A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.20 10:00-kor.
pironya

Pironya: én megcsináltatnám.... a helyedben.

Mi jöhet még? A baba!!!! :wink: :wink: :wink: :wink:
bszilvi25

csak gyorsan benéztem!
Bari!
NO PARA!!!!!
Szilvi!!!!
GRATU :wink: !
Mondtam én,hogy minden ok!

nekünk lett egy kis problémánk...tegnap délután kaptunk Szegedről 1 levelet,miszerin SÜRGÖSSÉGGEL(!!!!!!!) meg kell ismételni az ujszülöttkori vizsgálatkor végzett vérvételt,mert pozitiv eredménye lett....hiába néztem utána,semmit nem találtam a neten,ma reggel mentünk is rögtön be az újszülöttosztályra és újra megszurkálták a cseppünket...majd megszakadt a szivem,úgy sírt szegénykém...(az én csendes kislányom :cry: :cry: )
2 hét múlva lesz eredmény,de én6mi addig megőrülök...
úgyhogy szerintem jöv hét végén telózok is oda....
valami anyagcsere probléma lehet....DE SEMMI GOND AZ ANYAGCSERÉJÉVEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock:
Vendég

Sziasztok!

Bari: NE GONDOLJ SEMMIRE AZ ÉG VILÁGON, MÁR CSAK 2 NAP ÉS A 3. NAPON A KEZEDBEN FOGOD FOGNI A GYÖNYÖRŰ EGÉSZSÉGES ÉRETT FIADAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Csiri: Remélem minden rendben lesz a leletekkel :P

Ja, ígértem nyitott szemű fényképeket :P Ma sikerűlt csinálnom, megosztom Veletek :P

Kép

Kép

Kép
bluebox

Blue úgy legyen remélem a próféta beszél belőled :lol:
édi kisfiú :lol: Nagyon szigorúan néz az első képen :lol:
Vendég

A második képen éppen szemlélődik, és bevallom nagyon koncentrált a kakira :P Ilyenkor nagyon komoly tud ám lenni :P
Tényleg nyugodj meg, minden rendben lesz :wink:
bluebox

Annyira kíváncsi vagyok az Ikrekre :P
bluebox

Összefoglalás:

• A folyamatos CTG-használat hatástalan és ártalmas.
• A CTG-t csak lehetőségnek kellene tekinteni, és nem rutinszerűen alkalmazni.
• A CTG valószínűleg csak akkor fog háttérbe szorulni vagy eltűnni, amikor egy másik, új technikai csoda lép a helyébe

Ezt egy nagyon hosszú irományból ollóztam ki,hát az egész eéleserítő és érdekes :shock:
Vendég

Bari, miért ártalmas a CTG? Jó, tudom, hogy ultrahanggal működik, de heti 1 azért belefér, nem? Vagy más oka van? Mit olvastál?

Kép
elan

Azt hogy tulajdonképpen semmire nem jó,mert 5 percre előre már semmit nem mutat..
Valahogy úgy fogalmazta,hogy olyan mint amikor a titanikon rendberakták a székeket...egy óra múlva meg elsűllyedt az egész...

Akkor meg minek stresszelnek vele???
Mert én abban nem hiszek mondjuk,hogy ártalmas a használata...de az biztos ,hogy az a stressz amit én 3 naponta átéltem miatta na az ártalmas ....
És ezen a hétvégén is elég komolyan elvette az életkedvemet!!
Megállapítani,hogy nem tökéletes az eredmény....minek???
Hogy legyek beszarva??Mert senki nem tett semmit...nem fektettek a műtőasztalra azonnal,hogy na kkor itt a vége!!!
Menjél haza a főjjél a levedbe....nagyszerűűű :twisted:
Vendég

Amúgy én eddig kb 35-ször voltam és az bizony nem heti egy!!
Vendég

Hát... az persze igaz, hogy pillanatnyi állapotot mutat. De ez igaz egy csomó más vizsgálati módszerre is. Hogy miért csinálják? A fene tudja, mi alapján alakították ki Magyarországon a terhesgondozási protokollt. Az már igaz, hogy egy csomó felesleges dolog van benne; ugyanakkor én nem bántam, hogy több UH vizsgálat volt, mint mondjuk Angliában vagy más nyugati országokban, engem megnyugtatott, hogy követik az eseményeket. Nehéz megtalálni az egyensúlyt...

Viszont tényleg túlstresszelik itthon a kismamákat, ez nagyon igaz.

Kép
elan

BAri: Én amíg bent voltam a koriban, naponta 2 CTG-t csináltak. Mindig bejött az aktuális ügyeletes doki és megnézte a CTG eredmény. Engem nagyon megnyugtatott, hogy megnézték. Ezért nem mentem haza, mert tudtam, hogy naponta mehettem volna be :cry: Szerintem ha tényleg ártalmas lenne, akkor nem csinálnának ennyit. Bár ez megint csak az én véleményem. Tudom, Te nagyon utálod a korházat :cry:
bluebox

Ja, és emlékezz vissza, mit mondtam a telefonba, hogy a CTG eredménye miatt állították le nekem az első műtétet. Szóval, csakis azt a rohadt CTG erredményt várják a dokik és a szerint döntenek, sajnos :cry: Amikor megnézték a terhes patológián a CTG-t, akkor még 3 percesed voltak a fájások. Mire felkerűltem a szülőszobába, addigra már rendszertelenek voltak :cry: Ezért leállították :cry:

Rá 1 hétre, ugyanezt eljátszottuk, csak fordítva :) A terhespatológián 3-5-8 percenként jöttek a fájások. Mire fellépcsőztem a 9-re a szülőszobára, addigra szabályos 3 perces fájásaim voltak :wink: Ismét a CTG döntött, nem az én szavam, sőt már a belső méhszáj is kinyílt :wink:
bluebox

sziasztok!
Márti valóban utálom a korit,de ha valaki egy szóval is mondta volna bár mikor,hogy maradjak bent mert a kigkisebb bajt is látják ,benmaradtam volna zokszó nélkül.
De mivel a dokim már egyszer a pszihiátriára akrt küldeni nem állok oda elé,hogy had feküdjek koriba!!
Mindig ügy köszön el,hogy viszlát menjen haza minden rendben...én meg mondjam hogy:nem megyek!!kórházban akarok feküdni!!!
Vendég

Jó reggelt!

A tegnap estém a tegnap elöttihez "hasonlóan" telt!!! Vagy nem csak hasonlóan??? Már este volt meleg ülőfürdő is, ami jó volt, de tartott max. fél óráig. Utána kezdődött megint. Hál' istennek hamar elaludtam, de 2-kor ARRA keltem, hogy a gyerek a hasam falán akar kibújni. :twisted: :twisted: (és ez most nem vicc!!!)
Alig tudtam kimenni pisilni. Most csend van, de szerintem sincs már sok hátra. (most úgy érzem)
bszilvi25

Sziasztok,

Szilvi, nálam tegnap csend volt, semmi fájdalom, ma viszont kora reggeltől bele-bele nyilal a hüvelyembe :oops: Hogy most a gyerek nyomja, vagy elkezdett kinyílni a méhszáj...? A hasam nem fáj amúgy, meg nem görcsölök.
Legyen már szerda, nem akarok a csodára várni... csinálják meg a császárt és kész.

Kép
elan

Sziasztok!

Hajnal 3tól már nem alszom, rendszertelen görcseim vannak, azt hiszem ma a kórházban fogunk kikötni.... :shock: :shock: :shock:
csipisz

elan:
ha jól emlékszem te kérdezted a házassági anyakönyvi kivonatot. A János kórházban NEM adják vissza a ha. kivonatot, ezért kell a hitelesített másolat!!!

csipisz:
hát ügyes legyél!

Lányok tegnap a doki elkeserített, azt mondta, még a olyan vaj puha a pocakom, meg csak 1 ujjnyira vagyok nyitott kívül belül és egyébként az a szülőcsatorna vagy mi a szösz is elég hosszú még, így a hétvégén valószínűleg én még nem szülök, majd csak a kiírt időpontban.

Kép

Kép
éca

Éca, ez olyan fura... tegnap végül felhívtam a 12. kerületi önkormányzatot, és ott azt mondták, hogy ha eredetit ad be az ember, akkor azt mindenképp visszaadják. Csak a másolatot nem... ráadásul a János kórházas topicban is ezt mondta egy lány. Most akkor nem tudom, mi van; mindenesetre már úgyis mindegy, szerdáig nem hinném, hogy el tudja intézni a párom a másolatkérést. Marad a remény :)

Kép
elan

Sziasztok Csajok!!!

Pironya!!! Mi DECEMBERBE szűlünk. :lol: :)
Nekem se keményedés,se fájások nincsenek. :lol:
Beszélgetek hozzá,hancurozik olyankor oda bent,de nem akar kijönni. Pedig a mi méreteinket már nem kéne tovább,növesztgetni.
Igy is elég lesz.
Tanácsadásra akikkel együtt jártam már mindenki megszűlt.
Csak ujak vannak már.
Tegnap is egy csajszli elöttem tolta át a zebrán a babakocsit,és egy időre voltunk kiirva.
Én már mennék be szűlni,de igy sosem megyek.

Kata&Milán

oszman777

Tegnap megvettük a légzés figyelőt,mosmár ténleg minden meg van.

Gigi!!
Bocsi de nem erre voltam kiváncsi,hanem arra hogy hány hetes kortol rakják fel hivatalosan a fájás korongot.
Mikortol nézik elvileg?

Kata&Milán

oszman777

Sziasztok!

Dobok pár képet,majd megpróbálok visszaolvasni,azt sem tudom ,kik szültek meg,és kik nem...

Szülés után anyuval...
Kép

Kórházban...
Kép

Otthon...
Kép

Kép
orsitigris

Ja,és további képeket találhattok (elég sokat) ,ha rákattintotok a vonalzóm alatti

WWW -re!
Puszi mindenkinek!

Kép
orsitigris

Gyönyörűek a babácskák!

Oszman
CTG-t általában 36-37. héttől csinálnak... és úgy van értelme a vizsgálatnak, ha egyidőben nézik a baba szívhangját és a méhtevékenységet...

Csiri
Nem lesz semmi baj!

Nyugalom lányok!
Tudjátok, repülő fenn, gyerek pocakban még nem maradt :wink:
És mindenki teljesen időben van...
Vendég

Gigi!
Láthatnánk megint egy táblázatot??
Lécci!

Gratulálok minden új babának és anyukájának!

Kép
orsitigris

Na akkor a szokásos!
Megint ctg!
Az első sz@r lett tiszta egyenes vonal...kivéve amikor keményedik a hasam mert akkor lement mégjobban!!
A második 1 liter kóla 3 csoki és rengeteg rázás után már jó lett!!
Nagyon ki vagyok....nem is ragozom tovább mert már elegetek lehet!! :cry: :cry: :cry:
Istenem csak hétfőig ne legyen baj!!!
Vendég

Orsi
Éppen azt javítottam :wink:

Barika
Amikor keményedik az ember pocakja, akkor természetes, hogy lemegy a baba szívfrekvenciája...

Kép
Kép
Vendég

Orsi én nem látok a vonalzód alatt semmi www-t :shock:
Hova kell kattintani???? :shock:
Vendég

9-en hamarabb szültek a táblából mint ahol én most tartok!!
A mai napomon!!
Ha én is ilyen hamar szülhetem volna egy csomó stressztől megkimélt volna az élet :twisted: :roll: :shock:
Vendég

Orsi megvan !! :lol:
Vak vagyok :oops:
Vendég

[quote="bárány"]O írta:bárányrsi én nem látok a vonalzód alatt semmi www-t :shock:
Hova kell kattintani???? :shock:

Barika
Nyisd ki a szemed :wink:
Vonalzó alatt... profil-pü-www
Vendég

Gigi hál istennek...mert a neten azt olvastam,hogy ha keményedik a pocak és lemegy a frekvencia akkor baj van mert már nincsenek a lepénynek tartalékai.
De most ezzel megnyugtattál(mint mindíg a 9 hónapom alatt) :lol:
Mi lenne velem nélküled??
Vendég

Barika
Dáviddal kellett volna beszélned, hogy induljon el...
Vendég

Gigi én mindíg mondom neki,hogy gyerünk kifelé :lol:
Amúgy már abba is beletörődtem,hogy lehet,hogy kicsi lesz,igaz egész éjjel alig aludtam.
De végül is kint is nőhet nem?
Vendég

Bari
Nem hallgat anyjára :lol: :cry:
Megnőhet...
Vendég

Gigi, elfelejtettem szólni, hogy már egy pár hónapja 32 vagyok :roll:

Ma a reggelimhez fekete teát ittam, pedig tudhattam volna, hogy gáz lesz... a kávéra immunis a kölyök, de a teától úgy fel tud pörögni....egész délelőtt meg nem állt, most már alhatna kicsit, mert tele vagyok belülről kék-zöld foltokkal szerintem...

Holda gyönyörű, mint a neve! Nekem iszonyúan tetszik!

Kép
elan

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.20 10:02-kor.
pironya

Blue! Tündéri a kisfiad! :D

Orsi! Holda is nagyon szép csajszi! :D
Vendég

:arrow:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 23:11-kor.
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 13:59-kor.
hékás

Hékás: Marci nagyon gyönyörű baba :P
bluebox

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 13:59-kor.
hékás

xxx
hékás

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:00-kor.
hékás

Hékás! Marci nagyon szép baba! :D
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:00-kor.
hékás

Szépek a babák NAGYON!!!
bszilvi25

Hékás, nekem azt mondta a védőnő is meg a gyerekdoki is, hogy a baba kilónként 150 ml az adag 24 órára.

Kép

Kép
[/url]
stella40

xxx
hékás

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: