A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Nekem is kéne pedikűröshöz mennem...vagy manikűrös??? :oops:
Mindíg összekeverem....na mindeggy ...lábászhoz kéne mennem
Vendég

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.20 10:12-kor.
pironya

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.20 10:12-kor.
pironya

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.20 10:13-kor.
pironya

Pironya, te jó ég! Erről még nem is hallottam, na jól nézünk ki.

Igen, nagyon jól lehűlt a levegő, kicsit most esik is. Már annyira hiányzott! Érdekes, mert állítólag nincs is front...

Én mindenesetre kiválóan keményedtem az este meg éjjel, olyan jó lenne, ha beindulna végre valami...

Kép
elan

Jó reggelt!

Babákok csodaszépek! Nem tudok betelni velük... Képeket méééég, légysziiii ;)

Pironya: Én is elképzetelek :lol:

Nekem fodrász, kozmetikus lenne még a szülés előtt :roll: Ha végre megkapnánk az elsején esedékes fizut, akkor már rég túl lennék ezeken :evil:

Egyébként a Margitba is vinni kell pl. pelust, popsitörlőt, ha akarok, akkor rucit is... Meg textil pelust is... :roll: Mind1, be van csomizva...

Bari: Mai para? Remélem, minden rendben... Eszembe jutottál, mert Bencém tőle szokatlan módon még meg sem mozdult... Remélem hamarosan pótolja, mert akkor apát ma nekem is haza kell rángatnom... :roll:

Kép

Kép
bettica

Elan: Nálatok már esik is? Itt még csak beborult, remélem lesz jó kis zuhi is...

Kép

Kép
bettica

[quote="gigaboszi"] írta:gigaboszis milyen kedvelt a Marcell név :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(én is szeretem... Marcell-napkor születtem)

Barika
:lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Pedikür a láb, manikür a kéz... tudod, a manit a kezembe kérem... :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.20 10:13-kor.
pironya

Bari
Nekünk nem kellett semmit bevinni a kórházba a babának... legfeljebb néhány textil pelust...
És már a 38 hetet betöltötted
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Piro
Nálunk a meleg még nem nagyon érezhető... én egyébként bírom a nyarat... napelemmel működöm...
Hasfájás... nem vettem még észre...
Vendég

Bettica őszintén szólva az ébredés utáni első fél órát az én haslakóm is mozdulatlanul töltötte... :twisted: :twisted:
És bizony megpiszkáltam egy kicsit :oops:
Jaj olyan paramami vagyok :oops:

Gigi így már soha többet nem fogom elfelejteni,hogy a manikűr a kéz...hogy ez eddig nem jutott eszembe :lol:

Pironya:tényleg közel van a hétfő!!Voltak is már rémálmaim,de nem mesélem el inkább :?
Na ezzel a magzatvizes dologgal engem is megijesztettél :oops:

Időjárás:végre borult az ég és hüvi van

Tető majdnem kész...hajrá debrecen :lol:
Vendég

Reggelt!

Én is jóslófájtam már megint éjjel...

aztán SEMMI... :roll:

Nem bíííírom továbbbbbb! :evil:

Kép
zmimi

Gigi én máe összekészitettem a koriba ilyen kis vékony rugikat,de mind rózsaszín,mert a barinőm adta akinek lánya van!
De anyu már kitalálta hogy ne adjak rá rózzaszínt mert majd valami lányos anyukának odaadják szoptatni :lol:
Na mostmár sejtem kitől örököltem a hülyeséget
Vendég

Mai para:a fiam szerint összement a hasam...nem lement...hanem össze
Vendég

Jó reggelt!

Itt most esett egy kicsit, és nagyon jól felfrissült a levegő! Apa kész ideg. :twisted: :twisted: :twisted:
Ma akartuk (akarta) kipakolni az emeletet, hát az időjárás nem pont mostanra mondott nemet?????? Azért remélem hogy nem esik egész nap.. :roll: :roll:
bszilvi25

Nekünk pelust+popsi törlőt kell vinni, ruhát ők adják, amíg bent vagyunk.

csak már lennénk bent.

Kép
zmimi

Zmimi: Hajrá! Ne add fel ;) Gyerek még nem maradt bent :D

Pironya: Igenis... :D Csak mehetnénk már :roll:

Bari: Megmozdult, úgyhogy nem árulom be apának ;) még és nem rángatom haza szegénykémet :) Pedig a cégnél is már mindenki ezt várja :D Vajon mikor közli Guszti kolléga mindent eldobva, hogy szülünk... :D

Kép

Kép
bettica

Bari,

30 fokon kell mosni a hasat, és akkor bizti nem megy össze! :wink:

Én tegnap raktam ki a kovászolni való ubit... naná, h már nem süt a nap... :?

Kép
zmimi

Gigaboszi, a hasfájás a 3 héttől esedékes, nem? Csak mintha erre emlékeznék a gyerekdoki kiselőadásából... remélem, megússzátok, meg mi is, mindenki ezzel ijesztget, hogy mennyire gáz. (Ha öröklődik, akkor nálunk 50-50 százalék az esélye, a párom hasfájós volt, én nem).

Igen, itt nagyon szakad most, végre! Tőlem eshet egész nap.

Én már egy ideje nem mászkálok egyedül, nem a magzatvizes para miatt, hanem általában nem bírok. Nem vezetek, és így nehéz. Valahogy megszünt a biztonságérzetem egyedül az utcán vagy BKV-n, furcsa érzés... A múltkor a Nyugati aluljáróban komolyan elfogott a halálfélelem, pedig a párommal voltunk... de az a tömeg, mindenki rohan, lökdösődik...

Tegnap elmentünk a dokimhoz, utána meg be a cégemhez, ahol persze végigjártam az összes kedves kollégám irodáját... mire hazaértünk, azt hittem meghalok, annyira fájt és feszített a hasam. Kis alvástól azért elmúlt.

Kép
elan

Bettica,

az én uram mh-én is nagy az izgalom, de ő már egy hónapja idegeli a kollégákat, mert ugye akkor mondta a doki, h szerint kb. 2 hét, és szülünk... :shock:

de mostmár kezdem úgy érezni, h majd túl is hordom. :x

Kép
zmimi

[quote="zmimi"]N írta:zmimiekünk pelust+popsi törlőt kell vinni, ruhát ők adják, amíg bent vagyunk.

nekünk is
bszilvi25

Én nem tehetem, h nem vezetek. 3 gyerkőcöt fuvarozni+ időnként céges ügyben irány Pest... :evil:

2 napja másfél (!) órát ültem a dugóban, h feljussak a Lágymányosi-ra.

Azért ott eszembe jutott, h mondjuk mi van ha most jön rám???

Szóltam volna a mellettem veszteglő Iveco-s teherautósanak, h legyen szíves vezesse le a szülést. 8)
Mert onnan aztán semerre nem tudtam volna menni, elől/hátul/oldalt kocsisor.

Kép
zmimi

jut eszembe: ikrekről nincs semmi hír, fotó?

Andócának tegnap írtam sms-t, még sajnos nem válaszolt... :( Gyanús, hogy a kórházban vannak már...

Kép

Kép
bettica

Bari, az én anyukám tegnap azzal jött, hogy nehogy eszembejusson 6-án szülni, mert az egyik kolléganője azt mondta, hogy az az ördög száma.

És megsértődött, amikor zokogva röhögtem... Majd biztos összeszorítom a térdeimet, és várom, hogy elüsse az éjfélt az óra, ha pont hatodikán akarna kimászni szegény gyerek :D

Kép
elan

Tényleg, lányok, ti tettetek valamilyen óvintézkedést arra az esetre, ha elfolyna a magzatvíz? Gondolok itt olyasmire, hogy egy jó vastag törölköző a lepedő alá, vagy a kocsiülésre, ilyesmi.

Megmondom őszintén, nem vagyok feldobva a gondolattól, hogy esetleg totál átázik a franciaágy matraca, és hetekig kell majd szárogatni, ezért én beraktam a lepedő alá a gyerek egyik vízhatlan matracvédőjét. Maximum majd kimosom :) Lökött vagyok?

Kép
elan

zmimi: Elismerésem :roll: Én már abszolút (rövid útra sem) nem vezet, mert időnként olyan jóslóm vannak, hogy nem tudom, mi történne, ha vezetés közben kapnám az egyiket...
Tiszta káosz a város, mi szombaton álltunk 1 órát este (!) a pesti felső rakparton, mert az alsót lezárták vmi korcsolya verseny vagy mi miatt :evil: Dühöngtünk, mert nem szóltak a rádióban erről, de ha tudunk róla, akkor inkább mentünk volna az akkor még járható Budai alsón...

Egyedül kimozdulni viszont még valamennyire tudok, de azért alaposan megfontolom, hogy annyira tényleg kell-e...

Kép

Kép
bettica

Bari
Nálatok a kórházban nem együtt van a baba és a mama?

Elan
Ez a hasfájót téma ma már annyira túl van ragozva... :evil:

Remélem, ide még nem ér most az eső... anyuka lelkének kell egy kis shoppingolás...
Vendég

Elan: én tettem a matracra egy pvc lepedőt... Én sem örülnék, ha a több 10 ezres vadiúj matracot eláztatnám... persze így meg halálra izzadom magam éjjel :( A kocsiba majd holnap valamit beteszek, mert 1. cégessel visz apa 2. a sajátomat sem szeretném eláztatni, nem hogy másét...

Kép

Kép
bettica

Esik itt is végre :D

Kép

Kép
bettica

Én vhogy ettől a magzatvíz dologtól nem tartok (lehet, h kéne?)

az eddigi szülések fájással indultak, a víz a kórházban ment csak el, egyszer csak repesztés hatására, pedig már 4ujjnyi voltam...

de persze nem garancia, h most nem úgy indul majd.

Kép
zmimi

zmimi: Igaz, hogy a statisztikák azt mutatják, hogy gyakran előbb jönnek a fájások, mint a magzatvíz, de azért van esély rá, hogy felkészületlenül ér a dolog... Szóval, mivel nem volt olcsó a matrac, gondoltam megér 800Ft-ot egy ilyen lepedő... Tényleg nem lehet tudni... :roll:

Kép

Kép
bettica

Gigi de baba mama szobák vannak...nincs is más :twisted:
A lányommal még nem volt...ki is pihentem magam...a fiammal meg friss műtéttel egész éjjel járkálhattam a folyosón nert úgy ordított,nem akartam,hogy a többi baba is fölébredjen :twisted:
Vendég

sziasztok!

a szülések 80 %-a indul fájásokkal a maradék 20 %ban folyik el a magzatvíz.

a nők 97%-a meg tudná szülni természetes úton GÁTMETSZÉS NÉLKÜL!a gyermekét, a maradék 3%-a azért császármetszés mert a gyermek közvetlen veszélyben van.

én nagyon ellene vagyok a gátmetszésnek, gátvédelemmel szeretnék szülni és ülve. hát nem egyértelmű, hogy úgy könyebb?-gravitáció-ilyen egyszerű. Csak az orvosoknak egyszerűbb ha fekszel hozzádférnek, megvágnak és minél hamarabb kinnt van a gyerek. megérthető, ha nem akarja mind a 12 óra ügyeletét végigdolgozni. csak nem mindegy, hogy milyen hatásai vannak később annak a vágásnak.

arra lennék kíváncsi hogy aki megszült ,ki szült a dokijánál, s ki az ügyeletesnél?

Kép
Kép
eyi

[quote="pironya"]T írta:pironyaegnap voltam szülésfelkészítőn és olyan infóhoz jutottam, ami engem eddig elkerült.

Szóval, ha a magzatvíz elönt (nem csak szivárog) gyorsan le kell feküdni, de legjobb a négykézláb testhelyzet. Félő ugyanis, hogy a viz magával (előre sodor) valami alkatrészt pl. köldökzsinór vagy kezecske, ilyesmi.....és az gond.

El is képzeltem magam a piacon négykézláb....vagy a tescoban :shock: :shock: :shock: :shock:

Ez tetszett!!! :wink: :lol: :lol: :lol:
Elöttem is elöttem van a kép,ahogy a tescóban 4kézláb,elfolyt magzatvízzel próbálod menteni a menthetőt az üdítős polcok között.....
Amikor nálam elment a magzatvíz és késöbb jöttek a fájások,kértem,hogy hagy üljek fel,hamár járkálni nem járkálhatok....azt a választ kaptam,hogy mivel a baba fejvégű és már nem védi a magzatvíz,megsérülhet a kis feje ha ülök.... :shock:
Vendég

[quote="bárány"]G írta:bárányigi de baba mama szobák vannak...nincs is más :twisted:
A lányommal még nem volt...ki is pihentem magam...a fiammal meg friss műtéttel egész éjjel járkálhattam a folyosón nert úgy ordított,nem akartam,hogy a többi baba is fölébredjen :twisted:

Bari!
én megörültem volna,ha nem lehet velem a bébi....ígyis csak a 2.nap vége felé mehettem be babásba....kicsit szar volt a sebbel,a rossz,korlátozott mozgásom miatt ki is sebesedett a cicim a szopiztatáskor,de semmiért nem adtam volna "vissza"...pedig éjszakára betolhattam violna....
Vendég

Lányok!
nálatok esik az eső????????????????? :shock: :shock: :shock:
Itt felhő sincs az égen!!!! 8)
Vendég

Na egyszer egy héten ideülök,Ti meg leléptek???? :shock: :evil: :evil: :evil:
lassan megyek is,vasalni kell meg a rakott krumplit összerakni :? :evil: :evil: :evil:

Zoé Kata ma 2 hetes 1 napos....vazze...nagyon telnek így a napok,hogy már itthon vagyunk....

Jut eszembe láttam valamelyik nap a táblit!nem semmi a kispasik mennyire elnyomták Holda és Zoé babát! :shock: :wink:
(de legalább van választék :wink: :lol: )
Vendég

Na mostmár ne ilyesztegessétek paramamit a magzatvízzel!!!

Csiri nekem nagyon rossz volt a fiammal,hogy se zuhanyozni se v-wc-re nem engedett ki...ahogy felálltam az aágyról torka szakadtából ordított...egyszerűen nem lehetett otthagyni.
Fürdés közben is csak kapkodtam mert halottam ahogy bömböl :(
Remélem Dávid nyugodtabb vérmérsékletű lesz :lol:
Vendég

[quote="csiri-biri"]
írta:
csiri-biri
Zoé Kata ma 2 hetes 1 napos....vazze...nagyon telnek így a napok,hogy már itthon vagyunk....
: )

és 2 nap külöbség volt köztünk :lol:
Vendég

irígy vagyok!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Vendég

[quote="bárány"]
írta:
bárányRemélem Dávid nyugodtabb vérmérsékletű lesz :lol:

Bari!!!!!!
amennyit noszogattad a terhesség alatt azt a gyereket,hogy mozogjon egy kicsit,de a Te ébredésed után 16 perccel mindenképp,én azon sem csodálkoznék ha hiperaktív lenne mire megszületik :wink: :lol: :lol: :lol:
(megbosszulva anyukája folyamatos ébresztgetéseit :wink:

DE AZT KÍVÁNOM,HOGY NYUGODT ÉS NE NYŰGÖS BÉBID LEGYEN!!!! :wink:
Vendég

Jaj tényleg tegnap este "nosztalgiáztam"...BELENÉZTEM A BK-BA! :wink:
hÁT LÁNYOK LÁTTAM AZ ÚJ NOÉMIT!!!! :shock: :shock: :shock:
Szerintem ebből a szerencsétlen Noémi karakterből direkt csinálnak hülyét vagy nagyon szar a fodrásza....ez is úgy néz ki hajilag mint a régi...TOTÁL BRUTÁL :shock: :roll:
Vendég

ja és még valamit szerettem volna....
Ugye 3050 grammal született Zoénk,haza 2830 grammal jöttünk és tegnap violtunk mérekezni...3300 gramm!!!!!
ez nekem olyan sokat jelent :oops: :wink: majdnem fél kiló 10 nap alatt :!:
(nem lesz itt gond,pedig megvoltam gyöződve,hogy ebből az apró kis emberből soha nem lesz hurkás bébike :wink: )
Vendég

Tök jól kibeszélgettem magam itt egy oldalon keresztül magamba!!!! :shock: :wink:

Na mentem csajszik!Mindenkinek drukk akiket megindít ma a front!!!és mindenkinek türelem akik még pocakoskodnak!!!

pusz!
Vendég

Sziasztok csajok!!
Én már nem birok itt űlni.
Mire elolvaslak titeket,már elfáradok itt űlni. :cry:
Itt vagyok csak olvasó üzem modba,néha.
De aktivan itt szeretnék lenni,de már nem birom.
Nagyon szépek a babák.
Aki szűlt már tőletek szeretném kérdezni,h.ez az erős vérzés kinek hány napig tartott?
jah! Varrat szedés hány nap mulva? Gigi te nemrég szedetted ki.
Sexelni hány hét mulva lehet? 6????????
Szerintetek igaz az a mondás h. a sex beindithatja a szűlést?
Mindenki ezzel jön mostanság nekem.
Meg főlleg a sperma beindithatja. :lol: GIGI???

Pironya! Igen ha elfolyna a magzatviz,azzonal sikba lefeküdni.Mentő!!!!
Felállni semmi szin alatt nem szabad,mert lezuhan a hüvelybe a baby sulyánál fogva,és torkánál vagy fejénél meg nyomodhat ugy h.baj lehet.
Máris elfáradtam itt űlni,megyek fekszek le.
OHHH,annyit irnék még.
Szilváék még bent vannak a doki arra vár h,magátol beinduljon a szűlés. Más doki meg azt mondja mért nem inditották már be.!!
De jol vannak.
BIZTOSAN MEG VÁR ENGEM. :lol:

Kata&Milán

oszman777

Sziasztok!
Éjszaka megéreztem a különbséget fájás és fájás között...

[quote]
írta:
Szóval, ha a magzatvíz elönt (nem csak szivárog) gyorsan le kell feküdni, de legjobb a négykézláb testhelyzet. Félő ugyanis, hogy a viz magával (előre sodor) valami alkatrészt pl. köldökzsinór vagy kezecske, ilyesmi.....és az gond.

háááát... nekem a védőnő mondta, hogy feküdni kell és várni a mentőt, viszont a szülésznő meg azt, hogy induljunk a kórházba késlekedés nélkül. Na ezek után hogy döntsem el? :lol:
csipisz

Gigi mondjál már valami jót erről a magzatvízelfolyásról...ez olyan félelmetes.
Mondjuk nekem se fájás,se josló fályás....semmi.
De nincs is itt az ideje..én nagyon türelmetlen aggódő hülye vagyok...de a terhesség 40 hét EZ TÉNY
Vendég

Nekem sem mondtak semmi ilyesmit a magzatvíz elfolyással kapcsolatban. Annyit csak, hogy akkor már ne kezdjek neki a vasalásnak, hanem zuhanyozás, amit kell még bepakolni a táskába, apát összekaparni és lehetőleg 1 órán belül beérni a kórházba... Viszont ha vérzés van (élénk piros, erősebb), akkor sehova sem indulni, hanem mentőt hívni azonnal és feküdni...

Kép

Kép
bettica

Nekem a dokim azt mondta, hogy ha elfolyik a magzatvíz, söprés a kórházba autóval. Nem mondta, hogy feküdjek, meg mentő, meg ilyesmi. Mellesleg azok a barátaim, akiknél elfolyt, így csinálták, és semmi gond nem volt a babával.

Kép
elan

Csiri: de jó, hogy akkor írsz amikor nem vagyok itt :cry: :roll: :cry: :roll:

A lányok jókat kérdeztek. Ezek engem is érdekel(né)nek.
bszilvi25

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: