A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

Én is imádom a cseresznyét és sajna be kell lássam hogy Olikának extrán fájt tőle tegnap a hasa :( Tetemes mennyiséget ettem meg belőle szombaton :shock: Úgyhogy azt ki kell iktatnom,meg úgy tapasztaltam hogy a borsót sem bírja :( Pedig tele a kertem borsóval :?
Fura ez nekem mert a nagyoknak soha semmitől nem fájt a pocak...

Olika is imád lombozni :wink: mi csak így hívjuk, amikor kitesszük őt a babakocsival a fa alá hogy nézegesse.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

és Te is hosszú szopira számíthatsz... ;)
mi most járunk fél óránál, be is lassított... és micsoda arcokat vág közben.... haláli... :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
kolyok28

pumperka, kölyök: a csajszi most kezdte a kajálást... még van 56 perc hátra :) (már csak 55 - röpül az idő :) )
linocs

Linocs,Kölyök
Mi 8 percnél járunk :wink:
Olyan édes, amikor hallja a szopipárna zörgését, már vigyorog, már tudja mit jelent. Ez a párna szuper. A karom, hátam már bizti kikészült volna.
10 perc.
Szopival röpül az idő. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

tadam,.... úgy tűnik mi végeztünk, 40perc :) na meglátjuk büfi után is ez lesz-e
ha igen, irány vásárolni ;)
ha nem, jövök :D

Kép

Kép
kolyok28

A látvánnyal néha megzavarom a gyereket, mert 2 huzata van a szopipárnának.
Így inkább hang után tájékozódik. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka: :)
linocs

Vajon hányan szoptatnak még ebben a pillanatban a világon. :D :? :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

:lol: :lol:
folytatjuk :lol: :lol:

télleg jó ez a szopipárna.... ;)

Kép

Kép
kolyok28

[quote="pumperka"]V írta:pumperkaajon hányan szoptatnak még ebben a pillanatban a világon. :D :? :D

:) és hányuknak van szopipárnájuk... :)

Kép

Kép
kolyok28

Milyen jól elvagytok! :) Én majd fél óra múlva fogok etetni. :D Addigra Ti befejezitek, de sebaj, majd játszom közben. :D

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok!
Csatlakozom a szoptató kismamákhoz :D
Kristóf meg a nagy alvókhoz - ma 10-től kb fél 3-ig aludt rendületlenül :)
"Hasfájósok" (csak Panny?)! Adtok vmit ilyenkor a babáknak?
Vendég

:) mit szoktál játszani Mni?

Kép

Kép
kolyok28

Niki!
Így beállt a kiscsaj?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

van egy jóllakottan nevetgélő babám... :)

sziasztok... ;)

Kép

Kép
kolyok28

53 perc... ;)

Kép

Kép
kolyok28

Ti hogy tudtok mással is foglalkozni szoptatás közben? Egy ismerősünk mondta a férjemnek, hogy olyankor csak a babával kell "lenni" (ő is próbált segíteni a "kevéstejű" Beának)... Na, Kristóf ezt jól megjegyezte magának, mert max a zenehallgatást tűri meg párhuzamos tevékenységként :)
Vendég

[quote="pumperka"]N írta:pumperkaiki!
Így beállt a kiscsaj?

Ezt én is kérdezhetem?
Vendég

Bea!
Én is hosszasan szemezek a fiammal, amikor viszont a szoba mindenféle berendezése jobban érdekli, akkor én is olvasgatok.Utána újra egymásban gyönyörködünk pár percig. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Mi is szemezni szoktunk a legelején :wink: ...aztán általában becsukja a szemét és átszellemül :wink:

Bea!

Eddig Infacol-t adtam neki de sztem nekünk nem vált be...most vettem Espumisant,majd meglátjuk...De a legfontosabb hogy kiiktattam a borsót és a scerkót sajna...

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

akarom mondani cserkót :oops:

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

értem én - olykor a kihagyott szavakat is képes vagyok odaolvasni egy-egy emailben :lol:
Nálunk az Espumisan nem vált be, Infacolt nem próbáltuk, de annyira nem is volt még borzalmas hasfájásunk, ha belegondolok utólag. Vagy a múltat megszépíti az idő :wink:
Vendég

milyen jól elvagytok szoptató-klub :) nálunk ugyan rövid az evés cumisüveggel, én nem tudok közben semmit csinálni, feszülten figyelek és próbálom erősen tartani a szemkontaktust, mert ha elkezd nézelődni akkor már tudom, hogy abba fogja hagyni

van amikor behívom Attilát, hogy kösse le a figyelmét meg fogja közben a hadonászó kezét. néha úgy belelkesül, hogy kiveri a kezemből a cumisüveget....

meg fikuszról jut eszembe - le kellett szednem azt a pár lufit ami még csoda folytán tartotta magát születése óta a szobájában (na jó már kezdtek kicsit csoffadtak lenni), mert arra is elbambult

nameghát tv előtt pláne nem lehet...nektek is rácuppan a gyermek a tv-re ha be van kapcsolva? én már lassan vagy nem tvzhetek a nappaliban vagy szemellenződ adok rá, mert pl. az EB teljesen leköti :) még a szoba másik végéből is kiszúrja - ha a kezemben van - na ja, szép zöldön izgin ugrabugráló színes izék ....

fordulgatás - tudtam ám, hogy rögtön para lesz ha itt összejön egy csomó bab és valaki csinál már valamit, valaki meg nem....:)
ma mondta a védőnő, hogy tök normális ha csak egy hónap múlva kezd el próbálkozni
mégis - olyan jó volna :)
gyarló az ember - tegnap olvastam az "anya taníts engem"ben hogy soha ne tanítsunk valamit a gyereknek mert majd dicsekedni akarunk vele .... én meg már most mindenkinek mutogatom, hogy tartja magát meg hogy felhúzza magát ülésbe.
külön kis műsorunk van :) :) szörnyű vagyok tudom :) de az anyai büszkeség....

KépKép
judit18

na szép remények....pedig minden bizodalmam az Espumisanban volt :wink: .....

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Úristen 3,5-4 óra alvás napközben????Az miiiiii???? ÉN már a háromnegyedórának úgy örülök, sőt, azt hizsem, valami baja van Livikének..

Szerintetek normális dolog, hogy nem alszik???

Kép
pété

Pumperka! Holnap Ikea??? Nyugodtan hazajöhetünk, ha szopiznotok kell!

Kép
pété

Pété, minden normális, na meg az ellenkezője is. :lol: :lol: :lol: :lol:

potyka

újra itt ;) nem aludt be a séta alatt sajna, sőt... :?
és most kegyetlen anya voltam, egyedül orrszívóztam a kis taknyost... a szívem majd beleszakadt....

Bea, 10 perc után Máté is beájul, régebben olvastam, sudokut fejtettem utána, de most lecseréltem a szoptatós fotelemet, eddig poang volt, most az ektorp nagy fotelje lett, aminek a karfáján elfér a laptop ;)

Kép

Kép
kolyok28

Pété!
Petra lányom legalább 1 éves koráig csak 45 perceket aludt, de tök pontosan ébredt minden 45. percben. Ezt úgy hidaltam át, hogy volt egy benti babakocsink is és abban aludt napközben és a 45 perc után lökdöstem még 10 percet és visszaaludt. Kiságyban kizárólag 45 percet aludt. Kivéve éjjel... akkor legalább aludt, akkor csak enni kelt fel és aludt tovább.

Hi, hi. Mi is 5-kor szopiztunk!!!! Csak nem gép előtt szoktunk.
Mert akkor nem enne. Most már semmit sem csinálhatok szopi közben, nincs újság/könyv olvasás, tv nézés, szgépezés, mesélés, kizárólag Borókázás van. Teljesen kisajátított szopi időre. Mondjuk nálunk nem tart 1 órát... max 30-40 perc, de inkább csak 2x10 perc, közben 5-10 perc büfivel.

Judit! Tv??? Teljesen rá tud meredni. Tudod mozog az a sok szép, színes izé-bizé...

Kép
Kép
Kép
petramama

Sziasztok!!!

Márti, nekem +4 felugrott, majdnem infarktust kaptam, aztán bekeményítettem, nem eszek kenyeret meg csokit, azóta -5 lement!! Már csak 4-et kell ledolgozni, hogy beleférjek a gatyáimba!!!! :wink:

Cseresznyeevéshez kapcsolódva: nekünk van egy hatalmas fa az udvaron, minden nap degeszre eszem magam, de kiscsajnak semmi baja. :D Borsót is bírja, a kápit meg a babot még nem mertem enni.

Nálunk a napirend: este kaja 6-kor (100 tápi), utána fürcsi, majd mindkét cici üresre szivattyúzása, közben bealvás, átcsempészés a kiságyba. 7-8-tól alvás 1-ig, akkor félálomban két cici ürítése, majd visszacsempészés a kiságyba, alvás reggel 6-ig, akkor ismét két cicievés, majd nagy nehezen visszaalvás még 7-8-ig. Felöltözés, beülés a hordozóba, kicsit játszás, eközben kakilás (mindig!!!!), 9-kor kaja (csak tápi), fél-egy óra alvás. Kaja délben tápi és cici, majd hosszabb alvás a hintaágyban, vagy séta közben. Kaja 3-kor tápi és cici, majd séta és egy kis alvás. Ez minden nap szinte percre pontosan így van!!!! :D

Nekünk nincs szopopárnánk, fekve sokkal ügyesebben tudok szoptatni. Ha meg bealszik, akkor fel tudok kelni, ő pedig szépen alszik tovább a nagyágyon. :wink:

Kiscsaj nemsokára négy hónapos lesz, azon gondolkodom, hogy el lehetne-e kezdeni az almát meg a répát adni neki, hogy annyival is kevesebb tápszer kelljen. Szerintetek????

Böbi

Kép

Kép
bosek

Bosek!
Mi hamarosan elkezdjük az almával. Állítólag a tápis babákkal hamarabb lehet kezdeni... Én 2,5 hónaposan már főzeléket ettem...

Kép
pété

Bosek, Pété,

nekem a 4 hónapot mondták hozzátáplálásra azt még kihúzzuk, mert állítólag addig fontos, hogy a hypoallergén tápszert kapja,
de nem tudom Bosek ha te szoptatsz is akkor is igaz-e vagy csak a full tápszeresekre....

Bosek, de az király, hogy ilyen tuti kis fix napotok van... nálunk minden nap meglepetéseket tartogat :) mikor alszik, eszik, mennyit, stb.

Pété, kitartás, Livike is változhat... én mindig elkönyvelem, hogy Eszter ilyen vagy olyan - aztán egy hét múlva megint másképp csinálja... Livike mindig ilyen keveset aludt napközben? és ugye éjjel jól alszik? engem mindig azzal csitítanak, hogy amíg ilyen jól alszik éjjel addig ne ugráljak nappal bármi is a gond....

KépKép
judit18

Pété, Lilla is alig alszik napközben. Ma ebéd után kiraktam a teraszra, hátha alszik egy keveset, de még egy órát sem aludt. Mind1, annak örülök legjobban, hogy éjszaka jól alszik. Mostanában reggel 5-kor ébred. :)
Szerencsére én tudok TV-t nézni szoptatás közben. Tegnap Showder klubot néztem és úgy röhögtem, hogy szegény Lilla csak lesett, hogy miért nem tud rendesen enni. :) Amúgy igen, 3 óránként eszik, kórház után szépen beállt erre.
Kölyök, Zug um Zug-ot szoktam játszani, már az összes ismerőst megfertőztem vele. :D Svájcban biztos lehet kapni, én Ausztriában vettem az Európa verziót. :D

KépKép
KépKép
mni

Én is tudok simán tv-ni vagy olvasni szopi közben,általában Olikát nem zavarja,ő csak eszik(ha épp nem fáj a pocak :( )A BK-t pl.mindig szopi közben nézem :wink: Legalább így megvan az alibim és hagynak a nagyok is addig:wink:

Sztem azért várjátok meg a 4 hót a hozzátáplálással(Judittal egyet értek)...az nem jelent semmit hogy mi anno már korán kaptunk mindent,az sajna nem volt jó...csak akkor az volt a trend... és most ezért is van olyan sok allergiás...

Ismerem azt hogy a baba nem akar napközben aludni...a nagyfiam Márk ,is nagyon kevesett aludt napközben(és éjjel is csak ringatva az ölben egy éves koráig :shock: )szal nekünk is volt a lakásban egy másik babakocsi és abban tologattam amikor épp nem sétáltunk...Mint egy kilomérethiányos őrült :lol: állandóan sétáltam vele(hóban-fagyban-napsütésben :wink: )mert csak úgy aludt valamicskét...Hiába, első gyerek :lol: :lol:
Mostanában Olika se mondható valami nagy alvónak napközban...néha egész jókat alszik de elég nehezen alszik el....viszont ha elalszik akkor sokat...Én is annak örülök, hogy éjjel viszont nagyon jól és hamar elalszik(ez áldás :wink: )általában fél9-től reggel 6-7-ig.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Visszaolvasok becsülettel, már az ötvenvalahányadik oldalon tartok. Ezt most találtam:

[quote="fanetta"]V írta:fanettaan egy jó kérdésem: tudjátok, hogy mi kell a babázáshoz? (az utolsó sorban leírom: addig törjéteka fejeteket :roll: )
................................
................................
(megfejtés: hát bab, meg víz. Ti is erre gondoltatok?)
linocs

Sziasztok!

Ne írigykedjetek, de nálunk 10 max 20 perc szopi van. Az is előfordul, hogy csak 5 perc. 3-4 óránként eszik, éjszaka pedig 10-12 órát alszik. 200-280 grammot hízik egy héten.
Álom kislány, nem gondoltam volna, hogy létezik ilyen jó baba is.

Ilyen hurkáink vannak!
Kép

Hétvégén meglátogattak a keresztfiaim!
Kép

Beuska

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

rövid leszek, mert az esti szopi csak 20 perc lett és ennek örülök és megyek szunyni...
Beuska, megnyugtat, hogy nemcsak nekünk vannak hurkáink ;) aranyos :)
hihetetlen, hogy még a bambulás is megy nekik egyszerre :lol: :lol: tündériek!!!

jóccakát csajok! ;) holnap nemtudom milyen napunk lesz, de délután orvos... tessék drukkolni... ;)

Kép

Kép
kolyok28

Jó reggelt így 10 óra utána :wink:

Ma még senki nem írt??? :wink:

Beuska!

Nem semmi hurkák :wink: :wink: :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Múlt héten csütörtökön lecseréltük a laptopot, mert már elég régi volt, erre az új nem volt jó. :roll: Hibás alaplap. Kb. 50-60-ból egy szokott hibás lenni, hát miért ne a miénk lenne az?! Szerencsére garanciában kicserélték tegnap. Csak a telepítésekkel szenvedtünk este 11-ig, aztán már nem volt enerdzsim írni, olvasni. Mindegy is. Fránya technika. :evil:

A tegnapi szopi-topic naggggyon tetszett! :lol: :lol: :lol:

Pété, Judit, nekünk azt mondta a doki meg a védőnő is, hogy az 5 hónapot várjuk meg a hozzátáplálással, mert annyira fejletlen még a kis bélrendszerük, hogy sok esetben még az is korai lehet. Illetve egy-másfél éves koráig csak bio dolgokat egyen, hogy minél kevesebb méreganyag kerüljön a szervezetébe. Pont elég az, ami a klassz levegőből belélegzik. :roll: :? :evil:

Judit, Boti is így alszik! Este 9-től reggel 9-ig, hajnal 4 és 6 között ébred enni, és rögtön alszik is vissza. Napközben változó, de általában van egy hosszabb, másfél-két órás alvása, meg több kicsi, 30-45 perces. :D

Márti, Tündérmanó, mégsem a héten megyünk Miskolcra, hanem jövő héten, de mindenképp szólok, hogy mikor. Megy priviben a mobilszámom! :)

Olyan jó olvasni, hogy milyen ügyesek a kicsik! Nálunk nincs fa a kertben, de Boti nem is igazán élvezi mostanában a levegőt. :( Néhány napja a hasról-hátra fordulást sem csinálja, oldalra sem fordul, viszont elvan a játszószőnyegén vagy a kiságyában 45-50 percig. Dumál, vigyorog, sikongat a lógó bigyóknak. Annyira édes! :D

Beuska, micsoda cuki hurkák! Haláli! :shock: :D :D :D

Évi

KépKép
kvaszeva

Sziasztok!

Nem nagyon olvastam vissza!
Olyan dolgok történnek velünk mostanában, hogy el sem hiszem,
hogy ennyi rossz töerténjen!
Tegnap reggelre elromlott bent a cégnél a hűtőkamránk.
Amiben -19 -nek kell lennie folyamatosan ebben a nagy dög melegben!
Javítani nem tudják, egy másik hűtőkompresszor kell!
Amire ilyen árajánlatokat kaptunk: 1.500.0000.- 1.000.000 :x

Szóval annyira készen voltunk tegnap, hogy nagyon!
Aztán estére nagy nehezen párom kerített egyett az ország másik részéről, hálistennek 500.000-ért!
Még azóta is szerelik, egy csomó árút le kell selejtezni, mert , kiolvadt! :cry:

Röviden ennyi!
Majd jelentkezem!
Vendég

Valaki mondja már meg nekem, hogy miért nem tudom a vonalzóhoz feltölteni a képet!
Lekicsinyítettem 80*80 alatt van, és csak 3 kbyt. ??????
Linocs!
Annak idején te segítettél, mert nem tudtam lekicsinyíteni. Most letudtam, és még sem működik!
Mi lehet a baj????
Azt olvastam, hogy jpg-nek kell lennie, és kicsibetűvel!
E az, de nem tudom átírni kicsi betűre!
SOS!
Vendég

Sikerült!
Vendég

Linocs telszámát ha vki tudja, elküldené nekem püben? köszi

potyka

Ptyka, privi ment

Kép

Kép
kolyok28

oltáselőtti szopi itthon, ki csatlakozik ? ;)

Kép

Kép
kolyok28

Évi, minden jó, havégejó... ;)

Márti remélem hamar megoldódik... miket tároltatok?
aranyosa sapis kép ;)

mostazon filozom, hogy itt a kötelezőn kivül most lehet e pnemukokken és a hepatitisBt beadatni... jót teszek velevajon, ha beadatom? :roll: :roll:

Kép

Kép
kolyok28

Kolyok!
Fagyasztott termékek! Ebbe minden beletartozik sertések marhahús, őztől kezdve mindenféle tengeri bi-baz, meg még sok-sok minden.
Most fogják índítani a kamrát. remélem jó lesz!
Hát nem tudom, hogy jót teszel-e ha beadatod????
Vendég

hmmm akkorsok finomság volt veszélyben... mekkora a károtok?

Kép

Kép
kolyok28

Nagyon sok! :(
Vendég

Délutánra megy nektek a Drukk++++++
Ne léptem mert Bence veri az asztalt, olyan éhes.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: