A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Sziasztok!

Elkiabáltam délelőtt.... Zsófi is pöttyös. :shock:
De, nézem a jó oldalát, hétfőig a nagyja lemegy, így nyugodtabban kezdem a melót. A ballagás meg, meg lesz nélkülünk...

A meló: mint az ikrek előtt, bár szerintem ezt nem írtam még. Autószalonban fogok dolgozni. Voltam már Opelnél, Seat-nál, most megyek Suzuki-hoz.Nagyrészt papír munka lesz, kontrolling, de, én szeretnék az értékesítéssel is foglalkozni, mert imádtam. ( kíváncsi leszek, hogy a suzuki-t ilyen szempontból mennyire fogom szeretni... :wink: )

Judyt!

Ennyi bulit... ( na, most az irigység beszélt belőlem :lol: )
Gyerkőcök apával ilyenkor?

Kata!

Igen, okos kis gép. A kis könyvét már átbújtuk, de hát egyrészt ugye, nem maradt meg minden, másrészt a gyakorlat fogja segíteni az elsajátítást. Milyen objektívetek van hozzá?
Egyébként már nem emlékeztem, hogy pont ez a típusotok van. :wink:

Edit!

Lászlókám nagyon bíztatott. Meg ígéretet is tett, hogy segíteni fog, ill. ő kevesebb munkát fog vállalni. Ez azért lesz így jobb, mert egyenlőbben kapnak bennünket meg a gyerekek, és talán az " anyásságuk" csökkeni fog.
Kristóf 2 nap után nyilatkozott, hát, nem volt túl boldog, de megérti.
Az utóbbi időben sokat önállósodott ( a tanulás ill. más területen is), így nem aggódom miatta.
Zsófit nem zavarja a hír, de Zsombi nem akart az oviban aludni. De, tegnap már ő is azt nyilatkozta, hogy nem baj.
Bár ott aludni, csak szeptembertől fognak valszeg.
Valamint anyukámék is segítséget ígértek.
Kristóf jól hajrázza az évvégét, szerencsére. Holnap írják az országos kompetencia tesztjüket.
Dávid?

Detti!

Igen, gondolom, hogy jó lesz, de azért "remeg a lábam" minkét fognak alakulni a napjaink.
Zsombi 3 napig volt "zizzent", én már terveztem hol fogok lógni. Ráadásul nála azért volt, mert akkor voltak belülről a herpeszek.
Én ilyenkor megfogadom, hogy túl élem, nem borít ki. Általában ez az erős elhatározás segít csak.

Cat!

Finanszírozásban OTP-vel nem dolgozunk, már megérdeklődtem.
:wink:
Gasztrotúra..., de jó, milyen másik ikres csapat?

Ditke!

Én abszolút nem számíthatok anyósomra.... Ráfogja a 18 km-re amilyen messze él tőlünk.
Sokszor gondoltam rá, mikor Zsombinál kijött, hogy be kellett volna oltatnom őket bari ellen. De, az oviban március óta van a járvány , nem tudtam mikor ér ide hozzánk, így feleslegesnek tartottam. Bár, lehet kellett volna. Lányaidnak beadattad, vagy beadtad?

További szép napot! Itt a nyár??!!

Meme
szinta

Meme!

Sajnálom Zsófit :(

Lányoknak beadattam még ősszel, ovi előtt. (Én még nem szúrtam meg őket :oops: Másét bármikor, de őket inkább viszem a gyerekorvoshoz. Ne rám haragudjanak :wink: )
Anyós: nekem majdnem 70 km-re lakik, de a nyáron reméltem hogy jön mert tanítónő így olyankor ráér. Év közben max. néhány naponta egy hétvégi nap. Persze nyáron is van kifogás, mert vannak háziállatok akik biztoas éhenhalnának meg nagy kert, stb. Szóval én sem vagyok olyan jól eleresztve anyósilag, bár szerintem van ennek előnye is :wink: :lol:

Tunézia: Monastirba megyünk, Skanes el Hana a szálloda neve ha jól emlékszem. Mi csak egy hétre megyünk. Tavaly Hammametben voltunk, de tanultunk belőle, hosszú a transzfer, szóval most közelit választottunk. Egyiptomot terveztük eredetileg de oda nincs Debrecenből repülő, a csajokkal meg így kényelmesebb. Úgyis csak a tengerparton ücsörgünk, akkor meg tul. képpen mindegy.

Ditke
ditke62

Sziasztok!!!

ISTENI VOLT!!!!
Nick Cave koncert volt, ha ez mond valamelyikőtöknek valamit.. erőteljes rock zene, és egy kicsit melankolikus... alternatív. Senki nem szokta ismerni.. Már nem mai csirke, de istenien nyomta!!
És egy "szóló" kolléganővel mentem, szóval nem gyerek téma volt végre!!! És mentem dolgozni, Cat, szóval fél 6-kor kelés volt :lol:

Betegeknek gyógyulást!!

Meme, gratulálok az álláshoz!!!!!! :D Meglátod, isteni emberek közé menni újra. Legalábbis nekem sokat számít.

Judyt,
5en hála a jóistennek csak ritkán vagyunk, inkább ha reggel felébrednek és átjönnek. Nekünk csak 180x200as ágy, szóval ott már 2 is sok! :wink:

Kép
nettke

Közhírré tétetik: LUCÁT ÉS BENCÉT FELVETTÉK AZ ÓVODÁBA! Papírunk van róla!

Most csak ennyi, mert hát ugye megy a Grace Klinika, de nem bírtam ki, hogy ne osszam meg Veletek a nagy hírt! Részletek és egyéb holnap!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Vikóka!

Ez tényleg nagyon jó hír!!! Gratulálok! :)
ditke62

Vikóka :)

Gratulálok! Szuper hír! Milyen rendesek, hogy így felvették őket előre, pedig októberiek. Nálunk egy kisfiút nem vettek fel a bölcsiből, mert áprilisban volt 3 éves. :shock: :shock: Csak azokat vették fel, akik február végéig betöltötték a 3-at.

Szobatisztasággal hogy álltok?

Nettke :)
Nick Cave-t még én is ismertem. Jujj de öregek vagyunk. :D Örülök, hogy jó volt.

Nagyon vártak ma a gyerkőcök a zsíroskenyér partira. Mindig ott lógtak a Beán meg a Gizi nénin, hogy Anya hol van, nem találták a helyüket.

Lilla :) Detti :)
Ovival mi a helyzet?

Cat
Kép
cateye

Gyöngyi,
:oops: utólag is boldog szülinapot a lányoknak!!

Detti,
de édesek lehettek egy ágyban, én úgy szeretném, ha majd ilyen jól ellennének együtt, de Zsófi egyenlőre nem igazán van oda Anna közelségéért. Ha pl. leülök, és rám fekszenek 1-1 oldalra, akkor Zsófinak minden baja van, hogy Anna itt vagy ott hozzáér. :shock: :?

Cat,
jaj, el is felejtettem írni, hogy sikerült a bölcsi, pedig nagyon odavoltam. Akkora mákom volt, végül a XIII. kerületben, egy nagyon helyes böli lett, ott még van cím is.. :? Azért borzasztó, hogy ilyesmire kényszerítik az embert.
Júli 31 az első szülőink. :D

Nettke,
Nick Cave tök jó, én is szeretem. Nem is tudtam, hogy jön, annyira nem vagyok képben koncert ügyileg, pedig régen nagyon sokat jártunk.

Vikóka,
gratula az ovihoz!! :D

Meme,
gratulálok a melóhoz!
Én is megyek majd, de még nem tudok biztosat, a régi helyemre nem megyek vissza, most szombaton lesz a sminkes vizsgám, aztán meglátom, hogy tudom elkezdeni.
Zsófinak gyors pöttymentességet! :wink:

Kép
baba888

Gyöngyi,
ne haragudj, hogy ilyen későn, de boldog szülinapot a lányoknak!!!

Cat,
tegnap nagyon rohantam, de 4-re értem csak oda... úgy sajnáltam, jó lett volna ott lenni a partin!! De nálunk akkor tudok eljönni, ha minden beteget megkezeltem, és azt nem lehet elhalasztani, mert minden nap kell.. szóval most sok a meló, így ebből kimaradtam. Nem is tudtam, hogy ennyire hiányoltak, szegénykék!! :cry:

Baba,
sminkes vizsga??? Ezt gyes mellett tanultad ki? Nagyon érdekes!!!Ezzel szeretnél foglalkozni?

Kép
nettke

Sziasztok!

Nettke!

Bár én nem tudom,hogy ki az a Nick..akárkicsoda (lehet,hogy ha hallanám a zenét beugrana),de örülök,hogy jól érezted magad!Igazán rád fért! A gyerkőcök ilyenkor apával vannak?

Vikóka!
Gratula az ovisoknak!Várjátok?

Meme!
Gratula a munkához!
Azért megértem Kristófot!Bizti hozzászokott már ahhoz,hogy otthon vagy,vársz rá!Nálatok hogy lesz ötödiktől?Tanulószobás lesz?
Jobbulást Zsófinak!Azért jöttök Lilláékhoz,ugye?
Dávid már nagyon nyűglödik. Elfáradt! Holnap rövidített óráik lesznek és csak 4,így már 11körül itthon lesz. Amúgy úgy néz ki,túl vannak minden dogán.Bár a német vizsga csak 9-én lesz.De így még lesz ideje rá rendesen felkészülni. Nekik idén nem kellett kompetenciát írni.Nem is baj,mert volt dolgozat elég!

Judyt!
Igazad is van!A szülői időpontja csak azért fontos,mert így van 2hónapja az embernek,hogy beszerezze,ami kell.Meg ugye mindent el kell látni a gyerekek jelével.És hát 2 (3) gyerek esetén ez is egy csomó idő!

Edit

Kép

Kép
edit73

Nekem szerencsém van az óvodai szülőivel, mert június 11-én lesz. Amikor elolvastam a levelet, amit küldtek az óvodából, azért elgondolkodtam. Szülőire? Én? Az lesz életem első szülőije szülőként!

Hír: Talán emlékeztek, hogy aggódtam bárányhimlő miatt. Tegnap volt egy kis riadalom, de aztán gyors vizit a doktornéninél és kiderült, hogy nem az. Úgyhogy jelentem kb. 1l óra múlva indulunk Alsópáhokra! El se hiszem! (Kb. 2 napja fejeztünk be a egy náthakorszakot, úgyhogy...)

Majd jövök...

Jó hétvégét Mindenkinek!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok :)

Edit :)
Mi az a kompetencia vizsga? Mihez kell érteni? Már többször hallottam ezt a szót, kisiskolával kapcsolatban.

Jó utat a Kolpingba, és érezzétek jól magatokat!

Kérdeztem a szobatisztaságot, hogy abszolváltátok-e már?

Szülöi: nekünk június 12-én lesz, és képzeljétek, hogy a szeptemberi ebédet már be kell július elején fizetni. Ezen mondjuk ki vagyok akadva, mert ne kamatoztassák az én pénzemet 2 hónapig. :shock: :shock:

Meme :)
Zsófinak kíméletes barihimlöt kívánok! Azért remélem jöttök Lilláékhoz.

Cat
Kép
cateye

Cat!
Azér ez durva!Ilyet még nem is hallottm,hogy ennyivel előbb kell kaját fizetni.Mert az korrekt,hogy ha aug. uccsó napjaiban be kell menni az oviba és befizetni ( a Dávidéknál az ebédjegy vásárlás tankönyosztáskor van,de napközit csak szept. közepén kell fizetni)
Kompetencia teszt: ez egy országos,központi teszt.Lehet hozzá csatlakozni,de nem kötelező.Az iskola dönti el,hogy akarják-e írni. 2.,4.,6. és 8. osztályosoknak van. Az addig megismert tudásanyagból egy általános felmérő teszt,amit meghatározott ideig lehet írni (olyasmi,mint egy érettségi). Jegyet nem kapnak rá a gyerekek,csak százalékos pontozás van.Ez alapján összehasonlíthatóak a gyerekek,osztályok,iskolák.
Érdekes dolog,nekem nagyon szimpi ez a kezdeményezés.Kb. olyan 4-5éve működik (azt hiszem).

Vikóka!
Jó utat és jó pihenést!Várjuk az élménybeszámolót!

Lilla!
Akkor talizunk a jövő hétvégén? Mi lett a kajával kapcsolatban?

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Bocs, most csak gyorsan....

Vizsgám meglett sikeresen, úgyhogy nyár!!!! Gyerekeket most vittem át a pótmamához, mi meg indulunk motorral Szlovákiába. :D Hétfőn írok bővebben.

Jövő szombaton akkor mindenkit várunk és bográcskaja lesz. Húst megvesszük, krumplit is és majd szétdobjuk a pénzt. A listát, hogy ki jön folytassátok lécci, hogy tudjak majd számolni, mennyi hozzávaló kell. Akinek van kedve, gondoskodhat valami desszertől. :wink:

Mindenkinek nagyon jó hétvégét!!!

puszi

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla,

Ugye elírtad??? Nem vasárnap??????

Remélem, félrenyomtad a billentyűket:-)

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!!

Nem vesztem el, csak majdnem...
Két hete a Peti, azt mondja este fáj a homloka mert beütötte (nem láttuk az ütést és nem volt sírás) és abban a pillanatban elkezdett sugárban hányni (a Gergőnek volt már agyrázkódása, így gondoltam ez nem jó jel) irány a doki, onnan a sürgősségi. Mindenhol hányt egy adagot, alaposan megvizsgálták, de semmit nem találtak, viszont azt mondták még egyszer hányhat, de a másodiknál mentőt hívjunk és vissza. Na még egyszer hányt, de napokig lestük, és nem értette miért nem csinálhat semmit.
Múlt hétvégén állatkertbe mentünk a barátainkkal, visszafelé a Gergő lett lázas egy pillanat alatt, és két napig lement, fölment a láza, lettek szép pöttyei is de csak egy fél napig, aztán nyomtalanul eltűntek ....

Kicsit besokaltam, hogy hónapok óta 24 órában csak velem vannak a fiúk...

NYÁR?!?!?!? TALI?!?!?!?!? irigykedem ezerrel!!
Itt még mindig nincs igazán jó idő, tegnap előtt még ment a fűtés ...

Ovisoknak nagy gratula!!! nagyon izgalmasak ezek az első szülőik!!

Sz.

Sz.

KépKép
sziszus

Sziszus,
ez ilyesztő sztori!!!!

Lilla,
a tali vasárnap lesz, ugye????

NNa, mi meg bugyizunk Benivel meg Sárival, és teljesen kész vagyok... a remény szikrája sem látszik, hogy ennek a két gyereknek bármi fogalma lenne arról, hogy mikor jön a pisi ill. hogy megállítsák ha már jön..! Ma kb 6x pisiltek össze mindent, kint kertben és bent is, takarítok ezerrel, és még mosolyogjak is, hogy szegények ne érezzék a csalódottságot.
Tudom, hogy lesz ez jobb, dehát 3 évesek és 1 hónaposak, könyörgöm, mikor???!!
Sári szívesen bugyizik, de véletlenül se sikerült még soha elcsípni egy pisit a wc-be, és nem is szívesen ül se szűkítőre, se wc-re, semmi sikerélménye (őgy kell felrimánkodni, és már pattan is le, hogy kész vagyok!). Benike felül, ha kérem, de ő se talál bele soha..pont akkor nem jön, azt meg nem tudja, hogyan kezdjen pisilni..
Jaj, biztos uncsi már, de ki akartam panaszkodni magam, nagyon aggódom emiatt :(

Kép
nettke

Sziasztok!

Mi is vagyunk....

Gergő újra beteg. 2 hétig tök jól volt, most megint. Mondjuk uncsitesó náthásan jött ide... Már gyógyulóban, mert múlt hét szerdán-csütörtökön kezdte. Viszont Vendelnek meg tegnap elkezdett folyni az orra. Hócipőm tele ezekkel a betegségekkel már!!!!!! Szerencsére most nem volt ez a brutál fulladás, csak pici nehéz légzés. Remélem hétvégére Vendel is oké lesz, jó lenne Lilláékhoz menni.
Akkor most vasárnap vagy szombat?

Minden ovisnak nagy gratula!!!!!!! Baba, Nektek meg a bölcsihez.
Cat, hihetetlen, hogy ott az áprilisban múlt 3 éves gyereket nem veszik fel? Mi lesz vele? Másik ovit keresnek? Gondolom, mert bölcsiben már nem maradhat, ugye.

Nettke!
Nyugi, egyszer majd sikerülni fog. Gondolom minden más jobban érdekli őket, mint ez a dolog. Ha látják Natin, hogy hogy pisil, az nem motiválja őket? Nálunk mindig megy ez az utánzás. ha Gergő bilizik, akkor Vendel is követeli, mégha csak 2 cseppet présel is ki magából.

Képzeljétek, tegnap du. kaptak először bugyit. Mondtam nekik, hogy most nincs rajtuk pelus, ugyhogy nem szabad pisilni a "Thomasos" bugyiba, mert nincs másik. Tényleg ez az egy van, mert még nem jutottam el venni. Olyan édik voltak, Vendel 5 percenként pisilt, nem szólt, hanem elkezdte rángatni a bugyit lefelé, aztán apa segített nekik, megmutatta, hogyan is kell állva. Persze mindezt a kertben. Gondolom ez most azért volt így, mert új volt nekik a dolog és nagyon tetszett. Pl. Vendel pisilt, Gergő végignézte, aztán közölte, hogy " Mégegyszer!!! " :D :D Vendel persze újra próbálkozott, szóval nagyon ment nekik, élvezték. Kiváncsi vagyok a továbbiakra.

Sziszus!
Elég ijesztő lehetett mindkét dolog..., főleg külföldön. Elhiszem, hogy nehéz 24 órában csak gyerekekkel. Lesz valami az ovitokkal?

Lilla!
Szlovákia....hmmm, tök jó? Egy egséz hétvégére?

Edit!
Kiváncsi vagyok az Olis dologra, nagyon érdekes. Biztos nagyon nehéz, de szerintem kitartással rá fogtok jönni, mi lehet a gond.

Meme!
Jól hangzik ez a munka, na meg, hogy munka... :D :D Biztos jót fog tenni, bár azt mondják, onnantól, hogy az ember visszamegy dolgozni sokkal nehezebb lesz. Bár Te biztos tudod, Kristóffal már végig csináltad.
Zsófi hogy van?

Ne haragudjatok, ha kihagytam valakit, de csak emlékezetből írtam...

Kata

Kép
kateduo

Kata, Nettke,

UGye nektek ígértem Lost4-et? Mostmár teljes az évad (nagyon-nagyon jó kis évad volt, tegnap nézetem meg az utolsó részt), úgyhogy ki tudom írni dvd-re, ha kell.

Vasárnap vinném is Lilláékhoz.

Kata,

Neked viszem a Marcipán cicát VHS-en és DVD-n is.
Remélem, vasárnapig meggyógyultok!

Sziszus,

Hááát, nem írigyellek most az időjárás miatt. Itt már teljesen nyár van, amit már nagyon vártunk.
A gyerkőcöknek jobbulást!

Nálunk a hétvége jól telt: szombaton Bábszínház, ma Gyerek sziget.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Igen, vasárnap lesz a tali- csak egy barom vagyok és elírtam. :oops: Már pénteken a motoron ülve eszembe jutott, hogy biztos hülyének fogtok nézni. :wink:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Detti,

igen, igen, mi kértük a Lost 4-et!!! Már nagyon kíváncsi vagyok rá!!! De jó, akkor vasárnap.

Lilla,

És? Milyen volt a motorozás meg a házasságiévforduló-ünneplés? erről nem is írsz!! :D

Kata,
látod, a fiaid már ügyibbek a pisiléssel..!! Nálatok gyorsabban meglesz úgy tűnik, és ez klassz!! :lol:

Kép
nettke

Detti!

Remélem megyünk. Várom a lostot, nagyon!!!!!!

Képzeld tegnap kezdtem el nézni a Veronica Marsot és nem tudom összerakni melyik dvd melyik évad, tiszta hülye vagyok.... Aztán elkezdtem nézni egy olyat, amiről úgy gondoltam, hogy az. Ja és nagyon tetszik!!!!!!!!!!!!!! Persze csak 2,5 részt tudtam megnézni. Most meg alig várom, hogy nézhessem. Szóval nagyon bejön.

Lilla!

Milyen volt a motorozás? Hol voltatok Szlovákiában? Tényleg most van a házzassági évfordulótok és ez alkalomból voltatok? Tök jó!!!!

Nettke!

Azért nem olyan egyszerű, most próbálom fokozatosan. Pl. Gergő elkezdett kakilni a pelusba. Véletlenül vettem észre. Beállt a sarokba és Vendel piszkálta, erre Gergő ellökte úgy hogy elesett. Rászóltam Gergőre, hogy nem szabad, erre ő kiabált, hogy "kaka" !! Mondom kakilni kell? Mondta, hogy igen. Mondotam, hogy akkor nyomás a wcre. Persze egy része már benne volt a pelusban, de tök lelkesen folytatta a wcn. Aztán még a bilibe is pisilt, viszont utána próbáltam neki kisgatyát adni, de a pelust kérte vissza. Így nem erőltettem és most pelusban van. Szóval lassan megy, de úgy érzem időben vagyok. Szerencsére nem sürget az ovi sem.

Na majd még jövök....

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok :)

Mennek a drukkok a szobatisztasághoz! Ne legyél elkeseredve az esetleges sikertelenségen, olyan hirtelen fog jönni a siker. Tavaly nyáron Oli még úgy összepisálta magát játék közben az udvaron, hogy észre sem vette, hogy pisil. :evil: :twisted: Azt hittem sosem lesz szobatiszta, de aztán láss csodát egyik napról a másikra megoldódott.

Kata :)
Ti is ügyesek vagytok. Azért, hogy nem sürget az idö az ovi miatt, sokkal egyszerübb a dolog.

Lilla :)
Hol motoroztatok? Mi volt az apropója? Mi újság az ovival?

Igazán mázlitok volt az idövel, gondoltam rátok. Szuper strandidötök volt.

Mi is strandoltunk egy barátunknál, a fiúk nagyon élvezték. :D

Sziszus :)
Hát ez a sugárhányás dolog elég rosszul hangzik. Azt hiszem én is betojtam volna rendesen.

Nem csoda ha fáradt vagy! :( :( Jó lenne ha pár órára a fiúkat be tudnátok adni valami nursery-be.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Lilla!
Itt epekedve várjuk a részleteket,te meg benézel egy fél mondatra??! :wink:
Majd egy címet (hogy mégis hova menjünk :wink: ) dobsz valamikor?

Nettke!
(és most bocs a többiektől!! :oops: )
Én úgy érzem,hogy ez is egy olyan probléma,amit igazán csak az érez át,aki szembetalálkozott vele.
Merthogy mióta látszólag nem szorong Oli,mindig bepisil.Én egyszerűen nem tudom rávenni (vagy csak nagyon ritkán) a pisilésre. Eltartogatja 2-3órán keresztül,de ha rákérdezek,akkor sose kell neki.Ha azt mondom,hogy akkor is próbáljon meg pisilni,megfeszíti magát és azért se!Aztán persze nemsokkal később meg bepisil! Egyszerűen úgy érzem,nem tudom motiválni semmilyen módon.Illetve rávezetni arra,hogy jobban érezné magát ebben a melegben bugyiban. Meg azt is látom,hogy sokszor nem tudja akarattal irányítani a pisilést.Beni meg a Marci,ha kérem,mindig tud pisilni (akár csak pár cseppet is).Oli vagy sokat (amikor már tényleg tele van a hólyagja) vagy semmit.
És ugye,nálunk (is) az "EGYSZER MAJD CSAK SIKERÜL" már kevés. Mert ovi nincs bugyi nélkül!Az meg ha tetszik,ha nem szeptember első napjaiban kezdődik.
Szóval én teljesen megértelek!Nem is tudok,mit mondani.Én is úgy kelek fel minden nap,hogy nem leszek rá mérges,szó nélkül öltöztetem,takarítok stb.
Én a pszichológus tanácsait úgy formáztam át,hogy megegyeztem Olival,hogy az udvaron csak bugyiban lehet (kivétel,ha jön valaki hozzánk,mert őt még ez is zavarja).Így nem kell takarítanom!A lakásban kérése szerint vagy bugyi vagy pelus.Ha elmegyünk itthonról,akkor ő szigorúan pelusban jön. Persze elfordul olyan is,hogy pelusban van,de szeretne pisilni.Akkor leveszem róla,belepisil a wc-be,majd vissza a pelus. (kakilni csak pelusban hajlandó)
Böliben biliznek velük?Vagy csak otthon tudjátok gyakorolni?
Arra,hogy nála ennyi idő alatt miért nem alakult ki az az érzés,hogy "jobb a bugyiban" (hisz minden kisgyermeket ez motívál,mikor már van párszor sikerélménye a bilivel),azt mondta a pszichológus,hogy ő ilyen típus.Nem minden gyereknél esik le ez pár nap,1-2hét alatt. Ő valószínűleg a bugyis időszakok után kipiheni (lelkileg,pszichésen)magát,amikor pelust kap.
Nagyon nehéz toleránsnak lenni ebben a helyzetben! Próbáljátok ezt is felváltva csinálni a Tamással ( mi is ezt tesszük)!Így jobban elkerülhető,hogy akár akaratlanul is olyat mondj,amit nem lenne helyes.
Ami még nálunk (szerintem) segített: hogy amikor meztelenek voltak (udvaron,kádban) és láttam,hogy pisilnek,akkor mindig mondtam közben nekik,hogy látos ezt kell csinálni a bilibe.

Kata!
Ügyik vagytok!Kislpésben fog ez is haladni!Azért,ha a kaki vége belement a wc-be,az irtó nagy szó!!!Nemsokára mind odakerül! :wink:
Jobbulást nektek!

Sziszus!
Igazán erős szemilyés vagy!!!Nagyon ügyesen kezeled ezeket a problémákat!Nem irigyellek,biztos nem lehet egyszerű!

Edit

Kép

Kép
edit73

Cat, Edit, köszi!!!!

Igen, tudom, csak türelem kell, és meglesz a dolog, dehát közben néha olyan nehéz... A bölcsiben majd ma beszélek Olgi nénivel, és ha nyitottak, hát viszek be több tucat bugyit és alsót nekik :)
Nálunk az egyébként tuti tipp, hogy ebéd és vacsi után Benit felültetem bilire, és pisil és kakil. Ezzel semmi gond, mert akkor kell. De máskor előre valahogy se ő, se Sári nem érzi, simán bepisilnek.
De nagyon jólesnek a vígasztaló szavak, meg hát, hogy más is jár /járt ebben a cipőben!!! És hát a tapasztalatok megosztása, az tényleg sokat segít!! Szóval még egyszer köszi :D

Kép
nettke

Sajnos mi a bölcsitöl túl sok segítséget nem kaptunk ilyen téren. Csak akkor amikor már szobatisztaságra "készregyúrva" vittem a fiúkat. De akkor úgy dicsekedtek nekem, hogy biztosan szobatiszták, mintha az Ö érdemük lenne.

Annyit vállaltak, hogy ráültették öket ebéd elött a wc-re, aztán visszaadták a pelust, ha nem volt produktum. :?

Sajnálom, hogy így küzdötök Olival. Én sem tudtam mindig a csalódottságomat leküzdeni, amikor Oli bepisilt mondjuk amikor 1 perce ültettem rá a wc-re. Nagyon nehéz dolog.

Hát igen, az ovi kezdés miatt kell hajtani a dolgot, de az még azért 3 hónap! Az nagy idö. Sok türelmet hozzá!

Cat
Kép
cateye

Nettke!
Még az jutott eszembe,hogy nálunk a Beninek meg a Marcinak az elején csak az állva pisilés jött be.Ülve valahogy sose sikerült.Aztán egyszer kitaláltam,hogy álljanak a bili fölé,akkor még terpeszben.Na ott tört meg a jég!Onnantól kezdve sokáig állva pisiltak,majd egyszer Oli miatt találtuk ki a wc-be állva pisilést ( ő rá nem ülne sem a bilire,sem a wc-re).Azóta mindhárman a wc-re járnak (ami azért is zsuper,mert nem kell állandóan bilit mosni).
Ja és minden pisi-kakinál mond Beninek (ha már délben-este ilyen jól megy): érzed,mit csinálsz,ott a pociban (mutasd neki,hogy hol) azt a nyomást,most van a kukiban a pisiben,ezt kell máskor is csinálni,így kell mindig pisilni.Valahogy fel kell hívni rá a figyelmét,hogy próbálja meg megjegyezni azt az érzést,ami a tele hólygot vagy a kakit jelzi.Illetve az az izommunkát,amikor összeszorítja és kijön a pisi,kaki. Hátha ezzel tudsz neki segíteni! A saját testüket már ők is figyelik,ert érdekli őket,hogymi történik bennük,velük.

Cat!
Bizony nem egyszerű!De bizti másnak sem,mindenkinek megvan a maga gondja ezen a téren is.Csak ha mindenki leírná,hogy mi volt az az apró mondat vagy mozdulat vagy bármi,ami szerinte a saját gyerekénél beindította ezt a folyamatot,sokat tanulhatnánk egymástól.
Igen,az én Olim sem egyszerű eset. És bár csökkent a szorongása,mégsem tudok rájönni,hogy miért nem indul nála el a kishangya,hogy mennyivel jobb érzés bugyiban lenni ebben a melegben. Mikor már kicsit jobb a helyzet,mindig visszatáncol.Pedig látszólag semmi nem történik, dicsérjük ezerrel,sose mondunk rá rosszat. De ő ebben az egyet előre,kettőt hátra taktikát választotta! :( Olyan jó lenne, ha valahogy át tudnám segíteni a saját maga építette akadályon.
Amúgy bejelentkeztünk a Gézengúz alapítványhoz egy felmérésre (pont az Oli miatt).16-án megyünk és a 3gyereknél az első vizsgálatot megcsinálják 8.000Ft-ért. (4.000Ft/fő lenne)Egyenlőre pszichológus beszélgetvelük, kb. 3/4óra lesz gyerekenként.
Kíváncsi vagyok,mit fognak mondani.

Edit

Kép

Kép
edit73

Én még valahogy halogatom ezt a fejlesztő dolgot, a Cat által ajánlott Lakatos Katalin módszert.. szerintem most nem teszem próbára még ezzel is a Sárikát. Lehet, hogy hülyeség, de őnála azért a szobatisztaságon meg az iszonyú hadarós pösze beszéden túl más gond nincs, sőt... élénk, ügyes, bátor. És azért , még csak 4 napja kezdtük a pelustalanságot.. Persze Edit, nálatok más a helyzet Olival. Kíváncsi leszek a Gézengúzos tapasztalatokra!!!
Cat,
Én beszéltem Olgi nénivel, és ő tegnap délelőtt magától levette Sáriról a bugyit!! (pedig nem is tudta, hogy mi próbálkoztunk, mert Tamás nem szólt reggel) És nem pisilt be, tartotta vissza, mint egy hős, és mikor ráadta a pelust délben, telepisilta!!! Wc-re, bilire nem akart ülni.. :cry: És mikor délután/este otthon voltunk, szintén ez volt, bugyiban ügyeskedett, és elkezdett számtalan pohár innivaló után sírni, hogy kéri a pelust. Persze hogy feladtam, és hamarosan kiöntött a pisi belőle. Szóval még nem tudja elengedni a "terméket" :(
Szóltam Olgi néninek, hogy Benivel is próbálkozzon, küldtem be 4 váltás cuccot :lol: Benike könnyen kezelhető, ha Natus bemegy pisilni, hozzá lehet csapni és felültetni. Kíváncsi leszek!!

Nálatok azért Olival már nincs gond, ugye? délutáni alvásra is szobatiszta?

Kép
nettke

Kata :) nagyon ügyesek a fiúk! Thomaszos bugyi, nekünk Sam tüzoltós is van, és a Petike mindig a néniset választja 8)

Nettke, én pontosan tudom mit érzel.

Szobatisztaság:
Ugye az enyémek is majdnem 3 évesek voltak, és semmi... de még kósza bilireülés se! Ha bugyit adtam rájuk, egyszerűen pelusnak használták.
Átbeszéltük szinte minden nap, vettünk egy könyvet aminek a végén egy gombbal le lehetett húzni a wc-t, ez arra volt jó, hogy szaladgáltak lehúzni a rendes wc-t.
Én személyes kudarcnak éltem meg. De erőltetéssel sem mentem semmire. Nálunk Gergő a makacs, ha valamit nem akar akkor nem csinálja, ez elég sokszor már borította a családi békénket is, iszonyatosan önfejű gyerek.
Szóval tanácstalanul feladtam, mivel itt mindenhol padlószőnyeg van a bugyibapisilést elvetettük.
Aztán egyik reggel közölte a Gergő, hogy bugyit kér, gondoltam valami hóbort, mivel 3 napos hétvége volt, az apja szinte folyamatosan ment utána a bilivel. Ahogy néztük, mindig olyan fejet vágott mikor pisilt, mint aki most érzi először az érzést, nem tudom jobban megfogalmazni. (mikor beszéltem egy pszichológussal, azt mondta ez érés kérdése, én mindig azt gondoltam, hogy megértse a kis agyával, de ahogy néztem inkább hogy "megérezze" magát az ingert) Egy hét alatt éjszakára is szobatiszta lett. A Peti két hétre rá, ugyan így. Mintha "bekapcsolták" volna bennük az érzést. Nem azt hogy rossz a pisis pelusban/bugyiban, hanem ahogy érzik ahogy jön a pisi vagy a kaki. Azóta egyikőjüknek sem volt baleset se éjjel se nappal.

Az én gyerekeim mindenben le vannak maradva, ami iszonyatosan zavar engem, de a legtöbb esteben tehetetlen vagyok, aztán mikor stabilan kell már használni valamit, eltűnik a különbség a kortársiak és köztük (járás, beszéd... stb. ) Persze engem nem sürget az ovi, és ha itt járnának, akkor a 3 hónapostól 4 évesig vannak egy intézményben (persze külön csoportban), de senkit nem zavar, ha a 3 fölötti gyerek pelenkás. Nem küldik sehová és nem néznek rosszallóan a szülőre ...

Kata, Cat, adnánk mi őket most már, de előbb költözni kell, mert amíg nem vagyunk bejelentve az óvoda körzetébe, nem veszik fel őket, de ez már csak pár hét, legalábbis remélem!

Edit :) :( nem vagyok erős, nekem is görcsbe ugrik ilyenkor mindenem, aztán lepereg a fejemben mit kell gyorsan csinálni. De gondolom minden ilyen kisebb nagyobb trauma valahol lerakodik bennem, épp a minap gondolkodtam, hogy fel lehet e ezeket dolgozni, mondjuk nem konkrétan egy agyrázkódásra gondolok, hanem amit évek óta cipelek és csak gyűlik-gyűlik...

Sz.

KépKép
sziszus

Most csak neked gyorsan. Rékám pont ilyen volt a bilizés elején. Borkának már tavaly nyáron is sikerült a pisi, de teljesen érdektelen volt. Pisilt, ha rátettük, de nem szólt. (Mondjuk még akkor sem, amikor már elvileg szobatiszta volt. Nála nekünk kellett figyelni.) Rékának viszont semmi. Gyakoroltunk szorgalmasan, de nem jött rá, hogy kell elengedni. Aztán egyszer itt volt a pécsi mama és rászólt, hogy "nyissa ki a pisilőjét" és sikerült. DE!!! Ő még a szobatisztaság előtti hetekben is fél órát ült reggel a bilin, hogy produkálni tudjon egy pisit. Nehezen tudja elengedni magát. Még most is csak "kényelemben", szűkítőn vagy bilin ülve tud pisilni. Guggolva, vagy úgy hogy tartom egy rendes wc-n, nem megy. Nem érzi magát biztonságban és ez annyira kényelmetlen, hogy begörcsöl. És a szobatisztaság elején még hetekig könyörögni kellett neki, hogy pisiljen akkor is, amikor nincs tele a hólyagja, mert el fogunk menni itthonról. Volt, hogy egy fél liter pisit hozott volna sétálni, mert még nem érezte úgy, hogy kell. Parancsra, csak úgy meg nem ment.

Mindezek ellenére két hét alatt teljesen szoba és ágytiszta lett és talán két-három balesete volt ezután, talán még annyi sem. Az első héten úgy ment mint nálatok. Hatszázszor bepisilt, de néhány nap alatt ez lecsökkent párra, aztán meg teljesen. Meg kell érezniük és aztán villámgyors az egész. Nem hiszem, hogy nálatok olyan gond lenne, mint Editnél, hogy valami pszichés gátja van a dolognak. Egyszerűen még most tanulják, de ezt tényleg csak néhány napig tart normál esetben.

Sztem játszatok valamit, amíg ül a bilin, hogy ott maradjon legalább egy ideig. Nálunk még nagyon sokáig a bilin meséltek egymásnak könyvból, vagy énekeltek, mondókáztak. Nagyon élvezték. Elvoltak egy fél órát is. Amikor már tényleg jönni akart a pisi, akkor Ré elhallgatott és koncentrált a "pisilő kinyitására". Ha Bobó felállt, akkor mi odamentünk, és "lefoglaltuk" Rékát, amíg nem sikerült. Sztem kell egy kis gyengéd erőltetés, hogy legalább az első sikerélmények meglegyenek. És próbálj valami kis rávezetést, hogy mit is kellene csinálni.

Fel a fejjel, biztos menni fog! Három hónap még nagyon sok idő.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Jó ötlet volt a Gézengúz. Kíváncsi vagyok mit mondanak.

Nem lehet, hogy Olitokban ez dac a szobatisztasággal szemben? Mert nálunk Olinál egyértelmüen dac volt. Ö minden újtól idegenkedik, alapból taszítja. Ha mi hajtjuk a dolgot, akkor annál inkább nem csinálja. Aztán egyszercsak magától csinálja. Így voltunk a szobatisztasággal is. Ö már régen szólt, hogy most pisil a pelusba, most kakil a pelusba, tehát érezte, de nem volt hajlandó azért sem wc-zni, mert az új dolog.

Rendes volt akkor Olgi néni! Ha Beni látja, hogy a fiúk állva pisilnek az udvaron, akkor nem csatlakozik hozzájuk? Az olyan nagy kaland, tavaly nagyon élvezték, még Oli is, aki akkor még nem is volt szobatiszta.

Nálunk Olinál teljesen megoldódott a szobatisztaság, egyik napról a másikra, pont 3 év 1 hónapos volt. Rögtön déli alváshoz is elhagyta a pelust, amikor ráérzett az ízére, és rájött, hogy nem olyan ördöngösség. Már az éjszakait próbáljuk elhagyni, mert egyre többet mondja, hogy már éjszaka is tudná tartani. Bevallom még nem volt lelkieröm levenni róla.

Sziszus :)
Na a Sam a tüzoltó-s bugyi nálunk is nagy sztár lenne. Imádják a fiúk.

Engem is zavart, hogy Oli másképp fejlödik mint a többi gyerek. Mindent csinált idöben, tehát az átlagban benne volt, de nem volt egy gyorsvonat fejlödésileg. Ezért vittem el a szenzomotoros fejlesztésre. Igazolódott is a gyanúm, hogy van lemaradása, ami fejleszthetö. Ilyen gyanú a 3 éven túli szobatisztává válás is, ami ha egyéb gonddal párosul, pl. erös dac, szocializálatlanság, félösség, vagy az ellenkezöje agresszió, akkor késöbb gondokhoz vezethet.

Ha hazajöttök, érdemes lenne a fiúkat megnézetni, mert egyéni tornát adnak rá, ha szükséges, és te otthon tudnád tornáztatni öket.

Nekem nagy örömöm volt a múlt héten, mert szóltak a bölcsiben, hogy Oli hirtelen rengeteget fejlödött, amit én is látok. (ök nem tudnak a tornáról, nem mondtam bent direkt). Hát ez a spontán érése mellett a torna eredménye is.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,

Remélem, most az egyszer nem jön be az időjósoknak az előrejelzés :roll: Elég fos időt mondanak a hétvégére :(

Szobatisztaság: Így, hogy van 27 hónapunk a szobatisztasághoz, nem aggódom. Itthon bugyiban vannak, és leginkább pelenkának használják :roll: Bernát korábban szólt, hogy pisilnie kell, most már nem... Ambrus meg akkor szól, amikor éppen pisil. Úgyhogy nem is nagy baj, hogy szeptemberben nem megyünk oviba.

Jól emlékszem, hogy valamelyikőtök sráca lúdtalpas? Mi látszik akkor?

detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Most vagyok "beszokóban" az új munkahelyemen, úgyhogy egy ideig azt hiszem nem nagyon tudok írogatni. a szobatisztaság témához azért leírom én is, hátha segít valakinek:

Nekem azzal hogy elengedni a pisit, kakit, wc-re vagy bilire ülni, soha nem volt gond, így ahhoz nem tudok hozzászólni, nekik mindegy, hogy bili, szűkítő, sima wc, utcán ölben tartva, pisilnek mindenhogy. A kaki előbb ment bilibe, a pisi mindig becsurgott. 2.5 évesen kezdtem gyúrni a témára, mivel ugye 3 évesen ovi, meg egyébként is nyár volt. Csengénél fokozatosan, de viszonylag rövid idő alatt ment, nappalra szobatiszta lett 3 éves korára így az ovival nem volt gond. Pepe 3 évesen még be-bepisilt, alvás közben pedig szinte mindig, az volt a csoda ha nem volt baleset. Először igyekeztem jó képet vágni hozzá, aztán veszekedtem, ígérgettem, stb. Semmi nem használt, csak még rosszabb lett. Láttam, hogy nagyon bántja a dolog így úgy döntöttem, hogy tényleg nem foglalkozom vele, ha nem mehet oviba akkor marad itthon, akkor még nem volt munkahelyem. Aztán csak elkezdtük az ovit, de balesetek továbbra is voltak, még oviban is (volt olyan nap hogy többször is, sőt egyszer be is kakilt), bár itt szerencsére nagyon rendesek az óvónők, sosem szóltak emiatt. Biztos hogy neki sem mondtak vagy éreztettek semmit, mert sosem említett semmi ilyesmit az ovival kapcsolatban. Aztán mondjuk elég sokat betegeskedtek, de mostanában hogy jártak oviba már Pepénél is egyre kevesebb volt a baleset, délutánra már itthon sem pisilt be. Viszont őt egyáltalán nem motiválta a pelusnélküliség, tök mindegy neki hogy mit adok rá, szerintem ha most pelenkában indulnánk el valahová akkor sem tiltakozna. Az éjszakák még most is nagyon sokáig pelenkában teltek, de ez tényleg nem izgatott, azt úgysem tudja senki, egyszer meg csak kinövi. Csenge egyszer mondta, hogy neki már nem kell pelus és nem pisil be, így nem adtam. És egy-két balesettől eltekintve nem is kellett. Pepe néhány héttel ezelőttig éjjel masszívan pelenkás volt, gyakorlatilag eseményszámba ment ha nem volt tele a pelenka reggelre. Most hogy tervezgettük a nyaralást, emlékeztek a tavalyira és mondták, hogy menjünk tengerpartra, repülővel. Erre én mondtam, hogy repülőre ilyen nagy gyereket nem engednek fel ha pelekás, ő meg még bepisil éjszaka. Azt mondta, hogy ő már tud vigyázni, nem fog bepisilni. Este nem is engedte a pelenkát, rettegtem és nézegettem egész éjjel, hogy moshatom majd az ágyat :( És nem pisilt be! És azóta sem, egyszer sem volt baleset! Szóval így utólag nála ez egyszerűen az volt, hogy tényleg nem izgatta a dolog, mintha nem tartotta volna fontosnak, ígérgethettem, mondhattam én akármit. Aztán mikor meglett az a motiváció ami már számára is fontos volt, egyből meg tudta csinálni. Persze tippem nincs, hogy mi lenne az, én is vettem pónis bugyit, ígértem toronyórát lánccal, semmi nem jött be. Erre meg nem is gondoltam, csak úgy kicsúszott a számon.
Ez a mi történetünk, talán segített valamit.

A többiektől bocs, de most nem érek rá többet írni :(
Szép napot mindenkinek!

Ditke
ditke62

Detti :)

Nálunk volt lúdtalp. Befelé dőlő bokáról és kicsit befelé eső térdekről felismerhető.

Az időjárásért én is rimánkodom hétvégére, hogy jó legyen. Járjuk az eső űző táncot.

Cat
Kép
cateye

Cat,

A befelé eső térd az az X-láb??? Mert Bernátnak nagyon olyan a lába :( A bokáját majd még megvizsgálom.

Már kértem időpontot a SOTE Ortopéd klinikájára, de előtte még meg akarom mutatni a körzeti dokinak, hogy tényleg érdemes-e elmennünk. Sajnos nekem nagyon rosszak a lábaim (orvosi szempontból :lol: ), és úgy néz ki, hogy Bernát örökölte :(

Detti

KépKép
kiliman

Sziszi, Ditke, Brigi
köszi a tapasztalatokat!!! Sokat segítetek, próbálok mindenfélét felhasználni abból, ami a Ti tapasztalatotok volt! :lol:

Brigi, :D
én megcsináltam a bodzaszörpöt ahogy írtad, tegnapelőtt be az edénybe, ki a napra, és tegnap megkavartam, és felpezsdült kissé.. nem lehet hogy ebből bodzaBOR lesz?? :lol: :lol:
Ma kiveszem, leszűröm aztán meglátjuk.. de neked nem volt ilyen?

Kép
nettke

Sziasztok!

Nettke, Brigi!

Mi is Brigi féle módon szoktuk csinálni a bodzaszörpöt, azzal a különbséggel, hogy nem a napra tesszük, hanem bent volt eddig a konyhában. Így kb. 4-5 nap volt, ha jól emlékszem. Még régen így mondták nekünk. Az viszont tény, hogyha kész van, nem lehet hetekig tárolni, mert akkor erjedt lesz, bár olyan hamar megittuk, hogy esélye sem lett volna megerjedni.
Ez a napon való dolog gondolom azért jobb, mert sokkal hamarabb készen lesz.

Undorító idő van!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szobatisztaság: Majd Lilláéknál gyakorolunk.... :D :D :wink: :wink:

Kata

Kép
kateduo

Azért x láb lehet lúdtalp nélkül is, sok pasinál van. :D

Nálunk tipikusan az a lúdtalp van, amikor a befelé esö bokák miatt a térdek is befelé fordulnak kicsit, így x lesz a lábszár.

Egyébként hiába adtak rá ortopéd cipöt, nem lett jobb, és a tornával sem javult. Nekem az öcsémnek volt lúdtalpa, és sosem nötte ki.

Az én lábam sem egy 100-as ortopédiailag.

Cat
Kép
cateye

Nekem ez a bodza receptem van. Nem csináltam meg, de mindenki esküszik itt rá:

5 liter vízhez 80 dkg cukrot szirupnak megfőzünk. Lehűtjük és a nagy üvegbe öntjük. 5-7 bodzavirágot, 4 citromot felkarikázva, 3 dkg borkősavat vagy citromsavat teszünk az üvegbe és 3-4 napig állni hagyjuk. Csinos üvegekbe fejtjük és hűtőszekrényben tároljuk.

Cat
Kép
cateye

Nálunk bor még nem lett. Viszont, ha sokáig áll az egész, akkor sziruposabb és nyúlósabb az állaga. Múlt héten mielőtt elutaztunk nem volt időm kivárni a két napot, és hamarabb leszűrtem. Artúrnak így jobban ízlett, úgyhogy az utolsó párat csak egy-másfél napig áztattam, és az sem végig tűző napon.
Lehet, hogy így kicsit pocsékolósabb, de bodzánk van elég. :lol: Bár már nagyon a vége felé, sajnos. :cry:

Én azt olvastam, hogy a szörpöt (amit sziruppal csinálsz és kevés tartósítóval), ugyanúgy el lehet tenni, mint más szörpöket. Ez a friss ital viszont tényleg csak hűtőben tartható el pár napig, mert valóban megerjed. Még van az a fajta, ami csak frissen jó és szörp (tehát hígítani kell). Ezt meg a mélyhűtőben lehet elvileg tárolni. Az italt is gondolom, de kinek van akkora fagyasztója. :roll: Caté ilyen hígítós friss szörpnek tűnik.

Sztem holnap lesz turi, bár ma nem láttam kiírva, de néha csak este teszik ki, úgyis mindenki tudja alapon. Csajok mondjuk kicsit náthásak, de ha van kedvetek ....

További szép napot!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Na,ezt a lúdtalpas dolgot én is elmondhaton az uramról és a nagyfiamról is! Csinálhattunk akármit,sokat nem javult. A Dávidnak is szerintem a génjeibe van,mert apa ilyen,pedig őt is hordták gyerekként tornára is,lúdtalpbetétes cipője is volt stb.
Azt hiszem,azért fiúnál nem olyan gáz (egy bizonyos mértékig).

Itt is undorító idő van.Egész délelőtt zuhogott az eső!1órát festettünk haéakat!!! :roll: :lol: Tel a konyhám piros-kék-zöld halakkal!Utánna meg jól bepalacsintáztunk (4-esben,mert apa a dogozójában).Most pedig várom,hogy elaludjanak!!! :lol:

Örülök neki,hogy mindenki csatlakozott a szobatisztaság témához és elmésélte tapasztalatait!!!

Nettke!
Azért ebből is látszik,hogy valamelyik gyerkőccel mindenki küzdött hosszabb-rövidebb ideig.Tehát csak a (mese)könyvekben van úgy,hogy ráültetem a bilire,véletlenül belepisil,aztán már minden megy magától! :twisted:
Biztos vagyok benne,hogy menni fog,csak rágd a fülüket,mert már benne vagytok az időben és igenis tudják!Csak még nem jöttek rá,hogyan lehet ezt a pisi dolgot gyorsn lerendezni a bilibe (mert ugye várnak a játékok és hát az érdekesebb)!!!
Amúgy nálunk a szobatisztaságon túl azért Olira teljesen igaz az is,hogy ügyetlen,nem épít,nem (vagy csak nagyon ritkán) utánoz, figyelme csak a tv-vel köthető le hosszabb ideig+ a mozgásfejlődésének elmaradása,mászás hiánya (emiatt dévényeztünk). Ha te nem tapasztalsz ilyet,akkor nincs is Sárival gond!
Meg tudod,én látom a Dávid és az Olivér fejlődése közötti őrült párhuzamot. Oli is (ahogyan annak idején Dávid) mindent kidumál! Olyan logikai érzéke van a hallott infok öszekapcsolásához,hogy csak lesek. És utólag a Dávidra is mindenki azt mondta,hogy azért nem vették észre a diszgráfiáját,mert "kidumálta",elfedte a magas inteligenciája. Na most ez az ördög azért rendesen bujkál bennem.Így most inkább elviszem őket feleslegesen,mint hogy 2-3év múlva kiderüljön,hogy ezek a jelek már azok voltak Olinál,amik előremutattak egy későbbi tanulási zavarhoz.

Cat!
Abszolút dac is lehet benne!!!(a Tamás szerint 100% dac)Sőt van is egy jó adaggal,hogy csak azért se! Csak most én már nem érek rá kivárni őkelmét,így muszály csinálnia,ha akarja,ha nem!
De azért szeretném tudni azt is,hogy más nincs a háttérben.
Meg ami nagyon aggaszt,hogy bilire,wc-re nem ül rá!(ezért kell a pszicho) Pedig anélkül nincs kaki. Még ezzel hajlandó vagyok várni egy kis időt,hátha valahol megtörik nála a "jég". De arra nem vagyok hajlandó,hogy még 6évesen is (ahogy sokan csinálják) azért adjak rá pelust,hogy belekakiljon,mert máskülönben visszatartja. Ugyanis most ezt csinálja.Ha bugyiban van és érzi,hogy kakilnia kell,inkább leül,tartogatja. Ha észreveszem, letagadja,hogy kakilni kell neki. Ha nem adok rá pelust,inkább a bugyiba kakil (ha már nem bírja tovább).Ha ráteszem a bilire,wc-re,őrjöng!Úgy pedig nem lehet kakilni.
Amúgy ma+tegnap egész nap bugyiban volt és nem pisilt be!Sőt!Többször szólt is,hogy pisi lesz!Ma egész délelőtt bent voltunk és semmi gond nem volt azzal,hogy bugyiban legyen (na jótegnap vettem egy csomó új alsónacit nekik :lol: )
Most pedig kikönyörögte,hogy bugyiban aludhasson.Merthogy a többiek is abban alszanak. Így neki is bekerült a gumilepedő az ágyába. Igazából nem reménykedem benne,hogy nem pisil be.De hátha!Mivel ő annyira kérte és ígérte,hogy nem fog bepisilni (meg ma -mivel nem volt meleg - nem is ittak sokat)
Azt még leírod,hogy amikor Olitokat elvittétek ilyen vizsgálatra,pontosan mit csináltak vel?Mit kérdeztek,mennyi ideig tartott?Oli hogy reagált ár?Illetve mit állapítottak meg nála pontosan?
Tök jó,hogy ennyire látható a fejlődés és már a böliben is észrevették! Mennyi ideje jártok?

Lilla!Meme!
Merre vagytok?

Annamariról nem tudtok semmit?Teljesen elveszítettük?

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit,

én is vettem tegnap bugyit és alsókat, nagyon klasszakat a H&Mben, úgyhogy Beni ma azt kérte, hogy bugyiban mehessen bölcsibe pelus helyett :lol: remélem nem pisilte össze az apja autóját... :roll:
Amúgy Sárika sem hajlandó most 2 napja semmire ráülni!!!! Képzeljétek tegnap felpattant mese közben, hogy nem jó a bugyi, pelust akarok, vedd le, nem akarok bepisilni, és rá kellett gyorsan adnom egy pelust (csak odatartottam köré), és fél litert pisilt bele, addig tartogatta amíg csak bírta, de nem akar felülni. Ez így már aggasztó lenne? Én már annak is örülök, hogy így tartja, aztán csak megbarátkozik valahogy a wc/bilivel.. végül is eddig mindig szívesen felült, és bohóckodott rajta, amíg nem volt tétje a dolognak!!

Brigi,
na majd ma leszűröm aztán meglátjuk :D
Asszem ha tudok még szedni a bokrokról, akkor a Cat féle tartós/higítós szörpöt is kipróbálom!! Arra emlékszem gyerekkoromból, hogy milyen fincsi volt!!

Kép
nettke

Cat,
szerintem a lúdtalp-téma az nem egy gyorsan gyógyuló/korrigálódó dolog!! Igazából sokszor a szinten tartása, a folyamatos romlás elkerülése a cél, hogy később, felnőttként a járást akadályozó deformitások (bütyök, kalapácsujj stb) ne jöjjenek ki. Ezért kell tornázni, erősíteni az izomzatot folyamatosan. A betétek meg a tudomány mai állása szerint csak ellustítják a talpat, ezért javasolják csak ezeket a szupináló cipőket a gyerekeknek. Szóval biztos jó Olinak, de nem ilyen rövid távon. :)

Kép
nettke

A vizsgálat a BHRG-nél, a feladat kiadással együtt 1 óra 45 perc volt. Ezalatt sok feladatot csináltattak vele, amire pontokat kapott. Néhányat leírok: bukfenc, trambulinon ugrálás, ugrálás forogva, jobbra, majd balra, rajzolás: volt egy duplavonallal körberajzolt pálya, és Olinak ceruzával jobbról balra, majd balról jobbra a két vonal között maradva körbe kellett rajzolni a pályát (persze nem tudta, többször kiment a vonalból). Volt olyan feladat, hogy egy seprünyelet kellett két kézzel tartania a kezébe, és az elé lógatott labdát, amit elöször jobbról majd balról lógattak, meg kellett ütnie a seprünyéllel. Sok gyakorlattal a két agyfélteke összehangoltságát nézik, a kereszt irányú dominanciát, ami nem jó.

Oli nagyon jól bírta a vizsgálatot, teljesen együtt müködött. De neki nagyon jó a monotóniatürése, kitartása. Dícsérték is, hogy a legtöbb kisgyerek nem bírja így, elszaladnak, nógatni kell öket, nem közremüködöek. A végére mondjuk elfáradt, akkor már nehéz volt vele, de az volt a szerencse, hogy nem volt Samu ott, és így két felnöttel rávehetö volt a "munkára".

Nekünk azért is jó ez a torna, mert Olinak jó a monotónia türése, elég sokára borul ki, hogy nem akar valamit csinálni. Így a 4 hétig minden nap ugyanazt a gyakorlatsort végig lehet vele csinálni, ami a módszer lényege ugye, csak a 4. héten nyafog már, hogy elég neki. Egyébként február óta csináljuk, és már a második feladatsornál tartunk. Ezután lesz még egy felmérés július végén, és ha az jól sikerül neki, akkor csak csoportos fejlesztésre kell járni majd egy héten egyszer vele, vagy hidroterápiára. Oda már Samut is akarom vinni, neki sem árt, tréningben tartja öket.

Biztos igazad van lúdtalppal kapcsolatban, nem lesz rövid idö alatt javulás. Csak itt a rossz példa elöttem az öcsém, aki világ életében lúdtalpas is maradt.

Éjjel jutott eszembe, hogy Sári nagyon jó úton jár. Oli is elöször amikor tavaly nyáron Olgi néni levette a pelust róla az udvaron, nem pisilt be, csak amikor rátette ebédnél, akkor telenyomta a pelust. Így kezdödött nálunk is, hogy visszatartotta. Én már ezt is eredményként könyveltem el, hogy képes tartani.

Egyébként a fiúk minden nap mesélik, hogy mi van a szobatisztaságra szoktatással Sárival meg Benivel. :D

Olyannyira jól sikerült a szobatisztaságuk, hogy tegnap azzal fogadtak a bölcsiben, hogy összepisilték a csúszdát brahiból a fiúk a Lindussal az élen. :evil: :twisted:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Edit!
Vagyok, csak vizsgaidőszakom van, még hátra van 3 vizsgám, az egyik ma 18,30-kor.
Majd jövök és mesélek, de leghamarabb pénteken este, mert pénteken is vizsgázom.

Hír csak annyi, hogy Péterem összetörte az autót, így a Lilláékhoz való menetelünk bizonytalan, bár nagyon szerettem volna menni. Majd még megbeszéljük, hogy lehet odajutni bkv-val, meg ugye jó volna, ha nem verné szét az eső az egészet. Szaladok, mert messze nem tudom még az anyagot.

Puszi,
Annamari
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Bocs, megint nem írok.... csak ezt, mert mindjárt felrobbanok, vagy megüt a guta, de legalábbis a bőgés határán állok. :evil: Jött ma egy levél, hogy megállípították a gyerekekről, hogy jogosultak oviba járni, de nincs hely, ezért a felváteli kérelmet átirányították egy másik kerületi oviba. Ja, oda, ahol épült egy k nagy lakópark!!! Hát, biztos oda sokkal több esélyünk lesz bejutni!!! Nem hiszem el!!!! Mi leszünk az egyetlenek, akik nyárra betöltötték a 3-at és nem mehetnek oviba!!! De legalább bölcsisek lennének, akkor letojnám!!! És megint nem alszanak! Hogy a fenébe fogok így szakdogát írni?!!! A f-om kivan!!!!!

Mondjatok vmi biztatót!!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla,

Bíztatót nem tudok írni, sajnos :( Azt megértem és elfogadom, hogy minket nem vettek fel oviba, de hogy olyan gyerekeket, akik betöltötték a 3. életévüket, miért nem, az már számomra is különös.

Egyébként nálunk olyan gyerekeket utasítottak el, akiknek az anyjuk vagy nem dolgozik, vagy terhes.

Én holnap be se megyek a körzetisbe, mert úgyis tudom a választ :roll: A többi, ahová jelentkeztünk, meg úgyis értesít írásban. Na, én akkor megyek falnak és csinálok botrányt, ha jövőre se vesznek fel helyhiányra hivatkozva.

Sebaj, jó lesz nekünk a bölcsi, ott legalább csak 8-an vannak egy csoportban.

Annamari,

Húúú, sajnálom, ami a kocsival történt. Remélem, azért csak el tudtok jönni vasárnap... (és remélem, hogy tudunk menni valamennyien, és nem fog esni az eső).

Detti

KépKép
kiliman

Sajnálom. :( :( Ez kész röhej, hogy 3 évet betöltött gyerekeket sem vesznek fel. Azért ne add fel a távolabbi ovit.

Ezt nem tehetik meg, hogy jövőre sem veszik fel őket. Ha mindkét szülő dolgozik, és közel 4 évesek lesznek, akkor nincs az az isten, hogy ne vegyék fel őket.

Annamari :)
Sajnálom azt a fránya autót!!! Azért remélem el tudtok jönni vasárnap. Mi nagyon szívesen elvinnénk titeket, ha 7 személyes lenne az autónk.

Cat
Kép
cateye

Lilla!

Sajnálom. :((((( Ez tényleg szar és nem is tudok vigasztalót mondani. KÜlönösen, hogy az ember már készíti fel a gyerekeket, akik várják az ovit, aztán mégsem mehetnek. Ez nekik is rossz. :(
Azért hátha a másikba felvesznek, vagy valaki visszalép. Ilyen azért sokszor előfordul. Remélhetőleg a várólista elején álltok és akkor lehet még belőle valami.
A diplomát meg meg fogod tudni csinálni. Nem kell túlzásba vinni és kész. Kit érdekel, hogy milyen lesz, ha megvan. Én így utólag tuti nem dolgoztam volna annyit az enyémmel. Legalábbis nem kellett volna. :roll:

Csajok

Most várjam a rossz időt, mert ide is jönni fog??? Nálunk egész tűrhető idő volt. Még a játszóra is lementünk így, hogy nem tűzött a nap.

Annamari!
Vizsgákhoz megy a drukk. A kocsit sajnálom. Remélem azért valahogy el tudtok jönni.

Szép estét mindenkinek.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

sziasztok!

Sajnos nem tudtam vissza olvasni.... :cry:
De, sajnos nem tudunk vasárnap a talira menni, remélem még időben szólok.

A munka jó, az időmet azért rendesen be kell osztanom, majd alakul, meglátjuk....

Amint kicsit utolérem magam jövök. ( annyi minden közbe jött az utóbbi 3 napban, hogy önmagában elég lenne, nemhogy a munka kezdéssel együtt... :roll: )

Szép estét!

Meme
szinta

Meme
sajnálom, hogy nem jöttök!!

Annamari,
jesszus, már csak ez hiányzott!! Péternek remélem nem lett baja. Totálkár, vagy még használható lesz azért?
Drukkok a vizsgához!!

Cat,
a csúszdapisilést nem hallottam.. hmm :roll:
Benikém este hatalmasat pisilt a zenélős bilibe :lol: :lol: !!!!! és ma is bugyit kért reggel (ja és tegnap nem pisilt be útközben, csak a bölcsiben :D ), szóval kezdi kapisgálni.

Lilla,
a remény hal meg utoljára... bízzunk, hogy a másik oviba felveszik őket!!!! Nem tudok mit mondani, azt hiszem hasonló helyzetben őrjöngenék és bőgnék.. de ez semmit nem segít effektíve..

Kert parti: édességet viszünk, innivalót viszünk. Meg valamit??
Ja, és mikor lesz vasárnap??? Alvás után, délután? Hogyan gondoljátok?

Kép
nettke

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: