A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Semmi baba-hír? :roll:

Bari
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hogyan lehet másként lefotózni az ablakba felmászó gyereket?

Éca
Én "igény szerint" szoptatok :wink: ... a baba és a mama igényét összehangoltam... (majomidomár vagyok :lol: )
Kb. így néz ki egy napunk...
6:45-kor jobb cicit fejtem
7-kor ettünk bal cici 20 perc, jobb cici 10 perc
1/2 9 után bedobtam az ágyba... aludt kb. 10-ig
mielőtt kelt volna, fejtem bal cicit
10-kor jobb cici 20 perc, bal cici 10 perc
1/2 12-kor letettem, aludt 2-ig
2-kor bal cici 20 perc, jobb cici 10 perc
4-kor letettem, alvás 1/4 6-ig
1/4 6-kor jobb cici 20 perc
6-kor fürdés
3/4 7-kor jobb cici20 perc, bal cici 25 perc
(ezt a szopit már félhomályban, szemkontaktus kerülésével csináljuk... a végére bealudt...)
9-kor mindkét cicit lefejtem
1/2 11-kor világosban, ébresztés után bal cici 20 perc... peluscsere... besötétítés, szemkontaktus kerülése mellett jobb cici 20 perc... elalvás...

És most még kifejtem mindkét cicit...
Hajnalban, ha felébred, akkor cumisüvegből kap tejet...
Éjszaka csak nagyon kicsi villany legyen, csendben, ha nagyon nem muszáj, akkor peluscsere se kell....
Vendég

A mai napunk kicsit szétcsúszott a doktor miatt...

DE... Majmocska 4120g és 55cm... megkérdezték, hogy tényleg csak anyatejet kap? Ááááááááááá.... szalonnát, kolbászt is... :lol: :wink:
Doki egyébként azt mondta, hogy szép gyerek... hogy ő nagyon szereti ezeket a "megfogható" babákat... egyébként nagyon profi koraszülött-gyógyász... :lol: :wink:

Mlike
Aranyos :lol:
Vendég

Le kéne már vánszorogni a boltba.
Francia salit tervezek holnapra.

Du. megyünk Apával fogdokihoz.Kihúzzák egy fogát és nagyon fél.Igy én is. :cry:

Kép
melike

Csajok (akik még pocakosok),nektek csíkos a hasatok?Én úgy örülök,mert egy sincs rajta.Kopp,kopp

Kép
melike

Szerintetek a mai világban milyen vízből kell csinálni a tápszert?
Mert régen sima forralt csapvíz..
Most gondolom babavíz de az túl drága :twisted:
Vendég

Nekem sem csíkos a hasam...pedig negyedszerre növesztem :lol:
Szerintem ez alkati
Vendég

[quote="bárány"]S írta:bárányzerintetek a mai világban milyen vízből kell csinálni a tápszert?
Mert régen sima forralt csapvíz..
Most gondolom babavíz de az túl drága :twisted:

Szerintem elég a forralt csapvíz... a babavíz üzlet a gyártónak, a forgalmazónak...
Vendég

Nekem kb. 2 hete iszonyt módon elkezdett csíkosodni,viszket is rendesen!
Nem látttam ugye a tükörbe de megnéztem kistükörrel,azthittem elájulok!
Na mind1,mostmár mindent kibírok,de azért lassan mehetnénk!

Bari!
Szerintem jó a forralt víz,én inni is azt fogok adni,nem babavizet!

Kép

Kép
ibm

Bari
Fürdetéshez is a sima vizet használod... azt még nem is forralja fel az ember... és a gyerek simán beledugja a nyelvét, betolja a szájába a vizes kezét...
:wink:

Az én hasam nem csíkos, hanem kockás :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Az én hasam sem csíkos. :D :D :D :D :D :D :D
bszilvi25

sziasztok!

nagyon szépek a babák és gratulálok a legújabb anyucinak is!

ti szeditek a magne b6ot?

Kép
Kép
eyi

Sziasztok!

Hékás üzent: Ma 13.36-kor megszületett Ungvári Marcell. 3800 gramm, 57 cm. Mindenki jól van, mindenki boldog! :lol: :lol:

Gratulálok Hékás! Sok boldogságot! :lol: :lol:

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Gratulálok a kis Marcellhoz,sok egészséget mindkettőjüknek
Vendég

Hékás: Gratulálok! Sok-sok tejcsit a picinek!

Manka, Kriszta: Hajrá, mindent bele!

Bari: Nem irigyellek a lábad miatt... mikor mész a dokihoz? Kíváncsi vagyok mit mond rá :roll:

Gigi: Akkor te minden etetés előtt fejsz... Húha, azért ehhez is ell kitartás... :roll:

Andóca: Hogy álltok?

Láttam nagyon szép babócákat! Elismerésem a szülőknek... Most irigykedem én is egy picit :D

No magunkról egy picit:
Az éjjel szerintem megszabadultunk a nyákdugó nagy részétől, félkómásan sejtettem, hogy nem erősebb folyás volt, hanem az (nem kapcsolok villanyt éjjel a wcben, mert attól csak felébredek még jobban), de reggel már láttam a tisztaságin a rózsaszínes foltot (bocsi a részletekért...). Szóval tágulunk, na... Persze fájások erősödnek, sűrűsödnek... Remélem pár nap és kezemben lesz a fiam. Most a hidegfrontra gyúrunk :lol:

Aztán most délben voltunk UH-n is. Gyerek hatalmas (4kg felett van :shock: BPD 94, még az UH-s néni is meglepődött, 2x is lemérte), és BEFORDULT :lol: Szerintem valamelyik éjjel lehetett (tegnapelőtt ficánkolt nagyon éjjel, úgy hogy nem is aludtam szinte semmit), mert azóta határozottan kényelmetlenebb a felkelés, járás, ülés, szóval minden...
Nagyon örültünk, bár aggódunk, hogy nem fogom tudni ezt az óriásbébit megszülni, ha sokáig marad még bent. :roll: Apa persze büszke magára, hogy ekkora gyerkőcöt nemzett :D Most annak drukkol, hogy megdöntse az ő 4,5kg-os rekordját... Valahogy nem díjazom az ötletét :twisted:

Kép

Kép
bettica

Hékás!Nagy gratula és sok tejcsit Marcellnak!

Jó időket futunk szülésileg,nem?Vagy csak itthonról tűnik gyorsnak?

Kép
melike

Sziasztok!

Hűha, Hékásnak nasgy gratula!!!!

Nekem is egész délelőtt fájdogált a hasam rendesen, de most alábbhagyott. Az egész család izgalomban van :)

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Bettica jó nagy baba!
Kiváncsi vagyok nekem lesz-e még ultrahang...
Vendég

Hékás, gratulálok a szép nagy fiúcskához! :)

Melike, nagyon szépek a ruhák! Ez lesz a hazahozós komplé?

Én hazahozós ruhának egy halványsárga szerelést választottam, remélem, nem lesznek tőle nemi identitásproblémái a fiamnak :D

Az én hasam éjjel tud rettenetesen viszketni, de csíkom nincs egy szál sem (viszont prémes lett a pocakom). A párom azzal vigasztal, hogy Lassienek is az, mégis aranyos :D

Én holnap megyek dokihoz, szülés előtt utoljára.

Kép
elan

Hékásnak gratulálok!
Kép

csíkok: az nincs, csak viszketés. :lol:

Eyi: én még mindig szedem a magneB6ot, de csak ha nagyon muszáj. Bár a doki azt mondta szedjem rendszeresen. :roll:
csipisz

Csíkjaim nekem sincsenek (még?)... Alkati gondolom...

Bari: Sztem igen... Azért a hegedet csak megnézik :roll:

Kép

Kép
bettica

Igazából már vettünk régebben egy hófehér hazahozós cuccot,de lehet,hogy mégis a kék lesz. :lol:

Én már 2 hete nem szedek magne b6ot,a doki mondta.

Elan:Lassie :lol: :lol:

Kép
melike

Az én dokim is azt mondta, hogy a betöltött 37. héttől már nem kell szedne a MagneB6-ot. Mit ne mondjak, megkönnyebbülés volt, a gatyám ráment...

Kép
elan

Hékásnak hatalmas gratula!
Sok boldogságot Marcellbabához!

Én még szedem a Magne B6-ot,azt mondta a dr. annyira úgysem tartja vissza!
De én sem szedek annyit amennyit ő mond!

Bakker! nEKEM MEGINT LESZAKAD A DEREKAM!
lEHET FRONT JÖN??????????

Kép

Kép
ibm

IBM: Nekem is, úgy hogy megértelek és együtt érzek veled... Most már Ti is érettnek számítotok... Menjünk szülni mi is? :roll:

Lassie-n én is jót nevettem :D

Kép

Kép
bettica

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.20 10:19-kor.
pironya

HÉKÁS
GRATULÁLOK!!!!

Kép
Vendég

Hékás : Gratulálok!!!!!!
bszilvi25

Bettica
Nem minden evés előtt fejek... csak naponta 4-szer... :wink:
Tágulás ilyenkor már természetes... az jó, hogy Bence befordult :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Elan
Szerintem jó a sárga egy kisfiúra...
:lol: :wink:
Kép
Vendég

HÉKÁS GRATULA A FIADHOZ!!
AZÉRT KÉRDEM A MAGNE B 6OT, MERT MA BE AKARTAK tojatni a ctg-n, azt mondja a doki, "nem teljesen frankó" (nem az én dokim volt-teszem hozzá) és visszarendelt egy óra múlva, hogy egyek csokit addig, meg igyak. Közben elmentem a környék legfelkapottabb dokijához, aki nem értette, mért rendeltek vissza, csinált áramlás vizsgálatot, azon minden teljesen rendben volt, 3200 gramm a picike-na és ő mondta, hogy szedjek 3*2 magne b 6ot.elfelejtettem neki mondani, hogy eddig nem szedtem.most elég furán fog kijönni, hogy megkérdem a dokimat hogy szedjem-e, mert egy másik doki azt javasolta.SZERINTETEK?

szoval visszamentem ctg-re,már jó lett a görbe, persze szegény pici lányomnak benyomtam egy fél liter kólát, meg egy csomó csokit. Erre a doki szavai: "IGEN MOST MÁR ÚGY VISELKEDETT A BABA AHOGY ELVÁRHATÓ TŐLE" hÁT IStenem nem lehetnek ilyen napjai? olyan idegbajossá tettek, hogy csuda.

méhszájam teljesen zárt, mit gondoltok a medencében való úszkálásról-ami a babának köztudottan jó?

Kép
Kép
eyi

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.20 10:20-kor.
pironya

Mi ez a pangás lányok?????
bszilvi25

Én is megjöttem ctg-ről nálam meg az volt a felállás,hogy nekem nem tetszett a ctg a doki meg tankönyvinek nevezte :shock:
Most természetesen azon filózok,hogy ki az okosabb én vagy az adjuntus :?
Mert ugyan olyan erőseket mozdult mint szokott és csak 150-160-ra ment föl neki a szive...máskor ilyen mozgásokra 170-180 al reagált...
Na mindeggy próbálok hinni a dokinak

Lábamra annyit mondott,hogy az ő terhes feleségének is ilyen.
Nem kell vele foglalkozni
Vendég

109 cm a pocim körbe :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
bszilvi25

Halihó!

Megjöttünk.Túlélte Apa a foghúzást.

Nekem 108cm. a pocim. :shock:

Kép
melike

[quote="pironya"]G írta:pironyaigi: minden rendben volt uh-n?

Igen, hematóma kisebb, szervül... (gyógyul, múlik el a puklink)
Vendég

Barika
Szerintem, ha a doktor azt mondja, hogy jó, akkor az jó!
Vagy nem bízol benne? Az már régen rossz :?
Vendég

[quote="bszilvi25"][ írta:bszilvi25b]109 cm a pocim körbe :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Most megmértem én is... 90 cm
Vendég

Gigi nem is tudom mit mondjak...
Ugyan azokat csinálta a gyerek a ctg-n de mégsem ugyan olyan volt a görbe...
Azzal nyugtatom magam,hogy nem lehetek okosabb az orvosnál és a szülésznőnél...akik látták :?
Vendég

Gigi szerintem neked 56 a haskörfogatod
Vendég

[color=orange]Hékás: gratula a kis trónörököshöz!!!![/color]

Bari: tudom, hogy Te is nagyon otthon vagy a témában, de szerintem hallgass a dokira! :wink:

Eyi: én nem szedem 3-4 hete a magneB-t, a doki mondta, hogy mostmár elég, hagyjuk edzeni a méhet. Nem értem, az a másik doki neked miért javasolta a szedését?!
Medencére valami uszodára gondolsz? Mert én uszodába már nem mennék!

almaani
Kép
almaani

Hatalmas Gratula Hékásnak Marcell babához! Sok Egészséget és Boldoságot!
Vendég

Igazatok van...nem vagyok orvos,még nővér sem :oops:

Én a magne b-t megint elfelejtettem megkérdezni...de még szedem
Vendég

Sziasztok!

ÓRIÁSI GRATULA A FRISS MAMIKNAK ÉS BABÁKNAK!!!!!!!!!!!

Hajrá Lányok, csak így tovább :P :P

És az ígért képek, bár nyitott szemű képet nem találtam :cry: Holnap csak olyat készítek :P

Kép
Hazafelé.......

Kép
Beájultunk....

Kép
Szopi után....

Kép
Mérlegelés kaja után....
bluebox

Hékás:
Nagy-nagy gratula Marcellhoz!!

Mankabi-val mi lehet??

Melike:
nekem sincs csíkom, de ez tuti alkati dolog.
Bárány:
ha a doki azt mondja tökéletes, akkor ne stresszeld magad, hanem hidd el szépen neki! Felesleges izgalmaknak ne tedd ki magad.

Gigi:
mindkét mellből szoptatsz? Ezen most meglepődtem, azt hittem, hogy minden etetésnél váltott mellből van szopi, vagy a tej gyarapítás miatt szoptatsz mindkét mellből etetésenként?

Magne b6-ot múlt hét szerda óta nem szedem, akkor voltam 37+3 hetes. A dokim akkor szólt, hogy elég volt belőle. Azóta jelentkeztek a jósló fájások, addig nagy nyugalom volt.

Kép

Kép
éca

akkor nem értem velem mért akarja szedetni.kíváncsi leszek mit mond az én dokim. itthon van medencénk, rendes nagy, klóros, de nemhiszem hogy belemegyek, csak tegnap is olyan rossz volt nézni a kánikulában a fürdőző családtagjaimat.. :roll:

MÁrTI NAGYON SZÉP A BABA

már tiszta idegesen fogok menni ctgre.mért jó nekik, hogy ok nélkül paráztatják a kismamikat? bürokrácia

Kép
Kép
eyi

Eyi akkor te szerencsés vagy hogy csak mostantól mész idegesen :lol:
Én az első alkalomtól kezdve olyan idegállapotban megyek,hogy azt az ellenségemnek nem kívánom :oops:

Jó éjt mindenkinek

Márti baba gyönyörű
Vendég

XXX
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 13:41-kor.
hékás

Jaaaj de szép és milyen jól áll neki ez a ruha :lol:
Vendég

Sziasztok Kismamik!

Manka/Évi kért meg, hogy gyors helyzetjelentéssel örvendeztesselek meg benneteket!

Hát, szóval, dióhéjban a következő történt velünk a mai nap:

- éjfél körül a 10 perces fájások tényleg rendszeressé váltak, Évi kitaccsolt kétszer és ment a hasa - egy ideig fent voltam, vele, de aztán úgy tűnt, hogy még el fog tartani egy ideig - szóval elaludtam
- 5.45-kor keltett, hogy indulhatunk szülni, mivel 5 percen belül jönnek igen erős fájások
- a szülésznőnk javasolta, hogy amíg nem muszáj, addig tényleg maradjunk itthon, úgyhogy csak 10.30-kor mentünk a kórházba
- a fájások jöttek-mentek, folyamatos ctg (remélem jól írom:) mellett a szülésznőnk Zsuzsi javasolta az edát (remélem jól írom:D) és kaptunk oxytocint is.
- minden ellenőrzésnél bizonyosult, hogy baba nélkül ma már nem megyünk haza:)
- 15.30-kor már igen erős fájások mellett megindult a szülés
- percről percre jött a baba feje
- és végül 16.15kor kidugta magát:))))))

Hatalmas köszönet Fazekas Zsuzsának és Szabó dokinak!!!!!!! Fantasztikus, hogy szinte 20 perc leforgása alatt megszülesztették a KISFIAMAT!!!!!! Évi nagyon ügyes volt, alig nyögdécselt és nagyon jól nyomott - mondtam is neki, hogy ezek alapján annyira nem lehet fájdalmas - de aztán láttam az arcán, hogy mennyire nagyon elfáradt.

Szóval, Zoltán Levente 3300 grammal és 55 cm-el született, nagy a hangja és jó az étvágya! Szépen alszik és nagyokat álmodik (legalábbis a kézmozgása erre utal):D
Minden kismamának - aki még a szülés előtt van - kitartást és aki már utána van: GRATULA!
Zoli

P.s.: a részleteket majd Évitől megtudjátok!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Jah, elfelejtettem mondani: Jkrisztával is találkoztunk bent a mkórházban:) ő még gyürkőzött a lurkóval:) amikor mi végeztünk, de ránézésre jól bírta:)

Manka

Kép

Kép
mankabi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: