A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Éca: gratula!

Szilvi: én is ugy voltam hogy kedden voltam ctg-n, akkor még se kép - se hang, mondta a doki hogy majd júni 10-11 körül ... adott időpontot újabb ctg-re május 30, péntekre... a történet többi részét ismered. ;)

levegőztetés: 30-án pénteken született Milán, következő hét kedden jöttünk haza, csütörtökön mondta a gyerekorvosnő hogy amint elállt az eső, a fiam mehet a kertbe. sétálni csak akkor, ha már felszedett kb fél kilót - a babakocsi rázkódása miatt jobb ha van már rajta egy kis husi. ;)

na megyek ledőlök a fürdetésig (fél10...) jó éjt

mia_snow

Sziasztok!

Éca - szívből gratulálok Milenához!

Zmimi - nagyon megható volt a szüléstörténeted, főleg az apás rész, mert nálunk is pontosan ez a helyzet, azóta is mindketten a hatása alatt vagyunk és minket is még jobban összeköt és megerősíti a kapcsolatunkat ez a csodálatos és semmivel nem pótolható élmény, főleg mikor láttuk egymás tekintetében azt a izgalommal, fáradtsággal és boldogsággal vegyes könnyes pillantást és most amikor ránézünk a pici fiúnkra vagy csak felidézzük az élményt, sírni tudnánk, tudok is, mert az anyaság/szülővé válás tényleg szerelem első látásra!

Mia - nekem is Avent szívó van és néha volt hasonló problémám, de csak akkor, ha a szívófej tapadt rá tökéletesen a mellemre, mert akkor ugye nem volt vákuum ezért nem szívott, de ilyenkor igyekszem úgy rányomni a mellre, hogy ez meg legyen és szív is rendesen. Én Via pohárba raktam el tejet, de mi is vettünk tejgyűjtő zacsit (Medela a patikából). Bár most, hogy belinkeltél egy oldalt ( a kedven bababoltom mellesleg) rá kellett jönnöm, hogy drágán vettem mert 170 Ftra jött ki 1 db.

Nyomtatványok - nálunk apa pontosan ma intézte el, a letöltött nyomtatványt elfogadták, a számlához kértek volna igazoló papírt, de mivel nem volt kéznél így is elfogadták, a kiskönyvet nem kérték, mivel ott volt az igazolás! Meghatalmazás sem kellett mivel apa intézte, a családit pedig apa nevére kértük. A TAJ kártyáért bementünk, nem vártuk meg a postást, illetve a lakcímkártyánál sem, holnap pedig viszi a Tgyáshoz a papírokat a munkahelyemre. Egyébént mi mindent itt az Árpád hídnál intéztünk.

Mia írta, hogy mennyi tejet fagyaszt, mások? Én nem merek egy pohárba sokat eltenni mert akkor a felhasználásnál az egészet olvasztani kell és mi van ha nincs annyira szükség? ki mennyit fagyaszt? Ja és mennyit szopiznak a babák? Nálunk 70-80 ml/alkalom/mell, de a tegnapi 110ml nagyon meglepett, féltem is hogy fájni fog a pocija éjjel.

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Mia - nem tapadt :oops:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok Lányok!!!!

Ma ki megy szűlni????????????? :P
Vagy lehet, már van is új babánk?????????

ÉBRESZTŐ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bluebox

Szia Márti!

Én már nagyon mennék,de most éppen ctg-re készülök+dr. 8:30-ra!
Úgy unom már,mostmár heti 2X kell mennem és mindig abban bízom,hogy a következőt megúszom már,de nem!!!!
Bariról tudsz valamit?
Úgy várom már,hogy mit fog mondani!
Nálatok minden okés?

Kép

Kép
ibm

Gyorsan bekukkantottam...

Melike
Mi 4 naposan már órákat töltöttünk kinn... most nagyon jó időszak van, ki lehet vinni simán a babákat...

Manka
Én igazából nem tudom, hogy mennyit szopizik Tomi... nem élek a mérleg bűvöletében... :wink:
(egyébként is, csak egy 5 kg-ig mérő konyhai mérlegem van... még személymérleg sincs itthon :oops: )
Azt tudom, hogy hajnali 3 körül szokott 120-130-at beszippantyúzni (akkor cumisüvegezünk)
Fagyasztás... nem halmozok fel itthon nagy mennyiséget... olyan 2-3 adagnyi van eltéve, a többit adom le...
(Petim pl. nem is itta meg a fagyasztott, kiolvasztott tejet....)
Vendég

Szia IBM!

Köszönöm kérdésed, minden rendben van velünk, annyit leszámítva, hogy én állat úgy bezabáltam párolt káposztával, hogy szegény gyerek most issza a levét :cry: :cry: Totál kiment a fejemből,hogy ilyet nem ehetek :cry: Remélem, hamar kiürűl a káposztástej :P
Bariékkal, remélem minden rendben van. Sms-eztem tegnapelőtt Vele, azt mondta, hogy ha jó lesz a Dávid vérvételi eredménye, akkor tuti pénteken már jönnek haza. Egyébként csütörtökön jöttek volna, de sajna besárgúlt Dávid :cry: Egyébként adnak Neki tápszert, azt mondta Bari, nagyon rendesek bent.

Amíg bent voltam a korházban, addig nekem napi 2 CTG-t csináltak. Én is nagyon untam már, de tudtam, hogy kötelező. Kitartás, nem sokára vége lesz.
bluebox

Jövő vasárnap keresztelő lesz... nem marad pogány a Majmocskám :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

sziasztok!
Jó reggelt!!!!
Én is csatlakozom BLUE-hoz....NA LÁNYOK,MA KI MEGY SZÜLNI????? :wink:

IBM!
Bari elvileg ma jön/megy haza,ha Dávid nem sárgul be nagyon!!!Én is nagyon kíváncsi vagyok!!!!

A mi éjszakánk ramaty volt....ráadásul 6-tól tudnék aludni,mert Zoé is bepilledt,de nem tudok,mert a lányoknak ma van a ballagás a suliba és le kellett Öket meózni,hogy normálisan öltöztek-e fel...Mostmegmár nem fekszek vissza,inkább kitakarítok...
Be kell szereznem Zoénak 1-2 kiskardigánt vagy hosszúujjú felsőt,mert annak hiányában vagyunk nagyon, és hideg van...
Vendég

Gigi: képzeld, valamelyik nap Veled álmodtam :P Ne kérdezd, hogy mit, fogalmam sincs sajna. De valami nagyon furi lakásban voltunk és rengeteg gyerkőc volt. Azt tudom, hogy órákat kerestem az én gyerekemet, mire megtaláltam :P Te pedig vártad haza Apát :P
bluebox

Ja és ma minden szálat megmozgatok és MEGTUDOM AZT A SZUPERTITKOS VÉREREDMÉNYT,ha belegebedek akkor is!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Szia Csiri!

Úgy vettem észre, hogy mi totál nem egyszerre szoktunk itt lenni :cry: Komolyan mondom, kezdenek hiányozni a régi irományok :cry: :cry: Talán ezért már érdemes visszasírni a pocakos életemet :P
bluebox

Igazad van Csiri, ne add fel!!!!!!!!!!!!!!!! Jó nagy tahók voltak Veled!!!! Persze nekik "csak" egy eredmény a sok közűl!!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: De nekünk az EGYETLEN!!!!!!!!!!!!!!! És nagyon fontos!
bluebox

Nekem meg az kattant be 1 éjjeli ébrenlétnél,hogy J KRISZTÁVAL MIZU??????????????
Nagyon eltünt és most néztem át a babafotókat,ott sem láttam az Ö bébijét,pedig már megszült ugye????
Valaki tud róla????
Vendég

Csajszik, valami kajaötlet????????????? Mit főzzek????? És még mindig várom a cseresznyéspite receptet :P :P
bluebox

........
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 15:52-kor.
pironya

Krisztáról sajna, nem tudok én sem semmit :cry:
bluebox

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 15:52-kor.
pironya

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 15:53-kor.
pironya

Csiri: kicsit utánanéztem Krisztának. Tegnap írt a Szülészetek, Kórházak - Állami Egészségügyi Központ topikba. Úgy látom, csak el van havazva kicsit :P

Szia Pironya!!!!!!!!!!!!!!!!! Kitartás!!!!!!!!!!
bluebox

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 15:53-kor.
pironya

Pironya, már 1 hete borsólevest akarok enni, de sajna nem tehetem :cry: Spenót + tükörtoji, múlt héten csináltam :wink:

Képzeljétek, már 4005 gr a súlyunk :P ma két hete, hogy hazajöttünk a kórházból, és akkor 3480 gr volt. :P
bluebox

jó reggelt :)

mankabi: nálunk tapad, csak a csillag alakú szelep a besejében kifordul a helyéről. de van pótszelep, most kicseréltem, hátha ez is működik... 2 hétig, mint az előző. :roll:

a tgyáshoz mit kell bevinni a munkahelyre? mert a táppénzem végéhez kell a maradék uccsó táppénzes papír, arra rá van írva hogy kórházba lettem utalva május 29-én. aztán van a kórházi tartózkodásról egy igazolás... és még mi kell? vagy ennyi elég? kicsit szeleburdi a hr-esünk, és nem egészen értem időnként, hogy mit mond... :lol:

Piri: nekem sem adta semmi jelét 24 órával előtte sem, hogy meg szeretne születni. szóval nincs miért aggódnod. ilyen szar időben meg lehethogy jobb is neki bent, mint kint. :D

mia_snow

Mia: Kismamakönyv, orvosi igazolás hogy terhesállományban voltál és megjelentél ... db orvosi vizsgálaton., korházi igazolás, születési anyakönyvi kivonat.
bluebox

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 15:54-kor.
pironya

Piri: én jobban örültem volna akár bikának, akár ráknak, de annyira becéloztuk az ikrek jegy kellős közepét, hogy esélyem nem volt. jó jegy a rák! ;)

Gigi keresztelő? ez tényleg gyorsan megy nálatok, mint a szülés. :D a fiam pogány lesz minta zannya. aztán ha majd úgy érzi, megkeresztelkedik. vagy nem. minta zannya. :D

főzés: gyümileves, pizza. sk -természetesen. az ember ezt akar enni napok óta. :)

mennyit eszik a gyerkőc: napi 6szor 60-100 között. ma reggel 120at kajált be, csak elstem. :shock:

mia_snow

Ja, és a 2007. évi járulékigazolásod, amit persze a munkahely ad ki. De azt nekik már tudni kell. Ők adják a nyomtatványt is elvileg :shock: :shock: Legalábbis nálunk így volt, pedig egy pici cégnél dolgozom. A nyomtatvány szétnyitható és narancssárga színű :P
bluebox

Márti: az orvosi igazolás amin az áll, hogy megjelentem x db vizsgálaton, stb abból 1 példány van, és az az anyaságihoz kell. vagy nem veszik el a kincstárban, csak lemásolják vajon? vagy biztos ami biztos, fénymásolok egyet, hátha az jó lesz a munkahelyemre.... bár a kiskönyvemben is megvan a kellő számú pecsét...

mia_snow

Pironya: Az én nagyfiam (15 múlt) hihetetlen....... csak ámúltam és bámúltam :shock: :shock: Minden haverjának egyből elküldte a gyerek fotóját, nagyon büszke. Ha hazajön az a legelső, hogy bejön megnézni a kisöcsit, megsimogatja, magyaráz neki, vagy csak bámulja....... A héten már ölbe vette. Azt kérdezte, mikor teheti tisztába :shock: :shock: na ezen nagyon meglepődtem. Tudni akarta, hogy mikor viheti ki az utcára babakocsival......... Teljesen máshogy viselkedi, mint ahogy számítottam rá. De kellemes meglepetés :P :P

Mia: etetés...... nálunk napi 7x, 8x van evés, általában 2-3 óránként. Változó a mennyiség amit megeszik. Általában 90-120 között eszik mindig, de van, hogy csak 70 csúszik le. Attól függ, hogy sikerűlt megemésztenie az előző adagot :P
bluebox

Mia: ez a gondom nekem is. Szóval, én úgy gondoltam, hogy elküldöm Apát előszőr hogy csináltassa meg az anyaságit, ott kiderűl, hogy elveszik-e az eredetit, vagy sem. Lehet, hogy elég csak bemutatni. Egyébként jó tanács, mindenből csinálj másolatot!!!!!!!!!!!!!!! A tgyást, majd csak az anyasági után intézzük. Legalábbis mi így teszünk :wink:
bluebox

Mia: Mankabi-ék már intézték!!!!!!!! Ennek az oldalnak a tetején majdnem, leírja :P
bluebox

PÉNTEK 13-A VAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bluebox

Jó reggelt mindenkinek!
bszilvi25

Az én Kincsem most épp így alszik :P

Kép
bluebox

Szia Szilvi!

Hogy aludtatok?????
bluebox

.......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 15:54-kor.
pironya

Márti: köszi kérdésed, nagyon jól!!!! este 10- reggel 8-ig!
Most megyünk apával, majd érkezem.....
puszi nektek! szép a fiad nagyon!!!
bszilvi25

Szilvi: Komolyan mondom, nagyon irígykedem, hogy ennyit tudtál aludni, egészségedre :P

Pironya: Ne csináld!!!!!!!!!!!!! Te voltál - vagy köztünk a legbékésebb kismami :P Nehogy feladd a legvégén............... :shock: Tessék példát mutatni :wink:
bluebox

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 15:55-kor.
pironya

BARIÉK INDULNAK HAMAROSAN A KÓRHÁZBÓL HAZA!!!!!!!!!!!!!
bluebox

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Tök hosszú és ráadásul még humoros hozzászólást is írtam még reggel,erre nem elszállt az egész amikor fel akartam rakni???????
Éscsak most jutottam ismét ide,de már mindent elfelejtettem!!!!!! :evil: :evil: :evil:

MIA!
Mi is "kispogányok" leszünk ésha akarja majd megkeresztelteti magát ha nagyobb lesz....

Pironya!
A lányok teljesen odavannak a kistesóért....a kórházba is mindennap jöttek fényképezőgépestől és itthonra meg barátnőstől járnak...(minimum 4 barátnő/nap/db gyerekem) :shock:
A nyagyobb csajszim már eljutott a tisztábatételig,bár akadályt jelentett a kakis pelus,de már aztis legyürte...
a kisebb mégcsak a stabil fogást gyakorolja és a babakocsitolást...(mindezt forma 1-es stilúsban)...
gyorsan elküldöm ezt,mielött elszáll,aztán folyt köv...
Vendég

Nagyobb tesóval:
Kép
kisebb tesóval:
Kép
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:22-kor.
hékás

Sziasztok!

Megjöttem!
Ctg-n nagyon aktív volt kiscsávó,időnként majd lerúgta a tappancsot,elég kacifántos görbét kaptunk,de dr. meg volt elégedve.
Vizygálat volt,továbbra is egy ujjnyi,de aztmondta nagyon szépen felpuhult,készülődik a kisember!
Azt is mondta ne ma menjünk mert péntek 13 van és amúgy is ügyelt tegnap! Laughing
Mondtam,hogy pedig mára jósolták,azt mondta: na jó akkor menjünk ma! Laughing
06.21. a hivatalos kiírás,azt mondja a végén még jól matekoltunk Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
Mondtam:NE MÁ!!!!!!!!!!!! Crying or Very sad
Szóval várunk mint eddig!

De jó,hogy Bariék jönnek haza,remélem betud nézni!!!

Kép

Kép
ibm

Bettica??????????
Csak nem????

Kép

Kép
ibm

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:23-kor.
hékás

Hékás!
Jó reggelt nektek!
Ibm!
tudom könnyű mondani,de türelem,ugyse marad bent Áron örökre... :wink:

Felhívtam a gyerekdokinkat,aki telefonál Szegedre az eredményért ....délben kell felhívnom,mert addig rendel és megtudom az eredményt!!!! :wink:
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:23-kor.
hékás

Reggel miután elmentek a lányok feltakarítottam,majd "rendbe tettem" Zoét is és magamat,hogy elmegyünk vásárolni a boltba,mert kong a hütő szó szerint,meg az ebédhez is kellene 1-2 dolog....erre nem szakad az eső...és nem is úgy néz ki mint ami mindjárt eláll..... :evil: :evil: :evil:
NEM AZ ENYÉM EZ A NAP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
péntek 13!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Csiri - szorítok, hogy jó legyen az eredmény! Édesek a csajok!

Márti - nagyon édesen alszik Kristóf! :lol:

Keresztelő - mi szeptemberben szeretnénk, jó lenne akkor, amikor az esküvő volt, bár most már nem a Nagytemplom, de ugyanaz a pap....

Tgyás - apa a születési anyakönyvi kivonatát, a Taj kártyáját és a kitöltött nyomtatványt vitte, kellett még az igazolás amit az orvos adott a kórházi zárójelentéssel, de ez nem a terhesgondozásról szóló, hanem hogy mikortól meddig feküdtem bent a kórházba. Azt hiszem ennyi......apa még nem ért haza, de azt mondta elintézte. :lol:

Kriszta jól van a Máv-os topicban (Állami Egészséügyi Központ) néha jelentkezik, csak tényleg el van havazva.......

Nektek milyen pelus vált be leginkább? Kéz és lábhámlásra mit használtok? nekünk a popsikrémet vagy a fürdetőkrémet ajánlották.

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: