A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

húúú nekem is lassan el kell készíteni a pakkom.
Csajok, ti a cumit hogy fertőtlenítitek ki???
magdolnam

Óbeszép! Pont a laptetejére sikerült... büszke vagyok magamra!!! :twisted: :lol: :lol:

Magdi - nekem van van Aventes mikrós sterilizálóm, de sima rotyogó vízben, lábasban is lehet. Csak beledobod, bírnia kell! :wink:
Vendég

De ne vigyél cumit a kórházba!!!! A legjobb ha az első pár hétben nem is kap, mert állatira tudja rontani a szopizási technikát!!! És akkor jajjj a cickóknak! :twisted:
Vendég

neeem, nem akartam, csak érdeklődtem. Akkor jó ha bírja.
magdolnam

Még én se készítettem össze a cuccomat,szerintem még ráérek :)

Kép
Kép
Kép
kike

Jó reggelt!

Látom úgy ahogy jól vagytok. Mindenkinek kellemes napot ahhoz, amit csinálni akar! :wink:
Nálunk este babóca lakberendezést csinált. :lol:
Betöltöttem a 35-öt. :D

Kép
dittke

lennék már én is a 35.ben :roll:
magdolnam

hali lányok!

nah tele van a hócipőm a felujitással... lemaradtok itt a dolgokról!

látom van két babánk!!!!

Hene, Mia teljes szívemből gratulálok és sok tejcsit!!!
Kép

Kép

Kép
timi1982

Szia !
Mindjárt ott tartassz. Gyorsan telik az idő! :D

Kép
dittke

jah és azt is láttam futólag hogy van egy uj "csapattársunk"

ÜDv trixy

Kép

Kép
timi1982

és ha még nem lenne elég belőlem :D

ne haragudjatok de reagálni nem tudok, mert csak átfutottam azt a 7-8 oldalt. érdekelt hene hogyléte :D

nah szóval tegnap voltunk uh-n.

nézzétek az eredményeket:
terhességi kor: 32+1
lepény a mellső falon, jó helyen
magzatvíz mennyisége átlagos
BPD: 91 mm (72-86) zárójelbe tettem a középértékeket :shock:
AC: 291 mm
FL: 62 mm
Súlybecslés: 2507 g :shock: :shock:

az uh-s doktornő első ránézésre közölte hogy már a 38. hétben jár?!?!?!

mi lesz mire megyünk szülni????? több mint 4 kg-os gyereket hogy paszirozok ki ?!?!?! :oops: :shock: :? :oops: :shock: :?

[/b]

Kép

Kép
timi1982

Timi:szép eredmények,jó nagy babóca :D ne aggódj ,én is kipaszíroztam a Kristit:4.26-al született. :D

Kép
Kép
Kép
kike

Én nem szeretnék ekkora babócát. Pedig nekem is azt mondták, hogy 1-2 héttel nagyobb.

Kép
dittke

Timi
Szép nagy baba! :lol:

Kép
dittke

dittke!

én se szerettem volna :oops: de hát... mondjuk remélem a sulya csak azért ekkora mert az ökör gép igy kreálta a méretek alapján.
mondjuk a fejkörfogat ténylegesen annyi, ugyhogy kiváncsi vagyok tágulásnál...
szóval azért még reménykedem, hogy max olyan 3,5 kg körül lesz.

de tény, hogy tegnap mikor megkaptuk az eredményeket utána nagyon bepánikoltam. rettenetesen!!! a párom nem győzött nyugtatni.
persze tökre örülök hogy minden rendben, nah de meg kis kell azt szülni!!!!

Kép

Kép
timi1982

Timi mi időben valószínű együtt fogunk szülni és a méreteink is egyeznek :shock: és én is tök parában vagyok a 4kg-miatt!
magdolnam

Sziasztok! Most olvastam vissza nagy nagy GRATULA HENÉNEK!
Milyen jó lesz, mikor majd nyáron mindenki a babás élményekről beszél! :)

Kép
linda24

Szép jó reggelt!

Sikerült visszaolvasnom, isten hozta a második babát is!
MIa gratulálok!

Mindenkinek nagyon szép hétvégét kívánok, még most az elején, mert elfelejtem! :roll:

Marcsi, örülök,h jobban van a kutyus!

[b]Timi,
szép nagy baba!

Titi, [/b]jó vásárlást. Nem ér megelőzni, szólj Leventének, h várjon és akkor lehet h egyszerre megyünk! 8)

Wera, remélem jól birod az állást majd a szertartás alatt! Bár te nagyon fit csajszi vagy! :D

Ami, Derekad? Lehet, h még mindig alszol!?

Andi,[/b] drukk, h mostmár hamarosan karodban tarthasd Vikit! :D

V.kata, csak óvatosan, te csak lightosan segíts!

Ne hari, akit kihagytam, de megint rámtört a hányinger! futok!
bencuri

Sziasztok!

Miának gratulálok, sok örömet, egészséget kívánok!

Kata, Ibm, vigyázzatok magatokra!

Wera
! Szép keresztelőt!

Andi
! Hajrá!!!!

Mindenkinek szép napot, aki valami programot tervezett!

Mi tegnap voltunk vendégségben, nagyon jó volt, ültünk egy teraszon, jó társaság volt, gyönyörű kilátás, fújdogált a szél! :)

Éjjel pedig szoptattam álmombaan és annyi, de annyi tejem volt, hogy egy csomót le is tudtam fejni! Plussz egyáltalán nem fájt a mellem...csak a babaácskára nem emlékszem sajna... :(
De azért jó kis álom volt.

Mi ma párocskával pakolgatunk, takarítgatunk (fészketrendezünk!:)

Ja és amit Potyka irt én is akartam ajánlani: " Hogyan ne legyünk tökéletes anyák" nagyon tuti könyv! :)

Na, sziasztok!

Kép
andkata

A.Kata, te a párodra a munka nagyrészét, csak óvatosan! Vigyázz a pocidra! :wink:
bencuri

A.kata, hagyd a párodra a munka nagyrészét!
Az előző hsz. se füle se farka! Bocsi! :oops:
bencuri

Ami :D
Remélem, hogy jobban vagy, vagy ha ez már nem sikerül, akkor meg inkább azért szprítok, hogy beinduljon ténylegesen a szülés!

Andi :D Sziszka :D Wera :D
Pár nap, és ti is babázhattok :wink:

Timi :D Magdi :D
Valószínű, tényleg nem kis babák, de ne izguljatok emiatt, mert nincs szoros összefüggés a vajúdás hossza-fájdalmassága és a baba mérete között :wink: Pici 2900 grammos babával is lehet kínlódni, és 4 kilósat is lehet viszonylag "könnyen" megszülni. A babák feje gyönyörűen alkalmazkodik a szülőcsatorna adottságaihoz, és ha a feje kint van, a többi már szépen kicsusszan :D Nem félni, nem félni, lányok!!!

Véda
Vendég

Sziasztok!!
Ma már szerencsére jobban vagyok... éjjel is jó nagyot szundiztam. Talán csak egyszer keltem fel. Most is tudtam volna még aludni. De le kell menni a boltba, mert ma lesz az a bizonyos lángos party..... 11-től meg még mosnom is kell..... ugyhogy ma már maximum csak este kukkantok be!!!

Mindenkinek szép napot a programokhoz amit tervezett.... jó családozást, sütögetést, fürdőzést....vagy épp felujítást, vásárlást.....stb (tovább nem folytatom :lol: )!

d.dodó

Viki!
Te szegény megint hánytál?

Kép
andkata

jó reggelt mindenkinek! :) benyomtam így rögtön egy kis kürtőskalácsot... Fincsi volt. :) Aztán mindjárt nekiállok takarítani, mert délután meg esküvőre megyünk úgyhogy most minden délelőttre marad. Csak gyorsan vissza akartam olvasni. Miának gratula. :)
Már csak az okoz fejtörést, hogy milyen cipőt vegyek fel? Kicsit szűkös az összes... Ezen még kell gondolkodnom egy darabig de remélem sikerül valami jót kitalálni...
Na most mindenkinek szép napot! Majd jövök.

KépKép
muffin

Igen, sajna! De most már jó! Ez is menetrendszeri reggelente! Már bocsi! :oops:
bencuri

Sziasztok!

Megvagyok,csak hulla fáradt!
A Seduxentől elájultam 3 órára aztán sétálgattam fel-alá,hogy menjünk vagy ne menjünk??
Mivel "csak" a derekam fájt nem akartam menni,ha úgysem szülünk minek feküdjek ott!!!
De nagyon sz@r!
Ma egy fokkal jobb már,de lassan szerintem megyek aludni!!
Áron baba szépen mozog,hasam most nem keményedik,derekam meg..........................
Egy hangyafaxnyival jobb!!!!

Ma nem sokat leszek de ha valami lenne arról tudni fogtok!

Szép napot mindenkinek!

Sziasztok

Kép

Kép
ibm

Ami, pihenj!
Azért néha jelentkezz ha tudsz!
Kitartás!
bencuri

Halihó!

Hát nem szültem. :D De ahogy áll a dolog, sztem ma sem fogok. Na mindegy. Ma nem nagyon leszek én sem, mert megyünk anyáékhoz a telekre egy kicsit pihenni. De ha valami van, akkor úgyis szólok. De nem kell tartani a szüléstől mára! :lol:
Szegény Ami, jól megszenved a derekával! Bezzeg nekem semmi nem utal ara, hogy menni kéne. A fejem rettentően fáj, és ennyi. A hasam feszülget tegnap óta, de nem fáj. Na meglátjuk. Azért köszi a drukkokat.

Ja, a hasamon a kiütések még nem múlnak, de nagyon viszket. Nem tudom mit csináljak vele. Már nagyon unom. Ha fenistillel bekenem, akkor egy kicsit jobb, de kis idő múlva megint rettentően viszket.

Na megyek öltözök.
Szép napot mindenkinek!

sz.andi

Sziasztok!

Látom senki sem szült az éjjel és viszonylag mindenki jól van.

Ma vettünk cseresznyét a piacon és nem bírtam ki, a zacskóban megmostuk és ettük. Beültem az autóba és az ölembe raktam a cseresznyét. Amikor az övért nyúltam, hirtelen elöntött a víz. Rögtön azt hittem, elfolyt a magzatvíz! :shock: A köv. pillanatban jöttem rá, hogy az nem lehet, mert hideg. Persze a cseresznye zacskójából folyt ki a víz. Lett egy nagy folt elöl a szoknyámon, meg hátul, befolyt a bugyimba is, az ülésen is maradt egy jó nagy folt.
Na szóval ilyen hatalmas foltokkal kellett bemennem a Plusba. Mindenki csak bámult, gondolom azt hitték magzatvíz. És milyen nyugisan sétálgatok!

Ma lesz a gyereknapi rendezvény a városban. Délután felnézünk. Rolkó már fél órája alszik. Apa meg elment felvinni az autókat a gyereknapra. (autókiállítás is lesz). Kaja kész. Még majd elmosogat a gép (ha bepakolom). Én meg ledőlök és megnézem a Popdarálót!

Mindenkinek szép napot!

Dög meleg van :shock:

Kép
szly27

:lol: :lol: :lol: :lol:
magdolnam

Hali!
Gyors helyzetjelentés.

Megvettük a kocsit (hordozóval), kádat, ágyneműt, baldachint, textil pelusokat, pelenkázót, törcsit és lepedőt.

Képet később hozok!
20150601134430

Szly!

Ez jó :D :D :D

Viki!
Gratula, akkor ez jó kis pénzköltéses nap volt! :)
Várjuk a képeket!

Kép
andkata

hali lányok!

látom mindenki el van foglalva. mindenkinek csodaszép, napsütéses hétvégét kívánok!!!

tisztelettel jelentem még a fürdő és az előszoba van hátra takarítás ügyileg.

babaruhák nagyrésze ki van vasalva és elpakolva!
lassan a gyerekszobába is ezáltal rend lesz.

jah és mosom végre a saját ruháinkat is. :D :D :D

Kép

Kép

Kép
timi1982

az ablakpucerával és a hűtőtakarítással meg leolvasztással végeztem
magdolnam

tök frászban vagyok mert még mindig görcsölget a hasam! Nem a legjobb érzés ám. Mi a fenétől lehet gyorsan bekaptam 2 magne b6ot. NEm tudom, ti mikor mennétek dokihoz??? :shock:
magdolnam

mar reggel ekukkantottam tudjam van e ujabb baba, de lattam nincs:(
Azota ikeaztunk, voltak nalunk latogatoban egyik ismerosom a ket kisfiuval, igy jatszottam, aztan kaja, most meg probaljuk a lakast rendbe szedni. kicsit sok a hangya, na meg a kosz.....
Vettunk polcot, anyagot- mert meg egy fuggony kell-, kislampat, dobozokat, meg baldahint. Vegul mi is azt vettuk ami a nagyobb, mert eleg huzos arkulonbseg van ekozt es a gyerek baldahin kozt, kidisziteni meg en is tudom:)

Mindenkinek nyugis, pihis hetveget! MEg azoknak is, akiknek pakolasbol, koltozesbol all! Nyugalom, es csigatempo!!!!!!!!
Vendég

Hát, ilyen pangás is rég volt már! De nem baj, remélem mindenki jól tölti az időt! :wink:

Mi megjöttünk a keresztelőről, az utazást leszámítva jól bírtam. A sok kocsiból ki-beszállástól meghúzódott a hasam (felül) ami elég sz@r érzés, de remélem holnapra elmúlik.

Jelentem mától már szabad szülni nekem is! :lol: Bár nem úgy tűnik hogy fogok, semmi jele.

Ma sem vontam meg magamtól semmi jót: dinnye, cserkó, sonka-alma sali csirkecombbal, végül 4 kis pálcikás jégkrém :oops: :lol: :lol: Jah, és mindehez kóla, amitől Nóri totál bepörgött, nem bírok vele azóta sem! :twisted:

Timi írta:
[quote] írta:több mint 4 kg-os gyereket hogy paszirozok ki ?!?!?!

Hát, majd elmesélem milyen volt... :twisted: :twisted: :twisted:

Ami - sajnálom hogy nem sokat javult a derekad! :? Hátha talán holnapra jobb lesz... addigis pihi, jobb ötletem sajna nincs... :roll:

Szly - el tudom képzelni a döbbent arcokat ahogy vonultál a Plus-ban! :lol: :lol:

Viki - várjuk a képeket a sok szép új cuccról :wink:

Én is hozok majd fotót a keresztelőről, de mi itthon hagytuk a gépet, úgyhogy meg kell várnom amíg apósomék fölteszik és átküldik az övékét.

További szépséges délutánt mindenkinek! :D
Vendég

Na, még egyet bekukkantottam, hogy tudjam mi a helyzet errefelé..... látom azóta senki nem szült meg.
A vendégeink elmentek.... meg voltak elégedve a lángossal..... én meg hullamód elfáradtam. De a romeltakarításban segített Ati is. Most meg egy páran jönnek vissza a vendgek közül, és megyünk a tóhoz.... de jó lesz belelógatni a lábamat...... eszméletlen hőség van. És megint dagad a lábam....

Holnap nem hiszem hogy leszek, max este jövök olvasni, mert holnap meg a másik magyar ismerőssel (akik ma nem tudnak jönni) megyünk a tóhoz... de majdhogy csak egész napra...piknikezni!!!

d.dodó

Dodó - jó lábatvízbelógatást! :wink: Kicsit irígykedek is.... :)
Vendég

Akkor mostantól:
Andi :D Sziszka :D Ami :D Wera :D
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
(És költözés után Babulinak is+++++++++++++++++++++++)

Véda
Vendég

Lányok!

:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: Tegnap vettem málnalevél teát, de nem tudom milyen arányban kell főzni és mennyit kell inni belőle! Aki tudja segítsen légysziiii! Köszi :D
Vendég

LAtom sehol senki....
en totalkar lettem. Porszivozas, felmosas, pakolaszas....PArom is fealdta a harcot, 28 fok van a lakasban azt mondta nem birja tovabb patakokban folyt rola a viz, majd holnap folytatja, kivancsi leszek:)
Most pihegek, probalom jobb szora birni csemetem, mert megint olyanokat akciozik, h neha azt hiszem besz..rok....

Jajj, jo hir ha valaki tesco kozelben van, nagyobb dobozos eper 200 ft, es nagyon finom! Sargadinnye 160 /db, meg nem bontottam meg, es lehet REBARBARAT kapni. Igaz az nem olcso 300 ft par szal, de van!
Nem vagyok tesco fan, sot csomo minden kifejezetten nem eri meg, de ezeken nagyon felcsillant a szemem!:)
Vendég

wera: a fozei aranyt nem tudom, nincs rajt? De nekem napi ket bogret mondtak.
Gondolom akkor az ket folter is, es azt higithatod, ha tul eros.Nem?
Vendég

ezt talaltam:Elkészítési javaslat: Vegyen 1 evőkanál teát csészénként, az egész leveleket törje össze és forrázza le forró vizzel. Max.10 percig állni hagyni. Ne főzze!
Vendég

wera: ilyen darabkas a tied is?
Vendég

hogy hogy csak most kezded elinni?
en mar a 36iktol fogom, bar amennyire ismeremmagam sokszor fogom elfelejteni es utalni fogom, ha fu izu:)

A gatmasszazst csinalod? Ha nem vagyok tul intim...
Es valami valtozas eszlelheto?
Vendég

az én málnalevél teámon meg az van, hogy 1 csészéhez 1 kávéskanál! Most akkor mi is van? :shock:
magdolnam

hú, most olvastam,
még egy baba!!!
Gratulálok Miának!!!!

Sajnos dolgozom ezerrel, úgyhogy csak ennyit...

KépKép
szkagi

Köszi Anyjuk! Nem filteresem van, hanem olyan sima teafű. És semmi adagolási javaslat nincs rajta. Ha előre tudom, meg is kérdeztem vna a gyógyszertárban, de én is azt hittem legalább adnak hozzá némi útmutatást...
Már 2 hete akartam venni, de mindig csak ígérgették a közeli patikában hogy lesz aztán jól nem hoztak. Tegnap addig mentem amíg végül találtam.
Gátmasszázst nem csinálom. Pedig arra is nagyon készültem, de aztán nem kezdtem el. Most meg már mind1... :?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: