A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Sziasztok!

Még anyit a szobatisztaság témához, hogy esetleg ha bili, wc helyett a szabadban próbálkoznátok amennyit csak lehet? Nyilván nekem kertes házban könnyeb, de séta közben is lehet szerintem, ha az utcán jön rájuk és simán psisltetem őket ott is. Nálunk legalább is nagy sláger a virágot "öntözni". Már mindig mondják hogy melyik virágot akarják lepisilni. sőt, Csenge minden egyes alkalommal közli, hogy "Anya, vigyázz a cipődre!" :lol:

lúdtalp: nekünk az orthopédusunk azt mondta, hogy csodára semmi njem képes. Vehetem a drága cipőt de az sem fogja az igazinagy gágogó lúdtalpat megoldani. Szerinte a régi jó "kertben mezítláb" dolog segít a legtöbbet. Csengének nagyon kellene mert borzalmas a lába (befele dől a boka, a térdei összeakadnak :( ) de én meg úgy félek hogy megfáznak, hogy még idén sem engedtem őket mezítláb.

Annamari!

Drukkolok a vizsgáidhoz! Hogy tehetnek egy vizsgát fél 7-re este?? Addigra olyan fáradt az ember hogy a saját nevére sem emlékszik :evil: Én mindig elsőnek szerettem vizsgázni, jobb túllenni rajta. Ha délután keleltt menni azt utáltam, bár nálunk max. du. 2-3-ra tettek vizsgát.
Autó :( Ez sosem tud jókor jönni :( Reméljük nem kerül egy vagyonba :( Péternek nem lett semmi baja?

Mondjuk a múltkor én is majdnem összetörtem, igaz, direkt. Egy fickó beállt a kórház kijárata elé egy böhöm nagy fekete Mercivel és telefonált. Én először csak álltam, majd diszkréten rádudáltam, hogy ugyan húzzon már az útból, szeretnék kihajtani. Erre leengedte a felőlem eső ablakot és kimosolygott rajta, meg mutatta hogy telefonál, majd mindjárt. És felhúzta az ablakot. Erre megint rádudáltam, most már durvábban, hogy mit képzel. Rám se bagózott, ott állt vagy 1-2 percet én meg várhattam. A biztonsági őrök meg persze ilyenkor a fasorba se :evil: Szívem szerint gázt adtam volna és a kis vacak kocsimmal jól belementem volna a Mercije oldalába :twisted:
Már el is képzeltem magamban ahogy vigyorgok :twisted: :D
Csak épp a gyerekért mentem oviba és sajnáltam volna szegényt hogy megvárja míg én lepapírozom a dolgot, meg persze a kötelezőm csak az ő kocsiját fizetné én meg csináltathatnám az enyémet :(

Lilla!

Fellebbezés? A mi ovinkba elvileg 20 gyerek/csoport, de minden évbe felvesznek 2-3 plusz gyereket a fellebbezések miatt. Meg lehet, hogy van olyan gyerek is akit felvettek csak mégsem oda fog járni. Pl. az egyik barátnőm is jelentkezett a mi ovinkba, fel is vették a gyereket de aztán mégis máshová viszi. Vagy a mi csoportunkban is van egy kisfiú aki egyész évben max. 2 hetet ha járt. Nem azért mert beteg hanem mert anyuka jobban szereti ha otthon van. Csak akkor minek iratja be...? :shock:

Amúgy igenis kérd meg a vezetőnőt, hogy indokolja meg, hogy titeket miért nem vett fel. Van egyetlen olyan gyerek is aki utánatok tölti a 3-at? Mert akkor tuti ti vagytok előbb. Van olyan gyerek aki nem körzetes és úgy vették fel?
Hidd el, sokat sumákolnak a vezetőnők, remélik, hogy nem turkálsz mélyebben a dologban.

Mindenkinek jó szórakozást hétvégére, addig már nem jövök mert pénteken és szombaton is dolgozom :(

Apropó! Az augusztusi talinak a pontos időpontja, hogy 2-a vagy 3-a az eldőlt már? Csak hogy időben tudjak szólni hogy mikor nem lenne jó nekem.

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Bocs,most csak gyorsan,mert k.o. vagyok!!4Ez az eső meg a bezártásg kikészít!

Lilla!
Hát ovi ügyben én is csak hasonlót tudtam volna írni,mint Ditke!
Te bevallottad jelentkezésnél,hogy még nem dolgozol?
Mi a helyzet a talival?Lesz? Ugyanilyen car időt ígérneka hétvégére.20-25fok és rengeteg eső! Én nem vagyok képben,hogy nálatok milyen lehetőségek vannak.Illetve még te sem nyilatkoztál rról,hogy mi lesz rossz idő esetén. Elnapoljuk vagy okés? Lassan meg kellene beszélnünk!!!Meg hogy mettől meddig vagytok fogadóképesek!
Ja és még nekem is az jutot eszembe (hogyha okés a dolog),hogy mi kell még a sütin,innivalón kívül? Tányér,evőeszköz,gyerekeknek homokozó,labda,egyéb játék?

Meme!
De kár,hogy nem jöttök!Dávid le van lombozódva! Bár még nem tudja,hogy jön-e,mert szombaton streetball kupára kar menni.De hétfőn még német vizsgája van és hát valamikor tanulni is kellene,ugyi!

Annamari!
Csuriban a kezem!De aztán majd jelentkezz (ha még sem taliznánk vasárnap)!

Edit

Kép

Kép
edit73

Nettke!

Nagyon ügyik vagytok!Mindenki így kezdi! :D
Lehet,hogy csak panaszkodnod kellett és már meg is oldódik ezt a dolog?! :wink: Hiába,a babanet mágikus ereje! :lol:

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Lilla!

Ez tényleg kiábrándító! Nekem tök természetes volt, hogy felvesznek titeket oviba, nem is tudom miért... persze, mert a 3 évet már javában betöltitek szeptemberben, szobatiszták, tök értelmes kis kölkök. Nem is értem, ha megfeleltek, oviérettek, stb. , akkor mi alapján dől el, hogy kit vesznek fel? Ahogy Ditke írta, szerintem is érdeklőd meg, hogy kik élveztek elsőbbséget és miért. Azt hittem, ha megvan a bertöltött 3 év, körzetes ovi, akkor azért tuti a felvétel.

Annamari!

Sajnálom a kocsit, remélem azért valahogy el tudtok jönni...., jó lenne Titeket is megismerni személyesen.

Meme!

Kitartás! Várunk majd bővebben!
És nagy kár, hogy nem tudtok jönni, sajnálom, olyan jófejek vagytok!!!!!! :D :D :D :D

Brigi!

Nem is tudom, hogy maradhattatok ki ebből a zuhéból, szinte egész de. esett tegnap hatalmas záporral indult. Mázlista!!! De legalább tegnap nem kellett locsolni... :wink: :wink:

Cat!

Tök jó, hogy Olira ennyire hat ez a fejlesztő torna. Tuti elmegyünk mi is valamikor, csak még nem tudom mikor...

Kata

Kép
kateduo

Meme :)
Gyere mesélj, ha van egy kis idöd!

Lilla :)
Azt mondtad, hogy nagyon tetszettek az ovodavezetönek a gyerköcök. Akkor próbáld meg felhívni telefonon, hogy mi volt a gond, hátha kedvességgel ki lehet még valamit puncsozni nála. Például ha nem lesz valaki szobatiszta, akkor mehettek ti helyette stb. Nálunk is van várólista.

Mi van ha esö lesz vasárnap? Medárd napja lesz, és esös idöt mondanak. Akkor sztorno a dolog? Alvás után menjünk?

Cat
Kép
cateye

Vasárnap nem lesz eső! Induljunk neki így... A szempont az legyen, hogyha Lilláéknál esik, akkor gondolkodjunk el a dolgon.

Ma pl. kettőkor, amikor jöttem el a munkahelyemről, ezer fok volt, és sütött nagyon a nap. 10 km-rel arébb meg be volt borulva.
Itthon, a 18. kerületben szintén tök szép idő van. Végülis addig még két nap telik el, hátha...

Meme,

Sajnálom, hogy nem jöttök :( Ez biztos?

Én most megyek az oviba, hogy közöljék velem az eredményt :roll:

Detti

KépKép
kiliman

Csajok!

Vasárnap küldjétek felénk az esőfelhőket!!! Mi tudnánk használni egy kis csapadékot. Olyan száraz minden, hogy kidöglenek a növényeink. Nálunk ma is kb. három csepp esett. :(

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Háát, itt sem esik, csak lóg a lába.. de nagyon elkéne ma egy zuhé!!! Szanaszét locsoljuk mi is a kertet :cry:

Kép
nettke

Nálunk egész délelőtt esett ma is,meg tegnap is!
Mi már festettünk,vágtunk,rajzoltunk meg irtó sokat hisztiztünk!Délre a hajam égnek állt!Még jó,hogy délután ki tudtunk menni.

Azért várjuk meg,mit mond Lilla,mert nem mindenki örülne 15-20 gyerkőcnek a lakásában. :roll:
Meg arra is kell gondolnunk,hogy lilláék a bulihoz való kajákat bizti nem basárnap reggel veszik meg.Így az uccsó pillanatban azért nem biztos,hogy nyerő lemondani a talit.

Detti!
Mi lett az eredmény?

Brigi!
Én szívesen becsomagolnám nektek az összes eső-felhőt,mert tele a törpöm már az esővel!

Kata!
Nálunk az általad felsorolt szempontok előtt (vagy ezzel együtt) veszik figyelembe azt is,hogy mindkét szülő dolgozik-e. Sőt a prioritási sorrendben ez a második,a szobatisztaság után.
Az,hogy mikor töltik be a3-at,az csak ezután következik.
Szal ha kiderült,hogy Lilla nem dolgozik,csak szakdogára készül,de van olyan gyerkőc,aki aug-ban lesz 3,de anyuka is dolgozik már,akkor ő előrébb kerül a listán,mint Lilláék.

Edit

Kép

Kép
edit73

Köszönjük! :) A felhők már megjöttek, de sajnos eső nagyon kevés esett még így is. Épp csak vizes lett a terasz. :twisted: :twisted: :twisted: Artúl abbahagyatta velem a locsolást, amit már napok óta halogattam, hogy úgyis esni fog. Hát, nem akar ez összejönni. Pedig úgy tűnt a panaszkodás megint bejön.

Csajok! El kellene dönteni, hogy akkor aug. 2. vagy 3. Szombat vagy vasárnap? Nekünk mindegy.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Annyira sajnálom, de mi nem megyünk mégsem vasárnap. :(
Még nem másztak ki a csajok a takonyból, már antibigyónál tartunk, de még ha jól is lesznek vasárnapra, nem merem őket nagy társaságba vinni így utazás előtt. :oops:
Azért drukkolok, hogy jó idő legyen, és érezzétek jól magatokat!!

Mindenkinek puszi!

Kép
baba888

Sziasztok!

Bocsi- bocsi, hogy így eltűntem!

Elsőzör is:Gyöngyi

Nagyon szégyellem magamat, hogy csak most gratulálok a lányok szülinapjára! Pedig Robi laptopján mindig néztem a vonalzót, hogy mikor lesz, mégis elfelejtettem. A nagy gép valamiért nem jeleníti meg. Szóbaállsz még velem? Itthon vagytok most? Belefér egy tali vmikor? Mi is mehetünk ha úgy jobb.

Tali: elvileg én azt hallotam, hogy záporok lesznek, nem lesz folyamatos eső. Sztem próbáljuk meg, mert úgyse találnkánk másik időpontot. Husit holnap megveszem. Hozni sütin kívül talán piát kellene, kb mindenki amit szeretne inni. Ez így oké? Nagyon nem kell sok, mert akkor megmarad, mint tavaly. Homokozócucc rengeteg van, pancsimedence- húú, de optimista vagyok.... :wink:
Aki nem tudja hol lakunk, dobjon privit a címért. :D

Ovi

Természetesen vittem papírt, h visszavárnak a munkahelyemre. :wink: Én arra gondolok, hogy amiatt szórtak ki, mert az ikergyes 6 évig tart, a sima meg 3-ig. Így én nem maradok itthon pénz nélkül, míg az 1 gyerekes igen, ha nem tud elmenni dolgozni. Amúgy 39 helyre 110-en jelentkeztek..... Nagyon bosszantó. Beszéltünk az ovivezetővel, fogunk fellebbezni, de nem sok jóval biztatott. Azért hátha... mindenképp megpróbálunk mindent. Drukkoljatok lécci!!!!

Szobatisztaság: tipp: a zenélős bili nagyon jó 5let, mi azzal kezdtük és nagyon bejött. A zene a legközvetlenebb megerősítés a pisi után, azonnal ráirányítja a figyelmet. Így sokkal könnyebben megtanulja milyen érzés pisilni, elengedni.
A nem hajlandó ráülni/ rajtamaradni témához: mi mesenézés közben biliztünk rengeteget, még most is szívesen ücsörögnek el így rajta.
És most megint bevezettem a szólj hogy pisilni kell és kapsz csokit trükköt, mert Niki csakis itthon hajlamos volt letojni az egészet és elvárni, hogy cserélgessem rajta a ruhát. Persze másutt sose csinálta. Na és azóta egyszer se, nagyon lelkesen szól és tartja a markát a Smartiesért. :wink:

Meme

Nagyon kár, hogy nem tudtok jönni. Már úgy készültem. Túrtam Zsófinak egy L.A. Gear tréningrucit, nagyon szuper.... akkor majd fotózom és ha tecc, küldöm postán. :D

Sziszus

Hú, ez a hányós sztori nem sámli!!!

Brigi

Na, megint pont nem néztem tegnap amit írtál, nem baj, egyszer csak összejön a turi. :D

Annamari

Sajnálom a kocsit. Elég szarul jött gondolom. :(

Pontosítsuk le légyszi, hogy kik jönnek Vasárnap- kb mennyi husit vegyek. :)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Lilla!

Nagyon sok boldogságot kívánunk Nikinek és Dávidnak!!!
Dobtam neked pü-t!
Ovival kapcsolatban szorítok!Hátha valaki meggondolja magát vagy nem lesz szobatiszat a gyereke!Azért a másik ovi (ahova továbbküldtek) szóbajöhet?

Baba!
De kár,hogy ti se jöttök!Jó lett volna megismerni benneteket!

Brigi!
Égi áldásom nem érkezett meg?

Edit

Kép

Kép
edit73

Lilla!
Azt nem írtad meg,hogy mettől meddig vagytok fogadóképesek? A bogrács kaja (talán pörit említettél) ebéd-időre készülne vagy vacsi lesz belőle?

E

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Ne haragudjatok megint a hosszu eltunesert, de a hazautazas elotti napok nagyon suruek voltak, itthon nem voltam net kozelben egy ideig, utana meg a szegedi klinika vendegszeretet elveztem maig... Sajna a talira mi igy nem tudunk menni, pedig vegul sikerult ugy szerveznem a programokat, hogy el tudtunk volna menni... :cry:

Nagyon sok boldog szuletesnapot kivanok Nikinek es Davidnak!

Kép

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Gyöngyi :)
Mi történt? Mesélj! Sajnálom, hogy nem tudtok jönni, de ne hagyj minket kétségek között!

Nagyon boldog szülinapot kívánok Nikinek és Dávidnak!

Mi megyünk vasárnap (és nem szombaton), de csak alvás után kb 16 órára érünk oda. Cím nem kell, köszi. :wink:

Baba :)
Sajnálom, hogy nem tudtok jönni. :cry: :cry:

[/b]

Cat
Kép
cateye

Lilla,

Először is boldog szülinapot a gyerkőcöknek!!!

Mi is megyünk, délután, alvás után.

Edit,

Nem mentem be az oviba :roll: Nincs kedvem elutasításról hallani... De ma azért lehet, hogy bemegyek.

Baba, Gyöngyi,

Jaj, sajnálom, hogy nem jöttök!

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok :)

Mi megyünk! (elvileg :roll: ) Ré egy kicsit taknyos volt mostanság, de remélem vasárnapra rendbe jön. Most adok neki Sinupretet, és már látványos a javulás.
Azért remélem leszünk legalább egy páran ezen a talin. Úgy tűnt, hogy ez aztán mindenkinek jó, és most .... :cry: :cry: :cry:
Szomorú vagyok.

Mi történt??? Remélem nem annyira komoly, mint amilyennek hangzik.

Edit :)
Hát eső nem sok volt. Felhő, szél, minden előjel, de a víz, az továbbra is hiányzik.

Turi kéthetente van csütörtökön, úgyhogy legközelebb két hét múlva. :wink: Amúgy végül mi sem voltunk, mert Ré elég rosszul aludt és nem volt kedvem nyafkákkal menni. Meg úgyis túl sok a ruhánk. :roll:

Szép napot, és ne felejtsétek az ESŐ-t küldeni. A felhő kevés. :wink: :wink: :wink:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Majdnem elfelejtettem. :oops: :oops: :oops:

Szóval:

BOLDOG SZÜLNAPOT NIKINEK ÉS DÁVIDNAK!!!!! :) :) :)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Nagyon köszi a szülinapos jókivánságokat- átadom amint felébredtek. :D Már nagyon tudják, hogy szülinapjuk van, reklámozzák is. :wink:

Talit lehet? hogy elmossa az eső?!!! Egyre szarabb az idő. :(
Amúgy ha mindenki alvás után jön, legyen inkább délután. Edit, nekteK is jó így? Kb. 3-tól?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Gyors bekukk pakolás közben:

Jelentem megjöttünk Alsópáhokról. Rizsa helyett beszéljenek a képek:

Kép Ekkorák vagyunk...

Kép Jó a verdám, csajok?

Kép Imádok csúszdázni!

Kép Egy mosoly...

Kép Bugi strandolásra várva...

Kép Párosan szép az élet!

Kép Jó ez a fagyizás, de aludni nem megyünk???

Kép Imádom az őszilevet! ;-)

Néhány hozzászólás:

Szobatisztaság: hát ez nálunk a következő időszak programja. Az elején járunk, de bizakodó vagyok. Erőltetni nem fogom, de tenni fogok érte (ma vettem motivációs hercegnős bugyit illetve verdás alsógatyát).

Lilla!
Óriási pusza a szülinaposoknak! Jó ünneplést!

Az ovit nagyon sajnálom, én is hasonlóan reagálnék mint Te. Szerintem elég gázos az, hogy a törvény szerint ennyire szabad kezet kap a vezető óvónő, és még konkrét prioritási sorrend sem adott a felvételi szempontok kapcsán! Óriási drukk!

A talihoz sok sikert és nulla esőt! Sajnálom, hogy mi nem megyünk, de igazából én vagyok a hunyó, mert elutazom 4 napra. Talán emlékeztek, hogy tavaly is voltam céges kiránduláson, na ez most detto. Pont azon gondolkodtam, hogy mekkora szerencsém van, hogy a párom 4 napra elvállalja a Lurkókat. A hétvégén nem lesz egyedül, de a hétfő-kedd az övé. Nagyon örülök, hogy ilyenre van lehetőségem, mert ez szerintem hasznos a család minden tagjának...ugye nem kell eláruljam, hogy kinek miért? ;-)
A taliból kimaradóknak: :-(

Brigi!
Ritkán írod, hogy hogy vagy...gondolom minden ok, de - ha kíváncsi lehetek - írj egy kicsit, hogy milyen Pocaklakóval meg az Ikrekkel olyan kíváncsi vagyok, hogy milyen lehet ezt megélni.

Detti!
Ovi hírek? Jól értem, hogy elvileg szeretnéd ha a srácok oviba mennének ősztől, és csak akkor maradnak bölcsisek ha nem veszik fel Őket oviba?

Gyöngyi
???

Na megyek....jó hétvégét Mindenkinek!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Cat!
Ez csak Neked: tudod miért?;-)
Kép Pancsolás

A kedvenc fotóm kimaradt az előbb:
Kép
"Penny" és "Sam" a rúd előtt...

Eldugulok...
Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Eloszor is koszonjuk szepen a szulinapi jokivansagokat! Nehany kep (er a cicatortan rohogni :lol: )...

Kép Eme es a macitorta

Kép Reka es a cicatorta

Kép A szulinapi ajandek...

Es akkor raadasnak a ket csajrol 1-1 kep...

Kép Eme Kép Reka (grimaszban)

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Cat :) Brigi :) Vikoka :)
Koszi, hogy aggodtok ertem, nem akartam tuldramatizalni a helyzetet. Hetfo ota szar volt a gyomrom (en legalabbis azt hittem az), szerdara meg mar a torkom is fajt, aztan mivel el akartam jutni a talira :wink: , igy elmentem a dokihoz, akinek mellekesen megemlitettem, hogy a hasam se teljesen okes. Erre o rovid uton kideritette, hogy ez szerinte vakbelgyulladas es azonnal beutalt az ambulanciara, ahonnan mar haza se engedtek, meg delutan megmutottek. Ma johettem haza, varratszedes 1 het mulva, igy en most a nyaralast tovabbi reszebol nagyjabol kimaradok...

Vikoka :)

Szuperek a kepek, latszik hogy nagyon jol ereztetek magatokat! Most hetvegere meg jo szorakozast!

Csak hulyeskedsz ugye?! :wink: Sajnalom az oviugyet, de igazabol nem is tudok mar mit szolni ehhez az ovihelyzethez...

Brigi :)

Hat, itt egesz nap zuhogott az eso, szivesen eljarnam az osi esouzo es feletek terelo samantancot, de a doki eltanacsolt az ilyenfajta mozgasoktol egy idore... :wink: :P

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Gyöngyi,
mielőbbi gyógyulást kívánok..
Te jó isten, még jó, hogy épp itthon voltatok!!
Gyönyörűek a lányok!!!! :lol: A torták szuperek és a hint, húú de klassz, örültek neki??

Lilla,
mi megyünk, dobok privátot a címért, mert nem tudom. Akkor alvás után elindulunk mi is. (5en megyünk, ha minden jól megy :lol: .)
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT DÁVIDNAK ÉS NIKINEK!!!!

Kép
nettke

Nagyon helyesek a csajok. Édes szöszkék. :)

A vakbélgyulladás az nálam komolynak számít. Tényleg szerencse, hogy itthon voltatok, meg, hogy rögtön rájött a doki, hogy mi van. Pihenj és vigyázz magadra.

Sajnálom, hogy nem tudtok jönni.

Vikóka :)
Irígylem a nyaralást. Szuper lehetett. Látszik, hogy a gyerekek is élvezték.

Én jól vagyok. Pocimaci mocorog rendesen, de a lányok sem voltak restek, úgyhogy ez nem újdonság. Azért élvezem. A csajok nagyon várják a Kistestvért. Szokták puszilgatni, meg mutogatják a cicit, hogy onnan fog szopizni. Pár napja az a téma, hogy üvegpoharat nem szabad majd neki adni, mert eltöri, hanem csak műanyagot. 8) Borka néhányszor már nyafogott, hogy ő már úgy szeretné, ha megszületne a Kistestvér. Hát, meglátjuk ennyire lelkesek lesznek-e, ha tényleg megjön. Nagyon készülnek.
Én meg, bár tök hülyeség, azt várom, hogy könnyű lesz egyel. A lányok oviban, én meg babázgatok. Kicsit félek egyébként a szüléstől, szinte olyan mintha az első lenne, mert egy csomó dologról nincsen tapasztalatom. Viszont a terhességet sokkal könnyebben viselem. Nem parázok mindenen. Valahogy annyira megnyugtat, hogy kettő is ment. De időszakos keményedésektől eltekintve nem is nagyon zavar még a hasam. Csak lassú vagyok és sokat alszom, bár ez utóbbi alapfelállás nálam.
Egyszóval egyelőre minden szép, aztán remélem a szülés is oké lesz, utána meg méginkább.

Na minden jót,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Vikóka,

Én tök azt hittem, hogy most jöttök ti is :( Sajnálom, hogy veletek sem találkozunk :(

A képek tényleg magukért beszélnek :)

Ovi-ügy: nem vettek fel minket, de ez nem hivatalos infó, ugyanis sem délelőtt, sem pedig délután nem tudtunk bejutni az óvodába... Viszont a bölcsi megkapta a listát, amin rajta vannak azok, akiket felvettek.
Mi hiányzunk a listáról :roll:

Gyöngyi,

Elég szörnyen hangzik ez a vakbélgyulladás :( Remélem, hogy hamar felépülsz, és kár, hogy nem tudtok jönni.
A lányok meg tényleg nagyon szépek - még mindig.

Én most jól érzem magam: a fiúk elutaztak az apjukkal a Balatonra. Én ma voltam fodrásznál, manikűrösnél, pedikűrösnél, holnap megyek vásárolni, este meg bulizni :lol:

(de azért hiányoznak ám rendesen)

Detti

KépKép
kiliman

Szió!

Gyöngyi

Basszus, nem semmi hogy játál! Még jó, hogy a doki ilyen jól rájött a baj okára. Meg van dicsérve. :wink: Akkor megint nem találkozunk. :( Feküdnöd kell? V esetleg fogadhatsz látogatókat? :wink: Annyira jó volna talizni, tök rég nem is Skype-ztunk. Fáj még a seb? Gyógyulj meg gyorsan! Kocsival jöttetek v repcsivel?
Lányok annyira szépek, hogy ki se lehet fejezni. Nagyon jól sikerültek. :D

Detti

Sajnálom- bár titeket legalább nem ért meglepetésként. :? Bár állítólag aki nnics 3 éves, azt hivatalosan nem is vehetik fel előre. :?

Vikóka

Jó lehetett a K a képek alapján. Megúsztátok lopás nélkül? És betegség nélkül? Mikor jösz haza a buliról? Tali jövő héten?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Lilla!

Nagyon boldog Születésnapot kívánunk Nikinek és Dávidnak!!!! Tényleg ki született előbb?

Talira mi is mennénk, remélem nem késő szólnom, ma egész nap nem voltam itthon....

Gyöngyi!

Jobbulást!!! Még jó, hogy itthon...., kár, hogy így sült el a "nyaralásotok". És sajnálom, hogy nem tudtok jönni. Ez vonatkozik Mindenki másra is, aki nem jön.
A csajok meg már megint, még mindig csudaszépek!

Vikóka!

Azért az hiszem jó helyen leszel, tavaly Bulgária volt, ha jól emlékszem? :wink:
Alsópáhok meg úgy látom tényleg szuperül sikerülhetett.

Kata

Kép
kateduo

Kata

Számoltam is veletek! Meggyógyultatok?

Köszi a gratulációt- Dá volt az első. :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!
Persze, nekünk is jó a 3óra körüli időpont.

Gyöngyi!
Hú,ez nem túl jó hír!Gyors jobbulást neked!
nagyon jók a képek!Nálam Eme vadító nézése+kócos a haja a nyerő!Olyan vamp ez a csajszi így!

Detti!
Azért nem vagy elkeseredve az ovimiatt? Erre számítottál,nem?
Irigykedem a programodra!
A fiúk mit csinálnak a Balcsin?

Vikóka!
A képek szerint jól éreztétek magatokat!!!Élveztétek a kinti pancsolót? Egyszer én is szívesen mennék olyan időben,hogy már fel legyenek töltve a kinti medencék is.

Edit

Kép

Kép
edit73

Lilla!

Igen, köszi jól vagyunk....várjuk a vasárnapot! :D :D :D

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Nálunk most brutál zuhé van!!!!!!!!!!

Kata

Kép
kateduo

Húú ez elég rosszul hangzik ez a műtét. De már jól vagy? Mennyire tudod terhelni magad?

Nagyon jó, hogy ilyen lekiismeretes volt a doki, és felismerte, hogy mi a gond. A legtöbb szerintem csak elküldött volna gyomorrontással.

A csajok gyönyörüek, olyan különleges szépségűek, és nagyon tetszik a maci torta! Na jó a cicás sem rossz. Jót nevettem az egyik képen, ahol odaírtad, hogy a csajok ajándéka volt, és ott áll két kisfiú, akik hajtják a csajokat.

Vikóka :)
Rád most pipa vagyok! :x :D Mindig kimaradsz a jó kis programokból és közben úgy felnőnek a gyerekek, hogy a kolpingos képekről kell meglátnom, hogy már kész kishapsi Bence és Luca meg igazi kishölgy. Legközelebb te mondod meg a tali időpontját, és nem szervezhetsz addigra semmilyen programot.

Idén is külföldre mentek? Hol lesz a buli?

Detti
Irigykedem baromira a szabad napodért!

Időjárás: Itt is hatalmas zuhé volt. Remélem kieste magát előre, és holnap nem lesz eső.

Cat
Kép
cateye

sziasztok,
Aki jön délután és van kerti kisasztala székekkel és befér a kocsiba az kérem hozza el, mert gyerekméretű asztalunk csak egy van 3 székkel. Süti sok maradt a tegnapi szülinapról, így aki még most akart venni az ne tegye...
üdv
Robi

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Itt most délelőtt nagyon klassz az idő, ha így marad, akkor alvás után mi indulunk. Most feküdtek le... hát majd ébresztek 8) !!
Majd felnézek még, ha romlana a helyzet..

Kép
nettke

Koszonom a csajok neveben is a dicsereteket! :) A hinta nalunk tuti ajandek volt, abszolut kedvenc a csajoknal. A cica torta amennyire rondara sikeredett, annal finomabb volt, isteni (es 1xru) malnakremet sikerult kesziteni hozza.

Brigi :)

Na, odaert valamicske az esobol? Szuper hogy ilyen jol viseled a varandossagot, menni fog minden mint a karikacsapas! :P Dolgozol meg?

Dokinak atadom majd a dicseretet. ;) - bar mar en is megdicsertem, mert annyira rendes volt, hogy hivott a mutet elott es utan is... Tali: hat en Szegeden vagyok, a csajok mar a Balatonnal az apjukkal... Karacsonykor? ;) :D Skype-ot meg majd osszehozzuk ha visszamentunk Daniaba! Kocsival jottunk, ez most nem szerencses, mert a dokik szerint nem kene vezetnem, a paromnak meg 1dul kicsit sok lesz az ut... egyebkent laporoszkopos mutetem volt, igy a sebek mar alig-alig fajnak.
Szulinapos kepek lesznek?

Rakjatok fel kepeket a talirol!!! Biztos nagyon jol sikerult, remelem nem kaptatok zuhet kozben...

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Sziasztok!

Köszi, hogy eljöttetek, nekünk nagyon tetszett a tali. :D Az eső ellenére is. :wink: Húú, viszont ahogy összepakoltam, láttam mennyi hús maradt meg- nem kellett volna egyenlően szétosztani az árát. :oops: :oops: Na, majd Brigiéknél valahogy kompenzálok. 8)

Javaslom is, hogy szavazzuk meg a pontos napot az augusztusi talira náluk és SENKI ne szervezzen addigra mást. :wink: Talán a szombat szerencsésebb lenne- másnap nem kell korán kelni. 8)

Gyöngyi

Kár... Talán Karácsonykor már összejön. Szerintem jó lett mindkét torta- én nem mertem belevágni a tortagyártásba.
Belül se fáj már? :? Meddig kell pihizned? Szegény többiek meg jól kifogták a rossz időt a Balatonnál. :evil:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Lilla!

Ugyan már!!!!!! Emiatt egy csöppet se aggódj! Rólam még többet legomboltál.... :wink: :wink: :wink: :D :D :D
Ne csinálj belőle gondot, Ti adtátok a helyet, csináltunk nagy mocskot és takarítani valót. Szóval nem kell kompenzálni, de jönni mindenképpen kell.
Ja és mi is szuperül éreztük magunkat, bár a végén már teljesen lelassultam. Sör??? :?:

Gergő rögtön elaludt, ahogy elindultunk....

Gyöngyi!

Jó, hogy már jobban vagy. Egyébként én nem is értettem mi a gond a cicás tortával, nekem tök jónak tünt, úgyhogy visszanéztem újra. Még mindig nem látom hibáját.... Mondjuk én amatőr szemmel nézem.

Na megyek ledőlök én is.

Jó éjszakát!

Képeket dobjatok, mert mi otthon felejtettük a fényképezőgépet.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Lilla, Gyöngyi! Utólag is boldog szülinapot a gyerkőcöknek! És persze mindenkinek, akit nem köszöntöttünk amíg nem jöttem.

Sajnálom, hogy nem lehettünk ott a talin, de sajnos így jött ki a lépés. Autó nélkül nekünk legalább másfél óra lett volna, így leghamarabb fél 6-6 körül értünk volna oda. Már szinte indulhattunk volna vissza. Azért a képeket én is nagyon várom.
Na, de legközelebb...

Ráadásul angolból is megvágtak, úh igyekeztem délután valamit tanulni. Már amennyire a gyerekek engedték.

Rólunk:
Egyre biztosabb, hogy mégis oviba mennek a fiúk. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy fiúkat bölcsibe is, oviba is felvették, így dönteni kell.
Elég nehéz, mert különféle érvek ütköznek egymással. De azt hiszem, ovi lesz a vége. A férjem a bölcsit pártolná (főleg azért, mert sikeresen meggyőztem, h miért kell bölcsiben maradniuk).
Először a bölcsiben mondták a gondozónők, hogy szerintük a fiúk tökéletesen érettek az ovira, és h nem azért mondják, mert terhükre lennének a fiúk, mert velük könnyebb dolguk lenne, hiszen gyakorlatilag ellátják magukat. Szoba és ágytiszták (éjszaka néha pisis a pelus, de még nem merem levenni), öltöznek, vetkőznek, ha olyan cucc van rajtuk, amit tudnak kezelni.
A másik, hogy az oviban hetente kétszer lehetne logopédus, ami a beszédjavítóval együtt sok is. A beszédjavítóba is hetente kétszer megyünk majd ősztől, ha minden igaz, meg egy alkalom ayres terápia, szóval, lesz futkosnivalónk.
Jaj, és a bölcsiben is azt mondták, hogy úgy látják, hogy nagyon sokat fejlődött a beszédük amióta logopédushoz járunk. Most már vannak mondatok is (bár nem rendszeres), és sokkal tisztább a beszédük. Egyébként a bölcsiben van még olyan gyerek, aki szerintem így sem beszél mint ők, és szeptembertől megy abba az oviba, ahová minket felvettek.
De ami miatt a leginkább az ovi felé hajlok az, hogy most már kezdenek elég agresszívek lenni a fiúk, és ha ők maradnak a legnagyobbak a bölcsiben, szétverik az egész társaságot. Már most is előfordul néha, hogy verekszenek a bölcsiben. Itthonról nem is beszélve!
Megkérdeztem a logopédusunkat is, ő azt mondta, h ha bármi kételyem van a felől, h a fiúknak jobb a bölcsi, menjünk oviba, mert a fiúk rögtön megérzik, és be is teljesítik a félelmeimet.
A beszédvizsgálót és a nevelési tanácsadós nőt is megkérdeztem (aki megvizsgált), és ők is egyértelműen az ovit javasolták. Azt mondták, h a bölcsiben ugyan nem fejlődnének vissza, de előre sem, mert igaz ugyan, hogy a kisebbek jobban beszélnek mint az enyéim, de nem olyan színvonalon, mint ahogy 3-4 éves gyerekeknek beszélniük kell. No meg az oviban egyértelműen többet mondókáznak, énekelnek stb.
És az utolsó, hogy szerintem az ovis gondozónőknek csak jobban kellene érteniük dacoló gyerekekhez. Most úgy látom, amióta állandóan az udvaron vannak, a fiúk nagyon elvadultak, és nem nagyon tudják kordában tartani őket.
Szóval a kérdés még nyitott, én inkább az ovi felé hajlok, de várom mindenkinek a véleményét ezügyben.

Autó: Péter épp apámhoz vitte a törpöket, hogy tudjak tanulni a vizsgámra, s közben bementek egy árokba, ahol rámentek egy farönkre. Egyiküknek sem esett semmi baja, egy karcolás sem lett rajtuk, de az autó... Majdnem 300 ezer forint a kár, pedig az egész autó alig ér többet félmilliónál. Most szerelőnél van, majd egyszer ki lesz fizetve.

Brigi!

Örülök, hogy ilyen jól viseled a terhességet! Majd tehetnél fel pocis képet. Olyan kíváncsi vagyok!

Gyöngyi!
Jó, hogy ilyen rendes, alapos dokitok van itthon! És nagyon jó, h jobban vagy. Nem is gondoltam, h a vakbélműtétet is megoldják már egy ilyen kis vágással.
A csajok gyönyörűek! A tortákkal nem tudom, mi bajod. Én autót akartam nekik csinálni, de az unokatesóm pasija megjegyezte amikor meglátta, hogy azt mondtátok, hogy autó lesz! :D

Detti!
Hétvégéért irigy-irigy. Nekem csak azért mentek el, hogy tanulni tudjak, de nem is mondom, h mennyit sikerült tanulni a múlt hétvégén. Vizsga után mentem ki a busszal apámhoz, h segítsek hazabuszoztatni a fiúkat. A buszon már csörgött a telefonom, h az unokatesómat be kéne vigyem szülni. Erre apámot ugrasztottam, jöjjön szembe, megyünk szülni. Ott maradtam 11 utánig, és minthogy baba még nem sietett, hazaindultam, h pihenjen mindenki egy kicsit. A deákig elcsíptem a metrót, onnan hazagyalogoltam (kis kerülővel, mert a nemzeti vágta miatt mindent lezártak). Másnap busz apámhoz, törpék haza, gyorsan kórház az unokatesómhoz... Na, ilyen életet élünk mostanság.
Közben meg öl meg a lelkiismeretfurdalás, h ki mertem küldeni a gyerekeket apámhoz. . Mert mi lett volna, ha... Olyan rossz érzés volt bennem már mielőtt elindultak! Mondtam is, h ne menjenek, csak másnap. De a férjem nem akart maradni, ha már felcsődítettem.:(

Jaj, megyek tanulok most még egy kicsit, mert ugye rámfér még az angol...

Mindenkitől bocsánat, akit most kihagytam. Csak egy kicsit ki akartam írni magamból, ami épp terhelte a lelkemet. Ezután igyekszem jobban odafigyelni rátok is, ígérem. A nyáron Erdélyben leszünk, úh keveset leszek, de vizsgák után még jövök.

Most ugye van még 2 vizsgám, mert repetázom angolból, így a jövő hetem is kész.

Ditke!
Azért tesznek vizsgát fél 7-re, mert levelezősök vagyunk, és van aki 5-6-ig dolgozik. Nekem már egyáltalán nem új, ilyenkor még aznap van időm átolvasni a jegyzeteimet.

Puszilunk mindenkit,
jó éjt!

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Vikóka!

Szuper lehetett Alsópáhokon! A gyerkőcökön pedig látszik, hogy nagyon élvezték. A poharas képek a kedvenceim. És az, ahol Luca készül lejönni a csúszdáról.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Lilla,

köszönjük szépen a szép estét, nagyon jól éreztük magunkat!!!! A gyerekek teljesen kifáradtak, hihetetlenül jól elvoltak, azt hiszem sokáig emlegetik még a kert partit!! :lol:
Persze mira hazaértük teljesen kiakadtak, bőven 9 után feküdtek le, de egy hang nem volt utána, úgy aludtak :D

Mire hazaértünk, elöntött mindent a víz, bokáig állt az előkertben, cipő nélkül, feltűrt gatyóban cipeltem át a gyerekeket a bejáratikg!! Ekkora zuhé volt nálunk.

Edit,
nagyon-nagyon sajnálom, hogy nem jöttetek!!!! Hiányoztatok!

Ja, és így nem is láttad, milyen ügyesek vagyunk.. ugyanis Sárika hipp és hopp szobatiszta lett, szól előre és wc-be pisil!!! Jó a kaki még pelusba megy, ezt ő kéri, de ez a legkevesebb, ez még befér nekem. Benit meg folyton pisiltetni kell másfél-két óránként, mert nem szól, de így végül is - kis figyelemmel - szépen elvagyunk. :lol:

Annamari,
én az ovira szavazok... szerintem fejlesztőleg fog rájuk hatni!!! Melyikbe vettek fel titeket? ungvár utcaiba?

Kép
nettke

Nagyon szépen köszönjük a vendéglátást! Istenien éreztük magunkat. Zoli is tök jól elvolt Robival, be nem állt a szájuk. :D :wink: A fiúk is nagyon jól érezték magukat sorolnak mindenkit, hogy kivel játszottak, hintáztak, nagyon élvezték.

Annamari :)
Én is az ovira szavazok. Ha már felvettek titeket, akkor ne hagyjátok a helyet veszni. A fiúkra tényleg fejlesztöen fog hatni a sok program, foglalkozás, logopédia.

Az enyémek is már el vannak kanászodva a bölcsiben. Minden alkalommal amikor megyek értük mondják a gondozónök, hogy már nem odavalóak a fiúk, túl okosak, fifikásak, Már nem rendeltetésszerüen használják a játékokat, mert azt unják, hanem kitalálnak eszement dolgokat. Ja és könnyen eljár a kezük is. :roll:

Cat
Kép
cateye

Lilla,

Mi is köszönjük a lehetőséget! Nagyon jól éreztük magunkat - még ez a kis csúszás is belefért, mert szó nélkül aludtak el a fiúk (mind a hárman :) )

Annamari,

Ovi, egyértelműen.

Cat,

Na látod, nekem pont ez a bajom a bölcsivel. Ha még egy évet ott maradnak, kinyírnak mindenkit - beleértve a gondozónőket is :( De hát hiába magyaráztam ezt az ovi vezetőjének, nyilván nem érdekli.
Én nagyon félek, hogy az egyébként is problémás Bernátnak nem fog jót tenni ez a plusz egy év a bölcsödében. És akkor itt most kié lesz a felelősség??? Én otthon hába magyarázom nekik, hogy mit szabad meg mit nem.

Én emiatt baromira el vagyok keseredve, hogy tehetetlenül nézem, hogy a gyerekemmel mennyi probléma lesz, mert nem oda jár, ahova való...

Mondjuk magánoviba felvettek minket... :roll:

Detti

KépKép
kiliman

Detti :)

Persze, értem én a problémát, de ha nincs más választásod? Nekünk sem volt tavaly. Azt gondolom te sem akarod, mint ahogy én sem akartam, hogy otthon maradjak velük 1 évet. Akkor meg marad a bölcsi. Nálunk a magánovi 75 ezer lett volna per gyerek tavaly.

Nálatok mennyi ahová felvették öket? Az az igazság, hogy akkor átgondoltuk mi Zolival, hogy kibírnánk-e termelni a magánovi árát 4 évig, mert ha egyszer átvisszük öket más közösségbe, akkor nem akartuk a következö évben mozgatni öket.

Az jött ki, hogy nem, illetve csak nagyon megfeszítve, mindent beáldozva az ovinak. Így maradtak a böliben. 8)

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Nagyon szivesen mindenkinek- gyertek máskor is! :D Nálunk is elég gyorsan ment az alvás, bár fél 10 után feküdtek le. :roll:

ovi: ma Robi beadta a fellebbezést, de nem sok jót igértek. Állítólag a minisztériumból kell engedélyezni a létszámbővítést, lehet, h szeptemberig elhúzódik a hercehurca. De elvileg mindenképp megvan a másikban a helyük (bár még nem voltunk ott- hiszem, ha látom), csak az busszal átszállós, legalább 3/4 óra- kocsival is legalább fél. De ha más nincs, hát muszáj lesz oda járniuk. :(

Amióta Dávid beteg lett Páhok után, annyira lassan eszik, hogy eszméletlen. Meg lehet zakkanni tőle. Ma az ebéd több, mint 1 óráig tartott neki. 1 falatot kb 10 percig rág, egyszerűen nem nyeli le, csak forgatja ide-oda. És éhes a szerencsétlen- ma már kiakadtam, fogtam, leturmixoltam neki és úgy belelapátoltam. Úgy meg megette simán az egészet és elég gyorsan. Elvielg doki többször is látta azóta, sztem seb nincs a szájában, torka nem fáj. Valami lett vele, mert csak rág-rág és nem bírja lenyelni. Van valakinek ötlete mit csináljak?!! Elvileg az tuti rossz, ha siettetem, de már nem bírom elviselni!! Niki marha lassan eszik, de most ehhez képest gyorsnak számít még ő is. A turmixolás lehet, h megoldaná és kis idő múlva vissza lehetne állni a normális kajára, de visszafelé meg nem akarnám fejleszteni. :?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Nem jön valami rágó foga? Lehet meg van duzzadva az ínye, és fáj neki a rágás. :( :(

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Annamari!

Szuper az ovis hír, én tuti oda vinném őket, ha már így megvan a lehetőség.

Lilla!

Tényleg, nem lehet a rágófog? Vendelnek pl. még csak 16 foga van és nem is látom, hogy akarna jönni az a 4.
próbáld fokozatosan visszaszoktatni, ma leturmixoltad, holnap turmixold kicsit durvábbra, ne teljesen pépesre.
Tegnap este még egyesével átnéztük Attilával a ruhákat, annyira szuperek, úgy örülök neki. Az a farmer, ami most Dávidon volt..., ha kinövi, gondolj ránk.

Na most megyek főzni, mert ma itt volt a barátnőm és egész nap semmit sem csináltam.
Bölcsibe se jutottunk le, 8-kor ébresztettek. Holnap már muszáj!

Kata

Kép
kateduo

Egyszer egy csapat törpe úgy döntött, hogy meghódítja az óriások földjét.

Hannibal ante portas kiabálták, amikor meglátták az elefántháton közeledő hadat...
Kép
... majd jött a marcona gyalogoság
Kép
és a gépesített támadás
Kép Kép Kép Kép
megostromolták a várat
Kép
és végül győzelmi tort ültek
Kép

Utána csak henyéltek
Kép
és arra kényszerítették az óriásokat, hogy megegyék amit főztek
Kép Kép Kép Kép Kép
itt a vége fuss el véle

KépKép
kiliman

Csuda jó kis mese. Köszönjük! Még kérünk ilyet! Továbbra is sajnálom, h nem voltunk ott.:(

Jó éjt!

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: