A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Ezt a babók döntik el, pont ma olvastam az ikresen, van, akinek még egy évesen is kel a babója éjjel...Esetleg az álometetést próbáld ki, amikor feküdnél le, előtte etesd meg őket (nálunk ez kivitelezhetetlen, ha alszanak, akkor alszanak és nem esznek...), szóval konkrétan nem tudom, ezt hogy kell, de sokaknak sikerült. (Bár volt olyan is, ahol ugyanúgy kelt a babó...nem is a kaja miatt, hanem csak mamizni.)

4 kiló felett vagytok? AZ igen! Nálunk Gergő közelíti, Mira 3800 körül van. Viszont már 60 centis :shock: Csak ne akarjon anorexiás modell lenni, hártakötöm a sarkát! :twisted:

Kép
babyteve2

Kamilla :lol:
napi hatszor esznek csak? de hát az nagyon jó! ilyenkor még nyolcszor szoktak, egy éjszakai kelés meg még simán benne van a pakliban hat hetesen, sztem még ne várd tőlük, hogy hat hetesen átaludják az éjszakát. Barnim még mindig kel egyszer 2 és 4 között éjjel, pedig már 6 hós lesz. :roll:

KépKép
lili73

Tényleg, most nézem, hogy az hat etetés... :shock: Nálunk 7-8x van kaja (ha mégis 6, akkor egy icipicivel éjfél előtt, és után esznek, így jön ki...) De szép lenne, ha csak 6x ennének... :roll: (Most csúsztunk, nem tudok egyszerre etetni, szinte óránként eszik vki.... :D és jóóóóóóól összeizzadunk, pedig ma nincs is olyan meleg, csak fülledt az idő.)

Kép
babyteve2

Babyteve,
Örülök, hogy minden okés volt az uh-n! A lakás miatt nem irigyellek! :shock:

Labasv,
Megkérdeztem a munkatársamat ikergyes ügyben, ő a 3 évet tudja, de azt mondta utánanéz a megfelelő helyen.

Banika,
Jaj de cukik!

Tonti,
Nem vagy HP! Mindenkivel előfordul ez. Nekem szokta mondani néha a párom, hogy elviselhetetlen vagyok, és nagy türelem kell hozzám. :lol: :lol: :lol:
Örülök, hogy bevállt az új bébiszitter!

Fanni,
Ismerős a madár probléma. Amíg a panelben laktunk, mi is majd megőrültünk egy madártól, ami a szemben lévő házban ki volt téve az erkélyre, és egyfolytában úgy fütyült ahogy a telefon csörög. Hajnalban nem volt valami kellemes. :evil: Nem semmi azért a szomszédotokban ez az állatsereg, elhiszem hogy idegesít. Mi most a szomszéd kandúr macskái miatt idegeskedünk, mert mindent összepisilnek, az ajtót, még az ablakot is. Pfújjjj! Hogy tudtátok elüldüzni a macskákat?
Gratula a babókhoz, nem semmi hogy az egyik még nagyobb is a koránál, ikreknél nem szokott ez így lenni, nálunk pl kisebbek. A doki mondta is hogy ilyenkor már általában elkezdenek lemaradni az egyes babáktól. Lehet, hogy jó nagy babáid lesznek! :D

Zsuzska,
Jobbulást nektek!

Lanyané,
Nagyon vigyázz magadra!

Mi tegnap voltunk dokinál, a külső méhszáj 1cm-re nyitva, de a doki azt mondta ez egyáltalán nem gond, már nem is csoda. Nőttek is a múlt hét óta kicsit, de ugyanúgy fekszenek, szóval tuti a császár. Hétfőn megyünk legközelebb az utolsó vizsgálatra, és úgy néz ki csütörtökön vagy esetleg pénteken lesz a császár! Izgulok nagyon. Egy mostani pocifotó rólam:
Kép

Kép
rebe
Dunaharaszti

babyteve2 : Nekem a védőnőt (lehet már írtam), majd egy héttel később sikerült értesítenem, mert szabin volt... :) (jófej)
A doki 5 nappal azután jött ki, hogy hazaértünk, aztán mivel 2 hónapos korukig aztán egyszersem, így leváltottam. Utóbb kiderült, hogy ő nem jár ki, hát, hogy képzelem, az nem szokás (pedig 3 hós korukig kell), meg ha kijön az 5000 ft. Mellékesen jegyzem meg, hogy gyalog 5 percre van a rendelője, csak babakocsival körülményes, mert meg kell kerülnöm fél óbudát, hogy át tudjak menni a túloldalra, mert itt csak aluljáró van ami lépcsős... :?

Ennyit az egészségügyről.
Amúgy van egy magánrendelője a 12.ker-ben. Ott biztos barátságosabb a doktor úr... :roll:

Kép
Kép
labasv

Rebe!
:shock: :shock: :shock: Nem semmi mekkora a pocid!Nagyon szép vagy!!!!!! :D :D Igazán szépen bírod!!!Egy kicsit izgulj is hamarosan kezedben foghatod a picurkáid!!!!Biztosan minden rendben fog menni ne aggódj,mi meg majd szorítunk!!! 8) 8)

bognartundi0727

Annak örülök, hogy csak 6szor esznek, mert tudom, hogy elvileg 8szor kéne. A védőnő rám is szólt, de mondtam neki, hogy nem fér bele a 24 órába nekem 8 etetés. És így is híztak 1 hónapalatt 1 kiilót. Sőt a fiam behozta a 300g lemaradását. Most egyformák.

Rebe! Drukk-drukk-drukk! A császár után csak az első két nap rossz, azt túl kell élni, aztán babázás ezerrel.

Kép

Kép
kamilla306

Rebe
Nem semmi a pocód,le a kalappal előtted,hogy ilyen jól bírod.Szerintem se aggódj,a babák minden rosszat feledtetnek majd veled.Nem vészes a csaszi.Én simán szerettem volna szülni,de így legalább alul minden maradt a régi :lol: Ha már a többi alkatrészem leamortizálódott.

Kamilla
6 kaja?Az enyémek éhen halnának.Ebben a melegben kicsit megkeverednek.Szerintem már szomjúságból is.

Álometetés?Hogy tuszkoljam bele?Nálunk akkor esznek ha éhesek.Én meg örülök,ha alszanak.Nemhogy még piszkáljam őket.

Mi nagyon elfáradtunk ma.Itt volt anyukám,meg a sógornőm a két gyerekkel.Hát marha nagy segítség volt számomra.Nekem kellet mindenkit kiszolgálni,még egy rohadt kávét se csináltak volna.A gyerekek majdnem bemásztak a kiságyba,mindent összetapiztak.Anya legalább kivasalt,de én jobban kiütöttem magam,mint az iccakai műsornál.Pont jött a védőnőm(egy söri-narira,mert attól lesz tejecske),csak pislogott,hogy mé nem segítenek?Ha meg nem,akkor legalább rumlit ne csináljanak.
Szegény magzatkáim sem tudtak normálisan pihenni.
Vendég

Rebe :P
Szép, óriási poci! Én is ekkorára számítok a végére, s bizony már nagyon közelítem a méreted. Nade sebaj, fő, hogy a kicsik jól érezzék magukat :lol: Igen, lehet, hogy nagyok lesznek, de nem bánom :wink:
Látom, a megindítással Nálad is megvárják a 38. hetet. Nekem is azt mondta a doki, hogy 38. hét betöltése után -ha addig nem indul meg és gond sincs- akkor indítja meg, azon a napon, amikor kívánom 8) Valójában ez nekem tetszene, mert valahogy az egész kiszámíthatóbb lenne. Én ráadásul heparint szúrok, amit 1 nappal a műtét előtt abba kell hagyni, gerincbeteg is vagyok, ami miatt nem mindegy, ki érzéstelenít és hol, Apa sokszor ügyel, nincs itthon... szóval engem megnyugtatna, ha végül nem a fiúk, hanem én választhatnék :oops:
A "mieink" lány macskák, de nyilván majd hívják a fiúkat, jajjjjj. Tranzit telek lettünk nekik, a kert végében járnak át. A szomszéd azt mondta, verjük csak meg őket nyugodtan, akkor majd nem jönnek át. Ez volt a felajánlott "megoldás". Egyszer megtörtént, Apa elfenekelte az egyiket, aki átjött és épp odapiszkított a virágágyásomba..., majd átdobta a kerítésen. Aztán pedig jött a csúzli vétel. Eltalálni egyszer sem sikerült, de nem is volt cél, csak a megfélemlítés :wink: Egyébként macsesz elleni spray-t is lehet kapni, ha befújod vele ott, ahová menni szoktak, talán új utat és pisihelyet kersenek. Nálatok könnyebben behatárolható a hely, ahová mennek, így talán ez megoldás lehet. A spray nem olcsó és bosszantó, hogy más macsesze miatt meg kell venni, de talán megoldást hozhat.

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Hahó csajok!
Megjöttünk az uh-ról:babókáim 1500grammosak és egymás popsijában van a fejük,tehát megint nem láttuk,hogy "B" baba milyen nemű! :roll: De azért én bízom a lányban... :wink:

Rebe!
Tényleg nem kicsi a hasad! :lol: Te szegény!Bár szerintem én is így fogok kinézni pár hét múlva....

Banika!
Neked is frankó családod van!Az enyémek is hasonlók.De hát sajnos a családunkat nem tudjuk megválogatni...Én is már előre félek a konfliktusoktól,amik várnak ránk,ha már otthon leszünk. :( Vagyis most hogy belegondolok nem is a teljes családdal van a baj,csak anyámmal meg apámmal.De nekem ez bőven sok!10 perc alatt padlót fogok tőlük... :evil:

binyek

labasv itt van a pethne ferenc téren béres zsuzsának hívják :twisted:
szerintetek az elég ha csak 3x voltam nála akkor is jár minden "adomány drága állambácsitól :D azt az egyszeri szülési támogatást mikor,hol,hogy,kaptátok meg :?:
fanni gratula a srácokhoz nagyon jó méretűek,a szomszédgondot átérzem,meg is őrülünk,halljuk hogy tévéznek,a rácsot úgy bebasszák hogy kiszakad a fal,a kukát úgy dobják ki hogy még erőből csukják vissza a vasajót ami pont a gyerekszobánál van,nekünk is van fütyülő madaras szomszédunk :D kitartást,keményen vagy vesszenek az állatok :wink:
hú rebe űber pockod van és még én sírok,hogy nem bírok mozogni :oops: ügyes vagy ne félj,jó kezekben lesztek,és mindjárt meglátod a manókat :D nagyon szorítunk nektek :wink:
banika szegény én már most mondom mindenkinek csak az jöjjön aki takarítani akar vagy hoz kaját :oops: vagy max 10perc babakukucs aztán viszlát :lol: :D mondjuk nem sértődik senki ismernek,szókimondó,őszinte pukkans picsa vagyok :lol: :D
banika gratula a babákhoz szép súly :wink:
fanni megnéztem volna ezt a macskapáholós átdobós bulit :D :D :D :D

lanyané

Lanyané :P
A páholós/átdobós buliban egyébként mindkét fél sérült, mert a macsesz is azért igyekezett kiengedni a karmait :lol: De szerencsére beoltott macseszok... legalább ettől nem kellett félni...

Egyszeri anyasági támogatás (egyszeri juttatás)
Ki jogosult rá?

-Az anya, aki terhessége alatt legalább négy alkalommal - koraszülés esetén legalább egyszer - terhesgondozáson vett részt

Hol kell igényelni?

A szülést követő 180 napon belül az igénylő lakóhelye szerint illetékes Magyar Államkincstár Családtámogatási Irodájánál. Ha anyuka igényli a családi pótlékot, akkor ezt érdemes összekötni az anyasági támogatás igénylésével, családi pótlékot viszont csak az igénybejelentést megelőző 2. hónap 1. napjáig lehet visszamenőleg igényelni, úgyhogy inkább ezt a dátumot tartsuk szem előtt az anyasági támogatásnál is.

Mi kell az igényléshez?

- A terhesgondozást végző orvos igazolása arról, hogy szükséges alkalommal részt vett a terhesgondozáson (nem a terhes kiskönyv, hanem egy külön igazolás intézményi és orvosi bélyegzővel, csak az orvostól jó az igazolás, védőnő ilyet nem tud adni )
- Kitöltött igénybejelentő

De itt a teljes link, itt mindent megtalálsz:
http://www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-g ... _juttatas/

Fanni

.

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Sziasztok!

Ha megengeditek, szeretnék csatlakozni és a segítségeteket kérni.

18 hetes kismama vagyok, iker fiúkat várunk. :lol: A legutóbbi UH kis aggódalommal töltött el, uis az egyik fiúnál intenzív bélárnyékot írtak le. 2 hét múlva kértek kontrollt. Szerintük aggódalomra ok nincs, de persze én parázok :oops:

Megcsináltattuk a quartett tesztet, ami szerint genetikai rendellenességre utaló jel nincs, így az amniót nem javasolják.

Ha vki tud tanácsot adni, hallott már ilyesnről, kérlek segítsen.

Előre is köszönöm.

Gabka
havasgabi

fanni köszike az infót :D
üdv gabi köztünk sajnos nem tudok segíteni,ha azt mondják ne aggódj akkor inkább próbálj meg ugy gondolni,hogy semmi baj nem lesz,nyugtasd meg a fiúkat a pociban :wink:

lanyané

Lányok,
Olyan aranyosak vagytok, hogy így biztattok! Sokat jelent! :wink:

Labasv,
Nem semmi a védőnőd sem, na de a doki .... :evil:

Fanni,
Igen, megvárja a betöltött a 38. hetet. Ennek én nagyon örülök! Hacsak nem addig a csajok másképp nem gondolják. Hű ez a heparin dolog nem egyszerű. Mi van akkor ha beindul magától? Akkor mit lehet tenni, mert akkor nincs egy nap az abbahagyásra?
Ja, a csúzli már nálunk is felmerült. :oops: A sprayt csak azért nem akarjuk, mert nekünk is van egy macseszünk, kislány, és meg van műtve, most próbáljuk kiszoktatni. Szegénykémet már kétszer elpáholták, csak tudnánk miért. Inkább az lenne a cél, hogy ők ne jöjjenek át hozzánk, de ez meg szinte lehetetlen. :shock: Szóval nem nagyon tudunk mit csinálni.

Binyek,
Örülök, hogy szépen növekednek a babók!

Banika,
Hát nem semmik a sógornődék! Megértem hogy kiakadtál! Ezért minek jönnek. :roll:
Most én is épp lelki válságban vagyok, anyuék miatt. Mert ők ott akarnak lenni amikor lesz a műtét, csakhogy nekem ez nem segítség, hanem hátráltat. Anyukám tipikus pánik keltő, és ez engem úgy idegesít. Múlt hétvégén itt volt, és sírt, merthogy aggódik. Persze én ezt megértem, csak engem meg ez teljesen felidegesít, én is izgulok, nincs szükségem arra, hogy még ők is pánikoljanak. :oops: Legszívesebben csak a párommal kettesben mennénk és majd jönnének utána. De sértődést sem akarok.
Meg a másik, hogy utána ugye itt lenne nálunk. Igazából már nem vagyok róla meggyőződve hogy szeretném. Csak egymást kerülgetnénk. Egyre inkább arra jutok, hogy amíg nem jövök rá miben kellene a segítség, addig nem kéne itt lennie. Az első héten a párom úgyis itthon lesz, meg kellene próbálnunk ketten boldogulni. Anyum ráadásul főzni sem tud, szóval marha nagy segítség. Fogalmam sincs hogyan kéne neki megmondani. Bocsi a kifakadásért, de állandóan ezen jár az agyam.

Lanyané,
Lehet hogy nálad pont nyomnak valamit a gyerkőcök, és azért érzed nehezebbnek! Nekem szerencsére nem nyomnak semmit, kivéve néha a húgyhólyagomat.

Havasgabi,
Üdv közöttünk, gyere gyakran! Gratula a fiúkhoz! :D Hát sajna ilyenről én még nem hallottam, de ha azt mondták nincs gond, akkor próbálj megnyugodni. Nálunk a 18. heti genetikán az uh-s felvetette a donga láb lehetőségét, mert a picur néha kifordítva tartotta, aztán azt mondta ez nem az. Belénk verte az ideget rendesen, gyorsan elmentünk máshoz is, meg a saját dokinkhoz is, mindkét helyen azt mondták nincs gond. Meg kellett nyugodnom, mert nem lehet az egész terhességet végig pánikolni.
Írj még magadról! Hogyan sikerültek a fiúk, lombikkal vagy természetesen? Hogy viseled a terhességet?

Kép
rebe
Dunaharaszti

Gabi
Üdv köztünk.Én még nem hallottam ilyen bélárnyékról,de ne izgulj.Ráérsz majd akkor aggódni ha mondják.

Rebe
ezt a segítséges dolgot mielőbb rendezd le,mert csak idegeskedni fogsz,azt pedig a gyerekek is érzik.Nálunk tegnap teljesen kiakadtak.Este ne is fürödtünk,mert annyira megkeveredtek,hogy 3/4 9-kor ébredtek és semmi nem volt jó nekik.Az anyámon én uis kiakadtam,mert én direkt kértem,hogy a lányokat ne hozzák.De ő csakazért is,mert én miért nem értem meg,hogy a lányok mennyire szeretik a babákat.Ja!Majdnem bemásztak a kiságyba.Attól rettegtem,hogy felborítják.
Vendég

Egész délután (fél 1-től fél 6-ig) itt voltak,a lányoknak is én adtam ebédet,mert az annyuk még a mikróba se tette volna be a kaját.Arra nem volt időm,hogy a mosogatógépet bepakoljam.Bocs a kifakadásért,de még mindig nem tértem magamhoz.
Vendég

Gabi :P
Üdv. itt. Én is csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. Bizony sokakat ijesztgettek már ezzel-azzal terhesség közben, s végül nem lett semmi gond. Persze nem árt az óvatosság. Én a 18. heti genetikán az Istenhegyi Klinikán voltam, dr. Hajdú Krisztinánál. Az egyik legjobb genetikus az országban. Javaslom, hogy esetleg nézesd meg vele a babákat, ha nem genetikusnál voltál. www.gendiagnosztika.hu

Akkor jobban fogok vérezni sajna... de szerencsére elég kevés az adagom, így viszonylag gyorsan ürül a szervezetemből...
Így már tényleg nehéz a macsesz dolog, bizony itt már csak a csúzli jöhet szóba :wink: Persze ha épp észreveszitek...

Nagyon fontos, hogy minden úgy történjen, ahogy Te szeretnéd! Ha ideges vagy, a tejed is kevesebb lehet. Az egész szülés és ami utána jön egy nagy stressz, s ha egy ilyen forrást valahogy ügyesen ki tudsz kerülni, akkor már sokat nyertél!
Én azt mondanám Anyudnak, hogy miután a férjecskéddel ketten lesztek otthon az első héten, inkább utána jöjjön segíteni... aztán még ráérsz kitalálni, hogy akkor hogyan húzod tovább a dolgot, vagy az is lehet, hogy akkor már tényleg jól fog jönni, ha legalább ott van Veled valaki. Annak meg semmi értelme, hogy a császárra odajöjjön, ugyanis a gyerekeket nem tudja meglátogatni és vélhetőleg Téged sem. Ezt kell mondani neki. Küldtök fotót telefonon, de inkább otthonról szurkoljon, az nagyobb segítség, mert ha be kell vinni valamit, akkor jó, ha otthonról tud intézkedni :wink: :wink: :wink:
Tényleg nagyon fontos, hogy amennyire lehet, iktasd ki a stresszt, elég lesz Neked az is, ami ott és akkor "spontán" ér majd...
Te még nem parázol magától a szüléstől? Mert én bizony kezdek :?

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Sziasztok!

köszönöm a gyors valaszokat, aranyosak vagytok. (be kellett meg egyszer jelentkeznem - havasgabi néven menet az első hsz - de elfelejtettem a jelszót :oops: nem vagyok szétcsúszva...)

Azt hiszem rebe kérdezte, h. hogy sikerültek a babák. BMC-s lombik-projekt eredményei. 3 év sikertelen próbálkozás, 3 sikertelen inszem, 3. lombik csodái ők.

Az eredményt egyébként genetikus orvos mondta a debreceni klinikán. ( a közelben csok ott csinálnak ilyen speciális hormon-vérviszgálatot) Ő közölte a quartett teszt eredményét és, hogy az UH-n látottak miatt ne aggódjunk. Azért köszönöm az Istenhegyis orvos -tippet. Mi tiszaújvárosiak vagyunk, így ha nem muszáj, akkor mar nem szívesen megyünk fel Bp-re.

A saját dokim, akinél szülni fogok, Miskolcon van, a kontrollt majd ő csinálja.

Elég megnyugtató látni, hogy milyen sokáig bírjátok pocakosan. Előttem a követendő példa.

Igyekszem mielőbb visszaolvasni és hamarosan jelentkezem.

köszi mkinek még egyszer a kedves fogadtatást és a gyors válaszokat
gabka76

Banika! Nem semmi a családod. Nekünk valszeg most hétvégén lesz ugyanez, mert mi mindenkinek azt mondtuk, hogy 6 hétig nem jöhet senki. Ezt szépen be is tartották, de ugyebár ma telt le a 6 hét és hétvégére máris 3 rokoncsalád bejelentkezett. Agyhalál.

Anyám nálunk jófej. Sokat segít. Eleinte anyós is sokat segített, de úgy látom már besokalt és örül, ha nem kell jönnie.

De te hogy bírod segítség nélkül napi 8szori etetéssel??? Én még így is, hogy 6szor eszünk tök kóma vagyok egész nap. Naponta egyszer 3 órára muszáj lepasszolnom a gyerekeket valakinek, hogy tudjak aludni, mert egyébként nem bírnám.
Mennyit tudsz aludni egy nap?

Kép

Kép
kamilla306

Naponta egyszer 3 óra szabadság? Az igen! :D (Én utcán is alig vagyok, mert a batárral egyedül lehetetlen kimenni....a párom meg dolgozik :D ) De holnap végre költözés, és remélem, a hordozókendőm is megérkezik végre...

Kép
babyteve2

Banika! átérzem amit Te most érzel! Mikor nekem volt "segítségem" több munkám volt. nem tudtam pihenni, társalognom kellett, amihez nagyon nem volt kedvem napi 4-5 óra alvás után. A múlt héten itt volt anyós...kész is voltam rendesen..annyira horkol h. mi sem aludtunk semmit. hulla fáradtak voltunk egész héten, szóval ilyen több nem lesz tuti. meg ha itt alszik valaki, a gyerekek megkeverdnek, és nem bírnak magukkal.

nekem sem jöttek 3-4 hétig. a férjem volt velem 2 hétig, aztán anyu (de nagyon ő sem tudott segíteni), aztán egyedül voltam egy hónap után. és ment. mondjuk ők tápisok voltak, de egyszerre ettek. mostanában többször fordul elő h. egyedül vagyok velük egész nap, éjjel is. egyedül etetek, fürdetek, mindent. .megy, de hosszú távon nem bírám. mondjuk az elektromos hinta sokat segít.

még mindig betegek vagyunk. Gergő drágám be van rekedve, alig van hangja, olyan kis édes, de visszajöhetne már neki, olyan kis dinoszauruszos hangja van neki :)

Kamilla! Tök érdekes h. szüés után végigbőgtem a 5 napot, aztán azóta sem...néha szélén álltam már, de még nem sikerdett.
Te miért szoktál sírni? de az biztos a fáradtság miatt!! később jobb lesz tuti.

zsuzska80
Szombathely

Babyteve! Majd dobsz egy képet a hordozókendőről? engem is érdeklne. honnét rendelted?
Tényleg nektek miért volt hasi, koponya UH?? nekünk csak csípő volt. tényleg már nem is kell hordani.

Rebe! Hatalmas poci!! ne félj a császártól! első pár nap szar, de aztán napról napra jobb. (mondjuk mikor nekem ezt mondták az első nap, nem hittem el, és csak bőgtem)

Ezek a madarak nagyon megkeserítik néhányunk életét :)

zsuzska80
Szombathely

Sziasztok!

Binyek: sikerult megnezni a szallas honlapjat, koszike! Most ugy nez ki megse megyunk hanem inkabb csak egy-egy napra, reggel megyunk este jovunk.

Kamilla: szerintem 6 hetes babaktol meg nem lehet elvarni hogy ataludjak az ajszakat, az olyan 3 honapos koruktol lehetsegeses de sajna nagyon sok baba kesobb eri el ezt. Az enyemek olyan 5 hos koruktol alszanak de nehogy azt hidd hogy nem keltenek ejjel ahhhhhhhh, meg a majd 4 eves is kel pisilni, inni, mert fel stb. :roll: :evil: De meg lehet szokni! :wink:
Alvasra nevelni Oket szerintem meg ne, majd jo par honap mulva ha nem hagyjak el maguktol de legtobbszor siman atallnak Ok egyedul, Ne keltsd Oket, akkor keljenek amikor Ok akarnak es nalunk ugye kulon voltak igy nem keltettek fel egymast, Anna igy mar 3-4 honaposan reggelig aludt, Alex pedig joval kesobb 5-6 honapos koraban.
Kesobb ez a par honap semmisegnek tunik majd hisz jo 60-80 evet toltotok majd egyutt. :lol:

Rebe: huuuuuuuu, mekkora poci de hat persze, mindjart szulsz, en mar nem is huztam ki idaig mint Te! ugyi vagy! :D Legy oszinte az anyukaddal, remelem megerti, hu, milyen anyukak vannak, Neki kellene Teged nyugtatgatni nem forditva!!! :evil:

Banika: anyukad es sogornod furik, sajnalom, ennyibol jo hogy az enyemek messze vannak. :lol:

Gabi: Isten hozott, tok jo, uj kismami!!!!!!! Es fiukkal, itt a lanyok vannak eddig tobbsegben ugyhogy a fiaid majd valogathatnak! :wink: :lol:
Mi az a belarnyek? :roll: Nem hallottam ilyesmirol viszont ha a doki azt mondta nincs baj akkor nincs baj, nekem is aggodni kellett es engem nem nyugtatott a doki hanem mondta hogy itt baj is lehet mert Annam sokkal kissebb volt a koranal megse lett semmi baj! :D Menj el egy masik uh-ra ha megnyugtat, fontos hogy ne aggodj!

Voltunk dokinal es hat a gyerkocok allandoan taknyosak de nem komoly, immunerositott kaptak es az en dokim jo fej volt nem mondta hogy ez azert van mert nem szoptattam/ok. :lol:
Lemertuk Okegyelmessegeit:
Anna: 67 cm es 7330 g
Alex 70 cm. es 8130 g
Okesak! :D
Alexnek jon fellul a jobb szemfoga, kis vampir kinezete lesz! :lol:
Annam meg mondja hogy papapa meg mamama meg bababa meg tetete. Nagyon edi! Ja, es egyedul negykezlabra all es hintazik elole-hatra es kuszik elore! :D Alexem meg allandoan a szamitogep kabeleit ragja. :evil: :cry:

KépKép
KépKép
tontica

Csinaltam a picassaveben egy albumot ahol a tablazatok vannak igy mindig meg tudjatok ott nezni. Frissitve lesznek majd mindig! Szerintem Alfa mar megszult! Jo lenne ha irna par sort!

KépKép
KépKép
tontica

Gabi: szeretnel benne lenni?

KépKép
KépKép
tontica

Tontica,

köszönet a kedves fogadtatásért. Először is óriási gratula, gyönyörűek a gyerekek.

Szívesen bekerülnék a táblázatba.

Adatok:
2 fiú (név még csak az egyik biztos:ő lesz a Dani, a másikon még agyalunk. Miután titkon 2 kislányra készültünk, így sok fiúnév nincs a tarsolyunkban ... :D )
Szülés várható időpontja: 2008. november 02.
Szülés helyszíne: B-A-Z megyei Kórház, Miskolc
Fogantatás módja: lombik (3.) (Szent János Kórház, BMC)

Ha még szükség van, vmilyen adatra, kérlek szólj.

Kérdésedre a bélárnyékkal kapcsolatban nehéz adekvát választ adni, miután a genetikus orvos sem tudta megmondani. Annyit mondott, hogy vszínűsíthető, hogy ez a baba lassabban űrít - ami a fiúknál méhen belül gyakori - , de nem gondol rendellenességre. Azóta - rá 2 napra - megnézte a saját orvosom is, aki szintén látta az árnyékot, de nem tudja, hogy pontosan mi okozhatja. mivel egyéb aggodalomra valót nem lát, így majd megnézi 2 hét múlva, hátha addigra eltűnik. Hát nagyon remélem, hogy így lesz.

Nos, egyelőre ennyi.
gabka76

Köszönöm mindenkinek a segítséget "zöld" témában, megnyugtattatok.

Tündi! Nagyon édesek a fürdis képek. Mikor kezdtetek el mást is enni a tápszer mellett? "zöld hát legyen zöld". Ez jó, most már próbálom én is így felfogni.

Labasv! Normaflort még nem próbáltuk, nálunk Protaxint kapnak. Dokinéni nálunk is csak egyszer járt, amikor megszülettek, azóta én viszem őket. Ráadásul eddig majdnem minden héten látni akart minket. Hiába van közel, csak segítséggel tudom megoldani, mert kézben nem tudom levinni mindkét gyereket a harmadikról, lift pedig nincs. Ja és már kétszer is vártunk rá másfél órát, pedig időpontra mentünk. Gondolom el tudod képzelni, hogy ordítottak. Szóval szuper. A védőnő jön lelkesen, csak éppen nem sokat segít. Bármit kérdezek az a válasz: "a doktornő azt fogja mondani, hogy..." és közben érzékelteti, hogy ő ezzel mennyire nem ért egyet. Hát köszi, akkor legalább mondana egy B verziót, ami az ő véleménye én pedig választanék.

Juci! Gratula Dorkának! Hihetetlenül precíz vagy, percre pontosan rögzítve az első felülés. Én az ilyesmivel hadilábon állok, már terhesen is csak körülbelülre jegyeztem meg mikor mozdultak meg először. Mi is voltunk szemészeten könnycsatorna elzáródás miatt. Szegénykéim, volt nagy bömbi. Várakozott egy másik ikres anyuka is, akit nem ismertem. Odajött hozzánk és a következő képpen kezdte a barátkozást: természetesen fogantak vagy lombikbabák? :(

Rebe! Szép nagy poci. Hajrá, hajrá. Ha jól emlékszem szintén János. Ha szeretnél alapítványi szobát érdemes megkérni a dokidat, hogy intézzen neked, ha már tudjátok a pontos napot. Nekem is így lett szobám. Az én császárom 10 körül volt és megbeszéltem az éjszakás nővérrel, hogy jöjjön 11, éjfél körül segíteni a felkelésben. Persze elfelejtett, de én csengettem, és mint kiderült jól tettem. Nem tudtam annyira felemelkedni, hogy lássam a zacskómat, de éreztem, hogy valami nem stimmel. Hát majdnem szétrobbant annyira tele volt. Amint kicserélte rögtön elkezdett folyni, ki tudja mióta pangott már amiatt, hogy nem tudott távozni. Reggelre már elég nagy gáz lett volna. Te is nézesd majd meg gyakran, és hívd őket bármikor, ha szükségesnek tartod. Mi egyáltalán nem mondtuk meg a szülőknek, hogy mikor lesz a műtét. Nem akartuk sem azt, hogy ott akarjanak lenni, sem azt hogy időre izguljanak. Amikor megszülettek akkor hívtuk fel őket. Szerintem ez a pillanat csak rám és a férjemre tartozik, nekünk így volt a legjobb. Az ő szüleinek óriási meglepetés volt, ugyanis aznap megszületett a párom bátyjának a kislánya is, így egy napon lett 3 unokájuk. Ami a segítséget illeti mi az első 3 hétben ketten voltunk a párommal Anyukáknak pedig elmagyaráztuk, hoy először mi szeretnénk összeszokni a gyerekeinkkel, utána jöhetnek. Nem lázadtak. Még valami eszembe jutott: nagyon profin csinálják a Jánosban a gerincérzéstelenítést én szinte semmit nem éreztem. Nagyon drukkolok neked.

Banika! Nálunk is gyakran kelnek egyszerre. Közös szopit próbáltad? Nálunk éjszakára már csak tápszer jut, azt meg tudom oldani egyszerre. Egyik a kezemben, üveget állal tartom, a másik a szopipárnán fekszik, üveg a szabad kezemben. Ne haragudj, de én elhajtottam volna a családot a helyedben. Szerintem mindenképpen szólj nekik, mert ha az elején nem tisztázod a játékszabályokat, később még rosszabb lesz. Biztosan terveznek még ilyen csapatos látogatást a boldogításodra. Nálunk a 6. héten megtáltosodtak a gyerekek. Addig brutál hasfájás, állandó nyügi, alig aludtam. Most 7X eszünk egy nap. 8 körül van fürdi, utána alvás 2-3-ig, evés, alvás 5-6-ig és kezdődik előlről. Ők délelőtt nyűgösködnek, akkor nem nagyon alszanak és az evést is gyakrabban követelik. Olyankor van kultúrprogram: énekelek, mesélek, nézelődés a járókábán, cserébe délután egy kicsit többet alszanak. Szóval kitartás, nemsokára 6 hetesek lesznek, remélem ez nálatok is a teljes "megjavulást" fogja jelenteni.

Reggel óta írom ezt a hsz-t, igaz kb. 23 részletben. Remélem nem száll el küldésnél.

Most pedig jól telerakom az oldalt a kedvenc képeimmel. Először egy sorozatfelvétel kacagó kislánykánkról:

Kép

Kép

Kép

Nézelődő Tomi:
Kép

Beszélgető Tomi:
Kép

Így alszik Superman:
Kép

Kép

Kép
szofi74

Zsuzska, a koponya-hasi uhun csak magánszorgalomból voltunk, fizetősön a Tűzoltó utcában, így egyszerre letudtunk mindhármat. :D
Hordozókendőt a babakozelben.hu -n rendeltem múlt héten, a csajszi azt mondta, hétfő-kedd...ehhez képest... :twisted: Majd rakok képet, ha még idén megérkezik, és nem növik ki a kölkök! :D

Szofi, szépek a babók! :D

Kép
babyteve2

csak gyors jelentés csajok 1729gr a másik 1798gr minden rendben nem rövidült tovább a méhszáj nem nyilt,annyira boldog vagyok hogy majd kiugrok a bőrömből :D :D :D

lanyané

Sziasztok!
Banika!
Ez aztán a segítség!!Nálam is így volt ha jött valaki segíteni az abból állt hogy többet kellett mosogatnom!! :roll: Ráadásul a sógornőd sem semmi,különben meg nem mindegy hogy 2 gyereket etetsz vagy 4-et?Viccet félretéve jól seggbe kéne billenteni(bocs :roll: )Én a helyében egyébként sem vinnék két ilyen baba mellé kisgyereket,ráérnek még szeretgetni őket amikor már lehet!!!!!Különben sem kellene ilyen pici babáknál egész délután ott lenni :evil: Remélem ma már jobb napotok van!!!!
Kamilla!
Mi sem engedtünk senkit 6 hétig,aztán pedig naponta is csak egyet.Voltak akik meg is sértődtek,de engem nem érdekel.Ha valaki ezt nem érti meg annak úgy kell!!Alvással kapcsolatban nem akarlak elkeseríteni,de nálunk legalább 3-4 hónaposak voltak a lányok amikor már nem aludtak éjjel,aztán a Nóra lányom gondolt egyet 10 hónapos korában és egészen mostanáig szinte minden éjjel műsorozott :evil:
Gabi!
Örülök,hogy idetaláltál! :D Nagyon sokat megtettetek ezért a két kis babóért,remélem nem lesz semmi gond!!!!!Majd akkor aggódj,ha azt mondják!!! :P
Rebe!
Az nagyon jó ahogy Szofiék csinálták,persze tudom hogy lehet belőle sértődés :cry: vagy mondjatok egy későbbi időpontot,aztán hívjátok fel őket ha már megvannak a babák,hogy mégis előbb jöttek :oops: A segítséggel kapcsolatban tényleg úgy lenne jó,hogy először megpróbáljátok ketten aztán majd még segíthetnek eleget.Neked sem mindegy hogy már egy kialakult rendszerben segítenek,amit Ti alakítottatok ki ahogy Nektek meg a Babákak jó vagy az "első ijedtségben" mindenki csak kapkod!
Tonti!
Örülök hogy nőttök mint a "bolond gomba" :lol: :lol: Már nagyon édesek lehetnek!!Hova fogtok Balcsira járni?Majd talizhatnánk,mert mi is itt lakunk a déli parttól nem messze :wink: 8)
Szofi!
Nagyon gyönyörűek!!!!Ki hiszi el hogy ezek a gyerekek nyűgösködnek? :lol: :lol: Különben meg ahogy látom van rajtuk kapcsoló,legalábbis Tomin :lol: :lol: A lányoknak 4-5 hós koruktól adtam mást is,előtte már kaptak egy kis gyümölcslevet.
Juci!
Azt szeretném kérdezni Tőled hogy azt a sárga csacsi-lovat interneten vettétek vagy játékboltban és mennyi volt?Szerintem a lányaim is elugrálnának rajta :)

Na megyek,mert szörnyű nagy röhögést hallok a gyerekszobából,tuti hogy valami hülyeséget csinálnak!!! :wink: :wink:

bognartundi0727

Lanyané!
Örülök hogy minden OK Nálad!!!Csak így tovább!!!Pihenj sokat!!!

bognartundi0727

Mi az a quartett-teszt? :oops:

Én nem voltam genetikán. Minden lelet jó lett, és azt mondta a doki, hogy ott először ugyan ezeket a leleteket nézik meg, és csak akkor vizsgálódnak, ha valamit látnak ami gyanus lehet. De a papírokon nincs semmi.

Nemrég jöttünk meg a csajokkal fejlődés neurológiáról. Egy kis tornát írtak elő pelenkázásnál vagy játék közben, de ennyi. Semmi fejlesztésre nem kell járnunk. :lol: Szupi csajok :lol:

Kép Kicsit homályos, de nehéz etetni és fotózni, de meg kellett örökíteni Jázmin első igazi kanállal evését :lol:
Kép

Kép Lili hazafelébevágta a szunyát, kb 10 percre. Utána ordítás...
Kép Jázmin baba tornázik

Kép
Kép
labasv

SZiasztok!

Tündi,
köszi a bíztató szavakat, remélem minden rendben lesz. gyönyörűek a lánykák - meglestem a fotókat :) -, gratulálok.

Labasv,
a quartett - teszt egy speciális 4 komponensű (AFP, hCG, SP1, PAPP-A) hormonvizsgálat, amelyet egyszerű vérvétel útján nyernek. 90 %-os pontosságú és tkp. az amniocentézis szükségességet lehet vele meghatározni, uis szűri a kböző lehetséges kromoszóma-rendellenességet. (Ezt csinálják pl. többek között pesten az Istenhegyiben, ahol kiküldik Angliába, majd kiértékelve megkapod). Mivel mi keményen megharcoltunk a babákért, így nem szívesen kockáztattam volna a magzatvíz-vizsgálatot csak azért, mert lombik-babák. De mivel ICSI útján (ez az az eljárás a lombikon belül, amikor a spermát a biológus választja ki, nem pedig a természet, s így juttatják be a petesejtbe) útján fogantak, így a genetikus felajánlotta, mi pedig örömmel elfogadtuk. S persze még inkább örültünk, amikor a jó eredményt közölték :D

Lanyané,
gratula a jó eredményhez. Nagyon szépen növögetnek a lánykák.
Neked mikor írták le, hogy megrövidült a méhszáj? Engem a 14. héten megijesztett vele a dokim, de a 18. héten már elégedett volt. A méhszáj nálam teljesen zárt, de már a rövidüléstől is frászt kaptam :evil: Annyira azonban jó volt, hogy nagyon sokat feküdtem, s így nem romlott tovább.
gabka76

Szofi!
Csudaszépek! Fantasztikus, hogy Mirtill két hósan már mosolyog, úgy emlékszem, az enyémek sokkal később kezdték :lol:

Labasv,
konzultálhatok veled kajálás ügyben? Jázmin éppen almát eszik? :P
Neked is úgy mondta a dokinőjük, hogy először két kanál, majd 4, 8 és végül 10, ami kb. 50 g-nak felel meg? És mindig ugyanennyit kapnak? Hányszor egy nap? Mi kétszer. Kezdtem az almával, aztán hozzákevertem krumplit, majd répát (mindig csak két komponenst teszek össze egyelőre.
Csinálod a kaját vagy üveges bolti? Ha csinálod, akkor az almát nyersen reszeled vagy megpárolod előbb?
A kakijuk milyen lett? Nálunk teljesen jól láthatók a rostok a kakiban, ugye az nem gond? Nem azt jelenti, hogy nem emésztették meg rendesen?
Bocs, hogy ilyen sokat kérdezek. Többi már gyermekes anyukától is várok tanácsokat, válaszokat, ha van kedvetek :D , és bocs a pocisoktól :oops:

KépKép
lili73

szofi gyönyörűek a gyerkőcök.és a komment,supermenes kép betojás,és mirtill ahogy nevet nagyon édi.
labasv a csajok édesek nagyon :D
gabka köszi
tünci köszi szaladj mert krampuszkodnak bizti :wink:

lanyané

Lili73: Jázmin gyümis babakaját eszik. Eleinte igen, almával kezdtem 4 hósan. Simán lereszeltem, mejd duplán átszűrtem, mert kanállal nem evett egyik baba sem, cumiból meg nem jött ki máshogy. Nekem az ég világon nem mondtak semmit. A klinikai dokink mondta, hogy minél hamarabb kezdjük el az almát, mert az bevonja a beleket valamivel( :oops: ), és nem fog fájni a poci.
Szóval egy egész alma levét elosztottam és azt kapták meg. Majd külön próbáltam a krumplit, de állati nehezen lehet normálisan leturmixolni, és órákig vacakoltam vele. Higítottam tápszerrel.
Aztán meguntam, és időm se volt rá, tehát ma már javában bébiételezünk. Minden fajtát, ahogy jön. Nincs vele gondjuk, és mindent megesznek. Még mindig higítom tápszerrel, mert csak így megy át a főzis cumin is. Kb. 180-at esznek meg belőle.

A kanállal az a baj, hogy hamar beidegesednek, mert az ugye lassabb. Olyankor kénytelen vok átválltani cumira.

Rost a kakiban: nekem azt mondták, hogy akkor nincs megemésztve, és fölösleges adni. Várjak kicsit.

Jelenleg 6x esznek egy nap, ebben általában 2 fözelék van.
Nekünk ezek váltak be. Szépen híznak, nem fáj a poci, és napi legalább 2 kaki van.

Kép
Kép
labasv

Csajok, köszi a hozzászólásokat, örülök hogy ti is hasonlóan gondoljátok mint én. Pont most volt itt egy ex csoportársam a kislányával, ő is ugyanezt mondta. Úgyhogy meg fogom mondani a szüleimnek, hogy a császár napja a miénk, és szólok amikor jönni kell segíteni. :oops:

Fanni,
Jaj dehogynem parázok a szüléstől! :oops: De a lényeg, hogy ők egészségesek legyenek!

Gabka,
Nyugi, minden oké lesz! Megkérdezhetem, hogy ki volt a dokid a BMC-ben? Merthogy én is BMC-s vagyok, Szűcs doki közreműködésével sikerültek a lányaink. :lol:

Szofi,
Köszi a Jánosos tanácsokat! A császár napján azért láthattad őket? Odahozták?
Gyönyörűek a gyerekeid!

Tonti,
Szépen fejlődnek! Jó ötlet a picasaweben a tábla, így bármikor megnézhetjük! Köszi!

Lanyané,
Na de jó, hogy minden rendben! :D A csajok meg szépen növögetnek!

Kép
rebe
Dunaharaszti

Labasv,
ezek szerint hasfájósak voltak? Azenyémek szuperül esznek kanállal, szívesen behamizzák, amit kapnak, de ezek szerint lehet, hogy még korai, mert nem emésztik meg rendesen. Ma direkt megpároltam az almát, és szűrőn átpasszíroztam, hogy ne legyenek rostok, és úgy adtam egy kis szintén megfőzött, átpasszírozott sárgarépával. Meglátjuk, hogy ez beválik-e. Kiütései nem voltak a lánykáidnak a szájuk körül, állukon az első kajálások után?

KépKép
lili73

Nem voltak kiütésesek. Viszont állati hasfájósak.
2 hét előnyötök van a kanállal :D Behozunk titeket :D

Kép
Kép
labasv

Rebe, én is a Jánosban szültem, sajna, csak kétágyas alapítványi volt (hétfőre voltam kiírva, de ezzel a picik nem foglalkoztak, ők szombaton jöttek). Este negyed 9-kor műtöttek, a babókat műtét közben megmutatták, aztán reggel 10-kor küldtem be értük a páromat :twisted: (Akkor még senki nem említette, mikor is kelhetek fel végre...) Szóval, érdekes helyzetek és nővérek vannak, mind a simák, mind a csecsemősök.... :twisted:

Kép
babyteve2

Hűű, lányok, pár órát nincs az ember, aztán mindenki megírja élete regényét :lol:
Na, akkor lássuk, remélem nem hagyok ki senkit!

Gabi, üdv itt! Gyere gyakran, gratula a kislegényekhez!

Rebe, szerintem is beszélj anyukáddal, hogy az első időben a pároddal és a gyerekekkel szeretnél lenni, aztán majd átbeszélitek, hogy van-e szükséged a segítségére. (lesz :lol: ) Szerintem ezt meg kell értenie.
Császár időpontját meg nem kell pontosan tudnia, ha úgy érzed, hogy sok lenne neked, ha ott lenne, telefonáltok, ha meglesznek a babák és aztán bemehet látogatni. Most Ti vagytok a fontosak, legyél egy kicsit öznő!
Hajrá Sz ügynök :wink:

Labasv, lányok továbbra is szépek!
Szofi, csodaszépek vagytok, tessék gyakrabban képet tenni.
Tünci, múlt héten volt Lidl akcióban, 3300ft, egyébként az eredeti Rody 8000 körül van ha netről rendeled. Nekünk a gyógytornász mondta, hogy várjuk meg, mert néha ki lehet fogni hiperekben olcsón.
Banika, sajnálom a családot :roll:
Tonti, szép méretek, súlyok, csak így tovább :wink:
Kamilla, szerintem se engedj be annyi embert egyszerre, szép lassan családonként, meglátod az elején sok lesz a gyerekeknek a tömeg (hát még neked)
Lanyané, szuper hírek, növeszgesd csak őket :D

Lili baba ma délelőtt 09:49-kor önállóan felült :lol: :lol: :lol:
Beindultak a gyerekeim. Azt hiszem pár napra szabadságra megyek az idegeskedésből :wink:

Szép estét mindenkinek!

Puszi!

Judit

jucicuki

Lányok
Köszönöm a megértést és a "meghallgatást"
A tegnapi napom nem semmi volt.Hánytam,fostam,görcsölt a gyomrom mint állat.Tuti a szerda csinált ki ennyire.A fiúk tök rendik voltak,ettek-aludtak.(meg én is aludtam velük szinte egész délután)

Zsuzska,Szofi
Hogy tudtok egyszerre etetni?Tuti én vagyok a béna,de nekem kevés a két kezem ha egyszerre éhesek.Nálunk csak a Marci cicizik,de ő is csak akkor amikor ő akar.Szóval két gyerek két üveg nekem nem megy két kézzel.
Szofi az a rugi az on-off gombbal tuti.Gyönyörűek a gyerekek.

Labasv
Hála az égnek,hogy nem kell őket egyedül még vmi fejlesztésre is húznod vonnod.De miért is kellene,hisz szuperwomenek.

Kamilla
A látogatókat oszd be,mert te szívsz utánuk.Aki ezen megsértődik,annak úgy kell.Nálunk a barátok sokkal megértőbbek,mint a család.Ők eleve úgy kezdték,hogy majd akkor jönnek,ha nagyobbak lesznek a fiúk,mert nem akarják lerohanni őket.Ha újra kezdeném,én meg se mondanám szinte senkinek,hogy megszülettek,mert nekem egy perc nyugtom nem volt a kórházban sem.Mindig jött vki.Mi lett volna ha itthon szülünk Kaposváron?
Juci
Ne idegeskedj.Olyan ügyik a csajok és én irigyellek,mert az én szememben te szuperanyu vagy.

A vecsési topicban mindig megszoktam nézni Katáék Marciját.Csúcs az a kisfickó.
Vendég

Tonti
Légyszi javíts át bennünket.Május 6, 35+4

Köszi
Vendég

Banika!

Én is meg szoktam lesni Marcit :)
Nem vagyok ám én szuperanyu, csak remek családom van, és így nagyszerű "team" gondoskodik róla, hogy minél többet tudjak a csajokkal foglalkozni.

Judit

jucicuki

Szofi :P
Mirtill úgy néz ki a fotókon, mintha legalább fél éves lenne :shock:
Egyszerűen gyönyörű!
Superman pedig tündéri! Ez az alvópóz :lol:

Lanyané :P
Gratulálok! De azért csak ne ugrálj :wink: pár hétig még nagyon vigyázz magatokra, aztán már csak mérsékeltebben is elég :wink:

Remélem, hamar tudsz majd írni, rém kíváncsi vagyok a császárodra, hogy fáj-e, meg az összes érzésre, ami ilyenkor elönti/eltölti az ember lányát! +/- egyaránt.

Labasv :P
Jázmin nagyon ügyi volt! A képen úgy tűnik, mintha nem is először csinálná. Szépséges leányzók.

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Sziasztok!
Labasv!
Nagyon édik a lányok,örülök,hogy minden OK :D
Juci!
Köszi szépen!!!A Lidlről akkor már lekéstünk,de találtam a neten 4-5ezer között is :) Úgyhogy szülinapra még beruházunk mi is egy ménest a bosziknak :lol:
Banika!
Jucinak igaza van,hogy a család nagy segítség(azért zárójelben megjegyzem,hogy Jucit én sem az átlag anyuka kategóriába sorolom)Sajnos nekem is olyan a családom,hogy azt szoktam mondani a férjemnek,hogy nem kell nekem segíteni,csak ne akadályozzanak :) Remélem ma már tényleg jobban vagy!!!!!!

bognartundi0727

Gabka!
Köszi a dicséretet,átadtam a bosziknak :lol: :lol:

bognartundi0727

Kép Lili is tud ám kanállal enni :lol:
Kép
Kép Szétröhögöm magam közben :lol: :lol:

Kép
Kép
labasv

Babyteve,
Jaj, hát ez nem túl jó hír! :roll: Jó mondjuk már hallottam, hogy a csecsemősök elég érdekesek a Jánosban! :? De persze valahol érthető, mert nagyon kevesek vannak sok csecsemőre. Mindegy, legfeljebb én is megkérem a páromat, hogy hozza oda őket!

Juci,
Gratula Lilike felüléséhez! :D

Banika,
Tuti, hogy a szerda viselt meg, nem is csoda. Jobban vagy már?
Én is megnéztem Katáék Marciját, milyen szépen fejlődik!

Fanni,
Igyekszem majd egyből jönni, és frissen megosztani veletek az "élményeimet" császár ügyben!

Labasv,
Jaj de cuki!

Kép
rebe
Dunaharaszti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: