A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

.......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 15:46-kor.
pironya

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:26-kor.
hékás

Bari - Dávid nagyon édes fiú! ne add fel a szoptatást, nekünk is vannak nehézségek, de muszály belejönni. Amit az anyatej adhat a picinek azt semmivel nem tudod pótolni. Melegítsd a mellet, masszírozd és fejd sokat!!!

Gigi - ezt a cseresznyemag csomagot már mástól is hallottam, holnap megnézzük!

És akinek még hasfájós a pici, nekünk azt tanácsolták, hogy csak legutoljára nyúljak a gyógyszerhez (egyébként Infacolt javasolatak) előtte próbálkozzak természetes gyógymóddal: hason fekvés, hasfájós pocimasszázs, meleg textilpelus, meleg pléd körbe csavarva és a már említett cseresznyemag zacsi!

Eyi - tündéri ez a baba, igazán megéri a fájdalom szerintem, ha ilyen édi babák születnek!

Csipisz - gratula Petihez, ő is nagyon édes!

Buci
- nekünk azt javasolták még bent a kórházban, hogy szoptassuk meg a babát és ha már eleget evett, akkor abból a mellből, ahonnan szopott, vagy többet szopott, fejjük ki teljesen a maradékot, hogy ne okozzon tejpangást/mellgyulladást. Én ezt teszem, bár nem sok marad benne, de így eltenni is tudok valamennyit. Bár már kezd beállni a mennyiség a keresletre.

Tényleg az igaz, hogy az őszilé is segíti a tejtermelést, én eddig úgy tudtam a barackot kerülni kell minden formában, így most gondban vagyok. ha valaki tud jó módszert a szopin és fejésen kívűl a tejserkentésre, segítsen légyszi, kezdek aggódni, mert már nem olyan feszesek a cicik, vagy ez normális? Tudom van akinek alapból sok van, azt irigylem! Szeretnék sokáig szoptatni én is.

Melike - mi így be szoktunk ájulni egy nagy evés után! Édes fotó!

Bogi - tündéri a te kislányod is!

Ancsika - nézelődés nálunk is van, amíg nem sír,engem nem zavar.

Alvás - nálunk a bébiágyikó átköltözött a mi szobánkba a mi megnyugtatásunkra, egyébként a sajátjában alszik, bár néha elszenderedik evés közben a mi ágyunkban.

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Kérdések: mit tegyünk ha a baba nem vagy csak nagyon ritkán büfizik?

Illetve okozhat-e bajt ha a baba elalszik a mellen vagy evés után büfi nélkül? Megfulladhat? Igyekszem oldalra fordítani, a hason alvást nem szereti.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka ez a kérdés engem is érdekel és érint.Máté nagyon ritkán büfizik és annál gyakrabban bukik.Nem tudok semmit csinálni vele,már a kiságya is meg lett emelve,de ugyanúgy kijön belőle egy adag.

Más!Aggódom,mert nagyon furán veszi a levegőt.Szopizik normálisan,de amúgy "szörcsög" és az az érzésem,hogy nem kap rendesen levegőt.

Valakinél van hasonló?Mit javasoltok?

Kép
melike

Csipisz: nagyon édes Peti.

Manka: nekem is probléma, hogy nem mindig büfizik szopi után. Van úgy hogy leteszem a kiságyába, és egy idő után, ha felveszem, akkor büfizik, de előfordult, hogy álmában bukott (én is féloldaltra fordítom).

De ha van valakinek hatásos módszere a büfiztetésre, akkor az engem is érdekelne!!!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Melike: ezt már én is kérdeztem, és Bari megnyugtatott, hogy ez a szörcsögés normális dolog. A védőnöm is azt mondta, hogy ez nem baj.

Én attól szoktam frászt kapni, amikor szopizik, és elkezd köhögni, a hideg kiver, hogy ott fullad meg mindjárt.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Tejserkentés: nekem a védőnő ajánlott homeópátiás bogyókat. Neve: URTICA URENS 5 CH napi 2x5 bogyó.
Nem tudom, hogy ez okozza-e, de van tejcsi bőven. Az ősziléről nem hallottam :cry: Én teát iszom, de nem szoptatós teát, mert sajna az úgy meghajtotta Kristófot, hogy az egész cucc kifolyt a pelusból. Így sima gyümölcsteát fogyasztok egész nap. Fahéjas-almásat :P Azt szeretem nagyon, terhesség alatt is sokat ittam :P

Büfi: Hasonló gondjaim vannak nekem is büfitéren :cry: Büfiztetem - lerakom - büfiztetem. Legalább kétszer veszem fel így. Én is félek, hogy nehogy bukjon álmában és én nehogy ne halljam meg :cry: Kicsit paramami vagyok :wink:
bluebox

Sziasztok!

Gratulálok a friss anyukáknak és hazatérőknek is! Irigyellek benneteket, látva a szép, formás bébiket :D

Ma sem szültünk még meg :( Tegnap este óta fájásaim vannak, de sajna még össze-vissza... A legfurcsább az volt, hogy amint felkeltem elmúlt a fájás, de ma reggeltől már ülve, állva is van, így reménykedünk, hogy ma megtörténik velünk is a csoda...
Szilvi, amikor olvastam, hogy milyen "tüneteid" vannak, mintha magamat hallottam volna. Komolyan... Drukkolok, hogy Te is ma túl lehess az egészen. Én már olyan fáradt vagyok, hogy kezdek begolyózni. Tegnap éjjel pl. 2-től 10 percenként jöttek a fájások, majd fél 3 körül sikerült elaludnom egy fél órára. Ez volt a leghosszabb időszak, amit aludtam az éjjel :(

Megyek lezuhanyozom, hátha az meghozza végre a hatását.

Puszi

Kép

Kép
bettica

Betti: ezer drukk!!! Sokszor gondoltam ma rád, de ezek szerint nem sikerült! még... Ami késik, az nem múlik! Hajrá!

Szilvi: neked is drukkolok ezerrel!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Na vagyok, csak fürödtem egyet, vártam, hátha jobb lesz, de ez most nem lett jobb!!!
Azért még elszenvedek itthon, amíg tudok......
bszilvi25

Manka
Ha úgy járunk, hogy Tomi szopi közben bealszik, akkor én böfi nélkül leteszem... bár az én fiam hason szeret aludni...

Miért nem jó a barack? :roll:

Melike
Normális... lazábbak a szövetek... légzéskor berezonálnak...

Júniusi Baba magazint mindenkinek nagyon tudom ajánlani...
Nagyon jó írások vannak
-altatásról
-újszülött jellemzőiről
-büfiztetésről
-tejtermelés fokozásáról
-szülésről (bár ez már sokunknál nem aktuális :wink: )

Csiri
Olyan jót nevettem.... a sok-sok megvásárolt ruha között nincs Zoénak egy kabátka?
:roll: :lol: :wink:
Vendég

Hú Betti!

Amit írtál, tényleg egyeznek a tüneteink, annyi különbséggel, hogy én tudok aludni!!! (legalábbis eddig tudtam)
bszilvi25

Betti
A vonalzód szerint már megszületett Bence :wink:
Akkor most mi van? :roll: :lol: :wink:
Vendég

SZILVI, BETTI DRUKKOLOK NEKTEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bluebox

Kép

Sziasztok!
Felrakom az utolsó pocifotómat! Szilvi, Betti: DRUKKOLOK!! :lol:

almaani
Kép
almaani

Almaani - szép pocak!

Szilvi, Betti
- én is drukkolok nektek!

Gigi - a ki??????? a papra vonatkozott? A barackra anyukám figyelmeztetett, mivel a munkatársai gyakorló nagymamik, így kapja a jótanácsokat, illetve némelyiket továbbítja. Mikor itt volt, pont ettem lekváros palacsintát és mindkét este iszonyú hasfájása volt Picúrkának, viszont azóta figyelek, hogy mit eszek, ma este mégis egy hosszadalmas és üvöltős esti altatáson vagyunk túl........remélem, de még hosszú lesz az éjszaka.

Akkor büfi és hasfájós gondok máshol is vannak. :cry: Majd gondolok rátok, míg virrasztunk! :cry: Azt hiszem ebből előbb utóbb nálunk is gyógyszer lesz, annyira sajnálom ilyenkor mikor sír, vele sírok én is, mert nem tudok neki segíteni......... :cry:

Megyek ledőlök amíg csend van.

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

jó reggelt :)

csipisz: nagyon édi Petid van :D

szörcsögés nálunk is van, meg a büfi is elmarad néha, de Milán szinte mindig hason alszik...

Betti, Szilvi: mwgy a drukk. hátha most ezek a frontok meghozzák a hatást. ;)

Milán 2 napja hihetetlen sokat eszik, szopinként is többet, és be kellett iktatni +1 nappali kaját. így most az eddigi 460 körüli napi fogyasztása megugrott és most 580 körül van. nem 3 hetesen lenne egy fejlődési ugrás vagymi? ráadásul 2 napja van az is hogy egyre jobban tartja a fejét mint eddig, amikor meg hanyatt fekve nézelődik, egyre értelmesebben és tovább figyeli a dolgokat. :)

mia_snow

Szebb reggelt mindenkinek! Itt nagyon utálatos az idő... a lakásban nincs 20 fok...brrrrr...

Manka
Igen, a lelkészre vonatkozott...
(nekünk is a Nagytemplomban volt az esküvőnk, Vad Zsiga adott össze minket, ő keresztelte Petit és ő fogja Tomit is...)

Hasfájás... biztos, hogy az a baba baja?
Sokszor, szerintem, inkább ráfogják a gyerekre, hogy azért sír, mert a hasa fáj, mintsem a valós okot próbálnák kideríteni...

Kép
Vendég

Mia
Fejlődési ugrások:
-2 hét körül
-4-6 hét között
-3-4 hónap között
Vendég

Szilvi????
Betti??????
Vendég

Ha tényleg hasfájás a sírás oka, nagyon jó a Viburcol kúp
(ez nagyon jó szer... fogzásnál, lázas állapotoknál... :lol: )

Tipikus hasfájós rohamnál csecsemõnk vígasztalhatatlanul sír, hasa feszült, lábát felhúzva görcsösen tekeredik. Ilyenkor csecsemõnk órákig vígasztalhatatlan. Többnyire a kora esti órákban jelentkezik, de elõfordulhat napközben is. Gyakran jelentkezik szoptatás közben, amikor a görcs jelentkezésekor ráharap a mellbimbóra és szájában tartva "húzni" probálja azt. Általában 3 hónapos korban a tünetek megszûnnek.

Kezelése: Megnyugtató a ritmikus mozgás pl. ringatás, hason fekve a hát maszírozása. Próbáljuk a babát gyakrabban hasra tenni, esetleg alkarunkra fektetve enyhe nyomást gyakorolhatunk a hasára, ami segíti a béltartalom távozását. Lehet a hasát maszíroznunk, lábát a hasára húzva tornáztatnunk úgy, hogy közben levesszük a pelenkát, mert így a szelek és a széklet könnyebben távozhat. Kiprobálhatunk hasfájás elleni gyógyszertárban kapható cseppeket is. ( Sab simplex, Espumisan, Infacol, Grippe water)
Vendég

Hasfájás
A hascsikarás minden szülő rémálma, de szerencsére nem gyakran fordul elő. Könnyű összekeverni a túlzott fáradtságot a hasfájással. A hasfájós csecsemő hosszú időszakokon keresztül sír és nyugtalanul fészkelődik a csikaró hasa miatt, amit jellemzően a belek fájdalmas összehúzódásai okoznak. Ha a csecsemőt megpróbáljuk megnyugtatni, akkor is folytatja a sírást, és nem akar lecsillapodni. A hasfájós korszak körülbelül háromhetes korban kezdődik. A csecsemő ekkor naponta legalább három órán keresztül sír, heti minimum három napon, legalább három héten át. A sírás általában késő délután vagy este kezdődik. Egyébként a kicsi állapota megfelelőnek tűnik, normálisan eszik és kakil. Fordulj a gyermekorvosotokhoz, mielőtt a csecsemő sírása teljesen az őrületbe kergetne. Olyan szülők, akiknek a gyermekük szintén hasfájós volt, adhatnak jó tanácsokat és lelki támaszt is nyújthatnak ebben a helyzetben.
Vendég

Három hónapos hasfájás Három hónapos colica (ejtsd: kólika). Az első három hónap folyamán rohamszerűen jelentkező, látnivaló heves hasfájás. A baba nagyon sír, nem hajlandó enni, ha evés közben jön rá, a szopást abbahagyja, lábát felhúzza. Legtöbbször délután vagy este, néha éjjel vagy étkezés közben jelentkezik a görcsös fájdalom.
Enyhébb formáját, mely csak rövidebb ideig tart és magától elmúlik, enyhe felfújódás, fokozott bélmozgások, néha pedig a mohó evés közben lenyelt sok levegő okozza.
Az állapot ártalmatlan, de a hasfájós csecsemő képes a szüleit megőrjíteni. A leggondosabb orvosi vizsgálattal sem lehet kórosat találni, az ilyen csecsemő jól gyarapszik.*
Egyes esetekben jótékony hatású, ha a tápszert víz helyett édesköményteával készítik el. Nincs szükség táplálás megváltoztatására. A hasfájós rohamon segíthet, ha a csecsemő testhelyzetét óvatosan változtatjuk, türelmesen feltartjuk böfögtetés céljából, esetleg hasát enyhén masszírozzuk. Ha a görcs elmúlt, a csecsemő szívesen eszik, mintha mi sem történt volna.
Vendég

http://www.vitalitas.hu/ismerettar/bab/babmasz7.htm

"...nézz a furfangos csecsemőre,
bömböl, hogy szánassa magát..."
József Attila
Vendég

Mára eldugulok... :oops: :wink:

Makifej kiköveteli a jussát... kaját is, felvevést is...
Vendég

Kép

Pofásodunk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 15:47-kor.
pironya

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 15:47-kor.
pironya

Gigi: de beindultál. :D köszi a sok hasznos infót :)

Piri: nyugimár. amilyen frontok jönnek-mennek, még az sem kizárt, hogy ma este mész szülni. ;)

mia_snow

Sziasztok!

Nem emelem ki külön, mindenkinek nagyon szép a kisbabája!

Szülni készülőknek mennek a drukkok!

Sajnos hascsikarás nálunk is van és ez biztos, hogy az. :cry: Szerencsére nem sír, de nagyon tekergeti magát, nyüglődik, aztán ha minden jól megy olyan puki van a végén, hogy egy felnőtt is megirigyelhetné. :? Csak sajnos a pukiig több óra nyüglődés is eltelik. Szopizás közben is rájön, ilyenkor el nem engedné a cicit, ráharap és a bimbóval a szájában tekergeti magát. Én meg attól félek, hogy leharapja a cicim. :roll: A hasrafekvés segít rajta valamennyit, de én félek magárahagyni őt hasonfekve (ez az én hülyeségem, tudom :oops: ) így csak keveset van hason. Kedden megyünk tanácsadásra, majd megbeszélem a doktornénivel, hogy adjunk-e neki valamit. Büfi nálunk is nehezen jön, de amióta fáj a hasa, nem rakom le addig, amíg nincs, legalább ez ne bántsa a kis beleit. Bukni szerencsére nem bukik.

Nekem most nagyon lecsökkent a tejem mennyisége. :cry: Nem adtam még pótlást, nincs is itthon tápszer, de tegnap elő kellett vennem a lefejt tejből. Az lett gyanús, hogy a hét elején elkezdett két óránként szopizni. Még itt volt nálunk a mérleg, így egyszer lemértem, hogy mennyit szopizott és csak 50 gr-ot. Gyorsan adtam neki másik cicit is, de tegnapra elértük, hogy két ciciből is csak 90 gr jött ki. Szegény csak rágta az üres ciciket, éhes volt, így gyorsan elővettem a mélyhűtőből a lefejt tejet. Nem tudom miért van ez, mert eszem-iszom rendesen, fejni is szoktam, bár egy hete csak összemaszatolom a gépet vele, annyi jön csak ki, de abban reménykedtem, hogy annyi azért van, hogy Marcus jól lakjon vele. Nem tudom, hogy van-e összefüggés, de a múlt hétvégén fogyott el a homeós bogyóm és nem vettem újat, azzal a felkiáltással, hogy van tejci bőven, nincs már rá szükség. Biztos ami biztos, jövő héten beszerzek belőle, addig meg kihúzzuk lefejt tejjel is, annyi van szerencsére.

Keresztelő nálunk sem lesz, én is úgy vagyok vele, hogyha majd ő akarja, megkeresztelkedik vagy majd annak a vallásnak lesz a híve, ami neki tetszik.

Levegőzni mi már 6 napos kora óta járunk. Nekem is többen mondták már, hogy ilyen kicsi babát még nem lehet levegőre vinni, de én mindig mondom, hogy ennyi erővel a kórházból sem lett volna szabad hazahoznunk, mert akkor is levegőn voltunk. :roll:

Marcus is többször ébren van napközben. Lassan beáll, hogy a délelőtti evés és a délutáni után nem alszik. Ilyenkor nézelődik, de sokszor kikéretkezik a kiságyból, ilyenkor itt van velem a nappaliban, nézi, ahogy teszek-veszek körülötte. Nem igényli, hogy ölben legyen, de nem szeret egyedül lenni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára montana 2008.10.05 05:28-kor.

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

hú Gigi ez a babamasszázsos dolog nagyon jól jött, épp ilyesmi után kutakodtam. :)

mia_snow

montana: én olvastam valahol, hogy jó ha megszokja a baba, hogy csak éjszakára van a saját ágyában. szóval nálunk eleve úgy működik a dolog, hogy a nappaliban vagy a kertben van egész npa, a babakocsi mózes részében. :)

én tegnap vettem észre hogy picit mintha kevesebb lenne a tej, igaz 80at kajcsizott, de utána már nem tudtam fejni, eddig meg azért cicinként 100 lejött. viszont előző éjjel alig aludtam valamit, és napközben sem tudtam pihenni egy percet sem. lehet hogy ez volt az oka, ... most jól aludtam, és reggel is pihiztem egy órát, és döntöm magamba a folyadékot literszám. meglátjuk, hogy sikerem lesz-e.

mia_snow

Sziasztok!

Babócák tényleg szépek!!!

Mi még egyben. Éjjel nem volt semmi esemény. Most megyünk CTG-re, utána jövök :)

Puszi

Kép

Kép
bettica

Na, lehet hogy csak panaszkodnom kellett. Most evett a bal ciciből 90-et és még le tudtam fejni 40-et utána. :lol: Hajrá jobb cici. Remélem ő is követi a balt a jó teljesítményben. :lol:

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Jó reggelt! :oops: :oops:

Most keltem. Voltam fenn fél 8-tól negyed 9-ig, de vissza aludtam.

Tényleg nagyon szépek a babák!!!!!

Talán most ma jobb lesz, egyenlőre nem fáj a pocim. (kopp-kopp-kopp)
bszilvi25

Amint latom itt meg nem tudjatok, hogy Ami ( IBM) tegnap bement a korhazba, 10-15 perces fajasokkal. MA reggel repesztettek burkot. Azota nem kaptunk rola friss hirt. Kuzd nagyon, de mar nagyon varta vege legyen a reg ota tarto derekfajdalmaknak, nem alvasnak....

Ja, es Wera hazatert kis hercegnojevel:)

A kiskabat sikerult?

Bocsika: de nem tudom megallni hogy ne kukkantsak beminden nap nezegetni a csoppsegeket! No meg innen eleg hasznos infokat kapok amiket hamarosan hasznositani si tudok:) Bar mar most sem az erdekel mibol fogom tudni hogy itt az ido, hogy fogom tulelni a szulest....sokkal inkabb foglalkoztat milyenek lesznek az elso napok, hetek, hogy fogok szpotatni, mibe kell feloltoztetni....olyan benacskanak erzem magam:(

Mindenkinek szep napot!
Vendég

Sziasztok!

Ma nagyon nyűgösek vagyunk.Remélem csak az időjárás.
Hát,igaz,hogy elég hűvös van,de kivittük Mátét az erkélyre egy kicsit.Tetszett nagyon neki,be is aludt 5 perc alatt. :lol:

Gigi:szépen kerekedik Tomi valóban.
Montana:neked is Marci.De hát ők már "nagy" babák.

Kép
melike

IBM: Drukk nektek!!! Mikor voltam CTG-n a szülésznő egy babával a karján jelent meg, hogy a dokival beszéljen. Lehet, hogy a Ti picúrotok volt? Sajna nem láttam az arcocskáját :(

Anyjuk: Köszi az infókat!

A frissen hazatérteket várjuk a beszámolóval ;)

Szilvi: Akkor nálad is elmúltak... Ez egy ilyen nap. ;)

Tőlem a doki megkérdezte, hogy mikor szülünk :shock: Kérdeztem tőle, hogy lehet-e ma esetleg :D Semmi fájásom nem volt, illetve a CTG mutatott egy párat, de én nem éreztem megint semmit :oops: A doki meg kérdezősködött, hogy hanyadik baba... Nem hiszik el, hogy első. Párom szegénykém, meg tiszta para, mert persze hazafelé a kocsiban a 20 perces úton volt vagy 3 fájásom. Lépcsőztünk is felfelé a 2.-ra, remélve, hogy megteszi a hatását. Nem tudok már mit tenni, hogy kicsalogassam a nagy fiamat :(

Bezzeg a fejem fáj folyamatosan...
Ebéd mindjárt kész, asszem utána ledőlök...

Pussza

Kép

Kép
bettica

Betti: igen, elmúltak! (nem tudom, hogy örülök vagy sem)
A dokid nem akarja megindítani a szülést?
Megkért Apa tegnap, hogy kérdezzem meg a dokit, hogy kedden szülhetnék-e??? Mert Neki akkor lesz a szülinapja.

Tény, hogy úgy mondtam meg neki a babát, hogy : én már tudom, mit fog kapni a szülinapjára! :wink: :wink:
Képzeljétek, elsőre rávágta, hogy egy babát???
Én meg csak lestem :shock: :shock: :shock: honnan tudja?????
Ilyen hamar összeállt a fejében? Okt. 17-én egyből érezte, hogy ezt akarom mondani neki?????
Lehet, hogy holnap megkérdezem a dokit. Egyszer a magánrendelőjében már volt szó ugyanerről, és akkor azt mondta az orvos, hogy ha szeretnénk, akkor lehet!
bszilvi25

Szilvi, szerintem ha nem indokolt, akkor nem fogják megindítani.

Anyjuk1: én is jobban paráztam az első napoktól, mint magától a szüléstől. és a szülés bármilyen fájdalmas is volt (nincs mit szépíteni ezen...), utólag visszagondolva akár százszor is megszülném. de az első napok bizonytalansága, hogy vajon jól csinálom/csináljuk-e a dolgokat, szerintem sokkal nehezebb feladat, de minden csak idő kérdése, és megoldódik magától. ha tiszta a pelusa és adsz neki enni, akkor nagy baj már nem lehet. :D

mia_snow

Gyorsan visszaolvastam valamennyit!
Babák továbbra is szépek!!

Magunkról...Szilveszternek olyan nem múló torokfájdalma van,hogy ma már anyám bevitte korházba megnézetni,de nem látnak neki a torkán már semmi pirosságot,igy arra gondolnak,hogy pszihésen csinálja a kistesó miatt...de 7 évesen?????? :shock: :shock: :shock:

Dávid:a görcsoldóval elég jó éjszakánk volt..viszont ma még nem tudtam letenni...és hiába büfiztetem órákat akkor is sokat bukik...persze félek is magára hagyni mert álmában is orrán száján jön a tápszer(ma 30 gr anyatej is volt eddig),amúgy az adagja 3-4 óránként 30-90 gr.ez változó.Tudom,hogy kevés,főleg hogy ma éjjel nem is evett egyszer sem de nem akarom eröltetni,inkább gyarapodjon egy kicsit lasabban minthogy megutáljon enni

Magamról:mára csak 6-7 hónapos terhesnek nézek ki,de még azért utcára nem megyek!
Dávid viszont naponta 2x kint van a kertben levegőzni
Vendég

És bocsi hogy mindenre nem reagálok de tényleg nagyon szét vagyok esve....
pusz nektek
Vendég

Kép elcsíptünk egy mosolyt

Kép
melike

Sziasztok!

Gigi
- nálunk tényleg hasfájás van a leírt tünetekkel is megegyezünk sajnos. Húzkodja a lábát, ívben megfeszül, hullámokban jön a sírógörcs és megnyugszik mikor elmegy a szél vagy kakil. És persze ilyenkor üres a pelus és a cici sem kell, ezért gondolom, hogy hasfájás, sajnos. :cry:

Apósom jól ismeri a papotokat, nekünk Papp Tibor volt, ő a kistemplom (Csonka templom) lelkésze, csak mi a nagyban akartunk házasodni az élmény miatt és mert szerettem volna, hogy a vidéki vallásos nagyszülők lássák a templomot, nekik nagy élmény volt, de a keresztelőt a kistemplomban szeretnénk. Egyébként a keresztelő kérdése érdekes dolog, a mi rokonságunkban és ahonnan én származok (vallásos község) magától értehetődő, hogy a pici babát keresztelik, ez Debiben már másképpen van és a nagyobb városokban is. Ugyan a párom családja is vallásos, de a párom saját akaratából keresztelkedett meg. Ő azt szerette volna, hogy a gyerkőc saját maga döntsön akarja-e és ha igen melyik vallást, de nekem fontos a keresztelő, valahogy nem tudnám nélküle elképzelni, én ebben a szemléletmódban nőttem fel, így lesz keresztelő. Én örülök nagyon.

Nagyon édesek a fiúk (Tomi, Marcell), látszik rajtuk, hogy szépen gyarapszanak! :lol:

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Máté baba kimaradt, ő is cukorfalat!

És persze köszönjük a sok infót és a linkeket, a masszírozást már én is kipróbáltam, hasonló mint ami a linken van, a védőnő tanácsolta.

Feltolod a lábát 6 másodpercre, aztán simized tenyérrel lefelé hatszor, utána tenyérrel napocskát rajzol a hasára az óramutató járásával megegyezően 6szor, majd holdacskát 6szor és utána feltolod hatszor a lábát a hasához. Tegnap este, hogy emiatt-e nem tudom, de utána enyhült neki a dolog.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Hol vagytok?

Egyedül vagyok Mátéval,de ő alszik.

Kép
melike

Sziasztok lanyok!

Mar regota olvasgatlak benneteket, igaz nem napi szinten.
Eloszor is Gratulalok a gyonyoru babakhoz minden kitarto anyucinak !!!

En Junius 23-an fogok szulni kicsit messze ( az Usa-ban), es ugy nez ki kislanyt varunk Liliana lesz a neve.
Mar van egy kisfiam o 5 eves lesz augusztusban.

Tejcsihez akartam hozza szolni: 17 honapig szoptattam a fiamat sokmindenen atmentem es kitapasztaltam a szoptatassal kapcsolatban. Szoval aki azt hiszi hogy keves tejet eszik a baba ne csuggedjen el mert nem mindig a mennyiseg szamit.
Az en fiam 4-5 honaposan kb 110-120 -at evett lemertem egy jo par napig eves utan, es fejni sem tudtam soha tobbet a mellembol.
Erre mondhatna azt valaki na de az nagyon keves egy ennyi idos babanak. Igen am lanyok de a fiam heti fel kg-at hizott az elejen.
4-5 honaposan amikor ennyiket evett kint volt a gorben olyan kover volt es hosszu . A dokim azt mondta hogy olyan jo a tejem minosege.
Szoval nem biztos hogy a mennyiseg mervado , sot...
Szerintem senki ne csuggedjen merni kell hetente a gyermeket de nam gyakrabban itt az usa-ban nem merik naponta oket. Ha fejlodik es szepen gyarpszik a baba akkor nincs gond.
A masik amivel jol lecsokkentik az emberek a tejmennyiseget hogy nem teszik eleg gyakran cicire a babat. Kijartam egy szoptatasi orat szules elott mar masodjara. Itt azt mondjak legalabb 8-10 szer kell egyen a baba. Mivel olyan picike meg a gyomra a babanak ezert muszaj.Mutatta a neni hogy mekkora a gyomra egy ujszulottnek .Es hogy sokan probaljak tele tomni es azert bufizik vissza sokat.
Sokan probaljak 3-4 orara is kihuzni az etetest de az nem tesz jot sem a babanak sem a mamanak ( lecsokken a tejci mennyisege).

Elenzest hogy igy bepofatlankodtam, de latom sokan el vannak keseredve.
Es meg annyit az hogy mennyit pumpalsz le a melledbol nem egyenlo azzal amit egy baba sziv ki, o sokkal tobbet szopozik mint te amennyit le tudsz szivni mellbol.

:wink:
lilianb

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 15:48-kor.
pironya

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: