárosnak, hogy nyugodtan szolgálja ki magát. Azután menj a
szupermarketbe, és intézd el, hogy a fizetésedet közvetlenül nekik
utalják át. Majd menj haza és vedd elő az újságot, és most utoljára
olvasd el.

2. Mielőtt vállalkoznál a gyerekre, találj egy házaspárt, akik már
szülők, és fedd meg őket nevelési elveik, türelmetlenségük, alacsony
tűrésszintjük miatt, és hogy hogyan engedhették meg gyerekeik ilyen
mértékű elkanászosodását. Adj tanácsokat, hogyan javíthatnának
gyermekeik alvási szokásain, vécéhasználatán, étkezésnél tanúsított
magatartásán és általános, viselkedésén. Élvezd ki a helyzetet - ez az
utolsó alkalom, hogy minden kérdésre tudni fogod a választ.

3. Ahhoz, hogy átérezd az elkövetkezendő éjszakákat, sétálj a szobában
fel s alá délután 5 órától este 10-ig, válladon egy 4-6 kilós nedves
csomaggal. 10 órakor tedd le a csomagot, állítsd be az ébresztőórát
éjfélre, és menj aludni. 2-kor kelj fel, és sétálj megint a csomaggal
fél óráig. Állítsd be 3-ra az órát. 3-kor, amikor megszólal a vekker,
kelj fel! Énekelj a sötétben halkan 4 óráig. Állítsd be az órát 5
órára. Kelj fel és csinálj reggelit! Csináld ezt 5 éven át és közben
nézz ki boldognak!

4. Képes vagy elviselni a rendetlenséget, amit a gyerekek csinálnak?
Hogy ezt megtudd, kenj csokoládékrémet a kanapéra és lekvárt a
függönyökre! Dugj egy halat a hifitorony mögé, és hagyd ott egész
nyáron! Dugd az ujjaidat a virágágyásba és húzd végig a frissen
festett falon. A foltokat fesd át zsírkrétával! Na, hogy tetszik?

5. A kisgyermekek öltöztetése nem olyan könnyű, mint amilyennek látszik.
Végy egy polipot, és egy hálós szatyrot. Rakd a polipot a szatyorba
úgy, hogy egyik karja se lógjon ki sehol! Rendelkezésre álló idő:
egész reggel.

6. Végy egy tojástartó dobozt. Egy ollóval és egy doboz festékkel
csinálj belole krokodilt! Végy egy tekercs vécépapírt, amiből
ragasztószalag és némi celofán segítségével csinálj egy karácsonyfát!
Végül, végy egy tejesdobozt, egy ping-pong labdát és egy üres
pilótakekszes dobozt, és készítsd el az Eiffel-torony pontos mását!
Gratulálunk, a helyed biztosnak látszik az óvodai csoportban.

7. Felejtsd el a sportautókat és vegyél egy kisbuszt! Ne is gondolj
arra, hogy otthagyhatod a ház elott fényesen, csillogóan! A családi
autók nem így néznek ki. Vegyél egy csokoládé jégkrémet, és tedd a
kesztyűtartóba.
Felejtsd ott! Végy egy tízforintost
és dugd be a magnóba! Vegyél egy nagy doboz csokisparányt, és öntsd a
hátsó ülésre! A fűnyíróval néhányszor menj neki a kocsi oldalának!
Most már tökéletes.

8. Készülj fel a sétára! Várj a vécé előtt egy fél órát, majd menj ki
a bejárati ajtón. Gyere vissza. Menj ki. Gyere vissza. Menj le az
utcára.
Gyere vissza. Menj le megint. Sétálj az utcán egészen lassan 5 percig.
Vizsgálj meg minden eldobott
cigarettacsikket, rágógumit, használt papírzsebkendőt és döglött
bogarat útközben. Ugyanazon az úton gyere vissza és ordíts olyan
hangosan, ahogy csak bírsz, amíg minden szomszéd ki nem jön és rád nem
mered. Add fel, és menj haza! Most már alkalmas vagy arra, hogy
sétálni vigyél egy kis gyereket!

9. Mindent ismételj meg legalább ötször. Menj le a szupermarketbe!
Vigyél magaddal valamit, ami jól modellez egy óvodás gyereket. Egy
felnőtt kecske remekül megfelel a célnak. Ha több gyereket szeretnél,
több kecskét vigyél.
Vásárold meg a heti zöldséget
anélkül, hogy a kecskéket látótávolságon kivülre engednéd. Fizess ki
mindent, amit a kecskék megesznek vagy tönkretesznek. Amíg ezt nem
tudod könnyen megcsinálni, addig ne is ábrándozz a gyerekekrol!

10. Vájd ki egy dinnye belsejét és csinálj rá egy kis lyukat. Akaszd a
mennyezetre, és lendítsd meg! Végy egy tányér spenótfozeléket, és egy
kanállal próbáld meg a spenótot a lengedezo dinnyébe kanalazni,
miközben berregsz, mint egy repülogép. Csináld, amíg a spenót fele el
nem fogy. A maradékot öntsd magadra, de úgy, hogy a padlóra is jusson
belőle bőven. Most már alkalmas vagy egy 12 hónapos gyerek etetésére!

11. Tanulj meg minden nevet a Power Rangersbol, a Szezám utcából és a
Tapsi-hapsiból. Ha a munkahelyeden azon kapod magad, hogy
gyermekdalokat énekelgetsz magadban, végre alkalmas vagy teljesíteni a
szülői hivatást!
Vendég

Kép

Ezt csináltuk ma :D
Vendég

sziasztok!

mi nagyon jó kislányok vagyunk mostanság.kopp.kopp.szopik:kb.8:00;11:30;15:30;18;30-19:00;23:00;
04:00.annyi tejem van hogy egy fejőstehént is kenterbe vernék, mialatt egyikből szopik, másikból spriccel.mindig lefejem, a mai nap már majdnem négy deci összejött, mellette minden szopinál 70-100-at szopik.Az nem sok?a védőnők szerint 50 az adagja ekkora gyereknek.

néhány kép:

Kép [url]Kép Kép Kép Kép[/url]

Kép
Kép
eyi

Bárány:
ejha! Én még nem merem kivinni Milenát, ha jól emlékszem azt mondták 2 hetes kora körül kell elkezdeni kiszoktatni a levegőre.

Eyi:
most irigyellek! Szedsz valami tejserkentőt vagy csak sokat iszol?

Gigi:
nem tudom hogy csinálod, de nekem 2 gyerek mellett nem sok időm jut bármire is, a fórumra is most azért tudok írni mert Milena alszik, Milán meg az Apukájával van a játszótéren. Ráadásul Milán nem valami együttműködő, leginkább ellenkezik. :(

Kérdésem volna:
a váltott mellből szoptatás kb. mikortól van, ha már váltott mellből megy az etetés utána végig csak úgy lehet etetni vagy ez is átmeneti állapot?
Igazából nem tudom mennyi tejem van, mert napközben van mikor simán elég 20 perc szopi és jót alszik, van mikor még sír és enni kér. Hajnalban úgy csinált mint aki iszonyat éhes, a szájában a cicivel sírt és 2 mellből is megetettem, de úgy csinált mintha nem lakott volna jól pedig tapintásra tele volt mint két mellem.

Kép

Kép
éca

Bocsi, hogy betolakodok, de híreim vannak Ibm-ről:

Ibm:" Sziasztok! Apa és Anya legnagyobb örömére végre megérkeztem. IBM kisfia Áron baba vagyok, 4000g és 52 cm. Iszonyat nagy hangom van. Ha az apukám hazaér, kaptok Rólam fotót is. Köszönjük, hogy gondoltatok ránk! Hasonló kaliberű volt mint Weráé! Azt hittem belehalok! De nekem a spinál megváltás volt, pedig tudjátok mennyire féltem! "

Kép
szly27

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:27-kor.
hékás

Sziasztok mamik!

Végre sikerült napi szinten 6 órácskát aludni... :lol: :lol:

Nincs sok tejcsim , nagyon küszködök... Próbálom 3óráként fejni, de nem sok a siker. Reggel több van, olyan 70-90 gramm, de estére örülök ha van 20-40 gramm... :cry:

Volt egy szoptatási tanácsadó a kórházban, a sok folyadék fogyasztása tejapadást okoz! Csak annyit kell inni, amit tényleg megkíván a szervezet.
csipisz

IBM: GRATULÁLOK ÁRON BABÁHOZ!!!!!
bszilvi25

Pironya: hidd el, hogy senkinek sincs elege Belőled!!!! A 22.-e mennyivel van közelebb??? Csak nehogy én maradjak a végére!!!
Már én is kezdek ám rancsizni, és várom, hogy túl legyek rajta!!!

Mirabel, Máté, Dávid: cukik vagytok, és nagyon szépek!!!

Lilianb: Üdv. itt!
bszilvi25

IBM! GRATULA Áron babához! Sok tejcit kivánok!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Már régóta olvaslak titeket. De most nekem is van véleményem. A szoptatás a téma. Én 19 honapig szoptattam a nagylányt, mert tényleg rengeteg tejem volt. Az amerikai csajnak van igaza. Minnél többett mellre kell tenni a babát, és persze a folyadék is fontos, ami ne csak csapvíz legyen. pl: tej, zöld tea, ásványvíz, leves, rostos gyümölcslé, és zöldség, gyümölcs. Persze itt is fontos a mérték, de 40 fokos melegben több folyadékra van szükségünk, így a babának is. Most lehet, hogy nem lesz annyi tejem, de mindent megteszek azért, hogy legyen, és 100kg leszek az se érdekel, de nem diétázok senki kedvéét, a gyerekem fontosabb.

Kép
Kép
zslebi

Sziasztok!

Gyors kérdés. Valakinek meg van Montana elérhetősége, vagy csak itt a babaneten keresztűl tudnék Vele kommunikálni?????
Ha igen, akkor Monti lenne egy fontos kérdésem hozzád, ha nem zavarlak :wink: :wink: Vagy priviben kérdezzek?????

IBM HATALMAS GRATULA A HATALMAS BABYHEZ!!!!!!!!!!!!!
bluebox

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 15:43-kor.
pironya

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 15:44-kor.
pironya

Lenne egy kerdesem az anyukakhoz.
Honnan tudjatok ilyen pontosan hogy mennyit szopizik a baba?

Csipisz: En ha annyit innek amennyit megkivanok lehet kiszaradnek :D , ez sem igaz soha nem voltam egy nagy ivos a fiammal amikor terhes lettem azota toltom magamba a sok vizet ha kivanom ha nem. Az amennyit elo irnak minimum mindig beosztom magamnak. :lol:

Pironya: De mostanaban nem alszom tul rosszul, csak en 7 oraval elobb vagyok. Szupi 23-an szules nekem tuti programozott csaszar, es neked? Te siman megszulhetsz hamarabb is. Mondjuk nekem is benne van a pakliban

Itt kint egyebkent azt ajanljak hogy 1.5-2 orankent kell szoptatni egy ujszulottet. Amikor az otthoni baratnom meghallotta azt mondta Magyarorszagon 3 orat ajanlanak. Hat a fiam be is tartotta anno tenyleg 1.5 orankent szopizott meg ejjel is.
Inkabb gyakrabban kevesebbet es akkor nem fognak annyit vissza bufizni.

ZSlebi: igen egyet ertek inni nagyon fontos foleg melegben nagyobb a szervezet igenye. A keves folyadektol szerintem kevesebb lehet a tejci is.

Es egyebkent igen is fontos hogy mit es mennyit eszik az ember, egy olyan szoptatasi tanacsado mondta aki 18 eve ezzel foglalkozik.
O mondta kell az extra 500 kaloria.

IBm!Gratulalok en is a babadhoz igy ismeretlenul is.

Csipisz: Az normalis ha este kevesebb van mi azt tanultuk.
Ami meg reggel van az boven sok is egy ennyi idos babucinak.

Olyan erdekes nekem eszembe sem jutott hogy azert sirna a fiam mert ehes, nekem is sokat sirt a cicin.
Attol is sirhat am ha nagyon folyik a tejci, hirtelen sok jon a mellbol amikor megszivaj vayg millio mas dolog miatt is sirhat, de nem kell rogton a tapszer utan nyulni. Az en fiam nem kapott tapszert az tuti. Tapszer ellenes vagyok DE ha indokolt akkor en is adnek termeszetesen de az biztos hogy a szoptatasert neha harcolni kell hogy mukodjon. Vannak akik konnyen feladjak,( ja es ne hallgass soha egy olyan anyosra vagy anyara aki nem tudott szoptatni, :lol: ),aki ott all melletted es arra biztat hogy ja tenyleg azert sir a piciked mert nincs eleg tejed .
Sajnos en megjartam amikor szultem , az anyos jott ki hozzank segiteni es ott ult mellettem szoptatasnal ( a fiam sirdogalt ahogy feljebb mar irtam) es kozolte biztos nem szereti a jobb mellemet ugyan mar adjam neki a balt. Annyit mondta es annyira zavart hogy egy ido utan tenyleg elfelejtettem neki a jobbat adni es 1 eves koraig fejtem a jobb mellem mert fele akkora lett mint a bal :evil:
Ja es hozza teszem anyos 3 honapig sem tudta szoptatni egyik gyermeket sem.

Eyi: Mirabel tunderi egy lany.
Az hogy mennyit eszik a baba: ha igenye van ra akkor szeritnem nem sok.MOndjuk 3 dl-nel mar leallnek vele :lol: ( csak vicc volt)
Vegul is mit tudnal csinalni felidoben levenned a mellrol?

CSaszar: Ki mit tanacsol csaszarosnak? A fiamat normal uton szultem, a csaszar kicsit ismeretlen szamomra mondjuk utana olvastam sokat de az nem ugyan az mint az anyukak velemenye akik mar ateltek. Ki milyen erzestelenitot kapott gerincbe???

Bocsi de hosszu voltam.
:D
lilianb

lilianb
A túl sok folyadék fogyasztása is gátolhatja a tejtermelődést... napi max. 2-3 liter legyen az össz bevitel...

Amíg be nem áll a tejtermelés, addig itt is a gyakori szoptatást javasolják...(meg a fejlődési ugrások idején is, amikor átmenetileg kevesebb lehet a tej...)

Miért kell neked programozott császár?
Vendég

Vendég

IBM
Kép
Vendég

IBM!
GRATULÁLOK!!!!

SZILVI!
Még mindig egyben? :wink: kitartás!

Mi ma egész nap kirándulni és csavarogni voltunk hármasban...Annyira jó volt már!Átmentünk M.kövesdre,megebédeltünk,fagyiztunk és sétáltunk!!!Annyira jó volt...(csak hideg..l. :evil: )
Kép
Kép
Vendég

[quote="éca"][ írta:écacolor=brown]Kérdésem volna:
a váltott mellből szoptatás kb. mikortól van, ha már váltott mellből megy az etetés utána végig csak úgy lehet etetni vagy ez is átmeneti állapot?
Igazából nem tudom mennyi tejem van, mert napközben van mikor simán elég 20 perc szopi és jót alszik, van mikor még sír és enni kér. Hajnalban úgy csinált mint aki iszonyat éhes, a szájában a cicivel sírt és 2 mellből is megetettem, de úgy csinált mintha nem lakott volna jól pedig tapintásra tele volt mint két mellem. [/color]

Én megszoptatom Tomit egyik ciciből, aztán megkínálom a másikkal... aztán kicsit ejtőzünk, még visszarakom az első cicire... aztán ki is szokott dőlni Makifej...
Te mindig egyforma mennyiséget eszel? :wink:
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:27-kor.
hékás

Kép ennyire hideg van, vagy csak anya fázik?
Vendég

Kép

Kép
Vendég

Gyönyörűek a babák!

Ibm - én is szívből gratulálok nektek!

Éca - tanácsot adni nem tudok csak leírom nálunk mi a helyzet. Én a kezdetektől fogva váltott mellből adok Picúrnak, nekem még a kórházban azt tanácsolták, hogy egyen az egyikből, majd ha még éhes, kínáljam meg a másikból is és amelyikből többet evett azt szívjam ki, hogy ne legyen tejpangás. Szóval mi így csináljuk, de sokszor elég neki csak az egyik mellem.

Ha nem lenne mérlegen azt hittem volna rosszul látok, délután 170ml evett egy mellből a drága, nem akarom túletetni sem, ez már azért szerintem sok egyszerre egy ilyen pici babának, utána csak a hasa fog fájni. A Gigi egyik linkjében találtam, hogy vigyázni kell ezzel is mert a baba csak kéri-kéri......aztán meg jön a bukás és a hasfájás. A mérleget valószínűleg szabadságolom és kétnaponta vagy hetente fogom mérni, annak több értelmét látom, de az elején annyira problémás volt a szopi, hogy muszály volt látnom eszik-e, bár a kakis pisis pelusok száma eléggé meggyőző. Egyébként örülök, mert egyre több a tej és már a szopival is egyre ügyesebbek vagyunk (elhagytuk a bimbóvédőt is). Kopp, kopp, kopp........ Jó annak, aki már kezdetektől fogva szépen tud szoptatni, nekünk össze kellett szokni, nem ment minden simán, plusz szegénykémnek még a nyelféke is le volt nőve, de szebben szopik, amióta a kórházban ezt még akkor orvosolták.

Ezt a 150ml/kg/napot én is olvastam, de lehet hogy a Gigi linkjeiben, és azt is hogy általában a babák 2 hetes korukra nyerik vissza a születési súlyukat, hát ahogyan látom itt a babák szépen fejlődnek.

Gigi - nálatok ennyire hideg van? Itt a panelban még egészen elviselhető, bár anyuéknél (téglaház) már biztosan befűttettem volna. :wink:

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

xxx
hékás

Gigaboszi;

Tamas nagyon edes gyermek, mar nem olyan ujszulottes a feje :)
Tenyleg hideg van Magyarorszagon?

Programozott szules: Volt egy nagyon csunya repedesem amikor a fiamat szultem, a doki elfelejtette megkerdezni hogy vagjon-e vagy sem. En teljesen azt hittem hogy automatikusan vagnak de nem. Igy berepedtem egeszen a vegbelemig :shock: . Erdekes maga a repedes helye nem fajt mar aznap sem. Viszont ami ez utan kovetkezett az szornyu volt.
Kiszakadtak a varrataim becsomosodott a huvelyem, a ferjemmel honapokig nem tudtunk egyutt lenni a fajdalom miatt mar a hideg kirazott amikor oda kerult a sor ...., arrol nem is beszelek hogy 4 honapig omlott a ver a popsimbol amikor nagydolgozni kellett :( , es olyan erzes volt mintha valaki drotkefevel dorzsolte volna ott bent. Ja es annyira fajt hogy mar magatol is elment az inger ugy feltem wc-re menni igy kuppal tudtam csak honapokig ...
Szoval nem volt kellemes dolog. Erdekes pedig a fiam nem volt egy nagy gyerek. 38 hetre szuletett es 3250 gr 54 cm volt.
Na most ez egy uj doki aki van , a fiam Missouriban szuletett es most Dallasban elunk. A mostani dokim azt mondta ha siman szulok nem tudjuk elkerulni valszeg hogy ne repedjek ki ugyan ott . O ket opciot ajanlott : az egyik hogy kivesszuk korabban a babat beinditjak a szulest meg mielott elerne a 3 kg-t :shock: de itt sem garantalja hogy nem repedek valamennyire hiaba vag.
A masik a csaszar a 39-dik heten. Hat en az utobbit valasztottam, nem felek a csaszartol inkabb az zavar hogy az elso nap nem tudom ellatni a gyermekem. Sajnos nem sok segitsegunk van itt kint, es ugye en nem akarom hogy elvigyek a gyereket miutan megszultem, de akkor ott kell legyen a ferjem mellettem az elso nap,ejjel. Igen de kivel marad a fiam addig mert ot nem engedik hogy ott aludjon (egesz nap viszont bent lehet)
Lesz egy kb 40 nm kulon szobam, 1.5 m-es plazma tv-vel kihuzhato egyszemelyes agyyal ( az apupkanak), kulon furdoszabam. A tv-n keresztul lehet internetezni is, es van egy olyan lehetoseg hogy eloben kozvetithetjuk pl: a szuleimnek egesz napomat ( vegul is olyan mint egy webkamara csak gondolom sokkal jobb minoseg.
A baba vegig velem lehet en dontom el hogy el akarom-e vitetni vagy sem. Persze sokan mondtak hogy pihennem kell, na de ezt ateltem mar a fiammal is. 9 honapig nem lattam a gyermekem mert a pocimba volt hat tolem senki el ne vigye
:D
A fiamat is megszultem delutan 5-kor este 9-gi neztuk egymast folyamatosan ,utana kozoltek hogy aludjak kicsit. Mondtam jo , fel ora alvas utan felriadtam es rohantam ki a fiamert. Attol kezdve vegig velem volt es 1.5 orankent ebredt szopizni :lol:

Hat kb ennyi rolunk.

CSiri-biri: Zoe egy tunemeny :) ,szep kiscsaj. Fulbevalot mikor es hogy tetettetek a fulebe?

Hekas: Marci egy igazi nagylegeny, tan nem gondolkodik a kozepse kepen ???

:lol: Pont ugy nez ki.
lilianb

Gigi! Sziszka megszült péntek 13-án!

Kép
szly27

Jó reggel!!!!

ITT SÜT A NAP!!! 8)

BARI!
Dávid olyan békésen alszik a fotón...(jó a takarója is) :wink:

EYI!
Mirabellről nagyon tetszik az a fotó amelyiken szopizik!Én is csináltam ilyet,csak rosszul sikerült! :roll:

HÉKÁS!
Aholl Marcell mosolyog az annyira jó!!!Nekem nem sikerül csak a végét elkapnom mindig :oops:

GIGI!
Tomit jól beöltöztetted,nálunk azért ennyire hideg nincs,de olyan édes ahogy kipislog a sapi alól :lol:

LILIANB!
A fülcsit a kórházban rakták be,amikor jöttünk haza,akkor reggel...beadtuk a hazahozósrucival és már fülcsivel együtt hozhattuk haza...kb 2 hét múlva már teljesen meggyógyúlt és nem váladékozik...addig kamillázni kellett...

MI MA SZÜLETNÉNK:::! :shock:
Szerdán m együnk az 1 hónapos tanácsadásra a dokinőhöz...ilyenkor mit kell vinni???
Vendég

Sziasztok!

Bettica üzenete: 'Örömmel tudatjuk, hogy 2008.06.15-én 22:45-kor megszületett Bence 4200 grammal és 56 cm-el :-) szülei legnagyobb örömére.'

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Csiri: gyönyörű kiscsaj Zoé.

Hékás, Gigi: nagyon vagányak a srácok, kis cukipofák.

Egyre fogynak a babavárók!!! :lol: :lol: :lol: És egyre emelkedik az anyukák száma!!! :D :D :D

Bettica: szívből gratulálunk és sok tejcit kívánunk!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Kép Melege van a lábunknak... :)

egy kép Kittiről :lol:

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 15:44-kor.
pironya

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 15:45-kor.
pironya

BETTICA HATALMAS GRATULA A HATALMAS BABÁHOZ!!!!!!!!!!!!!
bluebox

Piri: ez csütörtöki kép. Egyébként volt rajta zokni, csak egy kicsit nagy és lerúgta a bal lábáról... :D

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

IBM: nagynagy gratu, kedves "földim". :)

lilianb: én mérem szopi előtt és után a babát, kikölcsönöztünk egy mérleget 2 hónapra. eredetileg nem akartam, de mivel nagyon aluszékony volt Milán az első napokban, és csak cupákolt a cicin, rábeszélt a védőnő hogy mérjük a kajcsikat.

Hékás: Marci nagyon elégedett babának tűnik. :)

Mankabi: nálunk a reggeli kaja (ami 6kor van általában) mindig ilyen sok: 140-150-eket eszik egy ciciből. aztán 1,5 órát aktívkodik jókedvűen apával-anyával a nagy ágyban, aztán kidől, fél10-10-körül van a következő kajcsi. kb 3-4 óránként eszik 100-akat, bár az esti utolsó csak 60-80, az éjszakai (cumisüvegből) pedig 60 szokott lenni rendszeresen. először azt hittem hogy valamit én csinálok rosszul, de napok óta az esti és az éjszakai ennyi. a 150g/kg kajcsival bőven megvagyunk, mert 560-590 a napi kajája, és 3400 gramm Milán.

"Itt kint egyebkent azt ajanljak hogy 1.5-2 orankent kell szoptatni egy ujszulottet" - szerintem ez annyira nézőpont kérdése... azt hiszem a "Spock-könyvben" olvastam, hogy az anyatej megemésztéséhez 2,5 óra szükséges, és ezért nem ajánlatos gyakrabban mellre tenni a babát, mert az előző adag még nem ment végig rajta, és ezért (is) lehet hasfájós, ha gyakran van cicin. szerintem a jó megoldást (mit együnk, mennyi időnként szoptassunk, stb) mindenkinek saját magának kell megtapasztalni, itt a topicban is az elmúlt 3 nap alatt már soksok egymással tökéletesen ellenkező, de már bevált tanácsot olvashattunk.

amúgy a fiam bimbóvédővel tökéletesen és sokat szopizik a bal cicimből. mondjuk először csak nézet hogy mit rakok a szájába, aztán rácuppant. kb 5 percig hagytam hogy azzal kajcsizzon, aztán gyorsan levettem a bimbóvédőt és megkapta a csupasz cicit, akkor már úgy is ment. nem áll ki eléggé a bal mellbimbóm - ez volt a baj, úgy látszik. mellszívóval sokra nem mentem, mert az ennyire nem húzza ki - vagy hogy mondjam.

mia_snow

Bettica! Hatalmas Gratula Nektek!
Vendég

Betti: Gratulálok!!!!!!!!!
bszilvi25

Bettica,IBM nagy gratula a babákhoz!

Gyönyörűek a babáink és szépen pofásodnak.

Tegnap kétszer is kint voltunk levegőzni és ma még jobb az idő,úgyhogy megyünk.Aztán remélem egy-két nap és sétálunk.

Nagyon jól viselkedett éjszaka,8tól fél 2ig aludt,aztán 6kor evett.Meg voltam elégedve! :oops:

Bari:Dávid nagyon aranyos a kocsiban.

Kép
melike

sziasztok lányok!
nagyon édik a babák!szeptemberben már én is itt fogok tartani :D lenne egy kérdésem:a burokrepesztés az h. történik?el tudnátok mondani?előre is köszi.

Kép
winona

Winona:emlékeim szerint (nem azért,mert olyan régen volt,hanem,mert olyan gyorsan történt minden) a doki felnyúlt,ágytálat raktak alám és folyt a magzatvíz.Ennyi.Semmi különös és nem is fáj.

Kép
melike

Sziasztok csajok Sziszka is megszült már a nyáriban minjárt megnézem mekkora a kicsi
tappancs28

No itt is vagyok

Sziszka 2008.06.13-án megszülte Lucát császárral, 40hét+6napra 3600gr 53cm-er a hossza a kicsinek :wink: :D

Bocsi a pofátlankodásért csak néztem a táblitokat és Ő tuti megszült.További szép napot jó babázást ill gyors szülést aki megy
tappancs28

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 15:45-kor.
pironya

.......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 15:46-kor.
pironya

Winona:bocs,apa kijavított,hogy nem a kezével csinálta,hanem valami hosszú, vékony valamivel (mint az antenna). :oops:

Kép
melike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: