A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Eyi! Hatalmas Gratula Mirabel Babához!
Kép

Barikám! Hatalmas Gratula Dávidhoz!
Kép
Vendég

Hékás! Apró örömök az életben! :D
Vendég

BARIKA!!!!
Hatalmas gratula Dávidhoz!!!
Véééége!
DEEE JOOOOOOOOOOOOOOO!
Vendég

Szia Móni!

Rég láttam Mirkóról fotókat :wink:
bluebox

Wvikkáról tud Valaki valamit??????? Nagyon eltűnt :cry:
bluebox

Sajnos nem, pedig nekem csak az ő mobilja van meg... Tényleg, lányok, megadná valaki a számát, aki erre jár mindennap? Hogy tudjak dobni egy smst?

Kép
elan

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 16:05-kor.
pironya

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 16:05-kor.
pironya

Elan: küldtem privit.
bluebox

Eyi, Bari: Hatalmas gratula a babákhoz! Sok tejcsit kívánok!!!
bszilvi25

Ezt nem hiszem el :( Végre összekaptam magam, hogy akkor uccu neki teszek egy nagyobb sétát Bence csalogatás címén, erre esik az eső ... Most meg akkora pocsolyák vannak, hogy meg kellene tanulnom vizen járni, hogy szárazon megússzam a sétát... :( Csak nekem lehet ilyen pechem..

Kép

Kép
bettica

Bari, Eyi, hatalmas gratula!
csajok, ha így haladunk, június végére senki nem marad... :lol:

lepisilés: védőnő javasolta, hogy bontsam ki a pelusból, de hagyjam még letakarva 1-2 percig, közben játszak vele... merthogy a fiúk úgy érzik, hogy amint elő van véve nekik, használni kell... :D

ma volt itt a védőnő egyébként, rákérdeztem a jobb cici bal cici témára. mivel naponta 1szer azért úgy-ahogy sikerül használni, azt mondta a védőnő hogy nem lesz ezzel gond... 1-2 hét és belejövünk mindketten. a lényeg, hogy próbálkozzunk. valószínűleg még túl gyenge, és mindketten kevés gyakorlattal rendelkezők vagyunk ahhoz, hogy pikkpakk menjen mindkét ciciből. ha majd 1-2 hét múlva sem lesz változás, akkor érdemes komolyabban foglalkozni a kérdéssel, de semmiképp ne aggódjak. hátjó.

Milán egyébként 50-80 között eszik, napi 6szor - az éjszakát is beleértve. ez nem üti meg a dokinéni által kitűzött célt (napi 480at kéne ennie szerinte), viszont magától ébred 3-4 óránként ha éhes, és kaja után 1-2 órán át ébren van, szóval nem is aluszékony. ma a védőnő mondta hogy ne aggódjak, pár hét és ez a mennyiség is be fog állni, amint megerősödik. tudja a baba, hogy mennyire van szüksége. jó volt, hogy egy kicsit megnyugtatott, ma reggelre kicsit el voltam kenődve. :roll:

mia_snow

Kérdés mindenkihez, (GIGI) ha tudod írd meg légyszi!!!!

Nekem A rh neg. a vércsoportom. Amikor az ellenanyagot nézik, tudja valaki hogy mit néznek???? Ha a párom A rh poz. lenne, az lenne a baj?? (az ellenanyag szűrés is neg. mindig)
Nagyon nem értek hozzá, de érdekelne!!!
bszilvi25

Sziasztok!

Már jó rég nem írtam ide, de szoktalak olvasgatni benneteket. Minden újdönsült anyukának gratulálok szeretettel! :D
Elképesztő hogy milyen sebességben jönnek itt a babák.
:lol: Lassan asszem nekem sem átana beállnom a sorba, de a kisasszony egyelőre köszöni szépen, remekül érzi magát odabent.

Szilvi - igen, akkor lehetne ebből gond, ha a párod pozitív, de első babánál nem szokott gáz lenni, viszont ilyen esetben szülés után kell kapnod egy olyan szurit, ami aztán a többi terhességet is megvédi ettől az ellenanyag-termeléstől. Gigi biztos leírja majd a szakszöveget hozzá, de ez a lényeg. Nekem a szüleimnél volt ilyen a szitu, azért tudom.
Vendég

Bluebox, köszi, válaszoltam :)

Bszilvi, neked is írtam, de azt elfelejtettem mondani, hogy én holnap tuti beköltözöm, szerdán lesz a császár, szóval ha közben betoppannál, értesíts!

Lányok, Hékás lesz a hírhozóm, neki küldöm a gólya-smst...

Kép
elan

[quote="elan"]B írta:elanszilvi, neked is írtam, de azt elfelejtettem mondani, hogy én holnap tuti beköltözöm, szerdán lesz a császár, szóval ha közben betoppannál, értesíts!

RENDBEN!!!!
bszilvi25

Szilvi - ment válasz! :wink: 2 is 8)
Vendég

kicsit beájulva kaja után:
Kép
jópasis vigyor laza bemutatással:
Kép
jaj anya, már megint fotózol?? :D
Kép

mia_snow

Mia - ... egyszerűen gyönyörű .... :wink: És az a bemutatós-vigyorgós :twisted: :lol:
Vendég

Sziasztok!
Bocs, ha eddig nem voltam.
2008. 06.03-án hajnali 3óra 5 perckor megszületett -És most jön a meglepi- Németh Attila- (Ugyanis Rékát vártunk végig)- 3kg és 52cm-vel.
Holnap leszünk 1 hetesek! Kép Ati baba Kép Kép
heni baba

Sziasztok!
Bocs, ha eddig nem voltam.
2008. 06.03-án hajnali 3óra 5 perckor megszületett -És most jön a meglepi- Németh Attila- (Ugyanis Rékát vártunk végig)- 3kg és 52cm-vel.
Holnap leszünk 1 hetesek! Kép Ati baba Kép Kép
heni baba

Bocsika, kétszer jött le....:)
heni baba

Heni - gratulálok nektek! Gyönyörű, helyes kiskrapek! :D Végig azt mondták lány???? :shock: Aztaaaa! Ilyet már rég hallottam! Gondolom akkor volt döbbenet! :lol:
Vendég

Szia! Köszi szépen!
Nagyon is.:) Időközben megkukacosodott!:)))))))))))
heni baba

HENI,BARI,EYI!!!!!!!!!!!!!!!!
GRATULA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Heni!!!!!
Végig kislányt vártatok,meg bevásároltál nagyon sok édes rózsaszín lányrucit!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

MESÉLJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:
Vendég

Helló Csiri!
Majd holnap tudok már csak írni, most fürdetés lesz.....stb. Ígérem mesélek! Pá!
heni baba

BAri: GRATULÁLOK DÁVIDHOZ! MESESZÉP!!

EVY: NEKED IS HATALMAS GRATULA! JÓL ÉREZTED!

almaani
Kép
almaani

Heni: gyönyörű a baba!! :lol:

Már tényleg nagyon kevesen maradtunk ekkora pocakkal!
Gigi, egy táblát majd dobsz, légysziiiii! :lol:

almaani
Kép
almaani

Sziasztok!

Annyi baba van már,hogy nem tudom követni.
Mindenkinek nagy gratula!!!
Ki van még egyáltalán pocakkal?Bár még csak júni eleje van.

Kép
melike

Nos,a szülésem...
Mindenkinek ilyet kívánok.
11kor mentünk be a kórházba és 1.45kor a kezemben volt Máté!(ebből fél óra a wc-n :lol: )
Nem mondom,hogy nem fájt,de ez belefér egy ilyen gyönyörű gyerekért.Hihetetlen jó érzés volt mikor a kezemben tarthattam.
Apának potyogtak a könnyei.
Meg is beszéltük a doktor nénivel,hogy lesz egy kislány is.
A kórházi napjaink is jól teltek,ügyes volt Máté evett,aludt.

Itthon már kicsit más a helyzet.Elég rossz éjszakánk volt.4 órától folyamatosan cicin volt,mert nem lehetett letenni.Nagyon fáradt voltam,de nappal jól viselkedett meg itt volt a mama és kicsit pihiztem.

Kép
melike

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:11-kor.
hékás

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:11-kor.
hékás

Kép

Kép
Vendég

Heni
Kép
Vendég

[quote="bszilvi25"]K írta:bszilvi25érdés mindenkihez, (GIGI) ha tudod írd meg légyszi!!!!

Nekem A rh neg. a vércsoportom. Amikor az ellenanyagot nézik, tudja valaki hogy mit néznek???? Ha a párom A rh poz. lenne, az lenne a baj?? (az ellenanyag szűrés is neg. mindig)
Nagyon nem értek hozzá, de érdekelne!!!

Az, hogy a párod A-B-AB- vagy 0 vércsoportú, az nem olyan jelentőségű... itt az Rh-n van a hangsúly... ha ő pozitív, akkor a baba is pozitív... és ha a baba vére és a te véred keveredik, akkor benned ellenanyagok képződnek... ezt figyelik rendszeresen... szülés után meg kell egy injekciót (anti-D) kapnod, hogy a következő terhességnél se legyen gond...
(röviden ez a lényege...)

Mia
Védőnő :roll: ... legalább megmutatta, hogyan csináljátok?
Vendég

Babák tanítása a helyes szopi-technikára
Az egyik tisztára mosott ujjad ujjbeggyel felefelé a baba szájába dugod, nagyjából a második ujjperc közepéig. Helyes szopási technika esetén a baba erős vákuummal szívja az ujjad hegyét, nyelve az ujjadat vályúszerűen körülöleli, és ritmusosan nyomkodja a szájpadlásához. Rossz a technika, ha a baba felpúpozza a nyelvhátat, és az ujjadat megpróbálja kilökni a szájából. Ebben az esetben segíthet a következő nyelvtorna: fordítsd meg az ujjad a baba szájában úgy, hogy a körmöd legyen felfelé! Kezdjed el kihúzni az ujjad a baba szájából, közben néhányszor állj meg, és gyengéden nyomd lefelé a baba nyelvét! Ezt a gyakorlatot naponta legalább háromszor végezzétek el!
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:12-kor.
hékás

Heni! Hatalmas Gratula a kis Ati babához! A kis kukacos! :D
Vendég

.......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 16:06-kor.
pironya

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 16:06-kor.
pironya

Gigi: köszi!

Heni: Gratulálok a kisfiadhoz!!! (meglepődtetek??)
bszilvi25

Jó reggelt!
Na, most van egy kis időm mesélni.
Az én szülésem rakéta szülés volt a doki szerint. 03-án hajnali fél kettőkor elment a magzatvizem, felébresztettem a páromat, hogy szóljon az apósomnak, vihet minket be. Anyósom vigyázott addig a fiúkra. Negyed három körül értünk be, ott közöltem, gyorsan fogok szülni, és tényleg úgy lett. 5 perces fájásaim voltak. Már 4 cm-re voltam kitágulva, úgyhogy a doki tök álmosan mondta, jó, akkor még van 10 percünk. Beadták a gyorsítót, aztán 10 perc, 3 nyomás én kinn is volt. És varratom sem volt. Úgyhogy a dokinak nem sok dolga lett.:) Fél négykor már mindenki elment aludni.:) Kép Kép
heni baba

Heni: Gratulálok a kiskukishoz! Jó kis meglepi lehetett :D Nem poénkodtatok, hogy elcserélték? :lol:

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Gigi,

köszi a táblát...én egy csomó mindenkiről lemaradtam... :shock:

Nagy Gratula minden anyukának, babának!!!

Heni, nem semmi...akkor három fiú...ez igen Gratulálok!!! Én sosem mertem teljesen bízni az UH-s nem-meghatározásban...

:shock:

Mindenkinek további jó babázást és babavárást!!!

Puszi

Dana

Kép
danaaia

Köszi!:) Én is gratulálok a már megszületettekhez!:)
De, a férjem mondta, hogy legközelebb jobban odafigyel rám, nehogy újra megkukacosodjon, amit ő megtervezett.:))))))))
heni baba

Heni gratula. ez tényleg rakéta szülés volt. én az 5perceseknél csak jóindulattal voltam nyitva 1 ujjnyira. :twisted: pedig eddig mindenki azt mondta hogy olyan alkatom van, hogy erre születtem. na mindegy, majd legközelebb. azért szerencse, hogy nem kellett 24 órát vajúdnom, van ilyen ismerősöm is. :)

amúgy meg megjavult a fiam, ami a szopit illeti. egyre inkább úgy néz ki, hogy kedv kérdése nála a bal cici. :roll: :D

mia_snow

Gigi: nálunk az ujjamat teljesen jól szopja, sőt ma reggel a jobb ciciből minden gond nélkül bekajált 70-et kb negyedóra alatt. a balt nem szereti. olyan neki mint nekem a spenót. :D

mia_snow

tényleg ezt már akartam kérdezni... hogyha le akarom adni a tejet, miért kell aids teszt? azt szülés előtt nem is csinálnak? mármint a soksok laborvizsgálat alatt ezt egyszer sem nézik??

mia_snow

Mia: én úgy tudom, hogy nem nézik. Nálam legalábbis nem nézték.....
bszilvi25

Sziasztok!

Amíg alszik Máté,dobok pár képet.

Kép
melike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: