A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

Lapteto :oops:

Kép

Kép
tcis

Kép

KépKép
KépKép
mni

Kis matróz:
Kép

KépKép
KépKép
mni

Nagyon jók a talis képek,szépek a babák-mamák :wink:

Én is ma egyedül vok a 3 gyerekkel...(anyám kirándul,férjem melózik)...hát mit mondjak nem egy leányálom :lol: Már megjártuk délelőtt a Bricostoret,Spart...Jelenleg a háromból kettő szunyál(ketteske meg a hármaska :lol: )egyeske meg mesét néz mert ebben a hőségben nem engedem ki.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Nagyobb gyerekesek:nincs valakinek ötlete hogy hogy lehet egy 3 éves elmúlt gyereket szobatisztaságra szotatni??????
Már mindent kipróbáltunk...szigort,kérést,utasítást,játékkal,kedvesen...stb...semmi nem vált be eddig és teljesen el vok keseredve.
Okoks nagyfiú már..amúgy rajzol,játzsik,szépen beszél és nem értem hogy akkor ezt miért nem érzi???Mert valszeg nem érzi ha jön a pisi .....Ma du.kérte hogy ne adjak rá pelust erre rá fél órár bepisilt :( Ezt már sokszor próbáltzuk amúgy és mindig baleset lett a vége... :( A nagyfiam ilyenkor már rég szobatiaszta volt(nappal és éjjel is).Persze tudom hogy a kistesó érkezése is bejátszik...de akkor is.Oviba se mehet így...

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

panny. nem tudok mit tanácsolni. Tesóm gyógypedagógus, a fia 4 éves koráig csak a pelenkába volt hajlandó kakilni. Már kivolt idegileg a nővérem, hogy oviba sem vették így be Máté fiát. Amúgy tök okos a gyerek. aztán egyszer csak rájött, hogy Wc-be kéne tojni. Az én makacs fiam másfél évesen már éjszakára sem volt bepelenkázva. Én voltm a legjobban meglepődve, hogy 1 hét alatt leszokott a pelenkáról. Szeretett állva pisilne, meglocsoltuk a virágokat, stb 8)

A talis képek tényleg jók, majd ha lefogyok, megyek én is.
Tök jó, kiderült a szomszéd csajról, hogy fotós. Már nem is utálom, tegnap beszélgettem vele.

A fogyást tényleg komolyan fogom venni -csak okosan- azt ígérte a férjem, elvesz újra, dagadt menyasszony meg nem akarok lenni. Úgysem volt templomi esküvő, lagzi sem. Szóval hajrá, jövőre ilyenkor oltár elé állok, sőt a kölköket akkor fogom megkereszteltetni :wink:
Vendég

tcis, tényleg jól nézel ki, pedig nálam több vagy 10-zel!!! nem látszik!!!!! mondjuk én linocson is meg vagyok lepődve, őt is fiatalabbnak gondoltam :wink:
Vendég

Enyhet adó estét Mindenkinek :wink: :wink: :wink:

Ma..ne csodálkozzatok, ha nyűgösebbek a babák...teljesen természetes...
hatalmasat Nortiztam :lol: :lol: :lol: Olyan tündérien mosolyog..formázza a nyelvét...és ki-kicsúszik már egy-egy gőgicse..fantasztikusan elbűvölt nagyanyó (nanó) vagyok :lol: :lol:
Ráadásul..Patti elment vásárolni, a cici-függő unoka felébredt....és nem sírt...hatalmas élmény :wink: :lol:

Niki-Feri!

Készült a kalapos Norti foto után egy újabb kedvenc kép....kismatrózom, meg az anyja :lol: :lol: Köszönjük szépen

Kiszazsu:

Ha formában vagyunk...nem ismerünk határt... :wink: :wink: :wink: Bár..mindig ilyen kötődési formára vágytam...nem tisztelet-elvűségen, hanem..kötetlen, őszinte derűs kapcsolatra...egyszerűen jó :lol: :lol: :lol: Köszönöm Patti :wink: :wink: mert ehhez Te is kellesz :wink: :wink:

Panni:

Ha megengeded, belekotyogok a szobatisztaságba...a szigort felejtsétek el...az még jobban késletet, sőt a rossz beidegződést erősíti...most, hogy jó idő van...a pelenkát is levenném...Sok esetben bevált, hogy a papa...vitte magával a clo-ra a fiát...és közben ő tanította....Más megoldás: a felnőtt figyelmezteti..elkíséri...lényegesen gyakrabban (naponta 10x is) pisilni...Azt lehet, hogy addig nincs reggeli...játék stb...semmilyen tevékenység....ahányszor a WC-be pisil..kapjon egy kis madarat, képet, valami jelentéktelen kis tárgyat (nem vásároltat)...Türelem-játék..de hatásos....

Linocs:

Minden tiszteletem a Tied...jól állod a sarat :lol: :lol:

tcis:

Mind a két csemetéd gyönyörű...és Te is :lol: :lol: :lol: ..no üsse kő..én már mondhatom: a papa is :lol: :lol: :lol:

enyhülést :wink: :wink:

nanó :lol:

Kép
nanó:))

petramama, melinda, potyka...

Nagy a valószínűsége, a távolság is teszi :wink: :wink: egészen biztosan sok(k) lennék minden nap Pattinak :lol: :lol: ..mert kettőnk közül neki van jobb természete :wink: :wink: :wink: :wink: remélem....már nem rontom (jobban) el :lol: :lol: :lol:

Legyen szép...kellemes ...nyári estétek :lol:

nanó
:wink:

Kép

Jim: Neked még el is hiszem... ;)
linocs

Koszi a dicseretet lanyok, nagyon jolesett, remelem a 3 kilom nem jott most vissza. :lol: na, majd estere mazsalasnal kiderul.

Jaj de jok a kepek.

Linocs,
Fruzsinak milyen kis bajos a tekintete.

Pati,
Na, es a kis matroz sem semmi. Hany centi Norton? Nagyon hosszunak nez ki igy a kepen.

Megyek hajat mosni, manikur, pedikur.... apa elvitte a gyerkocoket setalni, igy legalabb birok kicsit szepitkezni.

Tcis

Kép

Kép
tcis

tcis, petramama: akartam írni, hogy bevehettek engem is az ötyék közé: most lettem 36 :)
Fruzsó itt előadta a nagy gondolkodót :)
linocs

ja, és tcis akartam írni, nagyon szép a nagylányod!!!
linocs

linocs,
orommel beveszunk :lol:

Kép

Kép
tcis

Nanó!

Kösz a tanácsot,pláne egy szakértőtől :wink:
Megpróbálom vele végigcsinálni következetesen...

Tök jót grilleztünk este :wink: Olika épp aludt egy nagyot,a nagyok játszottak a kertben..szal tök idilli volt és békés minden :wink:

Jó éjt :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panni:
minden gyerek akkor szobatiszta, amikor érett rá....
Láttál már egészséges pelenkás iskolást?????
Türelem!!
(bagoly mondja.... :roll:

Tcis:
Norton 6 kiló és 67 cm. Néhány napja Jimmnél mértem a súlyát, a hosszát meg onnan tudom, hogy a pelenkázólap 70 cm-es...
Gyönyörűek a gyerekeid!!!! A kisfiad nekem eddig is az egyik favorit volt, szépségben. :wink:

BIBIBÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ!!
Ma nálunk volt Nanó és Kvaszéváék is!!!!!

Nanó hatalmasat játszott Nortonnal! Annyira jó volt látni!!!!
Kvaszéviék Botondja pedig csúcs kispasi!! Annyira sokat nőtt és édesen vigyorizik. Szívem csücske!!!

MNI!!!
NAGYON-NAGYON KÖSZÖNÖM!!!!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Jelentem, totál befordultam. Majd ha lefogytam -úgy 100 év múlva- jelentkezem. Tudom, hogy sokan idiótának gondoltok, de én ma 2 órán keresztül zokogva sírtam, hogy 73 :!: kg vagyok. Undorodom magamtól, én ezt nem bírom. A férjem ruháiban kell járnom, még a terhes gatyám is feszül. Szóval nem vagyok jó társaság, így hanyagollak benneteket, amíg minimum 10 kg-ot nem adok le. Nem leszek annyira hülye, hogy koplaljak, a tejem féltem, így lehet csak fél év múlva jövök. De amíg nem leszek minimum 63 kg, felejtsetek el. (és akkor hol vagyok még az 50-től???????? )
Vendég

Ha nem bánjátok, hoztam pár képet:

GYEREKNAP:
Gordon kukoricázik:
Kép

a kicsi Apával:
Kép

Csinimini (csak úgy miheztartás végett :wink: ):
Kép

Kép
Kép

mpatr

és ezt most a legkomolyabban mondom, nem viccelek, kurva depis vagyok a gusztustalan testem miatt!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Helló Patti :cry: te mit csinálsz ilyen későn??? na én lépek is.
Vendég

Nanó és a Csibék a Dunaparton:
Kép

"Munkában :lol: ":
Kép

Kép
Kép

mpatr

Jimm, fenntartom amit mondtam, magadhoz képest ugyan télleg rongyul nézel ki, de még mindig egy gyönyörű, dekoratív pipi vagy, szebb, mint a legtöbben!!!!!
Szóval ne depizz MÁ MEGINT hanem örülj a meseszép kölkeidnek és bekkeld ki a szopi végét, hogy végre fogyózhass!!!! Addig meg nyomassad a Legmedzsiket :wink:.
Ne kockáztasd a tejedet!!!!! Nem ér annyit se a nagy segged se a depid. A kölködnek így vagy szép és kell a csöcsöd.
Na.
Banyek, még belőlem is kihozod az állatot. :? :? :? 8)
:oops: :oops: :roll:

Kép
Kép

mpatr

Mindenségeim:

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép

mpatr

Most nézem, megint velünk van tele az oldal :oops: :oops:

Kép
Kép

mpatr

Pati, nem mondod, még nincs három hós, és ül meg áll...Állati jó a kissrác tartása!!!! A bátyja is csudaszép, és Te is, meg Nanó is.

Jim, nyugi, nyugi, én láttalak élőben, és nem látom tragikusnak a helyzetet. Fórumozni meg amúgy is testetlenül is lehet. Sztem utolért a teljes testi és lelki kimerülés, közeleg a tárgyalás, csesztet a rendőrség, és negyven fok van. (Jelzem, én a nagylányom nyakába borulva ríttam, hogy így nem lehet kimenni az utcára, és a kis drága 23 évesen azzal vígasztalt, hogy anya Neked még a púp is jól áll....) Úgyhogy ne csigaházalj már, asszony, mert a végén tényleg becsavarodsz!!!!

Presszionál a család, hogy ekkora hassal már hova mászkálok, pedig csak Budapestet szeltem át a szombat reggeli csúcsban. DE hogy jaj, ez mekkora, és mi lesz, jaj. A végén a Balcsira sem engednek, csak szülés után. Úgyhogy drukkoljatok, hogy kivételesen ne a túlhordás világrekordját döntögessem, jó? (az összes időpont számított, effektív ugye nem lehetnék terhes, úgyhogy jöhet bármikor, de az is lehet, hogy csak hasra hízok, és erősek a bélmozgásaim. :lol: Mondjuk annak nagyon erősek. )

potyka

Aki korán kel:

1. rossz alvó :cry:
2. kevés az alvásigénye :wink:
3. sajnálja az alvásra fordított időt! :roll:
4. aranyat lel :lol:

Jó reggelt kívánok Nektek, Családotoknak :D

Itt madár-csicsergés, csillámló víztükör, hatalmas békesség :lol: :lol:

Jim:

Annyi szépet mesélt Rólad Patti....
Átmeneti állapotban vagy...és vagytok Mindannyian, akik ciciztetős mamák vagytok...A lelkiállapotod megértem...nagy ára van, tudom..hogy anyatejen nevelitek fel a pöttömségeket....
Jim, eleget duruzsolom a Pattinak is...minden feszültséget, ami a mamiban van, a kislurkók magukba "szívnak" Ráadásul a "lényeget" szivattyúzzák magukba..a "felesleg" ott marad Nektek :( :( :( .....Ahogy vége lesz a Martin szopiztatásának, akkor ezek a kilók sokkal gyorsabban lepattannak Rólad...Csízzzz az áll Neked Hédi jól :wink: :wink: :wink:

Panny:

Most részben, ellent-mondok a Pattinak! Nem hozom Rád a frászt, de sajnálattal vannak túlkoros bepisilők...(nem is kevés számban)...A pisilési inger reflexet alakít ki...ha következetesen rásegítetek...kialakul...Akkor lenne igaz a Patti állítása, ha nem szocializáltsági tényezőként vennék az óvodákban....a szobatisztaságot. Arról már nem is beszélek, hogy ahogy cseperedik a fiad...úgy érheti másodlagos szorongás a "csúfolás " miatt...Ez a szorongás, könnyen súlyosbíthatja a jelenlegi helyzetet. Szerintem, egyszerűen, belefeledkezős, a tevékenységbe elmélyülő alkat a fiad...a "figyelmét" fejleszted azzal a megoldással, amit írtam...
(Természetesen a döntés a Tied :lol: :lol: :lol: a vélemények jellemzője a különbözőség...még családon belül is, látod, mennyire megosztott :wink: :wink: :wink: )

Jéééé megint okos tojás lennék? bocsi...bakker..ez már tényleg a korral jár :wink: :roll: :lol:

Legyen szép napotok :lol: :lol:
nanó :lol:

Kép

Kösz csajok, de rajtam most nem segít, hogy annyira nem nézek ki szarul. Én magamat rondának látom -ma vissza is fogom kenni a hajam barnára, mert ez a szőke is ocsmány- rettenetesen érzem magam a bőrömben. A gyerekeimenk nem egy ilyen depis anya kell, hanem a vidám anyuci és amíg így nézek ki, ráadásul az elmúlt 2 héten csupán 5 kg-val nyomok többet...szóval helyre kell raknom magam. Addíg nem rontom a hangulatot.

ja panny azt elfelejtettem írni: én az oviban, amikor aludni kellett, bepisiltem, mert alváskor alvás volt, nem mertem szólni. majd pisásan összecsuktam az ágyat, nem vették soha észre. 7-8 évesen is bepisiltem, az iskolában, mert visszatartottam, annyira gyík voltam, nem mertem kikéretőzni. Otthon erről semmit nem tudott anyám, 2 évesen már nem kellett pelenkázni, nemrég meséltem el neki, csak kerekedett a szeme.

Arrivederci.
Vendég

potyka, 23 éves nagylány??? Vmiről lemaradtam? :wink:
Vendég

Jim!!
Tudom mit érzel! Én sajnos szinte mindig ezt érzem, utálom a tükröt, a fotózást. Mindig szembesülök a ténnyel, hogy ez már mindennek a teteje. A képeken amiket felraktál egy helyes, csinos nő volt. Ehhez képest én egy ........ Utálom a kifejezést "de megasszonyosodtál" - pedig megkaptam egy párszor és én is így érzem. 95 D-s a melltartóm! :(
Viszont a lényeg az hogy a két fiad és a férjed imád, kellesz nekik....Hidd el van akinek a szoptatás miatt tartalékol a szervezete... Gondolom ez vagy te is...Ha vége lesz a szopinak visszaáll a hormonrendszer, az anyagcsere stb. Leszel te még bombázó, bár szerintem így is tetszel nagyon a pasiknak....Ne utáld magad, másra gondolj és sok zöldséget, gyümölcsöt, rostot (gabonát) egyél....Meg sétáljatok jó sokat. Hidd el neked van esélyed fogyni. Nekem kevésbé...Rám már rámkövesedtek a kilók...
És gyere mert nélküled nem ugyanaz a topic......

Pati!!!
Én is ledöbbentem! Ez az álló gyerek lenne Norton :!: :?: :!: :?: :!: :?: Gondoltam valami rokon gyerek.....
Döbbenet..És nagyon helyesek vagytok, szépek a kölkök.
A talis képek meg szuperek.

Linocs!
Hogy a te kislányod is milyen gyönyörű....

Tcis!
Ti is szép család vagytok igazán....

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Hogy én milyen tök vagyok, hát TIZENHÁROM.... A huszonhárom évest még nekem is ballagó nyolcadikosként kellett volna létrehozni. :lol: :lol: :lol:
Amúgy meg Jim, a fogyás lelki cucc is. Még két hét, Balcsi, hawaii, és hidd el jobb lesz. És ha a barna jobban tetszik, hát kend a hajadra, miért is ne? Sőt, megkockázatatom vegyél magadnak valamit, amitől jobban érzed magad. (én cipőt szoktam... és sokszor a gyerekeknek, különben igen hamar válságos helyzet lenne idehaza).

És ígérem meglátogatlak a héten, legfeljebb majd ketten dőlünk a kardunkba.

potyka

Ez a cikk a mostani kismama újságban volt.

A kismama nagy fogyása

Szoptatás alatt fogyni? Megmutatjuk, hogy nem lehetetlen. Ágnes három hónap alatt szabadult meg tizenkét kilótól úgy, hogy négy hónapos kisfiát közben végig szoptatta.
Azért tartottuk fontosnak bizonyítani, hogy a szoptatás és a fogyás nem zárják ki egymást, mert sokan két-három éves gyerekkel még súlyosabbak, mint szüléskor voltak, és amikor le szeretnének fogyni, a kínok kínját állják ki. Ők elmulasztották az alkalmas pillanatot, túl sokáig vártak. A szülést követő évben ugyanis eljön az a pillanat, amikor a szervezetnek már nincs szüksége a felhalmozott „zsírraktárakra”. Ilyenkor kell észnél lenni, és a túlsúly mértékétől függően óvatosabban étkezni.

A fejben dől el
Tavaly év végén a Kismama Klubban tettük fel a kérdést, akad-e a jelenlévők között valaki, aki szívesen fogyna a segítségünkkel. Ágnes nem sok gondolkodási időt hagyott magának, azonnal jelentkezett – súlyát, kisfia életkorát éppen ideálisnak tartottuk, és kellően motiváltnak, elszántuk láttuk őt. Enélkül ugyanis senki sem remélheti a sikert.

Névjegy: H. Oszwald Ágnes (26), nevelőtanár
Gyerekei: Lázár (3), Boldizsár (4 hónapos)
Magassága: 170 cm
Súlya lány korában: 68 kg
Súlya a két szülés között: 77 kg
Mostani súlya, négy hónappal a szülés után: 84 kg

Bemutatjuk Ágnes segítőit

A1 Wellness Material, ahova Ágnes edzeni járt

Sándor Csaba fitneszszakértő, személyi edző
Olvasóink is fordulhatnak hozzá táplálkozással, sportolással kapcsolatos kérdésekkel.
Tel.: 06-30-539-60-45
e-mail: csaba0503@citromail.hu, vagy csaba0503@yahoo.com illetve, személyesen az A1 wellnessközpontban az Eurocenterben.

Király Éva dietetikus, a 4 és fél éves Blanka és a hároméves Olivér édesanyja

2008. január 20.
Ezen a napon kötöttünk szóbeli szerződést egymással: mi két komoly segítőt ígértünk: dietetikust és személyi edzőt, valamint ingyenes edzési lehetőséget, ő pedig azt, hogy igyekszik legjobb tudása szerint követni szakértőink tanácsait.
Még szinte semmi sem történt, ám Ágnes máris leadott két kilót. Saját elképzelése szerint kezdett fogyókúrázni, ez is azt mutatja, hogy az elszántság az egyik legfontosabb mozgatórugó.
Megkértük Ágit, egy héten keresztül írja fel, mikor mit eszik. Ezek után a dietetikus megjegyzéseket fűzött ehhez az étlaphoz, hogy megmutassa, miként kéne egészségesebben étkezni.

Bár Ágnes sok hibát követett el étrendje összeállításában, mindenből megpróbált keveset enni. Ennek köszönheti a kezdeti gyors fogyást.
A továbbiakban követte a dietetikus és az edző tanácsait.
Noha több hétre elegendő mintaétrenddel látták el, hamar felismerte: nem az a fontos, hogy pontról pontra ragaszkodjon az előírtakhoz. Megjegyezte, hogy melyek a fogyást segítő alapanyagok, konyhatechnikák, és mindig könnyen, egyszerűen követhető étrendet állított össze. Ez azért volt számára rendkívül fontos, mert fogyásra egyáltalán nem szoruló férjét és jó étvágyú, energiabomba négyévesét is neki kellett jóízű falatokkal ellátnia.
Több élelmi rostra volt szüksége, amit a teljes kiőrlésű gabonafélékben, az ezekből készült tésztákban, pékárukban, zöldségben, gyümölcsben talált meg. Fokozatosan elhagyta az édességet, ez nagy erőpróba volt számára. Az első héten még büszkén mesélte, hogy egy családi összejövetelen már képes volt három szelet mézes-krémes után megálljt parancsolni magának. Ma már egynél abbahagyná…

A dietetikus megjegyzései Ágnes étlapjához
– Nem elég változatos, kevés benne a zöldség és a gyümölcs, ez hosszú távon egészségtelen.
– Túlságosan sok húst eszik. A felvágottak, kolbászfélék ráadásul sok tartósítószert tartalmaznak, nem is beszélve a zsírtartalmukról.
– Kevés teljes kiőrlésű gabonát fogyaszt (kenyér, pelyhek, barna rizs), így nem jut elég rosthoz, ami csökkenthetné az éhségérzetet.
– Gyakran marad ki egy kisétkezés.
– Ha párolással, egészségesebb alapanyagokból készítené az ételeit, nagyobb adagokat ehetne, s könnyebben menne a fogyókúra is.

Ajánlatos
– Változatos táplálkozás, sokféle nyersanyag, többféle technológiával készítve
– Napi három liter folyadék (gyümölcstea, ásványvíz, csapvíz)
– Teljes értékű (barna, teljes kiőrlésű) gabonatermékek fogyasztása
– Idénynek megfelelő gyümölcsök, zöldségek
– Sovány húsok, hal, baromfi
– Természetes ízek, zöldfűszerek
– Alacsony zsírtartalmú tej, joghurt, kefir, túró, juhtúró, sajt
– Napi négy-ötszöri étkezés (a megfelelő vércukorszint miatt)
– Rendszeres mozgás

Kerülni kell!
– Cukor
– Vaj, tejszín, tejföl, erősen ízesített sajtok
– Fehér pékáru
– Fekete tea, kávé, szénsavas üdítők
– Rejtett zsiradékot tartalmazó húsok: sertés, kacsa, liba, belsőségek

A dietetikus véleménye a szoptató anyák fogyókúrájáról
A szoptatás első hat hónapja alatt ugrásszerűen megnő a szervezet A-, C- és E-vitamin, valamint szelén iránti „sóvárgása”, viszont a várandósság időszakához képest kevesebb folsavra, vasra és magnéziumra van szüksége. Ugyanakkor a terhesség hónapjaihoz képest nem változik a D-vitamin-, a kalcium-, foszfor-, cink- és jódszükséglet, ezekből továbbra is 50 százalékkal több kell.
A szoptató anya szervezetének mintegy 8,5 deci tejet kell termelnie naponta, ami nagyjából 600-800 kilokalória elégetésével jár. Ha mindeközben úgy étkezik, mint a terhessége előtt, akkor biztos, hogy fogyni fog. Persze azt ki kell tapasztalni, hogy mennyi evés-önkorlátozás az, ami még nem gátolja a baba egészséges fejlődését, de azért kíméletesen fogyasztja a mamát.
Az alapvető „szabályokat” persze be kell tartani ahhoz, hogy a mama a fogyókúra alatt is fittnek, erősnek és egészségesnek érezze magát.

Így fogott a közös munkához az edző
Mikor Ágival közösen úgy döntöttünk, hogy belevágunk a fogyókúrába, fontos szempont volt, hogy jelenleg is szoptat. Ennek ellenére a 81,9 kilós súly a magasságához képest aránytalanul nagy terhet jelentett, figyelembe véve azt is, hogy a testzsír aránya így megközelítette a 40 százalékot. A csípő-derék hányados is erős túlsúlyra utalt. Állóképessége a felmérések alapján átlagon alulinak bizonyult.
Hetente háromszor másfél órát fogunk együtt edzeni, döntöttük el. Először is „izmosítjuk” Ágnest, ezáltal fokozzuk alapanyagcseréjét, növeljük szervezete alapkalória-felhasználását. Az első hetekben az ízületek, inak felkészítése a cél, ekkor még nem a súlyváltozást tekintjük mérvadónak, hanem a pulzusszám alakulását, aminek Ági maximális pulzusának (190-es) 60-70 százaléka között kell állandósulnia edzés közben. A gyakorlatok a főbb izomcsoportokat célozzák meg, figyelembe véve Ágnes kéréseit. A súlyzós edzés körülbelül 50 percig tart, ezután kardiorésszel folytatjuk, ilyenkor a futópadot vagy a kerékpárt használja. A fokozatosság elvét betartva kezdetben húsz percet tölt a kardiogépeken. Mindez a kemény munka csak akkor hozza meg a kívánt hatást, ha betartja a dietetekus táplálkozási tanácsait – állítja Csaba.

Hosszú várakozás
Ágnes az első hat hétben egy-másfél kilót fogyott hetente. Ennek köszönhette, hogy márciusban már nyolc kilóval mutatott kevesebbet a mérleg.
Így számolt be levelében a tapasztalatairól:
– Fel voltam készülve, hogy éhezni és szenvedni fogok, de nem ez történt. Nem mondom, hogy nem tudnék többet enni, de annyira lelkes és boldog vagyok az eredmények láttán, hogy sosem kedvetlenedem el. Talán csak a vacsorák nehezek, amikor itthon van mindenki, és fehér kenyeret esznek, én meg rágom a salátámat a kicsike hússal. De az egészben a torna a legjobb! Edzésnapokon, amikor pedig szabad egy kicsivel többet enni, nem is vagyok éhes!

Aztán elérkezett a fogyókúrák legnehezebb része, amikor az ember ugyanolyan keveset eszik, mint az elején, mégsem fogy egy dekát sem.

– Csaba szerint össze kell zavarni a szervezetet, mert már megszokta az eddigi táplálkozást. Áttértünk hát a gyümölcsreggelikre. Na, ez nem az én világom, most aztán szenvedek! Szeretek reggelizni, de úgy igazán leülni és megadni a módját, most meg be kell érnem egy banánnal vagy naranccsal. A torna is egyre keményebb, Csaba alaposan megizzaszt, de tejcsi van, Boldikám napjában egyszer kap csak bébiételt, különben annyit szopizik, amennyit csak akar. Jókedvű és egészséges, ez a lényeg!

A célszalag előtt
Kisgyerekek mellett mindig számíthatunk rá, hogy váratlan esemény zavarja meg az időbeosztást. Lázár óvodás, Boldizsárra a nagyi vigyázott edzésnapokon. De ha beteg a gyerek, anyának mellette a helye. Így aztán márciusban több edzés kimaradt, ráadásul költözött is a család. Persze ez is meglehetősen fárasztó "sport", de az A1-ben akkoriban ritkábban látták Ágnest. Csaba ezt az időszakot így látta:
Közbejött egy-két betegség, de mára mindenki egészséges. Elkezdtük a keményebb edzéseket. Eddig a zsírégetés volt a fő cél, kerültük a súlyzós gyakorlatokat. Most elérkezett az idő, hogy életet leheljünk az izmokba. Bevezettük a szuperszetteket (egymás után két gyakorlat pihenő nélkül) és a köredzést, amikor különböző izomcsoportokat mozgatunk át rövid pihenőkkel. Így hatékonyabb az edzés, és az egyes izomcsoportok nem fáradnak ki olyan gyorsan, sőt az állóképesség is nő. Végül a kardiorészre is „rádolgozunk” egy kicsit. A kezdeti állapothoz képest Ágnes 7-8 kilogrammot fogyott, de nem is ez a lényeg, hiszen közben az izomzata is előnyére változott, derékban és csípőben 10-10, combban 5-5, karban 4-5 centimétert karcsúsodott. Állóképessége látványosan javul, ezt az alacsonyabb pulzusszám is jól jelzi.
Étkezésében apró változásokat vezettünk be. Délig csak gyümölcsöt eszik, majd lassú felszívódású szénhidrát, kicsit később fehérje következik. A növényi rostokról zöldségek gondoskodnak. Sok folyadékot iszik, hogy fel ne boruljon a vízháztartása.

A sikerhez vezető étrend
Csaba tapasztalatból tudja, hogy akinek családja van, sokkal nehezebben követi a bonyolult, sok szervezést igénylő étrendet. Éppen ezért egy végtelenül leegyszerűsített, mégis hatásos, minden tápanyagot tartalmazó étrendet állított össze a finisre, amikor már csak dekákban mérhető a napi súlycsökkenés. Íme, nem rejtjük véka alá, szabad követni!
Reggeli: négy szelet puffasztott rizs vagy két szelet teljes kiőrlésű kenyér, 10 deka pulykasonka, zöldség, tea
Tízórai: 60 gramm túró, egy joghurt, gyümölcs (alma, narancs, kivi, eper, málna)
Ebéd: 60 gramm barna rizs (ez egy gyorsrizs fele), 10 dkg hús (grillezve, párolva), sok zöldség, saláta joghurttal
Uzsonna: ugyanaz, mint a tízórai
Vacsora: 10 dkg hús, saláta
Ezt az étrendet mindenki úgy teszi változatossá, ahogy tudja. A húst el lehet készíteni két-három napra előre, a salátához azt vesszük meg, ami éppen kapható. A joghurtba beleapríthatjuk a nem túlságosan édes idénygyümölcsöt.
Ez volt az a csoda, amitől az utolsó négy kiló még leolvadt. Eddig.
Mert szívből kívánjuk, hogy a most nagyon-nagyon boldog kétgyerekes édesanya még fogyjon egy kicsit, de semmiképpen ne szedje vissza a leadott kilókat.
Megígérte! Nem nekünk, hanem saját magának, és ez a döntő.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Ja és Nanó pont ilyennek képzeltelek. Kedves arc, jóságos tekintet. :D :D :D :D :D :D

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Aranyos vagy Juditkám :lol: :lol: :lol: köszönöm...
Valami hasonló küzdelmem van..mint Jimnek...életem leglefárasztóbb idejét élem még egy hónapig...Patti jól elkapta :lol: :lol: a gyűrődéseim lélektani pillanatát...de nem engedhetem meg sem a környezetem miatt, sem a kispasik (Gorka, Norton), hogy egy pillanatra is "ledepisedjem" elveszi a fontos dolgoktól az energiát... A depi...a gödörbe húz...onnan..meg (a csudába is, ha nagyon mélyre kerül az ember), még hosszabb az út a normális szintig... :wink: :wink:
Olvastalak..hát azért a tanár..lehetett volna lojálisabb....Most volt egy hallgató nálam gyakorlaton...azaz, nem volt... :lol: :lol: :lol: a megbeszélt időpontban helyette egy telefonhívást kaptam: rosszul vagyok, mert babát várok...nem tudok kimenni a gyakorlatra...Válaszom: megoldjuk! ..elküldtem neki e-mail-ben a zárótanítás dokumentumait: 20 óravázlatot, 6 hospitálási jkv-et, és a zárójának a vázlatát...leosztályoztam magam közepesre (3) :lol: :lol: :lol: .....mert nem ezen múlik...hogy jó tanár lesz, avagy sem :lol: :lol: :lol: ..de a baba fejlődésének nem mind1 :lol: :lol:

hogy jóságos tett?.....nem tudom...inkább emberi :wink: :wink:
annyi embertelen dolog történik ma körülöttünk...

nanó

Kép

Hát igen Nanó!
Jólesik néha az embernek egy kis emberség....
Én sem tudtam volna azt megtenni egy kismamával, hogy akkor elégtelen....
A szülés meg aztán tényleg nem pakolászható át másik időpontra, meg az újszülött ellátása sem....
Egyetlen napról volt szó, a többiek mindent elmondtak mégsem fogadta el......Pszichológus pedig...De itt nálunk (a suliban) pont a pszichológusok igazán különcök (más világ, a többiek csúnyábban fogalmaztak - mintha pont náluk nem lenne vmi tiszta)
Na mindegy. Csak az bánt, hogy 4 csoportra voltunk osztva és más csoportoknál ennél sokkal kevésbé indokolt hiányzás esetén is elfogadták a dolgozatot és ezáltal a félévet :(

Jim!
Szedd össze magad....A gyerekek nem tehetnek semmiről, ne büntetsd őket depis anyával....Lehetne ennél sokkal nagyobb bajotok, (pl. komoly betegség) és akkor is tartani kell magunkat....Örülj hogy egészségesek vagytok...
Most nem akarok magammal példálózni de annak idején mikor Levi 2-3 hónapos volt, iszonyatosan szenvedtem a derekammal. Volt hogy egy hétig is csak feküdni tudtam meg négykézláb mászni. És ez sűrűn ismétlődött. Úgy telt a nap, hogy feküdtem az ágyban, Levi mellettem, néha megszoptattam, emberfeletti kínok között tisztába raktam és folyt köv. Még felöltözni sem tudtam, mikor az orvoshoz mentünk inekcióért, csontkovácshoz stb. a férjem öltöztetett. Szóval gondolj bele az a kis túlsúly nem tragédia...
Gondolj arra hogy hány szülő küzd mondjuk a gyógyíthatatlan beteg gyermeke életénél....Nem bántani akarlak de én így szoktam magam vígasztalni hogy mi az én bajom ahhoz képest......
Meg ne haragudj de tényleg ne keserítsd meg a saját és a mások életét ezért...............

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

életénél=életéért

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Sziasztok!

Jim, csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz! Nem ragozom, de szerintem is nagyon csini vagy! És marhára hiányoznál a topicból, ha nem jönnél :!: :!: :!:

Remélem én is hiányozni fogok egy kicsit! :oops: Ma délután hazautazunk Pestre, és amíg nem kötik be újra a netet, nem tudok jönni, esetleg ha el tudok lógni egy netcaféba.

A képeket a 308. oldaltól a mai napig feltettem az albumba. :lol:
(Pati, Nanó, nagggyon szépek a gyerekek!)
Aki nem találja magát, az legyen kis türelemmel, mert a többi kép otthon van a gépemen, ha lesz netem, felteszem.
És köszi mindenkinek a kedves szavakat az album kezeléséért! :oops: :lol: :lol: :lol:
Nem is nagy munka, főleg így, hogy most volt néhány "babysitterem". :wink:

Na, csók csajok, remélem mihamarabb tudok jönni!

Kép
Vendég

judit, igazad van, tudom, de te nem ismersz engem, én legszívesebben fejbelőném magam, komolyan mondom, tudom, nem vagyok normális, de én inkább lennék beteg, mint dagadt. A betegségről nem tehetnék. Arról, hogy ennyit híztam, csak én tehetek, mert zabálok egész nap, főleg nassolok és nem tornázok. Mit akarok??? Ez idegesít a legjobban. Tudom, vannak nagyobb problémák...vannak is nekem bőven, és ez is közrejátszik, hogy ennyire most kiborultam. Más nyomora meg soha nem vigasztal, nem tudok arra gondolni, hogy más örülne, ha így nézne ki....tudom, tényleg hülye vagyok és nem kéne ennyire kiakadnom, de most nagyon mélyen vagyok. puszi és nagyon köszönöm, amiket írtál, azért segítettél ám és tudom, talán te érzed át a legjobban. Próbálom magam összeszedni, most megyek is hajfestékért, potyka, a cipő is jó ötlet :wink:
Vendég

Ráadásul anyósom itt van és töm egész nap, nem lehet leállítani :x Kecskére káposztát :roll:
Mire felkelek, 6-8 pirítós, fokhagymás-vajas-sajtos-szalámis, mellé tea, paradicsom, ubi, paprika. Tízóraira kis nasi, nem is kicsi...ebédre 3 féle főtt kaja...na nem is sorolom.
Vendég

Jim, anyóst küldheted, nálunk nekem kell előállítani a kaját, attól zakkanok meg.

potyka

Jim: megértem, amit írsz. A mérce mindenkinek saját maga. Te 50 kilós dögös csajszinak érezted jól magad. Teljesen megértem, ha most nem. És ráadásul maximalista is vagy - mindig csak a legjobb a jó... Ami a súlyodat illeti: valszeg egy darabig meg kellene békélned azzal, hogy egy darabig nem leszel újból a dögös 50 kilós csajszi, hiszen szoptatsz. És ha jól emlékszem többször írtad, hogy milyen jó, hiszen a nagyfiadnál ezt elszúrtad... Szóval úgy tűnik, bejön a "valamit, valamiért" közhelye: a kisfiad szoptatásának "ára" a plusz súly. És szoptatni meg ugye: jó!
Amit tehetsz: megpróbálsz egészségesen kajolni (félre a csokikkal, kolbászokkal :) ).
És van egy izgalmas feladatod: megtalálni azokat a rucikat, amiben újból dögösnek érzed magad, és ezek ne feltétlenül a régi dögös cuccaid legyenek! Ehhez a szerephez (szoptató anyuka) másfajta rucik illenek!
Ja, és arról tegyél le, hogy nem jösz a fórumra. Evvel nemcsak magadnak, nekünk is ártasz! ;)

Lehet, hogy gáz, hogy egy láthatóan elég sok plusz súllyal rendelkező csajszi írja ezeket, viszont én meg vagyok békélve magammal (kivéve, hogy most lóg a kinyúlt hasam - mert idáig sem volt deszka a hasam, de sosem lógott :roll: ). Az más kérdés, hogyha már nem szoptatok, akkor -egy újabb kivizsgálás után (inzulin rezisztencia)- valszeg nekiállok egy kemény fogyókúrának, hátha most, hogy nem dolgozom, menni fog.
linocs

Jim: én nem vagyok és nem is voltam soha túlsúlyos és mégis tök egyetértek a Linoccsal, én is tökre megértelek. Én plussz 5 kilóval sem érzem jól magam és valljuk be, a legtöbb embernek sokkal jobban áll a vékonyság, mint a teltkarcsúság. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy a teltek rondák, sőt vannak kifejezetten szépek és vonzóak, de ők azért tudnak azok lenni, mert jól érzik magukat a bőrükben és tetszenek maguknak. Én meg 178 centivel, 65 kilósan sem érzem jól magam, mert nem tetszik, amit látok a tükörben. Gondolom te is így vagy ezzel. Én annyira nem bírok magammal szembenézni, hogy szoptatás ide vagy oda futok, de a mérleg meg se moccan. És ez totál kiakaszt, de annyi vígaszom van, hogy legalább nem hízok talán. Aztán láttad a tegnapi csoportképen, hogy mégis mekkor duplaúszógumi van a hasamon. ÁÁÁ, szörnyű és sovány vigasz, hogy mások szerint szuperjól nézek ki. Szal én megértelek, ne drasztikusan, de sztem nyugodtan kedj el mozogni.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Szilvánusz, mint babysitter: :)
KépKép

KépKép
KépKép
mni

szilvánusz:

Te tényleg szuper vékony vagy...és találó Rád a babysitter-minősítés :lol: :lol:

nanó

Kép

Nanó: dehogy vagyok, melltől lefelé nem.
Pedig még Borókás kép is készülhetett volna. :wink:
Köszi amúgy, a lányoknak mondtam pénteken, hogy komolyan fontolgatom a pályamódosítást és szívem szerint valami kiscsoportos bölcsit vagy ovit működtetnék. Csak iszonyú sok pínz kell hozzá sajna.
Pati: toljad felfele magad a wiwre de gyorsan és igazoljáá' vissza, meddig várjak még??? :lol: :lol: :lol:

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Jim, én pláne tökre megértelek!
én ugyan soha nem voltam 50 kg de 60 igen és a múltkor nem ismertem fel magam egy képen amin annyi voltam!
tegnap majdnem ugyanígy kiborultam mint te mert megtaláltam a tavaly tavaszi ruháimat - a gatyák kb a térdemig jöttek fel.
bár én régebben voltam husi, de a férjem már vékonynak ismert meg, szóval annak ellenére, hogy ő egy szót sem szól, szeretnék megint csini lenni neki (is).

és én mégcsak nemis szoptatok, fejek, szóval simán fogyózhatnék de nem megy igazán. Attila megszokta amíg terhes voltam, hogy jókat főzünk, eszünk együtt, most meg hogy mondjam, hogy bocsi egyél egyedül mert én nem eszem...

én is olvastam azt a kismamás cikket amit Judit felrakott, és tényleg úgy néz ki, hogy a szoptatás mellett is lehet fogyózni egészségesebb kajával.

mondjuk, hogy a torna nem tudom hogy oldható meg nagymamák nélkül...

vettem pár új cuccot ami kicsit feldobott, mert eltettem régről a 42es cuccaimat, hogy majd jól fog jönni ha terhes leszek, de persze az volt vagy 4 éve és már nem tetszenek igazán.
na sebaj Vöröskereszt remélem majd örül amúgy még tök szépek.

azzal próbálom motiválni magam, hogy nem kellene egy csomó új ruhát venni ha bele bírnék fogyni a tavalyi 38-asokba...

Tcis, gyönyörűek a gyerekek!! tényleg nagyon sármos pasi már most Christian

Nanó, tényleg csini fiatal vagy, én is így képzeltelek

Potyka, esetleg egy névsorolvasás a gyerekeről, életkorral, meg fotók?? ha már rólad sikerült kierőszakolni :)

Linocs, azért már én is 34 leszek idén ! korengedélyes ötye?

KépKép
judit18

Szilvánusz, te mikor tudsz futni? mondjuk neked király lehet kimenni a rómaira meg egyszerű

KépKép
judit18

szilvánusz:

magán-ovihoz előbb egy alapítvány kell....amely létesíti, fenntartja, működteti....Van állami normatív támogatás....és a magánintézmények....térítési díjat is kérhetnek.
példa:

egy ismerősöm kisgyermeke után... havi 45.000 Ft-ot fizet a bölcsiért...és nem is olyan hűde :cry: :cry: ..ráadásul makrocsoportokat tart fenn....hadd ne mondjam, hogy 50 gyermeket fogad....ha számolsz...akkor ez már döfi!!!!! bár nekem a minőség az elsődleges....
(Ilyenben vagyok most benne...kőkeményen...bár lényegesen nagyobb lurkókkal..mit csináljak, ha imádom leszelídíteni a tanárverőket! :wink: :lol: :lol: )

Ha bölcsit csinálnál....van egy szuper programom (saját készítésű)...azzal már nyertünk....átadom :lol: :lol: :lol: nem pénzért.... :lol: :lol: :lol:

judit18

Aranyosak vagytok....de ..jelenleg inkább belül vagyok fiatal...bár..szerintem 56 évesen ez sem árt :wink: :wink: :wink: nem szúr, nem fáj, nem kopik :lol: :lol: :lol: ...nos ennek örülök :wink: :wink: :wink: jól nézne ki a Patti, ha nyűgicse lennék a vállán..inkább segítek bárkinek....csak nekem ne kelljen segíteni....nos, ez a csökönyös nanó :lol: :lol: :lol:

Kép

Judit, képek vannak fenn a wiwen, mindjárt beállítom, hogy potykára is mutassa, jó? És ott névsor is van. :lol:

potyka

Sziasztok!

Naggyon jók a talis képek!!! :)

Tcis,
helyes család vagytok, szépek a gyerkőcök! :)

Pati,
de jó ez a sok kép! :) Milyen vagány Gordon a tetkójával, Norti meg a pólójával. :) Édesek!

Jim,
sajnálom, hogy ilyen ramatyul érzed magad :(, de azt nem tudom elfogadni, hogy ne gyere közénk! Egyáltalán nem rontod a hangulatod, rossz passzban is írsz olyanokat, hogy azzal másokat jobb kedvre derítesz, pl. amikor valakit, akit nem szívelsz, úgy elküldesz a fenébe...sorolhatnám :wink: Remélem rátalálsz egy hatásos, szopi melletti fogyókúrára!!!

Zsu,
hiányozni fogsz, remélem mihamarabb lesz nálatok net!!!

Melinda

Kép
melinda80

Nanó,
végre van Rólad is kép! :)

Melinda

Kép
melinda80

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: