A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Dodó! Gratula!!!

Kép
andkata

dodó, gratula! :) jó érzés gondolom hogy túl vagy rajta :)

babuli, reméljük is hogy nem kell már egy hetet várnod!

andkata, a jelenlegi állás szerint spontán szülök, mégsem császárral. De nem is csodálom hogy nem tudjátok követni, mert néha már én sem... :) a lényeg, hogy először úgy volt, hogy császár. Aztán meg úgy, hogy természetes, csak beindítják hamarabb. A jelenlegi verzió szerint meg bízzunk mindent a természetre, hogy ha jönni akar majd jön és ha nincs semmi kényszerítő tényező, akkor nekifutunk rendesen... Azért örültem volna neki ha már nem kellene várni mert a bizonytalanság az agyamra megy, de már úgy megszoktam hogy mindig ez van, hogy várjunk még két hetet erre, most még kettőt arra, aztán megint kettőt amarra... úgyhogy lassan úgy vagyok vele, hogy még az is elképzelhető, hogy majd a 42. héten szülök, csak hogy meglegyen még az a két plusz hét... :) persze remélem erre nem kerül sor. Én nem bánnám ha jövő hét vége felé kibújna. (kedd előtt nem, mert akkor megyek forgalom vizsgára... :)

na most szerintem összeszedem magam, mert apa nemsokára hozza a burkolót (aki itt is alszik) meg közben jönnek majd az unokatesómék, akik meg hozzák az előtetőhöz a faanyagot, úgyhogy lesz pörgés rendesen. nagyon remélem hogy jó idő lesz, mert ettől függ, hogy lesz-e szín a házon a hétvégére (végre) és hogy mennyire jutunk a teraszburkolással meg az előtetővel. Úgyhogy jó lenne ha egy kicsit odébbállna ez a szutyok idő...

Majd este szerintem benézek újra. Addig is mindenkinek szép napot!

KépKép
muffin

Gartula Dodó! Ez most jól jött itt avégén nem? Egyébként hogy vagy?

Babu: dehogynem kibírod! Kitartás! (d biztio mi is ilyen türemetlenk leszünk a végén) bár én egy pár hete jobban az voltam, most valahogy le vagyok nyugodva. DE majd meglátjuk 2 hét múlva mi lesz!
Vendég

d bizto= de biztos
Vendég

türemetlenk= türelmetlenek (na ezt jól megírtam)
Vendég

Sziasztok!

Nincs kedvem semmihez. Ez az idő teljesen elvette! :cry:
Mindenki egyszerre fog szülni, és majd nem győzzük kapkodni a fejünket. Lessz vagy 3-4 babóca egyszerre. :lol: (ha nem több)

Kép
dittke

V.Kata!
Igen, jó, hogy igy szülés előtt "letudtam" ezt a sulit! :) Amugy most tűrhetően vagyok......egy-egy kósza fájás jön megy.... na, meg a hülye eső... nem is tudom hogy ma már hányszor elkezdett esni!

d.dodó

Muffin: ügyesek legyetek és szépüljetek! Drukkolok, hogy ne legyen mocsok idő!
Vendég

Dittke! Lehet igazad lesz! Majd csak kapkodjuk a fejünket, úgy megindulnak a bébik!

Kép
szly27

Muffin! A 42. hétig nem hagyják bennt szerencsére! :D

Vkata! kénytelen leszek kibírni mert előbb úgysem fog előbújni mint ahogy Ő szeretne! :x

Dittke! Ma is lehetne kettő egyszerre! Ibm-mel bevállaljuk! :D
Vendég

Ami! Hol vagy? Remélem nem mentél el nélkülem szülni!
Vendég

Vikivel vajon mi lehet? remélem jelentkezik majd!
bencuri

sajnos a fél kilkó cseresznye már oldalakkal ezelőtt elfogyott :oops:

Dodó, gratula a vizsgához!!! Nagyon ügyes vagy!

Muffin, nagyon tuti lakórészt csináltatok Eliotnak! És nekem is nagyon tetszik a fürdőszobátok!
(milyen jó, hogy ennyire szeretnek a tanítványaid, azok is gondolnak rád, akiket már nem tanítasz! Remélem, a mi gyerekeinknek is lesznek ilyen tanáraik, akiket ennyire szeretnek!)

Anyjuk, mi van már azzal a dokival? Ennyit kell várni???
(és jól értem, a férjednek volt tegnap a költői estje? Ő költő? Hogy hívják? Ha nem akarod itt megírni, küldheted priviben is!)

Babuli, majd jön már Szabi. Lépcsőmászás, palacsinta megvolt?

Marcsi, milyen okos lányaid vannak! Tiszta kitűnő mindkettő??? Nahát!!!

Magdi, de jó, hogy írtál!!!! Ügyes vagy, tornázod lefelé a cukrodat! Szerintem hamarosan jöhetsz haza!

Vidokata, nagyon szép a hasad! Gömbölyű, ahogy kell! Pont jó!

KépKép
szkagi

Biztos alszik Ami! Vagy lehet h beindult Áronbaba!
Tegnap éppen a szülésznőm mondta, h ahhoz képest hogy egy csomó front van nincs sok szülés4 :roll:
bencuri

Dodó, ügyi vagy! gratula! :D
bencuri

Viki: mi van veled??? Nem szoktál ilyen szótlan lenni! Ennyire kell feküdnöd, hogy írni sem tudsz??? Aggódunk érted!
Vendég

Elmentem a terhesgondozoba, vartam csekely 2 orat, a doi szabin van, de a noci szerint semmi aggaszto nincs ebben az ertekben. Vag yaz edeny amiben vittem a vizeletet nem volt teljesen tiszta, vagy nem kozepsugaras vizelet volt, meg kulonben is ez az ertek meg nem ijeszto....hat azert jobb volt ezt halalni mint talalgatni. Hetfon mindenesetre adok le megint vizeletet, kaptam beutalot, mondta ha ez engem megnyugtat....meg ajanlotta vasarnap igyak nagyon sokat, es probaljam a holyagom teljesen kiuriteni, es jol attisztit.
aztan ha valtozatlan, gondolom akkor jon hogy hatha fertozes...
Amugy vernyoms szokasos alacsony, kilo 1 plussz a 4 het alatt, szoval minde ok.
Es mar nincs tobb rublika a kiskonyvemben, igy hatra irtak ahol a sorok vannak:)
Hetfon 10 ctg, de ma volt szerncsem megfigyelnik hogy hiaba van idopont, semmit nem jelent ugy kb 1 oras volt a csuszas nst-n, durva!!!!!!
JA es egy anyukanak akinek nem "produkalt" jot a babaja delutanra is visszhivtak....en nem ertem, mintha a kismama csak ugy tudna ugralni ide oda, es varakozni.....en ertem hogy ha nem megnyugtato a vizsgalat eredmenye, valamit tenni kell, de nincs himanusabb ut, mint egy nap ketszer vegigulni 1-2 orat, meg ki tudja honnan a rendelobe menni....?Ahh, na bizom benne a mi gyermekunk meggyozheto lesz, hogy ugyeskedjen kulonben rank is hasonlok varnak!
Vendég

Bencuri! Viki fekszik mert szigorú fekvésre van ítélve! Apa nem engedi, hogy a géphez ülljön!

Szkagi! Lépcső még nem majd ha jön barátnőm palacsinta tegnap volt!
Vendég

Jaj: elfelejtettem, ma palacsintát sütöttem! De én még nem akarak, ez csak véletlen egybeesés!
Vendég

Köszi Babu, azt nem tudtam, hogy ennyire szigorú fekvésre van itélve! :(
bencuri

Egy kis palacsinta jöhet Kata, bár még várnék pár napot! 8)
bencuri

Kata! Palacsinta még Nekem is jöhet bár tegnap nem volt hatásos! Hátha a Tiéd Kata jobban hat a gyerekre!

Bencuri! Szívesen!
Vendég

ja, majd elfelejtettem, voltam ma dokinál. Nándika már 2,6 kiló, úgyhogy maradtunk a július 5. és 15. közötti szülésben a dokival.
A méhszáj nyílik lassan, 2110, és a fiam feje már beilleszkedett állítólag. Na, szerintem ez a költözködés hatása! A szekrényemelő-bajnokságé.

Ma végre vettem mellszívó készüléket (vagy mit), meg cumisüveget - mert Szonjánál is majdnem begyulladt a mellem, a mellszívó segített abban, hogy végül kitisztuljanak a tejcsatornák. Csak az előző mellszívót Szonjácska tavaly nyáron lepisilte, és kidobtam - azt már úgysem használtam volna :shock: hiába fertőtlenítem ki.
ja meg végre találtam egyszerhasználatos bugyit, lassan minden meglesz a kórházi cucchoz!

Lányok, tényleg elég hülye idő van, de én élvezem - meg vannak számlálva a hűvös napjaink, úgyhogy én nagyon hálás vagyok ezért az időért! Ma még a buszozás sem volt annyira rossz 8)

KépKép
szkagi

Ez a vonalzo sehogy sem jo.
Mert a 30 nap nem igaz, jo maival egyutt igen, es a 30 nap az 4 het 2 nap, vagyis akkor 39 het 5 nap....szoval ez alapjan egyik sem stimmel.
Mindegy. Anna ugysem tud meg szamolni, remelem:)
MAjd szepen szolok neki mikor mar kibujhat es ha ram nem is de az apjara talan hallgatni fog.
BAr megmondom oszinten mar megfordult a fejemben, hogy mivel nem reg ota van reszem a "felhotlen" gyermekvaras oromeiben igy olyan kedves lesz es nem jon elobb:) .....hat azert lehet ezt sem szeretnem annyira a 39ik heten mar....legalabbis ahogy igy olvasom az utolso hetben levoket.
Na d emindegy, az meg azert "messzebb" van!
Most arra kell koncentralnunk, hogy meg 2 het nyugi!
Jovo hetre programjaim vannak:)
Vendég

ezert az idoert en is rajongok:)
Meg is aztam hazafele jovet, de nem bantam, mert kapok levegot es nem dagadok:)
Vendég

A ti babatok nem csuklik ha hideget esztek, isztok. Anna mindig. Vagy nem is tudom, de dinye utan mindig:)
Vendég

Multkor volt mar szo a fertotlenitesrol. Sot a cumi fertotlenitesrol, es az megmaradt a buksimba hogy azt nem jo kifozni, mert belemegy a viz, de akkor azt hogy fertotlenitsem?
Vendég

Lányok! Küldtem Vikinek egy cuki képeslapot! Remélem azért az E-mailjeit megnézi !
Vendég

Ari vagy Babu, biztos örülni fog neki! :D
bencuri

Én is szeretem ezt az időt! Nem szakad Rólam végre a víz!

Szkagi! Szépen növekszik Nándika! Csak óvatosan az emelgetéssel!

Anyjuk! Lehet venni állítólag valami fertőtlenítő folyadékot de szerintem Én kifőzöm a cumit is! Rövidebb ideig szabad csak a vízben hagyni!
Vendég

Anyjuk én kifőztem őket! Csak nem hagytam öt percig a forrásba! és utána kinyomkodtam a vizet belőle ami belement!

Én Bence cuccait is mindig kifőztem, nem használtam ezt a folyadékot! 8)
bencuri

Bencuri! 2 perc elég a cuminak?
Vendég

PAr foto, mert tudom azokat mindenki kedveli:)

a babakocsi a mozes resszel, mait kolcson kaptunk Kép

Kép

es a mai szerzemenyek(kicsit feldobtam magam, es ha mar magamnak nem tudok mit venni, akkor vettem a kislanykanak:)
Kép

Kép
Vendég

Szerintem igen, de első alkalommal ha 5percig főzitek akkor se lesz semmi baja! Legalábbis az aventosoknak! Jó ha sokszor kifőzöd akkor tényleg csúnya lesz, de úgyis lecseréli a cumikat az ember,mert úgye ajánlatos meg megvan h egy cumi hány hónapos korig jó! de nem tudom valakinek van e más véleménye aki folyadékot használt már ? 8)
bencuri

Anyjuk! Szupi a babakocsi és arik a rucik! :D
Vendég

anyjuk, szerintem az, hogy 1-2 órát kell várni a ctg-re az még nem annyira gáz. én a héten 5-öt vártam... És amúgy volt velem egyszerre benn egy csaj, akinek aznap a 3.-at csinálták... Mondták is aznap, hogy minden baba lusta és szinte mindenkit vissza kellett hívni. Én megúsztam... De mindenesetre remélem, hogy jövő héten nem kell ennyit várni mert az kegyetlen volt (ráadásul rohadt kényelmetlen padok vannak). Amúgy meg lehet hogy jobb hogy aznapra hívják vissza, mert akinek pl. messze van a kórház még macerásabb másnap újra bemenni...
mindenesetre az jó, hogy nálad meg semmit nem találtak.

chicco-nak van valami fertőtlenítő folyadéka. de én vettem mikrós sterilizálót, és szerintem abban fogom megoldani. Amúgy meg bármilyen zárható tetejű műanyag edény aljára teszel egy kis vizet és beteszed a mikróba, akkor a gőz sterilizálja ami benne van. És nem megy bele a víz...

KépKép
muffin

jo akkor a cumit is fozni fogom, holnap meg akarom azt is csinalni:)
folyadek nekunk sincs, de lehet veszek azert, hogy ha mondjuk hazamegyunk ott ne fozicskeljek, vagy ha lemegyunk Balatonra...
de hany honapig kell fertotleniteni a dolgokat?
A cumit gondolom mindig, de az uvegeket? mellszivot?
Vendég

Anyjuk,
a lényeg, hogy a cumit ne felejtsd a gázon! Én épp csak megvártam, míg felforr a víz, aztán már horgásztam is kifelé. Baci legyen a talpán, aki kibírja a 100 fokos vizet akár egy percig is!

De cumit nem kap Nándi egyelőre, nem is vettem neki. A cumisüveg is csak víznek vagy anyatejnek van (Nándika, ugye tudomásul vetted???)
Aztán majd ha két napot végigordít a fiam, akkor a férjemet elhajtom alvóscumiért :D
(mielőtt Szonja a kistesó szájába nyomja a sajátját - nagyon jószívű gyerek, attól tartok, meg is fogja etetni, ha szerinte éhes :? )

KépKép
szkagi

anyjuk, tényleg szupi kis kocsi meg arik a ruhák is. :)

vikinek milyen kínszenvedés lehet ez a fekvés dolog. El sem tudom képzelni mit csinál egész nap. nekem nem kötelező fekvés van, csak úgy adódott, hogy tegnap meg ma nem kellett mennem sehova, de elég érdekes érzés. Néha elég unalmas a semmittevés... (mondjuk a hozzászólásaim mennyiségén az utóbbi két napban meg is látszik hogy mihaszna voltam... 8)

KépKép
muffin

tök jó a kocsi! :D Tetszik!
bencuri

Babuli. Megy a drukk!++++++++++++++++++

Dodo. Gratula a vizsgakhoz.

van esetleg ujabb Weras hiretek?

Koszi

KépKép
KépKép
mush589

Szkagi! Bizti ari lenne ahogyan Szonja etetné Nándit! :D
Vendég

Mush! Köszi Nagyon Ari vagy!
Vendég

muffin: ez jo otlet a gozzel kapcsolatban!
HAt 5 orat en szent hogy nem vartam volna! Igaz egyszer 2 napomba telet mikor egy beutalot kellett kernem. Jo ott nem aludtam de ket teljes muszakot vegig ultem:)
Most mar nem tennem, en nekem is majd lerohadt a seggem a csucsszuper muamyag szeken. Levego egy csepp se. es tudod nem duhitene, ha pl most is nem az lett volna, hogy jott valami csokos, korhazi dolgozo, bement vitte az xy ismeroset, benn voltak 20 perc( mindezt ugy hogy volt benn egy masik kismama, raadasul elso latogatasa volt ott szegenyemnek biztos elment a kedve, hogy maskor is jojjon:) ) aztan a ket nobol egy biztos hogy sosem volt epp benn....na szoval nem az volt a szitu hogy rengeteg kismama volt, hanem....az amibe nincs beleszolasunk, mert vegtere ugy osztja be a munkaidejet a nene, ahogy neki kenyelmes...
Vendég

Muffin legalább pihensz egy kicsit! :wink:
bencuri

Anyjuk! Ez sajnos mindenhol így mükődik!
Vendég

bencuri : folyadekot unokatesomek hasznaltak, de nekem nem szimoi hogy citrom illata lesz tole a dolgoknak.
Nekem a kifozes hitelesebb:)
Igaz mikor a mellszivot fertotlenitettem, nem igen tudtam eldonteni hogy hogy ne egjen szet a fejem a goztol :lol:
Vendég

anyjuk. nagyon tuti a babakocsi. milyen fajta?
a rucik is cukik.

KépKép
KépKép
mush589

cumi nekunk is csak a biztonsag kedveert....nem fogom a szajaba dugni. de ha latom szopja az ujjat, akkor igen, mert en szoptam, es tudom mit jelent az hogy mindig keznel van...
Anyos is anyukam is le fogja orditani a fejem, de inkabb cumi mint ujj!
Vendég

Mush , azt nem tudom olvastad-e h hőemelkedése van a picurnak az volt az utolsó, amire én emlékszem! :(
bencuri

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: